Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Με χωριστές επιστολές από τους αρχηγούς φαίνεται ότι κλείνει το θέμα για την 6η δόση

Ικανοποίηση Παπαδήμου για την εξέλιξη

Στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου
Στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Το θέμα των δεσμεύσεων των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησε ο πρωθυπουργός στις επαφές που είχε με Ευρωπαίους αξιωματούχους τις προηγούμενες ημέρες, όπως ο ίδιος ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργικό Συμβούλιο.

Αυτό που φαίνεται να συμφωνήθηκε είναι ότι οι πολιτικοί αρχηγοί θα αποστείλουν χωριστές επιστολές, ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Παπαδήμος εξέφρασε, στο υπουργικό Συμβούλιο, την ικανοποίησή του για την αποστολή της επιστολής Σαμαρά.

Η αξιολόγησή της θα γίνει την προσεχή Τρίτη στη συνεδρίαση του Eurogroup και σύμφωνα με την εκτίμηση του πρωθυπουργού θα γίνει θετικά αποδεκτή και δεν θα υπάρξουν προβλήματα.

Όπως επίσης έγινε γνωστό, την προσεχή Τετάρτη 30 Νοεμβρίου θα συνεδριάσει η κυβερνητική επιτροπή, η οποία συγκροτήθηκε με απόφαση του πρωθυπουργού και στην οποία θα μετέχουν όλοι οι υπουργοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, όπως ανέφερε στη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, στις 12 Δεκεμβρίου θα αρχίσουν οι συζητήσεις (με την τρόικα) για το νέο οικονομικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Βενιζέλου, όλα τα σημαντικά θέματα, ψήφιση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου, Δανειακή Σύμβαση και PSI θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: