Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Απεργιακό «τσουνάμι» κατά των μέτρων - Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα

ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ



http://newpost.gr/post/161592/apergiako-tsoynami-kata-ton-metron-syllalitiria-se-oli-ti-xora/
Κλειστό είναι αυτήν την ώρα το κέντρο της Αθήνας, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη τα απεργιακά συλλαλητήρια της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ. «Φρούριο» είναι το Σύνταγμα με χιλιάδες αστυνομικούς των ΜΑΤ να έχουν παραταχθεί περιπετρικά της πλατείας και της Βουλής. Ήδη η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε στις πρώτες προσαγωγές ατόμων που έφεραν μαζί τους ύποπτα σακίδια.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το συλλαλητήριο των συνδικάτων στο Σύνταγμα με μεγάλη μάλιστα συμμετοχή. Η πορεία αυτήν την ώρα κινείται προς το Πολυτεχνείο, ενώ ανάμεσα στους συγκεντρωμένους βρίσκεται και ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Κλειστή παραμένουν η Ομόνοια και οι γύρω δρόμοι καθώς άρχισε λίγο μετά τις 10.20 η πορεία του ΠΑΜΕ και αυτήν την ώρα οι συγκεντρωμένοι βρίσκονται στη πλατεία Συντάγματος. Κλειστοί είναι και οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο.
«Αυτό που έχει σημασία είναι να οικοδομηθεί μια γερή λαϊκή συμμαχία και να τραβήξει ο λαός το δρόμο της ρήξης, της ανατροπής, της αποδέσμευσης από την ΕΕ, της διαγραφής του χρέους και της κοινωνικοποίησης. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος», δήλωσε η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα από το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.
Πορείες σε ολη τη χώρα

Στη Θεσσαλονίκη η απεργιακή συγκέντρωσης θα πραγματοποείεται έξω από το κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, ενώ την ίδια ώρα οργανώνει ξεχωριστή συγκέντρωση το ΠΑΜΕ στο άγαλμα Βενιζέλου. Συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Λόγω της πανεργατικής απεργίας αναμένεται να προκληθούν προβλήματα στη λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών, τραπεζών, σχολείων, νοσοκομείων, ασφαλιστικών ταμείων, ΔΕΚΟ, στα αεροδρόμια (οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας έχουν προαναγγείλει στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 13:00), καθώς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Δεμένα θα μείνουν και τα πλοία στα λιμάνια, καθώς στην απεργία συμμετέχει και η ΠΝΟ.

Κλειστά θα είναι επίσης, με απόφαση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, τα εμπορικά καταστήματα. Επίσης, η ΓΣΕΒΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος) συμμετέχει στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις, καλώντας όλους τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες (επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους) να κλείσουν τις επιχειρήσεις και καταστήματά τους.

Κλειστά θα είναι την Πέμπτη και τα περίπτερα, καθώς η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ενοικιαστών Περιπτέρων και Καπνοπωλών Ελλάδος ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Η συγκέντρωση των περιπτερούχων θα γίνει στις 12:00 στην πλατεία Κοραή.

Πως θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Mετ΄εμποδίων θα πραγματοποιηθούν οι μετακινήσεις των πολιτών σήμερα, καθώς οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.


Αναλυτικά στην Αττική: 
  • Τα τρόλεϊ του ΗΛΠΑΠ δεν θα κυκλοφορήσουν καθόλου.
  • Οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού δεν θα κυκλοφορήσουν καθόλου.
  • Το Μετρό, ο ΗΣΑΠ και το Τραμ θα λειτουργούν κανονικά από τις 9 το πρωί. Οι συρμοί του Μετρό θα κινούνται μέχρι το σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας».
  • Τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ θα κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.
  • Τα ταξί δεν θα κυκλοφορήσουν από τις 08.00 έως τις 17.00.
Σημειώνεται ακόμη ότι την Τετάρτη καταργούνται σε όλη τη διαδρομή οι αμαξοστοιχίες : 
- 500 Αθήνα - Θεσσαλονίκη
- 501 Θεσσαλονίκη- Αθήνα
- 1686 Αλεξανδρούπολη-Δίκαια
- 2536 Αθηνών - Χαλκίδας - Αθηνών
- 743 και IC Θεσσαλονίκης - Έδεσσας- Φλώρινας - Θεσσαλονίκης
- 3593 και 3592 Θεσσαλονίκης - Λάρισας - Θεσσαλονίκης
- 2576 και 2577 Λάρισας - Βόλου - Λάρισας

Δεν υπάρχουν σχόλια: