Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ εξαγγέλλει σήμερα ο Βενιζέλος

Πονοκέφαλος για την Ιπποκράτους οι διαφωνούντες βουλευτές



 




Τη στάση, που θα τηρήσει κατά την οριστικοποίηση της συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας για το νέο πακέτο μέτρων, αλλά και για την επόμενη ημέρα στη συνεργασία με τη ΝΔ, καθορίζει το ΠΑΣΟΚ.

Το μεσημέρι της Πέμπτης (στις 12 ακριβώς) συνεδριάζουν στην Ιπποκράτους, υπό την προεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου, η πολιτική και η οργανωτική γραμματεία του Κινήματος, προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις. 

Ανάλογη συνεδρίαση θα υπάρξει τις επόμενες ημέρες και για την κοινοβουλευτική ομάδα. Το κλίμα που επικρατεί στο άλλοτε κραταιό κόμμα είναι έντονα φορτισμένο καθώς εκφράζονται έντονες διαφωνίες και σοβαρές επιφυλάξεις από βουλευτές για τα νέα σκληρά μέτρα. 

Ο κ. Βενιζέλος δεν συζητά καν το ενδεχόμενο να μην ψηφιστεί το νέο πακέτο, όμως είναι υποχρεωμένος να συζητήσει σχεδόν με κάθε βουλευτή – πλην ελαχίστων εξαιρέσεων – για την ανάγκη να μην υπάρξουν διαφοροποιήσεις σε κανένα επίπεδο. 

Πολλά μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ εξετάζουν τρόπους να εκφράσουν τη διαφωνία τους με την ακολουθούμενη τακτική της κυβέρνησης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σκοπεύουν να καταψηφίσουν οπωσδήποτε το πακέτο. 

Υπάρχουν για παράδειγμα σκέψεις από κάποιους να θέσουν όρους και προϋποθέσεις για τη μελλοντική πορεία της κυβερνητικής συνεργασίας, προκειμένου να συναινέσουν τώρα στα μέτρα, ή να προβούν σε δηλώσεις, που να ξεκαθαρίζουν ότι η ευθύνη για την αποτυχία της επαναδιαπραγμάτευσης για την επιβολή λιγότερο σκληρών μέτρων βαραίνει το Μέγαρο Μαξίμου και τον πρωθυπουργό, προκαλώντας έτσι ένα γενικότερο κλίμα αμφισβήτησης για την κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: