Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2012

Εκατό "φίλους" διόρισε ο Τσίπρας στη Βουλή...
Μέλη του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλουν με επιστολές τους στην Κουμουνδούρου την ηγεσία του κόμματος σχετικά με τις προσλήψεις ατόμων, για μία εκ των περίπου εκατό θέσεων που το κόμμα δικαιούται, οι οποίες δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις ανάληψης καθηκόντων και δεν...
είχαν ακόμα και τις πανεπιστημιακές περγαμηνές που χρειάζονταν.

Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα δύο προσώπων που τοποθετήθηκαν με προσωπική απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό του γραφείο στη Βουλή. Πρόκειται για δύο προσωπικές φίλες από τα νεανικά χρόνια του προέδρου που σε αντίθεση με δεκάδες βιογραφικά που δόθηκαν, δεν έχουν πτυχίο ΑΕΙ.

Αντιδράσεις όμως υπήρξαν και για άλλους διορισμούς. Ο A. Τσίπρας δέχτηκε σφοδρή κριτική για την τοποθέτηση του δικηγόρου και πρώην γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ σε θέση μετακλητού υπαλλήλου.

Μάλιστα παρά το γεγονός, όπως αναφέρει η εφημερίδα ότι το κόμμα της Αριστεράς είχε αντιταχθεί στην παράλληλη απασχόληση, ο πρώην γραμματέας πήρε και άδεια εξαίρεσης από την υποχρέωση του να τελεί σε αναστολή το δικηγορικό του λειτούργημα.

attikanea.blogspot.gr


Read more...

Αλλεπάλληλες συσκέψεις στο Μαξίμου για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων

Πυρετώδεις διεργασίες


Οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου συνεχίζονταν από το μεσημέρι της Κυριακής έως το βράδυ
Οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου συνεχίζονταν από το μεσημέρι της Κυριακής έως το βράδυ   (Φωτογραφία:  Fosphotos )

Αθήνα
Μαραθώνιος συσκέψεων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Μέγαρο Μαξίμου, για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που μετέδωσε η ΝΕΤ, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά συγκλήθηκαν αλλεπάλληλες συσκέψεις διυπουργικών επιτροπών, προκειμένου να δρομολογηθούν και να υλοποιηθούν σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα μεταρρυθμίσεις, όπως η απλούστευση των διαδικασιών για την αδειοδότηση επιχειρήσεων, η χρήση ηλεκτρονικών μέσων για τις προμήθειες και οι αλλαγές στο φορολογικό μηχανισμό.

Ο πρωθυπουργός χρησιμοποιεί τον όρο Ομάδα Δράσης γιαυτές τις διϋπουργιές επιτροπές, που θα αναλάβουν να συντονίσουν και να προχωρήσουν τάχιστα τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, υπό την προεδρία του.

Όπως φαίνεται, ο πρωθυπουργός θέλει κατά τη συνάντηση με την τρόικα το απόγευμα της Δευτέρας να παρουσιάσει κάτι περισσότερο από το πακέτο των μέτρων ύψους 13,5 δισ. ευρώ και οι μεταρρυθμίσεις είναι ένας τομέας στον οποίο η χώρα έχει καθυστερήσει σημαντικά.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Συμπλοκή αντιεξουσιαστών και ακροδεξιών στον Αγ.Παντελεήμονα - Ενταση και στα Εξάρχεια

Πληροφορίες για 15 προσαγωγές


Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ αντιεξουσιαστών και ακροδεξιών στον Αγιο Παντελεήμονα το βράδυ της Κυριακής.

Οι αντιεξουσιαστές πραγματοποιούσαν αντιρατσιστική μοτοπορεία από τα Εξάρχεια προς τον Αγ.Παντελεήμονα. Στη συμβολή των οδών Φυλής και Μεθύμνης, καθώς και κοντά στην πλατεία Αμερικής σημειώθηκαν συμπλοκές των αντιεξουσιαστών με ακροδεξιούς που συγκεντρώθηκαν στην περιοχή.

Αστυνομικοί της ομάδας Δέλτα επενέβησαν και προχώρησαν σε 15 προσαγωγές, ενώ από τα επεισόδια σημειώθηκαν δύο τραυματισμοί. Οι τραυματίες, που είναι σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά των ακροδεξιών, μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ.

Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες, στην οδό Φυλής κάποιοι από τους αντιεξουσιαστές εγκατέλειψαν τις μοτοσικλέτες τους και έφυγαν.

Λίγη ώρα αργότερα, ακροδεξιοί συγκεντρώθηκαν στην οδό Νιόβης και Αχαρνών, με αποτέλεσμα να κλείσει η οδός Αχαρνών.

Την ίδια ώρα, στα Εξάρχεια επικράτησε ένταση μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών, όταν αστυνομικοί προχώρησαν σε ελέγχους και εντόπισαν μία κλεμμένη μηχανή. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε δύο προσαγωγές.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί αντιρατσιστική εκδήλωση στο Βοξ.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Oλόκληρο το πόρισμα του ΣΔΟΕ για το «σκάνδαλο Καρούζου»...Μία αποκάλυψη που αλλάζει τα δεδομένα του «σκανδάλου Καρούζου» φέρνει στο φως το «Εθνος της Κυριακής». Πρόκειται για το πόρισμα-καταπέλτη του ΣΔΟΕ, στο οποίο όχι μόνο δεν υπάρχει αναφορά ή ... νύξη για εμπλοκή του προέδρου της Βουλής Β. Μεϊμαράκη, αλλά, αντίθετα, αποκαλύπτεται κύκλωμα φοροδιαφυγής με αγοραπωλησίες ακινήτων σε εικονικές τιμές μέσω offshore, πίσω από τις οποίες βρίσκεται ο εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης.

Κύκλωμα τεράστιας φοροδιαφυγής και συνεπώς «κρυφού χρήματος» με αγοραπωλησίες ακινήτων σε εικονικές τιμές και εμπλεκόμενες δεκάδες offshore και αλλοδαπές εταιρείες, πίσω από τις οποίες βρίσκεται ο εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης, αποκαλύπτει το πόρισμα-καταπέλτης του ΣΔΟΕ που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το «Εθνος της Κυριακής».

Στις 250 σελίδες του πορίσματος ξετυλίγεται το κουβάρι των αγοραπωλησιών ακινήτων μεταξύ της εταιρείας ΦΑΝΤΟΜ συμφερόντων Ρέστη και των δύο εταιρειών του ομίλου Καρούζου με πλασματικά τιμήματα με στόχο την αποφυγή πληρωμής φόρων και την απόκρυψη εισοδήματος από τους δύο εμπλεκόμενους.

Στο πόρισμα του ΣΔΟΕ, όπου δεν υπάρχει καμία αναφορά, νύξη, υπαινιγμός ή καταγγελία για εμπλοκή στην υπόθεση του Β. Μεϊμαράκη, διαπιστώνεται φοροδιαφυγή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από μη καταβολή φόρων εισοδήματος, μεταβιβάσεων και ΦΠΑ από τις εταιρείες του Ρέστη και Καρούζου για μεταβιβάσεις δύο ακινήτων στη Γλυφάδα.
Oλόκληρο το πόρισμα του ΣΔΟΕ για το «σκάνδαλο Καρούζου»

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ελεγκτών η συνολική φοροδιαφυγή ξεπερνά τα 12 εκατ. ευρώ ενώ η ζημιά του Δημοσίου είναι τουλάχιστον 8,7 εκατ. ευρώ.

Η επιχείρηση εξαπάτησης του Δημοσίου με την εταιρεία του Καρούζου ως πωλητή και την εταιρεία του Ρέστη ως αγοραστή των ακινήτων γινόταν με συμβόλαια, όπου η αναγραφόμενη τιμή του ακινήτου ήταν κατά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ χαμηλότερη από την πραγματική.

Με αυτό τον τρόπο ο αγοραστής Ρέστης γλίτωνε φόρους εκατομμυρίων ευρώ για την απόκτηση του ακινήτου και ο Καρούζος εμφάνιζε ζημιές αντί για κέρδη στην εταιρεία και έτσι ήταν «αφορολόγητος».
Παράλληλα οι δύο εμπλεκόμενοι διατηρούσαν ανακριβή φορολογικά βιβλία και στοιχεία και με διάφορες λογιστικές αλχημείες υπέβαλλαν πλασματικές δηλώσεις ΦΠΑ και ελάμβαναν επιστροφή λόγω πιστωτικού υπόλοιπου.

Το κουβάρι για τη δράση των εταιρειών άρχισε να ξετυλίγεται όταν από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο του 2010 έφθασαν στο ΣΔΟΕ έγγραφες καταγγελίες και μηνυτήριες αναφορές για ύποπτες αγοραπωλησίες ακινήτων και μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή.

Οπως αναφέρεται στο πόρισμα του ΣΔΟΕ η μεθοδολογία που ακολουθούσαν οι εμπλεκόμενοι συνίστατο στη σύνταξη συμβολαιογραφικών προσυμφώνων στα οποία αναγραφόταν η πραγματική αξία της εκάστοτε συναλλαγής.

Ομως λίγο πριν την σύνταξη του οριστικού συμβολαίου ακύρωναν με ιδιωτικό έγγραφο το προσύμφωνο και στη συνέχεια συνέτασσαν το οριστικό συμβόλαιο αναγράφοντας σε αυτό την αντικειμενική αξία ή αξία μεγαλύτερη της αντικειμενικής κατά πολύ όμως μικρότερη της πραγματικής αξίας στην οποία γινόταν η συναλλαγή.

Η εξακρίβωση της πραγματικής τιμής του ακινήτου έγινε με όχημα τα τραπεζικά στοιχεία για το ύψος της δανειοδότησης της εταιρείας του Ρέστη για την αγορά ενός εκ των δύο ακινήτων και με βάση τα πορίσματα των εμπειρογνωμόνων της τράπεζας για την πραγματική αξία του ακινήτου.

Το ΣΔΟΕ ξεκίνησε εξονυχιστικούς ελέγχους στα γραφεία των εταιρειών του κ. Καρούζου και επικέντρωσε την προσοχή του σε δύο πωλήσεις ακινήτων στη Γλυφάδα με πρωταγωνιστές τις εταιρείες KAROUZOS DEVELOPMENT Α.Ε και KAROUZOS CONSTRUCTION, οι οποίες πούλησαν τα ακίνητα στην εταιρεία ΦΑΝΤΟΜ, η οποία όπως προέκυψε από τους ελέγχους είναι εταιρεία συμφερόντων του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη.

Στον πραγματικό ιδιοκτήτη της ΦΑΝΤΟΜ Βίκτωρα Ρέστη οι ελεγκτές έφθασαν μέσα από ένα πλέγμα εταιρειών με έδρα την Κύπρο.

Στο πόρισμα περιγράφεται «πλέγμα» υπεράκτιων και αλλοδαπών εταιρειών, εικονικά συμφωνητικά, συμβολαιογράφοι που εναλλάσσονταν εν ριπή οφθαλμού, πρόσωπα που εμφανίζονταν ως πληρεξούσιοι εταιρειών και μετά άλλαζαν ρόλο και έπαιρναν τη θέση πρόεδρου, αντιπρόεδρου ή διευθύνοντος σύμβουλου άλλων εμπλεκόμενων εταιρειών.

Στην πορεία των ερευνών το ΣΔΟΕ ανακάλυψε κύκλωμα φοροδιαφυγής και παράνομου πλουτισμού που τα ίχνη του χάνονταν σε ένα «λαβύρινθο» offshore εταιρειών που εμφανίζονταν ως ενδιάμεσοι του πραγματικού αγοραστή καθώς και σε κρυφούς τραπεζικούς λογαριασμούς.

Σύμφωνα με το πόρισμα και με βάση την έκθεση ελέγχου του ΣΔΟΕ που κοινοποιείται στη ΔΟΥ ΦΑΕ Πειραιά καταλογίζονται συνολικά πρόστιμα 31,5 εκατ. ευρώ στην εταιρεία ΦΑΝΤΟΜ για εικονικά φορολογικά στοιχεία σχετικά με την αξία των ακινήτων που αγόρασε από την KAROUZOS CONSTRUCTION.

Οπως αναφέρεται στο πόρισμα, το ΣΔΟΕ απέστειλε κλήσεις στους επικεφαλής να προσέλθουν για έλεγχο και εξακρίβωση φορολογικών στοιχείων αλλά στα σχετικά τηλεφωνήματα δεν απαντούσε κανείς και στη συνέχεια προχώρησε σε κατασχέσεις βιβλίων και στοιχείων και σε δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών της εταιρείας του Ρέστη καθώς και του Καρούζου και της συζύγου του Ρεβέκκας Σκαφτούρα και όλων των εταιρειών του ομίλου.
ethnos.gr


Read more...

ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΕΦΑΠΑΞ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ...


Οριστικό τέλος σε μια σειρά προνομιακών ρυθμίσεων που απολάμβαναν επί δεκαετίες ειδικές κατηγορίες εργαζομένων δίνει η κυβέρνηση. Ταυτόχρονα με την ανακοίνωση των νέων μέτρων και σε μια προσπάθεια να εξαλειφθούν κραυγαλέες...
περιπτώσεις χαριστικών συντάξεων και εφάπαξ, το υπουργείο Εργασίας προωθεί συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, με πιο χαρακτηριστική εκείνη του διπλού εφάπαξ που εισέπρατταν μέχρι σήμερα οι υπάλληλοι της Βουλής και το οποίο και καταργείται.
Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, οι υπάλληλοι του Κοινοβουλίου, εκτός από το εφάπαξ που λαμβάνουν κατά τη συνταξιοδότηση τους όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, λαμβάνουν και δεύτερο εφάπαξ που ισούται με  δυόμισι μισθούς για κάθε χρόνο υπηρεσίας.
Δηλαδή κάθε υπάλληλος της Βουλής που συνταξιοδοτείται με 35 χρόνια υπηρεσίας δικαιούται επιπλέον εφάπαξ περίπου 210.000 ευρώ.

Read more...

ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ...


Για κατάργηση των συντάξεων που παίρνουν πρώην δήμαρχοι και κοινοτάρχες και για ''ψαλίδι'' στις βουλευτικές συντάξεις, κάνει λόγο ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης σε συνέντευξη του στον ''Τύπο της Κυριακής''...

'' Θα πρέπει να επανεξεταστούν όλες οι συνταξιοδοτικές προνομιακές παροχές (διπλές, τριπλές συντάξεις) στους αιρετούς εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης (πρόεδροι κοινοτήτων, δήμαρχοι, νομάρχες) και προφανέστατα στους βουλευτές, με τον τρόπο που έχει περιγραφεί  στην προγραμματική σύγκλιση των κομμάτων που συγκροτούν την κυβέρνηση συνεργασίας '', λέει ο κ. Βρούτσης.

Read more...

'' ΚΑΠΕΛΟ '' ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ...


Φουσκωμένους λογαριασμούς με το ειδικό τέλος ακινήτων για το 2012 παραλαμβάνουν από τη ΔΕΗ οι καταναλωτές που μένουν εμβρόντητοι με τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν.
Και αυτό γιατί  '' εν κρυπτώ '' δεκάδες δήμοι ...
σε όλη τη χώρα και κυρίως στην επαρχία αύξησαν αιφνιδιαστικά και χωρίς καμία απολύτως ειδοποίηση την τιμή της ζώνης, που αποτελεί τη βάση για τον υπολογισμό του ειδικού τέλους ακινήτων.
Έτσι απεστάλησαν στη ΔΕΗ νέες καταστάσεις με αναπροσαρμοσμένες τιμές ακόμα και σε χωριά ή οικισμούς που είναι εκτός αντικειμενικού συστήματος. Αποτέλεσμα, να αυξηθεί αυτόματα όχο μόνο το τέλος ακινήτων, αλλά και ο ΤΑΠ, τα δημοτικά τέλη, καθώς και τα πρόστιμα για τακτοποίηση ημιυπαίθριων χώρων και αυθαιρέτων.
Πέραν αυτού, με την αύξηση της τιμής ζώνης αυξάνονται δραστικά και οι φόροι μεταβίβασης, κληρονομιών και γονικών παροχών.

Read more...

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ CREDIT AGRICOLE Στην Alpha Bank περνά η Εμπορική Τράπεζαhttp://newpost.gr/post/157397/stin-Alpha-Bank-perna-i-emporiki-trapeza/ 
Στην Alpha Bank φαίνεται ότι καταλήγει η Credit Agricole για να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις ως προς το μέλλον  της Εμπορικής Τράπεζας, θυγατρικής της στην Ελλάδα.


Βάσει ασφαλών πληροφοριών, η απόφαση κοινοποιήθηκε στις αρμόδιες ελληνικές Αρχές το πρωί της Κυριακής, από τη διοίκηση του γαλλικού ομίλου

Αναμένεται ότι οι ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν  το πρωί της Δευτέρας.

Σημειώνεται ότι ενδιαφέρον για την Εμπορική Τράπεζα είχαν εκδηλώσει, εκτός της Alpha, η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank.http://newpost.gr

Read more...

Καταιγίδα περικοπών σε συντάξεις και επιδόματα με το νέο πακέτο μέτρων

Στα 67 το όριο συνταξιοδότησης


Οι περικοπές των δώρων θα γίνουν σε όλες τις συντάξεις, ενώ θα εξαιρεθεί ο ΟΓΑ. Ωστόσο, η σύνταξη του ΟΓΑ θα μειωθεί σε 330 από 360 ευρώ σήμερα
Οι περικοπές των δώρων θα γίνουν σε όλες τις συντάξεις, ενώ θα εξαιρεθεί ο ΟΓΑ. Ωστόσο, η σύνταξη του ΟΓΑ θα μειωθεί σε 330 από 360 ευρώ σήμερα   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Μεγάλες περικοπές σε συντάξεις και επιδόματα, αύξηση του γενικού ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη και ανατροπές στα εφάπαξ επιδόματα, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το πακέτο των νέων επώδυηνων μέτρων.

Σύμφωνα με «Το Βήμα της Κυριακής», το βασικό σενάριο προβλέπει την αύξηση του γενικού ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 2 έτη σε δύο δόσεις: Στο 66ο έτος από την 1η Ιανουαρίου 2013 και στο 67ο από την 1η Ιανουαρίου 2014.

Η αναπροσαρμογή θα φέρει ντόμινο αυξήσεων στα όρια συνταξιοδότησης σε όλες τις ενδιάμεσες περιπτώσεις, ενώ το όριο για μειωμένη σύνταξη θα αυξηθεί στα 62 από τα 60 έτη. Από το μέτρο ενδέχεται να γλιτώσουν μόνο όσοι θεμελιώνουν εφέτος συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

Σε ό,τι αφορά τις περικοπές, αυτές περιλαμβάνουν:

* Κλιμακωτές μειώσεις στις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, Το βασικό σενάριο προβλέπει η μείωση να ξεκινά πάνω από τα 1.000 ευρώ, με 2% έως τα 1.500 ευρώ, 5% έως 2.000 ευρώ και 10% πάνω από τα 2.000 ευρώ.

* Περικοπές δώρων σε όλες τις συντάξεις, από τις οποίες θα εξαιρεθεί ο ΟΓΑ. Ωστόσο, η σύνταξη του ΟΓΑ θα μειωθεί σε 330 από 360 ευρώ σήμερα.

* Αύξηση από 15 (4.500 ένσημα) σε 20 έτη (6.000 ένσημα) των απαιτούμενων ετών για έξοδο στη σύνταξη.

* Πλαφόν στα 720 ευρώ για τις συντάξεις των ανύπαντρων θυγατέρων.

Για τα επιδόματα, θα επιβληθεί αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια, ενώ προβλέπεται ακόμα η αύξηση του ορίου ηλικίας για το ΕΚΑΣ στα 65 από 60 έτη (επηρεάζει 120.000 άτομα), καθώς και η κατάργηση των εποχικών επιδομάτων και των ειδικών επιδομάτων ανεργίας, μέτρο που επηρεάζει περίπου 160.000 άτομα. 
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Άλλοι ζουν ζωή χαρισάμενη και άλλοι ψάχνουν δουλειά… Η γνωριμία με τον Γιώργο τους άλλαξε την ζωή

 
Για τους περισσότερους από τους ανθρώπους του Γιώργου Παπανδρέου η γνωριμία τους μαζί του, τους άλλαξε τη ζωή. Για την ακρίβεια, ήταν σα να δέχθηκαν το άγγιγμα της Θεάς Τύχης. Στα χρόνια της πρωθυπουργίας του όλοι έλαβαν κορυφαίους τίτλους. Έγιναν υπουργοί, γενικοί γραμματείς, μπήκαν στα ΔΣ «πλούσιων» δημόσιων οργανισμών. Και μετά την απομάκρυνσή του, όμως, από την εξουσία οι περισσότεροι περνούν καλά. Πως το λέει στο διαφημιστικό του ΟΠΑΠ: «Σου αλλάζει τη ζωή»!

Με κορυφαία όλων την Τίνα, η οποία από βοηθητικό προσωπικό στο επιτελείο του Δημήτρη Αβραμόπουλου, όταν ο σημερινός υπουργός Εξωτερικών ήταν δήμαρχος Αθηναίων, έγινε πρακτικογράφος του Γιώργου και έφθασε να γίνει υπουργός Περιβάλλοντος. Ο «ευεργέτης» της, της εξασφάλισε και μια πενταετία «όλα πληρωμένα και τακτοποιημένα» (με σπίτι, νταντά και γυμναστήριο κοντά) στο Παρίσι, διορίζοντάς την εκπρόσωπο της χώρας μας στον ΟΟΣΑ. Χωρίς opengov, αφού η επερχόμενη τότε κατάρρευση της κυβέρνησης Παπανδρέου δεν επέτρεπε ούτε τα προσχήματα να κρατηθούν. Η Τίνα, όμως, δεν είναι η μόνη που κάνει τη ζωή της με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, το οποίο από την άλλη κόβει μισθούς και συντάξεις των 600 ευρώ. Ο Δημήτρης Δρούτσας απολαμβάνει τη ζωή στο Βερολίνο, μαζί με τη σύζυγό του δημοσιογράφο, η οποία ασκεί καθήκοντα ανταποκριτή στην πρωτεύουσα της Γερμανίας. Ενώ οι υπόλοιποι έλληνες ευρωβουλευτές κάνουν το δρομολόγιο Αθήνα Βρυξέλλες, ο Δημήτρης Δρούτσας προτιμά το Βρυξέλλες- Βερολίνο. Αν και σύμφωνα με τους συναδέλφους του, και από το ΠΑΣΟΚ, «δε μένει μέρες και δεν κάνει παρέα μαζί μας»! Προφανώς απογοητευμένος που από υπουργός έγινε ευρωβουλευτής, δε δείχνει την υποχρέωση να τιμήσει τη φανέλα που φορά. Επίσης, απέχει και από τις κομματικές δραστηριότητες, καθώς μία φορά που κλήθηκε στην Ιπποκράτους δήλωσε ασθένεια. Παρολαυτά, έδωσε πρόσφατα συνέντευξη στην αυστριακή εφημερίδα Kurier υποστηρίζοντας τη θέση ότι το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα θα πρέπει να… ανατιναχθεί!

Κάποιος κακόπιστος θα μπορούσε να πει στον κύριο Δρούτσα ότι τον πρόλαβε ο… Γιώργος Παπανδρέου! Και μία σημείωση: πως θα μπορούσε να είναι άλλη η κατάληξη της διαπραγμάτευσης για τη σωτηρία της Ελλάδας όταν ο Γιώργος Παπανδρέου την έλεγε (και τη λέει) διεφθαρμένη χώρα και ο υπουργός Εξωτερικών του κάνει δηλώσεις σα να τη μισεί; Αν ντρέπονταν για τη χώρα τους ας άφηναν άλλους να την εκπροσωπήσουν…

Ο Σταύρος Λαμπρινίδης, όλως τυχαίως μετά τη συμμετοχή της Λαίδης Άστον στο Συμπόσιο της Σύμης, το οποίο φέτος έγινε στη Σάμο, ορίστηκε ειδικός εντεταλμένος της ΕΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι και αυτός ευρωβουλευτής, ο επικεφαλής, μάλιστα, των ελλήνων ευρωβουλευτών. Ο τρίτος της παρέας του υπουργείου Εξωτερικών δεν ήταν τόσο τυχερός. Ο Δημήτρης Δόλλης, ο οποίος άφησε έδρα στο κοινοβούλιο της Αυστραλίας για να ζήσει το «ελληνικό όνειρο» δίπλα στον Γιώργο Παπανδρέου, έχει καταθέσει προφορικό αίτημα στο Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Εξωτερικών για να διοριστεί ως πρέσβης εκ προσωπικοτήτων. Αλλά, φαίνεται το αίτημά του να έχει μπει στο συρτάρι. Αντίθετα, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έδειξε ενδιαφέρον στο να διευκολύνει την επιστροφή του Πάνου Μπεγλίτη (πριν γίνει βουλευτής και υπουργός ανήκε στο διπλωματικό σώμα) αλλά το νομικό συμβούλιο ζητά να επιστρέψει με τον παλιό του βαθμό.

Στο υπουργείο Εξωτερικών είναι οι οργανικές θέσεις δύο ακόμη συνεργατών του Γιώργου Παπανδρέου. Του Νίκου Ζιώγα, της «σκιάς» του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, και του φωτογράφου του, Νίκου Φίλη. Οι κακές γλώσσες στην Ιπποκράτους λένε ότι επειδή δεν υπήρχε άλλη θέση και όταν διορίστηκε τοποθετήθηκε σε θέση… κηπουρού! Η Αίγλη Μπαλαμάτση, η υπεύθυνη για τα social media του Γιώργου Παπανδρέου, είναι διορισμένη στη Βουλή και δε χάνει ευκαιρία να βγαίνει στο twitter και το facebook κάθε φορά που δει μία είδηση καλή για τον πρώην πρωθυπουργό. Ο συνεργάτης της, Παναγιώτης Βρυώνης, αφού πέρασε από το ΔΣ του ΟΠΑΠ, θέση την οποία σύμφωνα με την κυβέρνηση δυσκολεύτηκε να αφήσει, έχει επιστρέψει στον ιδιωτικό τομέα.

Με διαδικασίες fast track αποχώρησε από το ιερατείο και την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου ο Χάρης Παμπούκης. Ακόμη πιο σύντομο ήταν το πέρασμα του Ηλία Μόσιαλου. Αντίθετα, πιστός μέχρι το τέλος έμεινε ο Σωκράτης Ξυνίδης, ο οποίος εγκατέλειψε την πολιτική και επέστρεψε στο δικηγορικό του γραφείο. Σε αναζήτηση επαγγελματικού και πολιτικού μέλλοντος είναι οι Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Γιάννης Ραγκούσης (πριν ασχοληθεί με την κεντρική πολιτική σκηνή είχε ταχυφαγείο στην Πάρο), ενώ ο Παύλος Γερουλάνος επέστρεψε στις οικογενειακές επιχειρήσεις (έχει ιχθυοτροφεία στην Κεφαλονιά). Τέλος, τους δικούς τους πολιτικούς δρόμους εκτός ΠΑΣΟΚ και προς ΣΥΡΙΖΑ μεριά αναζητούν ο Νίκος Κοτζιάς και η Λούκα Κατσέλη.protothema.gr

Read more...

Στην τελική ευθεία οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το πακέτο των επώδυνων μέτρων

Αγωνία για τα μέτρα-σοκ


Στο οικονομικό επιτελείο επικρατεί προβληματισμός για το ενδεχόμενο η τρόικα να απορρίψει κάποια από τα μέτρα -ίσως και τμήμα των βασικών αξόνων- της συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών
Στο οικονομικό επιτελείο επικρατεί προβληματισμός για το ενδεχόμενο η τρόικα να απορρίψει κάποια από τα μέτρα -ίσως και τμήμα των βασικών αξόνων- της συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών   (Φωτογραφία:  ICON )

Αθήνα
Στην τελική ευθεία εισέρχονται αυτή την εβδομάδα οι διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής της τρόικας, που επιστρέφουν στην Αθήνα, για το πακέτο των επώδυνων μέτρων, η ψήφιση των οποίων θεωρείται προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης από το δάνειο στήριξης.

Οι επικεφαλής του κλιμακίου των δανειστών θα συναντηθούν με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα στις 2 το μεσημέρι της Δευτέρας.

Συνολικά, η εξοικονόμηση δαπανών ανέρχεται στα 10,576 δισ. ευρώ για τη διετία 2013 - 2014, ενώ θετική δημοσιονομική επίπτωση θα υπάρχει και στην επόμενη διετία (2015 - 2016) ανεβάζοντας το όφελος στα 11,418 δισ. ευρώ. Ταυτόχρονα, από τα φορολογικά μέτρα που θα εφαρμοστούν θα προκύψει καθαρή αύξηση εσόδων της τάξης των 2,9 δισ. ευρώ.

Στο οικονομικό επιτελείο επικρατεί προβληματισμός για το ενδεχόμενο η τρόικα να απορρίψει κάποια από τα μέτρα -ίσως και τμήμα των βασικών αξόνων- της συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Στο Euro Working Group, την περασμένη Πέμπτη, διεφάνη ότι υπάρχουν δύο βασικές αντιρρήσεις για τα νέα μέτρα και ειδικότερα για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τις περικοπές σε Υγεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση και Άμυνα.

Σε ό,τι αφορά τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου, στην τρόικα εκτιμούν ότι τα λεφτά φτάνουν μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», στόχος της κυβέρνησης είναι τα μέτρα να ψηφισθούν πριν τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, στις 18-19 Οκτωβρίου, αν και αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο αυτό να γίνει μετά, σε κάθε περιπτωση, όμως, τονίζουν ότι η αβεβαιότητα δεν πρόκειται να διατηρηθεί μέχρι τις αμερικανικές εκλογές στις αρχές Νοεμβρίου.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα θα κατατεθεί στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2013.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News», ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, δηλώνει ότι «τα ταμειακά μας διαθέσιμα βρίσκονται υπό πίεση, η οποία εντείνεται μέχρι τη λήψη της επόμενης δόσης», ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι στην κυβέρνηση δεν υπάρχει σκέψη για νέο «κούρεμα» του χρέους, αν και εμμέσως παραδέχεται ότι συζητείται και η ιδέα για τη μετακύλιση της λήξης ομολόγων, ύψους 28 δισ. ευρώ, που έχει στην κατοχή της ΕΚΤ και λήγουν την περίοδο 2013-2016. 

Στο προσχέδιο θα περιλαμβάνονται μέτρα 7,8 δισ. ευρώ από το πακέτο των 13,5 δισ. ευρώ.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ανακάλεσε την πρώτη απολογία του ο Ακης Τσοχατζόπουλος

Κατήγγειλε ότι διώκεται πολιτικά


Ο Ακης Τσοχατζόπουλος οδηγείται ενώπιον του ανακριτή
Ο Ακης Τσοχατζόπουλος οδηγείται ενώπιον του ανακριτή   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αρνήθηκε να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση του ανακριτή και ανακάλεσε την πρώτη απολογία του ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος είχε κληθεί την Κυριακή για συμπληρωματική απολογία από τον ανακριτή της υπόθεσης του παράνομου πολιτικού χρήματος Γ.Μαλλή.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους του, ο πρώην υπουργός δεν θέλησε να απαντήσει σε καμία ερώτηση του κ. Μαλλή, καθώς θεωρεί απολύτως άκυρη και παράνομη την ασκηθείσα σε βάρος του δίωξη και την όλη διαδικασία που ακολουθείται.

Σύμφωνα με τους τρεις νομικούς, ο πρώην υπουργός θεωρεί ότι η συνολική διαδικασία που κινήθηκε σε βάρος του είναι αμιγώς πολιτική, κάνει λόγο για πολιτική δίωξη σε βάρος του από ένα σύστημα εξουσίας που τον έφερε στη θέση αυτή. Το σύστημα αυτό, όπως είπαν, ελέγχεται τώρα από τις δικαστικές αρχές.

Κατά τον κ. Τσοχατζόπουλο, τονίζουν οι συνήγοροί του, η διαδικασία αυτή θα τελειώσει όταν εμφανιστεί ενώπιον του φυσικού του δικαστή, όπου είναι αποφασισμένος να μιλήσει «να δείξει την αλήθεια στο λαό και να αποκαταστήσει την αδικία».

Ο κ. Τσοχατζόπουλος επανέφερε στον ανακριτή το αίτημά του να κληθούν να καταθέσουν όλα τα μέλη του ΚΥΣΕΑ και τα τότε στελέχη του υπουργείου Άμυνας που συμμετείχαν στη λήψη αποφάσεων για τις επίμαχες προμήθειες, αίτημα που όπως δήλωσαν οι συνήγοροι σιωπηρώς αρνείται ο κ. Μαλλής.

Ο Ακης Τσοχατζόπουλος έκανε έκκληση και πάλι στον ανακριτή προκειμένου να αποφυλακιστεί η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη, ενώ διά των συνηγόρων του «απάντησε» στη δήλωση του δικηγόρου της κόρης του, που τον κάλεσε να σπάσει τη σιωπή του: «Αν αποφασίσει να μιλήσει, θα μιλήσει όταν θέλει και δεν δέχεται καμία υπόδειξη».

«Επένδυση ελβετικού fund τα 5,5 εκατ. ευρώ»

Αρνήθηκε στην συμπληρωματική απολογία του στον ανακριτή ο επιχειρηματίας, συνεργάτης του Ακη Τσοχατζόπουλου, Γιώργος Σαχπατζίδης εμπλοκή της εταιρίας που είχε στην Ιταλία, σε διακίνηση χρημάτων από «ωφελήματα» για προμήθειες του Υπουργείου Αμυνας.

Ο προφυλακισμένος επιχειρηματίας, που βρέθηκε ενώπιον του κ. Γαβριήλ Μαλλή, μετά τον πρώην υπουργό, φέρεται να υποστήριξε πως το ποσό των 5,5 εκατ. ευρώ που εισέρρευσε σε λογαριασμό της επίμαχης εταιρίας και κατά το κατηγορητήριο σχετίζεται με «μίζες», ήταν επένδυση ελβετικού Fund.

Κατά τον φερόμενο ως διάδοχο του Ζήγρα στην διαχείριση εταιριών που ανήκαν στον πρώην υπουργό, τα επίμαχα ποσά εμβάστηκαν στην ιταλική εταιρία με σκοπό να επενδυθούν σε ακίνητα και σε τομείς ενέργειας από συγκεκριμένο επενδυτικό ταμείο, τις συμμετοχές του οποίου ο κατηγορούμενος δήλωσε πως αγνοεί επικαλούμενος ρήτρες εμπιστευτικότητας.

Φέρεται επίσης να υποστήριξε ο επιχειρηματίας, ότι το εν λόγω ταμείο, του το σύστησε ο πρώην υπουργός. Για τον λόγο αυτό μάλιστα ο Γ.Σαχπατζίδης φέρεται να υποστηρίζει πως διεκδικεί από τον πρώην υπουργό και το ποσό των περίπου 400.000 ευρώ που επιβλήθηκε στην εταιρία, από τις ιταλικές αρχές για φορολογικές παραβάσεις.

Η διαδικασία των συμπληρωματικών απολογιών των κρατουμένων κατηγορούμενων στην υπόθεση αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες με την μετάβαση του κ. Μαλλή στον Κορυδαλλό προκειμένου να θέσει ερωτήσεις στην σύζυγο του Ακη Τσοχατζόπουλου, ενώ την Παρασκευή έχει κληθεί σε απολογία ο πρώην Διευθυντής Εξοπλισμών του Υπουργείου 'Αμυνας, Γιάννης Σμπώκος.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Διέψευσε το ΥΠΕΞ περιστατικό που αναπαρήγαγαν μέσα ενημέρωσης της ΠΓΔΜ

«Αποκύημα νοσηρής φαντασίας»


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας διέψευσε ως ανύπαρκτο και «αποκύημα νοσηρής φαντασίας» περιστατικό που φέρεται να συνέβη στη Θεσσαλονίκη και έλαβε διαστάσεις σε μέσα ενημέρωσης της ΠΓΔΜ.

Το περιστατικό υποτίθεται ότι αφορούσε θανάσιμο τραυματισμό φοιτητή στη Θεσσαλονίκη από εξτρεμιστιστικά εθνικιστικά στοιχεία γιατί «αρνήθηκε να αλλάξει το επίθετό του σε ένα πιο 'ελληνικό' όνομα».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου της ΠΓΔΜ, ο κ. Δελαβέκουρας ανέφερε τα εξής:

«Κανένα τέτοιο περιστατικό δεν έχει συμβεί. Είναι αποκύημα νοσηρής φαντασίας. Καλούμε την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ να είναι πολύ πιο προσεκτική και να μην αφήνει περιθώρια για να καλλιεργείται η τεχνητή όξυνση και ο εθνικισμός».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ, Αλεξάνταρ Γκιοργκίεφ, σχολιάζοντας τις αναφορές των ΜΜΕ της ΠΓΔΜ είχε δηλώσει: «Είμαστε αηδιασμένοι από όσα ακούσαμε από πληροφορίες που παρουσιάστηκαν από τα ΜΜΕ κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση αυτών των πληροφοριών».

Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση σε όλους στην ΠΓΔΜ να προσεγγίσουν με υπευθυνότητα τις πληροφορίες και το όλο θέμα, επειδή είναι ευαίσθητο. «Τη στιγμή που θα υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση και επίσημη στάση για όλες αυτές τις πληροφορίες, την ίδια στιγμή η κυβέρνηση θα αντιδράσει σε σχέση με όλες τις πληροφορίες και τις πτυχές που έχουν δει το φως της δημοσιότητας», είπε.
Η φημολογία, που όπως φαίνεται ξεκίνησε από μία ανάρτηση την Παρασκευή στο Facebook, αναπαρήχθη χωρίς επιβεβαίωση από τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας, ακόμη και από το κρατικό κανάλι.

Τελικά, μετά το θόρυβο που προκλήθηκε, μέσα ενημέρωσης της ΠΓΔΜ μετέδωσαν πριν από λίγο ότι κατά πάσα πιθανότητα η πληροφορία περί νεκρού στη Θεσσαλονίκη είναι ψευδής.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Από δημοσκοπικό... πάτο ξεκινά ο Στάινμπρουκ τη μάχη με την Μέρκελ

Κονταροχτύπημα για την καγκελαρία


H τριάδα του γερμανικού SPD, με τον Στάινμπρουκ στο κέντρο και υπό το βλέμμα του Βίλι Μπραντ: Ο Σοσιαλδημοκράτης έχει σκληρή δουλειά μπροστά του για να πείσει τους ψηφοφόρους
H τριάδα του γερμανικού SPD, με τον Στάινμπρουκ στο κέντρο και υπό το βλέμμα του Βίλι Μπραντ: Ο Σοσιαλδημοκράτης έχει σκληρή δουλειά μπροστά του για να πείσει τους ψηφοφόρους   (Φωτογραφία:  Reuters )

Στις δέκα μονάδες παραμένει η διαφορά των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) έναντι των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Μέρκελ έναν χρόνο πριν από τις εκλογές, δείχνοντας πως ο Πέερ Στάινμπρουκ, στον οποίο κατέληξε πριν από δύο ημέρες το SPD για την μάχη για την καγκελαρία, έχει πολλή δουλειά μπροστά του για να πείσει του Γερμανούς ψηφοφόρους.

Η διαφορά του ίδιου του Στάινμπρουκ με την Μέρκελ είναι επίσης σημαντική, ενώ δεν φαίνεται προς το παρόν εφικτός ούτε ο στόχος του SPD για συγκυβέρνηση με τους Πράσινους.

Συγκεκριμένα, σε δημοσκόπηση της Bild που δημοσιεύεται την Κυριακή, το CDU διατηρεί το προβάδισμά του και βρίσκεται στο 37%. Αρκετά παρακάτω έρχεται το SPD σε επίπεδα του 27%.

Οι Πράσινοι βρίσκονται στο 13%, το κόμμα της Αριστεράς (Linke) στο 8% και οι νέοι Πειρατές στο 6%. οι Φιλελεύθεροι (FDP) πιάνουν μετά βίας σε αυτή την δημοσκόπηση το όριο του 5% για την είσοδο στο Κοινοβούλιο -τον τελευταίο χρόνο εμφανίζονται με το ένα πόδι εκτός Μούντεσταγκ.

Και σε επίπεδο προσώπων για την καγκελαρία, η Μέρκελ συγκεντρώνει 46% και ο Στάινμπρουκ 37%.

Η εκκίνηση του αγώνα του Στάινμπρουκ γίνεται λοιπόν με δυσμενείς συνθήκες για τον πρώην υπουργό Οικονομικών: Όχι μόνο η δημοφιλία της Μέρκελ παραμένει ισχυρή, αλλά ακόμη και ο διακηρυγμένος στόχος του να συγκυβερνήσει με τους Πράσινους -συνολικά θα είχαν 40% έναντι του 42% των CDU και FDP- φαίνεται δύσκολος.

«Παλεύουμε για τη νίκη και όχι για τη θέση» είχε πει την Παρασκευή ο Στάινμπρουκ -δηλαδή, στόχος ο σχηματισμός συνασπιμού SPD και Πρασίνων και όχι, όπως δεν αποκλείεται, νέος Μεγάλος Συνασπισμός CDU και SPD ως μικρό εταίρο.

Ο κεντρώος Στάινμπρουκ απέκλεισε παράλληλα την Κυριακή συνεργασία με την Linke αλλά και με τους Πειρατές -που, βάσει των δημοσκοπήσεων, μπαίνουν για πρώτη φορά στη Μπούντεσταγκ μετά την είσοδό τους σε τρία κοινοβούλια κρατιδίων.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΖΗΤΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ


Μεϊμαράκης: Δεν υπάρχουν πουθενά τα «αδιάσειστα στοιχεία» του Χατζηνικολάου


http://newpost.gr/post/157298/meimarakis-den-yparxoyn-poythena-ta-adiaseista-stoixeia-toy-xatzinikolaoy/ 
Σκληρή ανακοίνωση εναντίον του Νίκου Χατζηνικολάου εξέδωσε ο πρόεδρος της Βουλής,Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος υποστηρίζει πως το νέο δημοσίευμα της Real News δεν εμπεριέχει τίποτα που να αφορά τον ίδιο, αλλά καταναλώνεται μόνο σε γενικόλογες ερωτήσειςχωρίς να έχει πραγματικά στοιχεία για την υπόθεση του «ξεπλύματος». 


Αναλυτικά η ανακοίνωση: 


«Περιμέναμε από τον Νίκο Χατζηνικολάου να παρουσιάσει αδιάσειστα στοιχεία, όπως μας είχε προαναγγείλει. Περιμέναμε αποκαλύψεις και βλέπουμε μόνο ερωτήματα που δεν με αφορούν και φωτογραφίες από κοινωνικές εκδηλώσεις του παρελθόντος, με στόχο την κάλυψη της ανυπαρξίας πραγματικών στοιχείων γύρω από την υπόθεση που με κατηγορεί.
 
Καμία αναφορά για 10 δις και ξέπλυμα χρήματος. Την εβδομάδα που πέρασε μετά τα δημοσιεύματά του, έκανα ότι μπορούσα για την επίσπευση της δικαστικής έρευνας και τη δημοσιοποίηση των πάντων.
 
Ζητώ από τον Νίκο Χατζηνικολάου να δείξει ευαισθησία και να πράξει τα ίδια. Να δώσει εξουσιοδότηση για άνοιγμα των δικών του λογαριασμών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, το πόθεν έσχες του και τους δικούς του κουμπάρους.

Ταυτόχρονα επισημαίνω ότι στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», φιλοξενείται το αναμενόμενο πόρισμα του ΣΔΟΕ, στο οποίο τονίζεται ότι:
 
« Δεν υπάρχει καμία αναφορά, νύξη, υπαινιγμός, ή καταγγελία για εμπλοκή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη».

Κάθε ημέρα η αλήθεια θα ξετυλίγεται».


Η απάντηση του δημοσιογράφου 
Ο κ. Χατζηνικολάου σε δική του ανακοίνωση, απάντησε στον πρόεδρο της Βουλής ότι προσπαθεί να μετατρέψει μια υπόθεση που τον αφορά σε προσωπική αντιπαράθεση. 
 
«Ο κ. Μεϊμαράκης προσπαθεί να μετατρέψει μία υπόθεση που τον αφορά σε προσωπική αντιδικία μαζί μου, δεν θα τον παρακολουθήσω! Η Realnews δημοσίευσε απλώς ενυπόγραφη και ένορκη κατάθεση που τον αφορούσε. Αρμοδιότητα για τον έλεγχο των σχετικών καταγγελιών έχει η δικαιοσύνη η οποία ελπίζω και εύχομαι να ανοίξει λογαριασμούς και οφ σορ όπως αυτές που αποκαλύπτουμε στο ρεπορτάζ μας. Εγώ δεν κατηγορούμαι για τίποτα. Το πόθεν έσχες μου κατατίθεται κάθε χρόνο στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Και βέβαια όχι στον κ. Μεϊμαράκη.»

Read more...

"Ο Καρούζος δικαιώνει τον Λιβανό!"

Το Κυριακάτικο  "ΒΗΜΑ" αποκαλύπτει απόρρητο έγγραφο του ΣΔΟΕ που βρίσκεται στα χέρια των δικαστικών αρχών, από το οποίο προκύπτει ότι ο Ιωάννης Καρούζος έχει υπογράψει πράξη-κατάθεση με την οποία ισχυρίζεται ότι ο Ιωσήφ Λιβανός λέει την αλήθεια! 
     Στο σχετικό ρεπορτάζ γράφει, μεταξύ άλλων, η Γιάννα Παπαδάκου : "όπως προκύπτει από τον φάκελο του ΣΔΟΕ, ο επιχειρηματίας Ιωάννης Καρούζος έχει υπογράψει ενώπιον συμβολαιογράφου πράξη-κατάθεση με την οποία ισχυρίζεται ότι ο Ιωσήφ Λιβανός λέει την αλήθεια".
  Υπενθυμίζεται ότι ο ιωσήφ Λιβανός ενέπλεξε στην υπόθεση τον Πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μειμαράκη, τον Γιώργο Βουλγαράκη και τον Μιχάλη Λιάπη.


Read more...

Διαψεύδει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δημοσίευμα ότι το 2011 σχεδιαζόταν πραξικόπημα Π. Παναγιωτόπουλος: «Εκτός πραγματικότητας τα περί πραξικοπήματος»

Εκτός πραγματικότητας είναι τα σενάρια που είδαν στο φως της δημοσιότητας για πραξικόπημα, το οποίο σχεδιαζόταν, πέρσι το φθινόπωρο. Ειδικότερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα του κυριακάτικου τύπου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και θα είναι προσηλωμένες στο καθήκον που τους έχει τάξει το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο Ελληνικός Λαός: να διασφαλίζουν και να κατοχυρώνουν την Εθνική Ανεξαρτησία, την Κυριαρχία και την Εθνική Ακεραιότητα της χώρας. Όλα τα άλλα είναι εκτός πραγματικότητας…»

 
«Η ΕΥΠ ουδέποτε είχε πληροφορίες περί πραξικοπήματος» 

Εκτός από τον κ. Παναγιωτόπουλο και ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ κ. Κωνσταντίνος Μπίκας διαψεύδει τα περί πραξικοπήματος δηλώνοντας ότι «Επί προηγούμενης Διοίκησης η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ουδέποτε ενημέρωσε τον τότε Πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου για ενδεχόμενο πραξικόπημα. Επίσης η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ουδέποτε έγινε αποδέκτης από άλλη Αρχή σχετικών Πληροφοριών, ώστε να προβεί στις από το νόμο προβλεπόμενες ενέργειες για την προστασία του Δημοκρατικού Πολιτεύματος».

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: «Είμαστε φρουροί της πατρίδας και όχι επίορκοι» 

Άμεση ήταν η απάντηση του Αρχηγού του ΓΕΕΘΑ  κ Μιχάλη Κωσταράκου, ο οποίος μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter ανάρτησε την εξής δήλωση «Τα περί πραξικοπήματος πέρυσι τον Νοέμβριο είναι απόλυτα αβάσιμα κ προσβλητικά για τις ΕΔ. Είμαστε οι φρουροί της πατρίδος και όχι επίορκοι».Ανακοίνωση Γ. Παπανδρέου με αφορμή δημοσίευμα για τις ένοπλες δυνάμεις

«Στοιχεία περί επικείμενου πραξικοπήματος δεν είχαν περιέλθει σε γνώση του τότε πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση από το Γραφείο του κ. Παπανδρέου και υπενθυμίζεται ότι, ανάλογες πληροφορίες είχαν δει το φως της δημοσιότητας τον Νοέμβριο του 2011 σε ευρωπαϊκά ΜΜΕ και είχαν διαψευστεί.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι «στόχος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ήταν η διασφάλιση της ικανότητας, της δυνατότητας και της αποτελεσματικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων να υπερασπίζονται τη χώρα και να εμπεδώνουν το αίσθημα της ασφάλειας στον Ελληνικό λαό».

Επιπλέον, τονίζεται ότι «οι περσινές κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, έγιναν με βάση τα προβλεπόμενα και τη νομιμότητα και διασφάλιζαν το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο πάντα της αποστολής τους, όπως καθορίζεται από το Σύνταγμα και τους νόμους, με σεβασμό στις αρχές της αξιοκρατίας και της διαφάνειας»..protothema.gr

Read more...