Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2009

Στις... τάξεις στέλνει τους καθηγητές η Διαμαντοπούλου


Βάζει τέρμα στις ρουσφετολογικές μετατάξεις στα Γραφεία!

Τέλος στη "γάγγραινα" των ρουσφετολογικών αποσπάσεων εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε θέσεις αργομισθίας στα γραφεία των Διευθύνσεων βάζει με μια γενναία απόφασή της, η υπουργός Παιδείας κα Άννα Διαμαντοπούλου, αφού με έγγραφο που απέστειλε χθες στις Διευθύνσεις εκπαίδευσης όλης της χώρας, τονίζει πως οι φετινές αποσπάσεις που έγιναν δεν είναι σύννομες και θα πρέπει άμεσα να ανακληθούν. Μάλιστα, επιτάσσει την αυτόματη ανάκληση των αποσπάσεων αυτών και την επιστροφή των αποσπασμένων εκπαιδευτικών στις σχολικές αίθουσες των μονάδων, όπου ανήκουν οργανικά, ενώ ταυτόχρονα ζήτησε από τους κατά τόπους διευθυντές Α/θμιας και Δ/θμιας εκπαίδευσης, μέχρι το τέλος της εβδομάδας να έχουν συντάξει τους σχετικούς πίνακες, με στόχο να καλυφθούν όλα τα κενά στις οικείες Διευθύνσεις. Εδώ που τα λέμε, καλά κάνει η Άννα και τους στέλνει εκεί όπου ανήκουν δηλαδή στις τάξεις, αφού το κακό είχε παραγίνει και ήταν κοινή απαίτηση όλων των εκπαιδευτικών φορέων να μπει μια τάξη στο ζήτημα, μιας και ορισμένοι απείχαν για πολλά χρόνια από τις σχολικές αίθουσες! Βλέπετε, είχε γεμίσει ο τόπος με "εξυπνάκηδες" εκπαιδευτικούς οι οποίοι συγκέντρωναν τα πολύτιμα για την μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία μόρια, χωρίς να πατούν το πόδι τους στο σχολείο (απασχολούμενοι σε γραφεία). Άλλωστε το μέχρι πρότινος σαθρό σύστημα έδινε την ευκαιρία στους επιτήδειους να παίρνουν πολύτιμα μόρια από τις απομακρυσμένες περιοχές, χωρίς όμως να υπηρετούν σε αυτές αλλά να βρίσκονται στα ζεστά γραφεία της Διεύθυνσης, με αποτέλεσμα πολλά σχολεία να παρουσιάζουν κενά σε διδακτικό προσωπικό.Read more...

Επίσκεψη στο ΙΚΑ
Από την επίσκεψη του Γ.Παπανδρέου στο ΙΚΑ της πλατείας Αττικής

Ο Γ.Παπανδρέου πραγματοποίησε επίσκεψη στο υποκατάστημα του ΙΚΑ στην πλατεία Αττικής μόνος του χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων και καμερών.

Ο κ. Παπανδρέου μίλησε με υπεύθυνους του καταστήματος και πολίτες που περίμεναν να εξυπηρετηθούν και διαπίστωσε την εικόνα που είχε και ο ίδιος για την ταλαιπωρία που υφίστανται, τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι πολίτες.

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι θα πρέπει να αξιοποιηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό η εμπειρία των εργαζομένων για την εγκαθίδρυση ηλεκτρονικού συστήματος διακυβέρνησης.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός συνομίλησε με το ιατρικό προσωπικό του ΙΚΑ και ενημερώθηκε για το τεράστιο πρόβλημα από την έλλειψη προσωπικού καθώς έχουν αρκετά χρόνια να προσληφθούν νέοι γιατροί.

Ο κ. Παπανδρέου μίλησε ακόμη με προσωπικό stage του ΙΚΑ και είπε ότι τόσο το θέμα των stage όσο και της ανεργίας θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με πάγιο τρόπο από εδώ και πέρα.
Read more...

Σωκράτη Ξυνίδη Γραμματεας Εθνικου Συμβουλιου ΠΑΣΟΚ

Συνέντευξη Σωκράτη Ξυνίδη στην εκπομπή του Ρ/Σ "ΝΕΤ 105,8": «ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ» και στον δημοσιογράφο Θ. Σιαφάκα

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΞΥΝΙΔΗΣ

Συνέντευξη Σωκράτη Ξυνίδη στον Ρ/Σ «ΘΕΜΑ 98.9» και στον δημοσιογράφο Μπάμπη Παπαπαναγιώτου

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΞΥΝΙΔΗΣ
Read more...

Στη Στοκχόλμη ο Πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου στο Συνέδριο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Σουηδίας (SAP) την Τετάρτη 28 Οκτώβριου

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Αθήνα, 27 Οκτωβρίου 2009

Ο Πρωθυπουργός, Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα μεταβεί αύριο, Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, στη Στοκχόλμη, όπου θα μιλήσει στο Συνέδριο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Σουηδίας (SAP).

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Στοκχόλμη, ο Πρωθυπουργός, θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών της Σουηδίας και Προεδρεύοντα του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Karl Bildt, την Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αρμόδια για τις Διοργανικές Σχέσεις και την Επικοινωνιακή Πολιτική, Margot Wallstrom και την Πρόεδρο του SAP, Mona Sahlin.
Read more...

STOP στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας για χρέη


STOP στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας για χρέη

Του Δημήτρη Μαρκόπουλου

Την προστασία της κύριας κατοικίας από την διαδικασία των πλειστηριασμών για χρέη προς τις τράπεζες προβλέπει, μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο το οποίο έδωσε προς διαβούλευση το μεσημέρι της Τρίτης και έως τις 4 Νοεμβρίου η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λούκα Κατσέλη.

Στη συγκεκριμένη ρύθμιση προβλέπεται ότι ο οφειλέτης μπορεί «να ζητήσει την εξαίρεση της ρευστοποίησης ή εκπλειστηριασμού ακινήτου που χρησιμεύει ως κύρια κατοικία του εφόσον δεν υπερβαίνει σε έκταση το προβλεπόμενο από τις ισχύουσες διατάξεις όριο αφορολόγητης απόκτησης πρώτης κατοικίας, προσαυξανόμενο κατά είκοσι επί τοις εκατό. Στην περίπτωση αυτή το δικαστήριο ρυθμίζει την ικανοποίηση απαιτήσεων των πιστωτών, πέραν αυτών που αναφέρονται στην παράγραφο 3 του προηγούμενου άρθρου, μέχρι συνολικό ποσόν που ανέρχεται στο ογδόντα πέντε επί τοις εκατό της εμπορικής αξίας του ακίνητου, όπως αυτή αποτιμάται κατά την κρίση του δικαστηρίου».

Με το νομοσχέδιο ορίζονται οι προϋποθέσεις ρύθμισης και απαλλαγής των φυσικών προσώπων από χρέη που δεν προέρχονται από την άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας.

Χρέη που προέρχονται από περιορισμένη σε έκταση επαγγελματική δραστηριότητα που δεν προσδίδει στον οφειλέτη την εμπορική ιδιότητα μπορούν ομοίως να υπαχθούν στη διαδικασία του παρόντος νόμου, ενώ εξαιρούνται τα πρόστιμα, οι χρηματικές ποινές και οι εισφορές προς ασφαλιστικούς οργανισμούς.

Προϋπόθεση υπαγωγής του οφειλέτη στις διατάξεις του παρόντος νόμου είναι η οριστική ή επαπειλούμενη μη δόλια μόνιμη αδυναμία πληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρηματικών οφειλών του, ενώ εφαρμόζονται αναλόγως και στην διαδικασία αυτή οι διατάξεις του Πτωχευτικού Κώδικα.

Απαλλαγή του οφειλέτη από τα χρέη του μπορεί να γίνει μόνο μία φορά, ενώ ως προϋπόθεση για την υποβολή αίτησης ενώπιον του αρμοδίου δικαστηρίου ρύθμισης και απαλλαγής από τα χρέη αποτελεί η πραγματοποίηση εκ μέρους του οφειλέτη κατά το τελευταίο εξάμηνο πριν την υποβολή της αίτησης προσπάθειας για την επίτευξη εξωδικαστικού συμβιβασμού με τους πιστωτές, η οποία να αποδεικνύεται εγγράφως και να έχει αποβεί άκαρπη.

Επιπλέον προβλέπεται η δυνατότητα ρύθμισης της καταβολής των οφειλών με περίοδο χάριτος από τρία έως πέντε χρόνια, ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του οφειλέτη.

protothema.gr


Read more...

Αντί για τζιπ, ενίσχυση σε παιδιά αγροτών…


Αντί για τζιπ, ενίσχυση σε παιδιά αγροτών…

Του Βαγγέλη Ανδρουλιδάκη

Στη ματαίωση προμήθεια ύψους 1,8 εκατ. ευρώ προχώρησε η νέα Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα. Κατερίνα Μπατζελή με σκοπό τη χορήγησή του ποσού ως εφάπαξ σε παιδιά αγροτικών οικογενειών με χαμηλό εισόδημα.

Αυτή η απόφαση κοινωνικής ευαισθησίας από την κα. Μπατζελή έρχεται στο πλαίσιο επαναπρογραμματισμού των άμεσων αναγκών του Υπουργείου.

Ακυρώνεται, έτσι, η παραγγελία 53 αυτοκινήτων τύπου «Jeep» και ενεργοποιείται μια παλαιότερη προκήρυξη που αναφέρεται στην χορήγηση του ποσού εν είδει υποτροφίας στα παιδιά των κατά κύριο επάγγελμα γεωργών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων και αλιέων.

Τα παιδιά θα πρέπει κατά προτεραιότητα να φοιτούν σε σχολές με γνωστικό αντικείμενο σχετικό με τον Γεωργικό, Αλιευτικό Τομέα (ΑΕΙ και ΤΕΙ) ημεδαπής ή αλλοδαπής για την απόκτηση πρώτου πτυχίου και να προέρχονται από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα.

Αν πληρούνται οι προϋποθέσεις, θα χορηγηθεί στα παιδιά εφάπαξ ύψους 4.000 ευρώ

protothema.gr


Read more...

Το 20% των Ελλήνων κάτω από το όριο της φτώχειας

Το 35% των Ελλήνων δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, έναντι 12% των Ευρωπαίων, ενώ το 20% του πληθυσμού της Ελλάδας, έναντι 16% του πληθυσμού της ΕΕ ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Αυτά είναι τα σημαντικότερα αποτελέσματα της ευρωπαϊκής δημοσκόπησης, ευρωβαρόμετρο, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, σχετικά με τη στάση των ευρωπαίων απέναντι στη φτώχεια και των κοινωνικό αποκλεισμό και η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Ειδικότερα, στην ερώτηση: "Με βάση το συνολικό μηνιαίο εισόδημα του νοικοκυριού σας, πόσο εύκολα ή δύσκολα αντεπεξέρχεστε στις οικονομικές σας υποχρεώσεις;", το 54% των Ελλήνων απάντησε ότι τα καταφέρνει "μέτρια", το 35% ότι τα καταφέρνει "δύσκολα" και το 11% "εύκολα". Στην ΕΕ των 27 χωρών μελών, το 56% απάντησε ότι τα καταφέρνει "μέτρια", το 12% "δύσκολα" και το 30% "εύκολα". Επίσης, τo 84% των Ελλήνων, έναντι 73% των ευρωπαίων, θεωρεί ότι η φτώχεια είναι διαδεδομένο πρόβλημα στη χώρα του.

Εξάλλου, τα αποτελέσματα του Ευρωβαρόμετρου περιγράφουν μια εικόνα ζοφερή: περίπου 80 εκατομμύρια άτομα - δηλ. το 16% του πληθυσμού της ΕΕ- ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και συναντούν σοβαρά εμπόδια όσον αφορά την πρόσβαση στην απασχόληση, στην εκπαίδευση, στη στέγαση, καθώς και στις κοινωνικές και χρηματοδοτικές υπηρεσίες.

Οι κυριότεροι παράγοντες που εξηγούν "κοινωνικά" το φαινόμενο της φτώχειας είναι για τους ευρωπαίους το υψηλό ποσοστό ανεργίας (52%), το ποσοστό των χαμηλόμισθων (49%), οι ανεπαρκείς κοινωνικές παροχές και συντάξεις (29%) και το υπερβολικό κόστος αξιοπρεπούς στέγασης (26%). Από την άλλη πλευρά, οι ευρωπαίοι θεωρούν ότι η έλλειψη εκπαίδευσης, κατάρτισης ή επαγγελματικών προσόντων (37%), καθώς και η "κληρονομούμενη" φτώχεια (25%) και η τοξικομανία (23%), είναι οι κυριότεροι λόγοι που εξηγούν τη φτώχεια σε "ατομικό" επίπεδο.

Επιπλέον, οι Ευρωπαίοι πιστεύουν ότι πιο κοντά στο όριο της φτώχειας βρίσκονται οι άνεργοι (56%), οι ηλικιωμένοι (41%) και οι άνθρωποι με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο και ελάχιστη κατάρτιση ή επαγγελματικά προσόντα (31%).

Σχεδόν οι εννέα στους δέκα Ευρωπαίους (87%) πιστεύουν ότι η φτώχεια περιορίζει τη δυνατότητα πρόσβασης σε αξιοπρεπή στέγαση, οι οκτώ στους δέκα αισθάνονται ότι η φτώχεια περιορίζει την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ή στη μάθηση ενηλίκων, και το 74% πιστεύει ότι μειώνει τις δυνατότητες εξεύρεσης εργασίας. Επίσης, η πλειονότητα των Ευρωπαίων (60%) πιστεύει ότι η φτώχεια επηρεάζει την πρόσβαση σε αξιοπρεπή βασική σχολική εκπαίδευση.

Τέλος, το 89% των Ευρωπαίων υποστηρίζει ότι πρέπει να ληφθούν επειγόντως μέτρα από τις εθνικές κυβερνήσεις, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η φτώχεια και το 53% θεωρεί ότι οι εθνικές κυβερνήσεις είναι πρωτίστως υπεύθυνες για την καταπολέμησή της.
nooz.gr

Read more...

Χρυσοχοϊδης: Ούτε ξέφραγο αμπέλι, ούτε κολαστήριο ψυχών

"Η Ελλάδα δεν θα γίνει ξέφραγο αμπέλι για μετανάστες αλλά ούτε και κολαστήριο ψυχών" δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή τη νέα τραγωδία στο Αιγαίο κατά την οποία οχτώ μετανάστες, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά, πνίγηκαν όταν ανατράπηκε πλοιάριο με το οποίο 20χρονος Τούρκος δουλέμπορος μετέφερε 18 μετανάστες από τα τουρκικά παράλια σε ελληνικό νησί. Οι δέκα από τους 18 κατάφεραν να βγουν σώοι σε ακτή της Ανάφης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να καταλάβει πως είναι συνυπεύθυνη για την αντιμετώπιση της μεγάλης κρίσης η οποία εξελίσσεται καθημερινά στα νοτιοανατολικά της σύνορα. Και αφορά την προσπάθεια εκατοντάδων λαθρομεταναστών να εισέλθουν με κάθε τρόπο στην Ελλάδα και από 'κεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τον επόμενο μήνα, στη Σύνοδο Κορυφής, η Ελλάδα θα επιδιώξει να αναλάβει η Ε.Ε. καταμερισμό ευθυνών για την προσπάθεια να σταματήσει η είσοδος λαθρομεταναστών καθώς 300- 400 άνθρωποι κάθε ημέρα εισέρχονται σε διάφορες περιοχές των συνόρων μας και κυρίως σε νησιά του Αιγαίου.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ακόμα ότι θα καταβληθεί προσπάθεια για τη συνεργασία της Τουρκίας ώστε να γίνεται επανεισδοχή των λαθρομεταναστών και μεταφορά τους στις χώρες προέλευσής τους.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι η Ελλάδα θα σέβεται και την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών και την επιθυμία τους να ζουν ειρηνικά με όσους μετανάστες βρίσκονται στη χώρα, αλλά και τα δικαιώματα όσων συνανθρώπων μας έχουν μπει στο ελληνικό έδαφος.
nooz.gr


Read more...

Βούγιας: Δεν φοβόμαστε καμία επέτειο

«Δεν φοβόμαστε καμία επέτειο», επισήμανε από τη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο πρόκλησης επεισοδίων στην επέτειο εορτασμού του Πολυτεχνείου, αλλά και στις 6 Δεκεμβρίου με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Ο κ. Βούγιας, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παρέθεσε στην ΕΣΗΕΜ-Θ, είπε ότι η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και ότι δεν φοβάται τις παραπάνω επετείους.

Εξάλλου, με αφορμή την επικείμενη εκδίκαση της υπόθεσης του αστυνομικού ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του 16χρονου, ο υφυπουργός ανέφερε ότι θα διεξαχθεί μια δίκαιη δίκη και τόνισε ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη.

Ο υφυπουργός, σχολιάζοντας την προκήρυξη πρωτοεμφανιζόμενης τρομοκρατικής οργάνωσης που ανέλαβε την ευθύνη για τις πρόσφατες επιθέσεις με γκαζάκια στο γραφείο του, καθώς επίσης και στα γραφεία του υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη και της βουλευτού Χρύσας Αράπογλου στη Θεσσαλονίκη, τη χαρακτήρισε «χαοτικό παραλήρημα με δήθεν κάποιες ποιητικές αναφορές».

Εξάλλου, αναφερόμενος στις καταγγελίες για βασανισμούς μεταναστών στο κέντρο υποδοχής Παγανής Λέσβου, ο κ. Βούγιας αναφέρθηκε στις έρευνες που διεξάγονται και έκανε γνωστό ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν χώροι υποδοχής μεταναστών σε παλιά στρατόπεδα. «Αισιοδοξούμε ότι σύντομα θα βρεθεί λύση», διαβεβαίωσε και έκανε γνωστό ότι αυτή τη στιγμή στην Παγανή φιλοξενούνται 380 λαθρομετανάστες από 900 που ήταν πρόσφατα.

Για τον πνιγμό των 8 μεταναστών, ανάμεσά τους και παιδιά, έκανε λόγο για σκλαβοπάζαρο ανθρώπων από οργανωμένα κυκλώματα δουλεμπόρων και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση με κάθε τρόπο θα το σταματήσει.

Σχετικά με τις επερχόμενες κρίσεις στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., είπε ότι θα «επιστρέψει» η αξιοκρατία, ενώ επανέλαβε την πρόθεση του υπουργείου για καλύτερη αστυνόμευση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι αστυνομικοί θα πρέπει να ξαναβγούν στους δρόμους».

Ο υφυπουργός, παρουσίασε τους δύο βασικούς άξονες της πολιτικής του υπουργείου που, όπως είπε, θα είναι η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και ο σεβασμός στα ατομικά δικαιώματα.

Για το θέμα της οδικής ασφάλειας ανέφερε ότι βασικοί στόχοι του υπουργείου είναι η μείωση των θυμάτων από τροχαία δυστυχήματα κατά 100 άτομα κάθε χρόνο. Όπως είπε, ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 1.000 νεκροί ετησίως, ενώ στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή φθάνουν τους 1.600. Επανέλαβε ότι οι κλήσεις για παραβάσεις του ΚΟΚ δεν θα "σβήνονται", αλλά έκανε γνωστό ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο μείωσης των προστίμων.
nooz.gr

Read more...

Αριστερές «βολές» για τη συνάντηση Λοβέρδου-ΣΕΒ...Στο στόχαστρο των κομμάτων της Αριστεράς βρέθηκε η συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Ανδρέα Λοβέρδου με τον πρόεδρο του ΣΕΒ. Για σύμπνοια κυβέρνησης και ΣΕΒ έκανε λόγο το ΚΚΕ, ενώ ως δώρο της κυβέρνησης στον ΣΕΒ, χαρακτήρισε τη συνέχιση των stage στον ιδιωτικό τομέα, ο ΣΥΡΙΖΑ.

"Όταν ο υπουργός Εργασίας δεν εκφράζει τη διαφωνία του, ούτε για τους τύπους, σε καμία από τις έντεκα αντεργατικές - αντιδραστικές θέσεις, την εφαρμογή των οποίων αξιώνει ο...
ΣΕΒ με τη συμφωνία της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, οι εργαζόμενοι πρέπει να σκεφτούν τα νέα χειρότερα που τους ετοιμάζουν και να πάρουν τα μέτρα τους.", τόνισε σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Από την πλευρά του, το μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, δήλωσε: "Από όσα είπαν ο Υπουργός Εργασίας και ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, επιβεβαιώνεται ότι η απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τα stage στο δημόσιο τομέα δεν προέκυψε από το ενδιαφέρον της να πατάξει το ρουσφέτι, την ελαστική και ανασφάλιστη εργασία, αφού τα μεταφέρει όλα στον ιδιωτικό τομέα, αλλά μόνο να μειώσει τις δημόσιες δαπάνες για την μισθοδοσία τους".

Όπως σημείωσε ο Δημήτρης Στρατούλης, η μεταφορά των stage στον ιδιωτικό τομέα διαιωνίζει τον εργασιακό μεσαίωνα, προσφέρει στις μεγάλες επιχειρήσεις δωρεάν εργασία νέων ανθρώπων, αφού δεν θα πληρώνονται από αυτές αλλά από τον ΟΑΕΔ, οδηγεί στην συμπίεση των μισθολογικών και εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων προς το κατώτερο δυνατό επίπεδο. "Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ πραγματικά δεν μπορεί να κρύψει την χαρά του για το μεγάλο δώρο που τους έκανε η κυβέρνηση μεταφέροντας τα κακοπληρωμένα και ανασφάλιστα stage στον ιδιωτικό τομέα.", σχολίασε.
enet.gr

nonews-news


Read more...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΚΑΛΟΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΣΤΗ Ν.Δ.
fimotro

Read more...

ΣΟΚ : ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΕΡΕΥΝΑ!!!

/fimotro.Read more...

ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ... ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ!


Ρεπορτάζ : Νίκος Χασαπόπουλος
(από ΤΟ ΒΗΜΑ)

«Γιατί η Βουλή δεν λειτουργεί;» ερωτήθηκε χθες ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικος, τη στιγμή που οι εκλογές έχουν διεξαχθεί από τις 4 Οκτωβρίου, η νέα κυβέρνηση έχει ορκιστεί, οι βουλευτές επίσης, οι αντιπρόεδροι έχουν εκλεγεί, το ίδιο και οι κοσμήτορες, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι έχουν οριστεί από όλα τα κόμματα, οι υπουργοί έχουν αναγγείλει τα πρώτα μέτρα, τα αυτοκίνητα των βουλευτών μοιράστηκαν χθες διά... κληρώσεως και όμως το Κοινοβούλιο δεν λειτουργεί . «Η Βουλή είναι ανοικτή» απαντά ο κ. Πετσάλνικος αλλά δεν λειτουργεί, αφού ορισμένα από τα κόμματα δεν έχουν αποστείλει ακόμη τα ονόματα των βουλευτών που θα... στελεχώσουν τις Διαρκείς Κοινοβουλευτικές Επιτροπές. Συγκεκριμένα, ονόματα έχουν αποστείλει το ΠαΣοΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ΛΑΟΣ και αναμένονται τα ονόματα των βουλευτών από ΝΔ και ΚΚΕ. «Ισως έως αύριο να έχουμε τα ονόματα αυτά και τότε θα εκλέξουμε αμέσως τα προεδρεία των επιτροπών αυτών» εξέφρασε την αισιοδοξία του ο κ. Πετσάλνικος. Το «αμέσως», όμως, σηκώνει συζήτηση, αφού ο Πρόεδρος της Βουλής υπολογίζει, σε περίπτωση που τελικώς τού αποσταλούν τα ονόματα, να εκλεγούν τα προεδρεία στις 3 Νοεμβρίου. Αν όχι, η λειτουργία της Βουλής θα καθυστερήσει ακόμη περισσότερο. Επιπλέον επεξεργάζεται σχέδια για αναβάθμιση του ρόλου της Βουλής τα οποία ακόμη δεν είναι έτοιμος να ανακοινώσει. Ποια είναι αυτά; Πέραν της δημιουργίας ειδικής επιτροπής για τον έλεγχο των εξοπλιστικών προγραμμάτων ο Πρόεδρος της Βουλής προτίθεται να αναβαθμίσει και την ειδική επιτροπή για την τήρηση του προϋπολογισμού η οποία πλέον δεν θα συνεδριάζει κάθε τέσσερις μήνες αλλά κάθε τρεις μήνες, ίσως και δύο, όπως και την «Ωρα του Πρωθυπουργού» την οποία δεν πρόκειται να καταργήσει αλλά ούτε και να διατηρήσει με τη σημερινή μορφή της. Παράλληλα ο Πρόεδρος της Βουλής ασχολείται με την αναδιάρθρωση και αναβάθμιση του καναλιού της Βουλής, αφού δεν πρόκειται να συνεχίσει να λειτουργεί στο μέλλον με τον ίδιο τρόπο όπως έως σήμερα.

fimotro

Read more...

"ΕΥΜΦΥΛΙΟΣ" ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΑΡΙΦΑ...


Ρεπορτάζ : Κώστας Ντελέζος
(από ΤΑ ΝΕΑ)

«Εμφύλιο» στον κλάδο των ταξί προκαλούν οι νέες, τσουχτερές αυξήσεις κομίστρων που θα ισχύσουν από την ερχόμενη Κυριακή 1 Νοεμβρίου, μόλις έξι μήνες μετά τις μεγάλες αυξήσεις του περασμένου Μαΐου. Oι νέες αυξήσεις αποτελούν τη δεύτερη από τις συνολικά τρεις δόσεις «αναπροσαρμογής» των βασικών τιμολογίων των ταξί που είχε εγκρίνει τον περασμένο Απρίλιο ο τέως υπουργός Μεταφορών Ευριπίδης Στυλιανίδης... «κλείνοντας το μάτι» στον κλάδο των ταξί και των αγοραίων όλης της χώρας. Η απόφαση του κ. Στυλιανίδη μάλιστα προβλέπει και νέες ανατιμήσεις τον Μάιο του 2010, ωστόσο η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων προτίθεται να επανεξετάσει συνολικά το καθεστώς των αυξήσεων στα ταξί. Ήδη επαγγελματίες του κλάδου, κυρίως από την περιφέρεια, αντιδρούν στις ανατιμήσεις των τιμολογίων των ταξί που ενέκρινε ο κ. Στυλιανίδης, τις οποίες θεωρούν υπερβολικές. Μάλιστα, όπως διαπιστώνουν, «οι επιβάτες έχουν αρχίσει και απομακρύνονται από τα ταξί»! Ουσιαστικά μέσω των αυξήσεων που είχε εγκρίνει η προηγούμενη κυβέρνηση τα κόμιστρα των ταξί επρόκειτο να διπλασιαστούν μέσα σε διάστημα ενός χρόνου! Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί κ. Παν. Σκέντζο πρόκειται για «αυξήσεις- φούσκα. Εμείς γνωρίζουμε το οικονομικό πρόβλημα του κόσμου και για τον λόγο αυτό είχαμε ζητήσει μόνο την ετήσια αναπροσαρμογή στα τιμολόγια του ταξί, κάτι που άλλωστε γίνεται κάθε χρόνο». Από την πλευρά του το μέλος του Συνδικάτου Ταξί της Αθήνας (ΣΑΤΑ) κ. Παν. Μαυρίκης τονίζει ότι μέσω των αυξήσεων που είχε ανακοινώσει η προηγούμενη κυβέρνηση «ο στόχος ήταν να απομακρυνθεί ο κόσμος από τα ταξί». «Υπογράφουμε την καταδίκη μας» Οι ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί της περιφέρειας (Πάτρα, Κόρινθος, Μυτιλήνη, Κοζάνη κ.λπ.) επισημαίνουν ότι η δουλειά τους το τελευταίο εξάμηνο έχει μειωθεί έως και 50%, ενώ εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να μην εφαρμόσουν τη δεύτερη δόση των ανατιμήσεων, που θα ισχύσουν από την Κυριακή. «Εγώ και πολλοί συνάδελφοί μου είμαστε αποφασισμένοι να μην αλλάξουμε τα ταξίμετρά μας. Δεν θα εφαρμόσουμε τη νέα αύξηση, γιατί θα είναι σαν να υπογράφουμε την καταδίκη μας», λέει ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί της Κοζάνης κ. Αντώνης Γαλάνης. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, «η δουλειά έχει πέσει κάτω από το 50% το τελευταίο διάστημα, αλλά οι μεγαλοσυνδικαλιστές της Αθήνας δεν μας ακούνε». Λόγω των μεγάλων αυξήσεων στα ραντεβού τα γραφεία των ραδιοταξί απειλούνται με λουκέτο, καθώς κυρίως στις επαρχιακές πόλεις, τις νύχτες οι κλήσεις δεν ξεπερνούν τις 15-20. Αρκετοί τάσσονται υπέρ του διαχωρισμού των τιμολογίων της περιφέρειας από αυτά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν, αν εφαρμοστεί και η τρίτη δόση, το κόστος μιας κούρσας από την Κοζάνη στη Θεσσαλονίκη θα εκτιναχθεί στα 160 ευρώ, από 80 ευρώ που ήταν μέχρι τον Μάιο.

fimotro

Read more...

ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ 12 ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ...


Ρεπορτάζ : Νίκος Χασαπόπουλος
(από το Βήμα)

Σημαντική ανακατανομή στις αρμοδιότητες αρκετών υπουργείων επιφέρει το Προεδρικό Διάταγμα το οποίο επεξεργάστηκαν ο υπουργός Επικρατείας παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Χ. Παμπούκης και ο γενικός γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου κ. Σ.Λύτρας. Το Διάταγμα εστάλη ήδη στο Συμβούλιο της Επικρατείας και αναμένεται με τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως να τεθεί σε ισχύ. Ωστόσο οι αρμοδιότητες των αναπληρωτών υπουργών και των... υφυπουργών πρόκειται να καθοριστούν από τους υπουργούς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, που προήλθε από τη συγχώνευση των υπουργείων Πολιτισμού και Τουριστικής Ανάπτυξης, όπου ο υπουργός κ. Π.Γερουλάνος θα παραχωρήσει αρμοδιότητες στην υφυπουργό κυρία Αντζελα Γκερέκου . Σε πραγματικό «τσάρο» της ελληνικής οικονομίας αναδεικνύεται και με τη βούλα ο νέος υπουργός Οικονομικών κ. Γ.Παπακωνσταντίνου , μετά τον διαχωρισμό του υπουργείου του από το πρώην ενιαίο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Υπό την εποπτεία του περιέρχονται η Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Πολιτικής (εξαιρουμένης της Διεύθυνσης Τομέων Παραγωγής), οι διεθνείς οργανισμοί ΟΟΣΑ, FΑΤF (για την καταπολέμηση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος), η νευραλγικής σημασίας Ειδική Γραμματεία Αποκρατικοποιήσεων, οι δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμοί, η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, το Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών, η Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ), το Χρηματιστήριο Αθηνών, το ιδιαίτερα σημαντικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή. Στην κυρία Λούκα Κατσέλη (υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας) θα υπαχθούν μεταξύ άλλων η Γενική Γραμματεία Επενδύσεων και Ανάπτυξης, η Ειδική Γραμματεία για τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και η Διεύθυνση Πολιτικής Αμυνας- Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτου Ανάγκης. Επίσης, οι μεταφερόμενες μεταξύ άλλων από τον κ. Χρυσοχοΐδη αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής και της Διεύθυνσης Πολιτικής Αμυνας- Σχεδίασης Εκτακτης Ανάγκης. Ο κ. Ι. Ραγκούσης, υπουργός Εσωτερικών, διατηρεί το σύνολο των αρμοδιοτήτων, θέσεων και προσωπικού με την εξαίρεση των Γενικών Γραμματειών Ενημέρωσης και Επικοινωνίας οι οποίες θα αναφέρονται πλέον απευθείας στον Πρωθυπουργό. Διατηρεί την εποπτεία των ΜΜΕ της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας, πλην της εποπτείας του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων και των κρατικών ΜΜΕ (π.χ. ΕΡΤ) που περιέρχονται στην αρμοδιότητα του κ. Γερουλάνου, υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η μεταφορά της εποπτείας της ΕΥΠ στην αρμοδιότητα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, η οποία είχε υπαχθεί στον κ. Ραγκούση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στις 13 Οκτωβρίου 2009. Υπό τη δικαιοδοσία της κυρίας Τίνας Μπιρμπίλη, υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, περιέρχονται διάφορες υπηρεσίες υπουργείων. Χαρακτηριστικά αναφέρεται η μεταφορά από το νέο υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας της Ειδικής Γραμματείας Διεθνούς Ενεργειακής Πολιτικής και της Γενικής Γραμματείας Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Στο νέο υπουργείο Περιβάλλοντος υπάγεται πλέον- από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο οποίο προΐσταται η κυρία Κατερίνα Μπατζελή - η Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος, η οποία μετονομάζεται σε Γενική Γραμματεία Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων. Η κυρία Μπιρμπίλη «χάνει» τις Γενικές Γραμματείες Δημοσίων Εργων και Συγχρηματοδοτούμενων Δημοσίων Εργων, οι οποίες περιέρχονται πλέον στη δικαιοδοσία του κ. Δ. Ρέππα , υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

/fimotro

Read more...

ΜΕΙΩΣΗ - ΕΚΠΛΗΞΗ ΣΕ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΚΑΡΤΩΝ


Ρεπορτάζ : Έλενα Λάσκαρη
(από ΤΑ ΝΕΑ)

Μαχαίρι στα επιτόκια πιστωτικών καρτών για τέσσερις μήνες βάζει η Τράπεζα Πειραιώς, ταράζοντας τα νερά στην τραπεζική αγορά. Η Πειραιώς ανακοίνωσε μείωση επιτοκίων στο 8,75% (από 15,75% που ισχύει σήμερα) για όλες τις αγορές που πραγματοποιούνται στην ελληνική αγορά μέσω των πιστωτικών της καρτών από την 1η Νοεμβρίου 2009 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2010, αυξάνοντας παράλληλα για όλους τους ενήμερους πελάτες... τα πιστωτικά όρια κατά 25%. Η κίνηση αυτή, με φόντο την άτυπη κόντρα τραπεζιτών- κυβέρνησης σχετικά με τα υψηλά επιτόκια των πιστωτικών καρτών, αιφνιδίασε την αγορά και προκάλεσε τουλάχιστον προβληματισμό για την «απάντηση» των ανταγωνιστών. Ορισμένοι από τους τραπεζίτες απέρριπταν εξαρχής το ενδεχόμενο ανάλογων μειώσεων επιτοκίων, επιχειρώντας να υποβαθμίσουν την κίνηση σε επίπεδο επικοινωνιακού εντυπωσιασμού. Άλλοι, πάλι, άρχισαν ήδη να σχεδιάζουν την απάντησή τους για να αυξήσουν την πελατεία τους και εν όψει Χριστουγέννων, περίοδο κατά την οποία τα τελευταία χρόνια το πλαστικό χρήμα είχε την τιμητική του. Φέτος, η εικόνα είναι διαφορετική. Από τη μια, οι τράπεζες περνούν από κόσκινο τις αιτήσεις χορήγησης πιστωτικών καρτών απορρίπτοντας επτά στις δέκα και, από την άλλη, οι καταναλωτές είναι ακόμα πιο συγκρατημένοι. Στοιχεία των τραπεζών δείχνουν πως ένας στους δέκα κατόχους πιστωτικής κάρτας την ακυρώνει για να αποφύγει τον... πειρασμό να τη χρησιμοποιήσει. Πάντως, η Τράπεζα Πειραιώς εξηγεί την απόφασή της λέγοντας ότι στοχεύει στην αναθέρμανσης της αγοράς και «προκειμένου τα νοικοκυριά να ικανοποιήσουν τις καταναλωτικές ανάγκες τους με το μικρότερο δυνατό κόστος». Επιτόκια στα ύψη Παρά τη δραστική αποκλιμάκωση των διατραπεζικών επιτοκίων και του βασικού επιτοκίου του ευρώ, τα επιτόκια πιστωτικών καρτών στην Ελλάδα παραμένουν στα ύψη. Το μέσο επιτόκιο πιστωτικών καρτών στη χώρα μας διαμορφώθηκε τον Αύγουστο- οπότε και τα τελευταία διαθέσιμα επίσημα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος - στο 14,33%, υψηλότερο κατά περισσότερες από πέντε μονάδες έναντι του μέσου επιτοκίου της ευρωζώνης (9,26%). Το άνοιγμα της ψαλίδας, όπως υποστηρίζει η πλευρά των τραπεζιτών, οφείλεται στις αυξημένες επισφάλειες των καρτών οι οποίες αυξάνουν το κόστος τους. Περισσότερες από μία στις δέκα πιστωτικές κάρτες βρίσκονται στο κόκκινο, οι οφειλές δεν εξυπηρετούνται κανονικά και οι καθυστερήσεις κάλυψης της δόσης υπερβαίνουν τις 90 ημέρες. Από το σύνολο των περίπου 10 δισ. ευρώ των οφειλών μέσω πιστωτικών καρτών, ποσό που υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ δεν εξυπηρετείται κανονικά. Για να αντεπεξέλθουν στη μάχη των αυξημένων επισφαλειών, οι τράπεζες έχουν ρίξει στην αγορά τη δυνατότητα μεταφοράς υπολοίπων πιστωτικών καρτών σε καταναλωτικά δάνεια και άλλες κάρτες (προγράμματα συγκέντρωσης οφειλών) όπου το επιτόκιο μειώνεται σε 9% και 6,5% αντίστοιχα. Έτσι, ένας χρήστης πιστωτικής κάρτας με οφειλή 5.000 ευρώ και επιτόκιο 17% πρέπει να καταβάλει τόκο 850 ευρώ. Η ίδια οφειλή με επιτόκιο κάρτας 8,75% προκαλεί επιτοκιακή επιβάρυνση 437,5 ευρώ, ενώ η μεταφορά υπολοίπου σε άλλη κάρτα με επιτόκιο 6% μπορεί να μειώσει το κόστος εξυπηρέτησης του δανείου στα 300 ευρώ. Θεωρητικά, όλοι οι χρήστες πιστωτικών καρτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην αποπληρωμή τους θα μετέφεραν τα υπόλοιπά τους. Εδώ όμως έρχονται τα αυστηρά κριτήρια που εφαρμόζουν οι τράπεζες όχι μόνο για την έκδοση νέων καρτών αλλά και για τη μεταφορά οφειλών κρατώντας τις μέγιστες αποστάσεις ασφαλείας από τους κακοπληρωτές.
fimotro.


Read more...

ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΖΟΡΙΑ...


Τα πράγματα δυσκολεύουν για τον Γιάννη Αγγέλου, γράφαμε χθες. Η υπόθεση του Βατοπεδίου βρίσκεται σε πλήρη δικαστική διευρεύνηση και από τις μέχρι τώρα πληροφορίες του fimotro προκύπτει άμεση εμπλοκή του καθώς τηλεφωνούσε στους τότε εμπλεκόμενους υπουργούς και υφυπουργούς για να υπογράψουν τις ανταλλαγές. Έρχονται μεγάλα ζόρια για τον πρώην ισχυρό άνδρα του Μαξίμου που λειτουργούσε πάντοτε για λογαριασμό του Καραμανλή. Ο καλά πληροφορημένος "Παρένθετος" ίσως ξέρει κάτι παραπάνω...

fimotro

Read more...

"ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ" Ο... ΜΠΑΡΜΠΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΚΟΡΩΝΗ


Ρεπορτάζ : Νικολέττα Μουτούση
(από ΤΑ ΝΕΑ)

Τέλος στις προσλήψεις ημετέρων στο Δημόσιο από το παράθυρο επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση: με νομοθετική ρύθμιση θα πριμοδοτούνται αντικειμενικά κριτήρια των υποψηφίων, μεταξύ των οποίων το πτυχίο ή τα μεταπτυχιακά διπλώματα, ενώ καταργούνται αναξιοκρατικές διαδικασίες τύπου προφορικής συνέντευξης. Το διαβατήριο του «μπάρμπα στην Κορώνη» δεν θα ισχύει πλέον στις προσλήψεις σε δημόσιους φορείς... όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά κυβερνητικά στελέχη- καθώς προωθούνται άμεσα αλλαγές στο σύστημα διορισμού που θα διασφαλίζουν διαφάνεια και αξιοκρατία και σύντομα θα αποτελούν παρελθόν οι ψευδεπίγραφες συμβάσεις έργου. Στο ψυγείο μπαίνουν στο μεταξύ όλες οι προσλήψεις για θέσεις του Δημοσίου, οι οποίες προκηρύχθηκαν ή ανακοινώθηκαν μετά την 4η Οκτωβρίου, μέχρι να ψηφιστεί η σχετική νομοθετική ρύθμιση για τις αλλαγές. Μπλόκο σε περίπου 6.500 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αλλά και σε δεκάδες συμβάσεις έργου που ετοιμάζονταν να υπογραφούν βάζει με την απόφαση αυτή η κυβέρνηση, προκειμένου να γίνουν με νέο καθεστώς, όπου μεταξύ άλλων δεν θα ισχύει πλέον η προσαύξηση για την προϋπηρεσία, καθώς και η διενέργεια προφορικών συνεντεύξεων. Με επιστολή του υπουργού Εσωτερικών Γ. Ραγκούση προς το ΑΣΕΠ και εγκύκλιο προς τους δήμους παγώνουν όλες οι διαδικασίες έκδοσης προκηρύξεων, ενώ δόθηκε και εντολή προς το Εθνικό Τυπογραφείο να μην προχωρήσει στη δημοσίευση όσων είχαν ήδη φτάσει σε αυτό. Αναστολή σημαίνει και για όσες θέσεις είχαν προκηρυχθεί τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά δεν είχαν προχωρήσει στο στάδιο της υποβολής αιτήσεων. Στόχος εξάλλου είναι να σταματήσει η διαδικασία ακόμη και σε περιπτώσεις όπου είχαν αρχίσει να καταθέτουν αιτήσεις, κάτι που πρόκειται να εξεταστεί κατά πόσο είναι δυνατό από νομικής άποψης. Επαναπροκήρυξη «Δική μας δέσμευση είναι να υπάρξει άμεση νομοθετική ρύθμιση, ώστε να επαναπροκηρυχθούν όλες οι θέσεις στα τέλη Νοεμβρίου ή στις αρχές Δεκεμβρίου», σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών. Όπως διευκρίνισε, θα προωθηθούν τώρα κάποιες αναγκαίες τροποποιήσεις και στη συνέχεια θα επανεξεταστεί όλο το καθεστώς των προσλήψεων. Σε πρώτη φάση κατέστη σαφές πως καταργείται πλήρως κάθε προσαύξηση στη μοριοδότηση της προϋπηρεσίας- το μπόνους κατά 50% δηλαδή για όσους είχαν 24 μήνες υπηρεσία, που θα ίσχυε μέχρι το τέλος του 2010. Έτσι, πέρα από τους απασχολούμενους στα stage, όσοι αποκτούν εμπειρία είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα θα εισπράττουν ίδια μόρια, δηλαδή αυτά που ορίζει ο Νόμος Πεπονή βάσει των μηνών προϋπηρεσίας. Σύμφωνα και με τις προεκλογικές δεσμεύσεις, καταργείται επίσης η προφορική συνέντευξη για όλους τους φορείς του Δημοσίου. Η συνέντευξη θα παραμείνει, όπως προβλέπει και ο νόμος του 1994, μόνο για κατηγορίες ειδικού επιστημονικού προσωπικού και θα διενεργείται αποκλειστικά από το ΑΣΕΠ. Τομή στην επιλογή των υποψηφίων θα φέρει η προωθούμενη τροποποίηση των μορίων που συγκεντρώνουν από τα πτυχία τους. «Είναι εξαιρετικά υποβαθμισμένος ο ρόλος των πτυχίων και έτσι δεν καταφέρνει το Δημόσιο να αποκτήσει επιστημονικό προσωπικό», σχολίασε ο κ. Ραγκούσης, φέρνοντας ως παράδειγμα πως ένας κάτοχος διδακτορικού διπλώματος συγκεντρώνει μόλις 300 μόρια, ενώ κάποιος με προϋπηρεσία 5 ετών 452. Οι τίτλοι σπουδών Στο πλαίσιο αυτό, θα υπάρξει νέο, αναβαθμισμένο σύστημα βαθμολόγησης των τίτλων σπουδών, καθώς και των μεταπτυχιακών και διδακτορικών διπλωμάτων, προκειμένου οι κάτοχοί τους να λαμβάνουν περισσότερα μόρια. Τέλος εποχής θα σημάνει- όπως έχει εξαγγελθεί- και για όλες τις συμβάσεις έργου που θα αντικατασταθούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, οι οποίες όμως ελέγχονται από το ΑΣΕΠ. Στη νομοθετική ρύθμιση θα αναφέρεται πως δεν επιτρέπεται καμία ανανέωση τέτοιων συμβάσεων, ενώ σταματούν και όλες οι διαδικασίες πρόσληψης που εκκρεμούσαν με το καθεστώς αυτό. Επιδίωξη είναι το καθεστώς αυτό να μην υπάρχει στο μέλλον και με δεδομένο πως στις περισσότερες περιπτώσεις υπέκρυπταν την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών, να προχωρήσει η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Μοναδική εξαίρεση θα αποτελέσουν οι πραγματικές ανάγκες υπογραφής συμβάσεων έργου, όπως για παράδειγμα επιβάλλεται στο πλαίσιο διαχείρισης του ΕΣΠΑ, όπου ένα μεγάλο κομμάτι πρέπει να καλυφθεί από εργαζομένους αυτής της μορφής. Στο πακέτο των άμεσων αλλαγών θα επαναεπιβεβαιωθεί η κυβερνητική πρόθεση να περάσουν όλες οι προσλήψεις στον έλεγχο του ΑΣΕΠ. Ειδικότερα, όλες οι ΔΕΚΟ, όπου το Δημόσιο διαθέτει την πλειονότητα των μετοχών, καθώς και δήμοι ή νομαρχίες δεν θα διενεργούν μόνοι τους τις προσλήψεις αλλά μέσω της ανεξάρτητης αρχής. Θα παραμείνουν βέβαια οι φορείς όπου ισχύουν ειδικές διαδικασίες- για παράδειγμα η επιλογή ΔΕΠ στα πανεπιστήμια- ενώ αδιευκρίνιστο παραμένει το καθεστώς για ορισμένες επιχειρήσεις κοινής ωφελείας όπου το κράτος δεν είναι κύριος μέτοχος (όπως ο ΟΤΕ).

fimotro

Read more...

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ


Ρεπορτάζ : Νίκος Β. Τσίτσας
(από το Έθνος)

Αποφασισμένη είναι η κυβέρνηση να υλοποιήσει άμεσα τις προγραμματικές της δεσμεύσεις για τη διαμόρφωση νέου θεσμικού πλαισίου στα θέματα των προσλήψεων στο Δημόσιο. Σε χθεσινές του δηλώσεις στους δημοσιογράφους, ο υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γ. Ραγκούσης, δημοσιοποίησε τα πρώτα μέτρα της κυβερνητικής πολιτικής τα οποία θα διαμορφώσουν ένα καθεστώς «ισονομίας και αξιοκρατίας για όλους τους πολίτες», όπως είπε... χαρακτηριστικά. Ο κ. Γιάννης Ραγκούσης ανακοίνωσε ότι: «Παγώνουν» όλες οι διαδικασίες πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, οι οποίες διέπονται από το προηγούμενο καθεστώς προσλήψεων που επικρατούσε από την κυβέρνηση της ΝΔ.
Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης απόφασης ο υπουργός Εσωτερικών έχει αποστείλει επιστολή στον πρόεδρο του ΑΣΕΠ, με την οποία ζητεί να σταματήσουν όλες οι διαδικασίες πρόσληψης που έχουν δρομολογηθεί μετά την 4η Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις κυβερνητικών παραγόντων, θα διακοπούν όλες οι διαδικασίες πρόσληψης μέχρι του σταδίου της δημοσίευσης αποτελεσμάτων στο Εθνικό Τυπογραφείο, στον βαθμό που τα κριτήρια των διαγωνισμών περιελάμβαναν την «αμαρτωλή» συνέντευξη και το μπόνους της μοριοδότησης που προβλεπόταν για τους συμβασιούχους του Δημοσίου.
ΦόρμουλαΕπίσης, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου αναζητεί νομική φόρμουλα, σύμφωνα με την οποία σε διαγωνισμούς που έχουν ολοκληρωθεί να επαναδιαμορφώνονται οι τελικοί πίνακες κατάταξης με την αφαίρεση των κριτηρίων της συνέντευξης και της πριμοδότησης των μορίων στο κριτήριο της εμπειρίας, κατά τα πρότυπα που λειτούργησε το υπουργείο Εθνικής Αμυνας στον διαγωνισμό των ΕΠΟΠ.
Ο κ. Ραγκούσης δήλωσε ότι η απόφαση επηρεάζει άμεσα κυρίως 4-5 διαδικασίες πρόσληψης που είχαν δρομολογηθεί με το υφιστάμενο καθεστώς, μεταξύ των οποίων αυτή του υπουργείου Υγείας για 1.727 θέσεις νοσηλευτών μόνιμου προσωπικού, αλλά και του ίδιου του ΑΣΕΠ για 19 θέσεις.
Μέσα στον Νοέμβριο θα ψηφιστεί νομοθετική ρύθμιση, βάσει της οποίας θα επαναπροκηρυχθούν οι διαδικασίες πρόσληψης που διακόπηκαν. Οι νέες προκηρύξεις θα δημοσιευθούν εντός του Δεκεμβρίου.
Η νομοθετική ρύθμιση θα περιλαμβάνει σημαντικές δομικές αλλαγές στο σύστημα επιλογής προσωπικού για το Δημόσιο. Πιο συγκεκριμένα:
Καταργείται η «γαλάζια» συνέντευξη ως κριτήριο επιλογής προσωπικού. Θα παραμείνει μόνο ως κριτήριο επιλογής του ειδικού επιστημονικού προσωπικού και θα πραγματοποιείται από το ΑΣΕΠ. Καταργείται οριστικά το «μπόνους» που λάμβαναν στη μοριοδότηση της εμπειρίας οι συμβασιούχοι του Δημοσίου. Η επαγγελματική εμπειρία παραμένει ως ένα από τα κριτήρια επιλογής προσωπικού το οποίο θα μοριοδοτείται εξίσου για τους προερχόμενους από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.
Μέχρι σήμερα πριμοδοτούνταν με το μπόνους του 50-55% μόνο οι συμβασιούχοι του Δημοσίου που είχαν προϋπηρεσία άνω των 24 μηνών. Με την απόφαση αυτή ξεκαθαρίζεται, επίσης, ότι δεν θα υπάρχει καμία πριμοδότηση με μόρια για τους συμβασιούχους με το πρόγραμμα stage.
Οι εισηγήσεις που έκαναν μέλη της κυβέρνησης για να δοθεί επιπλέον μπόνους 20% στην εμπειρία των συμβασιούχων με stage έπεσαν στο κενό και επιλέχθηκε η καθαρή γραμμή «καμία πριμοδότηση σε κανέναν - ισονομία και αξιοκρατία», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.
ΠριμοδότησηΘα ενισχυθεί η μοριοδότηση όσων διαθέτουν μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους σπουδών.
Ο υπουργός Εσωτερικών, καταγράφοντας τον υποβαθμισμένο ρόλο που κατείχαν οι σπουδές στη μοριοδότηση των υποψηφίων, ανέφερε παραδείγματα όπου για την ίδια θέση με το παλιό καθεστώς ένας συμβασιούχος μπορεί να λάμβανε 450 μόρια, ενώ αντίστοιχα ένας κάτοχος μεταπτυχιακού μόλις 150 μόρια.
Το καθεστώς αυτό θα αλλάξει με τη νέα νομοθετική ρύθμιση και θα ενισχυθεί σημαντικά ο ρόλος των πτυχίων στην τελική μοριοδότηση των υποψηφίων.
Θα ενταχθούν στο καθεστώς επιλογής προσωπικού ΑΣΕΠ όλοι οι φορείς του δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα, οι οποίοι σήμερα εξαιρούνται.
Τέλος, ανακοινώθηκε ότι δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις έργου που υφίστανται σήμερα στο Δημόσιο, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε πως έχει αποστείλει οδηγία και στους ΟΤΑ να μην ανανεώσουν τις υφιστάμενες συμβάσεις έργου. Με τη λήξη τους θα αντικατασταθούν με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου 8μηνης διάρκειας, οι οποίες θα προκηρυχθούν και θα επιλεγούν από το ΑΣΕΠ.
ΑΣΕΠΝέο θεσμικό πλαίσιο με βάση τον «νόμο Πεπονή»
Ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε πως στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι να δημιουργήσει έναν νέο νόμο για το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού, ο οποίος θα βασίζεται στις αρχές του ιδρυτικού νόμου της ανεξάρτητης αρχής, του γνωστού 2190 ή «νόμου Πεπονή».
Ο κ. Γ. Ραγκούσης επεσήμανε ότι στη συζήτηση που είχε με τον πρώην υπουργό κ. Σ. Πεπονή του επισημάνθηκε η ανάγκη για τη διαμόρφωση ενός νέου νομοθετικού πλαισίου για τις προσλήψεις στο Δημόσιο.
Το πρόβλημα που καλείται να λύσει η κυβέρνηση στη διαμόρφωση του νέου πλαισίου είναι η κατάργηση των εκατοντάδων διατάξεων που εξειδικεύουν τον νόμο και περιλαμβάνουν εξαιρέσεις, μοριοδοτήσεις κ.τ.λ. «Βιβλίο 408 σελίδων θα μπορούσε να γραφτεί με τις συγκεκριμένες διατάξεις», δήλωσε ο κ. Ραγκούσης, επικαλούμενος μία ακόμη σημαντική επισήμανση του κ. Σ. Πεπονή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προκηρύξεις ήταν δυσνόητες, ακόμα και για τα μέλη της Ολομέλειας του ΑΣΕΠ, λόγω του δαιδαλώδους θεσμικού πλαισίου που υπάρχει.
Πάντως, ο υπουργός Εσωτερικών ξεκαθάρισε ότι το νέο θεσμικό πλαίσιο για το ΑΣΕΠ θα αποτελέσει αντικείμενο θεσμικής και δημόσιας διαβούλευσης πριν οριστικοποιηθεί και οδηγηθεί για ψήφιση στο Κοινοβούλιο.
ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΚΟΟ κ. Γ. Ραγκούσης τόνισε στις δηλώσεις του ότι με τη νομοθετική ρύθμιση που θα καταθέσει στη Βουλή εντός του Νοεμβρίου θα εντάσσει όλους τους φορείς του ευρύτερου δημοσίου τομέα στις διαδικασίες επιλογής προσωπικού του ΑΣΕΠ, όπως προεκλογικά είχε δεσμευτεί το ΠΑΣΟΚ.
Από τον Δεκέμβριο ο ΟΠΑΠ, οι ΔΕΚΟ και άλλοι οργανισμοί που σήμερα εξαιρούνται θα ενταχθούν στη διαδικασία επιλογής προσωπικού του ΑΣΕΠ.
Στον βαθμό που έχουν κατακτήσει δικές τους αξιοκρατικές διαδικασίες επιλογής προσωπικού, εκτός της κρίσης του ΑΣΕΠ θα είναι τα πανεπιστήμια για την επιλογή των μελών ΔΕΠ και οι δικαστικές αρχές.
Ο υπουργός Εσωτερικών ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για εξαιρέσεις, αλλά για φορείς που έχουν κατοχυρώσει αντικειμενικά την αξιοκρατία στην επιλογή του προσωπικού τους με διαφανείς διαδικασίες.
ΝΔΜαζικές διώξεις και εργασιακός μεσαίωνας
«Για αναλγησία, εκδικητικότητα, μαζικές διώξεις, ανεργία και άρνηση προοπτικής για χιλιάδες νέους», αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κ. Γ. Κουμουτσάκος.
Επεσήμανε, επίσης, ότι το κυβερνών κόμμα επιβάλλει έναν εργασιακό μεσαίωνα για χιλιάδες νέους, ο οποίος είναι αποτέλεσμα του «ρεβανσιστικού μεσαίωνα», από τον οποίο δεν υπήρξε ποτέ «Αναγέννηση» στο ΠΑΣΟΚ, επεσήμανε χαρακτηριστικά. Κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι μονιμοποίησε περίπου 2.500 stagers με τους νόμους 2738/1999 και 2839/2000, υποβαθμίζοντας το ΑΣΕΠ. Τέλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στα κενά που θα δημιουργούν από τα stage θα διορίσει επίλεκτους με συμβάσεις έργου, δημιουργώντας τη νέα γενιά «πράσινων» συμβασιούχων.
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙΣυγκέντρωση και αντιδράσεις
Από την πλευρά τους, οι συμβασιούχοι του Δημοσίου και οι stagers είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν δυναμικά στις αποφάσεις της κυβέρνησης. Χθες το πρωί περίπου 400 συμβασιούχοι έργου του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών έδωσαν στον πρόεδρο της Βουλής ψήφισμα με το οποίο ζητούν τη μονιμοποίησή τους.
Κατόπιν συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον υφυπουργό Γιώργο Κουτρουμάνη.
Ο εκπρόσωπός τους Γιάννης Σπυράκης δήλωσε στο «Εθνος» ότι «για μια ακόμη φορά το κράτος αποδεικνύεται αναξιόπιστο. Εχουμε τη στήριξη των μονίμων υπαλλήλων του οργανισμού, γιατί καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Θα αγωνιστούμε για τη μονιμοποίησή μας».

fimotro

Read more...

ΚΛΙΚ ΣΕ "ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ" ΚΑΙ "ΕΠΟΧΗ"...

Read more...

ΚΛΙΚ ΣΤΟ "ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ"...

Read more...

Μέσα στην εβδομάδα τα 2 ν/σ για τον υπέρμετρο δανεισμό & ρευστότητα

Την Τρίτη ή το αργότερο μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο τα δύο σχέδια νόμου του υπουργείου Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για τα θύματα του υπέρμετρου δανεισμού και για την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά ώστε να γίνει διαβούλευση και να κατατεθούν στη Βουλή για ψήφιση μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου προσανατολίζεται στην υιοθέτηση του ευρωπαικού μοντέλου για να βάλει φρένο στα υψηλά επιτόκια των πιστωτικών καρτών, με μηχανισμό υπολογισμού που θα συνδέει το επιτόκιο των πιστωτικών καρτών με το αντίστοιχο μέσο επιτόκιο χωρών της ευρωζώνης συν ένα πρίμιουμ.

Παράλληλα, σχεδιάζει αναλογές ρυθμίσεις και για τα καταναλωτικά δάνεια, επιτόκια ηπερημερίας και σχετικά με τις παράνομες και καταχρηστικές πρακτικές των τραπεζών, υπάρχει σκέψη για αξιοποίηση της συλλογικής αποζημιωτικής αγωγής κατ
’ευθείαν με καταγγελία στην Επιτροή Ανταγωνισμού ή και στον Συνήγορο του Πολίτη, καθώς και συγκεκριμένες χρεώσεις-ταρίφες σε περίπτωση που μία τράπεζα δεν εφαρμόζει μία δικαστική απόφαση ή χρεώνει καταχρηστικά πχ έξοδα φακέλου κλπ. Τα πρόστιμα για τις τράπεζες θα ορίζονται από 800 ως 1.000 ευρώ ανάλογα με τη συγκεκριμένη παράβαση ενώ ανάμεσα στις νέες δεσμεύσεις θα είναι η απαγόρευση της χρέωσης για ανάληψη μετρητών μέσω ΑΤΜ.

Το νομοσχέδιο θα προβλέπει και προστασία του τραπεζικού λογαριασμού του καταθέτη από κατασχέσεις μέχρι ένα ποσόν, που σύμφωνα με πληροφορίες θα κυμαίνεται από 2.500
-3.000 ευρώ. Με το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο η «προστασία» αυτή παρέχεται για το ύψος του μηνιαίου μισθού του καταθέτη.

Θα προβλέπεται ρύθμιση ώστε οι δανειολήπτες να μπορούν να αποπληρώνουν τα χρέη τους με βάση την περιουσιακή τους κατάσταση και τα εισοδήματά τους - προβλέπεται ακόμη και απαλλαγή τους με δικαστική απόφαση , εάν δεν έχουν περιουσία ή εισόδημα - ενώ θα προστατεύεται η πρώτη κατοικία.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο για την υπερχρέωση των νοικοκυριών οι υπερχρεωμένοι καταναλωτές που έχουν αποδεδειγμένη και μόνιμη αδυναμία να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους, μπορούν να ρυθμίσουν την εξόφλησή τους με ευνοϊκότερους όρους αλλά και να απαλλαγούν από αυτά, εφόσον εξυπηρετήσουν για μία περίοδο από τρία έως πέντε έτη με βάση το εισόδημα από την εργασία τους ένα μέρος των χρεών που καθορίζεται από το Δικαστήριο και δεν μπορεί να είναι μικρότερο από το 10% των οφειλών.

Ταυτόχρονα, δίνεται η δυνατότητα, κάτω από αυστηρές προϋποθέσεις ελέγχου, και στα νοικοκυριά εκείνα που ζουν υπό εξαιρετικά δυσχερείς συνθήκες και αδυνατούν, δίχως περίσσευμα εισοδήματος να εξυπηρετήσουν έστω και ένα μικρό μέρος των χρεών τους, να επιτύχουν τον απεγκλωβισμό από την υπερχρέωση.

Στην ίδια λογική, των στοχευμένων ενισχύσεων, εντάσσονται οι αλλαγές που προωθούνται στα κριτήρια ένταξης στο ΤΕΜΠΜΕ όπως και στον τρόπο λειτουργίας του Τειρεσία.

nooz.gr

Read more...

Στην τελική ευθεία οι γενικοί γραμματείς


του Γιάννη Μακρυγιάννη

Ολοκληρώνεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η τοποθέτηση των γενικών γραμματέων της κυβέρνησης, μία διαδικασία, που έχει προκαλέσει τριβές και δυσαρέσκειες στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, όλοι οι υπουργοί έλαβαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο τους σχετικούς φακέλους με τα ονόματα και ήδη οι περισσότερες επιλογές έγιναν και αναμένεται να ανακοινωθούν εντός των επόμενων ημερών. Το όλο θέμα έχει προκαλέσει μία τελματώδη κατάσταση στα υπουργεία, τα οποία δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς τους γενικούς γραμματείς. Ωστόσο με τον καθορισμό των αρμοδιοτήτων των υπουργείων, που ανακοινώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, ανοίγει ο δρόμος για να τοποθετηθούν και τα πρόσωπα. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο θα υπάρξει μέριμνα ώστε τα πρόσωπα, που θα επιλεγούν να είναι συμβατά με τις πολιτικές των υπουργείων, αν και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προκριθούν και άτομα, που δεν ανήκουν ευθέως το χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Πεταλωτής, αντιλαμβανόμενος ότι υπήρξε καθυστέρηση με την συγκεκριμένη διαδικασία, διευκρίνισε μεν ότι η κυβέρνηση δεν το έχει μετανιώσει, που προκήρυξε τις θέσεις, διαβεβαίωσε ωστόσο ότι η διαχείριση των επόμενων προκηρύξεων για τη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού – πρόκειται για χιλιάδες θέσεις – θα είναι πολύ πιο σύντομη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνήθηκε πάντως ότι υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα με την επιλογή από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη, του νομικού κ. Δημήτραινα για τη θέση του γενικού γραμματέα.

protothema.gr/


Read more...

"Το ΠΑΣΟΚ μας βάζει καθημερινά τα γυαλιά" ...


Μέσα στην πίκρα ο Νομάρχης. Βγήκε (όχι θα 'χανε την ευκαιρία) στο τηλέφωνο στην εκπομπή του Χατζηνικολάου. Και είπε...

ακριβώς τα ίδια που λέει όλον αυτό τον καιρό. "Κλειστό κλαμπ η Ν.Δ." , "θέλω ανοιχτό συνέδριο" , "να προσέχουν κάποιοι απίθανοι διορισμένοι από τον Καραμανλή" .
Και βέβαια, δεν παρέλειψε να θυμηθεί ότι στη Ν.Δ. υποτιμούσαν το Γιώργο και τώρα το ΠΑΣΟΚ τους βάζει καθημερινά τα γυαλιά...

nonews-news.


Read more...

Βρήκε την δασκάλα του...


Μωρέ του άλλαξε τα φώτα. Τον έκανε τον πολυλογά να το βουλώσει.
Η υπουργός Γεωργίας Κατερίνα Μπατζελή, δεν άφηνε λέξη να πέσει κάτω. Με το που της είπε ο Ντινόπουλος "αφήστε αυτά και κοιτάξτε τις καθαρίστριες του υπουργείου σας που τις απολύουν", τον άρπαξε από τον γιακά.
"Σε όλα υπάρχει και μια κόκκινη μπάρα. Επιτέλους δεν είναι όλα επικοινωνία. Μιλάτε συνέχεια .Μπορείτε να ηρεμήσετε? Οι...


καθαρίστριες μόλις μου φτιάξανε τον καφέ και τα είπαμε. Αλίμονο , γυναίκες εργαζόμενες είμαστε".
Η πλάκα είναι ότι ο Ντινόπουλος κάποια στιγμή παραπονέθηκε ότι η Μπατζέλη τον "καβάλαγε". Μίλαγε πάνω απ την φωνή του.
"Σκέφθηκα για δυο δευτερόλεπτα να ακολουθήσω την επικοινωνιακή τακτική την δική σας", του είπε, κι ο φαφλατάς το βούλωσε...

nonews-news


Read more...

Επικήρυξη για τους "ληστές με τα μαύρα"

Επικηρύσσονται με το ποσό των 600.000 ευρώ τρία άτομα που καταζητούνται για υποθέσεις του οργανωμένου εγκλήματος, πιο γνωστοί και ως οι "ληστές με τα μαύρα".

Στην κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου προκηρύσσεται χρηματική αμοιβή σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψη των τριών καταζητούμενων: Του 33χρονου Συμεών Σεϊσίδη, του 28χρονου αδελφού του Μάριου Σεϊσίδη και του 31χρονου Γρηγόρη Τσιρώνη.

Πρόκειται για τα άτομα που είχαν λάβει μέρος σε ληστεία στην Εθνική Τράπεζα επί της Σόλωνος, το 2006. Είχε ακολουθήσει ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε άνδρες της αστυνομίας και τους δράστες. Τότε είχε συλληφθεί ο Γιάννης Δημητράκης, ενώ τα άλλα μέλη της σπείρας κατάφεραν να διαφύγουν και έκτοτε αγνοούνται.

Όπως αναφέρεται στην υπουργική απόφαση, σε βάρος των επικηρυγμένων εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης για κακουργήματα, αλλά και καταδικαστικές αποφάσεις σε ποινές κάθειρξης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη ΓΑΔΑ υπάρχουν υποψίες και υπόνοιες, και όχι αποδεικτικά στοιχεία όπως υπάρχει dna ή αποτύπωμα, ότι οι συγκεκριμένοι ενδέχεται να έχουν σχέση με τρομοκρατικές οργανώσεις.

Οι δύο υπουργοί καλούν οποιονδήποτε γνωρίζει κάτι για τα συγκεκριμένα άτομα να δώσει πληροφορίες στις Αρχές. Και αν τα στοιχεία που θα δώσουν οδηγήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψη, οι πληροφοριοδότες θα λάβουν την αμοιβή των 600.000 ευρώ και θα έχουν εξασφαλισμένη ανωνυμία έναντι όχι μόνον οποιουδήποτε τρίτου πολίτη, αλλά και έναντι κάθε Αρχής.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε γνωστοποιήσει ότι ανοίγει εκ νέου ο φάκελος της υπόθεσης της 17Ν.

Σε εφέτη-ανακριτή η υπόθεση της "Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς"

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες
, με έγγραφό του προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Φώτιο Μακρή, ζήτησε τη σύγκληση της ολομέλειας του Εφετείου προκειμένου να τηρηθεί η διαδικασία του άρθρου 29 Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και να ανατεθεί σε εφέτη-ανακριτή η υπόθεση που αφορά τη φερόμενη συμμετοχή στην οργάνωση "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς" τεσσάρων νεαρών ατόμων που συνελήφθησαν πρόσφατα σε κατοικία στο Χαλάνδρι Αττικής.

Για συμμετοχή στη "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς" κατηγορούνται οι Παναγιώτης Μασούρας του Ανδρέα, Χαρίλαος Χατζημιχελάκης του Στυλιανού, Εμμανουήλ Γιόσπας του Δημητρίου και Μυρτώ Παντέλογλου του Μιχαήλ.
.nooz.gr


Read more...