Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Επί τάπητος όλα τα θέματα Συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου στη Νέα Υόρκη το απόγευμα


Συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου στη Νέα Υόρκη το απόγευμα
  (Φωτογραφία:  Associated Press )

Αθήνα
Με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με την άφιξή του στη Νέα Υορκη (απόγευμα, τοπική ώρα).

Ο κ. Βενιζέλος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη από τις αρχές της εβδομάδας για την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ενώ ο πρωθυπουργός ξεκινά την Κυριακή τις επαφές του, οι οποίες περιλαμβάνουν και συνάντηση με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ.

Στη συνάντηση των δύο ανδρών θα βρεθούν οι ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, αλλά και οι επαφές που είχε στην Αθήνα ο πρωθυπουργός και το οικονομικό επιτελείο με την τρόικα.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, μετά το τέλος της συνάντησης του πρωθυπουργού με την τρόικα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη Ν.Δένδια και Δικαιοσύνη Χ.Αθανασίου.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο Γιάννης Στουρνάρας είπε στους δημοσιογράφους ότι ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους εκπροσώπους των δανειστών για τις εξελίξεις αναφορικά με τη Χρυσή Αυγή.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Στουρνάρας διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει ανησυχία για πολιτική αποσταθεροποίηση, ενώ επανέλαβε ότι δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών.

«Η ελληνική αστυνομία έδρασε υπό τις εντολές της Δικαιοσύνης. Έκανε το καθήκον της για την προάσπιση της Δημοκρατίας» τόνισε μετά το τέλος της σύσκεψης ο Νίκος Δένδιας.

«Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις εξελίξεις. Η Δημοκρατία είναι ισχυρή και οι θεσμοί λειτουργούν. Η Δικαιοσύνη κινήθηκε με αποφασιστικότητα και με νηφαλιότητα. Για όσους συνελήφθησαν θα υπάρξει δίκαιη δίκη» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: