Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Βούγιας: Δεν φοβόμαστε καμία επέτειο

«Δεν φοβόμαστε καμία επέτειο», επισήμανε από τη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο πρόκλησης επεισοδίων στην επέτειο εορτασμού του Πολυτεχνείου, αλλά και στις 6 Δεκεμβρίου με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Ο κ. Βούγιας, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παρέθεσε στην ΕΣΗΕΜ-Θ, είπε ότι η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και ότι δεν φοβάται τις παραπάνω επετείους.

Εξάλλου, με αφορμή την επικείμενη εκδίκαση της υπόθεσης του αστυνομικού ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του 16χρονου, ο υφυπουργός ανέφερε ότι θα διεξαχθεί μια δίκαιη δίκη και τόνισε ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη.

Ο υφυπουργός, σχολιάζοντας την προκήρυξη πρωτοεμφανιζόμενης τρομοκρατικής οργάνωσης που ανέλαβε την ευθύνη για τις πρόσφατες επιθέσεις με γκαζάκια στο γραφείο του, καθώς επίσης και στα γραφεία του υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη και της βουλευτού Χρύσας Αράπογλου στη Θεσσαλονίκη, τη χαρακτήρισε «χαοτικό παραλήρημα με δήθεν κάποιες ποιητικές αναφορές».

Εξάλλου, αναφερόμενος στις καταγγελίες για βασανισμούς μεταναστών στο κέντρο υποδοχής Παγανής Λέσβου, ο κ. Βούγιας αναφέρθηκε στις έρευνες που διεξάγονται και έκανε γνωστό ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν χώροι υποδοχής μεταναστών σε παλιά στρατόπεδα. «Αισιοδοξούμε ότι σύντομα θα βρεθεί λύση», διαβεβαίωσε και έκανε γνωστό ότι αυτή τη στιγμή στην Παγανή φιλοξενούνται 380 λαθρομετανάστες από 900 που ήταν πρόσφατα.

Για τον πνιγμό των 8 μεταναστών, ανάμεσά τους και παιδιά, έκανε λόγο για σκλαβοπάζαρο ανθρώπων από οργανωμένα κυκλώματα δουλεμπόρων και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση με κάθε τρόπο θα το σταματήσει.

Σχετικά με τις επερχόμενες κρίσεις στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., είπε ότι θα «επιστρέψει» η αξιοκρατία, ενώ επανέλαβε την πρόθεση του υπουργείου για καλύτερη αστυνόμευση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι αστυνομικοί θα πρέπει να ξαναβγούν στους δρόμους».

Ο υφυπουργός, παρουσίασε τους δύο βασικούς άξονες της πολιτικής του υπουργείου που, όπως είπε, θα είναι η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και ο σεβασμός στα ατομικά δικαιώματα.

Για το θέμα της οδικής ασφάλειας ανέφερε ότι βασικοί στόχοι του υπουργείου είναι η μείωση των θυμάτων από τροχαία δυστυχήματα κατά 100 άτομα κάθε χρόνο. Όπως είπε, ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 1.000 νεκροί ετησίως, ενώ στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή φθάνουν τους 1.600. Επανέλαβε ότι οι κλήσεις για παραβάσεις του ΚΟΚ δεν θα "σβήνονται", αλλά έκανε γνωστό ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο μείωσης των προστίμων.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: