Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Επιδόθηκε η απόφαση του Πειθαρχικού Σε τροχιά εξόδου από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών ο Ισ.Ντογιάκος


Σε τροχιά εξόδου από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών ο Ισ.Ντογιάκος
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )










Αθήνα
Nέα δεδομένα για την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών δημιουργεί η επίδοση της καταδικαστικής απόφασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Ισίδωρο Ντογιάκο, ο οποίος πρόσφατα επανεξελέγη στην ίδια θέση με την θετική ψήφο των συναδέλφων του.

Οι εισαγγελείς στην πλειοψηφία τους παρά το γεγονός ότι είχε πρηγηθεί η επίμαχη απόφαση θέλησαν με την ψήφο τους να στείλουν το δικό τους μήνυμα ανανεώνοντας την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου.

Η επίδοση της απόφασης όμως τον οδηγεί σε τροχιά εξόδου από τη θέση που τον ανέδειξαν οι 39 εισαγγελείς εφετών που τον ψήφισαν.

Στις πρόσφατες εκλογές αναπληρωτής προϊστάμενος είχε αναδειχθεί ο εισαγγελέας εφετών Αντώνης Λιόγας, ο οποίος και αναλαμβάνει τουλάχιστον επί του παρόντος τα ηνία της εισαγγελίας.

Όμως παραμενει άγνωστο αν είναι εκείνος ο οποίος θα αντικαταστήσει τον κ. Ντογιάκο καθόλη τη διάρκεια της θητείας του ή αν θα πρέπει να γίνουν εκ νέου εκλογές για τη θέση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών.

«Οι καθεστωτικές αντιλήψεις των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που εκδηλώνονται όλο και συχνότερα, υπονομεύουν ένα από τους βασικούς πυλώνες της δημοκρατίας», τονίζει, σε ανακοίνωσή του, το Ποτάμι, επικρίνοντας, παράλληλα, την ηγεσία της Δικαιοσύνης.

«Τελικά η πρόεδρος του Αρείου Πάγου και ο υπουργός Δικαιοσύνης πέτυχαν αυτό που επεδίωκαν: Την έκπτωση του Ισίδωρου Ντογιάκου από τη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών».

Σύμφωνα με το Ποτάμι, αγνοήθηκε, πλήρως, η γνώμη των συναδέλφων του εισαγγελέων, που προ ημερών τον ανέδειξαν σε αυτό το αξίωμα, μετά από άδεια που είχε δώσει στον κ. Ντογιάκο ο Άρειος Πάγος για να κατέλθει στις εκλογές.

«Η ενέργεια αυτή έρχεται να προστεθεί σε σειρά κρουσμάτων, με τελευταίο όσα συνέβησαν στο ΣτΕ, που δείχνουν ότι δημιουργείται μία άκρως προβληματική κατάσταση στον χώρο της Δικαιοσύνης με ευθύνη της ηγεσίας της και της κυβέρνησης», διαπιστώνει το Ποτάμι.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος σε δήλωσή του χαρακτηρίζει «δείγμα αθεράπευτης υποτίμησης των αρμόδιων οργάνων της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης» την ανακοίνωση την οποία εξέδωσε «Το Ποτάμι» και με την οποία «χρεώνει» την κοινοποίηση της πειθαρχικής απόφασης για τον Ισίδωρο Ντογιάκο, με την οποία παύθηκε από τα καθήκοντα του, στον ίδιο τον υπουργό Δικαιοσύνης και στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.
Αναλυτικότερα, ο κ. Παρασκευόπουλος αναφέρει:
«Το "Ποτάμι" επιμένει να "χρεώνει" στον υπουργό Δικαιοσύνης και στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου μια πειθαρχική απόφαση που λήφθηκε από το αρμόδιο ανώτατο πειθαρχικό συμβούλιο το οποίο απαρτίζεται από δικαστές οριζόμενους με κλήρωση.
Πρόκειται για ανακοίνωση-δείγμα αθεράπευτης υποτίμησης των αρμόδιων οργάνων της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης. Τα δικαστικά όργανα, άλλωστε, δεν λειτουργούν με επιδιώξεις αλλά εφαρμόζοντας κανόνες».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...