Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Νεκρός 67χρονος διαδηλωτής στο Σύνταγμα (φωτό)

107 ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ 3 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ



http://newpost.gr/post/161592/nekros-67xronos-diadilotis-sto-syntagma-foto/
Δεξιά ένας εκ των τραυματιών
Νεκρός έπεσε 67χρονος διαδηλωτής του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας. Ο άτυχος άνδρας ήταν άνεργος ναυτεργάτης και φέρεται να υπέστη ανακοπή την ώρα των επεισοδίων στην πλατεία Συντάγματος και μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, όπου διαπιστώθηκε ο θανατός του.
Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο 67χρονος Ξενοφών Λούγαρης μεταφέρθηκε «με μυδρίαση και άσφυγμος» στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου, όπου έγιναν από τους γιατρούς του Καρδιολογικού Τμήματος οι διαδικασίες καρδιοαναπνευστικής αναζωογόννησης, χωρίς αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο θάνατός του οφείλεται σε καρδιακό επεισόδιο και δεν σχετίζεται με τα επεισόδια, αν και η υπόθεση διερευνάται από τις αστυνομικές αρχές.

Θλίψη για το θάνατο του 67χρονου στη Βουλή

Τη λύπη τους για το θάνατο του 67χρονου διαδηλωτή, ο οποίος έχασε τη ζωή του από ανακοπή καρδιάς, εξέφρασαν ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης και εκπρόσωποι των κομμάτων, οι οποίοι μετείχαν σε συνεδρίαση Επιτροπής της Βουλής.

Οι βουλευτές ενημερώθηκαν για το τραγικό συμβάν από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση «να σταματήσει να ρίχνει λάδι στη φωτιά με αυτή την πολιτική της άγριας φτωχοποίησης που προκαλεί τις δικαιολογημένες μαζικές αντιδράσεις του λαού».


Από την πλατεία Συντάγματος στα Εξάρχεια τα επεισόδια

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα τα επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και κουκουλοφόρων μεταφέρθηκαν στα Εξάρχεια στις οδούς Στουρνάρη και Σολωμού, όπου οι αστυνομικοί απάντησαν στον πετροπόλεμο με χρήση χημικών.

Αψιμαχίες μεταξύ ΜΑΤ και διαδηλωτών
έλαβαν χώρα για πάνω από δύο ώρες στη πλατεία Συντάγματος και στην οδό Ερμού. Πέντε είναι οι τραυματίες, ενώ ο ένας φέρει σοβαρά τραύματα. Οι αστυνομικοί έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών για να απωθήσουν τους διαδηλωτές, ενώ  εργαζόμενοι της ΠΟΕ- ΟΤΑ συνεπλάκησαν με τον αστυνομικό κλοιό για να περάσουν προς τη Βουλή. Νωρίτερα, ένταση σημειώθηκε και μεταξύ απεργών καταστηματαρχών του κέντρου με τους απεργοσπάστες συναδέλφους τους.

Τα επεισόδια 
άρχισαν λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να χωρίσουν στα δύο της πορεία που περνούσε από τη Β. Γεωργίου. Εκεί ομάδες νεαρών και δυνάμεις της αστυνομίας συγκρούστηκαν ενώ έριξαν βόμβες μολότοφ και στη Σταδίου.

Οι διαδηλωτές λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι άρχισαν να «αδειάζουν» την πλατεία Συντάγματος, καθώς η κατάσταση ήταν αποπνικτική από τα δακρυγόνα. Ηρεμία επικρατεί αυτήν την ώρα στο κέντρο της Αθήνας και όλοι δρόμοι έχουν δοθεί στην κυκλοφορία.
Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε τρεις συλλήψεις και 107 προσαγωγές.



Σχετικές φωτογραφίες:



184843329.jpg184812435.jpg184842122.jpg18484451876.jpg184841215.jpg184841215.jpg1848498737.jpg1848437.jpghttp://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: