Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΞΑΛΕΙΨΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ


hmera_prosklisiΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων με αφορμή την παγκόσμια ημέρα υπέρ της εξάλειψης της φτώχειας ανοίγει στο κοινό τις Κοινωνικές δομές ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την ενίσχυση της Κοινωνικής Αλληλεγγύης την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013 από τις 09:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ.
Οι επισκέπτες θα ξεναγηθούν στις δομές : Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κέντρο Διημέρευσης, Υπνωτήριο, Κοινωνικό Εστιατόριο, Τράπεζα Χρόνου, Κοινωνικό Φαρμακείο και Γραφείο Διαμεσολάβησης και θα ενημερωθούν από εγκεκριμένους επιστήμονες και εργαζομένους των δομών μας.
Το απογεύμα της ίδιας μέρας θα ακολουθήσει ένα πλούσιο πρόγραμμα με μουσικοχορευτικά δρώμενα, θεατρικές ομάδες και δημιουργική απασχόληση των μικρών μας φίλων.
Αυτή η μέρα μας αφορά όλους καθώς ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες της καθημερινότητας είναι να στήριξουμε ο ένας τον άλλον.
Θα ήταν μεγάλη στήριξη και χαρά η προσφορά σας. Μπορείτε και εσείς να βοηθήσετε στο καθημερινό συσσίτιο αναλαμβάνοντας ένα γεύμα ή φέρνοντας υλικά που χρειάζονται για το συσσίτιο: λάδι, αλεύρι, όσπρια, ζάχαρη, γάλα εβαπορέ, κονσέρβες. Με τα ανάλογα προϊόντα ενισχύετε το Κοινωνικό Παντοπωλείο και με φάρμακα το Κοινωνικό Φαρμακείο.
Σας περιμένουμε την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου στο Πύργο του Πειραιά Ακτή Ποσειδώνος 2-4 και στο Κερατσίνι Ελ. Βενιζέλου 123. Για πληροφορίες καλέστε στο 2104967757.
Την εκδήλωση θα στηρίξουν οι εργαζόμενοι του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού» που συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: