Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Δήλωση Γιώργου Α. Παπανδρέου μετά τη λήξη των εργασιών του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στο Μαυροβούνιο



Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, μετά τη λήξη των εργασιών του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, των οποίων προεδρεύει, στο Μαυροβούνιο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η ιδιαίτερη σημασία αυτής της συνάντησης είναι ότι τα προβλήματα που βιώνει ο κάθε πολίτης στον κόσμο, ο Έλληνας, η Ελληνίδα, στη δική μας χώρα, τα θέματα που αφορούν στην οικονομική κρίση, τα θέματα της ανισότητας, τα θέματα της ανάπτυξης ενός κοινωνικού συστήματος που προστατεύει τους αδύναμους, που προστατεύει όλους ισότιμα, τα θέματα της βοήθειας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, της ανεργίας, της καταπολέμησης της φτώχειας, τα προβλήματα της αλλαγής του κλίματος, του περιβάλλοντος, της ποιότητας ζωής, τα ζητήματα της διαφάνειας, της Δημοκρατίας, της ποιότητας της Δημοκρατίας, ώστε να υπάρχει μια διακυβέρνηση που πραγματικά σέβεται τα χρήματα, τον πλούτο του Ελληνικού λαού, είναι θέματα τα οποία τελικά αφορούν όλους τους πολίτες του κόσμου. Τη χώρα μας, τα Βαλκάνια, την Ευρώπη, αλλά και όλες τις ηπείρους.

Και γι' αυτό η σοσιαλιστική οικογένεια, αυτή η προοδευτική και δημοκρατική οικογένεια, έχει πολύ μεγάλη σημασία στη διαμόρφωση ενός συνολικού προοδευτικού σχεδίου για αλλαγές στον κόσμο, σε ό,τι αφορά και την κλιματική αλλαγή, και ένα άλλο πρότυπο ανάπτυξης. Ένα πρότυπο ανάπτυξης, που βάζει τον άνθρωπο στο επίκεντρο της πολιτικής.

Αυτός είναι ο στόχος μας. Και το μήνυμα, είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας ότι μπορούμε. Η ανθρωπότητα, οι προοδευτικές δυνάμεις, οι σοσιαλιστικές δυνάμεις, μπορούν να φέρουν αλλαγές στον πλανήτη μας, που βάζουν επιτέλους τον άνθρωπο στο επίκεντρο της πολιτικής.



Δεν υπάρχουν σχόλια: