Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Εντοπίστηκαν σώματα και συντρίμμια του αεροσκάφους στη θάλασσα ανοιχτά των ακτών



Τα αεροσκάφη που πραγματοποιούν έρευνες στον Ινδικό Ωκεανό, εντόπισαν συντρίμμια του αεροσκάφους Α310-300 της Yemenia Air που κατέπεσε στη θάλασσα ανοιχτά των Κομορών...

ενώ σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Υεμένης εντοπίστηκαν και ορισμένα σώματα.

"Τα αεροσκάφη εντόπισαν συντρίμμια στο σημείο που υποθέτουμε ότι συνέβη το ατύχημα", δήλωσε ο Ιμπραχίμ Κασίμ, αξιωματούχος της ASECNA.

Η ASECNA -Υπηρεσία για την Ασφάλειας της Αεροπλοΐας και της Ναυσιπλοΐας σε Αφρική και Μαδαγασκάρη- καλύπτει τη γαλλόφωνη Αφρική.


Συνολικά 153 άτομα, μεταξύ των οποίων 11μελές πλήρωμα και 3 μωρά, μετέφερε το αεροσκάφος που κατέπεσε στις Κομόρες


Το αεροσκάφος Airbus A310 από την Υεμένη μετέφερε συνολικά 153 άτομα, πλήρωμα και επιβάτες, όταν κατέπεσε στην ταραγμένη θάλασσα ανοιχτά των Κομορών.
Εκπρόσωπος της αεροπορικής...

εταιρείας Yemenia Air διευκρίνισε ότι το αεροσκάφος μετέφερε 142 επιβάτες, μεταξύ των οποίων και 3 μωρά, και 11μελές πλήρωμα.

Ο εκπρόσωπος του τοπικού σώματος αεροπορικής ασφαλείας, δήλωσε ότι το αεροπλάνο κατέπεσε πιθανότατα σε απόσταση 5 με 10 χλμ από τις ακτές, ενώ πολιτικά και στρατιωτικά σκάφη έχουν ήδη αρχίσει την αναζήτηση.
Η αεροπορική εταιρεία Yemenia Air ανήκει κατά 51% στην κυβέρνηση της Υεμένης και κατά 49% στην κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: