Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Εξαιρέσεις από την εφεδρεία στο χώρο της Υγείας και της Πρόνοιας

Η ερμηνευτική εγκύκλιος


(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Επιστημονικό προσωπικό, νοσηλευτές, παραϊατρικό και βοηθητικό προσωπικό εξαιρούνται από το πρόγραμμα της εφεδρείας σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας, που εστάλη προς όλες τις διοικήσεις των νοσοκομείων.

Γιατροί και νοσηλευτές είχαν εξαιρεθεί, όπως υπογράμμισε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, αλλά η ερμηνευτική εγκύκλιος προσθέτει και τους φαρμακοποιούς, τους ψυχολόγους, τους βιοχημικούς, τους διαιτολόγους, τους κοινωνικούς λειτουργούς, τους φυσιοθεραπευτές, τους τεχνολόγους Εργαστηρίων και τους τεχνολόγους των ακτινογραφιών.

Ειδικότερα εξαιρούνται οι ακόλουθοι κλάδοι του προσωπικού που στελεχώνουν τη νοσηλευτική υπηρεσία :

Κατηγορία ΠΕ
Κλάδος ΠΕ Νοσηλευτικής

Κατηγορία ΤΕ
Κλάδος ΤΕ Νοσηλευτικής
Κλάδος ΤΕ Επισκεπτών -τριών Υγείας
Κλάδος ΤΕ Μαιευτικής
Kλάδος ΤΕ Βρεφονηπιοκομίας

Κατηγορία ΔΕ
Κλάδος ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτικής
Κλάδος ΔΕ Βοηθών Βρεφοκόμων
Κλάδος ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων
Κλάδος ΔΕ Φυλάκων Ασθενών

Κατηγορία ΥΕ
Κλάδος ΥΕ Βοηθητικού Υγειονομικού. Ο κλάδος αυτός περιλαμβάνει τις ειδικότητες: Νοσοκόμων, Βοηθών Θαλάμου, Μεταφορέων Ασθενών, Νεκροτόμων- Σαβανωτών- Αποτεφρωτών , Τραυματιοφορέων, Φυλάκων Ασθενών.

Κατηγορίες και κλάδοι επιστημονικού και λοιπού παραϊατρικού προσωπικού της ιατρικής υπηρεσίας εκτός ιατρών-κλάδος νοσοκομειακών φαρμακοποιών:

Κατηγορία ΠΕ
Κλάδος ΠΕ Φαρμακοποιών
Κλάδος ΠΕ Ψυχολογίας
Κλάδος ΠΕ Χημείας - Βιοχημείας - Βιολογίας
Κλάδος ΠΕ Βιοχημικών (Χημικών)
Κλάδος ΠΕ Βιολόγων (Μοριακών Βιολόγων)
Κλάδος ΠΕ Φυσικών Ιατρικής - Ακτινοφυσικής (συμπεριλαμβάνονται οι κλάδοι Ακτινοφυσικής και ΠΕ Φυσικών Ιατρικής)
Κλάδος ΠΕ Κτηνιάτρων
Κλάδος ΠΕ Διαιτολογίας
Κλάδος ΠΕ Κοινωνικών Λειτουργών
Κλάδος ΠΕ Κοινωνικής Εργασίας
Κλάδος ΠΕ Λογοθεραπείας
Κλάδος ΠΕ Φυσικοθεραπείας

Κατηγορία ΤΕ
Κλάδος ΤΕ Φυσικοθεραπείας
Κλάδος ΤΕ Εργοθεραπείας
Κλάδος ΤΕ Κοινωνικής Εργασίας
Κλάδος ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων (Τεχνολόγων)
Κλάδος ΤΕ Ραδιολογίας - Ακτινολογίας (Χειριστών-Εμφανιστών)
Κλάδος ΤΕ Οπτικής
Κλάδος ΤΕ Λογοθεραπείας
Κλάδος ΤΕ Ορθοπτιστών
Κλάδος ΤΕ Δημόσιας Υγιεινής (Επόπτες Δημόσιας Υγείας)
Κλάδος ΤΕ Διαιτολογίας - Διατροφής
Κλάδος ΤΕ Τεχνολογίας Τροφίμων
Κλάδος ΤΕ Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής
Κλάδος ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών
Κλάδος ΤΕ Οδοντοτεχνιτών

Κατηγορία ΔΕ
Κλάδος ΔΕ Βοηθών Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων (Παρασκευαστών)
Κλάδος ΔΕ Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων (Παρασκευαστών)
Κλάδος ΔΕ Βοηθών Αναισθησιολογίας
Κλάδος ΔΕ Χειριστών Ιατρικών Συσκευών (Χειριστών - Εμφανιστών)
Κλάδος ΔΕ Βοηθών Φαρμακείου
Κλάδος ΔΕ Βοηθών Φυσικοθεραπείας
Κλάδος ΔΕ Βοηθών Διαιτητικής
Κλάδος ΔΕ Μαγειρικής Τέχνης (Μαγείρων)
Κλάδος ΔΕ Ορθοπτιστών
Κλάδος ΔΕ Βοηθών Ακτινολογικών Εργαστηρίων
Κλάδος ΔΕ Χειριστών-Εμφανιστών
Κλάδος ΔΕ Διατροφής ή Διαιτολογίας

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα έχει την Παρασκευή ο Γ.Καρατζαφέρης

Για τις επαφές Παπαδήμου στις Βρυξέλλες

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο θα επισκεφθεί την Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι η ενημέρωση του κ. Καρατζαφέρη για τα αποτελέσματα των επαφών του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες.

Την Πέμπτη, σε κομματική συνεδρίαση, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κάλεσε τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση «να δείξουν σοβαρότητα και συνέπεια» και να μην παραμείνουν στις αγκυλώσεις του χθες, όπως είπε.

Ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι η πρόκληση του σήμερα για ένα διαφορετικό αύριο, περνά μέσα από την αναγνώριση λαθών, αλλά και την προσπάθεια για διαρθρωτικές αλλαγές «που ήταν ναρκοθετημένες και ναρκωμένες».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Μ. Ανδρουλάκης: Το πολιτικό σκηνικό δεν ανασχηματίζεται από κομματικές νομενκλατούρες...



Aντί να συζητά με τους «βαρόνους» και τους «κηπουρούς» που τον οδήγησαν στην καταστροφή, ο Γ. Παπανδρέου έπρεπε να συνομιλήσει με τον εαυτό του «ή να... πάει σε έναν καφενέ ή να βρει ορισμένους απλούς ανθρώπους ή όχι ανθρώπους που αισθάνονται την υποχρέωση να του πουν αυτό που θέλει να ακούσει», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης για την επόμενη μέρα στο Κίνημα.

«Όλοι θέλουν να βγάλει το φίδι από την τρύπα ο Παπανδρέου και να πάρουν και την προίκα του, περί προικός πρόκειται και όχι περί σεμνότητας», σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του στο ρ/σ Βήμα FM, και υποστήριξε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με δική του ευθύνη έγινε παίγνιο περιστάσεων που τον ξεπερνούν. Αλλωστε, συμπλήρωσε, αυτό ήταν προγραμματισμένο.

«Ενας πολιτικός που σέβεται τον εαυτό του και την ιστορία του», συνέχισε στο ίδιο ύφος ο κ. Ανδρουλάκης, «δεν έχει καμία άλλη επιλογή από το να διαβεί την έρημο και υπάρχει καμιά φορά και comeback σ' αυτήν την ιστορία. Να διαβεί την έρημο, να γίνει σοφός με τον εαυτό του».

Όσο για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, εκτίμησε πως έχει έρθει η ώρα να δοθεί ευκαιρία σε νέους ανθρώπους. Το ΠΑΣΟΚ, τόνισε, πρέπει να υπερβεί τον εαυτό του, να μετασχηματιστεί και να συνδράμει στην αυτουπέρβασή του μέσω ενός σχηματισμού της κεντροαριστεράς ή της δημοκρατικής Αριστεράς, και αυτό «δεν θα γίνει αυτό αποκλειστικά από τους βαρόνους που επί 20 και 30 χρόνια είναι υπουργοί και βουλευτές». «Δεν μπορεί η Ελλάδα να οδηγείται σε πτώχευση και να μένει ανέγγιχτο το πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας. Και δεν μπορούν να το ανασχηματίσουν οι νομενκλατούρες των κομμάτων. Χρειάζεται μια δημιουργική σύνθεση», υπογράμμισε ο Μίμης Ανδρουλάκης.

Κληθείς εξάλλου να σχολιάσει τη συμμετοχή του ΛΑ.Ο.Σ. στην κυβέρνηση, εξέφρασε την άποψη ότι «η ένταξη της άλλοτε άκρας Δεξιάς στο δημοκρατικό και συνταγματικό τόξο», αποτελεί πρόοδο. «Γιατί είστε υποκριτές; Ο Καρατζαφέρης εξημέρωσε δυνάμεις και της ακροδεξιάς. Τις έβαλε στο σύστημα, τις έκανε χρήσιμες. Για φανταστείτε να υπήρχε η ακραία άκρα Δεξιά, η φασιστική, εν μέσω κρίσης και να λέει ότι χρειάζεται ένας λοχίας να έρθει στα πράγματα; Είναι μια πρόοδος», υποστήριξε και ταυτόχρονα ευχήθηκε να συμμετάσχει «και η τρομοκρατική, η κουκουλοφόρος Αριστερά στο δημοκρατικό τόξο με προγράμματα, θέσεις κτλ.»
naftemporiki.gr



Read more...

Κόβουν τους μισθούς σε Αγροτική, ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΛΑΡΚΟ, ΟΠΑΠ, ΟΛΘ, ΟΛΠ και ΤΤ









Κόβουν τους μισθούς σε Αγροτική, ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΛΑΡΚΟ, ΟΠΑΠ, ΟΛΘ, ΟΛΠ και ΤΤ
Την εγκύκλιο με την οποία ενεργοποιείται το ψαλίδι στους μισθούς των εισηγμένων (κατά κύριο λόγο) εταιρειών που ελέγχονται από το δημόσιο υπέγραψε ο αρμόδιος ειδικός γραμματέας Γ. Κυριακός. Οι μισθοί θα πρέπει να κοπούν κατά 35% σε σχέση με τα επίπεδα που ήταν τον Δεκέμβριο του 2009.

Οι περικοπές αφορούν στις ακόλουθες εταιρείες:

1. Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος (ATEbank) Α.Ε.

2. Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) Α.Ε.

3. Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) Α.Ε.

4. Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛ.ΤΑ.) Α.Ε.

5. Εταιρεία Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΤΑΘ) Α.Ε.

6. Εταιρεία Ύδρευσης Αποχέτευσης Πρωτεύουσας (ΕΥΔΑΠ) Α.Ε.

7. ΛΑΡΚΟ

8. ΟΠΑΠ Α.Ε.

9. Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) Α.Ε.

10. Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) Α.Ε.

11. Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Α.Ε.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην εγκύκλιο, «το μέσο κατά κεφαλή κόστος των πάσης φύσεως αποδοχών, επιδομάτων κλπ. του πάσης φύσεως προσωπικού δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει το 65% του μέσου κατά κεφαλή αντίστοιχου κόστους του φορέα, όπως αυτό είχε διαμορφωθεί κατά την 31.12.2009. Για την ορθή εφαρμογή της διάταξης αυτής θα πρέπει να συνυπολογιστούν οι πάσης φύσεως αποδοχές που καταβάλλονται από το φορέα, στο τακτικό προσωπικό, στο προσωπικό που απασχολείται με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου κλπ.

Αντιθέτως δεν συνυπολογίζονται οι αποδοχές που καταβάλλονται για συμβάσεις έργου ή παροχή ανεξάρτητων υπηρεσιών, καθώς και στα μέλη του Δ.Σ.

Στην έννοια των πάσης φύσεως αποδοχών περιλαμβάνονται οι τακτικές και έκτακτες αποδοχές, επιδόματα, δώρα, αποζημιώσεις καθώς και οποιαδήποτε άλλη απολαβή, παροχή ή δαπάνη, με όποια ονομασία και εάν καταβάλλεται αυτή».

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι αποδοχές στις εταιρείες που προαναφέρθηκαν θα πρέπει να μειωθούν κατά 35% σε σχέση με το τέλος του 2009.

Όμως η εγκύκλιος αφήνει και ένα παράθυρο για μικρότερες μειώσεις: «εάν το μέσο κατά κεφαλή κόστος των πάσης φύσεως αποδοχών, επιδομάτων κλπ., εξαιρουμένων των εργοδοτικών εισφορών, είναι μικρότερο των 1.900,00 ευρώ κατά μήνα, ισχύει ως όριο αυτό των 1.900,00 ευρώ μηνιαίως. Επομένως εάν οι εταιρείες προβαίνοντας σε μείωση, π.χ. 30% (και όχι 35%) του κόστους μισθοδοσίας τους σε σχέση με το αντίστοιχο κόστος την 31.12.2009, επιτυγχάνουν να έχουν μέσο κατά κεφαλή κόστος ίσο των 1.900,00 ευρώ τότε περιορίζονται στη μείωση αυτή και δεν προβαίνουν σε μείωση ίση με το 35%».

Διαβάστε την σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, ΕΔΩ.
http://newpost.gr
Read more...

Πρώην αντιπρόεδρος της Lehmann Brothers ο νέος Γενικός Γραμματέας του TAXIS Xάρης Θεοχάρης









Πρώην αντιπρόεδρος της Lehmann Brothers ο νέος Γενικός Γραμματέας του TAXIS Xάρης Θεοχάρης
Τη θέση του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων ανέλαβε επίσημα από σήμερα ο κ. Χάρης Θεοχάρης καθώς αναρτήθηκε στο οργανόγραμμα της ΓΓΠΣ το όνομά του, το βιογραφικό του και η φωτογραφία του. Ο κ. Θεοχάρης, αντικατέστησε τον πρώην Γενικό Γραμματέα της ΓΓΠΣ κ. Διομ. Σπινέλλη, ο οποίος είχε υποβάλει εδώ και καιρό την παραίτησή του στον υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλο αλλά του είχε ζητηθεί να παραμείνει στη θέση του μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης τους.



Ο νέος γενικός γραμματέας ήταν από τους στενούς συνεργάτες του απερχόμενου Γενικού Γραμματέα και έχει μεγάλη εμπειρία σε θέματα διαχείρισης έργω και συστημάτων ενώ έχει εργαστεί ως υψηλόβαθμο στέλεχος σε αρκετές επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Είναι κάτοχος διπλώματος MEng στην τεχνολογία λογισμικού (Software Engineering (Hon) - 1993) από το Imperial College of Science Technology and Medicine του Λονδίνου

Έχει εκτεταμένη εμπειρία στον σχεδιασμό, ανάλυση και προγραμματισμό. Διετέλεσε αντιπρόεδρος στην Lehman Brothers, ηγούμενος της Ευρωπαϊκής ομάδας πληροφορικής μετοχικών παραγώγων της εταιρίας. Ως Διευθυντής Μηχανογράφησης της Ασπίς Πρόνοια ασχολήθηκε με διαχείριση συμβολαίων και προμηθειών, βελτιστοποίηση διαδικασιών και επιλεγμένη εισαγωγή εξωτερικών αναθέσεων (outsourcing)

Ειδικότερα, διετέλεσε σύμβουλος του κ. Σπινέλλη από τον Νοέμβριο του 2009 μέχρι πρόσφατα με εξειδίκευση τη διαχείριση έργων και συστημάτων, τη σύνταξη και παρακολούθηση προϋπολογισμών καθώς και τον έλεγχο κόστους,. Στην θητεία του εκεί, ασχολήθηκε με σειρά έργων όπως την Ενιαία Αρχή Πληρωμής, την Απογραφή Αμειβομένων Δημοσίου κ.α. Για σύντομο χρονικό διάστημα πριν την έναρξη της θητείας του ως ΓΓΠΣ, διετέλεσε σύμβουλος του Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών, ασχολούμενος με την παρακολούθηση δράσεων για την υλοποίηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής στρατηγικής.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ:

Τι μας περιμένει απο τον αρχικομπιουτερά του υπ. Οικονομικών...


Πηγή: TO BHMA - tovima।gr
http://newpost.gr

Read more...

Με αυγά και πορτοκάλια υποδέχτηκαν τον Άδωνι στη Μυτιλήνη!









Με αυγά και πορτοκάλια υποδέχτηκαν τον Άδωνι στη Μυτιλήνη!
Λίγες μέρες μετά την «πολιορκία» στο δημαρχείο Χολαργού, δύο φορές αναγκάστηκε η αστυνομία της Λέσβου να καταστρώσει σχέδια απόδρασης του Υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Άδωνι Γεωργιάδη, που βρέθηκε σήμερα στη Μυτιλήνη στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η πρώτη «απόδρασή» του έγινε όταν στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας είχε συγκεντρωθεί μεγάλη ομάδα διαδηλωτών οι οποίοι προσπάθησαν να εισβάλουν στο κτήριο και ο κ. Γεωργιάδης φυγαδεύτηκε, αφού προηγουμένως δέχθηκε πυρά από αυγά και πορτοκάλια.

Η δεύτερη «απόδραση» έγινε λίγο αργότερα όταν οι διαδηλωτές έμαθαν ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης βρισκόταν στον τηλεοπτικό σταθμό «Αρχιπέλαγος» όπoυ έδινε συνέντευξη.

Γρήγορα λοιπόν συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο του σταθμού και περίμεναν τον υφυπουργό με άγριες διαθέσεις και συνθήματα.

Η αστυνομία κατέστρωσε νέο σχέδιο και κατάφερε να φυγαδεύσει για δεύτερη φορά τον Άδωνι Γεωργιάδη, χωρίς όμως να γλυτώσει και πάλι από τις ριπές των αυγών και των πορτοκαλιών.


Πηγή: lesvosnews.gr

http://newpost.gr

Σχετικές φωτογραφίες:



mytilhnhadwnhs.jpgmytilhnhadwnhs2.jpg

Read more...

"Nein" Μέρκελ στο ευρωομόλογο, "oui" Σαρκοζί στη Μέρκελ!

Το Βερολίνο απόλυτο αφεντικό στην Ευρώπη


http://img.protothema.gr/5335F329274D60FE61B9D6A6F60AADF9.jpg

«Μέτωπο» Μέρκελ – Σαρκοζί για το μείζον θέμα των μεταρρυθμίσεων των ευρωπαϊκών συνθηκών, με τους ηγέτες των δύο ισχυρότερων ευρωπαϊκών κρατών να τονίζουν πως εντός των επομένων ημερών και πάντως πριν από την ερχόμενη σύνοδο κορυφής της 9ης Δεκεμβρίου, θα καταθέσουν κοινές προτάσεις προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της ευρωπαϊκής διακυβέρνησης, της περαιτέρω ενοποίησης της ΕΕ και της Ευρωζώνης ειδικότερα.

Οι δηλώσεις των δύο ηγετών, που ακολούθησαν τη συνάντησή τους με τον νέο Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι στο Στρασβούργο, περιελάμβαναν και μια «κοινή στάση» απέναντι στην ΕΚΤ, με τον Γάλλο πρόεδρο να είναι αυτός που μέχρι σήμερα «πίεζε» για αναβάθμιση του ρόλου της τράπεζας ως δανειστή της ύστατης στιγμής και τώρα να είναι αυτός που εξέφρασε την … «πλήρη εμπιστοσύνη Παρισιού και Βερολίνου στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα» και της «δέσμευσης Γαλλίας και Γερμανίας να σεβαστούν την ανεξαρτησία της ΕΚΤ χωρίς να προβάλουν αρνητικές ή θετικές απαιτήσεις από την κεντρική τράπεζα»!

Η κυρία Μέρκελ από την πλευρά της δήλωσε ότι δεν έχει αλλάξει θέση για τα ευρωομόλογα, υπογραμμίζοντας ότι δεν θεωρεί ότι είναι απαραίτητα. Συγκεκριμένα τόνισε ότι μια πιθανή έκδοση ευρωομολόγου θα έβλαπτε το σύνολο της Ευρωζώνης, ενώ ένα κοινό επιτόκιο θα έστελνε «λάθος μήνυμα».

Read more...

Αναβλήθηκε η δίκη των συνδικαλιστών της ΔΕΗ- Επιστρέφουν στην κατάληψη του Χολαργού









Αναβλήθηκε η δίκη των συνδικαλιστών της ΔΕΗ- Επιστρέφουν στην κατάληψη του Χολαργού
Για τις 30 Νοεμβρίου αναβλήθηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας η δίκη των δεκαπέντε συλληφθέντων καταληψιών της ΔΕΗ μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κ. Νίκος Φωτόπουλος, λόγω απουσίας μαρτύρων.

Στο δικαστήριο προσήλθε και ο Μανώλης Γλέζος ο οποίος ζήτησε να εξεταστεί ως μάρτυρας κατά την εκδίκαση της υπόθεσης.

Όλοι οι κατηγορούμενοι αφέθησαν ελεύθεροι. Όπως δήλωσαν, θα επιστρέψουν αυτή τη στιγμή στην κατάληψη στη Μεσογείων.
Read more...

Στις 5 Δεκεμβρίου η απόφαση για την ελληνοσκοπιανή διαμάχη

Ανακοίνωση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης


http://img.protothema.gr/8C17971233B34A3DF85AAD23BDF58BBC.jpg
Στις 10 το πρωί της Δευτέρας 5 Δεκεμβρίου θα εκδοθεί η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης(ΔΔΧ) για την προσφυγή των Σκοπίων εναντίον της Ελλάδας, όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη από το ΔΔΧ.

Μετά την άρνηση των μελών του ΝΑΤΟ να αποδεχθούν την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας ως μέλος της Συμμαχίας στη σύνοδο κορυφής του Βουκουρεστίου το 2008, η κυβέρνηση των Σκοπίων προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο εγκαλώντας την Αθήνα ότι παραβίασε την ενδιάμεση συμφωνία της 13ης Σεπτεμβρίου του 1995.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας αλλά και μέσω γραπτών υπομνημάτων, η Ελλάδα και η FYROM παρουσίασαν τα αιτήματά τους τα οποία κωδικοποιούνται ως εξής:

* Η ΠΓΔΜ ζήτησε από τους δικαστές να διακηρύξουν ότι η Ελλάδα παραβίασε τις υποχρεώσεις της όπως απορρέουν από την παράγραφο 1 του άρθρου 11 της ενδιάμεσης συμφωνίας, ενώ

* Η Ελλάδα ζητά από το Δικαστήριο να δηλώσει ότι δεν έχει δικαιοδοσία να αποφανθεί επί του αιτήματος των Σκοπίων και εφ' όσον η αξίωση αυτή απορριφθεί να κηρύξει αβάσιμες τις κατηγορίες της FYROM.

Read more...

Κομισιόν: “Δεν κόβεται το ρεύμα, αν δεν πληρωθεί το τέλος!”

“Βόμβα” από Βρυξέλλες


Ο Επίτροπος Ενέργειας κ. Γκίντερ Έτινγκερ http://img.protothema.gr/AD224C337DBECD4ACC4AFD5B75AB421A.jpg

Ο Επίτροπος Ενέργειας κ. Γκίντερ Έτινγκερ

Δεν έχει δικαίωμα η ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα σε κανέναν πολίτη που δεν πληρώνει το φόρο αλλά πληρώνει το ηλεκτρικό ρεύμα. Αυτό απαντάει ο Γερμανός Επίτροπος κ. Oettinger αρμόδιος για θέματα ενέργειας στον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ν. Χουντής στην ερώτησή του ισχυριζόταν ότι με βάση την κοινοτική νομοθεσία «δεν έχει δικαίωμα το κράτος να επιβάλλει στους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας (ΔΕΗ) να διακόψουν την παροχή σε εκείνους τους καταναλωτές που δεν καταβάλλουν το διεκδικούμενο φόρο» αλλά πληρώνουν κανονικά την κατανάλωση του ρεύματος που χρησιμοποίησαν. Τόνιζε ταυτόχρονα ότι πολύ περισσότερο δεν μπορεί να διακοπεί η παροχή σε ευάλωτους καταναλωτές, όπως ορίζει και η σχετική οδηγία 2009/72.

Στην απάντησή του ο Γερμανός Επίτροπος κ. Oettinger, τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι σε κάθε περίπτωση οι κυβερνήσεις πρέπει να εξασφαλίζουν «τη συμμόρφωση με το σύνολο της σχετικής ενωσιακής νομοθεσίας, συμπεριλαμβανομένης της οδηγίας 2009/72/ΕΚ και των διατάξεων αυτής που αφορούν την προστασία των καταναλωτών (άρθρο 3 και παράρτημα Ι), τα δικαιώματα των ευάλωτων καταναλωτών (άρθρο 3 παράγραφοι 7 και 8) και την καθολική υπηρεσία (άρθρο 3 παράγραφος 3).»

Συνεχίζοντας την απάντηση του ο Επίτροπος ενέργειας της ΕΕ, γίνεται απολύτως σαφής: «Οι διατάξεις σχετικά με την καθολική υπηρεσία γεννούν σαφή υποχρέωση των κρατών μελών και παρέχουν στους οικιακούς καταναλωτές το δικαίωμα να προμηθεύονται ηλεκτρική ενέργεια. Η οδηγία δεν περιέχει διατάξεις που να εξαρτούν το δικαίωμα αυτό από την κατάσταση του νοικοκυριού ή των μεμονωμένων μελών του όσον αφορά τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.» και καταλήγει την απάντησή του σημειώνοντας ότι αυτό ισχύει πολύ περισσότερο για τους ευάλωτους καταναλωτές: «Ως προς την προστασία των ευάλωτων καταναλωτών, η οδηγία υποχρεώνει τα κράτη μέλη να διασφαλίζουν την τήρηση των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων που συνδέονται με τους ευάλωτους καταναλωτές.»

Σημειώνεται ότι ήδη κατά του τέλους έχουν κατατεθεί προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με τη συζήτηση στην Ολομέλεια να έχει προγραμματιστεί για τις 2 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά το σχετικό ρεπορτάζ

Ο Ν. Χουντής σχολιάζοντας αυτήν την απάντηση δήλωσε: « Η ανάλγητη κυβέρνηση, που αποδεικνύεται ότι δεν σέβεται καμία νομιμότητα, τόλμησε σήμερα να στείλει τα ΜΑΤ ενάντια σε όσους υπερασπίζονται το δικαίωμα του πολίτη να έχει ηλεκτρική ενέργεια και να μην του κόβουν το φως, εφόσον πληρώνει κανονικά τον λογαριασμό του. Καλούμε την κυβέρνηση μετά από αυτή την απάντηση, να πάρει πίσω αμέσως το απαράδεκτο χαράτσι, που πάει να επιβάλλει στους πολίτες. Αυτοί που εμπνεύστηκαν και επιμένουν στην εφαρμογή αυτού του μέτρου, που ταλαιπωρούν και εκφοβίζουν τον ελληνικό λαό, αξίζουν την γενική κατακραυγή».

Όπως έχει γίνει γνωστό ανεπισήμως από κυβερνητικές πηγές, αναζητείται λύση ειδικά για τις περιπτώσεις των πολιτών που αποδεδειγμένα βρίσκονται σε αδυναμία να πληρώσουν το τέλος.

Ενδεχομένως να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των τραπεζών και των εφοριών σε μία τέτοια διαδικασία, που εκτιμάται ότι μπορεί να συσχετιστεί με τους διακανονισμούς για την αποπληρωμή δανείων από τους πολίτες.

Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ.

Επισυνάπτονται εδώ εδώ η πλήρης ερώτηση και απάντηση στο Ν. Χούντη και εδώ τα σχετικά άρθρα της οδηγίας 2009/72 που αναφέρονται στην απάντηση του Επιτρόπου.

Read more...

Σε ογδόντα μέρες θα κόβει το ρεύμα η ΔΕΗ

Εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών


http://img.protothema.gr/E7A08DA2943BC51D3A959686D0F20608.jpg

«Τράτο» 40 ημερών επιπλέον για να μαζέψουν τα λεφτά της έκτακτης εισφοράς στα ακίνητα, θα δώσει στους φορολογούμενους η κυβέρνηση. Έτσι θα έχουν συνολικά 80 ημέρες από την τελική ημερομηνία πληρωμής (έναντι 40 που ισχύει σήμερα) για να βρουν και να πληρώσουν τον λογαριασμό -μαζί με το χαράτσι- χωρίς να τους κόψει στο διάστημα αυτό το ρεύμα η ΔΕΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, εκτός από τη ρύθμιση αυτή που θα καλύπτει όλους ανεξαιρέτως τους καταναλωτές ρεύματος, το υπουργείο Οικονομικών δλινει και νέες οδηγίες με εγκύκλιο που θα ετοιμάζει, για να αντιμετωπίσει ορισμένες περιπτώσεις αδικιών –ειδικά εις βάρος ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Για όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες να εξοφλήσουν το ειδικό τέλος, θα υποβάλουν αίτημα προς την ΔΟΥ που θα εξεταστεί από 3μελη επιτροπή στην κάθε εφορία, προκειμένου να αξιολογούν τις περιπτώσεις αυτές. Τις ομάδες θα αποτελούν ένας υπάλληλος ΔΟΥ, Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, ένας κοινωνικός λειτουργός και ένας αστυνομικός υπάλληλος της ΕΛΑΣ.

Σημειώνεται ότι, με βάση απάντηση του Επιτρόπου Ενέργειας Γκίντερ Έτινγκερ, σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Λάμπρου Χουντή, η κοινοτική νομοθεσία δεν προβλέπει τη διακοπή της ηλεκτροδότησης καταναλωτών, εφόσον εκείνοι δεν ανταποκρίνονται στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Διαβάστε εδώ http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=161543 το αναλυτικό ρεπορτάζ.
Η κάθε Επιτροπή θα έχει το δικαίωμα είτε να εντάσσει στις ευπαθείς ομάδες, άτομα που απευθύνονται σε αυτές, είτε να μειώνει μέχρι και στο ελάχιστο ποσό (δηλ. 0,5 €/τμ), τον υπολογισμό του τέλους ακινήτου.

Συγκεκριμένα η ρύθμιση θα προβλέπει ακόμα ότι:

- η ΔΕΗ θα αποστείλει στους Δήμους της χώρας τα στοιχεία που διαθέτει για την επιφάνεια, τηνπαλαιότητα και την τιμή ζώνης κάθε ακινήτου. Οι πολίτες θα έχουν περιθώριο έως τις 20 Ιανουαρίου να απευθυνθούν στους οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να διορθώσουν τα όποια λάθη. Κατόπιν τούτου, τα διορθωμένα στοιχεία θα επιστραφούν στην ΔΕΗ και στην ΓΓΠΣ για να γίνει νέα εκκαθάριση χωρίς λάθη.

- οι λογαριασμοί που έχουν λάθη θα εξοφληθούν κανονικά μέσα στην διορία που αναγράφει ο λογαριασμός (ή έως και 80 μέρες μετά, με προσαύξηση αλλά χωρίς να κοπεί το ρεύμα). Οι διορθώσεις θα συμψηφιστουν με τις οφειλές του 2012. Ο συμψηφισμός αυτός δεν θα γίνεται στην δεύτερη δόση του ειδικού τέλους.

- διευρύνονται οι κατηγορίες ευπαθών ομάδων που εξαιρούνται από το έκτακτο Τέλος. Εκτός από άτομα με αναπηρίες άνω του 80% και όσους τελούν υπό μηχανική υποστήριξη, εξαιρούνται και άτομα με βαριές αναπηρίες όπως νοητική υστέρηση, σύνδρομο Ντάουν, εγκεφαλική παράλυση κλπ, ανεξαρτήτως ποσοστού αναπηρίας.

Read more...

Την ικανοποίησή του εκφράζει το ΔΝΤ για την επιστολή του Αντώνη Σαμαρά

«Καλωσορίζουμε την υποστήριξη της ΝΔ»

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς
Ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς (Φωτογραφία: Icon )


Ουάσινγκτον
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξέφρασε και αυτό, μετά τους Ευρωπαίους εταίρους, την ικανοποίηση τους για την επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.

Το γραφείο Τύπου του Ταμείου επισημαίνει: «Καλωσορίζουμε το ότι η Νέα Δημοκρατία εξέφρασε την υποστήριξή της για τους βασικούς αντικειμενικούς στόχους και τις πολιτικές του προγράμματος το οποίο υποστηρίζεται από το πρόγραμμα ύψους 110 δισεκατομμυρίων ευρώ σε οικονομική υποστήριξη από τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας και το Ταμείο».

Το ΔΝΤ εκφράζει επίσης ικανοποίηση ότι η Νέα Δημοκρατία «δεσμεύτηκε να διαβεβαιώσει ότι όποιες αλλαγές στις πολιτικές ενδέχεται να προτείνει, θα είναι συνεπείς με το βασικό πλαίσιο αυτού του προγράμματος».

Η έκθεση του εκπροσώπου του ΔΝΤ στην τρόικα, Πολ Τόμσεν, θα παραδοθεί στο Ταμείο μέχρι την Δευτέρα και τις αμέσως ημέρες αναμένεται να αρχίσει η χρονοβόρα διαδικασία της έγκρισης και εκταμίευσης της έκτης δόσης.

Η επιστολή του προέδρου της ΝΔ, είχε ως αποδέκτες τους προέδρους του Eurogroup, της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αλλά και τη διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Στην επιστολή επαναλαμβάνονται κατά κύριο λόγο όσα περιλαμβάνονταν στο αντίστοιχο κείμενο του Αντ.Σαμαρά προς τους ομολόγους του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Την ικανοποίηση του για την επιστολή για την αποστολή της επιστολής Σαμαρά εξέφρασε και ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στο υπουργικό Συμβούλιο που έγινε νωρίτερα την Πέμπτη.

«Εκτίμησή μου είναι ότι η επιστολή Σαμαρά έγινε θετικά αποδεκτή. Πιστεύω ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα. Το περιεχόμενο της επιστολής Σαμαρά κρίνεται ικανοποιητικό. Ωστόσο η επίσημη αξιολόγησή της θα γίνει τη Δευτέρα ή την Τρίτη στο Eurogroup», είπε σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τις πρώτες αντιδράσεις των Ευρωπαίων, χαρακτήρισε τις διαπραγματεύσεις «παρτίδα σκάκι» και δήλωσε κερδισμένος.

«Η διαπραγμάτευση είναι σαν ένα παιχνίδι πάνω σε σκακιέρα. Κάνεις κινήσεις και περιμένεις την κίνηση του άλλου. Εκεί πρέπει να μείνεις σταθερός και εγώ έμεινα σταθερός», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ανεπίσημα η γερμανική πλευρά δέχθηκε με θετικά σχόλια την επιστολή Σαμαρά ωστόσο αξιωματούχοι τόνιζαν πως όλα θα κριθούν στις 29 Νοεμβρίου στο Eurogroup, ενώ αν όλα πάνε καλά οι συζητήσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση θα ξεκινήσουν στις 12 Δεκεμβρίου και η ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου αναμένεται να γίνει στα τέλη Ιανουαρίου.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Νέο πολυνομοσχέδιο για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων

Ράβε-ξήλωνε...

Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος
Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος (Φωτογραφία: Reuters )


Αθήνα
Ένα νέο πολυνομοσχέδιο για τα κλειστά επαγγέλματα, τις επικουρικές συντάξεις και τα ταξί, θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής την ερχόμενη Τετάρτη.

Στο πολυνομοσχέδιο, το οποίο εξουσιοδοτήθηκε να ετοιμάσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, θα περιληφθούν οι απολύτως αναγκαίες ρυθμίσεις για την προώθηση του προγράμματος και των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, να συντονίσει τα υπουργεία Υποδομών και Ανάπτυξης για να ξεμπλοκαριστούν τα ζητήματα των μεγάλων οδικών έργων.

Επίσης, ο κ. Βενιζέλος εξουσιοδοτήθηκε να χειριστεί το θέμα συμφωνίας με τη Siemens προκειμένου να επέλθει μια συμβιβαστική επίλυση της διαφοράς, σε συνεργασία με συναρμόδια υπουργεία (Δικαιοσύνης, Υποδομών), ώστε να τερματιστεί η εμπλοκή σε διάφορα έργα, όπως αυτά του Μετρό.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Θα "γράφουν" συνταγές και οι φαρμακοποιοί‬

Προσπάθεια να αντιμετωπισθούν οι ελλείψεις σκευασμάτων στην αγορά


http://img.protothema.gr/A9FCF456238520C6F008D6FF2D1B2298.jpg
Δικαίωμα αντικατάστασης φαρμάκων αναμένεται να δώσει στους φαρμακοποιούς το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα των ελλείψεων φαρμακευτικών σκευασμάτων στην αγορά.

Το θέμα αυτό συζητήθηκε το πρωί της Πέμπτης στη διάρκεια συνάντησης που είχε η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας με εκπροσώπους του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Με αυτό το δικαίωμα οι φαρμακοποιοί θα μπορούν να χορηγούν άλλο φαρμακευτικό σκεύασμα από αυτό που έχει συνταγογραφηθεί στον ασθενή, το οποίο όμως θα περιέχει την ίδια δραστική ουσία.

«Αυτό μπορεί να είναι η απάντηση στις εταιρείες και σε όσους ευθύνονται για τις ελλείψεις» τόνισε ο υπουργός υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος.

«Αυτή η ανάγκη προκύπτει από τις ελλείψεις που καταγράφονται στην ελληνική αγορά κυρίως σε φάρμακα αντικαρκινικά, αντιυπερτασικά, παυσίπονα και άλλα» είπε κατά τη συνάντηση ο κύριος Λουράντος πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.

Όπως εξήγησαν οι φαρμακοποιοί μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες δεν χορηγούν πλέον στα φαρμακεία τα σκευάσματα με πίστωση, γεγονός που μπλοκάρει τη λειτουργία του συστήματος υγείας και αφήνει εκτεθειμένους τους ασθενείς.

Στη συνάντηση τέθηκε το θέμα της μείωσης του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών, η οποία σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας μπορεί να εξασφαλίσει περαιτέρω συρρίκνωση της φαρμακευτικής δαπάνης.

Τέλος ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε για το θέμα της εφεδρείας ότι θα εξαιρεθούν ψυχολόγοι, φυσιοθεραπευτές, διαιτολόγοι, ακτινολόγοι, τεχνολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί και φαρμακοποιοί του ΕΣΥ και των ασφαλιστικών ταμείων.

Read more...

Χωρίς κανένα εισόδημα 500.000 άτομα

Κανένα εργαζόμενο δεν έχουν περίπου 500.000 νοικοκυριά. Φόβοι για έκρηξη ανεργίας στο 17% το 2012. Μειώθηκαν και τα εισοδήματα των μισθωτών κατά 10%. "Κοκκίνισαν" δάνεια 6 δισ. ευρώ.

Περισσότερα από 500.000 νοικοκυριά δεν είχαν κανέναν εργαζόμενο κατά το πρώτο εξάμηνο του 2011, όταν στο αντίστοιχο διάστημα του 2010 ήταν περίπου 400.000, ενώ και εκείνοι που δουλεύουν αναμένεται να καταγράψουν μισθολογικές απώλειες φέτος κατά 6,3%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), στο πρώτο εξάμηνο του έτους το ποσοστό των νοικοκυριών που όλα τα μέλη του ήταν άνεργα ανήλθε στο 12,9%, ενώ ένα χρόνο πριν ήταν 9,8%.

Την ίδια ώρα, το μέλλον για την απασχόληση και τις αμοιβές προδιαγράφεται ζοφερό.

Για το 2011 η ΤτΕ εκτιμά ότι οι μέσες ακαθάριστες πραγματικές αποδοχές στο σύνολο της οικονομίας (ιδιωτικός και δημόσιος τομέας) θα μειωθούν κατά 6,3%, ύστερα από πτώση 9,1% πέρυσι.

Μάλιστα, στο πρώτο εξάμηνο του έτους οι αμοιβές των μισθωτών (σε τρέχουσες τιμές) μειώθηκαν κατά 9,4%, εξαιτίας τόσο της περικοπής των αμοιβών τους κατά 3,1%, όσο και των απολύσεων κατά 6,5%.

Η κατάσταση αυτή εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί και το 2012, καθώς η ΤτΕ προβλέπει ότι το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος (δηλαδή το κόστος των επιχειρήσεων για κάθε προϊόν που παράγουν, με το μεγαλύτερο μέρος να αποτελεί το μισθολογικό κόστος) στο σύνολο της οικονομίας θα μειωθεί περαιτέρω κατά 2,7%.

Να σημειωθεί ότι το 2011 την μεγαλύτερη μισθολογική απώλεια φαίνεται πως θα καταγράφουν οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, καθώς οι μέσες ονομαστικές ακαθάριστες αποδοχές τους υπολογίζεται ότι θα μειωθούν κατά 7,9%. Αμέσως μετά, έρχονται οι εργαζόμενοι στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα (4,9%), στις τράπεζες (4,1%) και στον υπόλοιπο ιδιωτικό τομέα (1,7%).

Επίσης, εκτός από τις μειώσεις είναι σημαντική και η απώλεια των θέσεων εργασίας.

Σύμφωνα με την ΤτΕ, το ποσοστό ανεργίας και υποαπασχόλησης (περιλαμβάνονται και εκείνοι που εργάζονται σε καθεστώς μερικής απασχόλησης επειδή δεν βρίσκουν εργασία πλήρους απασχόλησης) ανήλθε στο δεύτερο τρίμηνο του 2011 στο 21%, όταν το ποσοστό ανεργίας ήταν 16,3%.

Η ΤτΕ κρούει μάλιστα τον κώδωνα του κινδύνου για την ενίσχυση της διαρθρωτικής ανεργίας, δεδομένου ότι οι μακροχρόνια άνεργοι (άνω του ενός έτους σε αναζήτηση εργασίας) αυξάνονται διαρκώς. Δηλαδή, προειδοποιεί για τον κίνδυνο της ταυτόχρονης ύπαρξης υψηλής ανεργίας, κενών θέσεων εργασίας και πληθωρισμού.

Δεν αποπληρώνουν δάνεια

Σημαντική επιδείνωση σημειώθηκε στο μέτωπο των καθυστερήσεων στα δάνεια κατά τη διάρκεια του α΄ εξάμηνου του 2011, καθώς όσο περνά ο καιρός η κατάσταση χειροτερεύει, ως αποτέλεσμα της ύφεσης που πλήττει την ελληνική οικονομία.

Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζας της Ελλάδος μέσω της ενδιάμεσης έκθεσης για τη νομισματική πολιτική, είναι ενδεικτικά του μεγέθους του προβλήματος, καθώς από τις αρχές του χρόνου έως και το τέλος Ιουνίου κοκκίνισαν δάνεια συνολικού ύψους άνω των 6 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, όσα βρέθηκαν σε καθυστέρηση άνω των 3 μηνών ανήλθαν στο 12,8% επί του συνολικού χαρτοφυλακίου των τραπεζών, έναντι 10,5% στο τέλος του 2010.

Εν μέρει η άνοδος αυτή είναι αποτέλεσμα και της υποχώρησης των υπολοίπων των δανείων, ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης προέρχεται από τη στάση πληρωμών στην οποία έχουν προχωρήσει χιλιάδες δανειολήπτες.

Μέσα σε ένα εξάμηνο οι επισφαλείς απαιτήσεις από νοικοκυριά και επιχειρήσεις ξεπέρασαν τα 32 δισ. ευρώ, παρά το γεγονός ότι την ίδια περίοδο οι τράπεζες σχημάτισαν προβλέψεις συνολικού ύψους 3 δισ. ευρώ.

http://news247.gr


Read more...

Παναγιωτακόπουλος: Κυβέρνηση- οπερέτα Παπαδήμου









Παναγιωτακόπουλος: Κυβέρνηση- οπερέτα Παπαδήμου
Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης Παπαδήμου αλλά και του τέως πρωθυπουργού, Γιώργο Παπανδρέου, εξαπέλυσε με ανακοινωσή της η Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ. Με τίτλο «από το ΛΑΟΣ – ΠΑ.ΣΟ.Κ στην εξουσία καταλήξαμε στο ΛΑ.Ο.Σ – ΠΑ.ΣΟ.Κ συγκυβέρνηση» με αφορμή ο πρόεδρος της Αριστερής Πρωτοβουλίας ΠΑΣΟΚ, κ. Παναγιωτακόπουλος, στην ανακοινωσή του επισημαίνει ότι η νέα κυβέρνηση εκτελεί εντολές της γερμανικής κυβέρνησης, ενώ κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για αδιαφορία στα πολιτικά και οικονομικά τεκταινόμενα.

Όπως αναφέρεται:


«Χωρίς καμία αλλαγή συνεχίζεται η προσπάθεια φτωχοποίησης του ελληνικού λαού από την κυβέρνηση – οπερέτα του κ. Παπαδήμου.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το οικονομικό σχέδιο της παρούσας Κυβέρνησης, κατ’ εντολή των δανειστών και της Γερμανικής Κυβέρνησης που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε λιγότερες απώλειες για τις μεγάλες τράπεζες, επιστροφή του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων στη δεκαετία του ’60 και πλήρη απώλεια της εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας. Η Ελλάδα και το μέλλον της υποθηκεύεται και οι εργαζόμενοι προσφέρονται ανθρωποθυσία στις απαιτήσεις των ολοένα και πιο απαιτητικών δανειστών, που σκυλεύουν το πτώμα μιας χώρας και ενός περήφανου λαού.

Ανεργία, απολύσεις, ετσιθελική απώλεια εργασιακών κεκτημένων, εργασιακός μεσαίωνας, συντάξεις κουτσουρεμένες, μισθοί πείνας και επιπλέον χαράτσια, εισφορές και ληστρικές αποφάσεις ακολουθούν το κλίμα ευφορίας που καλλιέργησαν οι εκπρόσωποι των μεγάλων συμφερόντων της χώρας, που έχουν πλέον το δικό τους άνθρωπο επικεφαλής μιας περίεργης και χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση κυβέρνησης.

Η συμμετοχή για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση της ακροδεξιάς σε αυτή αποτελεί μια ακόμη προσβολή για τα δημοκρατικά πιστεύω των Ελλήνων πολιτών και είναι αναμφισβήτητα κατάφορη παραβίαση της εντολής του λαού, όπως εκφράστηκε στις τελευταίες εκλογές.

Την ίδια στιγμή το ΠΑΣΟΚ παρακολουθεί τις εξελίξεις αδύναμο να παρέμβει. Η ηγετική ομάδα που με ευθύνη της οδήγησε τα πράγματα σε συνταγματική εκτροπή, όχι μόνο σιωπά υλοποιώντας υποταγμένη τις απαιτήσεις των ξένων δυναστών μας, αλλά καταπατά και κάθε έννοια δημοκρατικής λειτουργίας του κινήματος, λες και είναι χωράφι της!

Είναι απίστευτο αλλά ότι συμβαίνει στη χώρα και ότι συμβαίνει στο κίνημα δεν έχει συζητηθεί πουθενά. Τα κεντρικά του όργανα παραμένουν στον πάγο, οι οργανώσεις του διαλύονται, τα μέλη και τα στελέχη του απομακρύνονται απογοητευμένα και οργισμένα για τη συνεχιζόμενη προδοσία των οραμάτων τους.

Τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ πνέει τα λοίσθια, ο πρόεδρος του αδυνατεί να κατανοήσει την εξέλιξη των πραγμάτων. Αντί να απευθυνθεί στο ίδιο του το κόμμα προτιμά συζητήσεις με στελέχη, δίνοντας την εικόνα μιας «διαπραγμάτευσης» για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ πέρα και έξω από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Αγνοώντας το μέγεθος του προβλήματος, χωρίς ο ίδιος να έχει αποφασίσει για τις επόμενες κινήσεις του, δίνει το δικαίωμα στους ανυπομονούντες υποψήφιους αρχηγούς να ξεδιπλώσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες. Την ίδια όμως στιγμή αρνείται πεισματικά να απευθυνθεί στα επίσημα όργανα του κινήματος».
http://newpost.gr
Read more...

Βόμβα Καστανίδη: Ο Παπανδρέου δεν έφυγε μόνος του, τον έριξε μερίδα βουλευτών σε συνεργασία με ΜΜΕ









Βόμβα Καστανίδη: Ο Παπανδρέου δεν έφυγε μόνος του, τον έριξε μερίδα βουλευτών σε συνεργασία με ΜΜΕ
Την άποψη ότι τον Γιώργο Παπανδρέου «έριξε» μερίδα βουλευτών σε σύμπραξη με μέσα ενημέρωσης εξέφρασε, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Καστανίδη, ο τέως πρωθυπουργός δεν έφυγε οικειοθελώς, αλλά εκβιάστηκε. Ο Χάρης Καστανίδης κατήγγειλε, δε, ότι ο Γ.Παπανδρέου «έπεσε μέσα από την κοινοβουλευτική ομάδα του, με την σύμπραξη μέσων μαζικής ενημέρωσης. Τον έριξε μερίδα βουλευτών, που του έλεγαν: "Ή θα δηλώσεις ότι θα φύγεις και θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης ή θα σε ρίξουμε μέσα στη Βουλή. Ήδη, πριν από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου έλεγαν ότι δεν θα το ψηφίσουν, είχαμε κι ανεξαρτητοποιήσεις, ή δηλώσεις προς αυτήν την κατεύθυνση».

Ο τέως υπουργός Εσωτερικών υπεραμύνθηκε μεταξύ άλλων της επιλογής του δημοψηφίσματος, τονίζοντας ότι ακόμη και χωρίς να διενεργηθεί «πέτυχε όλα όσα δεν είχαν επιτευχθεί έως εκείνη την ώρα».

«Θα επιμείνω έως το τέλος για το δημοψήφισμα, γιατί έχει επιτύχει όσα δεν είχαν επιτευχθεί έως εκείνη την ώρα» επισήμανε ο Χ.Καστανίδης, εξηγώντας ότι ήταν μια δημοκρατική επιλογή την ώρα που «η κυβέρνηση είχε βρεθεί σε πλήρη απομόνωση, υπήρχε πλήρες κοινωνικό αδιέξοδο, το σύνολο του κράτος ήταν σε στάση κατά της κυβέρνησης, ακόμη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έλεγαν ότι δεν θα ψήφισαν άλλα μέτρα και η αντιπολίτευση ήταν αρνητική στην απόφαση της 26ης Οκτωβρίου».

«Το δημοψήφισμα έκανε τη δουλειά του: Ξαφνικά όλος ο πολιτικός άξονας μετακινήθηκε στο ναι. Ναι στην Ευρωζώνη, ναι στην εθνική ενότητα, ναι στο να δουλέψουμε μαζί. Και ο ελληνικός λαός κατάλαβε τι διακυβεύεται. Και θα ψήφιζε ναι στο δημοψήφισμα ο ελληνικός λαός, γιατί κατάλαβε την επικινδυνότητα της στιγμής» σημείωσε ο κ. Καστανίδης.

Ο τέως υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε την άποψη ότι «το δημοψήφισμα δεν έγινε γιατί δεν στηρίχθηκε εκ των έσω». Κατηγόρησε, δε, υπουργούς για «κωλοτούμπα» στο θέμα του δημοψηφίσματος, λέγοντας: «Δεν αποφασίστηκε το δημοψήφισμα από έναν, τον κ. Παπανδρέου, ή από δύο - τρεις, αλλά από την συντριπτική πλειοψηφία του Υπουργικού Συμβουλίου».

Όσον αφορά στη συζήτηση που έχει ανοίξει για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Καστανίδης υπογράμμισε: «Οι επίδοξοι διάδοχοι, ας περιμένουν. Εν μέσω θυέλλης δεν μπορεί να ανοίγουν τέτοια θέματα». Ζήτησε ένα «ενδοκομματικό θέμα να μην γίνει ενδοκυβερνητικό», εκφράζοντας την άποψη ότι δηλώσεις που σχετίζονται με την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ και τις προσωπικές φιλοδοξίες στελεχών «δεν βοηθούν το έργο της κυβέρνησης».

Τόνισε ότι αυτή τη στιγμή, που η φωτιά έχει φθάσει στον πυρήνα της Ευρωζώνης, θα έπρεπε όλοι να κοιτούν το εθνικό συμφέρον και να μην συζητούν ενδοκομματικά θέματα. Εξέφρασε, δε, αμφιβολία αν τελικά θα ισχύσει η απόφαση της 26ης Οκτωβρίου, εν μέσω των τριγμών των τελευταίων ημερών στην Ευρωζώνη.

Επιπλέον, μιλώντας για το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Καστανίδης είπε πως το κόμμα «πληρώνει την ιστορική αντίφαση, ως σοσιαλιστικό να πρέπει να εφαρμόσει γονατιστό μια νεοφιλελεύθερη πολιτική για τη σωτηρία της χώρας» και επισήμανε πως «χρειάζεται να ξαναμιλήσει στο όνομα της κεντροαριστεράς και να διαμορφώσει έναν προοδευτικό αστερισμό δυνάμεων για να προωθήσει άλλες πολιτικές».
http://newpost.gr
Read more...

Δικαιωμένος για τη στάση που τήρησε αισθάνεται ο Αντ. Σαμαράς

«Τα πετύχαμε όλα»


http://img.protothema.gr/2F4617F27EE1C8DD78F57971F860F7C4.jpg

Δικαιωμένος για τη στάση που τήρησε στο θέμα των έγγραφων δεσμεύσεων και ικανοποιημένος επειδή κρίνει πως με τη σταθερότητα που επέδειξε «πέτυχε τους στόχους του», εμφανίζεται ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.
Ο ίδιος παρομοίασε τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους αναφορικά με τις έγγραφες δεσμεύσεις από πλευράς του με μία παρτίδα σκάκι, από την οποία βγήκε κερδισμένος.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, έξω από το γραφείο του στη Βουλή, τόνισε χαρακτηριστικά: «Η διαπραγμάτευση είναι σαν ένα παιχνίδι πάνω σε σκακιέρα. Κάνεις κινήσεις και περιμένεις την κίνηση του άλλου. Εκεί πρέπει να μείνεις σταθερός και εγώ έμεινα σταθερός».

Για να καταλήξει λέγοντας πως με τη σταθερή του στάση «τα πετύχαμε όλα».

Σε κάθε περίπτωση και μετά τις πρώτες, καταρχήν θετικές, αντιδράσεις των Ευρωπαίων εταίρων, φαίνεται πως τερματίστηκε τουλάχιστον ο προβληματισμός στην ηγετική ομάδα της ΝΔ, προβληματισμός που είχε κορυφωθεί τις τελευταίες ημέρες, όσο αυξάνονταν τα μηνύματα πως δεν θα εκταμιευθεί η έκτη δόση.

Ενδεικτική η δήλωση του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Άκη Γεροντόπουλου, ο οποίος, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό υποστήριξε ότι η επιστολή Σαμαρά είναι επανάληψη της επιστολής προς το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στην οποία εξηγεί τις πάγιες απόψεις του. Σύμφωνα με τον κ. Γεροντόπουλο, η πρώτη επιστολή προς το ΕΛΚ είναι μία πολιτική ανάλυση της κατάστασης στη χώρα, ενώ η δεύτερη, που απευθύνεται στα όργανα της ΕΕ (Κομισιόν, Eurogroup και ΕΚΤ) και το ΔΝΤ επικεντρώνεται στα οικονομικά δεδομένα και γι’ αυτό δεν υπάρχει αναφορά για το χρόνο εκλογών.

Επίσης, συνεργάτες του κ. Σαμαρά υποστηρίζουν ότι στην επιστολή δεν απεμπολεί το δικαίωμα διαπραγμάτευσης και επικαλούνται δημοσίευμα της Wall Street Journal, όπου επισημαίνεται ότι στην επιστολή «επαναλαμβάνεται ρητά η μακροχρόνια αντίρρηση του Αντώνη Σαμαρά για το μείγμα των μέτρων λιτότητας που υιοθέτησε η προηγούμενη κυβέρνηση ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι των ελλειμμάτων του προϋπολογισμού, όπως υποσχέθηκε στους δανειστές»…

Από την πλευρά του, τέλος, ο κ. Φαήλος Κρανιδιώτης, στενός συνεργάτης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «είναι ψευδές ότι υπάρχει συμβιβασμός. Ο Αντώνης Σαμαράς δεν έβαλε την υπογραφή του σε ένα κείμενο με πέντε υπογραφές, όπως του ζητούσαν. Δεν δέχθηκε την υποταγή»…
Read more...

«Η Ελλάδα δεν έχει πιάσει ακόμα πάτο»

Συνέντευξη Ράιχενμπαχ στη Die Welt:


http://img.protothema.gr/AE7C50B12C4DA615A33BAAFB49D468C7.jpg
H κρίση στην Ελλάδα θα οξυνθεί περαιτέρω, καθώς η διεθνής επενδυτική κοινότητα δεν έχει ακόμα πεισθεί για τη δυνατότητα της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης, να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την κρίση χρέους.

Ξεκάθαρος και αποκαλυπτικός ο επικεφαλής της taskforce της ΕΕ Χορστ Ράιχενμπαχ σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt (link) δεν διστάζει να δηλώσει πως οι επενδυτές που ενδεχομένως έχουν ενδιαφέρον να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα αναμένουν να «πάει πιο κάτω η καθοδική φάση που διάγει η οικονομία της χώρας».

Δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Οι καλοί επενδυτές θα δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα σε μια καθοδική φάση. Αλλά αυτό το κάνουν όταν πειστούν ότι δεν πάει πιο κάτω, όταν δηλαδή βρισκόμαστε πλέον στον πάτο»!

Κάτι που κατά τον χερ Ράιχενμπαχ «δεν έχει συμβεί ακόμη στην περίπτωση της Ελλάδας»!!!

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, υπογραμμίζει ότι η επόμενη σημαντικότερη αποστολή της taskforce είναι βελτιώσει το επενδυτικό κλίμα στη χώρα μας, διευκρινίζοντας παράλληλα πως το πρόγραμμα διάσωσης καθυστέρησε.

«Από την σημερινή οπτική γωνία είναι σαφές ότι η βοήθεια δεν είχε το απαιτούμενο εύρος και την ταχύτητα», λέει ο κ. Ράιχενμπαχ αποδίδοντας τα λάθη στην απουσία σχετικής εμπειρίας. «Για μια τέτοια περίπτωση κανείς δεν είχε τη συνταγή στην τσέπη», επισημαίνει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι τα λάθη εκδικούνται τώρα με το αυξημένο κόστος επίλυσης του προβλήματος που επιβαρύνει όλους τους Ευρωπαίους ...

Read more...

Μείωση 35% στους μισθούς εισηγμένων ΔΕΚΟ σε σχέση με τις αποδοχές του 2009

«Κούρεμα» εν όψει ιδιωτικοποίησης

(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Στην απότομη προσγείωση των εισοδημάτων χιλιάδων εργαζομένων σε ΔΕΚΟ που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο (ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΕΛΤΑ, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΛΑΡΚΟ), οι περισσότερες εκ των οποίων είναι μάλιστα κερδοφόρες, καθώς και στην ΑΤΕ και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, προχωρά η κυβέρνηση κλείνοντας τον κύκλο μειώσεων των μισθών, που ξεκίνησε από το στενό δημόσιο τομέα και τις ζημιογόνες ΔΕΚΟ.

Με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών δόθηκε εντολή στις διοικήσεις 11 μεγάλων εταιριών να «κουρέψουν» για όλους τους εργαζομένους τις αποδοχές του Νοεμβρίου σε ποσοστό ως 25% σε σχέση με τις αποδοχές του Οκτωβρίου. Ο τελικός στόχος είναι οι μηνιαίες αποδοχές για κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά να είναι μειωμένες κατά 35% σε σχέση με τις αποδοχές που είχαν τον Οκτώβριο του 2009, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί στον προυπολογισμό του 2012.

Εφόσον τον προηγούμενο μήνα έχουν γίνει μειώσεις, τότε το ποσοστό περικοπών θα είναι χαμηλότερο, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στις περισσότερες εταιρίες δεν έγιναν περικοπές μισθών.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο που έστειλε πρίν από λίγο ο ειδικός γραμματέας Γ. Κυριακός, που εποπτεύει όλες τις ΔΕΚΟ, οι διοικήσεις πρέπει να προχωρήσουν άμεσα στην μείωση των αποδοχών που λάμβαναν οι δικαιούχοι κατά τον τελευταίο μήνα πριν από την έναρξη ισχύος των ως άνω διατάξεων, δηλαδή την 31/10/2011 ως 25% και αν υπάρχει «υπερβάλλουσα μείωση» (ως το 35% των αποδοχών του 2009 που είναι το όριο) να κατανεμηθεί ισόποσα σε χρονικό διάστημα δύο ετών δηλαδή το 2012 και το 2013.

Η εφαρμογή της πολιτικής αυτής αναμένεται να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων καθώς οι περικοπές είναι βίαιες και γενικευμένες.

Παράδειγμα μείωσης μισθού

Υπάλληλος λαμβάνει κατά την 31/10/2011 μηνιαίες αποδοχές ύψους 3.000 ευρώ. Εάν με την εφαρμογή του νόμου οι αποδοχές του θα πρέπει να διαμορφωθούν στο ποσό των 2.000 ευρώ, τότε οι μηνιαίες αποδοχές του υπάλληλου αυτού θα μειωθούν ως εξής:

Από 1/11/2011 έως 31/10/2012: 3.000 – (3.000 x 25%) = 2.250 ευρώ.

Το ποσό των 250 ευρώ που απομένει, για να διαμορφωθούν οι αποδοχές στα 2.000 ευρώ, θα αφαιρεθεί σε δύο δόσεις ως εξής:

Από 1/11/2012 έως 31/10/2013: 2.250 - 125,00 = 2.125 ευρώ.

Από 1/11/2013 και εφεξής: 2.000 ευρώ.

Οι εταιρείες που εφαρμόζεται το μέτρο αυτό είναι οι εξής:

  • Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος (ATEbank) Α.Ε.
  • Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) Α.Ε.
  • Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) Α.Ε.
  • Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛ.ΤΑ.) Α.Ε.
  • Εταιρεία Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) Α.Ε.
  • Εταιρεία Ύδρευσης Αποχέτευσης Πρωτεύουσας (ΕΥΔΑΠ) Α.Ε.
  • ΛΑΡΚΟ
  • ΟΠΑΠ Α.Ε.
  • Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) Α.Ε.
  • Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) Α.Ε.
  • Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Α.Ε.
Από το μέτρο αυτό εξαιρέθηκαν μόνο ο ΟΤΕ και τα ΕΛΠΕ, καθώς πλέον ελέγχονται μετοχικά από ιδιωτικά κεφάλαια.

Όπως ερμημεύουν την απόφαση αυτή κορυφαίοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, απώτερος στόχος δεν είναι μόνο η οικονομική εξυγίανσή τους, δεδομένου ότι οι περισσότερες είναι κερδοφόρες, αλλά η προετοιμασία 100% ιδιωτικοποίησης τους.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Μερίδα βουλευτών έριξε τον Γ.Παπανδρέου κατήγγειλε ο Χάρης Καστανίδης...



Την άποψη ότι τον Γιώργο Παπανδρέου «έριξε» μερίδα βουλευτών σε σύμπραξη με μέσα ενημέρωσης εξέφρασε, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης. Σύμφωνα... με τον κ. Καστανίδη, ο τέως πρωθυπουργός δεν έφυγε οικειοθελώς, αλλά εκβιάστηκε.
TANEA



Read more...

Με χωριστές επιστολές από τους αρχηγούς φαίνεται ότι κλείνει το θέμα για την 6η δόση

Ικανοποίηση Παπαδήμου για την εξέλιξη

Στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου
Στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Το θέμα των δεσμεύσεων των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησε ο πρωθυπουργός στις επαφές που είχε με Ευρωπαίους αξιωματούχους τις προηγούμενες ημέρες, όπως ο ίδιος ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργικό Συμβούλιο.

Αυτό που φαίνεται να συμφωνήθηκε είναι ότι οι πολιτικοί αρχηγοί θα αποστείλουν χωριστές επιστολές, ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Παπαδήμος εξέφρασε, στο υπουργικό Συμβούλιο, την ικανοποίησή του για την αποστολή της επιστολής Σαμαρά.

Η αξιολόγησή της θα γίνει την προσεχή Τρίτη στη συνεδρίαση του Eurogroup και σύμφωνα με την εκτίμηση του πρωθυπουργού θα γίνει θετικά αποδεκτή και δεν θα υπάρξουν προβλήματα.

Όπως επίσης έγινε γνωστό, την προσεχή Τετάρτη 30 Νοεμβρίου θα συνεδριάσει η κυβερνητική επιτροπή, η οποία συγκροτήθηκε με απόφαση του πρωθυπουργού και στην οποία θα μετέχουν όλοι οι υπουργοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, όπως ανέφερε στη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, στις 12 Δεκεμβρίου θα αρχίσουν οι συζητήσεις (με την τρόικα) για το νέο οικονομικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Βενιζέλου, όλα τα σημαντικά θέματα, ψήφιση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου, Δανειακή Σύμβαση και PSI θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Δε θα υπάρξει περαιτέρω μείωση των συντάξεων διαβεβαιώνει ο διοικητής του ΙΚΑ









Δε θα υπάρξει περαιτέρω μείωση των συντάξεων διαβεβαιώνει ο διοικητής του ΙΚΑ
Κατηγορηματικός ότι δεν πρόκειται να υπάρξει περαιτέρω μείωση των συντάξεων εμφανίστηκε μέσω του ΣΚΑΪ ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

«Θα αντιμετωπίσουμε με εξειδικευμένο τρόπο τη μείωση των εσόδων και εκτιμώ ότι από το 2013 τα έσοδα θα ανακάμψουν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σπυρόπουλος.

Παρέπεμψε ωστόσο για περισσότερες λεπτομέρειες μέσα στο Γενάρη.

Read more...

Νέα επιδρομή στις τσέπες - Ο Παπακωνσταντίνου αυξάνει τα τιμολόγια ηλεκτρικού από 1η Ιανουαρίου









Νέα επιδρομή στις τσέπες - Ο Παπακωνσταντίνου αυξάνει τα τιμολόγια ηλεκτρικού από 1η Ιανουαρίου
Χαμηλότερες από 19% (που είναι το αίτημα της ΔΕΗ) θα είναι οι αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού που θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου του 2012, σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιες πηγές. Το ποσοστό των αυξήσεων θα αποφασιστεί εντός των ημερών από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Παπακωνσταντίνου με βάση τα στοιχεία για αύξηση του κόστους που επικαλείται η ΔΕΗ και την εισήγηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας που επίσης αναμένεται σύντομα.

Δεν αποκλείεται πάντως το ποσοστό αύξησης να είναι διψήφιο, καθώς η σταδιακή προσαρμογή των τιμολογίων του ηλεκτρικού, ώστε να αντανακλούν το κόστος, αποτελεί υποχρέωση της χώρας που απορρέει και από το μνημόνιο, με ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Ιούνιο του 2013.

Τρεις ακόμη παράγοντες για τους οποίους δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις θα παίξουν ρόλο στη διαμόρφωση της τελικής επιβάρυνσης για τους καταναλωτές:

χρόνος εφαρμογής του μηχανισμού σύνδεσης των χονδρικών με τις λιανικές τιμές ρεύματος. Ο μηχανισμός σύμφωνα με την εισήγηση της ΡΑΕ θα ενεργοποιηθεί το 2012 και θα προβλέπει προσαρμογή των τιμολογίων ανά εξάμηνο, ανάλογα με τη διακύμανση των τιμών χονδρικής που εξαρτώνται από το κόστος παραγωγής (καύσιμα, εργατικά κλπ.) και το ισοζύγιο προσφοράς και ζήτησης. Δεν έχει ληφθεί όμως τελική απόφαση από το ΥΠΕΚΑ για θέσπιση ρήτρας χονδρικών τιμών.

-Το ποσοστό αύξησης του τέλους υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η αύξηση θεωρείται αναγκαία για να συνεχιστεί η χρηματοδότηση των παραγωγών ρεύματος από ΑΠΕ (φωτοβολταϊκά, αιολικά, κλπ.) αλλά και για να περιοριστεί το έλλειμμα του Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς, ο οποίος κάνει την εκκαθάριση της αγοράς και πληρώνει τους παραγωγούς, έλλειμμα που υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ. Εξετάζεται το ενδεχόμενο ενίσχυσης του Διαχειριστή με ποσοστό του τέλους υπέρ της ΕΡΤ ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα μειωθούν και οι εγγυημένες τιμές αγοράς της"πράσινης" ενέργειας, όχι αναδρομικά αλλά για τις μονάδες που θα κατασκευαστούν στο μέλλον.

-Τη διατήρηση ή μη και με ποια μορφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που επιβλήθηκε το Σεπτέμβριο στο φυσικό αέριο. Ο φόρος αυτός, όπως έχει προειδοποιήσει και επίσημα η ΡΑΕ, οδηγεί σε κατάρρευση τους παραγωγούς ρεύματος με μονάδες φυσικού αερίου. Μια λύση που εξετάζεται είναι να μεταφερθεί η επιβάρυνση από το καύσιμο (φυσικό αέριο) στα τιμολόγια.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει υποβάλει η ΔΕΗ στη ΡΑΕ το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί σωρευτικά από το 2010 κατά 19 %.

Στο μεταξύ σε φάση ολοκλήρωσης μπαίνουν οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το θέμα της πρόσβασης τρίτων στη λιγνιτική παραγωγή ρεύματος. Η λύση που προκρίνεται περιλαμβάνει συνδυασμό πώλησης λιγνιτικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ (πιθανώς από τους σταθμούς Αμυνταίου, Μεγαλόπολης, Φλώρινας, ενδεχομένως και Αγ. Δημητρίου) και ανταλλαγής ενέργειας με ευρωπαϊκές εταιρίες. Η διαδικασία πώλησης θα γίνει με ανοιχτό διαγωνισμό ενώ θα προηγηθεί εκτίμηση της αξίας των μονάδων από ανεξάρτητους συμβούλους. Ένα μέρος των εσόδων από την πώληση θα παραμείνει στη ΔΕΗ αλλά θεωρείται βέβαιο ότι το Δημόσιο, ως μέτοχος της επιχείρησης αλλά και δεδομένων των δημοσιονομικών προβλημάτων θα εισπράξει το μεγαλύτερο τμήμα. Η διαδικασία πώλησης μονάδων θα ξεκινήσει μέσα στο 2012 και στόχος είναι να ολοκληρωθεί την ίδια χρονιά.

Παράλληλα θα κινηθεί η διαδικασία περαιτέρω αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ για την οποία όπως έχει ήδη ανακοινωθεί εξετάζονται τρία σενάρια: η πώληση "πακέτου" μετοχών έως 17 %, η πώληση μεριδίων από τις θυγατρικές μεταφοράς και διανομής και η δημιουργία μιας "μικρής ΔΕΗ" με πώληση λιγνιτικών μονάδων μαζί με υδροηλεκτρικά της ΔΕΗ, λύση που προσαρμόζεται και στο ζήτημα της πρόσβασης τρίτων στη λιγνιτική παραγωγή.

Ανοιχτό παραμένει το ζήτημα αν η αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ και του ΔΕΣΦΑ θα προχωρήσει ξεχωριστά για κάθε μια από τις δυο εταιρίες ή θα διατεθούν προς πώληση ως ενιαίο σύνολο। Η απόφαση θα εξαρτηθεί από διερεύνηση της αγοράς και του ενδιαφέροντος που θα υπάρξει για κάθε μια από τις δυο περιπτώσεις. Παράλληλα προχωρά η πώληση "πακέτου" μετοχών των ΕΛΠΕ (το Δημόσιο ελέγχει το 35 %), χωρίς να αποκλείεται γενικότερη αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος.
http://newpost.gr
Read more...

Τα αλλάζει όλα στο κόμμα ο Παπανδρέου

Ζυγίζει τα δεδομένα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ…


http://img.protothema.gr/D5F19F306E666291CC6329B7F642C9D1.jpg
Σε φάση βαθειάς περισυλλογής για τα επόμενα βήματά του είναι ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει βάλει κάτω τα δεδομένα και όλα τα εναλλακτικά σενάρια.

* Πολιτικά το ΠΑΣΟΚ είναι βαθειά πληγωμένο. Οργάνωση δεν υπάρχει, ούτε διάθεση για δουλειά από τα στελέχη. Οι δελφίνοι έχουν ήδη σηκώσει χέρι και οι βουλευτές αναζητούν τρόπους και οδούς πολιτικής επιβίωσης.
* Η κυβέρνηση Παπανδρέου βαρύνεται από σειρά καθυστερήσεων και αντιφατικών δηλώσεων. Αποτέλεσμα ήταν να παραδώσει στην κυβέρνηση Παπαδήμου.
* Πέτυχε, όμως, το δανειακό πρόγραμμα των 110 δισ. ευρώ και είχε δίκιο στο ότι δεν υπάρχει ελληνικό πρόβλημα μόνο, αλλά πρόβλημα με το ευρώ.
* Ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου άνοιξε το δρόμο για κυβέρνηση συνεργασίας, προκειμένου να υλοποιηθεί η τελευταία επιτυχία του, η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου.
* Οικονομικά το ΠΑΣΟΚ είναι καταχρεωμένο. Οι εργαζόμενοί του παραμένουν απλήρωτοι για τον Οκτώβριο. Αποτέλεσμα είναι να λέγονται στους διαφόρους διάφορα. Όπως για τον προϋπολογισμό του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης, ο οποίος για πρώτη φορά στην ιστορία του Κινήματος ήταν μεγαλύτερος τα τελευταία χρόνια από τον προϋπολογισμό των κινητοποιήσεων.
* Οι δημοσκοπήσεις λένε ότι αν το ΠΑΣΟΚ πάει ως έχει στις εκλογές θα πέσει κάτω από το 20%.

Αυτά είναι η κατάσταση με την οποία ήρθε αντιμέτωπος επιστρέφοντας στην Ιπποκράτους ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αφού άκουσε τις απόψεις των κορυφαίων στελεχών, είναι έτοιμος να πάρει τις αποφάσεις του. Κανείς δεν αμφισβήτησε το δικαίωμά του να οδηγήσει το κόμμα στις εκλογές. Αμφισβήτησαν, όμως, το αν συμφέρει το κόμμα και αν συμφέρει τον ίδιο.

Οι περισσότεροι του έδειξαν τον δρόμο της αλλαγής σκυτάλης, αφού εξασφαλιστεί η έκτη δόση. Με τρόπο που θα διασφαλίσει την ενότητα του Κινήματος και τη δική του υστεροφημία. Στόχος είναι ένα καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα, που θα κρατήσει την παράταξη σε τροχιά εξουσίας και θα διατηρήσει την ασπίδα προστασίας στα στελέχη της. Μια ασπίδα που πολλοί θεωρούν απαραίτητη, μετά τα λάθη της προηγούμενης κυβερνητικής περιόδου.

Στο ερώτημα πως θα γίνει αυτό οι γνώμες διίστανται. Άλλοι θέλουν εκλογή νέου επικεφαλής της ΚΟ, άλλοι θέλουν αλλαγή προέδρου από εθνικό συμβούλιο και άλλοι προτείνουν συνέδριο. Ενώ, σύμφωνα με το καταστατικό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκλέγεται από τη βάση. Στη διαδικασία εμπλέκονται οι σκοπιμότητες των δελφίνων, πάνω απ’ όλα όμως η σχετική διαδικασία θα επηρεαστεί από τις εξελίξεις στο κυβερνητικό μέτωπο.

Αυτές παρακολουθεί και ο Γιώργος Παπανδρέου, αναμένοντας την κατάλληλη ευκαιρία για να ανακοινώσει τις αποφάσεις του.

Διαδικασίες και πρόσωπα

Ερωτηματικό είναι το πρόσωπο του στελέχους στο οποίο ο Γιώργος Παπανδρέου θα εμπιστευτεί την προετοιμασία του συνεδρίου. Άλλοι ποντάρουν στον Δημήτρη Ρέππα και άλλοι στον… Κώστα Λαλιώτη, όνομα που έριξε στις συζητήσεις που είχε με τα στελέχη ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου. Δεδομένου ότι το σενάριο της διαρχίας, άλλος πρόεδρος- άλλος υποψήφιος πρωθυπουργός, έχει αποκλειστεί το ενδιαφέρον στρέφεται στη θέση του γραμματέα. Αυτός θα είναι το αντίβαρο στον όποιο πρόεδρο. Πέραν του Δημήτρη Ρέππα, ακούγονται έντονα τα ονόματα του Χρήστου Παπουτσή και του Κώστα Σκανδαλίδη.

Το κύριο θέμα βέβαια είναι το πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον Γιώργο Παπανδρέου εφόσον ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποφασίσει να παραδώσει και την κομματική εξουσία. Ευάγγελος Βενιζέλος, Ανδρέας Λοβέρδος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Άννα Διαμαντοπούλου είναι τα φαβορί, αν και το προεδρικό μπλοκ συνεχίζει να αναζητεί τον δικό του εκλεκτό.

Read more...

Χωρίς τέλος η βία των ΜΑΤ στο Χολαργό...




48ωρη απεργία κήρυξε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ...
Ακόμη και τώρα μετά από 13 προσαγωγές και βιαιοπραγίες των ΜΑΤ, ακόμα και κατά συνταξιούχων, συνεχίζονται μπροστά στα... γραφεία της ΔΕΗ στο Χολαργό οι σκηνές βίας.
Τα ΜΑΤ απωθούν με ιδιαίτερη σκληρότητα τους συγκεντρωμένους, ενώ πριν από λίγο -και μετά την σύλληψη του Νίκου Φωτόπουλου- η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ κήρυξε 48ωρη απεργία...



Read more...

Σφοδρή επίθεση της Σοφίας Γιαννακά σε Παπανδρέου-Καρχιμάκη...



kourdistoportocali.
Έχει να γίνει της Πόπης, οργισμένος ο Γραμματέας από τη βουλευτίνα...
Το χαζοMega κάνει ότι μπορεί για να απαξιώσει τον Παπανδρέου.
Στα πλαίσια αυτά όταν δεν φωνάζουν την Μιλένα Αποστολάκη, τον Μίμη Ανδρουλάκη, σπεύδουν στην Σοφία Γιαννακά,γνωστή για τις πρόσφατες κωλοτούμπες της. Σήμερα λοιόν η κα Γιαννακά επιχείρησε να απαξιώσει τόσο τον Παπανδρέου, όσο και... τον Καρχιμάκη.

Μοιραίο λάθος από την βουλευτίνα, θα έσπευδε να παρατηρήσει ο προσεκτικός παρατηρητής.
Η απάντηση του Καρχιμάκη θα είναι ιδιαίτερα διεισδυτική...

"Ο Παπανδρέου δεν μπορεί να πάει τη χώρα σε εκλογές.
Πρέπει να απελευθερώσει την παράταξη.
Το ΠΑΣΟΚ είναι διαλυμένο οργανωτικά ακόμη και στα κεντρικά.
Εκτιμώ ότι σύντομα ο Παπανδρέου πρέπει να ανοίξει τις διαδικασίες και πρέπει να γίνει απολογισμός αυτών των 2 χρόνων, πως από το "λεφτά υπάρχουν" πήγαμε στο Μνημόνιο..."



Read more...

Έληξε η κατάληψη της ΓΕΝΟΠ στο κτίριο της Μεσογείων, μετά από αστυνομική επιχείρηση

Προσαγωγή του Ν.Φωτόπουλου

Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ βρίσκονται στο κτίριο της Μεσογείων από το βράδυ της Κυριακής
Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ βρίσκονται στο κτίριο της Μεσογείων από το βράδυ της Κυριακής (Φωτογραφία: Icon )


Αθήνα
Έληξε η κινητοποίηση της ΓΕΝΟΠ στο κτίριο έκδοσης εντολών διακοπής ηλεκτροδότησης της ΔΕΗ στην λεωφ. Μεσογείων, μετά από επιχείρηση της αστυνομίας που πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης. Στη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης επικράτησε μικροένταση και η αστυνομία προσήγαγε τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ Νίκο Φωτόπουλο και ακόμη 9 συνδικαλιστές, που είχαν αποκλείσει την είσοδο του κτιρίου.

Ωστόσο, η ένταση συνεχίζεται, καθώς μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» και εκπρόσωποι φορέων και δήμων που έχουν ταχθεί κατά του τέλους ακινήτων βρίσκονται στο σημείο για να στηρίξουν την κινητοποίηση της ΓΕΝΟΠ.

Νωρίτερα, την ώρα της αστυνομικής επιχείρησης οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ κάλεσαν πολίτες, εργαζόμενους και συνταξιούχους να σπεύσουν στο Χολαργό.

Εκ των προσαχθέντων συνδικαλιστών, το μέλος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ Γιάννης Δήμας μίλησε στον BHMA 99,5 μέσα από το περιπολικό και κατήγγειλε τη χρήση βίας των αστυνομικών δυνάμεων εναντίον των συνδικαλιστών και εργαζομένων της ΔΕΗ που δίνουν αγώνα για να καταργηθεί το άδικο τέλος των ακινήτων από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Η επέμβαση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 08:00, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο διευθυντής των τεχνικών υπηρεσιών παρεμποδίστηκε από τους συνδικαλιστές στην προσπάθειά του να εισέλθει στο κτίριο της λεωφ. Μεσογείων.

Ο διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών ανέφερε στους συνδικαλιστές ότι είχε σκοπό να επαναφέρει τη λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος «Ερμής», που οι εργαζόμενοι έχουν διακόψει από το βράδυ της Κυριακής.

Η κίνηση των συνδικαλιστών προκάλεσε την αυτόφωρη διαδικασία, κάτι που δεν είχε συμβεί από προχθές, που υπήρχε σχετική εισαγγελική εντολή, καθώς μέχρι σήμερα δεν υπήρχε καταγγελία για παρεμπόδιση κάποιου να εισέλθει στο κτίριο.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Βγήκαν στο-τηλεοπτικό-σεργιάνι οι δελφίνοι...


Παραλίγο ο Λοβέρδος να καταθέσει την υποψηφιότητά του στη Σία Κοσιώνη, όπως έκανε ο Χρυσοχοϊδης στο Χατζηνικολάου...
Πως το 'λεγε εκείνη η παροιμία; Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί, αλλά η χαρά δεν την αφήνει.
"Έχουμε καιρό για τη διαδοχή" , είπε ο Λοβέρδος στη Σία Κοσιώνη. Κι αμέσως μετά, έσπευσε-με το μάτι να γυαλίζει από βουλιμία για εξουσία-να δώσει διευκρινίσεις.
"Όταν ...

λέμε, έχουμε καιρό, δεν εννοούμε και χρόνια. Μόλις πάρουμε την 6η δόση και ψηφιστεί ο προϋπολογισμός" .
Δηλαδή, σε καμιά 15αριά μέρες. Μας δουλεύουν οι δελφίνοι. Ευτυχώς, που δεν κατέθεσε την υποψηφιότητά του στη Σία Κοσιώνη, όπως ο Χρυσοχοϊδης στο Χατζηνικολάου...



Read more...

Για θέματα του προϋπολογισμού συνεδριάζει την Πέμπτη το Υπουργικό Συμβούλιο

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού

(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, θα συνεδριάσει την Πέμπτη, στις 12.00 το μεσημέρι στη Βουλή, το Υπουργικό Συμβούλιο. Στο επίκεντρο θα βρεθούν θέματα του προϋπολογισμού.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Τρίωρη στάση των νοσοκομειακών γιατρών της Αττικής την Πέμπτη

Από 11.30 π.μ. έως 2.30 μ.μ

(Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Τρίωρη στάση εργασίας (11.30 π.μ. - 2.30 μ.μ.) πραγματοποιούν την Πέμπτη, οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά, προκειμένου να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν οι εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) έξω από τα γραφεία του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), η υποβαθμισμένη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ βλάπτει το σύνολο των άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένων της χώρας και του ιατρικού κόσμου, ιδίως τους νέους γιατρούς.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Με την Α.Διαματοπούλου συναντώνται την Πέμπτη πανεπιστημιακοί και ερευνητές

Για τα θέματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης


Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου
Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Με τους εκπροσώπους των καθηγητών πανεπιστημίων (ΠΟΣΔΕΠ), των τεχνολογικών ιδρυμάτων (ΟΣΕΠ -ΤΕΙ), καθώς και των ερευνητών (ΕΕΕ) συναντάται την Πέμπτη το πρωί η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.

Η ατζέντα από την πλευρά των εκπροσώπων της ακαδημαϊκής κοινότητας περιλαμβάνει «όλο το πλέγμα των θεσμικών και οικονομικών προβλημάτων που απασχολούν τον ενιαίο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης και της Έρευνας και έχουν αναδειχθεί με σειρά αποφάσεων και ανακοινώσεων των
θεσμικών οργάνων των Ομοσπονδιών».

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Καλύτερο συντονισμό και στήριξη ζήτησε ο Λ.Παπαδήμος από Παπανδρέου, Σαμαρά

Στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο Λουκάς Παπαδήμος στο Μέγαρο Μαξίμου
Ο Λουκάς Παπαδήμος στο Μέγαρο Μαξίμου (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Για τις επαφές που είχε στις Βρυξέλλες, Λουξεμβούργο και Φραγκφούρτη και συζήτησε με τους Γιώργο Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά ο πρωθυπουργός στις συναντήσεις που είχε μαζί τους την Τετάρτη. Συζήτησαν επίσης τρόπους καλύτερου συντονισμού της κυβέρνησης και τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξή του προγράμματος που εφαρμόζει.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα προγραμματισμού του κυβερνητικού έργου για τους επόμενους μήνες.

Επίσης έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις γενικότερες εξελίξεις στην ευρωζώνη, ενώ επισημάνθηκε και η κρισιμότητα των στιγμών τόσο για την Ευρώπη όσο και για την Ελλάδα.

Στις συζητήσεις αναδείχθηκε η ανάγκη αποφασιστικότητας και συνοχής της κυβέρνησης, καθώς και των πολιτικών δυνάμεων που την στηρίζουν.

Με τον κ. Παπανδρέου ο πρωθυπουργός συζήτησε και σχετικά με τις επικείμενες επισκέψεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στις Βρυξέλλες, όπου θα πάρει μέρος στις εργασίες του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και στο Κίελο, όπου θα απευθύνει χαιρετισμό στο Συνέδριο των Πρασίνων.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...