Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Μετά τις εκλογές το εγγυημένο εισόδημα...


«Αμέσως μετά τις εκλογές» θα ξεκινήσει πιλοτικά η καταβολή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου. Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, είπε ότι...
για τον ορισμό των δικαιούχων θα ληφθούν υπόψιν και περιουσιακά κριτήρια.

Εκτίμησε ότι το όριο για την καταβολή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα είναι περί τα 4.800 ευρώ, ενώ - διευκρίνισε- θα καταβάλλονται περίπου 400 ευρώ τον μήνα.

Θα υπάρξουν, δε, όπως είπε, και άλλες παροχές. Για τους δικαιούχους, θα περιλαμβάνονται υπηρεσίες, όπως προγράμματα για ένταξη στην εργασία, ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, το επίδομα θέρμανσης και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ο Β. Κεγκέρογλου σημείωσε ότι η πλήρης - καθολική εφαρμογή του μέτρου είναι προγραμματισμένη για το 2015...
real.gr

Read more...

Μ. Κοππά: Εξουσιομανής με άκρατο κυβερνητισμό, ο Βενιζέλος…


Ο δημοσιογράφος Γιώργος Βλάχος (Blue Sky) έκανε την κρίσιμη ερώτηση. «O Βενιζέλος σας έδιωξε από το ΠΑΣΟΚ;»

Η απάντηση της Μαριλένας Κοππά ήταν…
«ναι. Άλλωστε αυτό το ΠΑΣΟΚ, δεν είναι το ΠΑΣΟΚ που ξέραμε. Είναι ένα κόμμα που διακατέχεται από εξουσιομανία και άκρατο κυβερνητισμό».

Τα είπε όλα…

Read more...

Από το Σωματείο Εκδιδόμενων Προσώπων Προσφυγή στο ΣτΕ για τους νέους όρους λειτουργίας οίκων ανοχής


Προσφυγή στο ΣτΕ για τους νέους όρους λειτουργίας οίκων ανοχής
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν το Σωματείο Εκδιδομένων Προσώπων Ελλάδος και πέντε εκδιδόμενες γυναίκες από την Θεσσαλονίκη υποστηρίζοντας ότι οι νέοι περιοριστικοί όροι που τέθηκαν για τη λειτουργία των οίκων ανοχής είναι αντίθετοι σε διάφορες διατάξεις του Συντάγματος και στο διεθνώς κατοχυρωμένο δικαίωμα της οικονομικής και προσωπικής ελευθερίας.

Στον Δήμο Αθηναίων έχουν ανακληθεί όλες οι άδειες λειτουργίας των οίκων ανοχής, εκτός από τρεις, ενώ οι σφραγισμένοι οίκοι ανοχής, όπως αναφέρει ο δικηγόρος τους, έχουν ανοίξει και περίπου 500 λειτουργούν παράνομα.

Με το Ν. 2734/1999 δεν επιτρέπεται η εγκατάσταση των εκδιδομένων με αμοιβή προσώπων σε διατηρητέα ή παραδοσιακά κτίρια, καθώς και σε χώρους που δεν είναι κύριας χρήσης και δεν πληρούν τους όρους του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.

Επίσης, δεν επιτρέπεται η εγκατάσταση σε κτίρια που απέχουν, σε ακτίνα λιγότερο των 200 μέτρων, από ναούς, σχολεία, νηπιαγωγεία, φροντιστήρια, παιδικούς σταθμούς, κ.λπ.

Μέσα στο 2014 ψηφίστηκαν οι νόμοι 4238 και 4249/2014 οι οποία θέτουν πρόσθετους περιορισμούς στην λειτουργία των οίκων ανοχής. Με τις νέες νομοθετικές διατάξεις δεν επιτρέπεται η εγκατάσταση εκδιδομένων ατόμων σε απόσταση 200 μέτρων από ξενοδοχεία τριών, τεσσάρων και πέντε αστέρων.

Ακόμη, προβλέπεται ότι όσοι ανοίξουν τους σφραγισμένους οίκους ανοχής και τους λειτουργήσουν θα τιμωρούνται με φυλάκιση τριών μηνών, ενώ η ποινή αυτή δεν μετατρέπεται σε χρηματική, δεν αναστέλλεται και δεν προβλέπεται δικαίωμα άσκησης έφεσης, έτσι ώστε να μπορεί να κριθεί σε δεύτερο βαθμό.

Όπως υπογραμμίζεται στις προσφυγές οι διατάξεις παραβιάζουν σωρεία συνταγματικών διατάξεων, όπως επίσης παραβιάζουν την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και το Διεθνές Σύμφωνο Ατομικών και Πολιτικών Δικαιωμάτων.

Παράλληλα, αναφέρει το Σωματείο ότι οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν, παραβιάζουν την συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία του οικονομικού ανταγωνισμού, όπως επίσης παραβιάζουν την προστασία του συστήματος της ελεύθερης οικονομίας, που και αυτή προστατεύεται από το άρθρο 106 του Συντάγματος.

Η ανυπαρξία πρόβλεψης δεύτερου βαθμού εκδίκασης όσων καταδικαστούν για την αποσφράγιση των οίκων ανοχής, προσκρούει στην ΕΣΔΑ, σύμφωνα με το Σωματείο, αφού παραβιάζεται η «αρχή της δίκαιης δίκης».

Επισημαίνουν ότι λόγω των νέων περιοριστικών όρων θα βρεθούν στο δρόμο τουλάχιστον 7.000 άτομα (εκδιδόμενες, υπηρετικό προσωπικό, καθαρίστριες και φύλακες), ενώ θα κινδυνεύσει η δημόσια υγεία, αφού θα λειτουργούν παράνομα οίκοι ανοχής.

Το Σωματείο Εκδιδομένων Προσώπων Ελλάδος έχει πάνω από 5.000 μέλη και όλα τα μέλη του πληρώνουν, όπως σημειώνουν, ΦΠΑ 23%, ενώ τα έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου από το επάγγελμά τους κάθε χρόνο «υπερβαίνουν τις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Έρευνα για τις συνθήκες του δυστυχήματος Τραγωδία σε λούνα παρκ στο Ελληνικό - Νεκρός 13χρονος, στην ΜΕΘ 9χρονη


Τραγωδία σε λούνα παρκ στο Ελληνικό - Νεκρός 13χρονος, στην ΜΕΘ 9χρονη
Ο φουσκωτός κύλινδρος μέσα στον οποίο βρίσκονταν τα δύο παιδιά   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Σε τραγωδία εξελίχθηκε, το μεσημέρι της Κυριακής, το παιχνίδι δύο ανήλικων αδελφών σε λούνα παρκ στη συμβολή των οδών Κύπρου και Γούναρη στο Ελληνικό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένα ξαφνικό μπουρίνι σήκωσε τον φουσκωτό κύλινδρο μέσα στον οποίο βρίσκονταν τα δύο αδέλφια, με αποτέλεσμα να ξεφύγει από τη φουσκωτή πισίνα και να αρχίσει να χτυπά δεξιά κι αριστερά σε άλλα αντικείμενα του λούνα παρκ.

Οι γονείς τους και οι άλλοι παρευρισκόμενοι προσπάθησαν να συνεφέρουν τα παιδιά, τα οποία τελικά διακομίστηκαν με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία.

Όπως έγινε γνωστό από το νοσοκομείο, το 13χρονο αγόρι όταν διακομίστηκε ήταν ήδη νεκρό, ωστόσο έγινε προσπάθεια ανάνηψής του επί 40 λεπτά, χωρίς αποτέλεσμα.

Η 9χρονη αδελφή του νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, με θλάση στον πνεύμονα. Σύμφωνα με τους γιατρούς, η κατάσταση του κοριτσιού είναι καλή.

Από την αστυνομία προσήχθησαν τρεις υπάλληλοι του λούνα παρκ, που εξετάζονται στο αστυνομικό τμήμα Ελληνικού. Σύμφωνα με το Mega, μεταξύ των συλληφθέντων δεν είναι ο ιδιοκτήτης, ο οποίος βρίσκεται στα Γιάννενα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης επικοινώνησε με τους αστυνομικούς, στους οποίους δήλωσε ότι έχει άδεια για το λούνα παρκ. Ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ βρίσκεται καθοδόν από τα Γιάννενα προς την Αθήνα.

Η αστυνομία εξετάζει τις ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος και αν τηρούνταν οι κανόνες ασφαλείας στο χώρο.


Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Φρένο στο φόρο ακινήτων...



«Μπαράζ» προσφυγών βρίσκεται σε εξέλιξη σε διάφορα δικαστήρια, επιδιώκοντας να καταπέσουν ως αντισυνταγματικές οι διογκωμένες αντικειμενικές αξίες (σε σύγκριση με τις αγοραίες) αξίες ακινήτων σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με ...
την Ημερησία, ταυτόχρονα με άλλες προσφυγές επιδιώκεται να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η υπέρμετρη φορολόγηση ακινήτων τα τελευταία χρόνια (στο μέτρο που στηρίχθηκε στις «φουσκωμένες» αντικειμενικές αξίες) ενώ παράλληλα ζητείται να κριθεί αντισυνταγματικός και ο νέος Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) με τη φορολόγηση της υπεραξίας. Οι αγοραπωλησίες, πάντως, που γίνονται τα τελευταία χρόνια, και αφορούν κυρίως παλαιά κτίρια επιβεβαιώνουν το μεγάλο χάσμα με τις αντικειμενικές αλλά και την υπέρμετρη φορολόγηση που βασίζεται σε εικονικές τιμές. Συγκεκριμένα:
• Διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη πουλήθηκε 250.000 ευρώ αλλά έχει αντικειμενική 600.000 ευρώ.

• Βίλα στην Αττική δόθηκε 8 εκατ. ευρώ αλλά θα φορολογηθεί για αντικειμενική αξία 12 εκατ. ευρώ.

• Διαμέρισμα 43 τ.μ. στο Νέο Κόσμο με αντικειμενική αξία 47.000 ευρώ πωλείται 25 χιλ. ευρώ

• Στο Καστρί βίλα πωλήθηκε 7 εκατ. ενώ η αντικειμενική ήταν 10 εκατ. ευρώ

Πολλές από τις προσφυγές των ιδιοκτητών ασκούνται με αφορμή αρνητικές απαντήσεις του υπουργείου Οικονομικών σε αιτήματα ομαδικά για δραστική μείωση των αντικειμενικών αξιών, όπου αποφεύγονται οι αναλυτικές εξηγήσεις για τη δυσανάλογη φορολόγηση με την επισήμανση ότι τέτοιου είδους αλλαγές δεν γίνονται μεμονωμένα, αλλά για το σύνολο της χώρας, κάτι που μπορεί να εξεταστεί μελλοντικά. Να σημειωθεί ότι από το οικονομικό επιτελείο (ενώ προβλέπεται και στο Μνημόνιο) τονίζουν ότι αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες θα γίνουν το 2017, ωστόσο, ειδική επιτροπή έχει συσταθεί προκειμένου να φτιάξει ένα πιο δίκαιο σύστημα για τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας.

Τεράστιο χάσμα

Κοινός γεωμετρικός τόπος στις προσφυγές αυτές (που συνήθως υποβάλλονται ομαδικά με συνυπογραφή πάνω από 100 κατοίκους ανά περιοχή) είναι το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης οι αντικειμενικές αξίες είναι πλέον πολύ μεγαλύτερες από τις αγοραίες. Δικαστικοί κύκλοι επικαλούμενοι τη νομολογία του ΣτΕ, αφήνουν να εννοηθεί ότι οι προσφυγές αυτές έχουν πολύ σοβαρές πιθανότητες να γίνουν δεκτές, εφόσον αποδεικνύουν με στοιχεία τη δυσαναλογία αυτή και το Δημόσιο δεν μπορεί αντίστοιχα να αποδείξει -όπως έχει διαπιστωθεί αρκετές φορές δικαστικά- ότι υπήρξαν αγοραπωλησίες ακινήτων στην ίδια περιοχή, στο ύψος των τιμών που εκείνο προσδιόρισε ως αντικειμενική αξία.

Στις προσφυγές υπογραμμίζεται ότι η άρνηση της πολιτείας να μειώσει τις αντικειμενικές αξίες, αποσκοπεί αποκλειστικά στην εξασφάλιση κρατικών εσόδων με ένα σύστημα που οδηγεί σε υπέρμετρη φορολόγηση και οικονομική επιβάρυνση των πολιτών οδηγώντας σε μεγάλο περιορισμό που αγγίζει ακόμα και τη δήμευση της περιουσίας τους κατά παράβαση θεμελιωδών διατάξεων του Συντάγματος και διεθνών συνθηκών που προστατεύουν την ιδιοκτησία και τα περιουσιακά δικαιώματα και κατοχυρώνουν τη φορολογική ισότητα ανάλογα με τις δυνάμεις καθώς την αναλογικότητα κ.λπ.

Ο «χορός» των σχετικών προσφυγών αφορά την περιφέρεια, αλλά και διάφορες περιοχές της Αττικής (Ν. Μάκρη, Ν. Βουτζάς, Ψυχικό, Φιλοθέη κ.λπ.) όπου επισημαίνεται η μεγάλη δυσαναλογία μεταξύ των τιμών (αντικειμενικών - εμπορικών) λόγω της καθίζησης που έχει υποστεί η αγορά ακινήτων στην περίοδο της κρίσης. Από τις πλέον χαρακτηριστικές είναι η προσφυγή στο ΣτΕ 106 κατοίκων του Ν. Βουτζά που επισημαίνουν ότι οι αντικειμενικές αξίες προσδιορίστηκαν προ επταετίας (με εισήγηση του 2005 και απόφαση του 2007) σε τιμές υπερδιπλάσιες (2.500 ευρώ ανά τ.μ.) από τις ισχύουσες στην αγορά ακινήτων, καθώς έχει επέλθει δραματική μεταβολή την τελευταία πενταετία. Οι κάτοικοι - ιδιοκτήτες ακινήτων υπέβαλαν τον περασμένο Δεκέμβριο αίτημα στο υπουργείο Οικονομικών για μείωση των αντικειμενικών αξιών, με αναλυτικά στοιχεία για την απαξίωση της ακίνητης περιουσίας τους, αλλά και για την υπερφορολόγηση και οικονομική επιβάρυνση που προκαλεί η αύξηση της φορολογικής βάσης, αφού «φουσκώνονται» οι φορολογίες μεταβίβασης, κληρονομιάς, δωρεών, γονικών παροχών, το τέλος ακίνητης περιουσίας, το «χαράτσι» της ΔΕΗ (ΕΕΤΗΔΕ, ΕΕΤΑ, κ.λπ.).

Στην απάντηση που έστειλε τον Φεβρουάριο το Δημόσιο, ενώ δέχεται ότι «οι αντικειμενικές αξίες, πρέπει να προσεγγίζουν τις αντίστοιχες εμπορικές όπως διαμορφώνονται σε κάθε περιοχή τη δεδομένη χρονική στιγμή», εντούτοις ξεπερνώντας τη νομοθετική υποχρέωση (ν. 1882/90) για αναπροσαρμογή τους το αργότερο ανά διετία, τονίζει ότι αναπροσαρμογή δεν γίνεται μεμονωμένα αλλά για το σύνολο της χώρας. Προσθέτει δε ότι «ότι στα πλαίσια της μελλοντικής αναπροσαρμογής, όποτε αυτή αποφασιστεί, θα επανεξετασθούν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων του Δήμου Ραφήνας - Πικερμίου, για να προσαρμοστούν στις συνθήκες που θα επικρατούν στην αγορά ακινήτων τη δεδομένη στιγμή».

Πτώση έως 54% στις αγοραίες τιμές
Στην αίτηση επισυνάπτονται στοιχεία (από μελέτες εταιρειών, συμβόλαια, αγγελίες κ.λπ.) που δείχνουν ότι οι αγοραίες αξίες το διάστημα 2011 - 2013 εμφανίζουν πτώση από 10% έως 54%.

Οι αγοραίες τιμές διαμορφώνονται σήμερα κατά μέσο όρο από 950 έως 1.350 ευρώ/τ.μ. (μέση τιμή 1.150 ευρώ και 140 - 250 ευρώ για οικόπεδα) που σημαίνει ότι βρίσκονται κάτω από τη μισή τιμή της αντικειμενικής στην περιοχή αυτή που έχει προσδιοριστεί σε 2.500 ευρώ από το 2007 (ποσοστό 54%). Το 2012 η μέση τιμή ήταν περίπου 1.650 ευρώ (μείον 34% από την αντικειμενική) και το 2011 ήταν 2.250 ευρώ (μείον 10% της αντικειμενικής). Στις προσφυγές που αφορούν το Ψυχικό και τη Φιλοθέη υποστηρίζεται ότι ο εκπρόσωπος της ΔΟΥ είχε προτείνει στην αρμόδια επιτροπή για μία συγκεκριμένη ζώνη την τιμή του 2007, καθώς δεν υπήρχαν στοιχεία για το 2010 ενώ δεν λήφθηκαν υπόψη στοιχεία για το 2011 - 2012.

Read more...

Αντιστράτηγος και τέως Διευθυντής Ειδικών Δυνάμεων στο ευρωψηφοδέλτιο της X.A. ...



BINTEO...
Ο Ελευθέριος Συναδινός, που «έχει υπηρετήσει σε όλους τους τύπους Μονάδων και έχει διοικήσει όλα τα κλιμάκια Διοικήσεων Ειδικών Δυνάμεων μέχρι και ...
το Επίπεδο Ταξιαρχίας», κατεβαίνει τώρα στις ευρωεκλογές με τον συνδυασμό της Χρυσής Αυγής
Κορυφαίο στέλεχος των Ειδικών Δυνάμεων του Ελληνικού Στρατού, που αποστρατεύθηκε με τον βαθμό του υποστράτηγου και έχει διατελέσει διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικών Δυνάμεων πολιτεύεται με την Χρυσή Αυγή, με την υπόθεσή της δικαστικά να εκκρεμεί.

Η είδηση δεν δείχνει να εκπλήσσει, ωστόσο. Ίσως, γιατί ποτέ κανείς δεν διώχθηκε από τον ελληνικό στρατό για τις ακροδεξιές εθνικιστικές ιδέες του. Αντίθετα, ακριβώς αυτές οι ιδέες αποτέλουσαν κρίσιμο προσόν για την ανέλιξη στην ιεραρχία.

Ίσως, γιατί ακόμη και τώρα - έπειτα από την δολοφονία του Π. Φύσσα, την ποινική δίωξη ηγετικών (και μη) στελεχών της - μερίδα της ελληνικής κοινωνίας (του στρατού και της αστυνομίας της) νομιμοποιεί τόσο την δράση όσο και την σκέψη της Χρυσής Αυγής.

Άλλωστε, ποιον εξέπληξε πως τα ρατσιστικά συνθήματα μελών των ΟΥΚ στην παρέλαση της Αθήνας το 2010 έμειναν «αναπάντητα»;

Αξίζει να σημειωθεί πως δέκα ημέρες μετά την δολοφονία στο Κερατσίνι, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δ. Αβραμόπουλος, επικαλούμενος σχετικό Πόρισμα, διαβεβαίωνε πως δεν εντοπίστηκαν διασυνδέσεις της Χρυσής Αυγής με τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Διαβάστε στην ενδιαφέρουσα ανακοίνωση του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος εδώ.

thepressproject.gr

Read more...

Τέλος εποχής για τον ΟΣΕ...


Τέλος εποχής για τον ΟΣΕ: Ο Σιδηροδρομικός Οργανισμός μένει χωρίς τρένα

Για πρώτη φορά στα χρονικά από την ίδρυση των Σιδηροδρόμων του Ελληνικού Κράτους (ΣΕΚ) το 1920, η εταιρεία μένει χωρίς τρένα και περιορίζεται σε απλό διαχειριστή του δικτύου.

Η είδηση συγκλονίζει, και...
σύμφωνα με την εφημερίδα το ΒHMA, τα αίτια της απόφασης αυτής έχουν τις ρίζες τους χρόνια πίσω, όταν το 2010, έξαλλος ο αντιπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Πόουλ Τόμσεν απαίτησε από την ελληνική κυβέρνηση να κλείσει οριστικά τον ΟΣΕ, λόγω συσσωρευμένων χρεών ύψους άνω των 10.000.000.000 ευρώ, ποσό αντιστοιχούσε σχεδόν στο 4% του ΑΕΠ.

Ωστόσο, η Κομισιόν, κατανοώντας ότι δε γίνεται να σταματήσει η λειτουργία του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου, οι Βρυξέλλες απαίτησαν τον μετασχηματισμό του οργανισμού έτσι ώστε να μην έχει καμία εμπορική δραστηριότητα και να αναλάβει απλώς τη διαχείριση του δικτύου, ιδιωτικοποιώντας τους φορείς εκμετάλλευσης.

Ετσι, σύμφωνα με την εφημερίδα το Βήμα, το 2010 δημιουργήθηκε ο «νόμος Ρέππα» για τον ΟΣΕ, τα «γραμμάτια» του οποίου εξοφλήθηκαν αυτές τις ημέρες, αφού το τροχαίο υλικό του οργανισμού, μεταβιβάστηκε στο κράτος σε αντάλλαγμα της ανάληψης των χρεών του φορέα από το ελληνικό δημόσιο, ενώ είχε προηγηθεί το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, με τα οποίο μεταβιβάστηκε από τον ΟΣΕ στην πρώην θυγατρική του ΓΑΙΑΟΣΕ και το δημόσιο η ακίνητη περιουσία του οργανισμού, η οποία θεωρείται ως ένα από μεγαλύτερα - και υποαξιοποιημένα- χαρτοφυλάκια real estate στην Ελλάδα.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πωλείται, με «κληρονομιά» πέντε συμβάσεις: Για την πρόσβαση στο δίκτυο (ΟΣΕ), την μίσθωση επιλεγμένων ακινήτων (ΓΑΙΑΟΣΕ), τα δρομολόγια της «άγονης γραμμής» (50 εκατ. ευρω ετησίως έως το 2018), την μίσθωση τρένων για 5+5 χρόνια και την συντήρηση του τροχαίου υλικού (ROSCO).

Η απόφαση των υπουργών Υποδομών, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και Οικονομικών, κ. Γιάννη Στουρνάρα, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και ήταν προαπαιτούμενη δράση για την εκταμίευση της δόσης, προβλέπει ότι «το χρέος του ΟΣΕ προς το Δημόσιο μειώνεται ισόποσα με την αξία του μεταβιβαζόμενου τροχαίου υλικού όπως αυτή προκύπτει από τις οικονομικές καταστάσεις του ΟΣΕ Α.Ε.».

Σύμφωνα με το υπουργείου Υποδομών, εάν η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν βρει αγοραστή, είναι πιθανό να οδηγηθεί σε λύση και εκκαθάριση, καθώς η Κομισιόν θα απαιτήσει την επιστροφή κρατικών ενισχύσεων ύψους έως 800.000.000 ευρώ στο δημόσιο.


Read more...

Yπέρ του δημόσιου χαρακτήρα του λιμανιού ο Μώραλης...



Η εμφάνιση του υπ. δημάρχου στον Alpha...

kalpes14.gr

Με ξεκάθαρη θέση υπέρ της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα του λιμανιού εμφανίστηκε ο Γιάννης Μώραλης στην εκπομπή του ALPHA με τους υποψήφιους δημάρχους Πειραιά. Με τον τρόπο αυτό , ακύρωσε μια και καλή την επιχειρηματολογία Μιχαλολιάκου περί...
"μπερλουσκονισμού" που χαρακτηρίζει την προσπάθεια του συνδυασμού "Πειραιάς Νικητής" (θεωρώντας προφανώς ότι επιτυχημένοι επιχειρηματίες όπως οι Βαγγέλης Μαρινάλης και Πέτρος Κόκκαλης δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα κοινά). Παράλληλα, αποδόμησε μια καλή τα μεγάλα ψέματα του Μιχαλολιάκου για το δήθεν έργο που επιτέλεσε στην πόλη, κάνοντας μάλιστα… πλάκα στον απερχόμενο δήμαρχο. "Έχουμε διαφορετική εικόνα από αυτήν που έχει ο κ. Μιχαλολιάκος για τον Πειραιά. Ο Πειραιάς δεν πηγαίνει καλά. Ο Πειραιάς βιώνει την κοινωνική και οικονομική κρίση της χώρας σε μεγαλύτερο βαθμό, η ανεργία είναι αυξημένη σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα, ο Πειραιάς δεν διεκδικεί, είναι αποκλεισμένο το λιμάνι, δεν αναπτύσσεται η επιχειρηματικότητα, δεν στηρίζονται οι επιχειρήσεις, δεν στηρίζονται οι νέες επιχειρήσεις, υπάρχουν γειτονιές της εγκατάλειψης, των σπασμένων και επικίνδυνων πεζοδρομίων, των δρόμων με λακκούβες, των σκοτεινών γωνιών και των σκοτεινών παιδικών χαρών, έλλειψη πρασίνου, έλλειψη χώρων άθλησης. Αν ένα κομμάτι της πόλης πράγματι μπορεί να είναι πιο καθαρό, από την προηγούμενη από τον κύριο Μιχαλολιάκο δημοτική αρχή η οποία είχε αποτύχει παταγωδώς στο θέμα της καθαριότητας, αυτό για μας είναι το μίνιμουμ, το αυτονόητο που οφείλει να κάνει μια δημοτική αρχή". Κάνοντας μάλιστα πλάκα στον Μιχαλολιάκο, ο Μώραλης τόνισε στην συνεχεια: "Αν ένα από τα έργα που επικαλείται ο κ. Μιχαλολιάκος είναι ότι κάναμε εκδηλώσεις μνήμης για την 25η Μαρτίου, αυτό για μένα δεν αποτελεί σημαντικό έργο ώστε να είναι σε ένα φυλλάδιο υποψηφίου Δημάρχου που έχει διοικήσει το Δήμο 3-4 χρόνια. Ότι τίμησαν προσωπικότητες όπως ο Παπαμιχαήλ, ο Λεγάκης, ο Μελάς δεν μπορεί να αποτελεί έργο. Καλώς τους τιμήσαμε αλλά δεν μπορούμε να το αναφέρουμε στον άνεργο πολίτη ως έργο".

Read more...

Απεργία διαρκείας για τους παραγωγούς-πωλητές λαϊκών αγορών...


Σε απεργία διαρκείας κατεβαίνουν από τη Δευτέρα οι παραγωγοί και οι πωλητές λαϊκών αγορών, κλείνοντας τις λαϊκές όλης της χώρας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο, που...
προωθείται από το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Για τις 10 το πρωί αύριο έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση του κλάδου στην πλατεία Κάννιγγος και θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή. Αντίστοιχη εκδήλωση προγραμματίζεται και στη Θεσσαλονίκη, όπου οι διαμαρτυρόμενοι θα συγκεντρωθούν στις 9 στην Καμάρα και θα πορευτούν προς το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Τα σωματεία παραγωγών και εμπόρων καλούν όλο τον κλάδο σε απεργία διαρκείας από αύριο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο σχέδιο νόμου για τις Λαϊκές Αγορές και το Υπαίθριο Εμπόριο, του οποίου διατάξεις και άρθρα εκτιμάται από τον κλάδο ότι «απειλούν με διάλυση 50.000 οικογένειες, εξυπηρετώντας στο έπακρο τα μεγάλα συμφέροντα».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων πωλητών Λαϊκών Αγορών, τα επίμαχα άρθρα του νομοσχεδίου είναι:

«-Με κλήρωση κάθε χρόνο θα δίνονται όλες οι θέσεις σε όλες τις λαϊκές αγορές.

- Με απόφαση του κάθε δήμου θα καθορίζεται ο ανώτατος αριθμός θέσεων (συμμετεχόντων) σε όλες τις λαϊκές αγορές.

- Χωριστά θα τοποθετούνται οι παραγωγοί από τους επαγγελματίες πωλητές μέσα στις λαϊκές όλης της χώρας.

- Υπέρογκα είναι τα πρόστιμα από 1.000 έως 5.000 ευρώ και οι διοικητικές κυρώσεις για τα παραπτώματα και στην πλειονότητά τους συνοδεύονται με ποινές φυλάκισης από τρεις μήνες έως και έναν χρόνο.

- Τριμελείς επιτροπές συστήνονται ανά Περιφέρεια, ενώ πρέπει να συστήνονται σε κάθε δήμο για την άμεση εξυπηρέτηση των Παραγωγών.

- Ενίσχυση της γραφειοκρατίας και των διαδικασιών έκδοσης και ανανέωσης της παραγωγικής άδειας.

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο ζητούν:

«- Απόδοση των θέσεων με κριτήρια, σύμφωνα με τη θεσμοθετημένη διαδικασία και τις πενταμελείς επιτροπές, που αναφέρουν τα Προεδρικά Διατάγματα 51|2006 και 116|2008. Η κλήρωση καταργεί τη θέσπιση κριτηρίων. Οι συχνές αλλαγές θέσεων δεν επιτρέπουν την ανάπτυξη σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών, καθώς και τον προγραμματισμό της αγροτικής παραγωγικής διαδικασίας.

- Οι δήμοι να μην εμπλέκονται στις υφιστάμενες λαϊκές, οι οποίες είναι ήδη οριοθετημένες με συγκεκριμένο αριθμό θέσεων ανά λαϊκή και εγκεκριμένες από την Περιφέρεια.

- Όχι στον διαχωρισμό παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών. Από τη μέχρι σήμερα λειτουργία των λαϊκών αγορών, έχει αποδειχθεί ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών τοποθετούνται παραγωγοί και επαγγελματίες ανά οικοδομικό τετράγωνο, ώστε να υπάρχει όλη η ποικιλία των διαθέσιμων προϊόντων με ευκολότερη πρόσβαση και επιλογή.

- Απόσυρση του άρθρου 39 - Ποινικές Κυρώσεις και του άρθρου 40 - Διοικητικές Κυρώσεις, τα οποία αναφέρουν υπέρογκα πρόστιμα και συνοδεύονται με ποινές φυλάκισης. Τα πρόστιμα και οι κυρώσεις που ισχύουν σήμερα είναι ήδη εξοντωτικά και μεγάλα και οι πωλητές αδυνατούν να τα αποδώσουν, λαμβάνοντας υπόψιν και την οικονομική κρίση.

- Σύσταση τριμελών επιτροπών ανά δήμο σε όλη τη χώρα, ώστε να μπορούν να προμηθεύονται έγκαιρα την απαιτούμενη, για έκδοση ή ανανέωση άδειας, βεβαίωση από τις επιτροπές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

500.000 ιδιοκτήτες επί ξύλου κρεμάμενοι...


Αρχίζει το ξήλωμα του οικοδομήματος νομιμοποίησης αυθαιρέτων, μετά την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για...
φωτογραφική ρύθμιση στο «νόμο Καλαφάτη», που προβλέπει νομιμοποίηση με πρόστιμο αυθαιρέτων, για τα οποία έχει εκδοθεί αμετάκλητη δικαστική απόφαση κατεδάφισης. Η συγκεκριμένη ρύθμιση ανοίγει παράθυρο να νομιμοποιηθούν προκλητικά βίλες, ξενοδοχεία και κάθε είδους κτίσματα που βρίσκονται ακόμα και σε δάση, αιγιαλό, αρχαιολογικούς χώρους. Σε περίπτωση ακυρωτικής απόφασης από το ΣτΕ θα βρεθούν μετέωροι περισσότεροι από 500.000 ιδιοκτήτες αυθαιρέτων που έχουν πληρώσει πρόστιμα νομιμοποίησης...
enet.gr

Read more...

Παράλληλες παρουσιάσεις ψηφοδελτίων Δυνάμεις μετρούν τη Δευτέρα στον Πειραιά οι Γ.Μώραλης και Β.Μιχαλολιάκος


Δυνάμεις μετρούν τη Δευτέρα στον Πειραιά οι Γ.Μώραλης και Β.Μιχαλολιάκος

Αθήνα
Τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών τους για το Δήμο Πειραιά παρουσιάζουν τη Δευτέρα ο νυν δήμαρχος, με τη στήριξη της ΝΔ, Βασίλης Μιχαλολιάκος και ο υποψήφιος δήμαρχος, αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και πρόεδρος της Super League Γιάννης Μώραλης.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την ίδια ημέρα και ώρα (19:00) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) για το συνδυασμό του κ. Μιχαλολιάκου και στην αίθουσα εκδηλώσεων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) για το συνδυασμό του κ. Μώραλη.

Πρόκειται ουσιαστικά για μία μέτρηση δυνάμεων, καθώς τα επιτελεία των δύο υποψηφίων επικεντρώνουν στο ποια από τις δύο εκδηλώσεις θα συγκεντρώσει μεγαλύτερο κομμάτι του πειραϊκού λαού.

Παράλληλα, ερωτηματικό υπάρχει στο εάν θα εμφανιστούν -και σε ποια εκδήλωση- υπουργοί της κυβέρνησης.

Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο οποίος εκλέγεται βουλευτής στην Α’ Πειραιώς, έχει εμφανιστεί στις ανακοινώσεις υποψηφιοτήτων και των δύο υποψηφίων για τη δημαρχία, προκαλώντας μάλιστα την αντίδραση του Β.Μιχαλολιάκου.

«Φουρτούνες» εξάλλου προκάλεσε πρόσφατη «ισορροπημένη» δήλωση του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για τους δύο υποψηφίους δημάρχους, η οποία ερμηνεύτηκε ως έμμεση στήριξη στην υποψηφιότητα του Γιάννη Μώραλη.

Έντονο ερυθρόλευκο χρώμα

Τα επιτελεία των κ.κ. Μιχαλολιάκου και Μώραλη δίνουν ιδιαίτερο βάρος στο ερυθρόλευκο κοινό του Πειραιά, γεγονός το οποίο αναμένεται να αντικατοπτρίζεται και στα ψηφοδέλτιά τους.

Από την πλευρά του Γ.Μώραλη, το «βαρύ πυροβολικό» αποτελούν τα ονόματα του επιχειρηματία Πέτρου Κόκκαλη και του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη.

Επίσης, τελευταία γνωστή υποψηφιότητα, η οποία διέρρευσε το Σάββατο, είναι εκείνη του παλαίμαχου τερματοφύλακα του Ολυμπιακού και της Εθνικής, Αντώνη Νικοπολίδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξάλλου, από την πλευρά του συνδυασμού του κ. Μώραλη αναμένεται να υπάρξει μία υποψηφιότητα που χαρακτηρίζεται έκπληξη. Γι’ αυτήν δεν έχουν διαρρεύσει πολλά, πέραν του ότι είναι γυναίκα.

Άλλα γνωστά ονόματα, αναμένεται να είναι εκείνου του τέως δημάρχου Πειραιά Χρήστου Αγραπίδη, της πρωταθλήτριας του πόλο Σταυρούλας Αντωνάκου, της πρωταθλήτριας ξιφασκίας Βάσως Βουγιούκα, του ομοσπονδιακού προπονητή κολύμβησης Νίκου Γιέμελου, του μάνατζερ της ομάδας βολεϊ του Ολυμπιακού Νίκου Μαντούβαλου και της τραγουδίστριας Πόπης Αστεριάδη.

Στο ψηφοδέλτιο, σε σύνολο 98 υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, οι 19 θα είναι γυναίκες, ενώ το 61% κατεβαίνει για πρώτη φορά στις εκλογές.

Από το «στρατόπεδο» του Β.Μιχαλολιάκου αναμένεται να επιστρατευτούν επίσης γνωστοί αθλητές του Ολυμπιακού. Μεταξύ αυτών είναι ο πρώην καλαθοσφαιριστής Γιώργος Σιγάλας και ο παλαίμαχος τερματοφύλακας Χρήστος Αρβανίτης.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης, ότι ο νυν δήμαρχος θα επιχειρήσει να βάλει… γκολ στην προεκλογική εκστρατεία, βάζοντας στο συνδυασμό του τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή Τάσο Μητρόπουλο.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

7 εκατ. Ευρώ θα λάβουν τα κόμματα για τις εκλογές

7 εκατ. Ευρώ θα λάβουν τα κόμματα για τις εκλογές
Σύμφωνα με την απόφαση της αρμόδιας διακομματικής επιτροπής που συνεδρίασε σήμερα στο υπουργείο Εσωτερικών, η χρηματοδότηση θα διανεμηθεί βάσει των εκλογικών αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών του 2009, αλλά και των αποτελέσματων της προσεχούς εκλογικής αναμέτρησης.
Αναλυτικότερα, το 50% της χρηματοδότησης, δηλαδή 3,5 εκατ. ευρώ, θα πάει στα κόμματα που εξέλεξαν ευρωβουλευτή στις τελευταίες Ευρωεκλογές και θα δοθεί ανάλογα με τα ποσοστά που είχαν τότε στις κάλπες. Το 10%, δηλαδή 700.000 ευρώ, θα πάει στα κόμματα που εκπροσωπούνται σήμερα στην ελληνική Βουλή.
Τα κόμματα θα χρηματοδοτηθούν μετεκλογικά με το υπόλοιπο 40%, ανάλογα με τα ποσοστά που θα επιτύχουν στις εκλογές της 25ης Μαΐου.
Στη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής έγινε, επίσης, μια σύντομη συζήτηση για την τακτική χρηματοδότηση των κομμάτων. Όπως διαπιστώθηκε, η χρηματοδότηση από το 2011 μέχρι σήμερα μειώθηκε κατά 85%. Συγκεκριμένα
Το 2011 ήταν 55.000.000 ευρώ
Το 2012 ήταν 21.000.000 ευρώ
Το 2013 ήταν 31.000.000 ευρώ
Το 2014 υπολογίζεται περίπου στα 7.000.000 ευρώ
Πώς θα κατανεμηθεί ο τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός χρόνος
Αναφορικά με τον τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό χρόνο των κομμάτων, τα μέλη της επιτροπής δεν κατέληξαν σε κάποια συμφωνία και έως τώρα οι σκέψεις που εξετάζονται είναι τρεις. Να κατανεμηθεί σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών του 2009, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών του 2012 ή αλλιώς ισότιμα.
Κανένας περιορισμός στις εμφανίσεις των υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών
Σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε στη Βουλή, κανένας περιορισμός δεν θα υπάρχει στις προεκλογικές εμφανίσεις των υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών σε ραδιόφωνα, τηλεοράσεις και διαδίκτυο.
Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, η μικρή διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και ιδίως σε περιφέρειες και δήμους με μεγάλο αριθμό πολιτών, καθιστά προφανώς δυσχερή τη δυνατότητα των υποψηφίων περιφερειαρχών και δημάρχων να επικοινωνήσουν με τους πολίτες και να εκθέσουν τα προγράμματά τους. Ο εύλογος περιορισμός των εκλογικών δαπανών, σημειώνεται, αποκλείει την πλειοψηφία τους από τη χρήση τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών μηνυμάτων, καθώς και των διαδικτυακών τόπων και σελίδων, με αποτέλεσμα να υπάρχει καθοριστική αδυναμία πληροφόρησης των πολιτών.
http://egiakoumis.com/

Read more...

Ο Κ. Σκανδαλίδης τα ψέλνει στον Γιώργο και στέλνει και μήνυμα στην ηγεσία : θα έρθει η ώρα της κριτικής

Ο Κ. Σκανδαλίδης τα ψέλνει  στον Γιώργο και στέλνει και μήνυμα στην ηγεσία : θα έρθει η ώρα της κριτικής
Θύελλα αντίδράσεων έχει προκαλέσει στο ΠΑΣΟΚ η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να παρουσιάσει μαζί με τον Φώτη Κουβέλη το βιβλίο της Μαριλένας Κοππά, υποψήφιας ευρωβουλευτού της ΔΗΜΑΡ.
Σε συνέντευξή του στο Mega, ο Κώστας Σκανδαλίδης τόνισε ότι όλα τα στελέχη πρέπει να συστρατευτούν για το καλό της παράταξης, στέλνοντας ένα έμμεσο αλλά σαφές μήνυμα στον Γ. Παπανδρέου.
«O καθένας κρίνεται από τις πράξεις του. Όμως δεν είναι η ώρα της κριτικής κατά τη γνώμη μου. Θα έρθει και αυτή η ώρα. Είναι η ώρα της μάχης. Το ΠΑΣΟΚ αγωνίζεται κυριολεκτικά για την ύπαρξη και την προοπτική του. Απαιτείται λοιπόν από όλους μας σοβαρότητα, απαιτείται παραταξιακή ευθύνη και προπαντώς απαιτείται συσπείρωση όλων των δυνάμεων του χώρου. Γιατί ο λαός της δημοκρατικής παράταξης μας θέλει στρατιώτες στη μάχη και δεν θα μας συγχωρήσει την ήττα», τόνισε.
http://egiakoumis.com/

Read more...

Μάχη μέχρις εσχάτων στη Πελοπόννησο μεταξύ Τατούλη και Βουδούρη

Μάχη μέχρις εσχάτων στη Πελοπόννησο μεταξύ Τατούλη και Βουδούρη
Λάβρος κατά του Πέτρου Τατούλη εμφανίστηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Οδυσσέας Βουδούρης, ο οποίος κατέθεσε μήνυση εναντίον του, κάνοντας λόγο για «υβριστή, συκοφάντη και πολιτικά δειλό».
Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του Οδυσσέα Βουδούρη, υποψήφιου με τον συνδυασμό «Πελοπόννησος Πρώτα»:
«Σε ακόμη μια θλιβερή παράσταση πρωταγωνιστεί ο απερχόμενος περιφερειάρχης Πελοποννήσου. Υβριστής και συκοφάντης, ο κ. Πέτρος Τατούλης επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις, να μεταθέσει τη συζήτηση της προεκλογικής περιόδου και να αποφύγει να λογοδοτήσει για τα ανύπαρκτα έργα του και τις παρανομίες της θητείας του.
Ο απερχόμενος περιφερειάρχης, που μόλις πριν δυο μήνες θεωρούσε δεδομένη την επανεκλογή του, νοιώθοντας το εκλογικό έδαφος να χάνεται κάτω από τα πόδια του, επέλεξε την ύβρι ως σανίδα σωτηρίας. Έτσι δεν δίστασε πρόσφατα να εξομοιώσει τον κύριο αντίπαλό του, Οδυσσέα Βουδούρη, με Ναζί εγκληματία και να τον αποκαλέσει «αριστούχο Γκέμπελ» και «Γκεμπελίσκο». Αντιλαμβανόμενος ότι η ύβρις αδυνατεί να του επιφέρει εκλογική ανάκαμψη, προχώρησε πρόσφατα και σε συκοφαντική δυσφήμιση, «αποκαλύπτοντας» ανύπαρκτες «7 δικαστικές κακουργηματικές υποθέσεις» που δήθεν εκκρεμούν κατά του Οδυσσέα Βουδούρη.
Οι δηλώσεις αυτές αποτελούν χαρακτηριστική ύβρι και συκοφαντική δυσφήμηση, ποινικά κολάσιμη στη χώρα μας, για τις οποίες θα επιληφθεί η Δικαιοσύνη. Η αποζημίωση την οποία θα κληθεί να καταβάλει ο υβριστής και συκοφάντης απερχόμενος περιφερειάρχης, θα διατεθεί εξολοκλήρου στην Περιφέρεια, ώστε να αποκατασταθούν έστω και εν μέρει, οι δρόμοι που κατέρρευσαν υπό την ευθύνη του κ. Τατούλη.
Σε αντίθεση με τις πρακτικές του απερχόμενου περιφερειάρχη, αποφεύγοντας κάθε είδους χαρακτηρισμό, έχουμε θέσει και θέτουμε εκ νέου σε γνώση των κατοίκων της Πελοποννήσου τις παρανομίες που έχει διαπράξει ο κ. Τατούλης κατά την άσκηση των διοικητικών καθηκόντων του, και συγκεκριμένα την παραβίαση των άρθρων 159 και 180, του νόμου περί Αυτοδιοίκησης, σχετικά με ανάθεση δημόσιων έργων σε εταιρίες οικογενειακών συμφερόντων.
Ταυτόχρονα τονίζουμε ότι, όσο αφορά την παράταξή μας, οι παρανομίες του κ. Τατούλη σε βάρος των φορολογούμενων, τις οποίες προφανώς θα επιληφθεί η Δικαιοσύνη, δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την πολιτική αντιπαράθεση. Για το λόγο αυτό, κατ' επανάληψη ο Οδυσσέας Βουδούρης έχει καλέσει σε δημόσιο διάλογο τον απερχόμενο περιφερειάρχη. Έγκυροι δημοσιογράφοι έχουν προσφερθεί να οργανώσουν έναν δημόσιο τηλεοπτικό διάλογο. Ο κ. Τατούλης κωφεύει στις προσκλήσεις αυτές, επιλέγοντας ως απάντηση την ύβρι και την συκοφαντία. Πρόκειται για πολιτική δειλία, την οποία θα αξιολογήσουν δεόντως οι Πελοποννήσιοι.
Οι τελευταίοι σπασμοί του ημιθανούς "Συστήματος Τατούλη-Φούχτελ" σίγουρα θα αναδείξουν και άλλα επεισόδια πολιτικής δειλίας και προκλητικής συκοφαντίας. Δεν μπορούν όμως να αναστρέψουν την πορεία ανατροπής του Συστήματος αυτού και του οριστικού τερματισμού μιας θλιβερής περιόδου για την Πελοπόννησο».
http://egiakoumis.com/

Read more...

Οριακά μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές...





... η Ν.Δ. στις Εθνικές...
 Έλαφρύ προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές και της ΝΔ στις εθνικές εκλογές, καταγράφει δημοσκόπηση της ALCO για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».
Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές με...
0,5% και η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές με 0,7%.
Για τις ευρωεκλογές, η πρόθεση ψήφου καταγράφεται ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 22,3%, ΝΔ 21,8%, Ποτάμι 7,2%, Χρυσή Αυγή 7%, ΚΚΕ 5, Ελιά 4,8%, ΑΝΕΛ 3,4%, ΔΗΜΑΡ 2,2%, Επάλ (Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό) 1,1%, Λάος 0,5%, Οικολόγοι 0,9%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 0,9%, Εθνικό Μέτωπο 0,7%, άλλο 2,4%, λευκό 3,3%, αποχή 5,2%, αναποφάσιστοι 11,3%.
Στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές τα ποσοστά έχουν ως εξής:
ΝΔ 22,2% ΣΥΡΙΖΑ 21,5%, Χρυσή Αυγή 6,7%, Ποτάμι 5,3%, Ελιά 4,9%, ΚΚΕ 4,7%, ΑΝΕΛ 3,6%, ΔΗΜΑΡ 2,5%, Επάλ (Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό) 1%, άλλο κόμμα 5,2%, λευκό 2,4%, αποχή 4,5%, αναποφάσιστοι 15,5%.
Ποσοστό 41% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι κριτήριο της ψήφου τους στις ευρωεκλογές είναι η πολιτική σταθερότητα, ενώ 42% έχουν ως κριτήριο την ανατροπή της κυβέρνησης.
Τον Αντώνη Σαμαρά ως πρωθυπουργό εμπιστεύεται το 32%, έναντι 20% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 45% δηλώνει ότι δεν εμπιστεύονται κανέναν.
Ποσοστό 29% θεωρούν ότι οι πρόσφατες εξελίξεις στην Οικονομία δικαιώνουν τον Αντώνη Σαμαρά, 21% τον Αλέξη Τσίπρα και 50% δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν.

Read more...

Βασίλης κερνάει, Bασίλης πίνει...





 Καταγγέλλουν τον Μιχαλολιάκο για περίεργες αναθέσεις...
Σκάνδαλο μεγατόνων στον Δήμο Πειραιά με πρωταγωνιστή τον Δήμαρχο Βασίλη Μιχαλολιάκο, αποκαλύπτει η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» που δείχνει ότι η αναξιοκρατία, η αδιαφάνεια και τα οικονομικά deal μεταξύ του Δημάρχου και...
«εκλεκτών» του επιχειρηματιών, χαρακτηρίζουν τη Δημοτική Αρχή Μιχαλολιάκου.

Η διαφημιστική εταιρεία «Orange» κατηγορεί τον Δήμο Πειραιά ότι με στημένο διαγωνισμό

που διεξήχθη στις 8 Απριλίου 2014, ανέθεσε έργο προβολής του Δήμου ύψους 234.000

ευρώ, στην ίδια διαφημιστική που φέρεται ότι έχει αναλάβει την προεκλογική καμπάνια του

κ. Μιχαλολιάκου!

Όπως καταγγέλει η εταιρεία «Orange», επελέχθη η «Ι.Ν. Λεούσης» η οποία δεν

πληρούσε τις προυποθέσεις του διαγωνισμού για να διεκδικήσει το συγκεκριμένο έργο

ενώ επιπλέον κατέθεσε και την ακριβότερη προσφορά.

Η υπόθεση έχει οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη καθώς η εταιρεία «Orange» έχει καταθέσει

ασφαλιστικά μέτρα κατά του Δήμου Πειραιά αλλά και των άλλων δύο εταιρειών που

συμμετείχαν στον διαγωνισμό. Όπως είναι φυσικό το θέμα έχει

προκαλέσει «πονοκέφαλο» στο επιτελείο του Βασίλη Μιχαλολιάκου ενώ αναμένεται να

μπει ψηλά στην ατζέντα της προεκλογικής αντιπαράθεσης από τους διεκδικητές του

δημαρχιακού αξιώματος στο μεγάλο λιμάνι.

Ένα μήνα πριν τις εκλογές αμφισβητείται ανοικτά η αξιοπιστία του Δημάρχου Πειραιά

ο οποίος στα τέσσερα χρόνια θητείας του έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές

τη δημοσιότητα για τη στήριξή του σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες.

Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα του "Εθνους της Κυριακής"...



Read more...

Μειωμένη η διαφορά με Σπηλιωτόπουλο Προβάδισμα Καμίνη δείχνει δημοσκόπηση για το δήμο Αθηναίων


Προβάδισμα Καμίνη δείχνει δημοσκόπηση για το δήμο Αθηναίων
Προβάδισμα 2,5 ποσοστιαίων μονάδων δίνει στον Γιώργο Καμίνη η τελευταία δημοσκόπηση   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Προβάδισμα Καμίνη για το δήμο Αθηναίων, με μειωμένη όμως διαφορά από την Άρη Σπηλιωτόπουλο, καταγράφει δημοσκόπηση που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής.

Στην πρόθεση ψήφου ο Γ. Καμίνης συγκεντρώνει ποσοστό 19,5%, ο Αρ. Σπηλιωτόπουλος 17,0%, ο Γ. Σακελλαρίδης 14,8%, ο Ν. Κακλαμάνης 8%, ο Ηλ. Κασιδιάρης 7,0%, ο Βασίλης Καπερνάρος 3,8%, ο Νίκος Σοφιανός 3,4%, ο Νίκος Αβραμίδης 3,0%, ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος 2,2%, η Ιωάννα Κοντούλη 2,2%, ο Πέτρος Κωνσταντίνου 0,5%, ο Μάριος Στρόφαλης 0,5% και ο Ιωάννης Σακκάς 0,1%.

Οι αναποφάσιστοι κυμαίνονται στο 11,9%, ενώ αποχή, λευκό ή άκυρο επιλέγει το 5,6%.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...