Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΔΑΣΟΚΤΟΝΟΣ ΡΥΘΜΙΣΗ ΔΡΥ


Η κατάργηση της «δασοκτόνου», όπως είχε χαρακτηριστεί, ρύθμισης Δρυ για τον ορισμό του δάσους, η απαγόρευση της έκδοσης οικοδομικών αδειών στους δήμους και τις κοινότητες της Αττικής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Αυγούστου του 2009 έως ότου να ολοκληρωθούν οι δασικοί χάρτες και ο έλεγχος από τριμελή επιτροπή όσων αδειών έχουν εκδοθεί είναι μερικά από τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος για την... προστασία των καμένων στη ΒΑ Αττική.
Στα νέα μέτρα περιλαμβάνεται ακόμη η ίδρυση Ειδικής Υπηρεσίας Κατεδαφίσεων, η οποία θα υπάγεται στην Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και θα αναλάβει την κατεδάφιση αυθαιρέτων στις αναδασωτέες περιοχές. Στο έργο αυτό θα συνεισφέρει και ο Οργανισμός Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων, ο οποίος εξάλλου θα ξεκινήσει να παρακολουθεί δορυφορικά τις αναδασωτέες περιοχές και να παρέχει ενημέρωση μηνιαίως για τα κτίσματα που «φυτρώνουν» στα καμένα.
Το σχέδιο νόμου που κρίνεται κατ' αρχήν θετικό από τους δασολόγους αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή. Οι υπεύθυνοι της «Κτηματολόγιο Α.Ε.» δηλώνουν ότι μπορούν να ολοκληρώσουν τους δασικούς χάρτες μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.
fimotro.

Δεν υπάρχουν σχόλια: