Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Πρώην αντιπρόεδρος της Lehmann Brothers ο νέος Γενικός Γραμματέας του TAXIS Xάρης Θεοχάρης









Πρώην αντιπρόεδρος της Lehmann Brothers ο νέος Γενικός Γραμματέας του TAXIS Xάρης Θεοχάρης
Τη θέση του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων ανέλαβε επίσημα από σήμερα ο κ. Χάρης Θεοχάρης καθώς αναρτήθηκε στο οργανόγραμμα της ΓΓΠΣ το όνομά του, το βιογραφικό του και η φωτογραφία του. Ο κ. Θεοχάρης, αντικατέστησε τον πρώην Γενικό Γραμματέα της ΓΓΠΣ κ. Διομ. Σπινέλλη, ο οποίος είχε υποβάλει εδώ και καιρό την παραίτησή του στον υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλο αλλά του είχε ζητηθεί να παραμείνει στη θέση του μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης τους.



Ο νέος γενικός γραμματέας ήταν από τους στενούς συνεργάτες του απερχόμενου Γενικού Γραμματέα και έχει μεγάλη εμπειρία σε θέματα διαχείρισης έργω και συστημάτων ενώ έχει εργαστεί ως υψηλόβαθμο στέλεχος σε αρκετές επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Είναι κάτοχος διπλώματος MEng στην τεχνολογία λογισμικού (Software Engineering (Hon) - 1993) από το Imperial College of Science Technology and Medicine του Λονδίνου

Έχει εκτεταμένη εμπειρία στον σχεδιασμό, ανάλυση και προγραμματισμό. Διετέλεσε αντιπρόεδρος στην Lehman Brothers, ηγούμενος της Ευρωπαϊκής ομάδας πληροφορικής μετοχικών παραγώγων της εταιρίας. Ως Διευθυντής Μηχανογράφησης της Ασπίς Πρόνοια ασχολήθηκε με διαχείριση συμβολαίων και προμηθειών, βελτιστοποίηση διαδικασιών και επιλεγμένη εισαγωγή εξωτερικών αναθέσεων (outsourcing)

Ειδικότερα, διετέλεσε σύμβουλος του κ. Σπινέλλη από τον Νοέμβριο του 2009 μέχρι πρόσφατα με εξειδίκευση τη διαχείριση έργων και συστημάτων, τη σύνταξη και παρακολούθηση προϋπολογισμών καθώς και τον έλεγχο κόστους,. Στην θητεία του εκεί, ασχολήθηκε με σειρά έργων όπως την Ενιαία Αρχή Πληρωμής, την Απογραφή Αμειβομένων Δημοσίου κ.α. Για σύντομο χρονικό διάστημα πριν την έναρξη της θητείας του ως ΓΓΠΣ, διετέλεσε σύμβουλος του Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών, ασχολούμενος με την παρακολούθηση δράσεων για την υλοποίηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής στρατηγικής.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ:

Τι μας περιμένει απο τον αρχικομπιουτερά του υπ. Οικονομικών...


Πηγή: TO BHMA - tovima।gr
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: