Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Διαψεύδει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δημοσίευμα ότι το 2011 σχεδιαζόταν πραξικόπημα Π. Παναγιωτόπουλος: «Εκτός πραγματικότητας τα περί πραξικοπήματος»

Εκτός πραγματικότητας είναι τα σενάρια που είδαν στο φως της δημοσιότητας για πραξικόπημα, το οποίο σχεδιαζόταν, πέρσι το φθινόπωρο. Ειδικότερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα του κυριακάτικου τύπου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και θα είναι προσηλωμένες στο καθήκον που τους έχει τάξει το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο Ελληνικός Λαός: να διασφαλίζουν και να κατοχυρώνουν την Εθνική Ανεξαρτησία, την Κυριαρχία και την Εθνική Ακεραιότητα της χώρας. Όλα τα άλλα είναι εκτός πραγματικότητας…»

 
«Η ΕΥΠ ουδέποτε είχε πληροφορίες περί πραξικοπήματος» 

Εκτός από τον κ. Παναγιωτόπουλο και ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ κ. Κωνσταντίνος Μπίκας διαψεύδει τα περί πραξικοπήματος δηλώνοντας ότι «Επί προηγούμενης Διοίκησης η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ουδέποτε ενημέρωσε τον τότε Πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου για ενδεχόμενο πραξικόπημα. Επίσης η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ουδέποτε έγινε αποδέκτης από άλλη Αρχή σχετικών Πληροφοριών, ώστε να προβεί στις από το νόμο προβλεπόμενες ενέργειες για την προστασία του Δημοκρατικού Πολιτεύματος».

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: «Είμαστε φρουροί της πατρίδας και όχι επίορκοι» 

Άμεση ήταν η απάντηση του Αρχηγού του ΓΕΕΘΑ  κ Μιχάλη Κωσταράκου, ο οποίος μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter ανάρτησε την εξής δήλωση «Τα περί πραξικοπήματος πέρυσι τον Νοέμβριο είναι απόλυτα αβάσιμα κ προσβλητικά για τις ΕΔ. Είμαστε οι φρουροί της πατρίδος και όχι επίορκοι».



Ανακοίνωση Γ. Παπανδρέου με αφορμή δημοσίευμα για τις ένοπλες δυνάμεις

«Στοιχεία περί επικείμενου πραξικοπήματος δεν είχαν περιέλθει σε γνώση του τότε πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση από το Γραφείο του κ. Παπανδρέου και υπενθυμίζεται ότι, ανάλογες πληροφορίες είχαν δει το φως της δημοσιότητας τον Νοέμβριο του 2011 σε ευρωπαϊκά ΜΜΕ και είχαν διαψευστεί.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι «στόχος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ήταν η διασφάλιση της ικανότητας, της δυνατότητας και της αποτελεσματικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων να υπερασπίζονται τη χώρα και να εμπεδώνουν το αίσθημα της ασφάλειας στον Ελληνικό λαό».

Επιπλέον, τονίζεται ότι «οι περσινές κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, έγιναν με βάση τα προβλεπόμενα και τη νομιμότητα και διασφάλιζαν το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο πάντα της αποστολής τους, όπως καθορίζεται από το Σύνταγμα και τους νόμους, με σεβασμό στις αρχές της αξιοκρατίας και της διαφάνειας»..protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: