Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Βαριά... κατάθλιψη στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

«Δεν υπάρχει άλλος δρόμος» είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος


http://img.protothema.gr/F7789FCCAD187EB0C4FC1517078AF39B.jpg
Τη δυσαρέσκεια και την απογοήτευσή τους εξέφρασαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στους υπουργούς Ευάγγελο Βενιζέλο, Δημήτρη Ρέππα και Γιώργο Κουτρουμάνη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Οικονομικών του κυβερνώντος κόμματος.

«Δεν υπάρχει άλλος δρόμος» φέρεται να ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, ο οποίος ενημέρωσε τους βουλευτές σε δραματικούς τόνους για τα κυβερνητικά μέτρα, επισημαίνοντας πως δεν μας πιστεύουν στην Ευρώπη.

Ο κ. Βενιζέλος έφερε ως παράδειγμα τη δημοσιονομική απόδοση της εργασιακής εφεδρείας, λέγοντας ότι το ύψος του δημοσιονομικού οφέλους θα είναι 200 εκατομμύρια ευρώ, πρόσθεσε όμως ότι οι Ευρωπαίοι ζητούν μετ' επιτάσεως την αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα.

Επίσης, αναφορικά με το ύψος του αφορολόγητου, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι ο μέσος όρος αφορολόγητου στην Ευρώπη είναι 5.000 ευρώ και εμείς που έχουμε πρόβλημα δεν μπορούμε να τον διατηρούμε ψηλότερα.

Οι υπουργοί άκουσαν με υπομονή όσα τους έλεγαν οι υπουργοί, ενώ περιέγραψαν τη δύσκολη διεθνή οικονομική κατάσταση και τις πιέσεις που δέχεται η ελληνική κυβέρνηση απο τους εκπροσώπους της Τρόικα.

Χαρακτηριστικά, ο κύριος Τζελέπης επισήμανε πως η κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις στους βουλευτές γιατί απέτυχε και να παρουσιάσει κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο.

Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών κύριος Κουσελάς σημείωσε πως η διαχείριση της κρίσης δεν γίνεται με κοινωνικά κριτήρια. Ανάμεσα σε αυτούς που μίλησαν ήταν και η κυρία Μιρέλλα Αποστολάκη, η οποία είπε πως αμφισβητείται η αξιοπιστία της κυβερνητικής παράταξης σε εσωτερικό και εξωτερικό και ότι αυτό οφείλεται «σε δικές μας αστοχίες και καθυστερήσεις».

Παίρνοντας το λόγο, η κυρία Τόνια Αντωνίου είπε «τρέχουμε σαν ένα αμάξι που πηγαίνει με 200 χιλιόμετρα προς τον τοίχο».

Η κυρία Τσουρή τόνισε πως η κυβέρνηση μοιάζει με φάλτσα ορχήστρα μέσα στον Τιτανικό.

Ο κύριος Δημήτρης Καρύδης, βουλευτής Πειραιά, ζήτησε την τροποποίηση των συντελεστών για το τέλος ακινήτων προς τα πάνω για τις προνομιακές περιοχές και προς τα κάτω για τις λαϊκές συνοικίες. Επίσης, πρόσθεσε ο ίδιος βουλευτής πως η κυβέρνηση λειτουργεί απελπιστικά αργά χωρίς απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές είτε σαν δρεπανοφόρο άρμα, σκορπίζοντας πανικό και ανασφάλεια. Και κατέληξε, λέγοντας πως «ενώ στα λόγια λέμε πολλά εκεί που μπορούμε να βρούμε έσοδα παραδείγματος χάρη λαθρεμπόριο δεν κάνουμε τίποτα».

Όλοι οι βουλευτές παραδέχονται το βαρύ κλίμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, ωστόσο κανείς προς ώρας δεν έχει μιλήσει για παραίτηση ή μη ψήφιση του νομοσχεδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: