Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Αναμένεται η βαλλιστική εξέταση Καθαρά τα καλάσνικοφ που «γάζωσαν» την οικία του γερμανού πρεσβευτή


Καθαρά τα καλάσνικοφ που «γάζωσαν» την οικία του γερμανού πρεσβευτή
Τα σημάδια των σφαιρών στον τοίχο της πρεσβευτικής κατοικίας   (Φωτογραφία:  Icon )

Αθήνα
«Καθαρά» είναι τα δύο καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκαν για την ένοπλη επίθεση με στόχο την κατοικία του γερμανού πρεσβευτή, επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως 52, στο Χαλάνδρι. Το περιστατικό συνέβη στις 3.30 τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Η βαλλιστική εξέταση έδειξε ότι τα δύο όπλα δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλη τρομοκρατική επίθεση.

Η επίθεση έγινε από το ίδιο ακριβώς σημείο, από παρτέρι απέναντι πολυκατοικίας, από όπου εκτοξεύθηκε ρουκέτα της 17Ν τον Μάιο του 1999, με στόχο πάλι την κατοικία του γερμανού πρεσβευτή και είχε προκληθεί τραυματισμός του Σάββα Ξηρού. Μάλιστα, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ δεν αποκλείουν η τωρινή επίθεση να έγινε και λόγω του αιτήματος που έχει υποβάλει ο Σ. Ξηρός για μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Οι δράστες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες, γάζωσαν με δύο καλάσνικοφ -με πλήρεις γεμιστήρες των 30 σφαιρών- με 60 σφαίρες την πρεσβευτική κατοικία. Οι πυροβολισμοί έγιναν κατά ριπάς και η επίθεση διήρκεσε συνολικά 20 δευτερόλεπτα.



Η ΕΛΑΣ εξετάζει βίντεο από το σημείο της επίθεσης, ενώ από την άλλη πλευρά ο φρουρός που βρισκόταν μέσα στο αλεξίσφαιρο κουβούκλιο δεν φαίνεται να αντιλήφθηκε πλήρως τις κινήσεις των δραστών και παρέμεινε εγκλωβισμένος. Οι αστυνομικοί θεωρούν κρίσιμες τις καταθέσεις υπαλλήλου πρατηρίου βενζίνης και επαγγελματία οδηγού που βρισκόταν κοντά στο σημείο της επίθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στην κατοικία του πρέσβη υπήρχαν δύο ακόμη φρουροί -σε περίπτωση εισβολής στην κατοικία- που επίσης δεν αντέδρασαν.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: