Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Βαγγέλη, δυστυχώς (για μας και για σένα) χρεοκοπήσαμε...


newpost.gr
Βαγγέλη, δυστυχώς (για μας και για σένα) χρεοκοπήσαμε...
Υπήρξε μια συμφωνία με την τρόικα και οι ελεγκτές επιστρέφουν. Και την 6η δόση μάλλον θα την πάρουμε. Και θα αναπνεύσουμε- ο λόγος το λέει- ως τον Δεκέμβριο που θα ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για την 7η. Πομφόλυγες! Η ουσία βρίσκεται αλλού.

Οι εταίροι μας και οι δανειστές μας, άρχισαν να κατανοούν ότι το σχέδιο «εξυγίανσης» στο οποίο οδήγησαν την Ελλάδα, δεν αποδίδει. Και ότι οι πολίτες αιμορραγούν οικονομικά χωρίς ελπίδα ανάκαμψης. Για τον λόγο αυτό, το «plan B» μπαίνει πλέον στο τραπέζι. Και τι λέει αυτό το περίφημο «plan B»;

Αυτό που είπε ο Στρος Καν, ο Σόιμπλε, δύο από τους κορυφαίους οικονομικούς συμβούλους της Μέρκελ. Αυτό που λένε οι περισσότεροι οικονομολόγοι και αναλυτές του κόσμου, τονίζοντας ότι άλλη λύση δεν υπάρχει.

Ότι μόνος τρόπος σωτηρίας είναι το κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά περίπου 50% και το μάζεμα των ελληνικών ομολόγων από το ESFS (Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας).

Το ζήτημα, δεν είναι πλέον αν αυτό θα γίνει, αλλά πότε θα γίνει! Και αυτό, μπορεί να χαρακτηριστεί όπως θέλει, αλλά ουδέποτε θα παύσει να είναι χρεοκοπία. Στο πλαίσιο του ευρώ το πιθανότερο, αλλά χρεοκοπία...

Δεν υπάρχουν σχόλια: