Τρίτη, 30 Ιουνίου 2009

Δήλωση Γιώργου Α. Παπανδρέου μετά τη λήξη των εργασιών του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στο ΜαυροβούνιοΟ Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, μετά τη λήξη των εργασιών του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, των οποίων προεδρεύει, στο Μαυροβούνιο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η ιδιαίτερη σημασία αυτής της συνάντησης είναι ότι τα προβλήματα που βιώνει ο κάθε πολίτης στον κόσμο, ο Έλληνας, η Ελληνίδα, στη δική μας χώρα, τα θέματα που αφορούν στην οικονομική κρίση, τα θέματα της ανισότητας, τα θέματα της ανάπτυξης ενός κοινωνικού συστήματος που προστατεύει τους αδύναμους, που προστατεύει όλους ισότιμα, τα θέματα της βοήθειας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, της ανεργίας, της καταπολέμησης της φτώχειας, τα προβλήματα της αλλαγής του κλίματος, του περιβάλλοντος, της ποιότητας ζωής, τα ζητήματα της διαφάνειας, της Δημοκρατίας, της ποιότητας της Δημοκρατίας, ώστε να υπάρχει μια διακυβέρνηση που πραγματικά σέβεται τα χρήματα, τον πλούτο του Ελληνικού λαού, είναι θέματα τα οποία τελικά αφορούν όλους τους πολίτες του κόσμου. Τη χώρα μας, τα Βαλκάνια, την Ευρώπη, αλλά και όλες τις ηπείρους.

Και γι' αυτό η σοσιαλιστική οικογένεια, αυτή η προοδευτική και δημοκρατική οικογένεια, έχει πολύ μεγάλη σημασία στη διαμόρφωση ενός συνολικού προοδευτικού σχεδίου για αλλαγές στον κόσμο, σε ό,τι αφορά και την κλιματική αλλαγή, και ένα άλλο πρότυπο ανάπτυξης. Ένα πρότυπο ανάπτυξης, που βάζει τον άνθρωπο στο επίκεντρο της πολιτικής.

Αυτός είναι ο στόχος μας. Και το μήνυμα, είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας ότι μπορούμε. Η ανθρωπότητα, οι προοδευτικές δυνάμεις, οι σοσιαλιστικές δυνάμεις, μπορούν να φέρουν αλλαγές στον πλανήτη μας, που βάζουν επιτέλους τον άνθρωπο στο επίκεντρο της πολιτικής.
Read more...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!Δήλωση Α.Λοβέρδου σχετικά με τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Επικρατείας περί σύνδεσης της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης με τις μειονότητες της Θράκης
Δήλωση Α. Λοβέρδου σχετικά με τη δημοσιοποίηση στοιχείων από την FRONTEX για τη ροή παράνομων μεταναστών στη χώρα μας, καθώς και για την επίσκεψη του κ. Μπαρό στην Ελλάδα

Συνάντηση Μ. Καρχιμάκη και εκπροσώπων των κομμάτων του Κοινοβουλίου με τον J. Barrot για το μεταναστευτικό ζήτημαΑιφνιδιαστικό κλείσιμο του Προγράμματος «Εγκατάσταση Νέων Αγροτών»

Η απόφαση για το «πρόωρο κλείσιμο» του Προγράμματος «Εγκατάσταση Νέων Αγροτών» στo πλαίσιo υλοποίησης του «Αλέξανδρος Μπαλτατζής 2007-2013», σύμφωνα με την αιφνιδιαστική εγκύκλιο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, προκάλεσε την απογοήτευση και τη διαμαρτυρία των ενδιαφερόμενων υποψηφίων αγροτών για την αναξιοπιστία και τον εμπαιγμό της Κυβέρνησης .ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ


Read more...

Ομιλία Γιώργου Α. Παπανδρέου στο κλείσιμο των εργασιών του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στο Μαυροβούνιο

Read more...

ΜΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΑΤΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ισραήλ: κατάληψη ελληνικού πλοίου
Ήρθε η ώρα να μοιράσουν τα πετρέλαια του Ιράκ
Ο Putin κουνάει το δάχτυλο στους τραπεζίτες


Η Ρωσική Κεντρική Τράπεζα
«Φρένο» στη Συνθήκη της Λισσαβώνας από τη Γερμανία
«Δύσκολοι καιροί» για την προεδρία της Στοκχόλμης στην Ε.Ε.
Read more...

Μπαρό: Η Τουρκία θα κρίνεται αυστηρά για τη λαθρομετανάστευσηΗ Τουρκία στην ενταξιακή διαδικασία θα κρίνεται αυστηρά επί του θέματος της λαθρομετανάστευσης, σημείωσε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και Επίτροπος αρμόδιος για θέματα Δικαιοσύνης, Ελευθερίας και Ασφάλειας Ζακ Μπαρό.
Μιλώντας στην πρωινή συνεδρίαση της διημερίδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, συμφώνησε ακόμη πως πρέπει να ενισχυθεί η FRONTEX, ζήτησε να θεσπιστούν κοινές προδιαγραφές για το άσυλο, να υπάρξει κοινή πολιτική επανεισδοχής και κοινοί έλεγχοι, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια και πέραν της ευρωπαϊκής επικράτειας. Τόνισε ακόμη πως πρέπει να τηρούνται και τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών στις χώρες-μέλη.
Επισήμανε ακόμη την ανάγκη τήρησης «ισορροπίας ανάμεσα στον έλεγχο και την καταστολή, ανάμεσα στην ασφάλεια και την αλληλεγγύη».

Δηλώσεις Πρ. Παυλόπουλου
Π. Παυλόπουλος: Μέρος του κοινοτικού κεκτημένου το σύμφωνο για τη μετανάστευση και το άσυλο
Στην παρέμβασή του, ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος αναφέρθηκε εμμέσως στην Αγκυρα, υποστηρίζοντας ότι οι πρόνοιες του συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου αποτελούν κοινοτικό κεκτημένο και άρα κρίνονται στη διάρκεια της ενταξιακής διαδικασίας.
Ο κ. Παυλόπουλος διέκρινε στη συνέχεια τους παράνομους μετανάστες από τους αιτούντες άσυλο και συνέδεσε την πρώτη κατηγορία με τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αναφέρθηκε ακόμη αναφέρθηκε στην ανάγκη τήρησης των κανόνων, ενίσχυσης της FRONTEX και το μετασχηματισμό της στο μοντέλο της EUROPOL.

Οι ευρωβουλευτές του ΕΛΚ
Οι ευρωβουλευτές του ΕΛΚ στις παρεμβάσεις τους, επεσήμαναν καταρχάς ότι πρέπει να τηρούνται οι κανόνες και αρχές για την παράνομη μετανάστευση. Ορισμένοι ζήτησαν να καταγραφούν σε εθνικό επίπεδο οι διαθέσιμες θέσεις απασχόλησης, ώστε να προσανατολιστούν οι μετανάστες προς αυτούς τους τομείς. Κάποιοι ομιλητές υποστήριξαν την ενέργεια της Ιταλίας για άμεσο επαναπατρισμό των σκαφών προς τη Λιβύη και ζήτησαν από το ΕΛΚ να μην επηρεαστεί από τις κριτικές που δέχθηκε η ιταλική ενέργεια, ενώ επίσης προτάθηκε η ανταλλαγή ποινικών μητρώων ανάμεσα στα κράτη-μέλη και η συγχώνευση συναφών φορέων, καθώς και η αξιοποίηση των κονδυλίων της αναπτυξιακής συνεργασίας προκειμένου να περιοριστεί το κύμα μετανάστευσης (Θ. Σκυλακάκης).
Το πρωί ο πρωθυπουργός είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο και τον κ. Μπαρό. Στη συνάντηση με τον κ. Μπαρό μετείχε ο κ. Παυλόπουλος. Στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν επισκέφθηκε μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών τη Διεύθυνση Αλλοδαπών στον Ταύρο.

infognomonpolitics


Read more...

Κάλυψη στον Θ. Τσουκάτο για το 1 εκατ. μάρκα από τον Σπ. Αυγερινό

Της Βασιλικής Κόκκαλη

«Μας έφερνε μεγάλα χρηματικά ποσά και μάλιστα το 1999 έφερε αντίστοιχο ποσό με αυτό που με ρωτάτε (σ.σ. 1 εκατ. γερμανικά μάρκα). Όπως τον γνωρίζω εγώ σαν άνθρωπο αποκλείεται να έχει βάλει χρήματα στην τσέπη του». Αυτό υποστήριξε σύμφωνα με πληροφορίες στην κατάθεσή του ενώπιον του 4ου ειδικού ανακριτή κ. Νίκου Ζαγοριανού ο πρώην υπεύθυνος του οικονομικού τομέα του ΠΑΣΟΚ κ. Σπύρος Αυγερινός, ερωτηθείς για τον Θεόδωρο Τσουκάτο και το ποσό των 1 εκατ. γερμανικών μάρκων που μπήκαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ το 1999. Τα χρήματα, αυτά, σύμφωνα με τον ίδιο τον κ. Τσουκάτο, προέρχονταν από τη Siemens και κατατέθηκαν στο ακέραιο στο ταμεία του κόμματος από τον ίδιο. Ο κ. Αυγερινός, ωστόσο, όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, κατέθεσε ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν τα χρήματα αυτά προέρχονταν από τη Siemens, όπως έχει δηλώσει ο κ. Τσουκάτος.

Τόσο ο κ. Αυγερινός όσο και η κυρία Δήμητρα Παπαχρήστου επίσης υπεύθυνη οικονομικών του ΠΑΣΟΚ την περίοδο εκείνη, κλήθηκαν και κατέθεσαν μετά από αίτημα της υπεράσπισης του κ. Τσουκάτου, ο οποίος απολογείται αύριο ενώπιον του κ. Ζαγοριανού για δυο κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα - άμεση συνέργια από κοινού και κατ' εξακολούθηση σε παθητική δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα - σχετικά την υπόθεση του 1 εκατ. γερμανικών μάρκων που προέρχονται από τη Siemens.

«Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω πόσα χρήματα παραδόθηκαν στον κ. Τσουκάτο το 1999 στο ταμείο του κόμματος καθώς και την προέλευσή τους», είχε υποστηρίξει στην κατάθεσή της στο στάδιο της εισαγγελικής διερεύνησης της υπόθεσης η κυρία Δήμητρα Παπαχρήστου. «Ως εκ της θέσεως μου δεν παραλάμβανα ποτέ χρήματα. Δεν μπορώ να γνωρίζω εάν παραδόθηκαν τα χρήματα αυτά από τον κ. Τσουκάτο στους υπαλλήλους του Ταμείου, ούτε ήταν απαραίτητο να ενημερωθώ ειδικά περί αυτού» είχε καταθέσει ο κ. Σπύρος Αυγερινός. Μάλιστα, στις καταθέσεις τους ενώπιον του κ. Ζαγοριανού ανέφεραν ότι δεν θυμούνται να έχει κατατεθεί στο ταμείο του κόμματος ακέραιο 1. εκατ. γερμανικά μάρκα.

Από την πλευρά του πάντως ο κ. Τσουκάτος είχε καταθέσει ότι τα χρήματα αυτά μπήκαν στο ακέραιο στο ταμείο του κόμματος το 1999. Ωστόσο, το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του συνδέσει το ποσό του 1 εκατ. γερμανικών μάρκων με την σύμβαση ψηφιοποίησης του ΟΤΕ με τη Siemens.

Να δοθεί η δικογραφία

Την ίδια ώρα, το συμβούλιο Εφετών της Αθήνας με βούλευμά του ανάβει το «πράσινο φως» για τη χορήγηση αντιγράφων του συνόλου της δικογραφίας για την υπόθεση της Siemens στους κατηγορούμενους. Κρίνει ότι η άρνηση του κ. Ζαγοριανού να παραδώσει όλα τα στοιχεία της δικογραφίας στους κατηγορουμένους είναι αντίθετη στο Σύνταγμα, στο Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Μάλιστα, στο βούλευμα αναφέρεται ότι η μη χορήγηση αντιγράφων της δικογραφίας στους κατηγορουμένους είναι δυνατόν να τινάξει στον αέρα την ανάκριση αφού θεμελιώνει ζητήματα ακυρότητάς της.

Ο Χριστοφοράκος

Εν τω μεταξύ, μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση εξακολουθεί να στέλνει από τις φυλακές του Στάντελχαϊμ του Μονάχου, ο Μιχάλης Χριστοφοράκος. Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens, ο οποίος αναμένεται να συναντηθεί με την εισαγγελέα Χίλντεγκαρντ Μπάουμλερ Χεσλ, διαμηνύει ότι έχει κρατήσει έγγραφα και ντοκουμέντα για τους αποδέκτες των «μαύρων χρημάτων» Ελλάδα. Τα στοιχεία αυτά είναι αποθηκευμένα σε δύο CD, τα οποία βρίσκονται στα χέρια συμβολαιογράφων.

Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γερμανικές αρχές για πρώτη φορά αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο έκδοσής του στην Ελλάδα. Μάλιστα, για το Μόναχο αναχωρούν το βράδυ της Τετάρτης προκειμένου να υποστηρίξουν το αίτημα έκδοσης του Μιχ. Χριστοφοράκου στην Αθήνα o προϊστάμενος του Τμήματος Εκδόσεων της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Ευάγγελος Παντιώρας, και ο κ. Ζαγοριανός.


protothema

Read more...

Συνεχίζετε το θρίλερ στην Αλβανία: Ισοπαλία Σοσιαλιστών-Δημοκρατικών με 70-70 έδρες!!!Συνεχίζετε η μάχη στήθος με στήθος μεταξύ του Δημοκρατικού κόμματος του Σαλί Μπερίσα και του Σοσιαλιτικού κόμματος του Έντι Ράμα στην Αλβανία! Με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, το Σοσιαλιστικό κόμμα προηγείται με ποσοστό 41,03% και ο συνασπισμός του λαμβάνει 70 έδρες. Αναλυτικά ο Ράμα 65, 4 ο Μέτα και 1 το ΚΕΑΔ-ΟΜΟΝΙΑ. Ο συνασπισμός του δημοκρατικού κόμματος λαμβάνει επίσης 70 έδρες με τον Μπερίνα να έχει τις 67, το κόμμα των Τσάμηδων τους 2 και τον Μοισίου 1. Η διαδικασία καταμέτρησης προχωράει πολύ αργά και τα 600 περίπου τμήματα που απομένουν να καταμετρηθούν βρίσκονταιμ σε περιοχές που το Σοσιαλιστικό κόμμα καταλαμβάνει πολύ υψηλά ποσοτά. Οι περιοχές αυτές είναι το Φίερι,η Αυλώνα,το Ελ Μπασάν, η Λούσνια,το Μπεράτι και η Κορυτσά.

Συνεχίζεται το εκλογικό θρίλερ στην Αλβανία-Πρόβλημα προέκυψε με την εκλογή Ξέρα!


Συνεχίζεται το εκλογικό θρίλερ στην Αλβανία!Η διαδικασία της καταμέτρησεις έχει σε αρκετές περιοχές σταματήσει.Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο μειονοτικός υποψήφιος με το κόμμα του ΜπερίσαΣπύρος Ξέρας,βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, μιας και σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν τα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, υπέβαλε την παραίτησή του από το αξίωμα του Περιφερειάρχη Αργυροκάστρου 15 ημέρες μετά από την προβλεπόμενη ημερομηνία που ορίζει ο Νόμος για τους κρατικούς λειτουργούς! Ουσιαστικά δηλαδή οι Έλληνες της Δρόπολης, κλήθηκαν να στηρίξουν τον μειονοτικό Ξέρα, αλλά στην ουσία ψήφισαν τον συνυποψήφιο του, Αλβανικής καταγωγής από το Τεπελένι!
Read more...

Εξηγήσεις του Ε. Βενιζέλου στο Press-gr για τον Γ. Αλογοσκούφη...


Eπίσης ...προκαλεί την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να ...διαψεύσει ότι ενοχλήθηκε!!!

Από τον Ευάγγελο Βενιζέλο

Προς τους διαχειριστές του PRESS-GR

Στο ιστολόγιο (blog) σας, που λειτουργεί δημόσια, με ελεύθερη πρόσβαση, ως ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης, δημοσιεύσατε σχόλιο με την υπογραφή Στέλιος Ζαφείρης, το οποίο αναφέρεται στη συμμετοχή μου στην παρουσίαση του βιβλίου του κ. Αλογοσκούφη.
Δεν με απασχολούν καθόλου οι αξιολογήσεις του σχολιαστή σε σχέση με τη συμμετοχή μου σε μια παρόμοια εκδήλωση, γιατί προφανώς ο συντάκτης κινείται σε άλλη εποχή πολιτικού πολιτισμού από τη σημερινή.
Συνηθίζεται σε όλες τις εκδηλώσεις παρουσίασης βιβλίων συγγραφέων που είναι πολιτικά στελέχη, να καλούνται ως ομιλητές και να μετέχουν εκπρόσωποι από όλα τα κόμματα ή από τα περισσότερα από αυτά. Έτσι, στην εκδήλωση για το βιβλίο του κ. Αλογοσκούφη μίλησε και ο Γ. Δραγασάκης, στέλεχος, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής.
Δεν χρειάζεται επίσης να σημειώσω ότι...
ο σχολιαστής αγνοεί προφανώς το περιεχόμενο της ομιλίας μου, το οποίο δημοσιεύεται στην προσωπική ιστοσελίδα μου (http://www.evenizelos.gr/) (συγκεκριμένα, εδώ)
Στο τελευταίο όμως μέρος του σχολίου του, φέρομαι να έχω κάποια ανάμιξη με τη δίωξη του κ. Αλογοσκούφη που δεν έγινε, σχετικά με την εμπλοκή του στην υπόθεση Γερμανός.
Επισημαίνω με κατηγορηματικό τρόπο πως πρόκειται για αποκύημα φαντασίας, απολύτως και ενσυνείδητα συκοφαντικό, το οποίο και σας παρακαλώ να αποσύρετε, κάνοντας και τη σχετική επανόρθωση.
Επίσης θεωρώ απολύτως συκοφαντικά και ευτελιστικά για το ΠΑΣΟΚ και την ηγεσία του, τα σχόλια του κ. Στέλιου Ζαφείρη πως δήθεν εκφράστηκαν επιφυλάξεις και ανησυχίες για τη συμμετοχή μου στην παρουσίαση του βιβλίου του κ. Αλογοσκούφη.
Αλίμονο αν ήταν αυτό το επίπεδο της ηγεσίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ή αν είχε τέτοιες αντιδράσεις και χρησιμοποιούσε τέτοια μέσα δημόσια έκφρασης των αντιδράσεων της.
Γιʼαυτό όμως το θέμα φαντάζομαι ότι θα υπάρξει απάντηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Σας ευχαριστώ,
Ευάγγελος Βενιζέλος
----------------------
Σχόλιο Press-gr: Ενδιαφέρουσες οι εξηγήσεις του κ. Βενιζέλου που μας εστάλησαν πριν από λίγο. Σίγουρα όμως ως έγκριτος δάσκαλος -και μαχητής, από τα πρώτα βήματα της νομικής του καριέρας, στο πλευρό εφημερίδων και μέσων ενημέρωσης- της ελευθερίας του λόγου μάλλον βιάστηκε να χαρακτηρίσει "συκοφαντικές" τις πληροφορίες για την ενόχληση σχετικά με την παρουσία του στην παρουσίαση του βιβλίου. Μια βόλτα από τη Βουλή σήμερα θα τον έπειθε άλλωστε και για τα σχόλια φίλων του βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τον πολιτικό συμβολισμό αυτής της ενέργειας. Δεν είναι ένας απλός βουλευτής ο κ. Βενιζέλος όπως θέλει να παρουσιάσει τον εαυτό του. Εκτός κι αν επιλέγει αυτόν τον τρόπο για να ανοίξει νέο μέτωπο με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αλλά αυτό δεν είναι δικό μας πρόβλημα.
Οσον αφορά το θέμα της "Γερμανός", λίγη υπομονή και ο Στέλιος Ζαφείρης ετοιμάζει το δικό του κείμενο με όσα έχει να υποστηρίξει. Θα έχουν, μάλλον, ενδιαφέρον...

press


Read more...

Γ. Αλφαντάκης: Η Siemens λάδωνε τα δύο μεγάλα κόμματα κι ένα μικρό!...


Άμεση αντίδραση του ΚΚΕ...
Ο Αλφαντάκης απόψε στο δελτίο του Alter μίλησε και για ένα τρίτο μικρό κόμμα που λάδωνε η Siemens. Αμέσως βγήκε στο τηλέφωνο και θέλησε να κάνει παρέμβαση εκ μέρους του ΚΚΕ ο Μ. Μαΐλης.
"Μήπως εννοείτε κύριε το ΚΚΕ; Ποιό είναι το τρίτο κόμμα;"

Ο Αλφαντάκης έκανε το παγώνι. "Δεν...

...το ξέρω". Όταν όμως ο Μαΐλης αγρίεψε, την έκανε γυριστή. "Δε νομίζω πάντως να είναι το ΚΚΕ".

Αν δεν ξέρεις ρε μπάρμπα, τότε τι το ανοίγεις το στόμα σου!...

.nonews-news


Read more...

ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ Η ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΤΩΝ BLOGS...


Η ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Η ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ

To ζήτημα για την άρση της ανωνυμίας των blogs, όπως όλα δείχνουν έχει συζητηθεί σε πολύ υψηλό επίπεδο. Σύμφωνα με πληροφορίες του pressmme εδώ και περίπου δυο μήνες ο Προκόπης Παυλόπουλος έχει παραδώσει νομική γνωμάτευση στον πρωθυπουργό στην εισήγηση της οποίας αναφέρεται στην διαχείρηση του ζητήματος και στους τρόπους που θα μπορούσε...

να γίνει η άρση της ανωνυμίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Προκόπης Παυλόπουλος έχει προτείνει την υπογραφή διακρατικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας ώστε η google να πειθαρχήσει στην συμφωνία όποτε ζητηθεί από την υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και να παραδίδει αμέσως τα ηλεκτρονικά ίχνη των bloggers. Ωστόσο η συμφωνία αυτή σε διμερές επίπεδο δεν είναι εύκολο να υπογραφεί ειδικά από τις ΗΠΑ. Όλα όσα έγραφε εδώ και πολύ καιρό το "Παρόν" τα είχε διαρρεύσει ο Προκόπης Παυλόπουλος. Όχι μέσω του δημοσιογράφου που χρησιμοποιεί ως "παπαγάλο" αλλά απευθείας στον Μάκη Κουρή με τον οποίο συνομιλεί πολύ συχνά. Αύριο ο πρωθυπουργός έχει συγκαλέσει υπουργικό συμβούλιο. Νωρίτερα θα συναντηθεί με τον υπουργό Δικαιοσύνης με τον οποίο θα συζητήσουν για τον αντικαταστάτη του Γ. Σανιδά αλλά και για την εγκύκλιό του σχετικά με τα blogs. Το ζήτημα δεν έχει ακόμα κλείσει. Είναι ανοιχτό και η κυβέρνηση θέλει να πάει σε εκλογές με λυμένα τα χέρια της σε σχέση με την ανωνυμία των blogs.

pressmme

Read more...

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ "ΠΑΡΑΘΥΡΟ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ


Σε ένα μήνα από σήμερα υπολογίζεται η τελική απόφαση του Γερμανικού Δικαστηρίου με την εισήγηση της Γενικής εισαγγελίας του Μονάχου για την έκδοση του φυγόδικου πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκου. Ωστόσο, για πρώτη φορά σήμερα, άνοιξε το πρώτο "παράθυρο" για την έκδοσή του καθώς η Εισαγγελία του Μονάχου δέχεται κατ' αρχήν τη θέση της Ελλάδας ότι δεν υπάρχει παραγραφή. Το pressmme μέσα από τη δικογραφία που έχει στα χέρια του, αναζητά από χθες μια σειρά από τραπεζικούς λογαριασμούς οι οποίοι δεν έχουν διερευνηθεί. Αργότερα θα τους αναρτήσουμε...
pressmme.

Read more...

ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ, ΤΟ ΟΝΕΙΔΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ


Επιβεβαίωσε ότι είναι εντελώς επιπόλαιη. Επιβεβαίωσε επίσης ότι ο Γιώργος Παπανδρέου κάνει πολύ καλά που την έχει απομακρύνει από κοντά του. Επιβεβαίωσε επίσης ότι διασώζεται λόγω των δημοσίων σχέσεων που της εξασφαλίζουν συμμετοχή σε δελτία ειδήσεων μέσω καναλαρχών και εκδοτών. Ασταθής και πραγματικός φελλός Συμφώνησε με τον Μιχαλολιάκο για να δοθεί αμνήστευση στον Χριστοφοράκο ώστε να δώσει όσα ονόματα έχει στη διάθεσή του! Δεν έχει ξαναγίνει. Πως κρατάνε αυτή την γυναίκα στο ΠΑΣΟΚ και δεν την έχουν στείλει από εκεί που ήρθε;

pressmme

Read more...

ΧΩΡΙΣ ΔΕΛΤΙΟ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΑΝΤ1 - ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΛΤΙΑ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ!


ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (6-10 μμ) ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ

Σε διάλυση οδηγείται το ειδησεογραφικό τμήμα του ΑΝΤ1. Σήμερα δεν θα μεταδοθεί το κεντρικό δελτίο ειδήσεων (και που μεταδιδόταν ποιός το έβλεπε;) εξαιτίας της στάσης που αποφάσισαν πριν από λίγο οι τεχνικοί του σταθμού από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ. Ευκαιρία να δει με την ησυχία του ο Ευαγγελάτος, πριν φύγει οριστικά από τον ΑΝΤ1 εντός των ημερών, τα υπόλοιπα δελτία!...
pressmme


Read more...

ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ Η ΜΑΪΜΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ θα απολογηθούν οι Κυριακάτικες εφημερίδες οι οποίες δημοσίευσαν το ρεπορτάζ μαϊμού για την συνάντηση του Καραμανλή με τον Ταγίπ Ερντογάν η οποία δεν έγινε ποτέ. Το ερώτημα που αφορά τα ΜΜΕ είναι ποιοι θα κληθούν να απολογηθούν καθώς τα δημοσιεύματα ήταν όλα ανυπόγραφα. Θα απολογηθούν οι εκδότες, οι διευθυντές ή οι αρχισυντάκτες;
pressmme

Read more...

Το καθημερινό σεξ βελτιώνει την ποιότητα του σπέρματος


Το καθημερινό σεξ βελτιώνει την ποιότητα του σπέρματος, σύμφωνα με νέα έρευνα, και ως εκ τούτου συστήνεται στα ζευγάρια που θέλουν να κάνουν παιδί.
ΕΡΕΥΝΑ
Ωστόσο η νέα έρευνα του δρ Ντέιβιντ Γκρίνινγκ του Sydney IVF, κέντρου θεραπείας για τη γονιμότητα και την τεχνητή γονιμοποίηση στην Αυστραλία, δείχνει ότι η αποχή δεν είναι η σωστή προσέγγιση.

Μετά τη μελέτη των περιπτώσεων 118 ανδρών με ποιότητα σπέρματος κατώτερη του μέσου όρου, ο Γκρίνινγκ διαπίστωσε σημαντική βελτίωση μετά τη σύσταση που τους δόθηκε να εκσπερματίζουν καθημερινά για 7 ημέρες.

Κατά μέσο όρο, ο δείκτης DNA του σπέρματος, ο οποίος δείχνει το βαθμό της ζημιάς που παρουσιάζει, έπεσε στο 26% από 34% που ήταν πριν από τις 7 ημέρες, δήλωσε ο Γκρίνινγκ σήμερα στο Άμστερνταμ κατά το ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας.

Το συχνό σεξ μειώνει ωστόσο τον όγκο του σπέρματος, αλλά για τους περισσότερους άνδρες αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα, σύμφωνα με τον ίδιο.
nooz

Read more...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - TA ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΤΑΜΕΙΑ THΣ SIEMENS...
Read more...

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ * ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ * ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ * ΥΓΕΙΑΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣΘΕΜΑ: ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Κύριοι Υπουργοί,

Το πρόβλημα του ιστορικού κέντρου της Αθήνας δεν είναι απλά ζήτημα μεταναστών, καθαριότητας, ασφάλειας, ελεύθερων χώρων, και συνολικής υποβάθμισης του, αλλά πολύ περισσότερο είναι πρόβλημα ανεξέλεγκτης λειτουργίας παράνομων κυκλωμάτων, συσσώρευσης και γκετοποίησης δυστυχισμένων ανθρώπων που η πολιτεία χειρίζεται ως ανθρώπους κατώτερου είδους, είναι πρόβλημα εγκατάλειψης οποιασδήποτε έννοιας νοικοκυριού, καθαριότητας, πρόσβασης σε δημόσιους χώρους αναψυχής.

Εξαιτίας της σιωπηρής και επομένως ένοχης ανοχής της πολιτείας, σύλλογοι και ενεργοί πολίτες του κέντρου της πρωτεύουσας αποφάσισαν να κινητοποιηθούν συλλογικά αποποιούμενοι κάθε είδους ρατσισμό επιδιώκοντας τη διάσωση, την εξυγίανση και τελικώς την αναγέννηση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας.

Η πολιτεία με την ανοχή και την αδιαφορία που επιδεικνύει καθημερινά, ενισχύει συνειδητά την υποβάθμιση του “ιστορικού τριγώνου”, μετατρέποντας την προσπάθεια αναβάθμισης που είχε ξεκινήσει την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 σε αγκύλωση και δυσκαμψία, σε περιχαράκωση και μετάλλαξη της περιοχής σε “αποθήκη ψυχών” και ανεξέλεγκτο γκέτο ανομίας και εξαθλίωσης.

Το “ιστορικό τρίγωνο” μαστίζεται σήμερα από τα ναρκωτικά, την πορνεία, την απάνθρωπη εκμετάλλευση λαθρομεταναστών, το παρεμπόριο. Το κέντρο υποφέρει από τη μη ύπαρξη διαρκούς και αποτελεσματικής αστυνόμευσης και όχι αποσπασματικής, με τη στάθμευση μιας κλούβας, που απλώς μεταφέρει το πρόβλημα “λίγο παρακάτω”.

Η ιστορική Αθήνα πάσχει από την ανυπαρξία υπηρεσιών πρόνοιας τόσο του κεντρικού κράτους όσο και του Δήμου Αθηναίων, ώστε να αντιμετωπιστεί βάσει

οργανωμένου σχεδίου, η έλλειψη περίθαλψης στους αρρώστους, ναρκομανείς και άλλους, και αναξιοπαθούντες, που κατακλύζουν την περιοχή. Η μονάδα του ΟΚΑΝΑ που δημιουργήθηκε στην περιοχή (με τη συγκέντρωση τόσων δραστηριοτήτων αλλά και μεταναστών) αποτελεί προνομιακό χώρο, για τη δράση των εμπόρων ναρκωτικών.

Η πόλη μας υποφέρει από το σοβαρό πρόβλημα υγιεινής και ρύπανσης που σταδιακά μεγεθύνεται. Από τις κάθε είδους εστίες μόλυνσης που έχουν δημιουργηθεί, από τα σκουπίδια που κατακλύζουν την πόλη εξαιτίας της παντελούς έλλειψης κάθε σχεδίου αντιμετώπισης του θέματος στη χώρα ολόκληρη γενικότερα. Οι αρμόδιοι αρέσκονται μόνο στα επικοινωνιακά παιχνίδια και το διαρκές «κρυφτό» με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αντί να προχωρήσουν σε ουσιαστικές αποφάσεις και μέτρα.

Οι χρήσεις γης θα έπρεπε να αποτελούν κυρίαρχη πολιτική και επένδυση της πολιτείας στην προστασία και στην ανάδειξη της ιστορικής Αθήνας. Ο διαρκής έλεγχος των χρήσεων γης, αδειών και συνθηκών ασφαλείας και υγιεινής (άδειες καταστημάτων, ηχορύπανση, χωροταξική διευθέτηση, παράνομο παρκάρισμα και φορτοεκφόρτωση), θα έπρεπε να αποτελεί ουσιαστικό χαρτί της πολιτείας στην πολιτική προστασίας του ιστορικού κέντρου.

Το Ιστορικό και Εμπορικό Κέντρο της Αθήνας μεταμορφώνεται καθημερινά σε μια γκετοποιημένη περιοχή. Η συνύπαρξη πολλών και οξυμένων κοινωνικών προβλημάτων διαμορφώνει συνθήκες αθλιότητας. H κατάσταση συνεχώς επιδεινώνεται, το ιστορικό κέντρο νεκρώνει διώχνοντας τους τελευταίους λάτρεις – κατοίκους του που δεν αντέχουν να είναι πλέον αγωνιστές σε μια άνιση μάχη.


Φορείς, επαγγελματίες και κάτοικοι του Ιστορικού Κέντρου έχουν ενημερώσει επανειλημμένα τους αρμόδιους φορείς και μη βρίσκοντας οποιαδήποτε ανταπόκριση στα προβλήματά τους, έχουν προσφύγει και στη Δικαιοσύνη. Οι πολίτες δικαίως απαιτούν άμεσες λύσεις. Απαιτούν μέτρα για την επαναφορά της κοινωνικής ζωής στην περιοχή και τη διατήρηση του κοινωνικού ιστού. Απαιτούν την άμεση ενεργοποίηση όλων των φορέων της πολιτείας και τη μεταξύ τους συνεργασία, χωρίς άλλες δικαιολογίες.

Και τελικώς αναζητούν τον τοπικό άρχοντα που θα φροντίσει την καθαριότητα του κέντρου αυτής της πόλης, αφού ανήκει αποκλειστικά στη δική του αρμοδιότητα και θα επαναφέρει την πόλη τουλάχιστον στην κατάσταση, στην οποία την παρέλαβε.

Η Αθήνα καθημερινά αλλάζει και βουλιάζει. Υπάρχει κίνδυνος κοινωνικής έκρηξης και ανθρωπίνων θυμάτων.


Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ. κ. Υπουργοί:

  • Κατανοείτε το μέγεθος του προβλήματος και το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η ιστορική μας πόλη και οι κάτοικοί της;
  • Ποια μέτρα σκοπεύετε να λάβετε άμεσα για την ουσιαστική αντιμετώπιση του φλέγοντος αυτού ζητήματος;
  • Προτίθεστε να αναλάβετε πρωτοβουλίες ώστε μέσω της χωροθέτηση και δημιουργίας δημόσιων χώρων που προσφέρονται για αναψυχή και επικοινωνία των πολιτών, που όμως πρέπει να χαρακτηρίζονται από υψηλό επίπεδο καθαριότητας, φύλαξης και συντήρησης, να υπάρξει αντίθετη πορεία στη γκετοποίηση;
  • Είστε σε θέση να κατανοήσετε ότι η επιλογή της πολιτείας να αντιμετωπίσει το ζήτημα με αστυνομικά και αποσπασματικά μέτρα δεν επιφέρει αποτέλεσμα επί της ουσίας, απλά οξύνει την κατάσταση και οδηγεί σε εκρήξεις και αδιέξοδα;
  • Ποια είναι η απάντηση στους αγανακτισμένους πολίτες, οι οποίοι το 2004 πίστεψαν ότι το ιστορικό κέντρο αλλάζει όψη και επένδυσαν τη ζωή τους και την εργασία τους εκεί και σήμερα εκδιώκονται άθελά τους εξαιτίας της ανύπαρκτης πολιτικής προστασίας, ασφάλειας και υγιεινής της Κυβέρνησης; Υπάρχει ακόμη περιθώριο διαφυγής, κύριοι Υπουργοί;Read more...

Ομιλία του Σπύρου Κουβέλη στη Συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για το Περιβάλλον


Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Κουβέλης απευθυνόμενος σήμερα, Τρίτη 30 Ιουνίου, στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στην πόλη Budva του Μαυροβουνίου, αναγνώρισε τη σημασία της Διακήρυξης των εργασιών του Συμβουλίου για την κλιματική αλλαγή, και ζήτησε την ακόμη εντονότερη συμμετοχή της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην προετοιμασία για την Παγκόσμια Διάσκεψη της Κοπεγχάγης το Δεκέμβριο του 2009 για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Πρότεινε η συνάντηση της επιτροπής για το Περιβάλλον της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και η παρουσίαση των θέσεων της στα Ηνωμένα Έθνη, το Σεπτέμβριο του 2009 στη Νέα Υόρκη, να αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς για την συμμετοχή των Σοσιαλιστών στην πορεία προς τη Διάσκεψη της Κοπεγχάγης, με θέσεις για την κλιματική αλλαγή και τις πολιτικές αντιμετώπισης και προσαρμογής.

Ο Σπ. Κουβέλης πρότεινε η συμμετοχή της Σοσιαλιστικής Διεθνούς σε αυτή την παγκόσμια προσπάθεια να κορυφωθεί με ομιλία του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γ. Α. Παπανδρέου στην Παγκόσμια Διάσκεψη της Κοπεγχάγης το Δεκέμβριο του 2009, όπου θα μπορέσει να παρουσιάσει την πρόταση των Σοσιαλιστών για ένα βιώσιμο μέλλον, και να υποστηρίξει μια δεσμευτική και φιλόδοξη συμφωνία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η παρέμβαση του Σπ. Κουβέλη ολοκληρώθηκε με τη διαπίστωση ότι οι Σοσιαλιστές έχουν σήμερα μια μοναδική ευκαιρία να εκφράσουν την αγωνία και τις προσδοκίες της σύγχρονης κοινωνίας, των νέων, των μη κυβερνητικών οργανώσεων, και της κοινωνίας των πολιτών, αναλαμβάνοντας ηγετικό ρόλο και πρωτοβουλίες στην παγκόσμια συζήτηση για την αναγκαία μετάβαση προς ένα βιώσιμο νέο παγκόσμιο Green New Deal, εκείνο της πράσινης ανάπτυξης.

«Εμείς οι Σοσιαλιστές είμαστε η πολιτική δύναμη που ο κόσμος μπορεί να εμπιστευτεί για να δώσουμε νέα κατεύθυνση, όσο υπάρχει ακόμα χρόνος, σε ένα κόσμο που χωρίς αμφιβολία πλέον κινείται προς ένα επικίνδυνο ύφαλο. Πρέπει να το κάνουμε, και μπορούμε να το κάνουμε, μαζί με τον κόσμο, με θαρραλέες, αποφασιστικές πολιτικές» κατέληξε στην ομιλία του ο Σ. Κουβέλης.


Read more...

ΤΟ ΡΑΠΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΣΑΝΙΔΑ...


Το ρεπορτάζ το οποίο σχολιάσαμε και εμείς πριν από λίγο για το νέο ράπισμα στον Γ. Σανιδά, μετέδωσε πριν από δέκα λεπτά στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεών του Mega με την δικαστική συντάκτρια Μαρία Φασουλάκη. Στο ρεπορτάζ μεταδόθηκε ότι η απόφαση του δικαστικού Συμβουλίου με την οποία έκρινε ότι ο ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός υποχρεούτο να δώσει τα αντίγραφα της δικογραφίας στους κατηγορούμενους και η άρνησή του να τα χορηγήσει προσκρούει σε άρθρο του Συντάγματος, του κώδικα Ποινικής Δικονομίας, αλλά και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
pressmme

Read more...

Επτά κιλά ηρωίνης εντόπισε ο τετράποδος Ντιέγκο στους Κήπους του Έβρου.Θρύλος έχει γίνει ο αστυνομικός σκύλος που ακούει στο όνομα Ντιέγκο και υπηρετεί στο τελωνείο των Κήπων του Έβρου. Έτσι λοιπόν οδήγησε τους άντρες του τμήματος Λαθρεμπορίου και Παραποιημένων Εμπορευμάτων σε μία ακόμη επιτυχία. Όταν ο Ντιέγκο μύρισε τον χώρο των αποσκευών ενός τουρκικού λεωφορείου που εκτελούσε το δρομολόγιο Κωνσταντινούπολη - Θεσσαλονίκη με επιστροφή έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για μία βαλίτσα…

Οι άντρες του τμήματος Λαθρεμπορίου και Παραποιημένων Εμπορευμάτων άνοιξαν τη βαλίτσα και διαπίστωσαν ότι είχε διπλά τοιχώματα και μέσα σε αυτά πολύ καλά κρυμμένα 7,26 κιλά ηρωίνης! Η βαλίτσα ανήκε σε έναν Λιθουανό ο οποίος και συνελήφθη.
www.kavalanet.gr
Read more...

ΜΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΑΤΙΑ!!!!!!!!!!!!Ο Παυλόπουλος δεν έδειξε το πραγματικό πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης

Στημένο "χαλαρό" και ουδέτερο σκηνικόΣυνεχείς Ελληνορωσικές ναυτικές ασκήσεις στο Αιγαίο

Ο Πούτιν προστατεύει τους αγωγούς του;
Ρωσία: Θα πάρει καιρό η διευθέτηση των σχέσεων με ΗΠΑ
Read more...

Τι απέγινε η Πάολα Μάλοβιτς...


Θυμάστε τη σύμβουλο του Γ. Αλογοσκούφη, που διώκεται για "απάτη κατ' εξακολούθηση" στο σκάνδαλο καταπατήσεων των κτημάτων Νάστου; Διορίστηκε ευνοιοκρατικά και σε άλλες θέσεις. "Καυτή" Ερώτηση 19 βουλευτών στη Βουλή!
.
Από τον Γιάννη Δαίδαλο
.
Θυμάστε την Πάολα Μάλοβιτς; Τη νομική σύμβουλο του Γ. Αλογοσκούφη στο υπουργείο Οικονομίας, η οποία είχε διοριστεί και σε ένα σωρό άλλες θέσεις, και είχε εμπλοκή στο σκάνδαλο με τις καταπατήσεις στα κτήματα Νάστου. (Μια από τις θέσεις που είχε ήταν και στο ΔΣ της "αμαρτωλής" ΚΕΔ). Ένα σκάνδαλο που ανάδειξε πρώτο το Press-gr (πατήστε εδώ για να δείτε όλα τα παλιά δημοσιεύματα) και στη συνέχεια πήρε διαστάσεις ακόμη και με βαριές καταγγελίες (από τον Αλέκο Αλαβάνο, τον Κώστα Γείτονα και άλλους) στη Βουλή, ενώ οι τοπικές κοινωνίες είχαν ξεσηκωθεί με σειρά κινητοποιήσεων...
Για την υπόθεση αυτή ο κ. Αλογοσκούφης -που θέλει τώρα πιο ...τολμηρή ηγεσία στην κυβέρνηση και το κόμμα του- δεν λέει κουβέντα. Σιωπά...
Σήμερα λοιπόν 19 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Μιχάλη Καρχιμάκη κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή στην οποία καταγγέλουν ότι ενώ έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για "απάτη κατ΄εξακολούθηση" στην κ. Μάλοβιτς, αυτή διορίστηκε ευνοιοκρατικά σε δύο ακόμη θέσεις, μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης!!!
Ολόκληρο το κείμενο της αποκαλυπτικής Ερώτησης προς τους υπουργούς Οικονομίας και Δικαιοσύνης, με τα ονόματα των βουλευτών που την υπογράφουν, έχει ως εξής:
"ΘΕΜΑ: «Κυβέρνηση συγκάλυψης και ατιμωρησίας σε όλα τα επίπεδα:
Από τον Ιούλιο του 2007 η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις μας, επέμεινε στην παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής και ΣΚΟΠΙΜΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΕ ΤΑ ΜΕΙΖΟΝΑ ΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΤΗΣ “ΕΚΛΕΚΤΗΣ” νομικής συμβούλου του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΤΗΜΑΤΩΝ από τα όρια της Ηλιούπολης… μέχρι την κορυφογραμμή του Υμηττού, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ “ΓΑΛΑΖΙΟ” ΕΥΝΟΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑ (12) ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ σε διάφορες θέσεις κλειδιά ακόμα και στην ΚΕΔ, δημιουργώντας προφανή σύγκρουση συμφερόντων. ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ, ΟΤΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΥΓΚΑΛΥΨΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ ΚΑΤ’ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΣΤΟ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟ ΑΥΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ ΝΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ… ΝΕΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ!!!
Η Κυβέρνηση Καραμανλή και η αρμόδια πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών έχουν ήδη ενημερωθεί με δύο αναλυτικότατες και πλήρεις στοιχείων ερωτήσεις Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τα μείζονα ηθικά και πολιτικά ζητήματα που δημιουργούνται από τους δώδεκα (12) ευνοιοκρατικούς διορισμούς «εκλεκτής ημέτερης» δικηγόρου, σε θέσεις κλειδιά, αλλά και για τη σύγκρουση συμφερόντων που προκύπτει από τις πολλαπλές και νευραλγικές αρμοδιότητές της σε σχέση με τις ιδιοκτησιακές επιδιώξεις αυτής και της οικογένειας της επί δημοσίων κτημάτων σε μεγάλο τμήμα του όρους Υμηττού.
Η Κυβέρνηση Καραμανλή πιστή στο δόγμα της συγκάλυψης και της ασυδοσίας που συνοδεύει την ιδιοκτησιακή αντίληψη της εξουσίας που την χαρακτηρίζει και στην περίπτωση αυτή προσβάλλοντας τους θεσμούς απέκρυψε πληροφορίες και στοιχεία από τη Βουλή και συντήρησε μέχρι πρότινος το πρόσωπο αυτό σε σειρά νευραλγικών θέσεων, ανανεώνοντας τους διορισμούς της ή προσθέτοντας και άλλους, παρά την ήδη ασκηθείσα από τον Μάρτιο του 2008 ποινική δίωξη για απάτη κατ’ εξακολούθηση σε βάρος της!!

Η ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ & ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΕΛΛΟΧΕΥΕ ΣΤΙΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ – ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΑΝ

Συγκεκριμένα, η Κυβέρνηση Καραμανλή και η αρμόδια πολιτική ηγεσία είχε ενημερωθεί ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο εμπλέκεται μαζί με την οικογένειά της
«στη διεκδίκηση μεγάλης ακίνητης περιουσίας από το Ελληνικό Δημόσιο στην περιοχή της Ηλιούπολης και στις πλαγιές του Υμηττού, με το αιτιολογικό ότι οι χειμερινές και θερινές βοσκές που αιώνες πριν αναφέρονταν στο «Τσιφλίκι Καρά» - χωρίς βέβαια κάποιο έγγραφο («ταπί» την εποχή εκείνη) - τους ανήκουν! Στην πορεία των διεκδικήσεων της οικογένειας της συγκεκριμένης δικηγόρου, έχουν υπάρξει δικαστικές αποφάσεις – καταπέλτες που ομιλούν για σφετερισμό δημόσιας περιουσίας, σύμφωνα με δημοσιεύματα, καθώς και Υπουργική Απόφαση το 1984 που ξεκαθαρίζει την κατάσταση υπέρ του Δημοσίου, αφού κρίνει ότι τα 5.000 και πλέον στρέμματα που η συγκεκριμένη οικογένεια έχει ήδη πουλήσει στις επίμαχες περιοχές εξαντλούν και με το παραπάνω τα όποια ιδιοκτησιακά δικαιώματα επικαλείται».
Και οι αρμόδιες πολιτικές ηγεσίες είχαν κληθεί να δώσουν απαντήσεις για την «πολιτικά και ηθικά επιλήψιμη πράξη» του διορισμού της συγκεκριμένης δικηγόρου «στη θέση της Ειδικής Συνεργάτιδας του Υπουργείου Οικονομικών τη στιγμή που τα ιδιωτικά της συμφέρονται βρίσκονται σε κάθετη ρήξη με το καθήκον της να υπηρετεί ως στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών τα συμφέροντα του Δημοσίου». Είχαμε δε αναφερθεί στη ρητή απαίτηση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης την 22/2/2007 να απομακρυνθεί η «εκλεκτή» δικηγόρος «από την συγκεκριμένη θέση ή από άλλες που πιθανά θα δημιουργούσαν εμπλοκή ή θα είχαν οποιοδήποτε σχέση με το επίμαχο θέμα».
Και μάλιστα ήδη από τον Ιούλιο του 2007 οι αρμόδιες πολιτικές ηγεσίες της Κυβέρνησης Καραμανλή είχαν ενημερωθεί εγγράφως στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου και για την πιθανότητα ύπαρξης εισαγγελικού εγγράφου που ενδεχομένως ενέπλεκε την συγκεκριμένη Κυβερνητική «εκλεκτή» σε ποινική υπόθεση και είχε ζητηθεί αρμοδίως διαλεύκανση και ενημέρωση της Βουλής.
Δυστυχώς, όπως αποδείχθηκε η Κυβερνητική ασυδοσία έφθασε στο σημείο, όχι μόνο να παραβιάσει τον Κανονισμό της Βουλής, αρνούμενη να υπαχθεί στον Κοινοβουλευτικό έλεγχο, όχι μόνο θα πρόσφερε αφειδώς «κάλυψη» και «συγκάλυψη» στους εκλεκτούς της, αλλά να αποκρύψει και το γεγονός της άσκησης ποινικής δίωξης ακριβώς για το θέμα των ιδιοκτησιακών επιδιώξεων στον Υμηττό κατά της συγκεκριμένης «εκλεκτής» δικηγόρου, συνεχίζοντας τον γαϊτανάκι των διορισμών της σε Επιτροπές και Διοικητικά Συμβούλια.

Ο ΑΤΕΛΕΙΩΤΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΜΕ 2 ΝΕΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΩΞΗΣ

Επιγραμματικά, το συγκεκριμένο πρόσωπο έχει διατελέσει, πέρα από την φερόμενη συμμετοχή της στο ΔΣ της ΚΕΔ ΑΕ, στις παρακάτω Κυβερνητικού ενδιαφέροντος θέσεις, στις οποίες διορίστηκε με υπογραφές όχι ενός, αλλά αρκετών νυν και πρώην Υπουργών της Κυβέρνησης Καραμανλή, όπως αποκαλύπτεται από τα σχετικά ΦΕΚ:
• Ειδική Συνεργάτιδα Πολιτικού Γραφείου Υπουργού (ΦΕΚ Γ’ 129/5-5-04) με ειδική μνεία για την απρόσκοπτη συνέχιση του ελεύθερου επαγγέλματός της κατ’ εξαίρεση από την γενική υποχρέωση αναστολής [ΦΕΚ Β’ 863/11-6-04]
• Στη θέση αυτή ακολούθησε επαναδιορισμός της και μετά τις εκλογές του 2007 με τους ίδιους ευνοϊκούς όρους [ΦΕΚ ΥΟΔΔ 495/19-11-07]
• Μέλος της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων (ΦΕΚ ΝΠΔΔ 128/27-5-04 και ΦΕΚ ΥΟΔΔ 22/28-9-06)
• Μέλος του ΔΣ της ανήκουσας στο Δημόσιο Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ ΑΕ) – [ΦΕΚ Β’ 148/7-2-05]
• Μέλος της Διυπουργικής Συμβουλευτικής Ομάδας Εργασίας για την Κατάρτιση Σχεδίου Στρατηγικής Συνεργασίας μεταξύ ΥΠΕΘΑ και ΕΛΒΟ [ΦΕΚ Β’ 754/6-6-2005]
• Μέλος του ΔΣ της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ ΑΕ) [ΦΕΚ ΥΟΟΔ 19/25-9-06]
• Μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την υποστήριξη του έργου της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφερειακής Πολιτικής και Δημοσίων Επενδύσεων (Διαχειριστική Αρχή ΚΠΣ) [ΦΕΚ Β 1030/31-7-06]
• Μέλος της Τεχνική Γραμματεία της Επιτροπής για τη διενέργεια διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου του έργου «Προσδιορισμός επικοινωνιακής στρατηγικής και εφαρμογή σχεδίου δράσης του Γ’ ΚΠΣ για το υπόλοιπό διάστημα μέχρι την ολοκλήρωσή του» [ΦΕΚ Β 1041/1-8-06 και ΦΕΚ ΥΟΔΔ 286/10-7-07]
• Μέλος του ΔΣ της «Ολυμπιακής Αεροπορίας – Υπηρεσίες [Δελτίο Τύπου Υπουργείου Μεταφορών 25-10-07]
ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ «ΕΚΛΕΚΤΗΣ» ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ:
• Μέλος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδος [ΦΕΚ ΥΟΔΔ 180/23-4-08]
• Μέλος ευκαιριακής Επιτροπής για την μελέτη και την εξέταση ισχυρισμών φορέων σχετικά με εριδόμενους τίτλους ιδιοκτησίας (περίπτωση που κατά σατανική σύμπτωση σε πρώτη ανάγνωση ομοιάζει με την οικογενειακή διαμάχη της συγκεκριμένης δικηγόρου με το Ελληνικό Δημόσιο για τις εκτάσεις του Υμηττού) [ΦΕΚ ΥΟΔΔ 218/15-5-08


Σεβόμενοι, μάλιστα, την ανεξάρτητη λειτουργία της Δικαιοσύνης, στις σχετικές ερωτήσεις που από τον Ιούλιο του 2007 καταθέταμε στη Βουλή, είχαμε τονίσει ότι επιμέρους δικαστικές διαμάχες για το ιδιοκτησιακό ζήτημα των εκτάσεων στον Υμηττό «δεν αποτελούν αντικείμενο» των ερωτήσεών μας και είχαμε ζητήσει ενημέρωση μόνο σχετικά με το ενδεχόμενο ύπαρξης εισαγγελικού εγγράφου που ενέπλεκε την συγκεκριμένη δικηγόρο – Κυβερνητικό στέλεχος σε ποινική υπόθεση, θεωρώντας βέβαια αυτονόητο ότι εφόσον κάτι τέτοιο ίσχυε, η Κυβέρνηση όφειλε μέχρι τη διαλεύκανσή της υπόθεσης να το απομακρύνει από τα καθήκοντά του. Ήταν αδιανόητο τότε το μέγεθος της συγκάλυψης που απροκάλυπτα θα επεδίωκε η Κυβέρνηση Καραμανλή, όχι μόνο σε επιμέρους ζητήματα, αλλά και στα μεγάλα σκάνδαλα που θα ακολουθούσαν, φθάνοντας στο σημείο ακόμα και να διατάξει την αποχώρηση της πλειοψηφίας της από τη Βουλή για να διασφαλιστεί η ατιμωρησία των εμπλεκόμενων στελεχών της και η πολιτική επιβίωση της ηγεσίας που εξέθρεψε τέτοια φαινόμενα. Σήμερα, η ποινική εξέλιξη της υπόθεσης αυτής φαίνεται να επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά ότι η ασυδοσία, η ατιμωρησία και η συγκάλυψη σε κάθε βαθμό διαχείρισης της Κυβερνητικής εξουσίας είναι αποτελέσματα της ιδιοκτησιακής αντίληψης της εξουσίας που χαρακτηρίζει την Κυβέρνηση Καραμανλή και φέρει τη σφραγίδα της.

Μετά τα παραπάνω ερωτάσθε:

1. Γιατί δεν απαντήσατε ποτέ με ποια κριτήρια η συγκεκριμένη δικηγόρος καταλαμβάνει τόσες πολλές θέσεις και αρμοδιότητες, τη στιγμή που πέρα από κάθε δεοντολογικό ή ηθικό ζήτημα, είναι και πρακτικά δυσχερές να ανταποκρίνεται το ίδιο άτομο σε τόσα πολλά καθήκοντα;
2. Γιατί δεν απαντήσατε ποτέ, γιατί, ενώ γνωρίζατε τις διεκδικήσεις της συγκεκριμένης δικηγόρου και της οικογένειάς της απέναντι στο Ελληνικό Δημόσιο και την επί θητείας της στο ΔΣ της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου ανάκληση της παραχώρησης των επίμαχων εκτάσεων με τεράστια ζημία του Δήμου Ηλιούπολης, την επιλέξατε να στελεχώσει με πολλαπλές ιδιότητες και εξουσίες τον Κυβερνητικό μηχανισμό σας;
3. Είναι η ανάθεση της εκπροσώπησης του Δημοσίου στους αντιδίκους τους -και μάλιστα ποινικά διωκόμενους- για υποθέσεις ιδιωτικών διεκδικήσεων δημοσίων κτημάτων μετεξέλιξη των μεθοδεύσεων που ακολουθήθηκαν στο Κυβερνητικό σκάνδαλο του Βατοπεδίου; Ποιο ρόλο έπαιξε στην συγκεκριμένη υπόθεση η πολύπαθή από την Κυβέρνησή σας ΚΕΔ που στις 29/9/04 αποφάσισε να ανακαλέσει την παραχώρηση των επίμαχων δημοσίων ακινήτων στο Δήμο Ηλιούπολης; Γιατί, ενώ σας ζητήθηκε, αρνηθήκατε πεισματικά να καταθέσετε στη Βουλή την εν λόγω απόφαση; Παρακαλείσθε να το πράξετε τώρα.
4. Γιατί, ΕΝΩ ΣΑΣ ΕΙΧΑΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΡΕΥΝΩΝΤΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΤΑΝ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ, οι αρμόδιες πολιτικές ηγεσίες όχι μόνο στέρησαν από τη Βουλή τις αιτούμενες απαντήσεις, αλλά προσφέροντας πολιτική κάλυψη συνέχισαν την ευνοιοκρατική μεταχείριση της «εκλεκτής δικηγόρου» με δύο ακόμα διορισμούς ακόμα και μετά την άσκηση εις βάρος της ποινικής δίωξης για απάτη κατ’ εξακολούθηση;

Οι ερωτώντες Βουλευτές
Μιχάλης Καρχιμάκης
Γρηγόρης Νιώτης
Μάρκος Μπόλαρης
Γιώργος Πεταλωτής
Θεοδώρα Τζάκρη
Χρήστος Αηδόνης
Βασίλης Κεγκέρογλου
Δημήτρης Τσιρώνης
Μανώλης Στρατάκης
Βαγγέλης Παπαχρήστος
Γιώργος Ντόλιος
Νίκος Ζωΐδης
Μιχάλης Τιμοσίδης
Γιάννης Δριβελέγκας
Λεωνίδας Γρηγοράκος
Παναγιώτης Ρήγας
Θάνος Μωραΐτης
Γιάννης Αμοιρίδης
Τάσος Σιδηρόπουλος
"

press


Read more...

Καταθέτουν Αυγερινός και ΠαπαχρήστουΑυτή την ώρα καταθέτουν στον ανακριτή που ερευνά την υπόθεση Siemens, οι δύο πρώην ταμίες του ΠΑΣΟΚ, Σπύρος Αυγερινός και Δήμητρα Παπαχρήστου.

Την εξέτασή των δύο πρώτων ταμείων είχε ζητήσει ο κατηγορούμενος Θόδωρος...

Τσουκάτος, ο οποίος θα απολογηθεί αύριο.
Ο Θ. Τσουκάτος κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και συνέργια σε δωροληψία.

Η κατηγορία αφορά το ποσό του 1 εκατομμυρίου μάρκων, που φέρεται να έλαβε το 1999 μέσω εταιριών, από τα μαύρα ταμεία της Siemens.
Read more...

ΥΠΟΨΙΝ κ. Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


Τι θα κάνετε κύριε πρόεδρε με τον βρώμικο και ύπουλο ρόλο του διευθυντή ειδήσεων του Mega Χρ. Παναγιωτόπουλου και με τον παιδοβούβαλο Θ. Πάγκαλο, ο οποίος ταυτίζει το κόμμα σας με τον Γ. Σανιδά παίρνοντας πίσω όλα όσα έλεγε πριν από μερικούς μήνες γι αυτόν;
Σ.Σ. Θα ξεκαθαρίσετε την θέση του ΠΑΣΟΚ για την ανωνυμία των blogs;

Ο Πάγκαλος, συγχαίρει τον Σανιδά...


"Θέλω να συγχαρώ τον Σανιδά για το Google", είπε πριν λίγο στην "Κοινωνία Ώρα ΜΕΓΑ".
Ξαφνικά δίνει συγχαρητήρια σε κάποιον που μέχρι χθες χαρακτήριζε γελοίο.
Αλλά μάλλον γελοίος είναι ο ίδιος. Ο Οικονομέας σωστά παρατήρησε πως έτσι (με την γνωμάτευση Σανιδά) φιμώνεται η ελευθερία στο διαδίκτυο.
Ο Πάγκαλος άρχισε να ...

λέει περί προστασίας του Πολίτη από ψευδείς πληροφορίες.
Νέο εχθρός των blogs και νεκροθάφτης, μετά τον Ψυχάρη, ο Πάγκαλος...


Read more...

H KATAΘΕΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ SIEMENS


ΜΟΝΟ ΣΤΟ PRESSMME

Το pressmme έχοντας επεξεργαστεί σχεδόν όλο τον φάκελο με τα στοιχεία που αφορούν το σκάνδαλο της Siemens δημοσιεύει σήμερα κατ' αποκλειστικότητα την κατάθεση στον εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου του μετόχου της Χρηματιστηριακής εταιρείας "Ολυμπιακή MEGA TRUST" Σάββα Γιαννακάκη, ο οποίος διατηρούσε στενές σχέσεις με πρόσωπα κλειδιά που έπαιξαν και διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στη διακίνηση των χρημάτων από τα Μαύρα Ταμεία της Siemens (πατήστε κλικ). Οι αποκαλύψεις θα έχουν συνέχεια...
pressmme


Read more...

ΝΕΟ ΡΑΠΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΣΑΝΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΦΕΤΩΝ


Πολύ άσχημη η σημερινή εξέλιξη για τον Γ. Σανιδά, μια ημέρα πριν αποχωρήσει για να συνταξιοδοτηθεί. Το Συμβούλιο Εφετών αγνόησε πλήρως τις οδηγίες του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, εκδίδοντας βούλευμα με το οποίο επιτρέπει στους κατηγορούμενους για την υπόθεση της Siemens να λάβουν γνώση όλων των στοιχείων της δικογραφίας. Το δικαστικό Συμβούλιο έκρινε ότι ο...
ο ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός υποχρεούτο να δώσει τα αντίγραφα της δικογραφίας στους κατηγορούμενους και η άρνησή του να τα χορηγήσει προσκρούει σε άρθρο του Συντάγματος, του κώδικα Ποινικής Δικονομίας, αλλά και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Το δικαστικό Συμβούλιο απέρριψε την έφεση, που είχε ασκήσει ο αντεισαγγελέας Παναγιώτης Καραγιάννης μετά από παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιώργου Σανιδά.
Επικαλείται σειρά αποφάσεων της διεθνούς νομολογίας, τονίζοντας ότι η λήψη αντιγράφων είναι απολύτως απαραίτητη για την προετοιμασία της απολογίας των κατηγορουμένων, ενώ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, ότι η μη χορήγηση των αντιγράφων απειλεί την προδικασία με απόλυτη ακυρότητα.

pressmme

Read more...

Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ καταδικάζει απερίφραστα το πραξικόπημα στην Ονδούρα. Το ΠΑΣΟΚ;


Ανακοίνωση της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις εξελίξεις στην Ονδούρα
Αθήνα, 29 Ιουνίου 2009
Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ καταδικάζει απερίφραστα το πραξικόπημα εναντίον της κυβέρνησης του Προέδρου Jose Manuel Zelayα στην Ονδούρα καθώς και τον βίαιο εξορισμό του από τη χώρα, απαιτώντας την επιστροφή της Δημοκρατίας και της Συνταγματικής νομιμότητας στην πολύπαθη αυτή χώρα της Κεντρικής Αμερικής.
Ενώνουμε τη φωνή μας με όλα τα δημοκρατικά κράτη, οργανώσεις και κινήματα στο διεθνές επίπεδο και καλούμε τη διεθνή κοινότητα να δηλώσει ξεκάθαρα ότι θα καταδικάσει και δεν θα αναγνωρίσει την όποια «κυβέρνηση» ανδρείκελων προκύψει από την διασάλευση της Δημοκρατίας.
Απαιτούμε την άμεση επιστροφή του Προέδρου Zelaya στην Ονδούρα και στο Προεδρικό του αξίωμα.
Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων από τους πραξικοπηματίες και τον αυτονόητο σεβασμό της ζωής και της σωματικής τους ακεραιότητας.
Καλούμε τους διεθνείς θεσμούς και οργανώσεις, τις προοδευτικές πολιτικές Νεολαίες της Ελλάδας και διεθνώς, πέραν της καταδίκης, να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Από την πλευρά μας δεσμευόμαστε ότι θα αναλάβουμε οποιαδήποτε πρωτοβουλία είναι αναγκαία για την ανάδειξη του πραξικοπήματος, που θυμίζει αλήστου μνήμης γεγονότα της εποχής των «μπανανιών» στην Κεντρική και Λατινική Αμερική.Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ, πιστή στις αρχές και τις αξίες της, πιστεύει ότι η Δημοκρατία είναι ο μόνος δρόμος για την ατομική και κοινωνική απελευθέρωση, την προσωπική και συλλογική ευημερία και την Πρόοδο.
**
Η πραγματικότητα είναι ότι αν δεν υπήρχε η Νεολαία ΠΑΣΟΚ, στα θέματα εξωτερικής πολιτικής το κίνημα θα μπορούσε να ενταχθεί στην ίδια ομάδα με τη Ν.Δ. στο ευρωκοινοβούλιο…
sibilla

Read more...

Η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣΔημοσιεύεται σήμερα στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως η Υπουργική Απόφαση, που συνοδεύει την εφαρμογή του νόμου για την απαγόρευση του καπνίσματος και η οποία εστάλη σε όλους τους Δήμους και τις Νομαρχίες της χώρας, καθώς επίσης και προς όλα τα συναρμόδια Υπουργεία.

Το κείμενο της Υπουργικής Απόφασης έχει ήδη αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας (www.yyka.gov.gr ή www.mohaw.gr).

Επίσης, με σημερινή απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, συγκροτήθηκε το Σώμα Επιθεωρητών του «Τομέα Ελέγχου Καπνού και Αλκοόλ» του ΣΕΥΥΠ, Τομεάρχης του οποίου ανέλαβε, λόγω της σημασίας του θέματος, ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΥΥΠ κ. Μιχάλης Σαμπατακάκης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Υπουργικής Απόφασης:ΑΠΟΦΑΣΗ


ΘΕΜΑ: «Υπουργική Απόφαση σε εφαρμογή του Άρθ. 3 του Ν.3730/ 2008 για την προστασία ανηλίκων από τον καπνό και το αλκοόλ.»Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις:

1. Τη σύσταση της 2ας Δεκεμβρίου 2008 του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου «περί ελέγχου του καπνού και απαγόρευσης του καπνίσματος».
2. Τα Άρθ. 8, 13, 16 του Ν. 3420/ 2005 (ΦΕΚ 298, τ.Α΄, 06.12.05) «περί επικύρωσης της Σύμβασης Πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Π.Ο.Υ. για τον έλεγχο του καπνού».
3. Το Άρθ. 3 του Ν. 3730/ 2008 (ΦΕΚ 262, τ.Α΄, 23.12.08) «περί προστασίας ανηλίκων από τον καπνό και το αλκοόλ».
4. Την εισήγηση της Ειδικής Υπηρεσίας Προστασίας ανηλίκων από τον καπνό και το Αλκοόλ.
5. Την ανάγκη άμεσης έναρξης εφαρμογής των απαγορεύσεων του Αρθ. 3 Ν. 3730/2008 από 1ης.7.2009.
6. Ότι από την παρούσα απόφαση δεν δημιουργείται δαπάνη εις βάρος του Κρατικού προϋπολογισμού.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:

1. Στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της περίπτωσης β της παραγράφου 1 του αρθ. 3 του Ν. 3730/2008 «Προστασία των ανηλίκων από τον καπνό, τα αλκοολούχα ποτά και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 262/2008), επιτρέπεται να δημιουργηθεί χώρος για καπνίζοντες πελάτες στις ακόλουθες περιπτώσεις και βάσει των εξής προϋποθέσεων:

Εφ’ όσον η συνολική επιφάνεια του καταστήματος, όπως προκύπτει από το μισθωτήριο συμβόλαιο ή άλλο ισοδύναμο έγγραφο, έχει μικτό εμβαδόν μέχρι 70 τ.μ., (παρ. 3 αρθ. 3), η επιχείρηση δύναται να επιλέξει να λειτουργήσει αποκλειστικά, ως χώρος καπνιζόντων, με δήλωση του κατά νόμου υπευθύνου του καταστήματος στην αρμόδια για την χορήγηση της άδειας λειτουργίας του Δημόσια Αρχή.
Για τη λειτουργία του καταστήματος ως χώρου καπνιζόντων θα πρέπει να τροποποιηθεί η άδεια λειτουργίας του. Η τροποποίηση αυτή προϋποθέτει, με την επιφύλαξη όλων των ισχυουσών διατάξεων, τα κάτωθι:

α. Το κατάστημα πρέπει να διαθέτει ή να εξοπλιστεί, με κατάλληλα και επαρκή μηχανήματα εξαερισμού και καθαρισμού του εσωτερικού αέρα. Η καταλληλότητα των μηχανημάτων κρίνεται από τις κατά τόπους αδειοδοτούσες Αρχές βάσει παγίων οδηγιών της Ειδικής Υπηρεσίας Προστασίας από τον Καπνό και το Αλκοόλ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

β. Πρέπει να αναρτηθεί από τον υπεύθυνο λειτουργίας στην πρόσοψη, αλλά και στο εσωτερικό ειδικό σήμα, που θα αναφέρει ότι «το κατάστημα είναι χώρος για καπνίζοντες».

Τα καταστήματα τα οποία, δεν έχουν λάβει τον χαρακτηρισμό ως καταστήματα καπνιζόντων, με την ανωτέρω διαδικασία υπόκεινται στην πλήρη απαγόρευση καπνίσματος, από την 1η Ιουλίου 2009.

2. Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με συνολική επιφάνεια από 70 τ.μ. έως και 300 τ.μ., δύνανται να δημιουργήσουν χώρο καπνιζόντων. Για τη δημιουργία του χώρου αυτού απαιτείται προηγούμενη αίτηση του υπεύθυνου λειτουργίας της επιχείρησης στην αρμόδια Δημόσια Αρχή, που χορηγεί την άδεια λειτουργίας του καταστήματος και υποβολή όλων των αναγκαίων, σύμφωνα με τους όρους της παρούσης, δικαιολογητικών.

Ο χώρος καπνιζόντων πρέπει:

α. Να έχει κατά μέγιστο εμβαδό ίσο με το 30 % του ωφέλιμου χώρου του καταστήματος.

β. Να είναι πλήρως διαχωρισμένος από το υπόλοιπο κατάστημα.

γ. Να είναι εξοπλισμένος με τα κατάλληλα για τον εξαερισμό του και τον καθαρισμό του εσωτερικού του αέρα μηχανήματα. Η καταλληλότητα των μηχανημάτων κρίνεται από τις κατά τόπους αδειοδοτούσες Αρχές βάσει παγίων οδηγιών της Ειδικής Υπηρεσίας Προστασίας από τον Καπνό και το Αλκοόλ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

δ. Να έχει εμφανή επιγραφή τόσο στο εσωτερικό του, όσο και στην εξωτερική επιφάνεια του διαχωριστικού του από το υπόλοιπο κατάστημα, ότι πρόκειται για χώρο καπνιζόντων. Σε όλο το υπόλοιπο κατάστημα πρέπει να αναρτηθούν σε εμφανή σημεία επιγραφές ότι απαγορεύεται πλήρως το κάπνισμα.

ε. Για τη χορήγηση της αιτούμενης άδειας δημιουργίας χώρου καπνιζόντων, πρέπει να υποβληθούν στην αρμόδια Δημόσια Αρχή, σχετική μελέτη για την κατασκευή και τον εξοπλισμό του χώρου καπνιζόντων, καθώς και πλήρης κάτοψη και τοπογραφικό του καταστήματος.

Σε κάθε περίπτωση απαγορεύεται η είσοδος , παραμονή και η οποιασδήποτε μορφής απασχόληση ανηλίκων στους χώρους καπνιζόντων. Επίσης απαγορεύεται η είσοδος και παραμονή των ανηλίκων στους ως άνω χώρους ακόμα και στις περιπτώσεις ιδιωτικών εκδηλώσεων, ανεξάρτητα εάν συνοδεύονται από ενήλικες.

3. Κέντρα διασκέδασης, με ζωντανή έγχορδη μουσική, άνω των τριακοσίων τετραγωνικών μέτρων (300 τ.μ.) δύνανται να δημιουργούν χώρο για καπνίζοντες, με εμβαδό ίσο, κατά μέγιστο, με το 40% του συνολικού χώρου του καταστήματος. Ο χώρος καπνιζόντων διαχωρίζεται από το υπόλοιπο κατάστημα με διαχωριστικό που έχει ελάχιστο ύψος δύο (2) μέτρα.

Ο εξαερισμός του χώρου πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τους όρους των περιπτώσεων γ, δ και ε της παραγράφου 2 της παρούσης. Εκτός του χώρου καπνιζόντων ο υπεύθυνος λειτουργίας του κέντρου πρέπει να λάβει όλα τα μέτρα όπως η τοποθέτηση επιγραφών, η μη ύπαρξη σταχτοδοχείων και η ενημέρωση από το προσωπικό για να τονιστεί ότι απαγορεύεται πλήρως το κάπνισμα. Η χορήγηση της άδειας για τη δημιουργία χώρου καπνιζόντων, με επακριβή καθορισμό αυτού, γίνεται από την αρμόδια για την έκδοση της άδειας λειτουργίας του Δημόσιας Αρχής, κατόπιν αιτήσεως του υπεύθυνου λειτουργίας του κέντρου, υποβολής των δικαιολογητικών και βάσει των όρων που αναφέρονται στην περίπτωση ε της παραγράφου 2 της παρούσης.

4. Οι επιχειρήσεις καζίνο, διέπονται από το Ν.2206/1994 και οι όροι σχετικά με την απαγόρευση του καπνίσματος στις αίθουσες παιχνιδιού, θα καθορισθούν κατόπιν διαβούλευσης με το Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών και το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης.

Στους υπόλοιπους χώρους και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που λειτουργούν μέσα στο καζίνο, καθώς και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν σε ξενοδοχεία, πλοία και τρένα, εφαρμόζονται τα προβλεπόμενα από τις παραγράφους 1, 2 και 3 της παρούσης, ως προς τους όρους εφαρμογής της πλήρους απαγόρευσης του καπνίσματος. Στους κοινόχρηστους χώρους και τους χώρους υγιεινής των καζίνο και του συνόλου των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ανεξαρτήτως εμβαδού, είδους παρεχομένων υπηρεσιών και αρχής χορήγησης της άδειας λειτουργίας τους, απαγορεύεται το κάπνισμα.

5. Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ανεξαρτήτως εμβαδού, είδους παρεχομένων υπηρεσιών και αρχής χορήγησης της άδειας λειτουργίας τους, που δεν έχουν άδεια δημιουργίας χώρου καπνιζόντων, υπάγονται στην απαγόρευση χρήσης προϊόντων καπνού.

Στο πεδίο εφαρμογής της απαγόρευσης του νόμου, δεν εμπίπτουν οι εξωτερικοί χώροι ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως οι χώροι αυτοί περιγράφονται στην άδεια λειτουργίας τους, ακόμη και αν καλύπτονται με σκέπαστρο.

Οι υπεύθυνοι λειτουργίας των καταστημάτων είναι υποχρεωμένοι να αναρτούν σε εμφανή σημεία του καταστήματος επιγραφές για την απαγόρευση του καπνίσματος, να αποσύρουν το σύνολο των σταχτοδοχείων, να ενημερώνουν τους πελάτες για την απαγόρευση και να λαμβάνουν όλα τα μέτρα για την απομάκρυνση των πελατών που παραβιάζουν τις απαγορεύσεις.


6. Αρμόδια αρχή, πέραν των όσων καθορισθούν από την Κοινή Υπουργική Απόφαση της παρ. 3 του άρθρου 6 του Ν. 3730/ 2008, για τον έλεγχο των παραβάσεων που αφορούν στη κατανάλωση προϊόντων καπνού σε χώρους που εμπίπτουν στην απαγόρευση του καπνίσματος, είναι ο Τομέας Ελέγχου Καπνού και Αλκοόλ του Σ.Ε.Υ.Υ.Π. (Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας). Τους Επιθεωρητές συνδράμουν στο έργο τους οι αστυνομικές και λιμενικές αρχές, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 5 του Ν.3730/ 2008.

Οι Αρμόδιες αρχές για τον έλεγχο, την βεβαίωση των παραβάσεων και την επιβολή των κυρώσεων στους κατά νόμο υπεύθυνους, θα καθορισθούν με την προβλεπόμενη από την παρ. 3 του άρθρου 6 του Ν.3730/ 2008, Κοινή Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Ανάπτυξης και Υγείας και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού.

7. Στους χώρους των φορέων παροχής υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας, τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα και στους χώρους των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, κάθε βαθμίδας, τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα απαγορεύεται πλήρως το κάπνισμα. Εξαιρούνται τα ψυχιατρικά ιδρύματα και οι μονάδες ψυχικής υγείας, καθώς για τους ασθενείς τους αποκλειστικά, δύναται να επιτραπεί το κάπνισμα κατόπιν έγγραφης γνωμάτευσης του θεράποντος ιατρού για θεραπευτικούς και μόνο λόγους.

8. Στους εργασιακούς χώρους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, επιτρέπεται η δημιουργία χώρων για καπνίζοντες, υπό τους ακόλουθους όρους και προϋποθέσεις:

α. Η δημιουργία χώρου για καπνίζοντες επιτρέπεται, εφόσον υπάρχει σχετικό αίτημα από το αρμόδιο όργανο των εργαζομένων μόνο στις περιπτώσεις των δημοσίων υπηρεσιών και των ιδιωτικών επιχειρήσεων που απασχολούν περισσότερους από 50 (πενήντα) εργαζόμενους.

β. Οι χώροι για καπνίζοντες, σε καμία περίπτωση δεν είναι χώροι εργασίας και θα είναι πλήρως διαχωρισμένοι από τους εργασιακούς χώρους και τους χώρους εξυπηρέτησης των συναλλασσόμενων και των επισκεπτών της δημόσιας υπηρεσίας ή της ιδιωτικής επιχείρησης. Το εμβαδό των χώρων καπνιζόντων θα καθορισθεί για τους χώρους της δημόσιας υπηρεσίας με απόφαση της διοίκησης μετά από συμφωνία με το αρμόδιο όργανο εκπροσώπησης των εργαζομένων και για τους χώρους της ιδιωτικής επιχείρησης κατόπιν συμφωνίας εργοδοτών και εκπροσώπων των εργαζομένων. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παρακωλύεται η ομαλή λειτουργία της δημόσιας υπηρεσίας ή της ιδιωτικής επιχείρησης.

γ. Οι χώροι για καπνίζοντες θα διαθέτουν επαρκή εξοπλισμό και κατάλληλα μηχανήματα για τον καθαρισμό του εσωτερικού τους αέρα, σύμφωνα με την εισήγηση της Ειδικής Υπηρεσίας Προστασίας από τον Καπνό και το Αλκοόλ βάσει των σχετικών κατευθυντήριων οδηγιών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

δ. Οι χώροι για καπνίζοντες θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από το προσωπικό της δημόσιας υπηρεσίας ή της κατά περίπτωση ιδιωτικής επιχείρησης και δεν αποτελούν ούτε δύνανται να περιλάβουν τμήμα των κοινόχρηστων χώρων ή των χώρων υγιεινής.

ε. Στους χώρους καπνιζόντων πρέπει να υπάρχουν στην είσοδο αλλά και στο εσωτερικό εμφανείς επιγραφές, ότι επιτρέπεται το κάπνισμα και δεν επιτρέπεται σε αυτούς η είσοδος ανηλίκων.

στ. Στις περιπτώσεις που δημόσιες υπηρεσίες, ή ιδιωτικές επιχειρήσεις δεν διαμορφώσουν χώρο καπνιζόντων, θα υπάγονται στην πλήρη απαγόρευση χρήσης προϊόντων καπνού.

Από την 01/09/2009 απαγορεύεται κάθε μορφής διαφήμιση προϊόντων καπνού σε όλους τους εξωτερικούς και υπαίθριους χώρους. Η διαφήμιση προιόντων καπνού επιτρέπεται μόνο στους εσωτερικούς χώρους των σημείων πώλησης προιόντων καπνού.

Η παρούσα απόφαση επικαιροποιείται την 01/01/2010, με βάση την κτηθείσα εμπειρία και στην κατεύθυνση υλοποίησης των σκοπών του νόμου, εφαρμογής της αντικαπνιστικής πολιτικής και αποτελεσματικής προάσπισης της δημόσιας υγείας.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

salonica-press

Read more...

Εντοπίστηκαν σώματα και συντρίμμια του αεροσκάφους στη θάλασσα ανοιχτά των ακτώνΤα αεροσκάφη που πραγματοποιούν έρευνες στον Ινδικό Ωκεανό, εντόπισαν συντρίμμια του αεροσκάφους Α310-300 της Yemenia Air που κατέπεσε στη θάλασσα ανοιχτά των Κομορών...

ενώ σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Υεμένης εντοπίστηκαν και ορισμένα σώματα.

"Τα αεροσκάφη εντόπισαν συντρίμμια στο σημείο που υποθέτουμε ότι συνέβη το ατύχημα", δήλωσε ο Ιμπραχίμ Κασίμ, αξιωματούχος της ASECNA.

Η ASECNA -Υπηρεσία για την Ασφάλειας της Αεροπλοΐας και της Ναυσιπλοΐας σε Αφρική και Μαδαγασκάρη- καλύπτει τη γαλλόφωνη Αφρική.


Συνολικά 153 άτομα, μεταξύ των οποίων 11μελές πλήρωμα και 3 μωρά, μετέφερε το αεροσκάφος που κατέπεσε στις Κομόρες


Το αεροσκάφος Airbus A310 από την Υεμένη μετέφερε συνολικά 153 άτομα, πλήρωμα και επιβάτες, όταν κατέπεσε στην ταραγμένη θάλασσα ανοιχτά των Κομορών.
Εκπρόσωπος της αεροπορικής...

εταιρείας Yemenia Air διευκρίνισε ότι το αεροσκάφος μετέφερε 142 επιβάτες, μεταξύ των οποίων και 3 μωρά, και 11μελές πλήρωμα.

Ο εκπρόσωπος του τοπικού σώματος αεροπορικής ασφαλείας, δήλωσε ότι το αεροπλάνο κατέπεσε πιθανότατα σε απόσταση 5 με 10 χλμ από τις ακτές, ενώ πολιτικά και στρατιωτικά σκάφη έχουν ήδη αρχίσει την αναζήτηση.
Η αεροπορική εταιρεία Yemenia Air ανήκει κατά 51% στην κυβέρνηση της Υεμένης και κατά 49% στην κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας.Read more...

ΜΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΑΤΙΑ!!!!!!!!!!!!


Αναταραχή στη Λατινική Αμερική προκαλεί το στρατιωτικό πραξικόπημα στην ΟνδούραΒαριές κατηγορίες της Παλαιστινιακής Αρχής εναντίον της ΧαμάςΜνημόνιο παράδοσης της χώρας στις ΗΠΑ υπέγραψε η Ντόρα Μπακογιάννη

Με πρόσχημα την... τρομοκρατία!

Η Τουρκία μπροστά σε πρωτοφανείς αλλαγές

Η μεταπολίτευση έρχεται...


Οι ΗΠΑ ομολογούν πως η Τουρκία είναι περιφερειακή υπερδύναμη και δεν μπορούν να την επηρεάσουν!

Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να την πιέσουν πια...
Read more...