Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Αριστερές «βολές» για τη συνάντηση Λοβέρδου-ΣΕΒ...



Στο στόχαστρο των κομμάτων της Αριστεράς βρέθηκε η συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Ανδρέα Λοβέρδου με τον πρόεδρο του ΣΕΒ. Για σύμπνοια κυβέρνησης και ΣΕΒ έκανε λόγο το ΚΚΕ, ενώ ως δώρο της κυβέρνησης στον ΣΕΒ, χαρακτήρισε τη συνέχιση των stage στον ιδιωτικό τομέα, ο ΣΥΡΙΖΑ.

"Όταν ο υπουργός Εργασίας δεν εκφράζει τη διαφωνία του, ούτε για τους τύπους, σε καμία από τις έντεκα αντεργατικές - αντιδραστικές θέσεις, την εφαρμογή των οποίων αξιώνει ο...
ΣΕΒ με τη συμφωνία της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, οι εργαζόμενοι πρέπει να σκεφτούν τα νέα χειρότερα που τους ετοιμάζουν και να πάρουν τα μέτρα τους.", τόνισε σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Από την πλευρά του, το μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, δήλωσε: "Από όσα είπαν ο Υπουργός Εργασίας και ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, επιβεβαιώνεται ότι η απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τα stage στο δημόσιο τομέα δεν προέκυψε από το ενδιαφέρον της να πατάξει το ρουσφέτι, την ελαστική και ανασφάλιστη εργασία, αφού τα μεταφέρει όλα στον ιδιωτικό τομέα, αλλά μόνο να μειώσει τις δημόσιες δαπάνες για την μισθοδοσία τους".

Όπως σημείωσε ο Δημήτρης Στρατούλης, η μεταφορά των stage στον ιδιωτικό τομέα διαιωνίζει τον εργασιακό μεσαίωνα, προσφέρει στις μεγάλες επιχειρήσεις δωρεάν εργασία νέων ανθρώπων, αφού δεν θα πληρώνονται από αυτές αλλά από τον ΟΑΕΔ, οδηγεί στην συμπίεση των μισθολογικών και εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων προς το κατώτερο δυνατό επίπεδο. "Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ πραγματικά δεν μπορεί να κρύψει την χαρά του για το μεγάλο δώρο που τους έκανε η κυβέρνηση μεταφέροντας τα κακοπληρωμένα και ανασφάλιστα stage στον ιδιωτικό τομέα.", σχολίασε.
enet.gr

nonews-news

Δεν υπάρχουν σχόλια: