Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Απαγγελία κατηγοριών Σε εισαγγελέα και ανακριτή οδηγείται η ηγετική ομάδα της ΧΑ


Σε εισαγγελέα και ανακριτή οδηγείται η ηγετική ομάδα της ΧΑ
Ισχυρή αστυνομική δύναμη στη λεωφόρο Αλεξάνδρας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα:
Στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων και από εκεί στο γραφείο του εισαγγελέα και του ανακριτή οδηγούνται το απόγευμα η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής και οι υπόλοιποι συλληφθέντες.

Στο κτίριο της ΓΑΔΑ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας βρέθηκε νωρίς το απόγευμα και η κόρη του γενικού γραμματέα της Οργάνωσης Ουρανία Μιχαλολιάκου.

Οι συλληφθέντες αρχικά θα οδηγηθούν στο γραφείο του εισαγγελέα, όπου θα ασκηθούν οι ποινικές διώξεις και στη συνέχεια στο γραφείο του ανακριτή.

Αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία για να προετοιμάσουν την απολογία τους.

Συνολικά έχουν γίνει γίνει 19 συλλήψεις, πέντε βουλευτών και 13 στελεχών, μετά το καταληκτικό συμπέρασμα στο εννεασέλιδο πόρισμα του Αρείου Πάγου ότι η Χρυσή Αυγή συνιστά εγκληματική οργάνωση.

Διαφεύγει της σύλληψης ο βουλευτής Χρήστος Παππάς, παρά τις έρευνες στην Αθήνα και στην επαρχία. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες τον θέλουν να έχει συνομιλήσει με την αντιτρομοκρατική και να πρόκειται να παρουσιαστεί αργότερα, αλλά οι πληροφορίες δεν μπορούν ακόμη να διασταυρωθούν.

Ήδη, στους χώρους των δικαστηρίων και στους γύρω δρόμους έχει αναπτυχθεί ισχυρή αστυνομική δύναμη, για την αποφυγή επεισοδίων.

Η άφιξή τους, όπως μετέδωσε η Δημόσια Τηλέοραση, αναμένεται γύρω στις 6 το απόγευμα.

Διαβάστε επίσης:

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: