Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Δομή Führerprinzip... Δολοφονίες στο εισαγγελικό πόρισμα για την Χρυσή Αυγή


Δολοφονίες στο εισαγγελικό πόρισμα για την Χρυσή Αυγή
Η δικογραφία μεταφέρεται στην Ευελπίδων   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Πόρισμα εννέα σελίδων, στο οποίο γίνεται αναδρομή στην 26χρονη πορεία της εγκληματικής οργάνωσης, που αποτελείτο από μέλη της Χρυσής Αυγής, παρέδωσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτυχία Κουτζαμάνη ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτης.
Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στις καταγεγραμμένες συνομιλίες μεταξύ βουλευτών του κόμματος αναφέρονται περιστατικά, που «δένουν» τη βασική κατηγορία περί συστάσεως εγκληματικής οργάνωσης, στην οποία εστιάζει το πόρισμα.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία αφορούν δέκα ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονιών, μεταξύ αυτών η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, το περιστατικό του Πακιστανού μετανάστη στα Πετράλωνα και το επεισόδιο με τον Αιγύπτιο εργάτη στην ιχθυόσκαλα, υποθέσεις που περιλαμβάνονται στους 32 φακέλους, τους οποίους είχε αποστείλει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδιας, στην κ. Κουτζαμάνη.
Στο εννεασέλιδο πόρισμα του κ. Βουρλιώτη περιγράφεται μεταξύ άλλων η δομή της οργάνωσης της ΧΑ ως η αρχή του μόνου ηγέτη (Führerprinzip) με επικεφαλή τον Ν. Μιχαλολιάκο, εξ ου και τον αποκαλούσαν «φύρερ».
Ως υπαρχηγός της οργάνωσης Χρυσής Αυγής φέρεται ο καταζητούμενος βουλευτής Χρήστος Παππάς.
Επίσης, στο πόρισμα περιγράφεται ότι έχουν διαπραχθεί και άλλες αξιόποινες πράξεις -εκτός της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης- όπως είναι αυτές του «ξεπλύματος βρώμικου χρήματος» και της δωροδοκίας.
Επιπλέον, στο πόρισμα «φωτογραφίζονται» και άλλα πρόσωπα, η συμμετοχή των οποίων θα διερευνηθεί κατά την ανακριτική διαδικασία.
Το πόρισμα τοποθετεί τη δράση της Χρυσής Αυγής ανά την Ελλάδα τα τελευταία 26 χρόνια.
Σύμφωνα με το ιστορικό της οργάνωσης, που καταγράφεται στο πόρισμα, η χρονική αφετηρία της δράσης της οργάνωσης τοποθετείται το 1987.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Δένδιας: "Στην Ελλάδα δεν υπάρχει χώρος για εγκληματικές οργανώσεις"



Τι δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδιας, μετά τη σύλληψη των βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής (Vid)
Δηλώσεις για τις έρευνες που οδήγησαν στη σύλληψη της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του υπουργού:
«Το Κράτος Δικαίου επιβάλλει τη νομιμότητα προς όλους. Η Πολιτεία, ήρθη στο ύψος των περιστάσεων και επιτέλεσε στο ακέραιο το δημοκρατικό καθήκον της. Διαβεβαιώνω την ελληνική κοινωνία ότι η έρευνα δεν σταματάει εδώ. Κατ’ εντολήν του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά θα συνεχισθεί προς πάσα κατεύθυνση και θα ολοκληρωθεί.
Στην Ελλάδα δεν υπάρχει χώρος για εγκληματικές οργανώσεις που με τον μανδύα του πολιτικού κόμματος επιχειρούν να αλώσουν τη ζωή της χώρας, να υπονομεύσουν τους θεσμούς της Πολιτείας, να υποκινήσουν φυλετικό μίσος, να αμφισβητήσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και να διασαλεύσουν την κοινωνική ειρήνη.
Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντά μου διακήρυξα στο Κοινοβούλιο ότι στην Ελλάδα δεν γίνονται ανεκτά τάγματα εφόδου. Παρά ταύτα η Χρυσή Αυγή επιχείρησε να δοκιμάσει τις αντοχές της Δημοκρατίας. Εισπράττει σήμερα την απάντηση από το Κράτος Δικαίου.
Η μηνυτήρια αναφορά μου προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είχε επισημάνει προς την Ελληνική Δικαιοσύνη τη δυνατότητα, για πρώτη φορά, να ενοποιήσει τις πολλές εκκρεμείς ενώπιόν της δικογραφίες εναντίον της Χρυσής Αυγής. Να αντιμετωπίσει έτσι ολιστικά ως εγκληματική οργάνωση το νεοναζιστικό φαινόμενο.
Η Ελληνική Δικαιοσύνη, όπως και η Ελληνική Αστυνομία, κινήθηκαν με ταχύτητα και με αποφασιστικότητα. Τους εκφράζω τη βαθιά ευγνωμοσύνη μου.
Η σημερινή ημέρα είναι ιστορική σε ελληνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αποδεικνύει προς όλους, και ιδίως προς τους νέους ανθρώπους, ότι το Κράτος Δικαίου δεν είναι γυμνό και ανήμπορο, απέναντι στη χυδαία απειλή της άλογης βίας. Σας ευχαριστώ πολύ».
Το κράτος δικαίου δεν είναι γυμνό και ανήμπορο, απέναντι στη χυδαία απειλή της άλογης βίας



Read more...

TO ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΑΝΘΥΠΑΣΤΥΝΟΜΟΥ...


Ολόκληρο οπλοστάσιο βρήκαν οι αστυνομικοί στο σπίτι της Ανθυπαστυνόμου που υπηρετούσε στην ασφάλεια του Πειραιά και συνελήφθη στα πλαίσια της σημερινής επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής...
Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ σε ενημέρωση το βράδυ του Σαββάτου, η ανθυπαστυνόμος είχε στην κατοχή της:
υπηρεσιακό πιστόλι με γεμιστήρα, περίστροφο εκτόξευσης φωτοβολίδων, πιστόλι ρέπλικα, μαχαίρι με σιδερογροθιά, συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser), τέσσερα μαχαίρια-πεταλούδα, τέσσερεις σουγιάδες, τρεις σιδερογροθιές, δυο χατζάρες, είκοσι φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου G3, τέσσερα καπνογόνα, δεκάδες κροτίδες-δυναμιτάκια και ένα δελτίο υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής.
Πηγή : protothema.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2013/09/to_288.html

Read more...

Ακούς άνεργε, φτωχέ ψηφοφόρε της Χ.Α. ...


Βρέθηκαν 43.000 ευρώ μετρητά στο σπίτι Μιχαλολιάκου -Το twitter έφριξε

Στο σπίτι του  Μιχαλολιάκου, εκτός από τα παράνομα όπλα,  βρέθηκαν  και 43.100 ευρώ.
Αρκετά, για να...
προκαλέσουν τα  ειρωνικά σχόλια στα social media.
 Μεταφέρουμε ενδεικτικά:

-43.000 ευρώ βρέθηκαν στο σπίτι του Μιχαλολιάκου. Ακούς άνεργε, φτωχέ ψηφοφόρε της Χρυσής Αυγής;#Nazis_behind_bars
-Στο σπίτι του αρχηγού Μιχαλολιακου βρέθηκαν 43.000 ευρώ! Μετρητά..Εσείς ποσά έχετε? - των "γιαγιάδων" είναι για φύλαξη!

Read more...

Κουφάλες δεν μας φοβίζει τίποτα (ΒΙΝΤΕΟ)...



Ο Κασιδιάρης με βρισιές και εθνικοαπελευθερωτικές κραυγές ("ζήτω η Ελλαδα").
Ο Παναγιώταρος, μας είπε πως πάλι το βράδυ θα φαμε μνημόνιο και ...
ο Μιχαλολιάκος, κοίταξε περιφρονητικά τις καμερες και τους δημοσιογράφους , οταν ακουσε την ερώτηση "αποδέχεστε τις κατηγορίες".
Δειτε το βιντεο:


Read more...

Απαξίωση και ύβρεις Από το «εγέρθητω» στη «μπουζού», η ιστορία των προκλήσεων της Χρυσής Αυγής


Από το «εγέρθητω» στη «μπουζού», η ιστορία των προκλήσεων της Χρυσής Αυγής
Ο βουλευτής Ηλίας Παναγιώταρος διαβάζει άρθρο για τον ίδιο σε ξένο περιοδικό   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα:
Από την πρώτη στιγμή που η Χρυσή Αυγή κατάφερε να εκλέξει βουλευτές στο Κοινοβούλιο, τον Μάιο του 2012, οι προκλήσεις ήταν συνεχείς, τόσο εντός όσο και εκτός της Ολομέλειας.

Το πρώτο δείγμα ήρθε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του Ν.Μιχαλολιάκου, το βράδυ των εκλογών του Μαΐου του 2012, όταν η ΧΑ πέτυχε για πρώτη φορά την είσοδό της στη Βουλή.

Την ώρα που ο γενικός γραμματέας της οργάνωσης έμπαινε στην αίθουσα, ακούστηκε το «εγέρθητω» προς τους δημοσιογράφους που ήταν στην αίθουσα για να καλύψουν τη συνέντευξη.

Ακολούθησε η επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη κατά της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη, στη διάρκεια ζωντανής εκπομπής στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. Στην ίδια εκπομπή ο κ. Κασιδιάρης εκτόξευσε ένα ποτήρι νερό στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου, λέγοντας «άντε ρε νούμερο».

Στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής του Mega, τον Μάιο του 2012, ο γενικός γραμματέας, Νίκος Μιχαλολιάκος, αρνήθηκε την ύπαρξη του Ολοκαυτώματος. «Όχι, δεν υπήρχαν φούρνοι, αυτό είναι ένα ψέμα, δεν το πιστεύων, ούτε θάλαμοι αερίων».  είπε χαρακτηριστικά.

Τον Οκτώβριο του 2012 η βουλευτής Ελένη Ζαρούλια προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προεδρείου της Βουλής (στην έδρα βρισκόταν ο Γιάννης Δραγασάκης), όταν αποκάλεσε τους μετανάστες «υπάνθρωπους και τρισάθλιους».

Ο Γιάννης Δραγασάκης δέχθηκε μια ακόμα προσωπική επίθεση από την βουλευτή, όταν εκείνη βρισκόμενη στο βήμα τού είπε: «βγήκε από την μπουζού η πρεζού και έμπορος όπλων κόρη;».

Αλλεπάλληλες ήταν οι κόντρες των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ιδίως με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.  Στην αίθουσα της Ολομέλειας ακούγονταν πρωτοφανείς χαρακτηρισμοί και εκφράσεις, οι οποίες τις περισσότερες φορές αφαιρούνταν από τα πρακτικά με εντολή του προεδρείου.

Σε ένα άλλο περιστατικό, ο βουλευτής Χρ.Παππάς χαρακτήρισε «γραπτό της νιότης του» κείμενο υπέρ του Χίτλερ.

Στις αρχές Ιανουαρίου του 2013 είχε σημειωθεί επεισόδιο στην Ολομέλεια, αυτή τη φορά με επίθεση βουλευτή της Χρυσής Αυγής κατά μουσουλμάνου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

Μόλις πέντε μέρες προτού γίνουν οι συλλήψεις, η κόρη του γενικού γραμματέα, Ουρανία Μιχαλολιάκου, είχε δημοσιεύσει κείμενο με τίτλο «Εσύ μέχρι που είσαι διατεθειμένος να φτάσεις για τις Ιδέες σου;», απευθυνόμενη,όπως έλεγε η ίδια, σε «λίγους που οι ίδιοι γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι είναι», μιλούσε για την «Αγία Ιδεολογία» και ζητούσε από τα μέλη της Χρυσής Αυγής να...θυσιαστούν για αυτήν.

Σε ένα άλλο περιστατικό, ο Ηλίας Παναγιώταρος αποφάσισε να κάνει έλεγχο σε βυτιοφορέα από την ΠΓΔΜ, λέγοντας μάλιστα ότι έπραξε το αυτονόητο.
Ο Κ.Μπαρμπαρούσης βρέθηκε αντιμέτωπος με βαρύτατο κατηγορητήριο για τις «επισκέψεις» που έκανε σε λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου και τις επιθέσεις κατά πάγκων μικροπωλητών.
Επίσης, αρκετά ήταν τα περιστατικά από τις επισκέψεις βουλευτών ή και μελών της ΧΑ σε νοσοκομεία, προκειμένου να «ελέγξουν» τις άδειες των προσώπων που εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες.
Στο στόχαστρο των βουλευτών της Χρυσής Αυγής μπαίνει πολύ συχνά ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.
Τον Μάιο του 2013 ο βουλευτής, Γιώργος Γερμενής, επιχείρησε να επιτεθεί με γροθιά στον δήμαρχο μέσα στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου, χτυπώντας τελικά ένα 12χρονο κορίτσι.
Τo επεισόδιο σημειώθηκε μετά τη ματαίωση της διανομής τροφίμων «μόνο για Έλληνες» στο Σύνταγμα από τη Χρυσή Αυγή.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Κραυγες Κασιδιάρη...


Κασιδιάρης: Δεν λυγίζουμε κ...λεςΈχοντας τις χειροπέδες στα χέρια και ενώ τον οδηγούν στον ανακριτή, ο...
Ηλίας Κασιδιάρης ουρλιάζει ...
προς τις τηλεοπτικές κάμερες: "Δεν λυγίζουμε κ...λες"...

Read more...

Μίλησαν με τον Πατέλη οι αστυνομικοί

Μίλησαν με τον Πατέλη οι αστυνομικοί
Οι συλληφθέντες αστυνομικοί φέρονται να μίλησαν με τον Πατέλη τη νύχτα της δολοφονίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το MEGA, οι δύο συλληφθέντες αστυνομικοί είχαν συνομιλία με τον Γιώργο Πατέλη τη νύχτα της δολοφονίας.
.enikos.gr

Read more...

Νέα συγκέντρωση από τους "Εφέδρους Ειδικών Δυνάμεων"



Για νέα συγκέντρωση ετοιμάζεται η "Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων", μετά από αυτή που απαγορεύτηκε από την αστυνομία
Νέα συγκέντρωση ετοιμάζει η "Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων", η οποία πριν λίγες μέρες προκάλεσε αίσθηση και αναταραχή, όταν ζήτησε μέσω διαδικτύου την παραίτηση της κυβέρνησης.
Με ανάρτηση σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ο διοικητής της Κοινότητας, Γιάννης Τζιάκης καλεί σε συνάντηση στις 5 Οκτωβρίου στην πλατεία Συντάγματος. Όπως τονίζεται, μέχρι τότε αναμένει να έχει διαπιστωθεί από τους ανησυχούντες ότι δεν είναι πραξικοπηματίες, να έχουν εξασφαλιστεί οι ομαλές συνθήκες ειρηνικών συναθροίσεων από τους αρμόδιους έναντι "παρεμβάσεων" και να είναι ακόμα περισσότεροι.
Να σημειωθεί ότι η Κοινότητα επρόκειτο να πραγματοποιήσει συγκέντρωση το Σάββατο (28/09) στο Σύνταγμα, ωστόσο απαγορεύτηκε από την αστυνομία για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Read more...

"Βγάλτε μου τις χειροπέδες"...


Μεταφέρεται στην Ευελπίδων με χειροπέδες η ηγεσία της Χρ. Αυγής  
 Ξέσπασε ο Μιχαλολιάκος.
Δείτε το βίντεο της μεταγωγής των συλληφθέντων...
Αντικρίζοντας τα τζιπ της αντιτρομοκρατικής, βγαίνοντας έξω από την είσοδο της ΓΑΔΑ, ο Μιχαλολιάκος φωνάζοντας "βγάλτε μου τις χειροπέδες" ξέσπασε και...
προσπάθησε  να  απομακρύνει τα χέρια των αστυνομικών που τον κραταγαν σφιχτά εκείνη την ώρα..

Δειτε το βιντεο :


Read more...

Με χειροπέδες στα χέρια, ο Μιχαλολιάκος και η παρέα του...


ΤΩΡΑ-Ο Μιχαλολιάκος με χειροπέδες μεταφέρεται στην Ευελπίδων

...οδηγούνται στην Ευελπίδων ...

Ενας - ενας οι Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Παναγιώταρος και τα άλλα πρωτοπαλίκαρα της εγκληματικής οργάνωσης, οδηγήθηκαν με τα τζιπ της αντιτρομοκρατικής και τη...
συνοδεία ανδρών της ΕΚΑΜ, στα δικαστήρια της Ευελπίδων...

Read more...

Σε πανικό ο Μπαρμπαρούσης....


Κινήσεις πανικού από τον Μπαρμπαρούση -Στέλνει SMS στους Ελληνες και τους ζητά νΔείτε τις ΦΩΤΟ με τα sms  που έστειλε...

Χαμένα τα 'χει ο Μπαρμπαρούσης,  μετά την σύλληψη των χρυσαυγιτών βουλευτων.
Μάλιστα, ο χρυσαυγίτης βουλευτής έστελνε sms και ζητούσε...
από τους χρυσαυγίτες αρχικά να πάνε στα κεντρικά γραφεία της ΧΑ σε ένδειξη συμπαράστασης. Ωστόσο όσο έβλεπε πως ο κόσμος δεν ανταποκρίνονται και ο όγκος των συγκεντρωμένων ήταν πολύ μικρότερος του αναμενόμενου έστειλε και δεύτερο sms το οποίο μάλιστα και υπέγραφε. «Ξ.Ε.Σ.Η.Κ.Ω.Θ.Ε.Ι.Τ.Ε. Η ΤΩΡΑ Η ΠΟΤΕ!!! ΟΛΟΙ ΣΤΗ Γ.Α.Δ.Α. ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ».
Τελικά ούτε αυτό το sms είχε μεγάλη ανταπόκριση, αφού στη ΓΑΔΑ δεν συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 300 άτομα.


 

Read more...

Οι 4 συλλήψεις του Νίκου Μιχαλολιάκου



Το εγκληματικό παρελθόν του Νίκου Μιχαλολιάκου. Γιατί είχε συλληφθεί και στο παρελθόν
Ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος, δεν είναι άγνωστος με τη Δικαιοσύνη, καθώς έχει συλληφθεί αρκετές φορές μέχρι σήμερα, ενώ μάλιστα είχε καθαιρεθεί και απ 'τον βαθμό του έφεδρου ανθυπολοχαγού για εκρηκτικά.
Για πρώτη φορά η δράση του γίνεται ευρύτερα γνωστή όταν συλλαμβάνεται τον Ιούλιο του 1974 έξω από την Βρετανική Πρεσβεία στο Κολωνάκι, διαμαρτυρόμενος για τη στάση της Μεγάλης Βρετανίας κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.
Το 1976, συλλαμβάνεται και πάλι για επίθεση κατά δημοσιογράφων που κάλυπταν την κηδεία του εκτελεσθέντα από τη 17 Νοέμβρη, βασανιστή της χούντας Ευάγγελου Μάλλιου.
Στις 31 Ιουλίου 1978, ανακοινώθηκε η σύλληψή του μαζί με άλλους για σειρά βομβιστικών ενεργειών στην Αθήνα, ενώ ταυτόχρονα καθαιρέθηκε από το βαθμό του αξιωματικού των ειδικών δυνάμεων. Αρχικά παραπέμφθηκε στον ανακριτή για παράβαση του νόμου 774/78 "περί καταστολής της τρομοκρατίας" σε βαθμό κακουργήματος. Με βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου παραπέμφθηκε στο πενταμελές εφετείο για παράβαση του νόμου 495/76 "περί όπλων και εκρηκτικών υλών" ως ένοχος για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση μαζί με τους Α. Καλέντζη, Α. Πρωτοπαπά, Θ. Παπουτσά, Λ. Παξινόπουλο, Ν. Τσάμη, Ι. Γιαννόπουλο και "συντονιστή" τον λοχαγό Τζαβέλα. Μετά από μετατροπή της κατηγορίας σε πλημμέλημα, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 13 μηνών. Υπάρχουν έγγραφα της εποχής που θέλουν τον Νίκο Μιχαλολιάκο, κατά τη δεύτερη κατάθεσή του στις 27-7-1978, να καταδίδει στην Αστυνομία τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης στην οποία συμμετείχε. Ο Μιχαλολιάκος φέρεται να έδωσε 8 ονόματα συνεργατών του, που οι ποινές τους κυμάνθηκαν από 5 μέχρι 12 χρόνια φυλάκιση, ενώ η ποινή του Μιχαλολιάκου περιορίστηκε στους 13 μήνες.
Στις 28 Σεπτεμβρίου 2013 συλλαμβάνεται για μια ακόμα φορά στα πλαίσια της έρευνας για την δράση της Χρυσής Αυγής και με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης σύμφωνα με το άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα.Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτεμβρίου 2013, στάθηκε η αφορμή ώστε η Ελληνική Κυβέρνηση να ξεκινήσει συστηματική έρευνα σε για την δράση της Χρυσής Αυγής.
Έτσι, φτάνουμε στο σήμερα και σε άλλη μία σύλληψή του η οποία όπως όλα δείχνουν θα συνοδεύεται από βαριά ποινή.

Read more...

Οχτώ συλληφθέντες, εμπλέκονται στην δολοφονία Φύσσα...



Οχτώ από τους δεκαεννιά συλληφθέντες που κρατούνται μέχρι αυτή την ώρα στη ΓΑΔΑ, βρίσκονταν στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.
Οπως είπε η...
Μ. Καραμήτρου στο MEGA, οι "οχτώ" είχαν μαζευτεί στο Κερατσίνι, στο σημείο που έπεσε νεκρός ο Φύσσας από τον δολοφόνο Ρουπακιά...

Read more...

H KOΡΗ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΣΤΗ ΓΑΔΑ...


...ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ...
 Πριν από λίγο έφτασαν στη ΓΑΔΑ η κόρη του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ουρανία, συνοδευόμενη από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αρτέμη Ματθαιόπουλο...

Έκατσαν μόλις λίγα λεπτά, αφού προφανώς δεν τους επετράπη η είσοδος για να δουν τον γγ της Χρυσής Αυγής και αποχώρησαν.
Η κόρη του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ουρανία, δήλωσε: «Είμαι περήφανη για τον πατέρα μου. '' Κάθε παιδί θα ήταν περήφανο αν ο πατέρας του δεχόταν διώξεις τέτοιου τύπου. Συνεχίζουμε. Δεν σταματάμε». Δεν μας τρομάζει τίποτα. Είμαστε πιο δυνατοί από ποτέ".
Πηγή : enikos.gr 
http://fimotro.blogspot.gr/2013/09/h-ko.html

Read more...

O XΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ...

...ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ...
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χρήστος Παππάς ο οποίος αναζητείται καθώς...
σε βάρος του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης, έχει επικοινωνήσει με άνδρες της αντιτρομοκρατικής και αναμένεται να παραδοθεί κι εκείνος σε λίγη ώρα.
Πηγή : enikos.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2013/09/o-x.html

Read more...

Επί τάπητος όλα τα θέματα Συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου στη Νέα Υόρκη το απόγευμα


Συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου στη Νέα Υόρκη το απόγευμα
  (Φωτογραφία:  Associated Press )

Αθήνα
Με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με την άφιξή του στη Νέα Υορκη (απόγευμα, τοπική ώρα).

Ο κ. Βενιζέλος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη από τις αρχές της εβδομάδας για την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ενώ ο πρωθυπουργός ξεκινά την Κυριακή τις επαφές του, οι οποίες περιλαμβάνουν και συνάντηση με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ.

Στη συνάντηση των δύο ανδρών θα βρεθούν οι ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, αλλά και οι επαφές που είχε στην Αθήνα ο πρωθυπουργός και το οικονομικό επιτελείο με την τρόικα.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, μετά το τέλος της συνάντησης του πρωθυπουργού με την τρόικα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη Ν.Δένδια και Δικαιοσύνη Χ.Αθανασίου.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο Γιάννης Στουρνάρας είπε στους δημοσιογράφους ότι ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους εκπροσώπους των δανειστών για τις εξελίξεις αναφορικά με τη Χρυσή Αυγή.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Στουρνάρας διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει ανησυχία για πολιτική αποσταθεροποίηση, ενώ επανέλαβε ότι δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών.

«Η ελληνική αστυνομία έδρασε υπό τις εντολές της Δικαιοσύνης. Έκανε το καθήκον της για την προάσπιση της Δημοκρατίας» τόνισε μετά το τέλος της σύσκεψης ο Νίκος Δένδιας.

«Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις εξελίξεις. Η Δημοκρατία είναι ισχυρή και οι θεσμοί λειτουργούν. Η Δικαιοσύνη κινήθηκε με αποφασιστικότητα και με νηφαλιότητα. Για όσους συνελήφθησαν θα υπάρξει δίκαιη δίκη» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Απαγγελία κατηγοριών Σε εισαγγελέα και ανακριτή οδηγείται η ηγετική ομάδα της ΧΑ


Σε εισαγγελέα και ανακριτή οδηγείται η ηγετική ομάδα της ΧΑ
Ισχυρή αστυνομική δύναμη στη λεωφόρο Αλεξάνδρας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα:
Στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων και από εκεί στο γραφείο του εισαγγελέα και του ανακριτή οδηγούνται το απόγευμα η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής και οι υπόλοιποι συλληφθέντες.

Στο κτίριο της ΓΑΔΑ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας βρέθηκε νωρίς το απόγευμα και η κόρη του γενικού γραμματέα της Οργάνωσης Ουρανία Μιχαλολιάκου.

Οι συλληφθέντες αρχικά θα οδηγηθούν στο γραφείο του εισαγγελέα, όπου θα ασκηθούν οι ποινικές διώξεις και στη συνέχεια στο γραφείο του ανακριτή.

Αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία για να προετοιμάσουν την απολογία τους.

Συνολικά έχουν γίνει γίνει 19 συλλήψεις, πέντε βουλευτών και 13 στελεχών, μετά το καταληκτικό συμπέρασμα στο εννεασέλιδο πόρισμα του Αρείου Πάγου ότι η Χρυσή Αυγή συνιστά εγκληματική οργάνωση.

Διαφεύγει της σύλληψης ο βουλευτής Χρήστος Παππάς, παρά τις έρευνες στην Αθήνα και στην επαρχία. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες τον θέλουν να έχει συνομιλήσει με την αντιτρομοκρατική και να πρόκειται να παρουσιαστεί αργότερα, αλλά οι πληροφορίες δεν μπορούν ακόμη να διασταυρωθούν.

Ήδη, στους χώρους των δικαστηρίων και στους γύρω δρόμους έχει αναπτυχθεί ισχυρή αστυνομική δύναμη, για την αποφυγή επεισοδίων.

Η άφιξή τους, όπως μετέδωσε η Δημόσια Τηλέοραση, αναμένεται γύρω στις 6 το απόγευμα.

Διαβάστε επίσης:

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Αποκλείστηκε ο πρώτος όροφος της βουλής...




Αποκλείστηκε ο α΄όροφος της κτιρίου της Βουλής, με εντολή του φρουράρχου, όπως μεταδίδει το...
Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως έγινε γνωστό, απαγορεύτηκε η προσέγγιση απ΄όποιονδήποτε στον όροφο, όπου βρίσκονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Read more...

Εκτός από όπλα,κατασχέθηκαν υπολογιστές usb και χρήματα...


Στο σπίτι του Μιχαλολιάκου...


Κατά την έρευνα που έγινε στο σπίτι του αρχηγού της Χρυσής Αυγής οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα πιστόλι, ένα περίστροφο και ένα...
κυνηγετικό όπλο που κατείχε χωρίς άδεια.

Εκτός από τα τρία όπλα, οι αστυνομικοί βρήκαν ακόμη 43.100 ευρώ, πλήθος φυσιγγίων κυνηγετικών και πυροβόλων όπλων, υπολογιστές, σκληρούς δίσκους κ.ά.

Οι αστυνομικοί πραγματοποιούν έρευνες και στα σπίτια άλλων βουλευτών...
newsbeast.gr

Read more...

Εγκληματική οργάνωση με ιεραρχία και δομή η "Χρυσή Αυγή"...



Ως εγκληματική οργάνωση με ιεραρχία και δομή περιγράφεται η "Χρυσή Αυγή" στο πόρισμα, 9 σελίδων, της εισαγγελίας βάσει του οποίου πραγματοποιούνται...
οι συλλήψεις.

Επικεφαλής φέρονται οι βουλευτές που ήδη έχουν πάρει το δρόμο για τη δικαιοσύνη,οι οποίοι κατηγορούνται ευθέως και με στοιχεία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Η δομή φαίνεται να εξαπλούται σε ολόκληρη τη επικράτεια και η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης αφορά αδικήματα και του κοινού ποινικού δικαίου από εκβιασμούς και προστασία μέχρι ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Read more...

Στους 19 οι συλληφθέντες για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής

Στους 19 οι συλληφθέντες για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής
Παρουσιάστηκε από μόνη της στην υπηρεσία της στην Ασφάλεια Πειραιά, η ανθυπαστυνόμος το όνομα της οποίας περιλαμβάνεται στην λίστα με τα 32 ονόματα που έδωσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτης στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία για να συλληφθούν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που αφορά την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και συνελήφθη .
Με την ανθυπαστυνόμο, οι συλληφθέντες μέχρι στιγμής είναι 19 και συγκεκριμένα ο γενικός γραμματέας της Χ.Α Νίκος Μιχαλολιάκος , οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιάννης Λαγός, Νίκος Μίχος, ο πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας Γ. Πατέλης, ο ειδικός φρουρός της ομάδας ΔΙΑΣ Πειραιά και οι υπόλοιποι συλληφθέντες είναι στελέχη της Χ.Α.
Αναζητείται ο βουλευτής Επικρατείας Χρήστος Παππάς ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να παρουσιασθεί στην αντιτρομοκρατική ενώ αναζητούνται και άλλα 12 άτομα.
Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ
enikos.gr

Read more...

Νέος πρόεδρος στο ΤΑΙΠΕΔ ο Κ. Μανιατόπουλος...


Θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία...

Στην κάλυψη της θέσης του προέδρου της ΤΑΙΠΕΔ προχωρεί η Κυβέρνηση.

Για τη θέση προτάθηκε ο κ. Κωνσταντίνος Μανιατόπουλος, μέχρι σήμερα Πρόεδρος του...
Δ.Σ. της Εταιρίας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.) και μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου του ΔΕΣΦΑ Α.Ε..

Πριν τον διορισμό του θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία για τη διατύπωση γνώμης από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής...

Read more...

Η Ακρίτα για την Χρυσή Αυγή

Η Ακρίτα για την Χρυσή Αυγή

Με δύο αναρτήσεις-φωτιά, στην προσωπική της σελίδα στο facebook, η δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα σχολιάζει τις σημερινές εξελίξεις που έχουν να κάνουν με τις συλλήψεις μελών της Χρυσής Αυγής.

Δείτε τις αναρτήσεις:

enikos.gr

Read more...

Συνέλαβαν και τον Λαγό...





Αναζητούνται Μίχος- Παππάς...

Συνελήφθη πριν από λίγο ο χρυσαγίτης βουλευτής Γ. Λαγός, στο...

σπίτι του, ενώ ένταλμα σύλληψης έχουν εκδοθεί και για τους Παππά και Μίχο, οι οποίοι και αναζητούνται...

Read more...