Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Νέο αδιέξοδο: Άκαρπη η συνάντηση των γιατρών ΕΟΠΥΥ με την ηγεσία του υπ. Υγείας



"Δεν υπάρχει αδιέξοδο εφόσον γίνεται διάλογος", λέει ο υφ. Υγείας Α. Μπέζας, που δηλώνει ότι οι γιατροί δεν οδηγούνται σε "αυτο-απόλυση". Απογοήτευση των εκπροσώπων των γιατρών ΕΟΠΥΥ από την έκβαση του διαλόγου
Αισιόδοξος ότι ο διάλογος με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ θα συνεχιστεί, εμφανίστηκε ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας μετά και τη σημερινή συνάντηση με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, και την Ομοσπονδία των Ιατρών του ΕΟΠΥΥ. Οι εκπρόσωποι των τελευταίων, ωστόσο, δήλωσαν απογοητευμένοι από την έκβαση του διαλόγου.
Αντίθετα ο κ. Μπέζας ανέφερε πως «δεν υπάρχει αδιέξοδο», θεωρώντας σημαντικό το γεγονός ότι γίνεται διάλογος. «Οι βασικές αρχές της μεταρρύθμισης έχουν αποφασιστεί, εκείνο το οποίο συζητάμε είναι τον οδικό χάρτη μετάβασης στο νέο καθεστώς», επισήμανε ο υφυπουργός, εκτιμώντας ότι με τη συνεργασία των γιατρών θα βρεθούν πρακτικές λύσεις και απαντήσεις στα διάφορα ζητήματα που έχουν προκύψει.
Κληθείς να σχολιάσει την άποψη των γιατρών ότι η τακτική του υπουργείου Υγείας τους οδηγεί σε αυτο-απόλυση ο κ. Μπέζας ανέφερε ότι «δεν οδηγούμε κανέναν σε αυτο-απόλυση. Αλλάζουμε τον ΕΟΠΥΥ από αγοραστή και πάροχο, μόνο σε αγοραστή υπηρεσιών υγείας. Όλες οι δομές και οι οργανικές θέσεις που έχουν να κάνουν με την παροχή υπηρεσιών υγείας του ΕΟΠΥΥ θα μεταφερθούν στο ΕΣΥ, κάτω από τις Υγειονομικές Περιφέρειες. Όποιος θέλει μπορεί να τοποθετηθεί στον καινούργιο φορέα».
Ο υφυπουργός Υγείας σημείωσε επίσης, ότι «με αυτές τις συσκέψεις αποδεικνύουμε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι, παρότι η απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ είναι σε εξέλιξη, πιστεύουμε στο διάλογο και θέλουμε η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας –και ειδικά στον χώρο του ΕΟΠΥΥ να προχωρήσει σε συνεργασία με τους γιατρούς, και με τη συναίνεση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, και όχι έχοντας τους γιατρούς απέναντί μας».
Οι εκπρόσωποι των γιατρών ωστόσο, δήλωσαν απογοητευμένοι από τη σημερινή συνάντηση, χαρακτηρίζοντας τους όρους ένταξης των γιατρών του ΕΟΠΥΥ στο ΕΣΥ, για πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, τους οποίους προωθεί το υπουργείο, απαξιωτικούς και αποτρεπτικούς, ώστε να αναγκαστούν να αποχωρήσουν.
Στο μεταξύ, η σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση του Συλλόγου Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού (ΣΕΥΠ- ΕΟΠΥΥ) Αττικής προτείνει την αποχώρηση του προεδρείου της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ) από το διάλογο με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Την απόφαση για το διάλογο αλλά και για την πορεία της απεργίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, η οποία συνεχίζεται έως και την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου, αναμένεται να λάβει η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ.

Read more...

Εισαγγελέας: Ο Λιάπης είναι επικίνδυνος με ροπή στο έγκλημα (ΒΙΝΤΕΟ)...


Επικίνδυνο και με ροπή προς το έγκλημα χαρακτήρισε ο Εισαγγελέας τον πρώην υπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Λιάπη και τόνισε ότι...
ενήργησε με δόλο, έχοντας σχεδιάσει σε ήρεμη ψυχική κατάσταση την πράξη του.

Από την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης σημείωσε ότι ο κ. Λιάπης ενήργησε από απερισκεψία και ανοησία.Δείτε το βίντεο...


Read more...

Ολοκληρώθηκε η υποβολή δηλώσεων Εθνική: Υπερκαλύφθηκε ο στόχος για συμμετοχή 2.000 ατόμων στην εθελούσια


Εθνική: Υπερκαλύφθηκε ο στόχος για συμμετοχή 2.000 ατόμων στην εθελούσια
  (Φωτογραφία:  ICON )

Αθήνα
Ολοκληρώθηκε σήμερα, Δευτέρα, η προθεσμία για τις δηλώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου της Εθνικής Τράπεζας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο στόχος για συμμετοχή 2.000 εργαζομένων στο πρόγραμμα έχει υπεκαλυφθεί.

Οι τελικές ανακοινώσεις αναμένονται την Τρίτη, καθώς πρέπει να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των αιτήσεων πριν τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων.

Το πρόγραμμα απευθύνθηκε σε όλους τους υπαλλήλους του ομίλου της ΕΤΕ συμπεριλαμβανομένων και αυτών των πρώην FBB και Probank.

Το συνολικό κόστος για την τράπεζα, σε περίπτωση συμμετοχής 2.000 υπαλλήλων στο πρόγραμμα, είχε υπολογιστεί σε 160 εκατ. ευρώ, ενώ η αντίστοιχη εξοικονόμηση κόστους ετησίως αναμένεται να κινηθεί στα επίπεδα των 120 εκατ. ευρώ.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...


Προς κατάργηση της επετηρίδας στους προϊσταμένους του Δημοσίου
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Δύο νομοσχέδια προτίθεται να προωθήσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με το νέο έτος. Το πρώτο θα αφορά τη συγχώνευση και κατάργηση 12 συνολικά νομικών προσώπων (ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ). Το δεύτερο θα βάζει σε νέες βάσεις την αλλαγή του τρόπου επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο, καταργώντας την επετηρίδα και αντικαθιστώντας την με ένα σύστημα βάσει προσόντων.

Επίσης, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα αναδείξει το σχέδιο που έχει για τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, καθώς θα έχει κεντρικό ρόλο στις προσλήψεις (δεν θα μπορεί αυθαίρετα κάθε υπουργείο να προσλαμβάνει προσωπικό), καθώς και στην αλλαγή του τρόπου επιλογής προϊσταμένων στο δημόσιο.

Παράλληλα, θα εστιάσει και στον αυτοσχεδιασμό της δημόσιας διοίκησης, στη μείωση των οργανωτικών δομών στα υπουργεία κατά 40%, αλλά και στη μείωση του προσωπικού κατά 200.000, από το 2009 μέχρι σήμερα, με αποχωρήσεις -αναγκαστικές ή μη- μόνιμων ή έκτακτων υπαλλήλων στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, θα προσπαθήσει να κινηθεί σε τρεις βασικούς άξονες, στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ, και θα επιχειρήσει να δώσει απαντήσεις:
  • Στο αν η παρούσα κρίση μπορεί να αναδειχθεί σε καταλύτη για δραστικές αλλαγές στη δημόσια διοίκηση.
  • Στο αν η μείωση των οργανωτικών δομών συμβαδίζει με μία πιο αποτελεσματική δημόσια διοίκηση.
  • Στο πως θα είναι η δημόσια διοίκηση μετά το τέλος της κρίσης.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

«Δεν χρειαζόμαστε κάθε μήνα δανεικά» Σαμαράς: Τέλος της ύφεσης, το 2014 ανατέλλει με προοπτικές ανάκαμψης


«Αρχίζει να αχνοφαίνεται το φως στην άκρη του τούνελ. Στο τέλος του 2014 το φως αυτό θα είναι φανερό σε όλους» είπε ο πρωθυπουργός   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Μπήκε τέλος στον φαύλο κύκλο της ύφεσης, το 2014 ανατέλλει με προοπτικές ανάκαμψης, είπε σε διάγγελμά του ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός είπε στο διάγγελμά του ότι η ελληνική κοινωνία πέρασε δύσκολα, αλλά τόνισε ότι άφησε πίσω της τα δυσκολότερα.

«Τώρα πια δεν ζητάμε κάθε μήνα δανεικά απ' έξω για να επιβιώσουμε. Καταφέραμε για πρώτη φορά, εδώ και πολλά χρόνια, αυτό που είναι αυτονόητο για κάθε σοβαρή χώρα: να καλύπτουμε μόνοι μας τις άμεσες ανάγκες μας. Αυτό είναι που λέμε το πρωτογενές πλεόνασμα, που κανείς δεν περίμενε να πετύχουμε φέτος. Κι όμως τα καταφέραμε…» δήλωσε.

«Κάναμε το πρώτο βήμα: να σταθούμε στα πόδια μας και να ανακτήσουμε την αυτοπεποίθησή μας ως λαός και την ανεξαρτησία μας ως χώρα» είπε και τόνισε ότι το δεύτερο μεγάλο βήμα ήταν ότι μπήκε τέλος στον φαύλο κύκλο της ύφεσης.

«Μετά από έξι ατέλειωτα, οδυνηρά χρόνια, το 2014 ανατέλλει με προοπτικές ανάκαμψης. Και με προσδοκίες όλο και ταχύτερης ανάπτυξης στη συνέχεια» είπε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος δήλωσε ότι η ανάκαμψη αποτελεί «θεμέλιο της ανεξαρτησίας μας, της ελπίδας μας για το μέλλον».

«Το μεγαλύτερο μέρος από το φετινό πλεόνασμα θα το επιστρέψουμε στην κοινωνία τους επόμενους μήνες, στους πιο αδύναμους και τους πιο αδικημένους» υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός.

«Υπογράφηκε η πρώτη κλαδική σύμβαση που προβλέπει αύξηση μισθών. Η αντιστροφή του κλίματος άρχισε» τόνισε.

«Χτίζουμε βήμα-βήμα σε στέρεες βάσεις. Το 2014 η Ελλάδα θα βγει ξανά στις αγορές, θα αρχίσει να γίνεται ξανά μια φυσιολογική χώρα, το χρέος θα κηρυχθεί βιώσιμο, χωρίς ανάγκη μνημονίων και χωρίς ανάγκη δανεισμού» είπε.

«Το 2014 θα κάνουμε το μεγάλο βήμα: να βγούμε από το μνημόνιο. Αρχίζει να αχνοφαίνεται το φως στην άκρη του τούνελ. Στο τέλος του 2014 το φως αυτό θα είναι φανερό σε όλους» πρόσθεσε.

«Το 2014 θα ξεκινήσει το επόμενο κύμα των μεγάλων μεταρρυθμίσεων. Για να γίνει η χώρα μας αυτό που της αξίζει. Και η οικονομία μας επιτέλους να γίνει ανταγωνιστική. Χωρίς γραφειοκρατία, χωρίς στρεβλώσεις, χωρίς διαφθορά» δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

«Το 2013 ήταν το "έτος μηδέν". Βάλαμε τέλος στην κατρακύλα. Το 2014 θα είναι η πρώτη χρονιά της ανόδου. Που τη χτίζουμε σε στέρεες βάσεις, όχι σε παχιά λόγια, όχι σε διχαστικό λαϊκισμό, όχι σε κομματικά συνθήματα που εύχονται τα καλύτερα και που πάντα οδηγούν στα χειρότερα. Τα έχουμε πληρώσει αυτά» είπε.

Χαρακτήρισε την επίθεση στο σπίτι του γερμανού πρέσβη «θρασύδειλη». «Η Ελλάδα άντεξε, η δημοκρατία άντεξε και αντέχει. Εσείς το πετύχατε. Μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας» είπε ο κ. Σαμαράς, λέγοντας: «Νικάμε όταν είμαστε ενωμένοι, όχι διχασμένοι».

«Πλησιάζει η ώρα να ανταμειφθεί ο λαός. Υπάρχει πόνος, πάνω από όλα η ανεργία. Έγιναν λάθη, κι αυτά θα τα διορθώσουμε. Έγιναν κι αδικίες. Κι αυτές θα τις αποκαταστήσουμε. Αυτή είναι η δική μου αγωνία, το δικό μου μέλημα κι η δική μου ευθύνη» πρόσθεσε.

Ο κ. Σαμαράς απηύθυνε σε όλους τις ευχές του για τη νέα χρονιά.

«Τώρα μετατρέπουμε το Φόβο σε Ελπίδα. Και τη γκρίνια σε αυτοπεποίθηση. Τη διχόνοια σε ενότητα. Και τη μιζέρια σε δημιουργικότητα» πρόσθεσε.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Άνοιξαν οι εφαρμογές του ΟΑΕΔ για 6.000 ανέργους



Σε εφαρμογή από σήμερα δύο προγράμματα του ΟΑΕΔ για πλήρη απασχόληση. Πρόκειται για το ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε 2.000 ανέργους ηλικίας έως 35 ετών και άλλο ένα για 4.000 άνεργους έως 29 ετών
Άνοιξαν σήμερα Δευτέρα δύο εφαρμογές στην ιστοσελίδα του Ο.Α.Ε.Δ.www.oaed.gr, για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για δυο νέα προγράμματα.
Πρόκειται για το πρόγραμμα «Επιχειρηματικότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία» που απευθύνεται σε 2.000 ανέργους νέους ηλικίας έως 35 ετών και το πρόγραμμα «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους έως 29 ετών», που απευθύνεται σε 4.000 ανέργους.
Το Πρόγραμμα «Επιχειρηματικότητα Νέων με έμφαση στην Καινοτομία» έχει στόχο την προώθηση ανέργων νέων έως 35 ετών στην απασχόληση, μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, με έμφαση στην καινοτομία.
Ο αριθμός των ωφελούμενων νέων ανέργων μπορεί να φτάσει έως τα 2.000 άτομα και το ποσό της επιχορήγησης τα 10.000 ευρώ. Δίνεται η δυνατότητα υποβολής προτάσεων στον ΟΑΕΔ, που θα αξιολογούνται με βάση την καινοτομία. Για τις προτάσεις που θα εγκριθούν, θα πρέπει εντός 12 μηνών και σε τρεις δόσεις να καταβληθεί σε κάθε ελεύθερο επαγγελματία το παραπάνω ποσό.
Ως επιλέξιμες γεωγραφικές περιοχές ορίζονται 11 Περιφέρειες της Χώρας. Η κατανομή του έργου σε περιφερειακό επίπεδο ορίζεται ως εξής:
• 'Αξονας Προτεραιότητας 7 στις 8 Περιφέρειες Αμιγούς Στόχου Σύγκλισης: Κρήτη, Ιόνια Νησιά, Β. Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησος,
• 'Αξονας Προτεραιότητας 8 στις 3 Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου: Αττική, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.
Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε 12 μήνες. Το ποσό της επιχορήγησης για κάθε νέο ελεύθερο επαγγελματία, που υπάγεται στο Πρόγραμμα καθορίζεται στα 10.000 ευρώ και θα καταβληθεί σε 3 δόσεις. Οι λεπτομέρειες και οι όροι υλοποίησης του Προγράμματος περιλαμβάνονται στη σχετική Δημόσια Πρόσκληση που έχει αναρτηθεί στον ειδικό διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr.
Οι αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υπαγωγή στο πρόγραμμα υποβάλλονται με ηλεκτρονικό τρόπο στην ειδική περιοχή του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ (oaed.gr) από 30/12/2013.
Αντίστοιχα, σκοπός του προγράμματος «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέου έως 29 ετών», είναι η δημιουργία 4.000 νέων θέσεων εξαρτημένης και πλήρους απασχόλησης από ιδιωτικές επιχειρήσεις ή εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.
Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι άνεργοι νέοι μέχρι 29 ετών που έχουν ενταχθεί στα προγράμματα της «Επιταγής Εισόδου στην αγορά εργασίας», ενώ ωφελούνται και όσοι έχουν ήδη προσληφθεί από τις επιχειρήσεις στις οποίες πραγματοποίησαν την πρακτική τους άσκηση.
Οι δικαιούχες επιχειρήσεις επιχορηγούνται από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από Εθνικούς Πόρους.
Συγκεκριμένα, η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης ωφελούμενων, κάτω των 25 ετών, ανέρχεται στο ποσό των 15 ευρώ και μέχρι 25 ημέρες ασφάλισης τον μήνα. Επίσης, η επιχορήγηση για κάθε ημέρα απασχόλησης ωφελούμενων, άνω των 25 ετών, ανέρχεται στα 18 ευρώ και μέχρι 25 ημέρες ασφάλισης τον μήνα.
Τα ποσά επιχορήγησης καλύπτουν τμήμα του μισθολογικού κόστους και η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους 6 μήνες.
Σήμερα, επίσης, ξεκινά η υποβολή αιτήσεων από επιχειρήσεις που προσέλαβαν ανέργους από τα προγράμματα «επιταγής εισόδου για νέους ανέργους έως 29 ετών» και επιθυμούν να τους διατηρήσουν στη θέση τους για άλλους έξι μήνες. Ο ΟΑΕΔ επιδοτεί τη θέση εργασίας με 15 ευρώ την ημέρα για ωφελούμενους κάτω των 25 ετών και με 18 ευρώ ημερησίως για ωφελούμενους άνω των 25 ετών.

Πηγή: ΑΠΕ

Read more...

Καρέ-καρέ η έκρηξη στη Ρωσία (ΒΙΝΤΕΟ)...


Παγώνει το αίμα το βίντεο από την επίθεση στο σιδηροδρομικό σταθμό του Βόλγογκραντ στη Ρωσία.


Μία μέρα μετά το...
μακελειό με τους 17 νεκρούς και τους 44 τραυματίες, το τηλεοπτικό δίκτυο LifeNewsTV channel προβάλλει ένα συγκλονιστικό βίντεο διάρκειας 16 δευτερολέπτων, λίγο πριν τη μοιραία έκρηξη.

Επιβάτες έρχονται και αναχωρούν από τον σταθμό κοντά στο μηχάνημα ανίχνευσης μετάλλων και ξαφνικά ένας εκκωφαντικός θόρυβος και μία λάμψη βυθίζουν τα πάντα στο σκοτάδι, το αίμα και τον τρόμο.Δείτε το βίντεο...

matrix24.gr

Read more...

Καρατζαφέρης:'Εχει ιστορική ευθύνη ο Καραμανλής


Καρατζαφέρης:'Εχει ιστορική ευθύνη ο Καραμανλής

Να αναλάβει πρωτοβουλία σχετικά με το μέλλον της ΝΔ κάλεσε τον Κώστα Καραμανλή ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης μιλώντας στον Real fmκαι της εκπομπή του Μάνου Νιφλή και της Μαίρης Πολλάλη. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έκανε λόγο για ιστορική ευθύνη του πρώην πρωθυπουργού απέναντι στην παράταξη.
«Είναι μια σειρά στελεχών, αν θέλετε πυλώνων,  της ΝΔ που βρίσκονται εκτός ΝΔ και είναι μέσα ο κ. Λαζαρίδης, ο κ. Στουρνάρας  και κάποιοι άλλοι. Είναι σχήμα οξύμωρο και αντιφατικό...» δήλωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης.
«Ο κ.Σαμαράς δεν πρέπει να αισθάνεται καθόλου καλά, δεν έχει ανθρώπους. Ποιος από την “παλαιά φρουρά” της ΝΔ είναι μέσα στο κόμμα; Ο Σιούφας έχει εξοβελιστεί, ο Προκόπης Παυλόπουλος έχει παραληφθεί, ο Κακλαμάνης βρίσκεται σε μια μάλλον όχι φιλική τροχιά ... Αυτή η κραταιά ΝΔ δεν υπάρχει πια. [...] Βλέπω και τον Καραμανλή, ο οποίος έχει μια ιστορική υποχρέωση απέναντι σε αυτή την παράταξη, ο οποίος παρακολουθεί, δεν μπορώ να πω αμήχανος ούτε μπορώ να πω αδιάφορος, αλλά με μια τεράστια ανοχή, να διαλύεται και η Ελλάδα και η παράταξη. Μου κάνει εντύπωση, δεν ξέρω γιατί... Θα μπορούσε να πάρει μια πρωτοβουλία συζητήσεως και να πάρει τα οποιαδήποτε «προβεβλημένα» στελέχη και να κάνει μια κουβέντα για το μέλλον της παράταξης. Δεν νομίζω ότι θα αρνείτο κανείς είτε λέγεται Πολύδωρας ή λέγεται Καμμένος είτε λέγεται Μπακογιάννη είτε Ψωμιάδης. Να γίνει μια ημερίδα και να δούμε πως σώζεται αυτή η κατάσταση. Αλλά δεν σώζεται με την παρούσα σύνθεση...» σημείωσε χαρακτηριστικά.
enikos.gr


Read more...

Το μήνυμα του ΚΚΕ για τη νέα χρονιά


Το μήνυμα του ΚΚΕ για τη νέα χρονιά


«Το ΚΚΕ απευθύνεται με αισιοδοξία στους εργαζόμενους και τη νεολαία της χώρας μας και τους καλεί να κάνουν το 2014 έτος λαϊκής αγωνιστικής ανάτασης. Παρά τις δυσκολίες και τα τρομοκρατικά διλήμματα όσων θέλουν το λαό στη γωνία, σε ρόλο παθητικού παρατηρητή, το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να γίνει ένα αποφασιστικό βήμα στην ανασύνταξη του εργατικού-λαϊκού κινήματος, την οργάνωση της αντίστασης στους χώρους δουλειάς, την ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας της εργατικής τάξης, με τους αγρότες και επαγγελματίες, τη νεολαία και τις γυναίκες. Να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής των εξελίξεων», αναφέρει αρχικά το μήνυμα που θέλει να στείλει προς τον λαό το ΚΚΕ και συνεχίζει:
«Η πρόταση του ΚΚΕ για την αποδέσμευση από την ΕΕ, την μονομερή διαγραφή του χρέους και την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, με εργατική-λαϊκή εξουσία, είναι η μόνη ρεαλιστική και αναγκαία προς όφελος του λαού. Αυτή η πρόταση μπορεί να λύσει οριστικά το πρόβλημα τις ανεργίας και τα άλλα προβλήματα του λαού, ο οποίος αναγκάζεται να ζει σε δύσκολες συνθήκες, στερούμενος την υγεία, την πρόνοια, την προστασία της οικογένειας και των παιδιών, τη στέγη, ακόμη και τη θέρμανση. Είναι η μόνη πρόταση που μπορεί να αξιοποιήσει τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας, τις παραγωγικές δυνατότητες και το έμπειρο εργατικό και επιστημονικό δυναμικό, που διαθέτει η χώρα, για να εξασφαλίσει τη λαϊκή ευημερία, να συνάψει σχέσεις αμοιβαίου οφέλους με άλλες χώρες, να προωθήσει την αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς».
«Βαδίζοντας σε αυτό το δρόμο ο λαός μπορεί να αποκτήσει αντοχή, δύναμη και κουράγιο. Να γίνει πιο αποτελεσματικός στις μικρές και μεγάλες καθημερινές μάχες, προκειμένου να αντιμετωπίσει με καλύτερους όρους την αντιλαϊκή λαίλαπα και πάνω από όλα να ανοίξει το δρόμο για μια πραγματικά φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση. Η αναμονή λύσεων, μέσα από την αναπαλαίωση του πολιτικού σκηνικού και το νέο διπολισμό, το μόνο που θα φέρει θα είναι νέες απογοητεύσεις, διαψεύσεις και άλλα χαμένα χρόνια», συνεχίζει η ανακοίνωση και προσθέτει:
«Ο λαός μπορεί να αξιοποιήσει τη συσσωρευμένη πείρα για να μην πέσει στην παγίδα των ψεύτικων υποσχέσεων της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όταν σήμερα ο ένας μιλάει για το 2014 ως έτος «ανάκαμψης» και ο άλλος ως έτος «ανατροπής». Η ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας, ακόμη και αν επιτευχθεί, δε θα φέρει ανακούφιση για τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τις λαϊκές οικογένειες που περνάνε δύσκολα. Δε θα πάρει πίσω τους αντεργατικούς-αντιλαϊκούς νόμους, που υλοποιήθηκαν στα χρόνια της κρίσης, ούτε θα εμποδίσει την υλοποίηση νέων μέτρων, που έχει ανάγκη το κεφάλαιο για να διασφαλίσει την κερδοφορία του και που τα επιβάλλει μαζί με την ΕΕ».
Για τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ αναφέρει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα της ΕΕ υποστηρίζουν τον ίδιο αδιέξοδο δρόμο. Οι υπαρκτές διαφορές τους με τη συγκυβέρνηση δεν αφορούν το στόχο, αλλά τα μέσα για την υλοποίησή του, ρίχνοντας στάχτη στα μάτια του λαού ότι με μία δήθεν καλύτερη διαπραγμάτευση, εντός των τειχών της ΕΕ, μπορεί να συνυπάρξει η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών με την κερδοφορία και ανάπτυξη του κεφαλαίου. Αυτό δεν έγινε ποτέ, πολύ περισσότερο δε μπορεί να γίνει σήμερα που τα αδιέξοδα του συστήματος βαθαίνουν και ο ανταγωνισμός μεταξύ καπιταλιστικών χωρών και τμημάτων κεφαλαίου οξύνεται σε παγκόσμιο επίπεδο, εξαιτίας και της κρίσης, οδηγώντας σε μεγαλύτερη φτώχεια, εκμετάλλευση, κινδύνους πολεμικών συγκρούσεων».
Όπως επισημαίνει το ΚΚΕ, «από 1/1/2014 ξεκινά η μόνιμη επιτήρηση των χωρών από την ΕΕ, με μνημόνια διαρκείας σε βάρος των λαών, επιβεβαιώνοντας ότι αυτή η λυκοσυμμαχία φτιάχτηκε για να υπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Δε μπορεί να αλλάξει, ούτε να διορθωθεί, παρά μόνο να ανατραπεί με την επιλογή κάθε λαού να ακολουθήσει το δρόμο της αποδέσμευσης από αυτήν. Απέναντι στη σημερινή κατάσταση χρειάζεται να γιγαντωθεί μια δυναμική μαχητική εργατική-λαϊκή αντιπολίτευση, με ισχυρό το ΚΚΕ παντού, στη βουλή, την ευρωβουλή, την τοπική και περιφερειακή διοίκηση, το κίνημα, στους χώρους δουλειάς, τις λαϊκές γειτονιές και την ύπαιθρο. Για να ενισχυθεί η αντίσταση στα αντιλαϊκά μέτρα, να δυναμώσει η αλληλεγγύη, η διεκδίκηση μέτρων προστασίας και ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών, των ανέργων, όλων των ανθρώπων που υποφέρουν. Να αντιμετωπιστεί η φασιστική δημαγωγία και εγκληματική δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Για να ανοίξει ο δρόμος της ελπίδας και της προοπτικής, με το λαό στην εξουσία, προκειμένου να μπει οριστικό τέλος στα βάσανα που συσσωρεύουν στο λαό το καπιταλιστικό σύστημα, οι κρίσεις του, η ΕΕ και οι κυβερνήσεις που διαχειρίζονται αυτόν τον αντιλαϊκό δρόμο».
Κλείνοντας, «το ΚΚΕ αισθάνεται το βάρος αυτής της ευθύνης και δεσμεύεται να συνεχίσει ακόμη πιο αποφασιστικά για να ανταποκριθεί με επιτυχία στις ανάγκες και τα καθήκοντα της εποχής, για την υπόθεση του σοσιαλισμού που σήμερα είναι περισσότερο αναγκαίος και επίκαιρος από ποτέ».
enikos.gr

Read more...

Μέσα στον Ιανουάριο οι αυξήσεις Αθήνα - Θεσσαλονίκη: 58 ευρώ μόνο για τα διόδια


Αθήνα - Θεσσαλονίκη: 58 ευρώ μόνο για τα διόδια

4,05 ευρώ στα διόδια της Θήβας, 3,35 στις Αφίδνες, 3,95 στην Τραγάνα και...

Αγκαζέ με τα εργοτάξια πηγαίνουν οι αυξήσεις στα διόδια, μεταφέροντας στους οδηγούς το τίμημα της επανεκκίνησης των αυτοκινητόδρομων, γεγονός που εκτιμάται ότι θα βάλει νέο χειρόφρενο στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Οι οδικοί άξονες θα ξαναγεμίσουν μπουλντόζες από τις αρχές του έτους, αλλά ταυτόχρονα θα ξεμυτίσουν και νέοι σταθμοί διοδίων, ενώ θα εφαρμοστούν αυξήσεις-φωτιά, μολονότι στις νέες κυκλοφοριακές μελέτες για τις αναθεωρημένες συμβάσεις που κυρώθηκαν πρόσφατα από τη Βουλή έχει προβλεφθεί ότι η αύξηση των διοδίων θα επιφέρει μέσα στην επόμενη διετία έως και 15% μείωση στην κυκλοφορία οχημάτων. Με άλλα λόγια, οι κοινοπραξίες που κατασκευάζουν τα έργα και οι τράπεζες που τα χρηματοδοτούν, υπολογίζοντας μέχρι κεραίας τα traffic models, από τη μια προβάλλουν ως ισχυρό άλλοθι για την κατάρρευση των οδικών αξόνων τη μείωση κατά 50% στις κυκλοφορίες λόγω κρίσης, από την άλλη όμως δέχονται να ανατιμηθούν τα διόδια, γνωρίζοντας ότι ροκανίζουν τα μελλοντικά τους έσοδα. Τις προηγούμενες ημέρες με παρέμβαση του υπουργού Υποδομών κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη μετατέθηκαν για μέσα Ιανουαρίου οι προγραμματισμένες για τις αρχές του έτους αυξήσεις στους αυτοκινητόδρομους. Οι οδηγοί δεν θα τις αποφύγουν, δηλαδή, καθώς η ανατίμηση των διοδίων είναι μονόδρομος, προβλέπεται από τις αρχικές συμβάσεις παραχώρησης και αποτελεί σημαντικό κρίκο στη χρηματοδότηση των έργων, πέραν της τραπεζικής συμμετοχής και της συμβολής των εργολάβων.

Βιαζόντουσαν


Η βουλιμία μάλιστα των εργολάβων να εκμεταλλευτούν τα αυξημένα έσοδα από την κίνηση της εορταστικής περιόδου στους δρόμους προσέκρουσε στην αντίδραση του υπουργείου το οποίο απαίτησε οι αυξήσεις που είχε ανακοινώσει την προηγούμενη εβδομάδα η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου (κατασκευάζει τον οδικό άξονα Μαλιακός - Κλειδί) να ανακοινωθούν ταυτόχρονα για όλα τα έργα χωρίς να επιβαρύνουν τους εκδρομείς των Χριστουγέννων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο υπουργείο έχει σταλεί επιστολή από την κοινοπραξία του αυτοκινητόδρομου με την οποία ενημερώνει για την πρόθεσή της η ισχύς των νέων τιμολογίων να ξεκινήσει στις 20 Ιανουαρίου, όταν θα έχουν φαγωθεί η γαλοπούλα και η πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα...

Οπως τονίζουν οι τεχνικές εταιρείες, οι αυξήσεις πάγωσαν καλή τη πίστει, αφού με βάση τους όρους των συμβάσεων οι παραχωρησιούχοι έχουν υποχρέωση να ενημερώνουν το αρμόδιο υπουργείο για τις αυξήσεις χωρίς να απαιτείται σχετική έγκριση των τιμολογίων που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των συμβάσεων. Εφόσον για δεύτερη φορά το Δημόσιο αποφασίσει να παρατείνει τον χρόνο εφαρμογής των τιμολογίων, τον λογαριασμό θα πληρώσει ο κρατικός προϋπολογισμός, όπως έγινε σε πλείστες περιπτώσεις στο παρελθόν. Για παράδειγμα, η καθυστέρηση στη λειτουργία των διοδίων στο Αιγίνιο Πιερίας από την Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ανάγκασε το Δημόσιο να καταβάλει στην κοινοπραξία πάνω από 20 εκατ. ευρώ, ενώ ο κρατικός κορβανάς πλήρωσε αντίστοιχα και τη δαπάνη που ανήλθε σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ της χορήγησης καρτών ελεύθερης διέλευσης για τις τοπικές μετακινήσεις στα διόδια της Πελασγίας και της Λεπτοκαρυάς της ίδιας κοινοπραξίας.

Σε κάθε περίπτωση, η ανατίμηση των διοδίων έχει δρομολογηθεί, μένει όμως στο υπουργείο να αποφασίσει πότε θα ξεκινήσει η εφαρμογή της. Η μεγαλύτερη αύξηση 60%, η οποία οφείλεται στην αλλαγή της χιλιομετρικής χρέωσης στα διόδια και εκκρεμεί από το 2011, θα γίνει στο κομμάτι Μεταμόρφωση - Σκάρφεια από την κοινοπραξία Νέα Οδός. Η χρέωση για τα Ι.Χ. στα διόδια Αφιδνών θα αυξηθεί από τα 2,10 ευρώ στα 3,35 ευρώ, στη Θήβα από 2,55 ευρώ στα 4,05 ευρώ και στην Τραγάνα από 2,45 στα 3,95 ευρώ. Ο κ. Χρυσοχοΐδης επιδιώκει να σερβίρει το νέο πιάτο των ανατιμήσεων με εκπτωτικά προγράμματα και παράδρομους ώστε να μετριαστεί το οδικό χαράτσι για τους συχνούς χρήστες του εθνικού δικτύου.

Οι τιμές

Αντίστοιχα, στο τμήμα Ράχες Μαλιακού - Κλειδί Ημαθίας οι τιμές των διοδίων στους σταθμούς Πελασγίας και Μοσχοχωρίου θα αυξηθούν κατά 30% για τα Ι.Χ. και από 2,70 ευρώ θα πάνε σε 3,50 ευρώ και από 3,10 ευρώ σε 4 ευρώ αντίστοιχα. Οι νέες τιμές απογειώνουν και το κόστος ταξιδιού για Θεσσαλονίκη, το οποίο πλέον θα ξεπερνά τα 58 ευρώ, ενώ περίπου στα ίδια επίπεδα θα παραμείνει το ταξίδι Αθήνα - Πάτρα (στα 12,80 ευρώ με επιστροφή).

Περιορισμένης κλίμακας μειώσεις τιμολογίων της τάξεως των 0,10 ευρώ -κυρίως στη μεγάλη κατηγορία των οχημάτων (φορτηγών κ.ά.)- θα φέρει αντίστοιχα η τιμαριθμική προσαρμογή των διοδίων. Η Κορίνθου - Πατρών είναι από τα λίγα τμήματα των αυτοκινητόδρομων όπου το ύψος των διοδίων θα μειωθεί κατά 20%, όπως άλλωστε προβλέπεται ρητά στις αναθεωρημένες συμβάσεις για να αντιμετωπιστεί η μεγάλη γκρίνια των οδηγών ότι πληρώνουν διόδια σε έναν δρόμο-καρμανιόλα. Από τις παραμονές Χριστουγέννων ισχύουν νέες τιμές στους σταθμούς Ζευγολατιό και Ρίο, όπου το κόστος διαμορφώνεται σε 2,50 ευρώ από 3,10 ευρώ. Πρόσθετη έκπτωση 10% προβλέπεται για τους κατόχους των πομποδεκτών Olympia Pass. Τα καλά νέα για τους οδηγούς σταματούν εδώ. Με το νέο έτος η Ολυμπία Οδός πρόκειται να μετατρέψει σε αμφίπλευρα τα διόδια Ελευσίνας και Ισθμού, καθώς και τους πλευρικούς σταθμούς Νέας Περάμου, Πάχης και Αγίων Θεοδώρων. Σήμερα ο σταθμός της Νέας Περάμου λειτουργεί στην κατεύθυνση προς Κόρινθο, των Αγίων Θεοδώρων και στις δύο κατευθύνσεις, ενώ της Πάχης δεν λειτουργεί. Ολοι οι σταθμοί αυτού του τμήματος, μετωπικοί και πλευρικοί, θα ξεκινήσουν να χρεώνουν με 0,04 ευρώ το χλμ. (σε τιμές 2003), με αποτέλεσμα τα διόδια στην Ελευσίνα για τα Ι.Χ. να κοστίζουν 2,10 (+31,2% ) και στον Ισθμό 1,80 ευρώ (+12,5%).
protothema.gr

Read more...

Έρχεται η ευρωπαϊκή εξεταστική για την τροικα επιστολή στέλνει ο Αλ. Τσίπρας σε αρχηγούς και Παπούλια

20131230-083853.jpg
Με αφορμή την επίσκεψη στην Ελλάδα, στις 8 και 9 Ιανουαρίου της «Ευρωπαϊκής Εξεταστικής» για τον ρόλο της Τρόικα στις χώρες του νότου ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να στείλει επιστολές στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους πολιτικούς αρχηγούς.
Ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τις ολιγοήμερες του διακοπές προγραμματίζει στείλει τις επιστολές όπως αναφέρει η ιστοσελίδα real.gr. Αν και δεν έχει διαρρεύσει το περιεχόμενο των επιστολών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στοχεύει με την πρωτοβουλία του στην αξιοποίηση της επίσκεψης, ως διαπραγματευτικό χαρτί ενόψει της διαπραγμάτευσης για την απομείωση του ελληνικού χρέους.
«Η κυβέρνηση θα έπρεπε να κάνει σημαία την έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου για τα πεπραγμένα της τρόικας και να απαιτήσει, στη βάση της, άμεση κατάργηση του προγράμματος και επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης από μηδενική βάση. Αντ’ αυτού παρακολουθεί τα γεγονότα άπραγη και κάνει τον ελληνικό λαό να αναρωτιέται μέχρι πού θα συνεχίσει αυτή την αντικοινωνική της στάση» , δήλωσε το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός στην RealNews.

Read more...

Επίδομα αιθαλομίχλης απο τη κυβέρνηση

20131230-145625.jpg
Την απόφαση της κυβέρνησης για να δοθεί επίδομα αιθαλομίχλης σε νοικοκυριά επιβεβαίωσαν σε ευρεία σύσκεψη οι ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών και Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα νέα κίνητρα προς τους καταναλωτές για τον περιορισμό του φαινομένου της αιθαλομίχλης που επεξεργάζεται η κυβέρνηση. 
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες το επίδομα θα δοθεί σε ευπαθείς ομάδες, θα καλυφθεί από το πρωτογενές πλεόνασμα και σε καμία περίπτωση δεν θα ξεπερνάει τα 50 εκατομμύρια ευρώ, κάτι που σημαίνει πως θα είναι λίγοι οι δικαιούχοι. Η απόφαση για νέο επίδομα έρχεται να επιβεβαιώσει για ακόμα μία φορά πως ο Γιάννης Στουρνάρας δεν σκοπεύει να ρίξει νερό στο κρασί του και να μειώσει το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ την ίδια ώρα φαίνεται πως δεν θα γίνουν άλλες μειώσεις στο κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος.
Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών οπότε και θα ξεκαθαρίζει ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι και πότε θα λάβουν το νέο επίδομα.
Πηγή: iefimerida.gr

Read more...

Τοκετός "μαύρου" χρήματος σε Αττική, Κρήτη και Αχαΐα



Δεκάδες μαιευτήρες εμπλέκονται σε κύκλωμα φοροδιαφυγής. Πώς ανακάλυψε το ΣΔΟΕ ότι έκρυβαν εισοδήματα
Στα ίχνη μεγάλου κυκλώματος φοροδιαφυγής με εμπλοκή δεκάδων μαιευτήρων σε δήμους της Αττικής, της Κρήτης και της Αχαΐας βρίσκεται το ΣΔΟΕ.
Σύμφωνα με το "Έθνος", το ΣΔΟΕ σε έρευνά του διαπίστωσε ότι δεκάδες μαιευτήρες "ξεχνούσαν" να κόβουν παραστατικά και είχαν κάνει καισαρικές και φυσιολογικούς τοκετούς, χωρίς ποτέ να ενημερώσουν τα βιβλία τους και χωρίς να κόψουν τις προβλεπόμενες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών.
Πηγή του ΣΔΟΕ, ανέφερε στην εφημερίδα ότι πρόκειται για "δεμένη" υπόθεση, καθώς υπάρχουν αναλυτικά στοιχεία.
Το κουβάρι ξετυλίχθηκε αρχικά από τα κατά τόπους ληξιαρχεία από τα οποία οι άνδρες του ΣΔΟΕ έπαιρναν τα στοιχεία για τις γεννήσεις που είχαν εγγραφεί σε συγκεκριμένες περιόδους. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τα μαιευτήρια και προχώρησαν σε ελέγχους στα αρχεία, κάνοντας αντιπαραβολή.
Επισκεπτόμενοι τα ιατρεία των μαιευτήρων, διαπίστωσαν ότι στις περισσότερες περιπτώσεις είτε δεν υπήρχαν παραστατικά, είτε αναγράφονταν πολύ χαμηλά ποσά.
Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, είναι πιθανό τις επόμενες μέρες, το ΣΔΟΕ να προχωρήσει σε ανακοινώσεις για τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στις 100.000 γεννήσεις που καταγράφονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα, οι 40.000 γίνονται με καισαρική (40%). Στην Ευρώπη το ποσοστό είναι κατά πολύ χαμηλότερο και διαμορφώνεται στο 17,8%.

Read more...

Τέσσερα χρόνια η ποινή Λιάπη...






Έρρικα Βαλλιάνου

 Σε τέσσερα χρόνια καταδικάστηκε ο Μιχάλης Λιάπης από το αυτόφωρο Μονομελές για την υπόθεση με το τζιπ, που είχε πλαστές πινακίδες.
Ο ...
πρώην υπουργός δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο. Εκπροσωπήθηκε από τους δικηγόρους του, οι οποίοι εξέφρασαν την ειλικρινή του μεταμέλεια, ενώ ο εισαγγελέας τον «στόλισε» με το βαρύτατο κατηγορώ.
«Το σχεδίαζε και το εκτέλεσε το σχέδιο», είπε. Έχει ροπή προς το έγκλημα και για αυτόν τα 1000 ευρώ που έπρεπε να τα πληρώσει στην εφορία, ήταν ένα πολυτελές γεύμα. Η Δικαιοσύνη να μην γίνει πίπιζα στα δάχτυλα των πολιτικών, πρόσθεσε.
Ο πρότερος έντιμος βίος του δεν μπορεί να ελεγθεί και είναι αμφισβητήσιμος
Οι δικηγόροι προσπάθησαν να τον δικαιολογήσουν τονίζοντας, ότι η πράξη του ήταν μια απερισκεψία και ζήτησαν από το δικαστήριο να τον δικάσει ως απλός πολίτης.
Ένας από τους δικηγόρους αναρωτήθηκε μάλιστα:
- Γιατί το έκανε ; Εκεί σταματά η λογική. Ήταν απερισκεψία.
Η ποινή του είναι μετατρέψιμη προς 50 ευρώ την ημέρα, του επιβλήθηκε και 3000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο και του αναγνωρίστηκε το ανασταλτικό της έφεσης.



Read more...

Αλλάζει το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ...



Επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη απέστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με την οποία ενημερώνει ότι από 1.1.2014 το όνομα του κόμματος αλλάζει.
«Από...
ΣΥΡΙΖΑ-ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, ο νέος τίτλος του κόμματος μας, σύμφωνα και με την απόφαση του ιδρυτικού μας Συνεδρίου είναι ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (συγκεκριμένα ΣΥΡΙΖΑ)», αναφέρεται στην επιστολή.
Ο κ. Τσίπρας αναφέρει επίσης ότι «έμβλημα του κόμματος είναι πεντάκτινο κίτρινο αστέρι πίσω από τρεις κυματίζουσες σημαίες χρώματος - κατά σειρά- κόκκινο, πράσινο και μωβ, που εδράζονται στη λέξη ΣΥΡΙΖΑ».

Read more...

Κάνουν φύλλο και φτερό την οικία και το γραφείο του Παπαχρήστου...




Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες στην οικία και το γραφείο του Δημήτρη Παπαχρήστου, εκπρoσωπου της γερμανικής εταιρείας Wegmann, που συνελήφθη για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών
Ο ίδιος αναμένεται να...
οδηγηθεί στον ανακριτή διαφθοράς Σπύρο Γεωργουλέα που χρεώθηκε την υπόθεση...

Read more...

Για τις μίζες στα εξοπλιστικά Ξεκίνησαν οι συλλήψεις μετά τις αποκαλύψεις Κάντα


Ξεκίνησαν οι συλλήψεις μετά τις αποκαλύψεις Κάντα
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Στη σύλληψη εκπροσώπου γερμανικής εταιρείας, που προμήθευσε το υπουργείο Άμυνας αυτοκινούμενα πυροβόλα όπλα, προχώρησαν οι Αρχές, ύστερα από ένταλμα του ανακριτή Διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή.
Πρόκειται για τον Δημήτρη Παπαχρήστο, τον οποίο κατονόμασε στην απολογία του ο προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, πρώην γενικός διευθυντής εξοπλισμών Αντώνης Κάντας.
Ο Δημήτρης Παπαχρήστος, εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας WEGMANN, φέρεται να έδωσε στον κ. Κάντα συνολικό ποσό 750.000 ευρώ για την προμήθεια 24 αυτοκινούμενων πυροβόλων PZH2000 και λοιπού περιφερειακού υλικού.
Ο Αντώνης Κάντας φέρεται να είπε στην απολογία του, εμπλέκοντας τον Δ.Παπαχρήστο: «Ένα άλλο εξοπλιστικό που πήρα προμήθεια ήταν το σύστημα Wegmann. Το ΓΕΣ είχε εισηγηθεί στον υπουργό την προμήθεια των συγκεκριμένων αυτοκινούμενων πυροβόλων, που είχαν εκπρόσωπο τον Δημήτρη Παπαχρήστο... Μου είπε ότι θα πάρω προμήθεια 0,5%, που αντιστοιχούσε σε 150.000.000 ευρώ.
» Μετά τη σύμβαση ανοίχτηκε λογαριασμός στην τράπεζα UBP Ζυρίχης. Στον λογαριασμό κατατέθηκαν χρήματα μέσω της εταιρείας OXYLOS, ιδιοκτησίας του... Μου έδωσε και μετρητά στο γραφείο του στη Βουκουρεστίου... Μου έστειλαν και εξώδικο να επιστρέψω χρήματα αλλά δεν δέχτηκα ποτέ ότι τα είχα πάρει...».
Η εν λόγω σύμβαση υπεγράφη στις 5/7/2001, επί θητείας Τσοχατζόπουλου στο ΥΕΘΑ, μεταξύ δημοσίου και της εταιρείας KRAUUS - MAFFEI WEGMANN έναντι τιμήματος ύψους 195.709.774 εκατ. ευρώ.
Οι κατηγορίες για την υπόθεση αφορούν ενεργητική δωροδοκία κατά του δημοσίου, παθητική δωροδοκία κατά του δημοσίου και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Ο δικαστικός λειτουργός σε συνεργασία με την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου ζητεί τη σύλληψη τουλάχιστον δυο εμπλεκομένων στην υπόθεση των παράνομων αμοιβών που ομολόγησε ότι έλαβε για προμήθειες του ΥΠΕΘΑ, ο κ. Κάντας.
Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική εξέταση για την προμήθεια 54 συστημάτων K/B STINGER επί οχήματος και του αναγκαίου εξοπλισμού και ανταλλακτικών αρχικής υποστήριξης, για την οποία υπεγράφη στις 3/8/2000, επί Άκη Τσοχατζόπουλου, σύμβαση (030Α/2000) μεταξύ του δημοσίου και της εταιρείας STN ATLAS ELEKTRONIK έναντι τιμήματος 142.731.079 εκατ. ευρώ.
Βάσει των πορισμάτων που υποβλήθηκαν από τους επίκουρους εισαγγελείς διαφθοράς Αντώνη Ελευθεριάνο και Πόπη Παπανδρέου ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα ίδια αδικήματα με την προαναφερόμενη υπόθεση, δηλαδή για ενεργητική δωροδοκία κατά του δημοσίου, παθητική δωροδοκία κατά του δημοσίου και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και η υπόθεση ανατέθηκε στον ανακριτή Διαφθοράς Σπύρο Γεωργουλέα.
Ήδη διαβιβάστηκαν από τον ανακριτή Διαφθοράς Γ. Μαλλή αντίγραφα της απολογίας του Αντ. Κάντα στην εισαγγελέα εγκλημάτων διαφθοράς Ελένη Ράικου, καθώς ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε σε σειρά εξοπλιστικών που συνδέονται με «μίζες».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Τραγωδία στην Θεσσαλονίκη Αυτοκτονία επιχειρηματία που προσπάθησε να αποφύγει τη σύλληψή του


Αυτοκτονία επιχειρηματία που προσπάθησε να αποφύγει τη σύλληψή του
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Θεσσαλονίκη
Άνδρας αυτοκτόνησε το απόγευμα της Δευτέρας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για 56χρονο επιχειρηματία, ο οποίος αυτοπυροβολήθηκε με όπλο μέσα στο διαμέρισμα, όπου διέμενε στην οδό Γεωργίου Χαραλάμπους 5.

Το μεσημέρι αστυνομικοί είχαν φτάσει στο σπίτι του, προκειμένου, όπως έγινε γνωστό, να τον συλλάβουν, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για απάτες.

Ο 56χρονος εκτιμάται ότι αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών και ταμπουρώθηκε στο διαμέρισμά του, απειλώντας να αυτοκτονήσει. Αμέσως σήμανε συναγερμός στις Αρχές.

Στην περιοχή έσπευσαν ειδικές δυνάμεις των ΕΚΑΜ, πυροσβέστες και σταθμός του ΕΚΑΒ. Μάλιστα, απλώθηκε προστατευτικό στρώμα μπροστά από το σπίτι του, σε περίπτωση που εκείνος αποφάσιζε να πέσει από το μπαλκόνι. Τελικά στις 3.15 ακούστηκε ένας κρότος από το διαμέρισμα και λίγο αργότερα εισέβαλαν στο εσωτερικό του άνδρες των ΕΚΑΜ οι οποίοι εντόπισαν νεκρό τον 56χρονο.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Αναμένεται η βαλλιστική εξέταση Καθαρά τα καλάσνικοφ που «γάζωσαν» την οικία του γερμανού πρεσβευτή


Καθαρά τα καλάσνικοφ που «γάζωσαν» την οικία του γερμανού πρεσβευτή
Τα σημάδια των σφαιρών στον τοίχο της πρεσβευτικής κατοικίας   (Φωτογραφία:  Icon )

Αθήνα
«Καθαρά» είναι τα δύο καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκαν για την ένοπλη επίθεση με στόχο την κατοικία του γερμανού πρεσβευτή, επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως 52, στο Χαλάνδρι. Το περιστατικό συνέβη στις 3.30 τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Η βαλλιστική εξέταση έδειξε ότι τα δύο όπλα δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλη τρομοκρατική επίθεση.

Η επίθεση έγινε από το ίδιο ακριβώς σημείο, από παρτέρι απέναντι πολυκατοικίας, από όπου εκτοξεύθηκε ρουκέτα της 17Ν τον Μάιο του 1999, με στόχο πάλι την κατοικία του γερμανού πρεσβευτή και είχε προκληθεί τραυματισμός του Σάββα Ξηρού. Μάλιστα, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ δεν αποκλείουν η τωρινή επίθεση να έγινε και λόγω του αιτήματος που έχει υποβάλει ο Σ. Ξηρός για μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Οι δράστες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες, γάζωσαν με δύο καλάσνικοφ -με πλήρεις γεμιστήρες των 30 σφαιρών- με 60 σφαίρες την πρεσβευτική κατοικία. Οι πυροβολισμοί έγιναν κατά ριπάς και η επίθεση διήρκεσε συνολικά 20 δευτερόλεπτα.



Η ΕΛΑΣ εξετάζει βίντεο από το σημείο της επίθεσης, ενώ από την άλλη πλευρά ο φρουρός που βρισκόταν μέσα στο αλεξίσφαιρο κουβούκλιο δεν φαίνεται να αντιλήφθηκε πλήρως τις κινήσεις των δραστών και παρέμεινε εγκλωβισμένος. Οι αστυνομικοί θεωρούν κρίσιμες τις καταθέσεις υπαλλήλου πρατηρίου βενζίνης και επαγγελματία οδηγού που βρισκόταν κοντά στο σημείο της επίθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στην κατοικία του πρέσβη υπήρχαν δύο ακόμη φρουροί -σε περίπτωση εισβολής στην κατοικία- που επίσης δεν αντέδρασαν.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...