Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

«Μουδιασμένη» και η Συγγρού από τις κυβερνητικές ανακοινώσεις


newpost.gr
«Μουδιασμένη» και η Συγγρού από τις κυβερνητικές ανακοινώσεις
Μοντέλα διαχείρισης του πανικού που επικρατεί στην κυβέρνηση αναζητεί και η Συγγρού, προσπαθώντας να φιλτράρει τη σωρεία διαρροών και πληροφορίων που προέρχονται από το κυβερνητικό στρατόπεδο και να προσδιορίσει την τακτική της απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές.

Στελέχη της ΝΔ πάντως δεν έκρυβαν την έκπληξή τους από τα μέτρα σημειώνοντας ότι οι καθημερινές πλέον κυβερνητικές ανακοινώσεις, υπερβαίνουν κάθε φαντασία.

Στο επίπεδο σχολιασμού της επίσημης ανακοίνωσης του νέου πακέτου μέτρων, η ΝΔ χθες εστίασε στο φορομπηχτικό χαρακτήρα τους ρίχνοντας βάρος και στον τρόπο ανακοίνωσής τους, ιδιαίτερα μετά τις παλινωδίες που σημειώθηκαν μεταξύ των μελών της κυβερνητικής επιτροπής, τα οποία αναλώθηκαν επί μακρόν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση αναζητώντας τον τρόπο με τον οποίο το νέο πακέτο θα γνωστοποιηθεί στην κοινή γνώμη.

Στην κατεύθυνση αυτή η ανακοίνωση του κ. Μιχελάκη εστιάζει στην επιλογή Βενιζέλου να αποφύγει στην παρούσα φάση «να μπει στο κάδρο» εγκαλώντας παράλληλα και τον «άφαντο» πρωθυπουργό, που επίσης επέλεξε να κρυφτεί πίσω από μία γραπτή ανακοίνωση. Συνεκτιμώντας ωστόσο τις καταστάσεις και προφανώς αντιλαμβανόμενοι την κρισιμότητα των δεδομένων και της χρονικής συγκυρίας, στην ΝΔ αποφεύγουν να ανεβάσουν ιδιαίτερα το αίτημα για εκλογές, διαβλέποντας ότι και τα νέα μέτρα θα κριθούν αναποτελεσματικά.

Ήδη πάντως, οι «γαλάζιοι» βρίσκονται στις επάλξεις, προκειμένου να αντιδράσουν στο ενδεχόμενο, οι απασχολούμενοι στο δημόσιο τομέα που θα ενταχθούν στην εφεδρεία, να έχουν προσληφθεί στο δημόσιο στην περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή. Χθες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της κυβερνητικής επιτροπής, υπήρξε στοχευμένη διαρροή ότι στο τραπέζι τέθηκε ως ενδεχόμενη προσθήκη στα κριτήρια αξιολόγησης των εφέδρων από το ΑΣΕΠ, όσες προσλήψεις έγιναν στο δημόσιο εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ, από το 2005 και μετά.

Αφού το θέμα αφέθηκε να καλλιεργηθεί για αρκετή ώρα εντός των δημοσιογραφικών κύκλων, μετά τη συνεδρίαση της Κ.Ε. διαψεύστηκε ότι συζητήθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες και αφέθηκε να εννοηθεί ότι επρόκειτο για σκέψη που διέρρευσε από κομματικά χείλη. Υπενθυμίζεται ότι σχετική αναφορά είχε γίνει ήδη από το περάσμένο Σάββατο διά στόματος Α. Σαμαρά, όταν από βήματος ΔΕΘ ο Πρόεδρος της ΝΔ είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση να μην τολμήσει να προχωρήσει σε κομματικές διώξεις.

Στην ίδια κατεύθυνση, στην Συγγρού επισημαίνουν τον πανικό στον οποίο εμφανίζεται να έχει περιέλθει η κυβέρνηση, με αφορμή και την ανακοίνωση Μόσιαλου για την εξεταστική επιτροπή για τα οικονομικά, στην οποία επικαλείτο –εκτός από τις δηλώσεις Σαμαρά στην ΔΕΘ- και κάποια επίσημη ανακοίνωση της ΝΔ, μέσω της οποίας η αξιωματική αντιπολίτευση «απειλούσε» με σύσταση εξεταστικής επιτροπής. «Δεν υπήρξε ποτέ από εμάς τέτοια ανακοίνωση, ούτε σημερινή (σ.σ.: χθεσινή) όπως λέει το δελτίο τύπου του ΠΑΣΟΚ, ούτε χθεσινή, ούτε προχθεσινή» λέει στο Newpost.gr υψηλόβαθμο στέλεχος της Συγγρού συμπληρώνοντας: «Δεν ξέρω που τα βλέπουν αυτά. Έχουν χάσει τ’ αυγά και τα πασχάλια».

Αλέξης Παλαιολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: