Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Β. Οικονόμου: "Οι φτωχοί είναι προνομιούχοι για την κυβέρνηση"


Με αφορμή τα νέα σκληρά και άδικα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, προέβη στην παρακάτω δήλωση...

«Η σοσιαλιστική κατά τα άλλα κυβέρνηση επιμένει να μας εκπλήσσει!

Όρισε πλέον το αφορολόγητο στις 5.000 €, την στιγμή που το όριο της φτώχειας σύμφωνα με την Eurostat, είναι στις 6.500 €!

Την ανικανότητα λοιπόν του επιτελείου της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την φοροδιαφυγή καλούνται να πληρώσουν ακόμα και αυτοί που αποδεδειγμένα ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Η έννοια της αναδιανομής του εισοδήματος αποκτά πλέον νέο νόημα αφού ο φτωχός θεωρείται προνομιούχος και οι τράπεζες και το μεγάλο κεφάλαιο αδύναμοι και αναξιοπαθούντες.

Καλούμε τον ελληνικό λαό να αναδείξει τις Νέες Δυνάμεις που θα αναλάβουν την έξοδο από την κρίση με όρους κοινωνικής και οικονομικής δικαιοσύνης».

Read more...

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΑ.ΣΟ.Κ:Δεν συναινούμε στη διάλυση της Ελληνικής Κοινωνίας. Έλεος! Φτάνει πια!


Η Κυβέρνηση, έρμαιο στις διαθέσεις της Τρόικα και των δανειστών, αδύναμη να διαπραγματευτεί και ανίκανη να σχεδιάσει οδηγεί τη χώρα στη φτώχεια, τη μόνιμη εξάρτηση και το βέβαιο οικονομικό μαρασμό!
Χωρίς διαπραγματευτική ισχύ, χωρίς κανένα σοβαρό σχεδιασμό, χωρίς καμία κοινωνική συναίνεση, συνεχίζει την αδιέξοδη πορεία που οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη μείωση μισθών και συντάξεων, σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση, σε έναν πρωτοφανή κοινωνικό εκτροχιασμό!
Οι εργαζόμενοι συνθλίβονται, οι συνταξιούχοι καρατομούνται και η Ελλάδα μπαίνει σε μια πρωτοφανή περιπέτεια για πολλά χρόνια. Και όλα αυτά χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Χωρίς καμία προοπτική εξόδου.
Η ύφεση που τροφοδοτείται από τις πολιτικές επιλογές της ίδιας της Κυβέρνησης θα εξελίσσεται σαν τη μόνιμη δικαιολογία για ακόμη σκληρότερα μέτρα, για ακόμη περισσότερες απολύσεις, για ακόμη μεγαλύτερες περικοπές.
Οι εργαζόμενοι θυσιάζονται προκειμένου να εξευμενίσουν τους κερδοσκόπους, που απαιτούν την πλήρη διάλυση της χώρας.
Με ποιο δικαίωμα, με ποια νομιμοποίηση, με ποια προοπτική;
Το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, οι ίδιοι άνθρωποι που σηματοδότησαν την αντίστροφη μέτρηση της Κυβέρνησης Σημίτη (οι κ.κ. Παπακωνσταντίνου, Ζαννιάς, Πλασκοβίτης, Γλυνός, Θέος και όλο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης) απέτυχαν παταγωδώς σε κάθε σχεδιασμό. Οδήγησαν τη χώρα στην οικονομική αιχμαλωσία με αδιαφανές αύριο. Η αδυναμία του κ. Βενιζέλου να αλλάξει την ήδη διαμορφωμένη κατάσταση διαπραγμάτευσης, οδήγησαν Κυβέρνηση και λαό αλυσοδεμένους, ταπεινωμένους και ανίσχυρους στο διεθνή διασυρμό και την πλήρη υποταγή. Η δήλωση υποταγής στην Τρόικα, μέσα στη Βουλή, του Υπουργού Οικονομικών τα λέει όλα.
Οι χθεσινές ανακοινώσεις της Κυβέρνησης αποτελούν το επίσημο διαζύγιο της με το λαό και την κοινωνία. Η Κυβέρνηση στέκεται απέναντι από το λαό, επιλέγοντας για τον εαυτό της το ρόλο του Προκρούστη κάθε κατάκτησης, κάθε δικαιώματος, ακόμη και αυτού: Του να μπορεί ο καθένας να επιβιώνει με στοιχειώδη αξιοπρέπεια.
Πόσοι άραγε θα είναι οι εργαζόμενοι που θα θυσιαστούν την επόμενη χρονιά, πέρα από τις 30.000 που εξαγγέλθηκαν για φέτος; Ο λαλίστατος κατά τ’ άλλα κ. Μόσιαλος γιατί το αποκρύπτει;
Πόσο κοινωνικά δίκαιο είναι να καλείται να πληρώνει φόρο ο συνταξιούχος των 400 ευρώ;
Πόσο θα είναι το μαχαίρι σε μισθούς και συντάξεις με το νέο μισθολόγιο;
Και κυρίως τι επιπλέον θα ζητήσει η Τρόικα και οι δανειστές μας για την επόμενη χρονιά;
Πόσο αξιόπιστη μπορεί να είναι μια Κυβέρνηση που εξαγγέλλει χαράτσια, τα μεγαλώνει σε δύο ημέρες και καταλήγει να τα επεκτείνει επ’ αόριστον;
Κατάφεραν να κάνουν τον Έλληνα πολίτη να πληρώνει ενοίκιο για το δικό του σπίτι!
Τονίσαμε πολλές φορές το αδιέξοδο αυτών των πολιτικών.
Η προχειρότητα του σχεδιασμού είναι παροιμιώδεις. (Τι σημαίνει 23% ΦΠΑ; τι σημαίνει εφεδρεία; τι σημαίνει δεκάδες χιλιάδες απολύσεις; τι σημαίνει 5.000 αφορολόγητο;). Δεν υπάρχει συγκροτημένο σχέδιο εξόδου από την κρίση παρά μόνο σχεδίασμα εκκολαπτόμενων μάγων. Κάποιοι προτίμησαν να μένουν κλεισμένοι στα γραφεία τους και να μην ακούνε τη βουή του κόσμου και τη φωνή της οργανωμένης βάσης του ΠΑΣΟΚ και περίμεναν με απατηλά στοιχεία να εξευμενίσουν την τρόικα και να εξαπατήσουν τον πολίτη.
Η Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ εκφράζει την αντίθεση της με τις αποφάσεις τις κυβέρνησης. Κυβέρνηση που κάνει φτωχότερους του Έλληνες, που εξαπολύει πογκρόμ απολύσεων, που υποθηκεύει το μέλλον της χώρας δεν μπορεί να λέγεται Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.
Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να μιλήσει. Μέσα από τα όργανά του, μέσα από τις καταστατικές του διαδικασίες.
Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να αποτελεί το εξιλαστήριο θύμα μικρών και αδύναμων πολιτικών που βρέθηκαν τη λάθος στιγμή στη λάθος θέση.
Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι συμμέτοχο σε αντιδραστικές, αντιλαϊκές και καταστροφικές πολιτικές για τη χώρα.
Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να συναινέσει σε απολύσεις, σε εξάπλωση της φτώχειας, σε άδικους κεφαλικούς φόρους, στη διάλυση της κοινωνικής συνοχής.
Η σωτηρία της χώρας στη παρούσα στιγμή εξαρτάται κυρίως από την απομάκρυνση των ανικάνων και όλων όσων συνέβαλαν στο να φτάσει η χώρα σ’ αυτή την κατάσταση της μονόδρομης πολιτικής της λιτότητας.
Η αντίδραση μας θα είναι προς όλους και σε όλους τους τόνους.
Η ανοχή τελείωσε. Τώρα ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.

Read more...

Η ανάπτυξη στην Αργεντινή το 2011 θα φτάσει το 8%


Αυξήσεις στον κατώτατο μισθό, σε συντάξεις και επιδόματα αποφάσισε η πρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντες, ακολουθώντας τόσο η Αργεντινή όσο και άλλες χώρες της νότιας Αμερικής τον ακριβώς αντίθετο δρόμο από τις πολιτικές λιτότητας στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση της Αργεντινής αύξησε κατά 25% τον κατώτατο μισθό, ο οποίος ήταν ήδη ο υψηλότερος σε σχέση με άλλες χώρες της Νότια Αμερική. Έχει φτάσει πλέον περίπου στα 410 ευρώ, σχεδόν το δεκαπλάσιο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αναφέρει το Associated Press. Την ίδια ώρα οι υψηλόμισθοι είδαν τις αποδοχές τους να αυξάνονται με μικρότερο ρυθμό, κατά περίπου πέντε φορές.

Παράλληλα με πρόσφατη απόφαση αυξήθηκαν κατά 23% τα προνοιακά επιδόματα αλλά και τις συντάξεις. Ωφελημένα είναι και τα συνδικάτα από νέα ευνοϊκά μέτρα αλλά και ο τομέας των μεταφορών και της ενέργειας.

Σε δηλώσεις η πρόεδρος της χώρας, η οποία θα διεκδικήσει την επανεκλογή της στις 23 Οκτωβρίου, επισήμανε ότι η Αργεντινή ήδη έχει ένα πολύ καλό σύστημα πρόνοιας για τα παιδιά και όλο τον πληθυσμό.

Η εξομάλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων είναι από τους βασικούς άξονες της πολιτικής της Φερνάντες και του εκλιπόντος συζύγου της, Νέστορ Κίρχνερ, που ανέλαβε την προεδρία λίγο μετά το χειρότερο σημείο της οικονομικής κρίσης στη χώρα και αν μη τι άλλο κατάφερε να αποκαταστήσει τη δημοσιονομική τάξη.

Σύμφωνα με το ΔΝΤ, η ανάπτυξη στην Αργεντινή το 2011 θα φτάσει το 8%, ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στον κόσμο, συγκρίσιμο με αυτό της Κίνας, και οπωσδήποτε πολύ υψηλότερο από τα αναιμικά ποσοστά της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Παραταύτα, ο υψηλός πληθωρισμός, που είναι κοντά στο 10%, περιορίζει την αγοραστική δύναμη των πολιτών με το ΔΝΤ και, σε κάποιες περιπτώσεις ακυρώνει τις αυξήσεις σε επιδόματα και παροχές.

Το Ταμείο επικρίνει μάλιστα τη χώρα για ελλιπή στοιχεία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι στην πραγματικότητα ο πληθωρισμός είναι σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με τα επισήμως γνωστά.


.i-reportergr
Read more...

Την κατάργηση των φοροαπαλλαγών της Εκκλησίας ζητά η Δημοκρατική Αριστερά

Ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών

O πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φ.Κουβέλης
O πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φ.Κουβέλης (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Την κατάργηση των φοροαπαλλαγών της Εκκλησίας της Ελλάδος ζητούν ο πρόεδρος και οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, με ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, με αφορμή την εξαίρεση των χώρων άσκησης θρησκευτικής λατρείας από την καταβολή του έκτατου τέλους ακίνητης περιουσίας.

«Χωρίς να παραγνωρίζουμε το πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας, τη στιγμή που χιλιάδες Έλληνες πολίτες βιώνουν τις συνέπειες των μέτρων λιτότητας, τα εισοδήματα της Εκκλησίας εξακολουθούν να είναι στο φορολογικό απυρόβλητο» αναφέρουν οι βουλευτές.

Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, η Εκκλησία της Ελλάδος είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ιδιοκτήτης γης μετά το ελληνικό κράτος, με 130.000 εκτάρια γης, διαθέτει 7.945 ενορίες και πάνω από 500 μοναστήρια και ησυχαστήρια, καθώς και το 1,5% των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας.

Εντούτοις, τα εισοδήματα της Εκκλησίας, όπως αναφέρουν, απαλλάσσονται από το φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας για τα ακίνητα που χρησιμοποιούν οι ναοί και οι μονές. Επιπλέον, η Εκκλησία απαλλάχθηκε από την υποχρέωση της εισφοράς 35% των εσόδων της, καθώς και από το φόρο 10% που επιβαρύνει τα εισοδήματα από την εκμίσθωση γαιών και οικοδομών των μητροπόλεων.

»Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
»1. Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να καταργηθούν οι φοροαπαλλαγές της Εκκλησίας; Θα προχωρήσει στην φορολόγηση της εκκλησιαστικής και μοναστηριακής περιουσίας, καθώς και στην πλήρη κατάργηση της φοροαπαλλαγής των εμπορικών συναλλαγών τους;

»2. Προτίθεται να συμπεριλάβει την Εκκλησία και τα άλλα θρησκευτικά δόγματα στην έκτακτη εισφορά ακινήτων, εξαιρώντας μόνο όσα ακίνητα χρησιμοποιούνται αποδεδειγμένα για φιλανθρωπικούς και κοινωφελείς σκοπούς (ορφανοτροφεία, γηροκομεία κλπ);

»3. Με ποια κριτήρια προσδιορίζεται ο χαρακτηρισμός ενός ακινήτου ως κοινωφελούς ή λατρευτικού σκοπού και λειτουργίας; Σκοπεύει να εκδώσει σχετική εγκύκλιο που να προσδιορίζονται επακριβώς τα κριτήρια αυτά;» καταλήγει η ερώτηση των βουλευτών.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Ο μισός τουρκικός στόλος κοντά στην Κύπρο!

Έρευνες μεταξύ Ρόδου και Κω, ενώ βγαίνει και το Πίρι Ρέις


http://img.protothema.gr/43434E3068168B7E1AF2BD2389F66803.jpg
Βγάζοντας το μισό της στόλο στην περιοχή ανάμεσα στα τουρκικά παράλια και τις ακτές του Ισραήλ, ενώ παράλληλα διενεργεί έρευνες στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, η Άγκυρα επιβάλλει στη Λευκωσία «αντίποινα» για την απόφαση της κυπριακής κυβέρνησης να προχωρήσει τις εργασίες για την εξόρυξη φυσικού αερίου.

Είναι ωστόσο αμφίβολο αν η επιθετική ρητορική της τουρκικής κυβέρνησης μπορεί να παράξει μετρήσιμα αποτελέσματα για τον κ. Ταγίπ Ερντογάν και την πολιτική του νέο-οθωμανισμού που προωθεί.

Όπως προανήγγειλε ο υπουργός ενέργειας της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ, την Παρασκευή θα βγει για έρευνες στην περιοχή της Κύπρου το τουρκικό πλοίο «Πίρι Ρέις». Η κίνηση αυτή είναι περισσότερο προσπάθεια εντυπωσιασμού, αφού για την έναρξη σοβαρών ερευνών με σκοπό τον εντοπισμό υδρογονανθράκων απαιτείται συστηματική προεργασία ετών.

Παράλληλα με την προαναγγελία έναρξης ερευνών από το Πίρι Ρέις, το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Σελέν κάνει έρευνες στην περιοχή μεταξύ της Ρόδου και της Κω –εντός των χωρικών τους υδάτων- και ένας στολίσκος από τέσσερα νορβηγικά ερευνητικά πλοία ναυλωμένα από την Άγκυρα διενεργούν εργασίες ανοικτά του κόλπου της Αττάλειας.

Απροκάλυπτα, η τουρκική εφημερίδα Χουριγέτ έγραψε ότι τα τουρκικά ερευνητικά πλοία μπορεί να συνοδεύονται και από μονάδες του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, σε μια προσπάθεια επίδειξης ισχύος.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Ερντογάν χαρακτήρισε… τρέλα την έναρξη ερευνών από την Κύπρο και το Ισραήλ στο υπέδαφος του βυθού εντός της κυπριακής και της ισραηλινής υφαλοκρηπίδας.

Πολυάριθμα πολεμικά πλοία του τουρκικού στόλου που έχουν δημιουργήσει ένα νοητό κύκλο ακτίνας 50 ναυτικών μιλίων γύρω από την εξέδρα «Homer Ferrington» συνεχίζουν να κάνουν ασκήσεις με την κάλυψη τουρκικών μαχητικών. Η πρόθεση της τουρκικής κυβέρνησης είναι τα γυμνάσια να συνεχιστούν για πολλές ημέρες, ίσως και εβδομάδες, γεγονός που αποκαλύπτεται από την ύπαρξη ενός πετρελαιοφόρου στην τουρκική αρμάδα.

Άλλωστε θα χρειαστούν περίπου δύο μήνες μέχρι το γεωτρύπανο της εταιρείας «Noble Energy», που έχει συμβόλαιο ερευνών με την κυπριακή κυβέρνηση, να φτάσει σε βάθος 5800 μέτρων κάτω από το βυθό της θάλασσας ώστε να διαπιστωθεί η ποσότητα και η ποιότητα των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.

Η παραβατική και αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά της Άγκυρας εγκυμονεί κινδύνους και για την αερο-ναυσιπλοϊα στην ευρύτερη περιοχή. Την Πέμπτη, δύο τουρκικά μαχητικά προσέγγισαν πολιτικό αεροσκάφος των κυπριακών αεροσκαφών που εκτελούσε πτήση από τη Λάρνακα προς το Λονδίνο.

Read more...

Εφοριακοί κάνουν…«Δήλωση Αδυναμίας Πληρωμής Αντισυνταγματικής Φορολογίας»

newpost.gr
Εφοριακοί κάνουν…«Δήλωση Αδυναμίας Πληρωμής Αντισυνταγματικής Φορολογίας»
«Δήλωση Aδυναμίας Πληρωμής Αντισυνταγματικής Φορολογίας» είναι ο τίτλος της αίτησης που συνένταξαν αγανακτισμένοι εφοριακοί και δικηγόροι ενώνοντας τις γνώσεις τους με σκοπό να παροτρείνουν τους μη έχοντες πολίτες να μην πληρώσουν την έκτακτη εισφορφά, διότι είναι αντισυνταγματική.


Συνδικαλιστές εφοριακοί και δικηγόροι λοιπόν ανέλαβαν την πρωτοβουλία να συντάξουν ένα έγγραφο- αίτηση στηριζόμενο στα άρθρα του Συνταγματος το οποίο κατοχυρώνει - όπως υποστηρίζεται- νομικά τους ενδιαφερόμενους πολίτες στην μη πληρωμή της έκτακτης εισφοράς.

Συγκεκριμένα, εφοριακοί και δικηγόροι ένωσαν τις δυνάμεις τους και έφτιαξαν μια αίτηση που κάθε πολίτης με οικονομικές δυσκολίες μπορεί να συμπληρώσει υπο την ευθύνη του, να την παραδώσει στην ΔΟΥ που υπάγεται και να... μην πληρώσει την έκτακτη εισφορά, η οποία υποστηρίζεται ότι είναι αντισυνταγματική.

Απο εκεί και πέρα ενδιαφέρον έχει το πως θα αντιδράσει το κράτος σε μια τέτοια μαζική κίνηση από πολίτες, ενώ καθώς φαίνεται το κίνημα «Δεν πληρώνω, δεν έχω» παίρνει σάρκα και οστά.

Την αίτηση έχει στην διαθεσή του Newpost.gr και σας την παραθέτει παρακάτω μαζί με τις οδηγίες που μπορούν να ακολουθηθούν μετά την συμπλήρωση του εγγράφου.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


Aναστασία Γαλάνη
Read more...

Στα 1,17 εκατ. ευρώ η υπεξαίρεση Συλλήψεις για την απάτη στην Εθνική Ασφαλιστική

Εκτιμάται ότι οι αποζημιώσεις που δόθηκαν ξεπερνούν τα 1,5 εκατομμύρια ευρώ
Εκτιμάται ότι οι αποζημιώσεις που δόθηκαν ξεπερνούν τα 1,5 εκατομμύρια ευρώ
Αθήνα
Έντεκα άτομα συνελήφθησαν με την διαδικασία του αυτόφωρου από τους αστυνομικούς και ένα ακόμη κατηγορείται για την υπόθεση της εξαπάτησης της Εθνικής Ασφαλιστικής με εικονικές ζημιές οχημάτων, ενώ από την εξέταση 182 ύποπτων φακέλων διαπιστώθηκε πως οι κατηγορούμενοι υπεξαίρεσαν 1.172.136 ευρώ μέσω μαϊμού αποζημιώσεων. Ωστόσο η έρευνα των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζεται και η εκτίμηση είναι πως οι αποζημιώσεις που δόθηκαν ξεπερνούν τα 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

Επίσης από την έρευνα προέκυψε ακόμη πως σε πραγματικές ζημιές οχημάτων που είχαν κοστολογηθεί και είχαν εισπραχθεί κανονικά οι αποζημιώσεις από τους δικαιούχους τα μέλη του κυκλώματος είχαν πάρει από την ασφαλιστική εταιρεία μεγαλύτερα χρηματικά ποσά εν αγνοία των ιδιοκτητών των αυτοκινήτων.

Η δράση των κατηγορουμένων που δρούσαν κυρίως στην Θεσσαλονίκη εκτιμάται πως ξεκίνησε το 2008 και συνολικά εμπλέκονται στην υπόθεση 12 άτομα εκ των οποίων πέντε υπάλληλοι του Τομέα Ζημιών και Αναλήψεων του Υποκαταστήματος Θεσσαλονίκης, δύο συμβεβλημένοι πραγματογνώμονες, δύο ασφαλιστικοί πράκτορες, καθώς και ένας ιδιοκτήτης συνεργείου αυτοκινήτων οχημάτων και πώλησης ανταλλακτικών με δύο συγγενικά του πρόσωπα.

Κατά την διάρκεια της ευρείας αστυνομικής επιχείρησης που έγινε την Τετάρτη σε πολλές περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Βέροιας και των Γιαννιτσών έγιναν 24 κατ΄οίκον έρευνες σε σπίτια, επιχειρήσεις, γραφεία, καταστήματα, συνεργεία αυτοκίνητων και εξοχικές κατοικίες παρουσία 10 εισαγγελέων.

Ακόμη από την εξέταση των ύποπτων φακέλων διαπιστώθηκε ότι σε 110 φακέλους υπήρχαν 450 πλαστά τιμολόγια συνολικού ποσού 683.811,10 ευρώ τα οποία υποτίθεται εκδόθηκαν από 11 συνεργεία εκ των οποίων τα 10 είναι ανύπαρκτα. Σε 50 φακέλους που αφορούσαν αποζημιώσεις ύψους 288.182 ευρώ είχαν συμπεριληφθεί στην έκθεση πραγματογνωμοσύνης ίδιες φωτογραφίες οχημάτων με την ίδια ζημιά.

Επιπλέον, σε πέντε φακέλους σε διαφορετικές περιπτώσεις χρησιμοποιήθηκαν φωτογραφίες του ιδίου οχήματος, με τρεις διαφορετικές πινακίδες κυκλοφορίας. Σε 97 φακέλους, που αφορούν σε αποζημιώσεις βλαβών οχημάτων, συνολικού ποσού 576.147 ευρώ η ζημιά για την οποία δόθηκε αποζημίωση ήταν μικρότερη από την αποζημίωση που δόθηκε.

Επίσης 172 επιταγές αποζημίωσης ύψους 723.990 ευρώ εισπράχθηκαν από μη δικαιούχους ενώ σε 154 φακέλους εγκρίνονται αποζημιώσεις για ζημιές μεγαλύτερου κόστους από το πραγματικό.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και παραπέμφθηκαν σε Τακτικό Ανακριτή για να απολογηθούν.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και αφορούν, κατά περίπτωση, τη συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, την απάτη σε συνδυασμό με τις διατάξεις για τους καταχραστές του δημοσίου, την πλαστογραφία, καθώς και τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Βαριά... κατάθλιψη στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

«Δεν υπάρχει άλλος δρόμος» είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος


http://img.protothema.gr/F7789FCCAD187EB0C4FC1517078AF39B.jpg
Τη δυσαρέσκεια και την απογοήτευσή τους εξέφρασαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στους υπουργούς Ευάγγελο Βενιζέλο, Δημήτρη Ρέππα και Γιώργο Κουτρουμάνη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Οικονομικών του κυβερνώντος κόμματος.

«Δεν υπάρχει άλλος δρόμος» φέρεται να ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, ο οποίος ενημέρωσε τους βουλευτές σε δραματικούς τόνους για τα κυβερνητικά μέτρα, επισημαίνοντας πως δεν μας πιστεύουν στην Ευρώπη.

Ο κ. Βενιζέλος έφερε ως παράδειγμα τη δημοσιονομική απόδοση της εργασιακής εφεδρείας, λέγοντας ότι το ύψος του δημοσιονομικού οφέλους θα είναι 200 εκατομμύρια ευρώ, πρόσθεσε όμως ότι οι Ευρωπαίοι ζητούν μετ' επιτάσεως την αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα.

Επίσης, αναφορικά με το ύψος του αφορολόγητου, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι ο μέσος όρος αφορολόγητου στην Ευρώπη είναι 5.000 ευρώ και εμείς που έχουμε πρόβλημα δεν μπορούμε να τον διατηρούμε ψηλότερα.

Οι υπουργοί άκουσαν με υπομονή όσα τους έλεγαν οι υπουργοί, ενώ περιέγραψαν τη δύσκολη διεθνή οικονομική κατάσταση και τις πιέσεις που δέχεται η ελληνική κυβέρνηση απο τους εκπροσώπους της Τρόικα.

Χαρακτηριστικά, ο κύριος Τζελέπης επισήμανε πως η κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις στους βουλευτές γιατί απέτυχε και να παρουσιάσει κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο.

Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών κύριος Κουσελάς σημείωσε πως η διαχείριση της κρίσης δεν γίνεται με κοινωνικά κριτήρια. Ανάμεσα σε αυτούς που μίλησαν ήταν και η κυρία Μιρέλλα Αποστολάκη, η οποία είπε πως αμφισβητείται η αξιοπιστία της κυβερνητικής παράταξης σε εσωτερικό και εξωτερικό και ότι αυτό οφείλεται «σε δικές μας αστοχίες και καθυστερήσεις».

Παίρνοντας το λόγο, η κυρία Τόνια Αντωνίου είπε «τρέχουμε σαν ένα αμάξι που πηγαίνει με 200 χιλιόμετρα προς τον τοίχο».

Η κυρία Τσουρή τόνισε πως η κυβέρνηση μοιάζει με φάλτσα ορχήστρα μέσα στον Τιτανικό.

Ο κύριος Δημήτρης Καρύδης, βουλευτής Πειραιά, ζήτησε την τροποποίηση των συντελεστών για το τέλος ακινήτων προς τα πάνω για τις προνομιακές περιοχές και προς τα κάτω για τις λαϊκές συνοικίες. Επίσης, πρόσθεσε ο ίδιος βουλευτής πως η κυβέρνηση λειτουργεί απελπιστικά αργά χωρίς απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές είτε σαν δρεπανοφόρο άρμα, σκορπίζοντας πανικό και ανασφάλεια. Και κατέληξε, λέγοντας πως «ενώ στα λόγια λέμε πολλά εκεί που μπορούμε να βρούμε έσοδα παραδείγματος χάρη λαθρεμπόριο δεν κάνουμε τίποτα».

Όλοι οι βουλευτές παραδέχονται το βαρύ κλίμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, ωστόσο κανείς προς ώρας δεν έχει μιλήσει για παραίτηση ή μη ψήφιση του νομοσχεδίου.

Read more...

«Η Ελλάδα δεν είναι Αργεντινή» Δύσκολο το πρόγραμμα της Ελλάδας, τονίζει η Κριστίν Λαγκάρντ

Στις 21 Ιουλίου υπήρξε μια ξεκάθαρη πολιτική απόφαση για χρηματοδότηση των οικονομιών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα και δέσμευση για άμεση δημοσιονομική εξυγίανση, σημείωσε η Κρ.Λαγκάρντ
Στις 21 Ιουλίου υπήρξε μια ξεκάθαρη πολιτική απόφαση για χρηματοδότηση των οικονομιών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα και δέσμευση για άμεση δημοσιονομική εξυγίανση, σημείωσε η Κρ.Λαγκάρντ
Αθήνα
Στις δυσκολίες εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος αναφέρθηκε την Πέμπτη από την Ουάσιγκτον η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, απευθύνοντας όμως αυστηρό μήνυμα στην Ελλάδα για πιστή εφαρμογή του.

Το πρόγραμμα είναι δύσκολο, είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα εστιάζουν σε μέτρα που επιβαρύνουν λιγότερο τους οικονομικά αδύναμους. Χαρακτήρισε ατυχείς τις συγκρίσεις με την Αργεντινή, σημειώνοντας πως η Ελλάδα δεν μπορεί να ακολουθήσει το δρόμο της άτακτης χρεοκοπίας, ως μέλος μιας ένωσης, καθώς η κοινή μοίρα των κρατών της Ευρωζώνης τα ενώνει αποφασιστικά για να δεσμευθούν για την στήριξη των αδύναμων κρατών. Ειδικότερα, σε συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της ετήσιας διάσκεψης του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας η κυρία Λαγκάρντ ρωτήθηκε εάν θεωρεί πως υπάρχει ελπίδα για την Ελλάδα και εάν η ελληνική περίπτωση ομοιάζει με αυτή της Αργεντινής.

Η Γαλλίδα επικεφαλής του ΔΝΤ απάντησε πως για να δουλέψει το ελληνικό πρόγραμμα απαιτούνται κάποια απαραίτητα συστατικά και εστίασε στην αποφασιστικότητα που πρέπει να επιδείξει η ελληνική κυβέρνηση στην εφαρμογή του προγράμματος.

«Το πρόγραμμα είναι δύσκολο. Οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα εστιάζουν στο ότι τα όποια μέτρα θα πρέπει να επικεντρώνονται στο γεγονός ότι οι λιγότερο προνομιούχοι πρέπει να αναλαμβάνουν μικρότερα βάρη» τόνισε η κυρία Λαγκάρντ.

Ερωτηθείσα σχετικά με το εάν η Ελλάδα μπορεί να ακολουθήσει το δρόμο της άτακτης χρεοκοπίας που ίσχυσε για την Αργεντινή, τόνισε πως οι δύο περιπτώσεις είναι διαφορετικές και δεν μπορούν να συγκριθούν.

«Δεν μπορείς να συγκρίνεις αυτό που έγινε στην Αργεντινή με αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα».

Όπως είπε, η σύνδεση ενός νομίσματος με το δολάριο είναι πολύ διαφορετικό πράγμα από το να είσαι ενταγμένο μέλος σε μια ισχυρή νομισματική ένωση. Πρόσθεσε δε, ότι ευρωπαίοι εταίροι θα σταθούν στο πλευρό κάθε χώρας μέλους.

Η κοινή μοίρα των κρατών της Ευρωζώνης, επισήμανε, τα ενώνει αποφασιστικά για να δεσμευθούν για την στήριξη των αδύναμων κρατών.

«Στις 21 Ιουλίου υπήρξε μια ξεκάθαρη πολιτική απόφαση για χρηματοδότηση των οικονομιών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα και δέσμευση για άμεση δημοσιονομική εξυγίανση» σημείωσε, και επισήμανε πως οι χώρες της Ευρωζώνης που έχουν πάρει δραστικά μέτρα για την μείωση του ελλείμματός τους έχουν βρεθεί κάτω από το ραντάρ των αγορών.

Αναφερόμενη στην παγκόσμια οικονομία, η επικεφαλής του ΔΝΤ σημείωσε πως η ανάκαμψη έχει ατονήσει και πως η κρίση δημοσίου, ιδιωτικού και τραπεζικού χρέους αποτελεί μεγάλο κίνδυνο.

«Το μονοπάτι προς την ανάταξη δεν είναι ευκρινές, αλλά υπάρχει» σημείωσε, προτείνοντας «επιδιόρθωση» με προτεραιότητα της δημοσιονομικής προσαρμογής και τον έλεγχο του δανεισμού των νοικοκυριών και των τραπεζών.

«Για να υπάρξει ανάπτυξη είναι σημαντικό οι τράπεζες να έχουν ισορροπημένους ισολογισμούς για να λειτουργούν απρόσκοπτα» είπε, προσθέτοντας την ανάγκη μετάλλαξης του χρηματοοικονομικού τομέα.

Η ίδια σημείωσε πως απαιτείται πολιτική αποφασιστικότητα και «συλλογική ηγεσία», για να επιτευχθεί ο δρόμος της οικονομικής ανάκαμψης και δεσμεύθηκε για την βούληση του ΔΝΤ να παράσχει χρηματοδοτική στήριξη όπου αυτό απαιτηθεί.

Τέλος, σημείωσε πως η πολιτική του ΔΝΤ δεν υπαγορεύεται από τα χρηματιστήρια και πως οι εκτιμήσεις του Ταμείου για τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών δεν στηρίζονται σε τεστ προσομοίωσης, αλλά στις δυνητικές ζημιές που ενδεχομένως ανακύψουν από την κρίση χρέους.

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Λόγω ανυπολόγιστου κόστους «Δεν θα επιτρέψουμε» χρεοκοπία της Ελλάδας ή έξοδο από το ευρώ, τονίζει ο Ρεν

«Μην απατάστε, ελεγχόμενη χρεοκοπία δεν μπορεί να γίνει "νοικοκυρεμένα"» υπογράμμισε ο Φινλανδός επίτροπος
«Μην απατάστε, ελεγχόμενη χρεοκοπία δεν μπορεί να γίνει "νοικοκυρεμένα"» υπογράμμισε ο Φινλανδός επίτροπος
Ουάσινγκτον
Η ΕΕ είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ή χρεοκοπία, τονίζει ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, σημειώνοντας πως είναι «απάτη να πιστεύει κανείς» πως ακόμη και μία ελεγχόμενη χρεοκοπία θα μπορούσε να γίνει με νοικοκυρεμένο τρόπο. Οποιοδήποτε από αυτά τα ενδεχόμενα θα είχε ανυπολόγιστο κόστος για την Ευρωζώνη, υπογράμμισε ο Επίτροπος -άποψη την οποία συμμερίζεται, μεταξύ άλλων και η Αυστρία, που κρίνει πως ακριβώς για αυτό η συνέχιση της βοήθειας στην Ελλάδα είναι πιο συμφέρουσα από μία ελληνική χρεοκοπία.Μιλώντας την Πέμπτη στο πλαίσιο της συνόδου της G20 στην Ουάσινγκτον, ο Φινλανδός επίτροπος υπογράμμισε ότι «είναι απάτη η εκτίμηση ότι μια ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας θα μπορούσε να γίνει με νοικοκυρεμένο τρόπο».

Οι Ευρωπαίοι, σημείωσε ο επίτροπος δεν πρόκειται να επιτρέψουν μια «ανεξέλεγκτη χρεοκοπία», ούτε και έξοδο από την ευρωζώνη, επειδή αυτό «θα προκαλούσε τεράστια οικονομική και κοινωνική ζημιά» σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση με σοβαρό αντίκτυπο στην παγκόσμια οικονομία.

«Η ΕΕ δεν θα εγκαταλείψει την Ελλάδα» επέμεινε ο Όλι Ρεν.

Σχετικά δε με τις διαφορές ανάμεσα στους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους για τη διαχείριση της σημερινής κρίσης, την ώρα που οι ΗΠΑ ζητούν νέα μέτρα για την ανάκαμψη της οικονομίας, σημείωσε πως η ευρωπαϊκή θέση είναι σαφής πως «η επιβράδυνση δεν αποτελεί αιτιολογία για να σταματήσουμε να βάζουμε σε τάξη τα δημοσιονομικά μας».

Αυτό είναι απαραίτητο για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, σημείωσε ο επίτροπος. Απευθυνόμενος μάλιστα σε οικονομολόγους που ζητούν μια «επιθετική ανάκαμψη» της οικονομίας, ο Ρεν σημείωσε ότι σε ορισμένες χώρες δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια ελιγμών.

Αυστρία: Πιο συμφέρουσα, λόγω του ρίσκου, η συνέχιση της βοήθειας

Στην ίδια λογική, και η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ τόνισε στη Βουλή της χώρας πως η συνέχιση της στήριξης προς την Ελλάδα -με συμμετοχή της Βιέννης- είναι πιο συμφέρουσα από τη χρεοκοπία της χώρας εξαιτίας της ζημιάς που θα προκαλούσε στο σύνολο της Ευρωζώνης.

Απαντώντας σε σχετική επερώτηση από τον ακροδεξιό «Συνασπισμό για το Μέλλον της Αυστρίας», η Φέκτερ παρέθεσε σειρά συνεπειών που θα είχε ενδεχόμενη ελληνική χρεοκοπία ή και διάλυση της Ευρωζώνης -σημειώνοντας πως μόνο η κρίση του 2008 είχε ως αποτέλεσμα την πτώση των αυστριακών εξαγωγών κατά 24 δισ. ευρώ, κάτι που μπορεί να επαναληφθεί ακόμη χειρότερα σε περίπτωση προβλημάτων στην Ευρωζώνη, με επιπτώσεις στην εσωτερική απασχόληση, τη ζήτηση της εσωτερικής αγοράς και στο ρυθμό ανάπτυξης.

Απαντώντας στα περί δήθεν κατασπατάλησης από την αυστριακή κυβέρνηση δισεκατομμυρίων ευρώ των Αυστριακών φορολογούμενων στη βοήθεια «προς την ήδη χρεοκοπημένη Ελλάδα», η κα Φέκτερ υποστήριξε ότι είναι υψίστης σημασίας να αναζητηθεί με αντικειμενικότητα και υπευθυνότητα μια λύση και η ίδια δεν προσφέρεται για πολεμική και προτάσεις, που θα κόστιζαν στον Αυστριακό φορολογούμενο πολύ περισσότερο από το πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα.

Η Φέκτερ, υπερασπιζόμενη το πρόγραμμα στήριξης, έκανε εκτενή αναφορά στους όρους του και τις δεσμεύσεις της Αθήνας για σειρά μέτρων για μεταρρυθμίσεις, επιστροφή στην ανάπτυξη και στην ανταγωνιστικότητα, τα οποία συνδέονται με περικοπές δαπανών, φοροεισπρακτικά μέτρα, ιδιωτικοποιήσεις και απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων.

«Πρόκειται για επώδυνα μέτρα» σημείωσε, για τα οποία η Ελλάδα έχει πάρει τις σχετικές αποφάσεις και των οποίων η εφαρμογή ελέγχεται επακριβώς, ώστε οι εκταμιεύσεις των δόσεων του δανείου να γίνονται μόνον έπειτα από θετική έκθεση της αποτελούμενης από την τρόικα.

Η Αυστριακή υπουργός σημείωσε πως η Ελλάδα «κατανοεί τη μεγάλη ευθύνη της και πως εάν η Ελλάδα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της θα είναι σε θέση να αποπληρώσει τα δάνεια, ακόμη και αν χρειαστεί περισσότερο χρόνο».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Νέος γύρος κινητοποιήσεων σε Μέσα Μεταφοράς και ταξί από την Παρασκευή

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις

(Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Χωρίς Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ταξί θα μείνει το Λεκανοπέδιο την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη (27 και 28 Σεπτεμβρίου, κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις τους, οι μεν εργαζόμενοι στα ΜΜΜ στις μετατάξεις και τα νέα μέτρα, οι δε ιδιοκτήτες ταξί στο άνοιγμα του επαγγέλματός τους.

Οι ιδιοκτήτες στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης που πραγματοποιούν στο κλειστό γυμναστήριο του Περιστερίου, ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν σε νέα 48ωρη απεργία την προσεχή Τρίτη και Τετάρτη, 27 και 28 Σεπτεμβρίου.

Μιλώντας σε ένα μεγάλο ακροατήριο ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, κατηγόρησε τα ΚΤΕΛ του νομού Αττικής, ότι με εισιτήριο 5 ευρώ μεταφέρουν κόσμο στο αεροδρόμιο.

Παράλληλα, χρησιμοποίησε πολύ σκληρή γλώσσα για την κυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θα φύγουν με ελικόπτερο. Υπάρχει και το Γουδή.»

Επιπλέον, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου δεν θα κινηθούν τα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ).

Τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου ακινητοποιούνται λεωφορεία και τρόλεϊ (12:00-17:00), καθώς οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν γενικές συνελεύσεις.


Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Η Γ.Γ. Καταναλωτή ζητά να μην κόβεται το ρεύμα σε όσους δεν πληρώνουν...



Με έγγραφο της προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή (ΓΓΚ) του υπουργείου Εργασίας ζητά ουσιαστικά να μην διακόπτεται η ηλεκτροδότηση λόγω χρεών.

Σημειώνεται πως η... νομοθετική ρύθμιση για το τέλος ακινήτων προβλέπει ότι οι πάροχοι που δεν θα κόβουν το ρεύμα σε όσους δεν πληρώνουν, θα πρέπει να το καταβάλουν οι ίδιοι.

Η σύσταση αυτή της ΓΓΚ εντάσσεται στην διαβούλευση που γίνεται για την αντιμετώπιση του προβλήματος διόγκωσης των χρεών καταναλωτών ρεύματος, λόγω της δυσκολίας, αδυναμίας ή και άρνησης πληρωμών από νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Πρόβλημα που αναμένεται να ενταθεί προσεχώς με την αποστολή στους καταναλωτές των λογαριασμών ρεύματος μαζί με το τέλος ακινήτων από τη ΔΕΗ και τις ιδιωτικές εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας.

Επίσης η ΓΓΚ ζητά να ληφθεί μέριμνα για τις περιπτώσεις που ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται να καταβάλουν ληξιπρόθεσμες οφειλές μισθωτών τους, μολονότι οι σχετικές συμβάσεις έχουν συναφθεί με τους τελευταίους.

Οι εταιρίες προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας ανέφεραν στη ΡΑΕ ότι λόγω της οικονομικής κρίσης το ποσοστό των πελατών που πληρώνει εκπρόθεσμα τους λογαριασμούς φτάνει κάποιους μήνες το 60%.

Μάλιστα, η Elpedison πρότεινε να κόβεται το ρεύμα σε 20 ημέρες (από 44 που ισχύει σήμερα) από την ημέρα που έληξε ο λογαριασμός, η Energa ζητά να δοθεί η δυνατότητα ένας προμηθευτής να διακόπτει την ηλεκτροδότηση σε πελάτη που του οφείλει ακόμη και αν αυτός πλέον ηλεκτροδοτείται από άλλον προμηθευτή και η EFT Hellas αναφέρει ότι είναι επιτακτική η ανάγκη υιοθέτησης άμεσων μέτρων καθώς το φαινόμενο παίρνει διαστάσεις και προτείνει να απαγορεύεται η αλλαγή προμηθευτή αν δεν έχουν τακτοποιηθεί πλήρως οι οφειλές στον προηγούμενο προμηθευτή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Read more...

Τσίπρας: «Απειλεί για εκτροπή ο Βενιζέλος όταν μιλάει για Αργεντινή»

newpost.gr
Τσίπρας: «Απειλεί για εκτροπή ο Βενιζέλος όταν μιλάει για Αργεντινή»
Οι δηλώσεις του Ε. Βενιζέλου κατά την επίσκεψή του στην Προεδρία της Δημοκρατίας περί «Αργεντινής που έρχεται», προκάλεσαν την αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα από την Ολομέλεια της Βουλής.



«Συνειδητοποιούμε πως έχει επιλέξει - γιατί γνωρίζει τι λέει - πως σήμερα κι εχθές προέβη σε μήνυμα και σαφή απειλή εκτροπής. Γιατί σε ολονών των Ελλήνων την συνείδηση, η λέξη Αργεντινή οδηγεί σε εκτροπή και τανκς», ανέφερε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε:

«Παρακαλώ να καλέσετε τον υπουργό Οικονομικών και να εξηγήσει τι εννοεί και ποιον απειλεί λέγοντας αυτά. Στην Αργεντινή την κρίση δημιούργησε το ΔΝΤ και η πολιτική του. Και εδώ, τις πολύ σοβαρές κοινωνικές εντάσεις, δημιουργούν αυτές οι πολιτικές. Παρόμοιες απειλές ακούσαμε λίγο πριν την ψήφιση του μεσοπροθέσμου, από τον έτερο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης - «ή ψηφίζετε, ή τανκς». Πολύ βαριές απειλές να ακούγονται έξω από την Προεδρία της Δημοκρατίας».

«Είστε κυβέρνηση αδίστακτη, κυνική και επικίνδυνη για το λαό και τη Δημοκρατία» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι κανείς Έλληνας πολίτης, δεν απειλείται και δεν θα έπρεπε να νοιώθει πως απειλείται, γιατί αν κάτι μας χαρακτηρίζει ως κυβέρνηση, είναι η νομιμότητα και η προσήλωσή μας στο δημοκρατικό πολίτευμα», απάντησε ο παριστάμενος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, συμπληρώνοντας για λογαριασμό της κυβέρνησης, πως τα παραπάνω ισχύουν «ακόμα και για όσους υπερασπίζονται έξω απ’ τη Βουλή, απόψεις που έρχονται σε αντίθεση με τον καταστατικό χάρτη της χώρας».

Πηγή: ΑΠΕ
Read more...

Δέκα οι «μνηστήρες» για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης

Στη δεύτερη φάση ο διαγωνισμός

(File: εβζ.jpg )
(File: εβζ.jpg ) (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Δέκα όμιλοι, μεταξύ των οποίων ο όμιλος Κοπελούζου (Damco) και η κλωστοϋφαντουργία Επίλεκτος προκρίθηκαν να συμμετάσχουν στη δεύτερη φάση για το 82,33% της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης που πωλεί η Αtebank.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Αγροτικής οι δέκα μνηστήρες για την ΕΒΖ είναι οι εξής:

1. CEVITAL SPA (ΑΛΓΕΡΙΑ)
2. DAMCO ENERGY S.A. (ΕΛΛΑΔΑ)
3. ED&F MAN HOLDINGS LIMITED (ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ)
4. LITEX COMMERCE JSC (ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)
5. NORDZUCKER AG (ΓΕΡΜΑΝΙΑ)
6. POLSKI CUKIER S.A. ( ΠΟΛΩΝΙΑ)
7. ROS AGRO PLC (ΡΩΣΙΑ)
8. SUDZUCKER AG ( ΓΕΡΜΑΝΙΑ)
9. SUNOKO D.O.O. NOVI SAD (ΣΕΡΒΙΑ)
10. ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε.Β.Ε. (ΕΛΛΑΔΑ)

Υπενθυμίζεται ότι σύμβουλος πώλησης της Αγροτικής Τράπεζας είναι η Eurobank EFG Equities A.E.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Η φρατζόλα, το γάλα και το ντεκόρ της Βουλής

Λιάνα Κανέλλη στην Ολομέλεια της Βουλής


http://img.protothema.gr/522EBEC4D1FCFE19F8E61479E88DE4E1.jpg
Μια φρατζόλα ψωμί και ένα μπουκάλι γάλα επιστράτευσε η κυρία Λιάνα Κανέλλη προκειμένου από το βήμα της Ολομέλειας να δείξει στην κυβέρνηση ότι δεν δικαιούται να επιβάλει νέα σκληρά μέτρα όταν για να προμηθευτεί αυτά τα δύο βασικά ήδη μια τετραμελής οικογένεια πρέπει να δαπανήσει 950 ευρώ κάθε χρόνο.

Επιπλέον, η βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι «η πατρίδα δεν σώζεται με πεθαμένους πολίτες» ενώ με χιούμορ επιχείρησε να της απαντήσει ο κ. Βαγγέλης Αργύρης ο οποίος προήδρευε της Ολομέλειας εκείνη την ώρα, λέγοντας «με αυτά που μας φέρατε χαλάτε το ντεκόρ της Βουλής»!

Read more...

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, είπε ο Γ.Παπανδρέου σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Ενημέρωση για τα μέτρα


(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Συνάντηση με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, τους οποίος ενημέρωσε σχετικά με την αναγκαιότητα των οικονομικών μέτρων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι μια διαφορετική πορεία θα είχε βαριές επιπτώσεις στους Έλληνες πολίτες.

Μιλώντας στους βουλευτές από τα Ιόνια Νησιά και την Κρήτη, ανέφερε πως βρισκόμαστε στη μέση μιας προσπάθειεας και πως εάν δεν λαμβάνονταν τα μέτρα θα πήγαιναν χαμένες οι θυσίες των πολιτών.

Κάνουμε μια ακόμη προσπάθεια για να κλειδώσουν οι αποφάσεις της 21ης Μαρτίου, συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, ενώ παραδέχτηκε πως η κατάσταση είναι δύσκολη. Τώρα είναι η πιο κρίσιμη μάχη, κατέληξε.

Νωρίτερα, ο κ. Παπανδρέου είχε, εν όψει του ταξιδιού που θα πραγματοποιήσει την προσεχή Τρίτη στην Γερμανία, όπου, μεταξύ άλλων, θα μιλήσει στο συνέδριο της ένωσης των Γερμανών βιομηχάνων, είχε συνεργασία με τους υπουργούς Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, Ηλία Μόσιαλο, τον αναπληρωτή υπουργό Φίλιππο Σαχινίδη, τον υφυπουργό Παντελή Τζωρτζάκη και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας Κωνσταντίνο Μητρόπουλο.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ!


Από το : newsbomb.gr
Η νέα γενιά εξέφρασε την αγανάκτησή της, δίνοντας ένα ηχηρό παρόν έξω από την Πρωθυπουργική κατοικία στο Καστρί. Η κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό σχολείο, γυρίζοντας την ελληνική παιδεία δεκαετίες πίσω, με τραγικές...
ελλείψεις σε βιβλία και εκπαιδευτικό προσωπικό, έχει φέρει τη μαθητική κοινότητα σε απόγνωση.
Παράλληλα τα νέα οικονομικά μέτρα «γονατίζουν» την ελληνική οικογένεια, που αδυνατεί να ανταποκριθεί στα βασικά έξοδά της. Οι μαθητές διαδήλωσαν ειρηνικά, φωνάζοντας συνθήματα έξω από το σπίτι του Πρωθυπουργού, ενώ οι διμοιρίες βρίσκονταν παραταγμένες σε πλήρη ετοιμότητα, φοβούμενοι την παιδική αγανάκτηση.
Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στην Ευαγγελίστρια στην Ερυθραία, κινήθηκαν προς την Ελευθερίου Βενιζέλου, όπου έφθασαν γύρω στις 13:30 έξω από το σπίτι του κ. Γ. Παπανδρέου, και αποχώρησαν ειρηνικά λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι.
Read more...

Βενιζέλος: Δεν ζούμε κρίση...



«Η κρίση δεν είναι αυτό που ζούμε σήμερα, δηλαδή η περικοπή μισθών, συντάξεων, εισοδημάτων. Αυτή είναι η προσπάθεια που κάνουμε για να προστατευθούμε και να αποφύγουμε την... κρίση. Η κρίση θα είναι η Αργεντινή του 2000. Η πλήρης διάλυση της οικονομίας, των θεσμών, του κοινωνικού ιστού και της παραγωγικής βάσης της χώρας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Καταλόγισε έλλειψη πολιτικού και θεσμικού επιπέδου στην Ευρωζώνη και πρόσθεσε ότι "η νευρικότητα που υπάρχει σε μεγάλες χώρες της Ευρωζώνης -για δικούς τους εσωτερικούς λόγους- ξεσπάει πάνω μας".

Ο Βενιζέλος επεσήμανε την ανάγκη "να είμαστε απολύτως συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, για να μην χρησιμοποιούνται επιχειρήματα ή άλλοθι σε βάρος μας" και πρόσθεσε: "Δεν μπορούμε να είμαστε ο αποδιοπομπαίος τράγος. Να εκβιαζόμαστε από τις αγορές και να ταπεινωνόμαστε επειδή έχουμε δημοσιονομικό πρόβλημα. Η υπερηφάνεια του ελληνικού λαού, δεν το αντέχει".
enet.gr



Read more...

Βλέπει όλους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο Παπανδρέου

Μπαράζ επαφών πριν τις κρίσιμες ψηφοφορίες


http://img.protothema.gr/16C1912EB5344ECDEB87D7DF7517929A.jpg
Αγώνα ταχύτητας ξεκίνησε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να διατηρήσει τη συνοχή της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, η οποία, μετά την εξαγγελία των σκληρών δημοσιονομικών μέτρων, απειλεί να βάλει την κυβέρνηση σε νέα περιδίνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα και αύριο ο πρωθυπουργός θα δεχθεί όλους τους βουλευτές του κόμματός του στο γραφείο του στη Βουλή, προκειμένου να τους πείσει για την αναγκαιότητα ψήφισης των νέων μέτρων.

Οι συναντήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει, με πρώτους τους βουλευτές της περιφέρειας των Ιονίων Νήσων, ενώ με το συγκεκριμένο τρόπο ομαδοποίησης (δηλαδή 13 ομάδες βουλευτών, όσες και οι περιφέρειες) θα συνεχιστούν και οι επόμενες.

Read more...

Eκτός στόχων τα έσοδα και οι δαπάνες του προϋπολογισμού στο οκτάμηνο

Στα 18,08 δισ. ευρώ το έλλειμμα

(Φωτογραφία: Reuters )


Aθήνα
Στα 18,08 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το έλλειμμα του Κρατικού Προϋπολογισμού στο οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2011 σε δημοσιονομική βάση, έναντι νέου στόχου 18,9 δισ. ευρώ στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής και ελλείμματος 14,8 δισ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2010.

Σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού για στο οκτάμηνο Ιανουάριου-Αυγούστου 2011 τα συνολικά έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού (Τακτικός και ΠΔΕ) είναι αυξημένα έναντι του νέου στόχου κατά 125 εκατ. ευρώ, ενώ οι συνολικές δαπάνες (Τακτικός και ΠΔΕ) παρουσιάζονται μειωμένες κατά 763 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 30.694 εκατ. ευρώ και περιορίζεται η μείωσή τους έναντι του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος του 2010 σε 5,3% από 6,4% στο επτάμηνο.

Η υστέρηση των εσόδων σε επίπεδο οκταμήνου οφείλεται κυρίως στη μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη, κατά την περίοδο σύνταξης του προϋπολογισμού, ύφεση, στη μη επανάληψη των εισπράξεων τελών κυκλοφορίας, στις μειωμένες εισπράξεις από παρακράτηση φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων κατά το τρέχον έτος λόγω της ευνοϊκότερης φορολόγησης βάσει του νέου φορολογικού νόμου και στη μείωση των εισοδημάτων και τέλος, στις αυξημένες επιστροφές φόρων λόγω συμψηφισμού εκκρεμοτήτων παρελθόντων ετών.

Τα έσοδα του ΠΔΕ είναι αυξημένα κατά 43,4% ή κατά 568 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το οκτάμηνο του 2011.

Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού είναι αυξημένες κατά 8,1% έναντι του 2010. H αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως:

  • ·Στις αυξημένες δαπάνες για τόκους κατά 2.067 εκατ. ευρώ.
  • ·Στις αυξημένες επιχορηγήσεις στα Ασφαλιστικά Ταμεία εξαιτίας της μείωσης των εσόδων τους από ασφαλιστικές εισφορές κατά 1.701 εκατ. ευρώ.
  • ·Στον ΟΑΕΔ για την καταβολή επιδομάτων ανεργίας κατά 322 εκατ. ευρώ.
  • ·Στα νοσοκομεία κατά 853 εκατ. ευρώ (649 εκατ. ευρώ για την πληρωμή των προμηθειών του έτους 2011 και 204 εκατ. ευρώ για την καταβολή οφειλών από προμήθειες παρελθόντων ετών).

Ειδικότερα, οι πρωτογενείς δαπάνες είναι αυξημένες κατά 4,5% ή κατά 1,14 δισ. ευρώ, κυρίως λόγω των αυξημένων επιχορηγήσεων στα Ασφαλιστικά Ταμεία (κυρίως στον ΟΓΑ κατά 452 εκατ. ευρώ και στο ΙΚΑ κατά 1.078 εκατ. ευρώ), στον ΟΑΕΔ κατά 322 εκατ. ευρώ και στα νοσοκομεία κατά 649 εκατ. ευρώ.

Οι δαπάνες του ΠΔΕ, τέλος, παρουσιάζουν μείωση κατά 30,3 ή 1,4 δισ. ευρώ.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης Προς τον Ολομέλεια οδεύει το νομοσχέδιο για τα δημοψηφίσματα

O υπουργός Εσωτερικών, Χάρης Καστανίδης
O υπουργός Εσωτερικών, Χάρης Καστανίδης
Αθήνα
Υπερψηφίστηκε επί της αρχής από την κυβερνητική πλειοψηφία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τη διενέργεια δημοψηφισμάτων. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δήλωσαν πως το καταψηφίζουν, με κύριο το επιχείρημα ότι το νομοθέτημα είναι ένα επικοινωνιακό τέχνασμα της κυβέρνησης προκειμένου να αποφύγει τις εκλογές.

Παράλληλα, εξέφρασαν αντιρρήσεις και προβληματισμούς σχετικά με την διατύπωση των ερωτημάτων στα δημοψηφίσματα.Εισηγούμενος το νομοθέτημα ο υπουργός Εσωτερικών, Χάρης Καστανίδης, και απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης, είπε ότι ο ελληνικός λαός δεν ποδηγετείται και ότι το δημοψήφισμα δεν υποκαθιστά τη λαϊκή εντολή, παρά αφορά συγκεκριμένο ζήτημα.

«Διαγιγνώσκω μία προσπάθεια αντί να μιλήσουμε επί της ουσίας, να μιλήσουμε επί της συγκυρίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καστανίδης, ο οποίος καταλόγισε «φοβία» στα κόμματα της αντιπολίτευσης έναντι ενός θεσμού άμεσης δημοκρατίας.

Όπως, μάλιστα, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, αν διεξαχθεί δημοψήφισμα εντός του 2011 θα αφορά θέματα που σχετίζονται με τη δύσκολη ζωή των Ελλήνων, «κοινωνική και οικονομική», και για τα οποία θα αποφασίσει η Βουλή.

«Αν κάποιος έλεγε, δεν μας αρέσει ο εκτελεστικός νόμος γιατί δεν απηχεί το πνεύμα της διάταξης ή δεν το εφαρμόζει σωστά, να το εξέταζα μαζί σας. Λέει, όμως, για επικοινωνιακά τεχνάσματα και αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης, δηλαδή υποβαθμίζουμε έτσι την κρίση του ελληνικού λαού», τόνισε ο κ. Καστανίδης.

Πρόσθεσε ότι επιθυμεί τη συνεννόηση με τα κόμματα και εμφανίστηκε ανοιχτός σε αλλαγές που θα προκύψουν από τον κοινοβουλευτικό διάλογο.

Η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Κυριακοπούλου, ανέφερε ότι καλύπτεται ένα νομοθετικό κενό, καθώς ενώ υπάρχει η πρόβλεψη στο Σύνταγμα για διεξαγωγή δημοψηφίσματος επί ψηφισμένου νομοσχεδίου, ποτέ δεν ήρθε εκτελεστικός νόμος. Πρόσθεσε ότι διευρύνεται η άμεση και συμμετοχική δημοκρατία.

«Όχι» από την αντιπολίτευση

Την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο εξέφρασαν η ΝΔ, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο ΛΑΟΣ τόνισε ότι με αυτή του τη μορφή δεν μπορεί να το ψηφίσει και ζήτησε αλλαγές προκειμένου να αλλάξει θέση.

Ο εισηγητής της ΝΔ, Αν.Νεράντζης, ενώ εξέφρασε την θεσμική συμφωνία του κόμματός του στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, τόνισε ότι το νομοσχέδιο έρχεται άκαιρα για συζήτηση, σημειώνοντας ότι αποτελεί «διάφανο μανδύα, για να αποφύγει η κυβέρνηση τις εκλογές».

«Κανένα δημοψήφισμα δε μπορεί να βγάλει τη χώρα από τη δυσχερή κατάσταση στην οποία βρίσκεται» επεσήμανε ο κ. Νεράντζης.

Ως ένα μέσο για να ξεφύγει το ΠΑΣΟΚ από τις εκλογές «και σε ζητήματα που είναι ανώδυνα να εμφανιστεί ως πλειοψηφόν κόμμα» εκτίμησε και το ΚΚΕ το νομοσχέδιο, διά του ειδικού αγορητή του Α.Σκυλλάκου, υπογραμμίζοντας πως αποπροσανατολίζει το λαό από τη σημερινή κατάσταση.

«Δημιουργείται ψευδαίσθηση ότι έτσι θα βγούμε από την κρίση. Είναι σε εξέλιξη η προπαγάνδα ότι για την κατάσταση στη χώρα μας φταίει το πολιτικό σύστημα και θα γίνει προσπάθεια να χειραγωγηθεί η κοινή γνώμη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκυλλάκος.

Εκ μέρους του ΛΑΟΣ ο Αθ.Πλεύρης τόνισε, ότι αν και το κόμμα του τάσσεται υπέρ των δημοψηφισμάτων θα πρέπει να υπάρξει δέσμευση από το Υπουργικό Συμβούλιο, για το ποια ερωτήματα θα τίθενται στο δημοψήφισμα και ακόμη να μπορεί κάθε κόμμα να διατυπώσει ένα ερώτημα, δεδομένου ότι θα είναι πολλαπλά τα ερωτήματα.

«Θέλετε να βγάλετε επικοινωνιακά ότι το σύνολο της Βουλής θέλει τα δημοψηφίσματα και μετά να βάλετε τα ερωτήματα που θέλει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ» είπε ο κ. Πλεύρης.

Τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, ότι με αυτό το νομοσχέδιο η κυβέρνηση θεσμοθετεί τη συρρίκνωση της συμμετοχικής δημοκρατίας και ότι θέτει ένα απολύτως ελεγχόμενο από την κυβερνητική πλειοψηφία πλαίσιο διεξαγωγής δημοψηφισμάτων, εξέφρασε ο ειδικός αγορητής Βασίλης Μουλόπουλος.

Ακόμη, από τα κόμματα της αντιπολίτευσης εκφράστηκε προβληματισμός και αντίρρηση, για την πρόβλεψη να μην προσμετρώνται τα «λευκά» ψηφοδέλτια ως έγκυρα.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

«Μόνο με δουλειά δεν θα γίνουμε Αργεντινή» προειδοποιεί ο Ευ.Βενιζέλος

Δραματικοί τόνοι

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Η Ελλάδα σε μεγάλο βαθμό πληρώνει τις εσωτερικές διαμάχες στους μεγάλους της ευρωζώνης, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο αντιπρόεδρος ξεκαθάρισε πάντως ότι η Ελλάδα οφείλει να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της, ώστε να μην χρησιμοποιούνται επιχειρήματα εις βάρος της.

«Η κρίση δεν είναι αυτό που ζούμε σήμερα, δηλαδή η περικοπή μισθών, συντάξεων, εισοδημάτων. Αυτή είναι η προσπάθεια που κάνουμε για να προστατευθούμε και να αποφύγουμε την κρίση.

» Η κρίση θα είναι η Αργεντινή του 2000: Η πλήρης διάλυση της οικονομίας, των θεσμών, του κοινωνικού ιστού και της παραγωγικής βάσης της χώρας» τόνισε σε δραματικό τόνο ο κ. Βενιζέλος.

Καταλόγισε έλλειψη πολιτικού και θεσμικού επιπέδου στην Ευρωζώνη και πρόσθεσε ότι η νευρικότητα που υπάρχει σε μεγάλες χώρες της Ευρωζώνης -για δικούς τους εσωτερικούς λόγους- ξεσπάει πάνω μας.

Ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε την ανάγκη «να είμαστε απολύτως συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, για να μην χρησιμοποιούνται επιχειρήματα ή άλλοθι σε βάρος μας» και συνέχισε: «Δεν μπορούμε να είμαστε ο αποδιοπομπαίος τράγος. Να εκβιαζόμαστε από τις αγορές και να ταπεινωνόμαστε επειδή έχουμε δημοσιονομικό πρόβλημα. Η υπερηφάνεια του ελληνικού λαού, δεν το αντέχει.»

Κατά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «αν θέλουμε να σώσουμε τη χώρα και να μην ζήσουμε σκηνές που βλέπουμε σε ντοκιμαντέρ από χώρες της Λατινικής Αμερικής, πρέπει να βάλουμε το κεφάλι κάτω και να δουλέψουμε, γιατί το θαύμα που θα σώσει τη χώρα βρίσκεται μέσα στο μυαλό και στα χέρια των Ελλήνων. Θέλει δουλειά, δουλειά, δουλειά.»

Οι περισσότεροι συμπολίτες μας, τόνισε ο κ. Βενιζέλος, βιώνουν το δικό τους πρόβλημα, το πρόβλημα του οικογενειακού προϋπολογισμού και επανέλαβε ότι δεν είναι αυτό η πραγματική κρίση, αλλά ένας πρόλογος και η προσπάθεια να αποφευχθεί η κρίση.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου περί εκβιασμού του ελληνικού λαού με αναφορές στην κρίση της Αργεντινής, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «ο ελληνικός λαός δεν εκβιάζεται, είναι υπερήφανος και δεν θέλει να ταπεινώνεται».

«Όποιος λέει ψέμματα στον ελληνικό λαό και επαναλαμβάνει πρακτικές του παρελθόντος, πρακτικές που δυστυχώς έχουμε ακολουθήσει όλα τα πολιτικά κόμματα -και αυτό δεν μας κάνει να είμαστε υπερήφανοι- βλάπτει τη χώρα» επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Ο Οικονόμου προανήγγειλε γελώντας και νέα μέτρα!


newpost.gr
Ο Οικονόμου προανήγγειλε γελώντας και νέα μέτρα!
Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των επαχθέστερων μέτρων πιθανώς των πιο επαχθών στην σύγχρονη πολιτική ιστορία, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου μιλώντας στο «Βήμα 99,5» σε ερώτηση εάν είναι ανοχτό το ενδεχόμενο λήψης συμπληρωματικών στα συμπληρωματικά μέτρα απάντησε γελώντας(!) «η ζωή ποτέ δεν σταματά».


Είναι σοσιαλιστικος ρεαλισμός, αληθινός σουρεαλισμός ή πραγματικός τραμπουκισμος απέναντι στις ανοχές και τα όρια των πολίτων; Υπενθυνμίζουμε, (γιατί σε αυτη τη χωρα χορτάσαμε με τη κοντή μνήμη), ότι ο κ. Οικονόμου πριν αναλάβει το αξίωμα που σήμερα κατέχει από την προσωπική του ιστοσελίδα δημοσίευε μύδρους κατά του Μνημονίου ενώ για πολύ καιρό διεκδικούσε για τον εαυτό του το ρόλο της αριστερής φωνής μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Βέβαια να του θυμίσουμε και την (προφανώς σχετική με το σχόλιό του) ρήση των αρχαιών ημών προγόνων ''Γελά ο μωρός καν τι μη γελοίον ει.''
Read more...

Πειθαρχικές διώξεις κατά ΟΦΗ, Αστέρα Τρίπολης και ΠΑΣ Γιάννενα για τα στημένα


newpost.gr
Πειθαρχικές διώξεις κατά ΟΦΗ, Αστέρα Τρίπολης και ΠΑΣ Γιάννενα για τα στημένα
Στο δεύτερο «πακέτο» πειθαρχικών διώξεων για το σκάνδαλο των «στημένων» αγώνων προχώρησαν σήμερα οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς της ΕΠΟ.

Στις διώξεις αυτές περιλαμβάνονται τρεις ομάδες της Σούπερ Λίγκας (ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννινα και Αστέρας Τρίπολης), οι δύο ομάδες που είναι υποψήφιες να αντικαταστήσουν στη μεγάλη κατηγορία τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα (Λεβαδειακός και Δόξα Δράμας) και αρκετές ακόμη ομάδες Β΄ και Γ΄ εθνικής.

Επίσης, διώξεις ασκήθηκαν εναντίον παραγόντων, προπονητών, ποδοσφαιριστών και διαιτητών, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σε κάποια πρόσωπα και ομάδες έχουν ασκηθεί παραπάνω από μία διώξεις.

Αναλυτικά οι πειθαρχικές διώξεις που ανακοινώθηκαν σήμερα:

* ΠΑΕ-ΤΑΠ Αετός Σκύδρας, Ιωάννης Ναυρινιάδης (πρόεδρος), Γεώργιος Τυριακίδης (προπονητής

* ΠΑΕ-ΤΑΠ Δόξα Κρανούλας, Μιχαήλ Κάσσης (πρόεδρος)

* ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, Γεώργιος Μποροβήλος (πρόεδρος). Δύο διώξεις

* ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Αχιλλέας Μπέος (μεγαλομέτοχος-ιδιοκτήτης)

* ΠΑΕ Αγροτικός Αστέρας, Κωνσταντίνος Ριαβόγλου (πρόεδρος)

* Τάσος Θάνος, Κώστας Ηλιόπουλος (ποδοσφαιριστές ΠΑΕ Ηλιούπολη)

* ΠΑΕ Ιωνικός, Χρήστος Κανελλάκης (μεγαλομέτοχος-ιδιοκτήτης), Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης (πρόεδρος). Τρεις διώξεις

* ΠΑΕ Πανθρακικός, Θεόδωρος Σαββάκης (μεγαλομέτοχος-ιδιοκτήτης), Δημήτριος Τζελέπης (πρόεδρος)

* ΠΑΕ Λεβαδειακός, Ιωάννης Κομπότης (πρόεδρος-μεγαλομέτοχος)

* ΠΑΕ ΟΦΗ, Ηρακλής Νύχταρης (μεγαλομέτοχος-«αφανής ιδιοκτήτης»), Νίκος Μαχλάς (πρόεδρος)

* ΠΑΕ Διαγόρας Ρόδου, Κωνσταντίνος Χρυσοχοϊδης (μεγαλομέτοχος), Δημήτριος Λερογιάννης (πρόεδρος), Πέτρος Ρουτζιέρης (προπονητής), Γεώργιος Πουλόπουλος (ποδοσφαιριστής).

* Γεώργιος Σέγγος (διαιτητής), για τον αγώνα Διαγόρας-Ηλιούπολη (5/3/2011)

* ΠΑΕ Δόξα Δράμας, Αθανάσιος Σάμιος (πρόεδρος-μεγαλομέτοχος)

* ΠΑΕ Θρασύβουλος, Ιωάννης Ρόδης (πρόεδρος)

* Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (διαιτητής), Δημήτριος Βερρής, Παναγιώτα Κουτσουμπού (βοηθοί διαιτητές). Ολοι για τον αγώνα Θρασύβουλος-Ηλιούπολη (27/3/2011).

* ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργος Χριστοβασίλης (πρόεδρος)

* Λουίς Μιγκέλ Απαρεσίδο Αλβες (ποδοσφαιριστής ΠΑΕ Ιωνικός)

* Γεράσιμος Ντίτσος (διαιτητής), για τον αγώνα Ηλιούπολη-Ιωνικός (27/2/2011)

* ΠΑΕ Ρόδος, Αντώνιος Μαρτίνης (πρόεδρος-μεγαλομέτοχος)

* Χρήστος Σφήκας (διαιτητής)
Read more...

Με ελάχιστες εξαιρέσεις

Μόνιμο καθίσταται το ειδικό τέλος ακινήτων

(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Μόνιμο καθίσταται το ειδικό τέλος ακινήτων, καθώς στην τροπολογία που θα καταθέσει στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος δεν αναφέρεται ο χρόνος επέκτασης της καταβολής του τέλους, κάτι που σημαίνει πως ο φόρος αποκτά μόνιμο χαρακτήρα.

Η τροπολογία που θα ψηφισθεί την επόμενη Τρίτη ορίζει ότι αν το τέλος δεν καταβληθεί μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, θα βεβαιώνεται μέσα σε τέσσερις μήνες από την μη πληρωμή του στην αρμόδια εφορία. Για τα δε ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, στα οποία δεν υπάρχει τιμή ζώνης, το τέλος υπολογίζεται πολλαπλασιάζοντας την επιφάνειά τους επί 3 ευρώ για κάθε τετραγωνικό μέτρο.

Στη νομοτεχνική βελτίωση που επέφερε στη ρύθμιση για το τέλος ακινήτων το υπουργείο Οικονομικών αναφέρεται πως απαλλάσσονται πλήρως από το τέλος οι μακροχρόνια άνεργοι με εισόδημα έως 12.000 ευρώ.

Η αρχική ρύθμιση προέβλεπε πως για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες εισάγεται ειδικός συντελεστής προσδιορισμού του τέλους (0,50 ευρώ το τ.μ.), ανεξάρτητα από τον χρόνο δόμησης του ακινήτου (με εξαίρεση περιοχές με τιμής ζώνης άνω των 3.000 ευρώ ανά τ.μ.), με την προυπόθεση πως ιδιοκατοικείται από πολύτεκνο, άνεργο επιδοτούμενο από τον ΟΑΕΔ (1/1-31/8 για το 2011 ή 1/1-30/4 για το 2012), ή άτομο ανάπηρο ή βαρυνόμενο φορολογικά από ανάπηρο. Πλέον επέρχεται πλήρης απαλλαγή από τον φόρο, εφόσον το εισόδημά του ανέργου δεν ξεπερνά τις 12.000 ευρώ. Ωστόσο, η απαλλαγή του τέλους για τους ανέργους και το μειωμένο τέλος δεν ισχύει εφόσον ο φορολογούμενος έχει αξία ακίνητης περιουσίας άνω των 150.000 ευρώ, η οποία προσαυξάνεται κατά 10.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο ή αν το ιδιοκατοικούμενο ακίνητο βρίσκεται σε τιμή ζώνης άνω των 3.000 ευρώ. Επίσης, θα καταβάλουν το 2011 το μειωμένο τέλος 0,50 ευρώ ανά τετραγωνικό οι πολύτεκνοι και οι ανάπηροι, εφόσον έχουν φετινό οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ.

Τέλος, θα υπολογίζεται με τους κανονικούς συντελεστές το επιπλέον των 120 τ.μ. εμβαδό του ιδιοκατοικούμενου ακινήτου για τις παραπάνω ευπαθείς ομάδες το οποίο προσαυξάνεται κατά 20 τ.μ. για κάθε προστατευόμενο παιδί και μέχρι τα 200 τμ.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Μετά το "Ευχαριστώ" του Σημίτη στους Αμερικανούς, ήλθε το "Ευχαριστώ" του Βενιζέλου στη Τρόικα!


"To Γρέκι"

Read more...

Και οι ψωριάρηδες στου Μαξίμου και τα κανάλια τους...


Κυριακή στο Σύνταγμα, πριν το καταργήσουν κι αυτό…
Επειδή το “δεν πληρώνω” θέλει και μεγάλη παρέα, και επειδή η μεγάλη παρέα είναι ένα από τα λίγα καλά που μας δίνει η φάση που περνάμε …την Κυριακή πάμε Σύνταγμα.
Γιατί το μόνο που πραγματικά χρειαζόμαστε είναι ο ένας τον άλλο. Και οι...
ψωριάρηδες στου Μαξίμου και τα κανάλια τους.


Read more...

Γενική απεργία στις 5 Οκτωβρίου αποφασίζουν σήμερα ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ


Η λήξη της χθεσινής τηλεδιάσκεψης κυβέρνησης - τρόικας, όπου οριστικοποιήθηκαν τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα αφαίμαξης του εισοδήματος, μείωσης των μισθών, των συντάξεων και απόλυσης χιλιάδων υπαλλήλων μέσω της εργασιακής εφεδρείας, σήμανε συναγερμό στα συνδικάτα και το επόμενο διάστημα προβλέπεται γενίκευση των αντιδράσεων των εργαζομένων σε δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενάντια στα μέτρα γενικευμένης κοινωνικής εξαθλίωσης που προωθούν άμεσα κυβέρνηση και τρόικα.
ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συνεδριάζουν από κοινού σήμερα και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αποφασίσουν 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου. Αύριο Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (μετρό, ΗΣΑΠ, τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ) πραγματοποιούν 24ωρη απεργία αντιδρώντας στην εργασιακή εφεδρεία και τις υποχρεωτικές μετατάξεις, ενώ και σήμερα συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις εργαζομένων που τίθενται το επόμενο διάστημα σε εφεδρεία από φορείς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

"Οι εργαζόμενοι της χώρας δέχονται άδικη, σκληρή, πρωτόγνωρη επίθεση στα βασικά και θεμελιώδη εργασιακά, οικονομικά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα. Γι’ αυτό θα εκφράσουν για ακόμη μια φορά με άμεσο και αγωνιστικό τρόπο τη διαφωνία τους και τη διαμαρτυρία τους στην αδιέξοδη και αντεργατική πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση κατ’ απαίτηση και εκβιαστική τακτική των δανειστών και των τροϊκανών", σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ. Για σήμερα είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση της Ε.Ε. της ΓΣΕΕ και θα ακολουθήσει κοινή συνεδρίαση των προεδρείων ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, που, όπως σημειώσαμε, θα καταλήξει σε απόφαση για κοινή απεργία, πιθανότατα στις 5 Οκτωβρίου. Υπενθυμίζεται ότι η ΑΔΕΔΥ από την περασμένη Παρασκευή με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου είχε ορίσει γενική απεργία στις 6 Οκτωβρίου, κατά συνέπεια μετά τη σημερινή συνεδρίαση θα μεταθέσει την απόφαση για απεργία μία ημέρα νωρίτερα.

Φωτιά σε ειδοποιητήρια...

*Χθες εκατοντάδες συνδικαλιστές από τον δημόσιο τομέα (κυρίως από ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΑΔΕΔΥ) έκαψαν φωτοτυπίες της έκτακτης εισφοράς έξω από το υπουργείο Οικονομίας, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους διαμαρτυρόμενοι για το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, που θα οδηγήσει σε δεκάδες χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων στον ευρύτερο και στενό δημόσιο τομέα. "Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, υποταγμένη στα συμφέροντα των δανειστών και του μεγάλου κεφαλαίου και των πολυεθνικών, έχει δραματικές επιπτώσεις στους εργαζόμενους και στην κοινωνία και ταυτόχρονα μεγαλώνει την ύφεση και αυξάνει δραματικά τα δημοσιονομικά προβλήματα. Οι εργαζόμενοι πρέπει να σταματήσουμε τη νέα βάρβαρη επίθεση στο εισόδημά μας, τα νέα έκτακτα χαράτσια σε βάρος των εργαζομένων και των ανέργων", σημείωναν συνδικαλιστικά στελέχη του δημοσίου.

Σήμερα στην Κλαυθμώνος, αύριο στα Προπύλαια

*Σήμερα στην πλατεία Κλαυθμώνος στη 1.00 το μεσημέρι πραγματοποιούν συλλαλητήριο οι εργαζόμενοι στους φορείς και τους οργανισμούς του Δημοσίου οι οποίοι συγχωνεύουνται ή καταργούνται (ΕΡΤ, ΟΣΚ, ΙΓΜΕ, ΗΔΙΚΑ κ.λπ.) και το 10% των εργαζομένων θα τεθεί σε πρώτη φάση σε εργασιακή εφεδρεία. Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν πορεία στη Βουλή. Να σημειωθεί ότι η ΑΔΕΔΥ, που έχει εξαγγείλει για το επόμενο διάστημα καταλήψεις υπουργείων και δημοσίων υπηρεσιών, συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια, θα συμπαρασταθεί ενεργά σήμερα στους εργαζόμενους που τίθενται στον αντεργατικό θεσμό της εργασιακής εφεδρείας και πραγματοποιούν απεργιακή συγκέντρωση (1.00 μ.μ.) στην πλατεία Κλαυθμώνος. Για αύριο, Πέμπτη,η η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει 3ωρη παναττική στάση εργασίας (12.30 μ.μ. - λήξη ωραρίου) και θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο που οργανώνουν οι φορείς της Παιδείας (1.00 μ.μ.) στα Προπύλαια.

"Φρένο" στα Μέσα Μεταφοράς

Φρένο... στα σχέδια εγκαθίδρυσης καθεστώτος "εργασιακής εφεδρείας" στις αστικές συγκοινωνίες και τον ΟΣΕ βάζουν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι προχωρούν αύριο σε 24ωρη απεργία, ενώ εξετάζουν το ενδεχόμενο επιπλέον κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους τις επόμενες ημέρες. Χωρίς Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και συγκεκριμένα χωρίς μετρό, ΗΣΑΠ, λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ, θα μείνει η πρωτεύουσα αύριο, ενώ δεν θα λειτουργήσει ούτε και ο Προαστιακός σιδηρόδρομος, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών θα πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία, έπειτα από απόφαση για συγκρότηση κοινού μετώπου με τους εργαζομένους του ΟΑΣΑ κατά της εφεδρείας.
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην πρόθεση της κυβέρνησης να επιβάλει το καθεστώς εργασιακής εφεδρείας στις αστικές συγκοινωνίες, κάτι που, αν ισχύσει, όπως λένε, θα σημαίνει και το τέλος του συγκοινωνιακού έργου, καθώς ήδη οι υποχρεωτικές μετατάξεις που έχουν γίνει και οι επόμενες που προβλέπει ο σχετικός νόμος να γίνουν έχουν ήδη προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία των οργανισμών και το συγκοινωνιακό έργο. Οι εργαζόμενοι επίσης αντιδρούν στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας τους και των Γενικών Κανονισμών Προσωπικού και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν με κυλιόμενες 24ωρες απεργίες τις κινητοποιήσεις τους. Τη συνέχιση ωστόσο των κινητοποιήσεών τους, οι εργαζόμενοι πρόκειται να την αποφασίζουν μετά από κάθε 24ωρη απεργία τους. Τέλος, αύριο, ημέρα απεργίας των αστικών συγκοινωνιών, δεν θα ισχύσει ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας.
avgi

Read more...

ΡΑΙΧΕΝΜΠΑΧ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΘΥΜΗ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ


Την άποψη ότι η Ελλάδα είναι πρόθυμη να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, εξέφρασε σήμερα ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χορστ Ράιχενμπαχ, μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό ZDF της Γερμανίας. «Στις συνομιλίες μου...
με τους υπουργούς στην Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα διαπίστωσα ότι υπάρχει μεγάλη προθυμία να εφαρμόσουν πραγματικά τις μεταρρυθμίσεις και όχι μόνο στα χαρτιά», δήλωσε ο Ράιχενμπαχ.

Ο ίδιος αναφερόμενος στις μεγαλύτερη πρόκληση που θα αντιμετωπίσει η Ομάδα Δράσης τόνισε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα συνδέεται με την ανάκτηση της τραπεζικής ρευστότητας και συνακόλουθα με την ρευστότητα της πραγματικής οικονομίας. «Μια από τις πιο δύσκολες εργασίες για την ομάδα εργασίας θα είναι να βοηθήσει τις ελληνικές τράπεζες να δανείζουν και πάλι», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Read more...

Οι «Αγανακτισμένοι» Καταδρομείς κατεβαίνουν στο Σύνταγμα...



Σε δυναμικό παρών στο Σύνταγμα καλούν την 1η Οκτωβρίου 2011 οι Έφεδροι Καταδρομείς και Πεζοναύτες που υπηρέτησαν στις Ειδικές Δυνάμεις της χώρας μας.
Η πλήρης ανακοίνωση
«Την 1η Οκτωβρίου 2011 ημέρα Σάββατο και ώρα 19:00μ.μ δίνουμε ένα δυναμικό παρών όλοι οι πρώην Έφεδροι Καταδρομείς και Πεζοναύτες πού...

υπηρετήσαμε στις Ειδικές Δυνάμεις στην Πλατεία Συντάγματος. Καλούμε όλους τους πρώην έφεδρους Καταδρομείς και Πεζοναύτες, καθώς και όσους εν ενεργεία Στελέχη πού υπηρετούν στις Ειδικές Δυνάμεις να δώσουν ένα δυναμικό παρών.

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΟΤΙ:

Εμείς των Ειδικών Δυνάμεων την ημέρα πού απολυθήκαμε ΔΕΝ πεθάναμε ΟΥΤΕ εξαφανιστήκαμε. Είμαστε εδώ , ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ , ΖΟΥΜΕ μέσα στην Κοινωνία. ΒΛΕΠΟΥΜΕ , ΑΚΟΥΜΕ , παρακολουθούμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ και είμαστε ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ με την κατάντια της Πατρίδας μας.

Εμείς έχουμε ορκιστεί να φυλάττουμε Πίστη εις την Πατρίδα και ο όρκος μας ισχύει μέχρι να πεθάνουμε. Εμείς λοιπόν οι Έλληνες Κομμάντος υπηρετήσαμε μια δύσκολη θητεία και τον Μπερέ μας , τα Διακριτικά μας και τα Σχολεία πού περάσαμε τα εξαγοράσαμε με ΙΔΡΩΤΑ και ΑΙΜΑ.

Όλα αυτά τα κάναμε για να κρατήσουμε τον Εχθρό, εκτός των τειχών και τον Λαό μας να Ζει με Ελευθερία και Αξιοπρέπεια στη Πατρίδα του.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε Νόμιμα πλαίσια καθώς θα έχει δοθεί καταστατικό με τα Ονοματεπώνυμα των συμμετεχόντων στις Αστυνομικές Αρχές για να μην υπάρξουν έκτροπες καταστάσεις.

Οι συμμετέχοντες πού θα λάβουν μέρος θα φορούν ομοιόμορφα μπλουζάκια μαύρου χρώματος. Στη μπροστινή και πίσω όψη θα διακρίνονται τα Εμβλήματα " Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ " και " ΘΑΡΣΗΝ ΧΡΗ " για όσους υπηρέτησαν ως Καταδρομείς και Πεζοναύτες αντίστοιχα. Επίσης στο πίσω μέρος θα αναγράφεται η ομάδα πού διοργάνωσε την εκδήλωση " ( Κ.Ε.Ε.Δ. ) ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ".

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΣΤΙΣ 18:00 μ.μ ΚΑΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος μπορούν να επικοινωνούν με τον " Σύνδεσμο Απόστρατων Ειδικών Δυνάμεων " { http://www.facebook.com/profile.php?id=100001571063968 }.

Με την ομάδα μας " ( Κ.Ε.Ε.Δ. ) ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ " { http://www.facebook.com/groups/168714993153743/ }.

Στο Site www.keed-hellas.net

Με e-mail { keed.hellas@gmail.com }.

ΥΓ : Εμείς ήμασταν και είμαστε Στρατιώτες εν εφεδρεία ,ΔΕΝ σπάμε πεζοδρόμια, ΔΕΝ καίμε περιουσίες, ΔΕΝ γκρεμίζουμε θεσμούς, ίσα-ίσα υπάρχουμε για να τα προστατεύουμε.
www.dete.gr



Read more...

Στίγκλιτς: Με τη λιτότητα βουλιάζετε στην υφέση!

Δηλώσεις για την ελληνική κρίση


http://img.protothema.gr/4A9827FAB85D224DE60E649CCAD3CBFC.jpg
Κάθετα αντίθετος στην πολιτική δημοσιονομικής λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση ως απάντηση στην ύφεση, εμφανίστηκε σε συνέντευξή του ο νομπελίστας Οικονομολόγος Joseph Stiglitz.

«Η λιτότητα δεν είναι η απάντηση στην ανάγκη δημοσιονομικής σταθερότητας. Με την πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, είδαμε τα αποτελέσματα. Η οικονομία βουλιάζει ολοένα και πιο βαθιά στην ύφεση", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Stiglitz.

Διαβάστε περισσότερα από το www.capital.gr

Read more...

Νέες σπέκουλες για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Στο 50% η πιθανότητα

Ο πρόεδρος της Τσεχίας Βάτσλαβ Κλάους
Ο πρόεδρος της Τσεχίας Βάτσλαβ Κλάους (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Την εκτίμηση ότι η Ευρωζώνη θα περιέλθει σε στασιμότητα προσπαθώντας να διασώσει την Ελλάδα και άλλες υπερχρεωμένες χώρες εξέφρασε ο πρόεδρος της Τσεχίας Βάτσλαβ Κλάους μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

«Δεν υπάρχει καμία λύση για την Ελλάδα εντός της Ευρωζώνης, χρησιμοποιώντας το ευρώ ως νόμισμα» δήλωσε, προσθέτοντας ότι η ζώνη του ευρώ δεν είναι σε θέση να επιλύσει το θέμα της Ελλάδας και κάποιων άλλων κρατών. «Θα υποστούμε μια φοβερή, πολύ μακροπρόθεσμη οικονομική στασιμότητα στην Ευρώπη, και δεν μπορούμε να γλιτώσουμε από αυτό» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Τσέχο πρόεδρο στο επόμενο διάστημα θα υπάρχει ένας «μόνιμος θρήνος» και μια μόνιμη δημοσιονομική λιτότητα.

Παράλληλα, ο καθηγητής του πανεπιστήμιου του Χάρβαρντ και πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Κένεθ Ρογκόφ, μιλώντας στη γερμανική Χάντελσμπλατ δήλωσε πως είναι πιθανό η Ευρωζώνη να χάσει ένα κράτος-μέλος της στα επόμενα πέντε χρόνια από το να διατηρηθεί ως έχει σήμερα.

«Θεωρώ ότι η πιθανότητα βρίσκεται κοντά στο 50%, ότι τουλάχιστον ένα κράτος-μέλος θα πρέπει να αφήσει τη νομισματική ένωση» είπε, επισημαίνοντας πως δίνει πιθανότητες μικρότερες του 25%, να εγκαταλείψει το ευρώ ένα από τα κεντρικά κράτη-μέλη του νομίσματος.

«Το πιο πιθανό σενάριο είναι η επιβίωση μιας μεταμορφωμένης και μικρότερης νομισματικής ένωσης» σημείωσε ο Ρογκόφ ο οποίος εστίασε στην ανάγκη επιτάχυνσης των αλλαγών στην Ευρωζώνη.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Μίκης Θεοδωράκης: «Καράβι η Ελλάδα και αν βουλιάξει θα μας πάρει μαζί του!»


newpost.gr
Μίκης Θεοδωράκης: «Καράβι η Ελλάδα και αν βουλιάξει θα μας πάρει μαζί του!»
Στο κατάμεστο θέατρο της Ανατολικής Τάφρου και υπό συνεχή βροχόπτωση, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ η ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη.

Ο ηγέτης του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών «Σπίθα» κάλεσε τους Χανιώτες σε ανυπακοή σε ότι αφορά τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, και χαρακτήρισε την Ελλάδα σαν ένα καράβι στο οποίο βρισκόμαστε όλοι μαζί, «και αν βουλιάξει το καράβι αυτό θα βουλιάξουμε κι εμείς μαζί του».

Σημείωσε δε, ότι «στο καράβι αυτό δεν είμαστε απλοί επιβάτες αλλά συγκυβερνήτες, άρα συνυπεύθυνοι. Και βρεθήκαμε εμείς, οι συγκυβερνήτες του πλοίου ξαφνικά, μέσα στα αμπάρια του. Και το τιμόνι του καραβιού το πήραν κάποιοι ξένοι με βοηθούς Έλληνες υπουργούς και υπαλλήλους».

Ο Μίκης Θεοδωράκης τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρω πως αισθάνεστε εσείς, αλλά εγώ που έχω ταξιδέψει σε αμπάρια πλοίου αλυσοδεμένος, ντρέπομαι».


Πηγή: flashnews.gr

Read more...

Όπου φύγει - φύγει (και) οι Ελληνες γιατροί!

Μεγαλώνει το κύμα μετανάστευσης


http://img.protothema.gr/C1A65D3859ECF874EA6B18C01013A538.jpg
Τον δρόμο της ξενιτιάς ακολουθούν πλέον πολλοί Ελληνες γιατροί. Είναι ενδεικτικό ότι μέσα σε έναν χρόνο αυξήθηκε κατά 40% ο αριθμός των γιατρών που εγκατέλειψαν τη χώρα αναζητώντας επαγγελματική διέξοδο στην αλλοδαπή.
Μάλιστα, δεν πρόκειται μόνο για νέους γιατρούς που φεύγουν προκειμένου να ξεμπλοκάρουν από το κορεσμένο σύστημα ειδικότητας στην Ελλάδα, όπως συνέβαινε έως και πριν από λίγα χρόνια. Πλέον, το κύμα μετανάστευσης των λειτουργών του Ιπποκράτη παρασέρνει και πολλούς ειδικευμένους γιατρούς που φεύγουν προκειμένου να διασφαλίσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας αλλά και καλύτερες αμοιβές.

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), μέσω του οποίου διεκπεραιώνεται η σχετική διαδικασία της «μετανάστευσης», ο αριθμός των γιατρών που φεύγουν στο εξωτερικό έχει αυξηθεί σημαντικά την τελευταία διετία: το 2008 έφυγαν εκτός Ελλάδας 758 γιατροί και άλλοι τόσοι περίπου (751) το έτος 2009. Το 2010 ο αριθμός σχεδόν διπλασιάστηκε, φτάνοντας τους 1.047 γιατρούς, ενώ η αυξητική τάση συνεχίζεται αμείωτη και το τρέχον έτος: μέχρι και τον Αύγουστο είχαν φύγει 940 γιατροί. Εκτιμάται δε ότι το επόμενο τρίμηνο ο αριθμός θα αυξηθεί περαιτέρω δεδομένου ότι η πόρτα του ΕΣΥ έχει κλείσει πια για τους γιατρούς.

Αναζητούν ειδίκευση οι 25χρονοι, εργασία οι 35χρονοι


Εκτιμάται ότι κάθε χρόνο οι ιατρικές σχολές της χώρας «παράγουν» περίπου 3.500 νέους γιατρούς, με το 1/3 αυτών να αποφοιτούν από τις δύο μεγαλύτερες Ιατρικές Σχολές της χώρας, του Πανεπιστημίου Αθηνών και του ΑΠΘ. Την ίδια ώρα, κάθε χρόνο συνταξιοδοτούνται περίπου 1.000 γιατροί.

«Υπάρχει αλόγιστη παραγωγή ιατρικού δυναμικού, γεγονός που σε μεγάλο βαθμό ευθύνεται και για τις πολύ μεγάλες λίστες αναμονής, οι οποίες κυμαίνονται πλέον από 4 έως και 12 χρόνια. Παράλληλα, δεν γίνεται καμία καταγραφή των αναγκών, της προσφοράς και της ζήτησης σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες υγείας», λέει ο πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης, προσθέτοντας ότι «το αποτέλεσμα είναι να έχουμε 70.000 γιατρούς, τη στιγμή που χρειαζόμαστε μόνο 30.000».

Η τάση φυγής αφορά κυρίως στους νέους γιατρούς, οι οποίοι διαπιστώνουν αμέσως μετά την αποφοίτησή τους ότι ο δρόμος προς την ειδικότητα στην Ελλάδα μοιάζει ατέρμονος. Ετσι, πολλοί επιλέγουν να φύγουν προς χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ιδίως Βρετανία, Γερμανία και Γαλλία, όπου η πρόσβαση στην ειδικότητα είναι πιο γρήγορη αλλά και οι αμοιβές πιο υψηλές σε σχέση με εκείνες στην Ελλάδα.

Στα χνάρια τους, όμως, βαδίζουν πλέον όλο και περισσότεροι ειδικευμένοι γιατροί οι οποίοι αναζητούν απεγνωσμένα εργασία. Μόνο το 2010 έφυγαν από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών 134 γιατροί εκτός Ε.Ε. Αλλοι 200 έφυγαν για χώρες της Ε.Ε. - οι τελευταίες αποτελούν την πρώτη επιλογή των ενδιαφερομένων αλλά στην ανάγκη προτιμώνται και πιο εναλλακτικά μέρη. Είναι χαρακτηριστικό ότι 15 γιατροί αναζήτησαν -και βρήκαν- εργασία στην Αλβανία ενώ άλλοι Ελληνες 11 γιατροί όλων των ειδικοτήτων μετανάστευσαν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Αλλοι 10 πήγαν στη Νότιο Αφρική και το Σουδάν. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς και η Αυστραλία απορρόφησαν επίσης Ελληνες γιατρούς, με τη μερίδα του λέοντος να κατέχουν οι ΗΠΑ (42 γιατροί).

Read more...

Δεν αποκλείονται νέες ανακοινώσεις Στις ΗΠΑ μεταφέρεται το θρίλερ των διαπραγματεύσεων, ψυχρολουσία και στο ΠΑΣΟΚ από τα μέτρα

(Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Από τις Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες το θρίλερ των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα, καθώς ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος θα βρίσκεται το Σαββατοκύριακο στην Ουάσινγκτον για διαβουλεύσεις με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να υπάρχουν και νέες ανακοινώσεις, αφού ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης περαιτέρω μέτρων. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου στον Βήμα 99,5. Στην ερώτηση εάν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν ήταν και τα τελευταία, ο κ. Οικονόμου είπε: «Η ζωή δεν σταματά ποτέ».Όπως τονίζουν τα Νέα, η αγωνία μεταφέρεται τώρα στην Ουάσιγκτον, όπου μεταβαίνει ο κ. Βενιζέλος προκειμένου να συνεχιστούν το Σαββατοκύριακο οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, οι εκπρόσωποι της οποίας θα επανέλθουν στην Αθήνα στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου έχει προγραμματίσει συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ την προσεχή Τρίτη στο Βερολίνο.

Πώς θα ψηφιστούν

Η Κυβερνητική Επιτροπή αποφάσισε να ψηφίσει τα μέτρα «το συντομότερο δυνατό» και ο τρόπος θα καθοριστεί την επόμενη εβδομάδα, αφού οριστικοποιηθεί η συμφωνία με την τρόικα. Ο προβληματισμός που υπάρχει είναι αν τα μέτρα θα ψηφιστούν τμηματικά ή όλα μαζί. Το πιθανότερο είναι να υιοθετηθεί το δεύτερο σενάριο.

Από τη Βουλή πρέπει να περάσουν τα μέτρα που αφορούν στις περικοπές των συντάξεων, στη μείωση του αφορολογήτου, στο ενιαίο μισθολόγιο και στο εθνικό φορολογικό σύστημα. Η ψήφιση των μέτρων υπολογίζεται ότι θα γίνει από τη Βουλή το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου -με εξαίρεση το νέο Φορολογικό, το οποίο υπολογίζεται ότι θα ψηφιστεί ώς το τέλος του επόμενου μήνα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν της άποψης να μη γίνουν την Τετάρτη ανακοινώσεις, καθώς δεν έχει οριστικοποιηθεί η συμφωνία με την τρόικα, αλλά μετά την επιμονή των Κ. Σκανδαλίδη και Α. Λοβέρδου, που ζήτησαν να γίνει η ανακοίνωση για να σταματήσει η ανεξέλεγκτη φημολογία, αποφασίστηκε να υπάρξουν ανακοινώσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Ψυχρολουσία και στο ΠΑΣΟΚ

Παγωμένοι παρακολούθησαν τις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενώ επανήλθαν στο προσκήνιο οι συζητήσεις εντός του κόμματος για συγκυβέρνηση και εκλογές.

Ο πρωθυπουργός, πάντως, έκοψε κάθε διάθεση για συζήτηση τόσο για το θέμα της στάσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας όσο και για πιθανές έκτακτες πολιτικές εξελίξεις, και ειδικά πρόωρες εκλογές. «Δεν θέλω να συνεχιστεί άλλο αυτή η συζήτηση, και μάλιστα μέσω διαρροών» φέρεται να προειδοποίησε τους υπουργούς στη διάρκεια της συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων, ορισμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τράβηξαν κόκκινες γραμμές για τις οποίες ενημέρωσαν σχετικώς τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Βασίλη Εξαρχο, προειδοποιώντας ότι θα περιμένουν να διαβάσουν πρώτα το νέο πακέτο για να λάβουν ακολούθως τις οριστικές τους αποφάσεις.

Κορυφαίοι υπουργοί έλεγαν μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής ότι «όλο το ενδιαφέρον εστιάζεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και στο αν θα υπάρξουν αντιδράσεις».

Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ είναι η δήλωση στα «Νέα» του Δημήτρη Λιντζέρη: «Από τη στιγμή που τα ταμειακά αποθέματα τελειώνουν, έστω και την ύστατη φορά να ληφθούν μέτρα. Όμως αυτή η κυβέρνηση φαίνεται ανήμπορη να υλοποιήσει όσα έχει δεσμευτεί. Η λύση πρέπει να είναι πολιτική και μετά την ψήφιση των μέτρων και του προϋπολογισμού να πάμε ή σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή στις κάλπες».

Ο Νίκος Σαλαγιάννης παρατήρησε πως «το θεμελιώδες ερώτημα είναι αν τα μέτρα αυτά μπορούν να διασφαλίσουν την πορεία της χώρας», ενώ ο Κώστας Γείτονας έκανε λόγο για «επώδυνα αλλά αναγκαία μέτρα για να μην μείνουν στη μέση οι θυσίες». Από την πλευρά του ο Γιάννης Βούρος ανέφερε ότι αυτό που έχει σημασία είναι ότι «δεν αγγίζουμε χαμηλοσυνταξιούχους και χαμηλόμισθους. Αν το κάναμε αυτό ας τούς δίναμε και το χάπι της ευθανασίας».

Newsroom ΔΟΛ

Read more...