Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Η διαφθορά είναι το μείζον πρόβλημα της Ελλάδας δήλωσε η Ανγκελα Μέρκελ

Ομιλία στην Bundestag λίγο πριν τη Σύνοδο


H Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά
H Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά   (Φωτογραφία:  Fosphotos )


Αθήνα
Την ευχή να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη εξέφρασε, μιλώντας στο γερμανικό Κοινοβούλιο η Ανγκελα Μέρκελ, το πρωί της Πέμπτης, λίγες ώρες πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ. Η ίδια τόνισε ότι κατανοεί την οργή που υπάρχει στην Ελλάδα, υπογράμμισε ωστόσο ότι πρέπει να γίνει κατανοητό ότι για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν η ευθύνη ανήκει στο εσωτερικό της χώρας και από το εσωτερικό της χώρας θα διορθωθούν. Η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε, δε, ότι το μείζον πρόβλημα της Ελλάδας είναι η διαφθορά.

Συγκεκριμένα, η Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε: «Η ύφεση στην Ελλάδα είναι μεγαλύτερη από το αναμενόμενο και οι δομικές μεταρρυθμίσεις προχωρούν με αργό ρυθμό. Επιπλέον είναι και το θέμα της διαφθοράς. Μπορώ να καταλάβω την οργή των Ελλήνων και καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο να αποδεχτεί κανείς ότι τα προβλήματα δημιουργήθηκαν από το εσωτερικό της χώρας και μόνο από εκεί μπορούν να λυθούν».

Η Γερμανίδα καγκελάριος επανέλαβε: «Εύχομαι η Ελλάδα να μείνει χώρα της Ευρωζώνης», επιμένοντας όμως ότι το Βερολίνο περιμένει τα αποτελέσματα της έκθεσης της τρόικας και πως η Ελλάδα πρέπει να τηρήσεις τους όρους που έχουν συμφωνηθεί.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: