Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Βόμβα Καστανίδη: Ο Παπανδρέου δεν έφυγε μόνος του, τον έριξε μερίδα βουλευτών σε συνεργασία με ΜΜΕ









Βόμβα Καστανίδη: Ο Παπανδρέου δεν έφυγε μόνος του, τον έριξε μερίδα βουλευτών σε συνεργασία με ΜΜΕ
Την άποψη ότι τον Γιώργο Παπανδρέου «έριξε» μερίδα βουλευτών σε σύμπραξη με μέσα ενημέρωσης εξέφρασε, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Καστανίδη, ο τέως πρωθυπουργός δεν έφυγε οικειοθελώς, αλλά εκβιάστηκε. Ο Χάρης Καστανίδης κατήγγειλε, δε, ότι ο Γ.Παπανδρέου «έπεσε μέσα από την κοινοβουλευτική ομάδα του, με την σύμπραξη μέσων μαζικής ενημέρωσης. Τον έριξε μερίδα βουλευτών, που του έλεγαν: "Ή θα δηλώσεις ότι θα φύγεις και θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης ή θα σε ρίξουμε μέσα στη Βουλή. Ήδη, πριν από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου έλεγαν ότι δεν θα το ψηφίσουν, είχαμε κι ανεξαρτητοποιήσεις, ή δηλώσεις προς αυτήν την κατεύθυνση».

Ο τέως υπουργός Εσωτερικών υπεραμύνθηκε μεταξύ άλλων της επιλογής του δημοψηφίσματος, τονίζοντας ότι ακόμη και χωρίς να διενεργηθεί «πέτυχε όλα όσα δεν είχαν επιτευχθεί έως εκείνη την ώρα».

«Θα επιμείνω έως το τέλος για το δημοψήφισμα, γιατί έχει επιτύχει όσα δεν είχαν επιτευχθεί έως εκείνη την ώρα» επισήμανε ο Χ.Καστανίδης, εξηγώντας ότι ήταν μια δημοκρατική επιλογή την ώρα που «η κυβέρνηση είχε βρεθεί σε πλήρη απομόνωση, υπήρχε πλήρες κοινωνικό αδιέξοδο, το σύνολο του κράτος ήταν σε στάση κατά της κυβέρνησης, ακόμη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έλεγαν ότι δεν θα ψήφισαν άλλα μέτρα και η αντιπολίτευση ήταν αρνητική στην απόφαση της 26ης Οκτωβρίου».

«Το δημοψήφισμα έκανε τη δουλειά του: Ξαφνικά όλος ο πολιτικός άξονας μετακινήθηκε στο ναι. Ναι στην Ευρωζώνη, ναι στην εθνική ενότητα, ναι στο να δουλέψουμε μαζί. Και ο ελληνικός λαός κατάλαβε τι διακυβεύεται. Και θα ψήφιζε ναι στο δημοψήφισμα ο ελληνικός λαός, γιατί κατάλαβε την επικινδυνότητα της στιγμής» σημείωσε ο κ. Καστανίδης.

Ο τέως υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε την άποψη ότι «το δημοψήφισμα δεν έγινε γιατί δεν στηρίχθηκε εκ των έσω». Κατηγόρησε, δε, υπουργούς για «κωλοτούμπα» στο θέμα του δημοψηφίσματος, λέγοντας: «Δεν αποφασίστηκε το δημοψήφισμα από έναν, τον κ. Παπανδρέου, ή από δύο - τρεις, αλλά από την συντριπτική πλειοψηφία του Υπουργικού Συμβουλίου».

Όσον αφορά στη συζήτηση που έχει ανοίξει για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Καστανίδης υπογράμμισε: «Οι επίδοξοι διάδοχοι, ας περιμένουν. Εν μέσω θυέλλης δεν μπορεί να ανοίγουν τέτοια θέματα». Ζήτησε ένα «ενδοκομματικό θέμα να μην γίνει ενδοκυβερνητικό», εκφράζοντας την άποψη ότι δηλώσεις που σχετίζονται με την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ και τις προσωπικές φιλοδοξίες στελεχών «δεν βοηθούν το έργο της κυβέρνησης».

Τόνισε ότι αυτή τη στιγμή, που η φωτιά έχει φθάσει στον πυρήνα της Ευρωζώνης, θα έπρεπε όλοι να κοιτούν το εθνικό συμφέρον και να μην συζητούν ενδοκομματικά θέματα. Εξέφρασε, δε, αμφιβολία αν τελικά θα ισχύσει η απόφαση της 26ης Οκτωβρίου, εν μέσω των τριγμών των τελευταίων ημερών στην Ευρωζώνη.

Επιπλέον, μιλώντας για το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Καστανίδης είπε πως το κόμμα «πληρώνει την ιστορική αντίφαση, ως σοσιαλιστικό να πρέπει να εφαρμόσει γονατιστό μια νεοφιλελεύθερη πολιτική για τη σωτηρία της χώρας» και επισήμανε πως «χρειάζεται να ξαναμιλήσει στο όνομα της κεντροαριστεράς και να διαμορφώσει έναν προοδευτικό αστερισμό δυνάμεων για να προωθήσει άλλες πολιτικές».
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: