Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Τοκετός "μαύρου" χρήματος σε Αττική, Κρήτη και Αχαΐα



Δεκάδες μαιευτήρες εμπλέκονται σε κύκλωμα φοροδιαφυγής. Πώς ανακάλυψε το ΣΔΟΕ ότι έκρυβαν εισοδήματα
Στα ίχνη μεγάλου κυκλώματος φοροδιαφυγής με εμπλοκή δεκάδων μαιευτήρων σε δήμους της Αττικής, της Κρήτης και της Αχαΐας βρίσκεται το ΣΔΟΕ.
Σύμφωνα με το "Έθνος", το ΣΔΟΕ σε έρευνά του διαπίστωσε ότι δεκάδες μαιευτήρες "ξεχνούσαν" να κόβουν παραστατικά και είχαν κάνει καισαρικές και φυσιολογικούς τοκετούς, χωρίς ποτέ να ενημερώσουν τα βιβλία τους και χωρίς να κόψουν τις προβλεπόμενες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών.
Πηγή του ΣΔΟΕ, ανέφερε στην εφημερίδα ότι πρόκειται για "δεμένη" υπόθεση, καθώς υπάρχουν αναλυτικά στοιχεία.
Το κουβάρι ξετυλίχθηκε αρχικά από τα κατά τόπους ληξιαρχεία από τα οποία οι άνδρες του ΣΔΟΕ έπαιρναν τα στοιχεία για τις γεννήσεις που είχαν εγγραφεί σε συγκεκριμένες περιόδους. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τα μαιευτήρια και προχώρησαν σε ελέγχους στα αρχεία, κάνοντας αντιπαραβολή.
Επισκεπτόμενοι τα ιατρεία των μαιευτήρων, διαπίστωσαν ότι στις περισσότερες περιπτώσεις είτε δεν υπήρχαν παραστατικά, είτε αναγράφονταν πολύ χαμηλά ποσά.
Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, είναι πιθανό τις επόμενες μέρες, το ΣΔΟΕ να προχωρήσει σε ανακοινώσεις για τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στις 100.000 γεννήσεις που καταγράφονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα, οι 40.000 γίνονται με καισαρική (40%). Στην Ευρώπη το ποσοστό είναι κατά πολύ χαμηλότερο και διαμορφώνεται στο 17,8%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: