Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013

Σκάνδαλο στις ΔΕΚΟ: Υπάλληλοι πήραν εφάπαξ χωρίς μείωσηΚομπίνες με τις μειώσεις στα εφάπαξ των ΔΕΚΟ. Γίνονταν αλλαγές στη σειρά των δικαιούχων για να αποφευχθούν οι περικοπές
Μία απίστευτη κομπίνα φαίνεται πως είχαν στήσει υπάλληλοι ΔΕΚΟ στα Ταμεία αλλάζοντας τη σειρά προτεραιότητας προκειμένου να μπορέσουν να λάβουν το εφάπαξ χωρίς τις μειώσεις που προβλέπει ο νόμος. Το αποτέλεσμα ήταν να υπάρξει κόσμος που έχασε έως και 35.000 ευρώ.
Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, ξεσκονίζουν εδώ και μήνες και με άκρα μυστικότητα πάνω από 2.000 περιπτώσεις απονομής εφάπαξ ασφαλισμένων που συνταξιοδοτήθηκαν από τη ΔΕΗ μετά το 2010 και ήταν σε λίστα αναμονής για να πάρουν το βοήθημα από το ΤΑΥΤΕΚΩ. Ανάλογη έρευνα γίνεται και σε άλλους φορείς, ενώ από το Γενικό Λογιστήριο ζητήθηκαν και στοιχεία για τις αιτήσεις συνταξιοδότησης που βγήκαν τα δύο  προηγούμενα χρόνια με τη διαδικασία της επίσπευσης, δηλαδή για λόγους ή ασθένειας.
Ο κύριος έλεγχος, όμως, επικεντρώνεται στα εφάπαξ των ΔΕΚΟ καθώς υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία ότι ένας αιτήσεων διεκπεραιώθηκαν "εκτός σειράς" και χιλιάδες δικαιούχοι απέφυγαν τις μειώσεις εις βάρος των άλλων οι οποίοι παρότι είχαν προτεραιότητα στη λίστα αναμονής, εντούτοις πήραν το εφάπαξ με μείωση 38,5%.
Το κόλπο των επιτήδειων δεν ήταν άλλο από τις προσωρινές συνταξιοδοτικές αποφάσεις. Με τον τρόπο αυτό εξασφάλιζαν άλλη σειρά στην απονομή του εφάπαξ, κερδίζοντας προτεραιότητα.
Για παράδειγμα όσοι πήραν εφάπαξ εκτός σειράς απ' το ΤΑΥΕΚΩ γλίτωσαν μια μείωση της τάξης του 25% το 2010, άλλη μια της τάξης του 30% για όσους αποχώρησαν από 1.1.2011 και μια τρίτη 3,5% για όσους αποχώρησαν μετά τον Αύγουστο του 2010.
Οι μειώσεις που γλίτωσαν όσοι πήραν "εκτός σειράς" από το ΤΑΥΤΕΚΩ είναι:
*Πρώτη μείωση κατά 25% για όσους αποχώρησαν από 1/1/2010 μέχρι και την 31/12/2010
*Δεύτερη μείωση κατά 30% σε όσους εξήλθαν από 1/1/2011 και μετά  χωρίς να έχει εκδοθεί η σχετική απόφαση χορήγησης του εφάπαξ βοηθήματος
*Τρίτη μείωση κατά 3,84% σε όσους αποχώρησαν μετά την 1/8/2010

Read more...

Αναζητείται ο επιχειρηματίας με το οπλοστάσιο...


Έρευνες και για άλλα κοντέινερ...

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του φυγόδικου επιχειρηματία με το οπλοστάσιο έχει εξαπολύσει η αστυνομία, ενώ την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για...
περισσότερα όπλα σε κοντέινερ σε χώρους τράνζιτ, σε λιμάνια της Αττικής, καθώς εκτιμάται ότι συνολικά τα όπλα μπορεί να ξεπερνούν και τα 10.000 κομμάτια. Παράλληλα, διερευνάται εάν τμήμα του οπλισμού έχει σχέση με την Χρυσή Αυγή, καθώς και ενδεχόμενες σχέσεις του επιχειρηματία με την ΕΛ.ΑΣ.

Ειδικότερα, υπήρχαν πληροφορίες για κατάλυμα του επιχειρηματία σε κεντρικό δρόμο της Γλυφάδας. Όμως αυτές οι έρευνες είχαν αποδειχθεί, μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, αναποτελεσματικές.
Οι έρευνες για τον εντοπισμό του βασίζονται σε πληροφορίες και για τις κινήσεις των σωματοφυλάκων του 52χρονου επιχειρηματία και κυρίως ενός πρώην άνδρα των ειδικών δυνάμεων του Ναυτικού που είναι συγγενής άλλου φυγόδικου επιχειρηματία.

Οι πιέσεις αυξάνονται και σε βάρος του επιστάτη της έπαυλης στη Βούλα, όπου εντοπίστηκε το οπλοστάσιο σχηματίστηκε ποινική δικογραφία. Ο επιστάτης οδηγήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στον εισαγγελέα, ο οποίος απήγγειλε εναντίον του κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος.

Παράλληλα, σε κοντέινερ σε χώρους τράνζιτ σε λιμάνια της Αττικής αναζητούν οι διωκτικές αρχές το χαμένο οπλοστάσιο του επιχειρηματία που αριθμεί ίσως περισσότερα από 10.000 όπλα.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν ότι ο καταζητούμενος επιχειρηματίας, που δήλωνε και εφοπλιστής, είχε οργανώσει δίκτυο παράνομης, συνεχούς εισαγωγής και εξαγωγής όπλων με κοντέινερ που παρέμεναν σε χώρους ελεύθερης διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων, όπου είναι εξαιρετικά δύσκολο να ελεγχθούν.

Ωστόσο διερευνάται αν υπήρχε και άλλη κρυψώνα όπλων, πιθανόν κοντά στο πολεμικό «μουσείο» του επιχειρηματία στα Μεσόγεια...
in.gr

Read more...

Τουλάχιστον 50.000 οι περιπτώσεις Μπαράζ κατασχέσεων ποσών από τραπεζικούς λογαριασμούς για χρέη στην εφορία


Μπαράζ κατασχέσεων ποσών από τραπεζικούς λογαριασμούς για χρέη στην εφορία

Αθήνα
«Χέρι» σε περισσότερους από 50.000 τραπεζικούς λογαριασμούς φορολογουμένων έχει βάλει η εφορία από την αρχή του έτους για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο. Τα αιτήματα που έχουν δεχθεί και έχουν εκτελέσει οι τράπεζες από τις αρχές του έτους εμφανίζουν αύξηση της τάξης του 130%, γεγονός που δείχνει ότι μια καταιγίδα κατασχέσεων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στην προσπάθεια του υπουργείου Οικονομικών να τονώσει τα δημόσια έσοδα.
Σύμφωνα με Τα Νέα, τα κατασχετήρια αφορούν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις φορολογουμένων από μια δεξαμενή οφειλών η οποία ξεπερνά τα 60 δισ. ευρώ και το μακρύ χέρι του Δημοσίου, μέσω τραπεζών, αγγίζει από τρεχούμενους λογαριασμούς, λογαριασμούς μισθοδοσίας έως και προσθεσμιακές καταθέσεις.
Όσο για το ύψος της κατάθεσης στην οποία μπορεί να γίνει κατάσχεση, ξεκινά από λίγα ευρώ και φτάνει μέχρι χιλιάδες ευρώ, ανάλογα με τα χρήματα που υπάρχουν στον λογαριασμό αλλά και τα συνολικά χρέη προς το Δημόσιο.
Πάντως δεν λείπουν και μεμονομένες περιπτώσεις όπου έχουν γίνει κατασχέσεις ακόμα και επιδομάτων ανεργίας, παρότι ο νόμος ορίζει αυστηρά ότι το επίδομα ανεργίας είναι ακατάσχετο.

«Οταν εκδίδεται από την Εφορία μια εντολή για κατάσχεση εις χείρας τρίτων, όπως είναι οι καταθέσεις, το υπουργείο Οικονομικών δεν γνωρίζει αν ο φορολογούμενος έχει χρήματα σε κάποιον λογαριασμό ή αν αυτός ο λογαριασμός προστατεύεται από ακατάσχετο, όπως ισχύει για παράδειγμα με τα επιδόματα ανεργίας», τονίζει υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, προσθέτοντας ότι είναι δουλειά της τράπεζας να ενημερώσει αν πρόκειται για λογαριασμό μισθοδοσίας, για παράδειγμα.

Ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων ορίζει ότι δεν επιτρέπεται η επιβολή κατάσχεσης επί μισθών, συντάξεων ή ασφαλιστικών βοηθημάτων που καταβάλλονται περιοδικά εις βάρος οφειλετών του Δημοσίου, εφόσον το ποσό αυτών, αφαιρουμένων των υποχρεωτικών εισφορών, είναι μέχρι 1.000 ευρώ τον μήνα.
Αν ο μισθός, η σύνταξη ή το βοήθημα υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 1.000 ευρώ, επιτρέπεται η κατάσχεση του 25%, υπό την προϋπόθεση ότι το ποσό που απομένει δεν είναι μικρότερο από 1.000 ευρώ.  
Από την πλευρά τους, τραπεζικοί κύκλοι παραδέχονται ότι υπάρχουν μεμονωμένες περιπτώσεις όπου ενδέχεται να έχουν γίνει λάθη.

Πάντως, όπως αναφέρουν τραπεζίτες, οι ΔΟΥ στέλνουν πλέον ομαδικά κατασχετήρια, τα οποία αφορούν 100 ή 150 περιπτώσεις σε όλες τις τράπεζες. Στη συνέχεια, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ελέγχουν ποιοι από τους φορολογουμένους που περιλαμβάνονται στο κατασχετήριο είναι πελάτες τους και προχωρούν στη δέσμευση των ποσών, ελέγχοντας παράλληλα αν υπάρχουν περιπτώσεις όπου δεν μπορεί να γίνει κατάσχεση.

Τα χρήματα δεσμεύονται μέχρι το όριο που προβλέπει ο νόμος και στη συνέχεια αποδίδονται στο Δημόσιο.

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΞΑΛΕΙΨΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ


hmera_prosklisiΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων με αφορμή την παγκόσμια ημέρα υπέρ της εξάλειψης της φτώχειας ανοίγει στο κοινό τις Κοινωνικές δομές ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την ενίσχυση της Κοινωνικής Αλληλεγγύης την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013 από τις 09:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ.
Οι επισκέπτες θα ξεναγηθούν στις δομές : Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κέντρο Διημέρευσης, Υπνωτήριο, Κοινωνικό Εστιατόριο, Τράπεζα Χρόνου, Κοινωνικό Φαρμακείο και Γραφείο Διαμεσολάβησης και θα ενημερωθούν από εγκεκριμένους επιστήμονες και εργαζομένους των δομών μας.
Το απογεύμα της ίδιας μέρας θα ακολουθήσει ένα πλούσιο πρόγραμμα με μουσικοχορευτικά δρώμενα, θεατρικές ομάδες και δημιουργική απασχόληση των μικρών μας φίλων.
Αυτή η μέρα μας αφορά όλους καθώς ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες της καθημερινότητας είναι να στήριξουμε ο ένας τον άλλον.
Θα ήταν μεγάλη στήριξη και χαρά η προσφορά σας. Μπορείτε και εσείς να βοηθήσετε στο καθημερινό συσσίτιο αναλαμβάνοντας ένα γεύμα ή φέρνοντας υλικά που χρειάζονται για το συσσίτιο: λάδι, αλεύρι, όσπρια, ζάχαρη, γάλα εβαπορέ, κονσέρβες. Με τα ανάλογα προϊόντα ενισχύετε το Κοινωνικό Παντοπωλείο και με φάρμακα το Κοινωνικό Φαρμακείο.
Σας περιμένουμε την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου στο Πύργο του Πειραιά Ακτή Ποσειδώνος 2-4 και στο Κερατσίνι Ελ. Βενιζέλου 123. Για πληροφορίες καλέστε στο 2104967757.
Την εκδήλωση θα στηρίξουν οι εργαζόμενοι του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού» που συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Read more...

Κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων Στους δρόμους οι πορτογάλοι κατά του προϋπολογισμού λιτότητας


Στους δρόμους οι πορτογάλοι κατά του προϋπολογισμού λιτότητας
«Περικόψτε το χρέος. Οι συντάξεις είναι για όσους δούλεψαν γι' αυτές. Έξω Πάσους [Κοέλιου] και Τρόικα» λέει το πλακάτ στη Λισαβόνα   (Φωτογραφία:  Reuters )

Λισαβόνα, Πορτογαλία
Τα μέτρα λιτότητας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Πορτογαλίας για το 2014 πυροδοτούν ένα νέο κύμα έντονης κοινωνικής δυσαρέσκειας, που εκφράστηκε με την κήρυξη απεργιών και κινητοποιήσεων από πολλά συνδικάτα.
Το κοινό μέτωπο των συνδικαλιστικών ενώσεων των εργαζομένων στην δημόσια διοίκηση και το συνδικάτο των τεχνικών του δημοσίου -οι δύο μεγαλύτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις του τομέα- κάλεσαν σε απεργία την 8η Νοεμβρίου.
Τα συνδικάτα στον τομέα των μεταφορών ανακοίνωσαν επίσης ότι πρόκειται να προχωρήσουν σε «15ήμερη απεργία από την 25η Οκτωβρίου ως την 8η Νοεμβρίου» καθώς και σε μια «πανεθνική διαδήλωση στη Λισαβόνα την 9η Νοεμβρίου».
Επίσης, τα συνδικάτα των ταχυδρομικών ετοιμάζονται να απεργήσουν την 25η Οκτωβρίου, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει τα Πορτογαλικά Ταχυδρομεία, πουλώντας το 70% του μετοχικού τους κεφαλαίου πριν από το τέλος του έτους.
Τα νέα μέτρα λιτότητας που περιλαμβάνει το σχέδιο προϋπολογισμού για το 2014 πλήττουν κυρίως τους δημόσιους υπαλλήλους. Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας προσπαθεί να τηρήσει το στόχο να μειώσει το έλλειμμα στο 4% του ΑΕΠ το 2014.
Ο προϋπολογισμός προβλέπει μεγάλες μειώσεις στις δημόσιες δαπάνες και μειώσεις στους μισθούς των δημοσίων λειτουργών από 2,5% ως 12% για τους μισθούς που ξεπερνούν τα 600 ευρώ μεικτά.
Η κυβέρνηση εξάλλου σχεδιάζει τη μείωση κατά 2% εντός του 2014 του αριθμού των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα επί συνόλου 575.000. Από το 2005, ήδη 173.000 θέσεις δημοσίων λειτουργών στην Πορτογαλία έχουν καταργηθεί.
«Οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλο. Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι ο βασικός στόχος αυτού του προϋπολογισμού» κατήγγειλε η Άννα Αβόιλα, συντονίστρια του κοινού μετώπου των συνδικάτων, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η CGTP, η γενική συνομοσπονδία των πορτογαλικών συνδικάτων, η οποία πρόσκειται στο Κομμουνιστικό Κόμμα.
Ο προϋπολογισμός αυτός «είναι μια βάρβαρη εναντίον των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα», εκτίμησε η Ελένα Ροντρίγκες, αντιπρόεδρος του συνδικάτου των τεχνικών υπαλλήλων του δημοσίου, που πρόσκειται στους σοσιαλιστές.
H CGTP καλεί το Σάββατο σε δύο μεγάλα συλλαλητήρια, το πρώτο στη Λισαβόνα, το δεύτερο στο Πόρτο στο βορρά, εναντίον «της φτωχοποίησης των εργαζόμενων» στην Πορτογαλία.
Η οργάνωση θέλει να γίνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίες στις γέφυρες των δύο μεγαλύτερων πόλεων της χώρας. Ωστόσο στη Λισαβόνα, η διαδήλωση η οποία σχεδιαζόταν να γίνει στη Γέφυρα της 25ης Απριλίου απαγορεύθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών, για λόγους ασφαλείας.
Η διαδήλωση αυτή θα γίνει τελικά στη συνοικία Αλκαντάρα, στην έξοδο της περίφημης γέφυρας αυτής. Πολλοί διαδηλωτές θα κινηθούν πάνω στη γέφυρα με αυτοκίνητα και θα ηχήσουν συντονισμένα τις κόρνες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαγόρευση.
Ο Αρμένιου Κάρλους, γενικός γραμματέας της CGTP, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κήρυξης νέας γενικής απεργίας, μετά από εκείνη του Ιουνίου, στην οποία είχε λάβει μέρος το 50% των εργαζομένων, σύμφωνα με τα συνδικάτα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Read more...

Ψηφοφορία στο Κογκρέσο Συμφωνία στη Γερουσία των ΗΠΑ στο «παρά πέντε» της στάσης πληρωμών


Συμφωνία στη Γερουσία των ΗΠΑ στο «παρά πέντε» της στάσης πληρωμών
Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής του Τέξας Τεντ Κρουζ «πολιορκείται» από τους δημοσιογράφους στο Καπιτώλιο   (Φωτογραφία:  Reuters )

Ουάσινγκτον
Μια ανάσα πριν χτυπήσει «κόκκινο» το όριο του δανεισμού των ΗΠΑ, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί στη Γερουσία κατέληξαν σε κοινή συμφωνία για την άρση του δημοσιονομικού αδιεξόδου που απομακρύνει τον κίνδυνο στάσης πληρωμών και οδηγεί στην επαναλειτουργία των ομοσπονδιακών υπηρεσιών που παραμένουν κλειστές από την 1η Οκτωβρίου.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων και η Γερουσία αναμένεται να κυρώσουν διαδοχικά την πρόταση που θα λάβει εν συνεχεία ισχύ νόμου με την υπογραφή του Μπαράκ Ομπάμα, μόλις λίγες ώρες πριν το «σημείο μηδέν» της Πέμπτης.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επιδοκίμασε τη συμφωνία και ζήτησε την τάχιστη κύρωσή της από το Κογκρέσο, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ. 

Η προεδρία υπεραμύνθηκε επίσης μία τροποποίηση στο Obamacare που συμπεριλήφθηκε στη συμφωνία, λέγοντας ότι πρόκειται για ελαφρά προσαρμογή και όχι για παραχώρηση που κάνει η διακυβέρνηση για να αποφύγει τη στάση πληρωμών.

Η διακομματική συμφωνία ανακοινώθηκε επίσημα στη Γερουσία κατόπιν συνεδρίασης των γερουσιαστών για την επισφράγιση των όρων του πλαισίου νομοθετικής πρότασης, το οποίο διαπραγματεύτηκαν ο επικεφαλής της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών Χάρι Ρέιντ και ο Ρεπουμπλικανός Μιτς Μακόνελ.

Η ανακοίνωση έγινε από τους ίδιους τους Χάρι Ρέιντ και Μιτς Μακόνελ στο ημικύκλο της Γερουσίας. Βάσει της συμφωνίας αυξάνεται το όριο του χρέους, ανοίγουν αμέσως οι υπηρεσίες που είχαν κλείσει, ενώ συγκαλείται μία επιτροπή που θα διαπραγματευτεί τον προϋπολογισμό του 2014.

Από την πλευρά του, ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τεντ Κρουζ, ο οποίος είχε αρνηθεί οποιοδήποτε συμβιβασμό εάν δεν περιλάμβανε όρους για τον τερματισμό της χρηματοδότησης του προγράμματος μεταρρύθμισης του τομέα της υγείας, του λεγόμενου Obamacare, δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να προκαλέσει καθυστερήσεις στην έγκριση της συμφωνίας.

Και αυτό γιατί, όπως είπε, το χρονικό σημείο στο οποίο θα γίνει τελικά η ψηφοφορία «δεν θα κάνει καμία διαφορά» στο αποτέλεσμα.

Η νομοθετική πρόταση πρόκειται να τεθεί πρώτα προς ψήφιση στην ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικανούς Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου και αναμένεται να εγκριθεί κυρίως με ψήφους των Δημοκρατικών, όπως δήλωσε σύμβουλος του κόμματος.

Ο ίδιος μετέφερε πως αμφότεροι Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί αναμένουν πως το σχέδιο θα εγκριθεί, και έχει ήδη υπάρξει ενημέρωση από συνεργάτες του προέδρου της Βουλής Τζον Μπένερ προς τη Γερουσία για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

Εν συνεχεία το μέτρο οδηγείται στη Γερουσία για την τελική έγκριση του Κογκρέσου, η οποία και θα ανοίξει το δρόμο για την απαραίτητη υπογραφή του Μπαράκ Ομπάμα με την οποία η πρόταση θα λάβει ισχύ νόμου.

Το όριο του αμερικανικού δανεισμού βρίσκεται στα 16,7 τρισ. δολάρια και θα χτυπούσε «κόκκινο» την Πέμπτη, με κίνδυνο να οδηγούνταν οι Ηνωμένες Πολιτείες σε στάση πληρωμών.
Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Αποχώρηση-βόμβα 35 στελεχών από τους ΑΝΕΛ!..

Τα ονόματα... Με επιστολή τους 35 στελέχη των ΑΝΕΛ ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από το κόμμα του Πάνου Καμμένου. Χαρακτηριστικό ήταν το... σχόλιο ενός από τους υπογράφοντες ότι δεν υπήρξε καμία επικοινωνία από το κόμμα και καμία επίσης διάθεση να τους μεταπείσουν. Μετά από αυτήν την κίνηση τα πράγματα για τους ΑΝΕΛ δυσκολεύουν αρκετά στη Α' Αθήνας ενώ οι 35 ανακοινώνουν ότι δημιουργούν νέο κόμμα. Αυτά είναι τα 35 ονόματα: 1. Γιαλούρης Μανώλης 2ο Αναπληρωματικό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ 2. Κοντέα Πέννυ Ιδρυτικό μέλος των ΑΝΕΛ 3. Μαλακός Γ. Μηνάς Εκπρόσωπος του Κινήματος “Αλληλοβοήθεια Ελλήνων” Συνυπογράφων το Συμβόλαιο Τιμής 4. Μάμαλη Χριστιάννα Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ 5. Μπανάκος Τάσος Πολιτευτής Α΄ Αθήνας Αναπληρωτής Υπεύθυνος Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Εσωτερικών Μέλος του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη 6. Χριστόπουλος Γιάννης Ιδρυτικό μέλος των ΑΝΕΛ 7. Κληρονόμου Σοφία Πολιτευτής Β΄ Αθήνας Μέλος του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνη Εσωτερικών 8. Καλαμαράς Αντώνης Μέλος ΑΝΕΛ 9. Γεωργιάδου Νινόν Μέλος ΑΝΕΛ 10. Καφούνη Σταυρούλα Μέλος ΑΝΕΛ 11. Κοτσώνης Γιώργος Ιδρυτικό μέλος των ΑΝΕΛ 12. Βασιλείου Ειρήνη Ιδρυτικό μέλος των ΑΝΕΛ 13. Σαρακίνης Διονύσης Μέλος ΑΝΕΛ 14. Λουκάς Σπύρος Μέλος ΑΝΕΛ 15. Σπανού Αλεξάνδρα Μέλος ΑΝΕΛ 16. Σπανός Παναγιώτης Μέλος ΑΝΕΛ 17. Σπανού Ανδριάννα Μέλος ΑΝΕΛ 18. Κατσιροπούλου Ρία Πολιτευτής Α' Αθήνας Μέλος του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Εργασίας 19. Χαμάκος Παναγιώτης Μέλος ΑΝΕΛ 20. Κοτελίδου Ιωάννα Πολιτευτής Α' Αθήνας Μέλος τουΤομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης, Ανάπτυξης, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων 21. Αντωναράκης Νικόλαος τέως Πολιτευτής Β' Πειραιά 22. Σαμπατακάκης Γιάννης Μέλος ΑΝΕΛ 23. Αραποπούλου Νατάσσα Μέλος ΑΝΕΛ 24. Κόλιας Χρήστος Μέλος ΑΝΕΛ 25. Κάπα -Κόλια Ευαγγελία Μέλος ΑΝΕΛ 26. Παγιάντζα Θωμαή Μέλος ΑΝΕΛ 27. Πεχλιβανίδης Γιώργος Μέλος ΑΝΕΛ 28. Πατσιατζή Μαριάνθη Μέλος ΑΝΕΛ 29. Αστεριάδου Ελένη Μέλος ΑΝΕΛ 30. Καμπουτζιδιανός Θανάσης Μέλος ΑΝΕΛ 31. Μανέτας Κίμων Μέλος ΑΝΕΛ 32. Παπαδόπουλος Αλέξιος Μέλος Συντονιστικής Επιτροπής Β.Β.Β. Μέλος Τομέα Ναυτιλίας 33. Νέστορας Γιάννης Πολιτευτής Μαγνησίας 34. Κουμπάνης Σίμος τέως Βουλευτής Καστοριάς 35. Καταλαχαράκη Βασιλική Πολιτευτής Α' Αθήνας Μέλος τουΤομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Διαβάστε την επιστολή: Συναγωνίστριες και Συναγωνιστές, Φίλες και Φίλοι, Πριν λίγο καιρό, πολλοί μαζί, όλοι μαζί, ξεκινήσαμε μια πρωτόγνωρη προσπάθεια, για κάτι μεγάλο, κάτι νέο, κάτι δυνατό, που ξαναζωντάνεψε την ελπίδα στον απογοητευμένο απ'όλους κι από όλα, Ελληνικό Λαό! Τα μάτια του Ελληνικού Λαού, στράφηκαν πάνω μας! Συνυπογράψαμε την Ιδρυτική Διακήρυξη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, μια Διακήρυξη που προήλθε μέσα από τον διάλογο με τον Λαό, καθιερώνοντας, για πρώτη φορά στη χώρα, αμεσοδημοκρατικά χαρακτηριστικά, στη δημιουργία ενός πολιτικού φορέα. Στη συνέχεια όμως, υπήρξε παρέκκλιση από συμφωνηθείσες βασικές θέσεις και στοχεύσεις. Το εξαγγελθέν ιδρυτικό συνέδριο πραγματοποιήθηκε τελικά μετά από έναν χρόνο, χρόνο αδράνειας, πλήρους έλλειψης κομματικής οργάνωσης σε ολόκληρη τη χώρα. Ένα συνέδριο το οποίο είχε εξαγγελθεί με τυμπανοκρουσίες περί πραγματοποίησής του, με διαφανείς, δημοκρατικές διαδικασίες και με στοιχεία αμεσοδημοκρατικά, πραγματοποιήθηκε όμως τελικά, με διαδικασίες που θυμίζουν παλαιοκομμματικές αντιλήψεις και νοοτροπίες. Η συνυπογραφείσα απ' όλους μας Ιδρυτική Διακήρυξη, παρέμεινε τύπος και όχι όραμα και διέξοδος για τον Ελληνικό Λαό, αφού στη συνέχεια υπήρξε ανακολουθία αρχών και πράξεων. Το Συμβόλαιο Τιμής, καθώς και η Ιδρυτική Διακήρυξη, δεν τηρήθηκαν, αφού νυν και πρώην βουλευτές που είχαν ψηφίσει δανειακές συμβάσεις, μνημόνια και όλους τους εφαρμοστικούς νόμους, νόμους με τους οποίους σφαγιάσθηκαν τα δικαιώματα του Ελληνικού Λαού, συζητούσαν με την ηγεσία, το ενδεχόμενο συνεργασίας με το κίνημα, προκαλώντας την σφοδρή αντίδραση της βάσης. Τα περί κινηματικού χαρακτήρα απεδείχθησαν κούφιες εξαγγελίες και φρούδες ελπίδες. Έως και σήμερα εξακολουθεί να επικρατεί η παλαιοκομματική νοοτροπία και πρακτική, μεταλλάσσοντας το κίνημα σε ένα αρχηγοκεντρικό και προσωποπαγές κόμμα. Το κοινωνικό και λαϊκό πρόσωπο που όφειλε το κίνημα να επιδείξει, ο λαός δεν το είδε ποτέ! Η κατάταξη στον αντιμνημονιακό χώρο, γενικά και αόριστα, άνευ παρεμβατικών θέσεων και πράξεων, κατέστησε το κίνημα πολιτικά ανενεργό. Η κοινοβουλευτική ομάδα με εμφανή απουσία κοινής γραμμής αντίστασης στην υποτέλεια, ειδικά σε ζωτικής σημασίας εθνικά θέματα, και η έλλειψη συντονισμού στη λήψη αποφάσεων, αποτυπώθηκε και με την ψήφιση από ένα μέρος της, της περιβόητης τροπολογίας για την εκμίσθωση ελληνικών νησιών για 99 έτη. Η πεπατημένη πρακτική των αναποτελεσματικών ερωτήσεων στη βουλή, όπως και οι άνευ ουσίας κραυγές, αποδείχθηκε ότι όχι μόνο δεν ήταν η ενδεδειγμένη λύση, αλλά έφεραν ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα από τις προσδοκίες του Ελληνικού Λαού, ο οποίος απαιτεί πράξεις και όχι λόγια. Η απουσία τοποθέτησης και η ανυπαρξία ολοκληρωμένης πρότασης για την επίλυση ενός άλλου μεγάλου ζητήματος του τόπου, του Μεταναστευτικού, είναι ηχηρή! Έτσι, αντί το κίνημα να βρίσκεται σήμερα ψηλά στην προτίμηση του Ελληνικού Λαού, σέρνεται και ψυχορραγεί. Επειδή η πολιτική κατάσταση στη χώρα, απαιτεί συνέπεια, συνέχεια, πολιτική βούληση και καθαρές θέσεις, με βαθύ αίσθημα ευθύνης, αξιοπρέπειας και σεβασμού στα πρόσωπα των συναγωνιστριών και συναγωνιστών μας και πάνω απ' όλα στον Ελληνικό Λαό, και έχοντας εξαντλήσει πλέον, κάθε όριο πολιτικής αλλά και ανθρώπινης αντοχής, υποβάλλουμε την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ μας απ' όλες τις κομματικές μας ιδιότητες και θέσεις και ΑΠΟΧΩΡΟΥΜΕ από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Αποχωρώντας από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, καλούμε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες σε συστράτευση για ανένδοτο αγώνα για την σωτηρία της Πατρίδος μας, ξεκινώντας τις διεργασίες και τον διάλογο για την δημιουργία πολιτικού χώρου για τον σκοπό αυτό. parapolitika.gr Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Read more...

Die Zeit: Νέο πακέτο μέτρων ετοιμάζει η ΓερμανίαΝέο πακέτο για την Ελλάδα επεξεργάζεται το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με την εφημερίδα "Die Zeit". Όλα τα σενάρια στο τραπέζι
Νέο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, με νέες πιστώσεις, χαμηλά επιτόκια, μεγαλύτερα διαστήματα αποπληρωμής και μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, επεξεργάζεται το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα «Die Zeit» στην ηλεκτρονική έκδοσή της.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι «το ελληνικό πακέτο παίρνει μορφή» και γίνεται λόγος για χρηματοδοτικό κενό ύψους περίπου τεσσάρων δισεκατομμυρίων, το οποίο δημιουργείται, όπως αναφέρει η εφημερίδα, επειδή οι κεντρικές τράπεζες αρνούνται να επιμηκύνουν την διάρκεια των ελληνικών ομολόγων που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους. Κατεξοχήν πολέμιος αυτής της προοπτικής, επισημαίνεται στο δημοσίευμα, είναι ο κεντρικός τραπεζίτης της Γαλλίας Κριστιάν Νουαγιέ.
Η λύση που βρίσκεται υπό επεξεργασία προβλέπει, μεταξύ άλλων, την αξιοποίηση των κονδυλίων που προορίζονταν αρχικά για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και παρέμειναν αδιάθετα και την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας, εάν αποδειχθεί ότι αυτά δεν επαρκούν. Το ελληνικό δημόσιο θα μπορούσε να εκδώσει ομόλογα μικρής διάρκειας, τα οποία θα μπορούσαν να πωληθούν στις ιδιωτικές τράπεζες, οι οποίες με την σειρά τους θα τα χρησιμοποιούσαν ως εγγύηση προκειμένου να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση μέσω της ΕΚΤ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, σχεδιάζονται νέα σενάρια για την Ελλάδα, επειδή μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος βοήθειας θεωρείται απίθανη η επιστροφή της χώρας στις χρηματοπιστωτικές αγορές. Ένα ενδεχόμενο είναι η χρηματοδότηση της Ελλάδας ως τις αρχές του 2016, οπότε και εκπνέει το πρόγραμμα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με ένα ποσό το οποίο εκτιμάται σε «μεγάλο μονοψήφιο αριθμό» δισεκατομμυρίων.
Η «Zeit» υποστηρίζει μάλιστα ότι οι Ευρωπαίοι επιχείρησαν να πείσουν για αυτό το ΔΝΤ κατά την πρόσφατη σύνοδο στην Ουάσιγκτον, το Ταμείο ωστόσο φαίνεται να επιμένει για ένα πραγματικό «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.-

Read more...