Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2014

Πρόκειται για τον Ευάγγελο Χασάπογλου Παραίτηση-βόμβα εφοριακού που ελέγχει offshore και καταθέτες εξωτερικού


Παραίτηση-βόμβα εφοριακού που ελέγχει offshore και καταθέτες εξωτερικού


Ο διευθυντής της πιο νευραλγικής υπηρεσίας του φορολοελεγκτικού μηχανισμού παραιτήθηκε  για άγνωστους λόγους -  Διαρκείς συσκέψεις τεχνοκρατών της τρόικας με στελέχη των φορολογικών μηχανισμών

Παραιτήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης αιφνιδιαστικά και για άγνωστους λόγους ο διευθυντής της πιο νευραλγικής υπηρεσίας του φορολοελεγκτικού μηχανισμού, του Κέντρου Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) Ευάγγελος Χασάπογλου.

Η παραίτηση που έπεσε σαν βόμβα στο υπουργείο Οικονομικών γίνεται σε μία κρίσιμη περίοδο και σύμφωνα με πληροφορίες προκάλεσε διαρκείς συσκέψεις τεχνοκρατών της τρόικας, που είναι αρμόδιοι για τα συγκεκριμένα θέματα, με στελέχη των φορολογικών μηχανισμών, μεταξύ αυτών και ο Χάρης θεοχάρης, γενικός γραμματέας εσόδων.

Το ΚΕΦΟΜΕΠ είναι αρμόδιο για τους ελέγχους στις offshore εταιρίες και τις διάφορες λίστες με καταθέτες, που έβγαλαν μεγάλα ποσά στο εξωτερικό, όπως τη λίστα Λαγκάρντ και άλλες.

Είναι πολύ πιθανόν η παραίτηση να σχετίζεται με το γεγονός ότι το ΚΕΦΟΜΕΠ, το οποίο συστάθηκε τον περασμένο Μάιο και στελεχώθηκε με 180 υπαλλήλους, δεν έχει προχωρήσει ουσιαστικά στη διεκπεραίωση ούτε μίας σοβαρής υπόθεσης.

Πρόσφατα μάλιστα εγκαταστάθηκε στα γραφεία του ΚΕΦΟΜΕΠ, σε ρόλο τοποτηρητή συνεργάτιδα του κ. Θεοχάρη, προκειμένου ο τελευταίος να έχει συγκεκριμένη και ολοκληρωμένη εικόνα για το έργο του Κέντρου. Σύμφωνα με πληροφορίες είχε τεθεί και συγκεκριμένος στόχος έως τα τέλη Απριλίου: να διεκπεραιωθούν οι έλεγχοι σε 400 υποθέσεις εμβασμάτων και σε 200 offshore.
protothema.gr

Read more...

Τα μέτρα για τους πληγέντες στην ΚεφαλλονιάΠοια τα μέτρα ανακούφισης που έλαβε η κυβέρνηση για τους πληγέντες από τον σεισμό της Κεφαλλονιάς
Σε τριών ειδών χωρίζονται τα μέτρα της κυβέρνησης για τους πληγέντες από τον σεισμό που έπληξε την Κεφαλλονιά.
"Πρέπει να σας πούμε ότι από την πρώτη στιγμή που χτύπησε ο σεισμός στην Κεφαλονιά, η Κυβέρνηση ενεργοποίησε όλες τις δυνατές δυνάμεις για να ξαναγυρίσει η ζωή σε φυσιολογικούς ρυθμούς στο νησί το συντομότερο δυνατόν. Οι Κεφαλονίτες έχουν επιδείξει μεγάλο σθένος και πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι όλη η Ελλάδα είναι στο πλευρό τους για να ξεπεράσουν γρήγορα το χτύπημα.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους συνδράμουν ενεργά αυτήν την προσπάθεια του επιστήμονες, τους στρατιωτικούς, ιδιαίτερα τους εθελοντές, καθώς και την Εκκλησία.
Τώρα, είναι τριών ειδών τα μέτρα σε γενικές γραμμές. Είναι για την ανακούφιση των πληγέντων, για την αποκατάσταση των υποδομών και για την ενίσχυση των επιχειρήσεων. Για την αποτελεσματικότερη εποπτεία όλης αυτής της προσπάθειας και τον καλύτερο συντονισμό, δημιουργείται μία κάθετη δομή σε κάθε υπουργείο, με επικεφαλής τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα. Συντονίζει από πλευράς Γραφείου Πρωθυπουργού ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου, ο κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος", σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.
Στην Κεφαλλονιά παραμένει για όσο χρειαστεί ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων, ο κ. Στράτος Σιμόπουλος, επικεφαλής διυπουργικού κλιμακίου. Τον γενικό συντονισμό από πλευράς Υπουργικού Συμβουλίου έχει ο υπουργός, ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Βέβαια, το Συμβούλιο συνεχίζεται, βγήκα λίγο για να σας ενημερώσω, να σας πω τα πρώτα μέτρα. Αύριο θα έχετε αναλυτική ανακοίνωση με όλα τα μέτρα.
Πρώτη προτεραιότητα είναι η στέγαση. Έχουμε επιδότηση ενοικίου για όσους τα σπίτια τους έχουν πληγεί. Η επιδότηση αυτή μπορεί να φτάσει έως τα 500 ευρώ το μήνα, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση.
Οικονομική ενίσχυση για την αγορά οικοσκευής μέχρι του ποσού των 6.000 ευρώ.
Επιδότηση επισκευών κτιρίων και ανακατασκευών. Η επιδότηση θα φτάνει το 80% του κόστους και το υπόλοιπο 20% θα είναι με άτοκο δάνειο.
Οι ίδιες ρυθμίσεις θα ισχύσουν και για τις επιχειρήσεις και ξενοδοχειακές τουριστικές επιχειρήσεις, ενώ θα υπάρξουν μέτρα και για την αντικατάσταση του εξοπλισμού τους που μπορεί να έχει καταστραφεί.
Θα υπάρξει ειδική μέριμνα για όσους έχουν δάνειο για εργατική κατοικία. Λεπτομέρειες περισσότερες αύριο.
Και επίσης θα εξαιρεθεί η Κεφαλλονιά από την υποχρέωση καταβολής φόρου ακινήτων για το 2014.
Συνεχίζεται η καταβολή του εφάπαξ επιδόματος που είναι μέχρι 600 ευρώ. Θα διατεθούν συνολικά 500.000 ευρώ.
Στις υποδομές να σας πω ότι αποκαθίσταται η λειτουργία των σχολείων. Μέσα στις επόμενες ημέρες φθάνουν 45 προκατασκευασμένες αίθουσες στο νησί. Το λιμάνι του Ληξουρίου το οποίο έχει σημειώσει τις περισσότερες ζημιές, αναλαμβάνει το υπουργείο Υποδομών και μέσα σε δύο μήνες θα είναι πλήρως λειτουργικό. Επίσης γίνονται κατεπειγόντως εργασίες για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου του δρόμου που συνδέει Ληξούρι με Αργοστόλι, για να γίνει η αποκατάσταση με ασφάλεια.
Κλιμάκιο της ΕΥΔΑΠ φθάνει αύριο, για να συνδράμει τον δήμο στην αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης. Για τη διοικητική υποστήριξη τω ν υπηρεσιών του δήμου θα ενισχυθεί με 20 επιπλέον άτομα και μέσα σε δύο μήνες θα έχουν ολοκληρωθεί τα άμεσα σωστικά μέτρα για την πολιτιστική κληρονομιά της Κεφαλονιάς.
Όπως σας είπα η σύσκεψη συνεχίζεται. Ο συντονισμός όλων των υπουργείων είναι πλήρης. Ο κάθε ένας έχει το ρόλο του. Είδατε ότι έχουμε εφαρμόσει μια νέα δομή και το μόνο που θέλω να σας πω είναι ότι η Κεφαλονιά αντέχει, η Κεφαλονιά θα είναι σύντομα καλύτερα και όλη η Ελλάδα είναι στο πλευρό της.
Δημοσιογράφος: Κύριε υπουργέ, υπάρχει μια αίσθηση ότι καταρχήν υπάρχει ένα έλλειμμα συντονισμού πρώτα.
Σ. Κεδίκογλου: Κάθε άλλο.
Δημοσιογράφος: Και υπάρχει και μια δεύτερη αίσθηση ότι οι πολίτες στην Κεφαλονιά πέφτουν πάνω στη γραφειοκρατία. Ας πούμε για παράδειγμα εδώ τώρα για τα σπίτια θα χρειάζονται και σχέδια, θα χρειάζονται και όλα αυτά τα πράγματα;
Σ. Κεδίκογλου: Όχι, όχι. Είναι διαδικασίες express. Λεπτομέρειες θα μάθετε περισσότερες αύριο αλλά η βασική εντολή του Πρωθυπουργού είναι παρακάμψτε τη γραφειοκρατία, βγάλτε όλα τα εμπόδια, η ανακούφιση να είναι άμεση, η αποκατάσταση ταχύτατη.
Δημοσιογράφος: Άρα πώς θα γίνεται; Με μια απλή δήλωση;
Σ. Κεδίκογλου: Θα μάθετε λεπτομέρειες περισσότερες αύριο. Θα είναι πολύ απλός ο τρόπος. Θα είναι άμεση η αντίδραση.
http://news247.gr/

Read more...

Βλέπει πολιτική σκοπιμότητα Τι λέει ο Π.Χαϊκάλης για την εμπλοκή του ονόματός του σε λίστα του ΣΔΟΕ


Τι λέει ο Π.Χαϊκάλης για την εμπλοκή του ονόματός του σε λίστα του ΣΔΟΕ
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
«Είναι μία υπόθεση που είχε ανακύψει προ εξαμήνου με την αμοιβή μου για ένα τηλεοπτικό σποτ το 2007. Έχω δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις στο ΣΔΟΕ και δεν ανέμενα την αποσπασματική δημοσιοποίηση της υπόθεσης αυτής. Η εμπλοκή του ονόματός μου έχει καθαρά πολιτική σκοπιμότητα».

Αυτό ανέφερε προς το Βήμα o βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Παύλος Χαϊκάλης σχετικά με ανακοίνωση του ΣΔΟΕ «ότι πολιτικό πρόσωπο το έτος 2007 δεν έκοψε δύο αποδείξεις ύψους 55.000 ευρώ» το οποίο -όπως προκύπτει από σχετικό ρεπορτάζ- αφορούσε τον ίδιο.

Όπως σημείωσε ο κ. Χαϊκάλης «εκείνη την χρονιά είχα καταβάλει σε φόρους άνω των 150.000 ευρώ και δεν μπορεί να μου καταλογίζεται φοροδιαφυγή. Απλώς επειδή εκείνο τον καιρό με απασχολούσε και ένα προσωπικό πρόβλημα και υπήρξε μια μεταβολή των φορολογικών δεδομένων μου δεν δήλωσα εκ παραδρομής αυτό το ποσό. Έχω δώσει σχετικές εξηγήσεις στο ΣΔΟΕ, και απ' ότι γνωρίζω εκείνοι αναμένουν και την σχετική απάντηση από την διαφημιστική εταιρεία».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Η εισήγηση στο Ελεγκτικό Συνέδριο «Αντισυνταγματικές» οι περικοπές στους συνταξιούχους ειδικών μισθολογίων


«Αντισυνταγματικές» οι περικοπές στους συνταξιούχους ειδικών μισθολογίων
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Ο γενικός επίτροπος Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου (ΕΣ) Διονύσιος Λασκαράτος υποστήριξε -όπως αναμενόταν- ενώπιον της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου, ότι είναι αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) η αναδρομική από 1η Αυγούστου 2012 μείωση των συντάξεων που έγιναν στους συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων (ένστολοι, δικαστικοί, πανεπιστημιακοί, ιατροί διευθυντές ΕΣΥ κ.ά.).
Η Ολομέλεια του ΕΣ επιφυλάχθηκε να εκδώσει τις αποφάσεις της.
Ειδικότερα, ο κ. Λασκαράτος επισήμανε ότι οι μειώσεις των συντάξεων των ενστόλων, κ.λπ. είναι αντίθετες στις εξής τρεις συνταγματικές αρχές:
1) Στην αρχή της ισότητας, ως προς την κατανομή των δημοσίων βαρών, ανάλογα με τις δυνάμεις του κάθε φορολογούμενου πολίτη, αφού οι ένστολοι έχουν πληγεί δυσανάλογα σε σχέση με άλλες ομάδες πολιτών οι οποίοι φοροδιαφεύγουν και εισφοροδιαφεύγουν,
2) Στην αρχή του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, αφού με τις μειώσεις των συντάξεων πλήττεται το επίπεδο αξιοπρεπούς διαβιώσεως των συνταξιούχων στρατιωτικών και
3) Στην αρχή της αναλογικότητας, καθώς δεν αιτιολογείται, αλλά ούτε τεκμηριώνεται με συγκεκριμένα στοιχεία, η αναγκαιότητα των μειώσεων των συντάξεων, που θα συμβάλλει στην επίτευξη του σκοπού της περιστολής των δημοσιονομικών ελλειμμάτων.
Ακόμη, ανέφερε ο κ. Λασκαράτος, ότι οι περικοπές των συντάξεων παραβιάζουν επιπρόσθετα και το πρώτο πρόσθετο πρωτόκολλο της ΕΣΔΑ, καθώς δεν προκύπτει από κάποιο στοιχείο ότι η αναδρομική μείωση των συντάξεων υπαγορεύτηκε από λόγους γενικότερου δημοσίου ή κοινωνικού συμφέροντος, μετά από τήρηση των αρχών: α) της ισότητας, β) της ισότητας στην κατανομή των βαρών και γ) της αναλογικότητας.
Ως προς τους δικαστικούς λειτουργούς, ο κ. Λασκαράτος ανέφερε κατ' αρχάς ότι από τον συνταγματικό χάρτη υπάρχει ισοτιμία μεταξύ των τριών λειτουργιών (νομοθετική, εκτελεστική και δικαστική). Κατά συνέπεια, οι αποδοχές των δικαστικών πρέπει να είναι ίσες με τις αποδοχές των δύο άλλων λειτουργιών, λόγω της ισοτιμίας των τριών αυτών εξουσιών, αλλά και λόγω της ειδικής μεταχείρισης που επιφυλάσσει για αυτούς το Σύνταγμα.
Όμως, η ειδική αυτή μεταχείριση των εν ενεργεία δικαστικών λειτουργών, προσέθεσε ο κ. Λασκαράτος, συμπεριλαμβάνει και τους συνταξιούχους, σύμφωνα με την αρχή της σταθερής αναλογίας των αποδοχών των μάχιμων δικαστών και των συντάξεων τους.
Οι δικηγόροι του Δημοσίου ανέφεραν ότι επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος επέβαλαν τις μειώσεις των συντάξεων των στρατιωτικών, δικαστών κ.λπ., ενώ παράλληλα έπρεπε να καλυφθεί το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Βενιζέλος: Πίσω από κάθε ελληνικό σκάνδαλο...


...υπάρχει μια γερμανική εταιρεία...

Σκληρή απάντηση του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης και υπ. Εξωτερικών στις δηλώσεις του αντικαγκελαρίου της Γερμανίας, Ζ. Γκάμπριελ, περί ...
ελληνικού ασύντακτου κράτους και παραποιημένων στοιχείων για την ένταξή μας στην ΟΝΕ.

"Έχουμε προβλήματα διαφθοράς, ας πούμε; Έχουμε ναι. Αλλά αν δείτε πίσω από κάθε σκάνδαλο στην Ελλάδα ποιος υπάρχει, θα διαπιστώσετε δυστυχώς ότι υπάρχει συνήθως μια μεγάλη γερμανική εταιρία, η Siemens, η Ferrostahl, η MAN, η Daimler Chrysler...". Με αυτόν τον τρόπο απάντησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Ευάγγελος Βενιζέλος όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του αντικαγκελάριου κ. Γκάμπριελ, ότι η Ελλάδα είναι ένα ασύντακτο κράτος. Ο κ. Βενιζέλος σχολίασε επίσης την άποψη πως η Ελλάδα μπήκε στην ΟΝΕ με παραποιημένα στοιχεία:

«Υπάρχει πολύ σοβαρό ζήτημα να καταλάβουμε ότι η Ελλάδα μπήκε στην ΟΝΕ, στη ζώνη του ευρώ, το 2001 με μια ελαστική ερμηνεία των στοιχείων για να μπει η Ιταλία. Γιατί η Ιταλία είχε χειρότερα στοιχεία από την Ελλάδα. Όλες οι χώρες έχουν εφαρμόσει διάφορους κανόνες υπολογισμού του ελλείμματος και της βιωσιμότητας του χρέους τους".

Ωστόσο, σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, "ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής υποψήφιος του SPD για τις ευρωεκλογές Martin Schulz, ο οποίος ήταν παρών στην εκδήλωση του SPD στο Πότσδαμ, διαβεβαίωσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στην κατ' ιδίαν συνάντηση που είχε χθες το μεσημέρι μαζί του, ότι οι δηλώσεις του κ. Gabriel παραποιήθηκαν από τον Τύπο και ότι αυτό που είπε ο αντικαγκελάριος ήταν πως η Ελλάδα, όπως και άλλες χώρες, δεν παρουσίασε ακριβή στοιχεία για την ένταξή της στην ευρωζώνη, και πως η Ελλάδα, όπως και άλλες χώρες, έχει σημαντικά δομικά προβλήματα".

Ολόκληρο το σχόλιο του κ. Βενιζέλου:

«Είπε ο φίλος μου ο Sigmar Gabriel χθες ότι η Ελλάδα μπήκε με παραποιημένα στοιχεία στη ζώνη του ευρώ το 2001 και είναι ένα ασύντακτο κράτος που πρέπει να πάει στην Παγκόσμια Τράπεζα. Δεν είναι ασύντακτο κράτος η Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι ένα κράτος που έχει προβλήματα όπως όλα τα ευρωπαϊκά κράτη. Έχουμε προβλήματα διαφθοράς, ας πούμε; Έχουμε ναι. Αλλά αν δείτε πίσω από κάθε σκάνδαλο στην Ελλάδα ποιος υπάρχει, θα διαπιστώσετε δυστυχώς ότι υπάρχει συνήθως μια μεγάλη γερμανική εταιρία, η Siemens, η Ferrostahl, η MAN, η Daimler Chrysler... Άραγε, ποιος είναι αυτός που έχει το πρόβλημα; Γιατί το έχουμε μόνο εμείς; Το είχαμε και εμείς, αλλά το αντιμετωπίζουμε.

Υπάρχει πολύ σοβαρό ζήτημα να καταλάβουμε ότι η Ελλάδα μπήκε στην ΟΝΕ, στη ζώνη του ευρώ, το 2001 με μια ελαστική ερμηνεία των στοιχείων για να μπει η Ιταλία. Γιατί η Ιταλία είχε χειρότερα στοιχεία από την Ελλάδα. Όλες οι χώρες έχουν εφαρμόσει διάφορους κανόνες υπολογισμού του ελλείμματος και της βιωσιμότητας του χρέους τους. Για ποιο μέγεθος του ελληνικού δημοσίου χρέους μιλάμε; Το ελληνικό δημόσιο χρέος σε απόλυτους αριθμούς είναι 330 δισ. ευρώ.

Οι τρεις μεγάλες χώρες της ευρωζώνης έχουν συνολικά δημόσιο χρέος 7 τρισ. ευρώ! Οι χρηματοδοτικές ανάγκες είναι τεράστιες. Εάν υπάρξει ένα πρόβλημα χρηματοδότησης μια μεγάλης χώρας υπάρχει απειλή για την ύπαρξη του κοινού νομίσματος. Εμείς είμαστε αναμφίβολα συστημικό πρόβλημα, όπως κάθε χώρα της ευρωζώνης, αλλά θυμηθείτε λίγο τα απόλυτα μεγέθη που είναι πολύ περιορισμένα σε σχέση με αυτό που είναι η ευρωζώνη ως όγκος δημοσίου χρέους.

Άρα λοιπόν αντιλαμβάνεστε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε πάρα πολλά προβλήματα τα οποία δεν είναι μόνο δικά μας προβλήματα - είναι και δικά μας, έχουμε τεράστια ευθύνη- αλλά είναι και προβλήματα στην πλάτη της Ελλάδας. Δηλαδή η Ελλάδα γίνεται το γήπεδο πάνω στο οποίο αναπτύσσεται ένας ανταγωνισμός αφανής ή εμφανής, θεσμικός, πολιτικός, οικονομικός και νομισματικός»...
protothema.gr

Read more...

Τσελέντης: Περιμένουμε νέο ισχυρό σεισμό...


"Η ομάδα ΒΑΝ είχε μηνύματα για τον πρώτο σεισμό"...

"Εγώ και η ομάδα ΒΑΝ είχαμε μηνύματα για τον...
πρώτο μεγάλο σεισμό της προπερασμένης Κυριακής στο Ληξούρι (26 Ιανουαρίου) από τις αρχές Ιανουαρίου", τόνισε σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε, ο καθηγητής σεισμολογίας, Άκης Τσελέντης.

Ο καθηγητής πρόσθεσε ότι αναμένει νέο ισχυρό σεισμό ακόμη και 5,2 - 5,3 με μεγάλη επιτάχυνση, που θα επιβαρύνει περαιτέρω την κατάσταση...
newsbeast.gr

Read more...

Ορίστηκε δικάσιμος για το ζεύγος Γριβέα...


Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία για την έκδοση του Κυριάκου Γριβέα και της συζύγου του Αναστασίας Βάτσικα στην Ελλάδα. Πρόκειται για την ...
πρώτη ακροαματική διαδικασία .

Η υπεράσπιση όπως αναμενόταν ζήτησε πολύ χρόνο και συγκεκριμένα αιτήθηκε η επόμενη ακρόαση να οριστεί για τις 14 Απριλίου, κάτι που δεν έγινε δεκτό από τον δικαστή.

Ο δικαστής είπε ότι επειδή πρόκειται για πολύπλοκη υπόθεση πρέπει αυτό να γίνει πιο σύντομα και όρισε την επόμενη δικάσιμο στις 24 Φεβρουαρίου στις 10 το πρωί.

"Θα πάρει πολύ χρόνο και είναι καλύτερο να επισπευτεί η διαδικασία για το καλό και των δύο πλευρών" είπε σύμφωνα με την Δημόσια Τηλεόραση ο δικαστής.

Ο συνήγορος του ζεύγους Γριβέα ζήτησε να τροποποιηθούν κάποιοι από τους περιοριστικούς όρους, ωστόσο το μόνο που αποδέχθηκε το δικαστήριο είναι οι κατηγορούμενοι να παρουσιάζονται δύο φορές την εβδομάδα αντί για τρεις στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους...

Read more...

Η Ντίνα δεν κάνει κωλοτούμπες...


Τελικά, δεν ήταν μόνο ο Δημ. Ρέππας που δεν ρωτήθηκε. Το ένα μετά το άλλο, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δηλώνουν την έκπληξή τους και τη δυσαρέσκειά τους για τον ...
διορισμό τους στα κλιμάκια – στήριξης των εκλογών, που ανακοινώθηκαν.


Mπορεί κάποια ονόματα να ανακοινώθηκαν από το ΠΑΣΟΚ στα κλιμάκια που αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο στη «εκστρατεία» του κόμματος στον δρόμο προς τις εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου, όμως οι ίδιοι όχι μόνο δεν ερωτήθηκαν αλλά αντιδρούν έντονα με αυτό.

Όπως αντιδρούν και για την μέχρι σήμερα πολιτική και πορεία του κόμματος.

Έτσι, μετά τον Δημήτρη Ρέππα, ήρθε η αντίδραση της Ντίνας Λάζαρη, πρώην υποδιοικητή της ΑΤΕ και μέλος της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ.

Και πώς να συμμετάσχει στην …εκστρατεία στήριξης του κόμματος, όταν συμμετείχε στην «Κίνηση των 7» που είχαν προ καιρού βγάλει κείμενο κατά του Βενιζέλου, με αφορμή τη συνεδρίαση της ΚΠΕ, τον Δεκέμβριο.

Με επιστολή της, εξέφραζε διαφορετική θέση ως προς τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ενώ υπογράμμιζε την αναγκαιότητα αλλαγής πολιτικής, καθαρού πολιτικού στίγματος και στρατηγικής και τακτικής συνεργασιών.

Πως είναι λοιπόν δυνατόν, διερωτάται η ίδια, σε ανάρτησή της στο facebook, κάποιος που έχει διατυπώσει όλες αυτές τις ενστάσεις, να συμμετάσχει σε κλιμάκιο με ανοιχτά όλα αυτά τα θέματα.

«Μεταφέροντας με ποια αξιοπιστία την άποψη της πλειοψηφίας;» ρωτά, για να συνεχίσει «Εκτός αν θα πρέπει να γίνουν κωλοτούμπες…».

Και καταλήγει, σε ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό: «Αλλά αυτές τις απέφευγα ακόμα και στο νηπιαγωγείο!»...
matrix24.gr

Read more...

Ο ενας στην Ουρουγουάη, κι ο άλλος στο Μόναχο...Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε -oπως σας εχουμε ήδη ενημερώσει - για τον Μιχάλη Χριστοφοράκο και τον Χρήστο Καραβέλα για την υπόθεση της Siemens.
 Σύμφωνα με...
τo ΕΘΝΟΣ πρόκειται για δύο επαναληπτικά διεθνή εντάλματα σύλληψης - είχαν εκδοθεί και στο παρελθόν - που έχουν στόχο να ασκηθεί πίεση ώστε να επιστρέψουν στην Ελλάδα οι δύο κατηγορούμενοι.
Υπενθυμίζεται πως ο Μιχάλης Χριστοφοράκος βρίσκεται στο Μόναχο, ενώ ο Χρήστος Καραβέλας στην Ουρουγουάη...

Read more...

Θα εξεταστεί το αίτημα έκδοσης Στο ειρηνοδικείο του Ουεστμίνστερ το ζεύγος Γριβέα


Στο ειρηνοδικείο του Ουεστμίνστερ το ζεύγος Γριβέα
Οι δύο κατηγορούμενοι που εμπλέκονται στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Στο ειρηνοδικείο του Ουέστμίνστερ αναμένεται να παρουσιαστεί σε λίγη ώρα το ζεύγος Γριβέα - Βάτσικα, όπου θα εξετάσει το αίτημα των ελληνικών Αρχών για την έκδοσή τους στην Ελλάδα.

Όπως όλα δείχνουν, οι δύο κατηγορούμενοι που εμπλέκονται στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου θα επιμείνουν στην αρχική τους θέση για παραμονή τους στη Βρετανία. Ο δικηγόρος τους αναμένεται να παρουσιάσει σειρά από επιχειρήματα με στόχο την αποτροπή της έκδοσής τους.

Έτσι, είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο δικαστής θα ορίσει μια άλλη δικάσιμο, καθώς θα θέλει να μελετήσει τις θέσεις της υπεράσπισης.

Το ζευγάρι έχει προσλάβει έναν από τους κορυφαίους δικηγόρους σε υποθέσεις έκδοσης στη Βρετανία, τον Μπεν Μπράντον. Ο κ. Μπράντον εκτός των άλλων είχε καταφέρει να πετύχει τη μη έκδοση του αμφιλεγόμενου μουσουλμάνου κληρικού Αμπού Κατάντα, ο οποίος για πολλούς θεωρείται ο πνευματικός ηγέτης της Αλ Κάιντα στην Ευρώπη.

Την έκδοσή του είχαν ζητήσει τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ιορδανία, όπου είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τρομοκρατικές επιθέσεις. Μάλιστα, για περισσότερο από μια δεκαετία σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της Βρετανίας επιθυμούσε την απέλασή του, καθώς «θεωρούνταν ότι απειλεί την ασφάλεια της χώρας». Τελικά, κατέληξε στην Ιορδανία μόνο μετά τη συγκατάθεσή του.

Όπως επισήμαίνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων δικηγόρος που ασχολείται με εκδόσεις αλλοδαπών, «η διαδικασία έκδοσης συχνά διαρκεί πολλούς μήνες ή ακόμη και χρόνια. Ο νόμος με γνώμονα την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δίνει πολλά περιθώρια για αναβολές της απόφασης». Αλλά, ακόμη κι αν το δικαστήριο αποδεχτεί το αίτημα της Ελλάδος, οι κατηγορούμενοι έχουν το δικαίωμα να κάνουν έφεση, ώστε να κερδίσουν επιπλέον χρόνο.

«Ο δικαστής δεν εξετάζει την ουσία της υπόθεσης, αλλά μόνο τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου. Ο δεύτερος μπορεί να επικαλεστεί μια σειρά από λόγους, όπως π.χ. ότι κινδυνεύει η ζωή του, λόγους υγείας κλπ. Το δικαστήριο είναι υποχρεωμένο να εξετάσει κάθε ισχυρισμό ξεχωριστά και να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια» εξηγεί βρετανός δικηγόρος.

Άλλωστε, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, το ζεύγος Γριβέα «έπεσε στα μαλακά», καθώς οι περιοριστικοί όροι που τους επιβλήθηκαν πριν από δύο εβδομάδες θεωρούνται «σχετικά ήπιοι».

Το δικαστήριο αποδέχθηκε την υπερασπιστική γραμμή του συνηγόρου τους, που υποστήριξε ότι οι πελάτες τους παραδόθηκαν στη Σκότλαντ Γιαρντ μετά από συνεννόηση με τις βρετανικές Αρχές και προκαθορισμένο ραντεβού.

Έτσι τους επέβαλε εγγύηση 50.000 λιρών Αγγλίας στον καθένα. Τους ανάγκασε να παραδώσουν τα διαβατήρια τους, ενώ παράλληλα είναι υποχρεωμένοι να παρουσιάζονται τρεις φορές την εβδομάδα στο αστυνομικό τμήμα του Κίνγκστον του Λονδίνου, όπου είναι και η μόνιμη κατοικία τους. Τέλος, θα πρέπει να έχουν ανοικτά τα τηλέφωνά τους επί 24 ώρες, ώστε να απαντούν σε κάθε κλήση των βρετανικών Αρχών.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Στη φάκα και μέντιουμ Στον εισαγγελέα απέστειλε το ΣΔΟΕ μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής


Στον εισαγγελέα απέστειλε το ΣΔΟΕ μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής

Αθήνα
Στον αρμόδιο Οικονομικό Εισαγγελέα και τις ΔΟΥ απέστειλε το ΣΔΟΕ σημαντικές περιπτώσεις φοροδιαφυγής, αδήλωτων εισοδημάτων και λαθρεμπορίου που εντόπισε κατά τους ελέγχους για την πάταξη του οικονομικού εγκλήματος, που έκανε τον Ιανουάριο.

Μεταξύ άλλων πρόκειται για περιπτώσεις φοροδιαφυγής που αφορούν σε επιχειρήσεις με εικονικά και πλαστά φορολογικά στοιχεία, πολιτικό πρόσωπο, πανεπιστημιακά ιδρύματα και γιατρούς, αλλά και αδικαιολόγητες καταθέσεις διευθύντριας νοσοκομείου.

Στους παραβάτες και γνωστό μέντιουμ, που, αδυνατώντας προφανώς να προβλέψει τον έλεγχο, δεν δήλωσε έσοδα 700.000 ευρώ.

Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε το ΣΔΟΕ πρόκειται για τις παρακάτω περιπτώσεις:

Στην Αττική:

 • Δέκα επιχειρήσεις έλαβαν εικονικά φορολογικά στοιχεία ύψους 10.865.000 ευρώ.
 • Εννέα επιχειρήσεις εξέδωσαν πλαστά και εικονικά στοιχεία ύψους 6.470.000 ευρώ.
 • Επιχείρηση με αντικείμενο αγοραπωλησία χρυσών λιρών, δεν εξέδωσε για το 2013 φορολογικά στοιχεία ύψους 9.528.000 ευρώ και δεν καταχώρησε για τα έτη 2011 και 2012 φορολογικά στοιχεία αγορών 11.489.000 ευρώ.
 • Ιατρός χειρουργός οφθαλμίατρος δεν εξέδωσε αποδείξεις προς ασθενείς ύψους 1.561.000 ευρώ.
 • Δημοτική Επιχείρηση δήμου της Αττικής δεν εξέδωσε σε 932 πελάτες φορολογικά στοιχεία ύψους 54.794 ευρώ.
 • Κατάστημα ενδυμάτων στον Ταύρο με ενδύματα προελεύσεως Κίνας, δεν έλαβε παραστατικά για αγορές 353.000 ευρώ.
 • Σε δύο επιχειρήσεις, καφετέρια και εστιατόριο, διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο από το ΣΔΟΕ ότι χρησιμοποιούσαν παραποιημένο σύστημα- μηχανισμό Η/Υ ώστε να μην εμφανίζονται τα έσοδα σε 7420 συναλλαγές.
Η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών (ΕΔΕΥΑ), στα πλαίσια ερευνών με παράνομες χρηματοδοτήσεις- επιδοτήσεις, διαπίστωσε και υπέβαλε έξι πορίσματα για έκδοση και λήψη εικονικών φορολογικών στοιχείων ύψους 1.270.000 ευρώ.

 • Σε πολιτικό πρόσωπο περαιώθηκε φορολογικός έλεγχος για την άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας και καταλογίσθηκε παράβαση για μη έκδοση δύο φορολογικών στοιχείων ύψους 55.000 ευρώ για τη χρήση 2007.
 • Ασφαλιστική εταιρεία της οποίας η άδεια είχε ανακληθεί, υπερτιμολόγησε το τίμημα εξαγοράς ακινήτου κατά 4.000.000 ευρώ με σκοπό την εξαπάτηση της εποπτεύουσας Αρχής για την ανανέωση της άδειας λειτουργίας.
 • Σε συνεργασία με τις ολλανδικές Αρχές, ελέγχθηκαν 68 Έλληνες φορολογούμενοι οι οποίοι είχαν αποκρύψει εισοδήματα 1.570.000 ευρώ.
 • Φυσικό πρόσωπο, πρώην πιλότος ΟΑ δεν δήλωσε εισοδήματα 1.457.000 ευρώ
Στη Θεσσαλονίκη:

 • Διαπιστώθηκε ότι διευθύντρια δημόσιου νοσοκομείου είχε προσαύξηση οικογενειακής περιουσίας κατά 631.937 ευρώ. Σχηματίστηκε δικογραφία και απεστάλη στον εισαγγελέα Διαφθοράς Θεσ/κης.
 • Σε μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία καταλογίσθηκε παράβαση 7.000.000 ευρώ για λήψη εικονικών τιμολογίων από offshore εταιρεία.
 • Αθλητικά σωματεία εξέδωσαν εικονικά τιμολόγια σε διάφορες επιχειρήσεις και καταλογίσθηκαν πρόστιμα ύψους 5.376.000 ευρώ. Υπήρξε ήδη παραδοχή για εικονικότητα 1.870.000 ευρώ και καταβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.
 • Σε Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης διαπιστώθηκε ζημία σε βάρος του Ιδρύματος από κακοδιαχείρηση στα μισθώματα των κυλικείων. Υποβλήθηκε δικογραφία στον εισαγγελέα Διαφθοράς Θεσ/κης.
 • Γνωστό μέντιουμ δεν δήλωσε έσοδα 700.000 ευρώ.
Στη Θεσσαλία:

 • Επιχείρηση εξέδωσε 140 πλαστά και εικονικά φορολογικά στοιχεία ύψους 1.385.000 ευρώ. Καταλογίστηκαν πρόστιμα 3.823.000 ευρώ.
Στην Ήπειρο:

 • Κοινοπραξία εξέδωσε τέσσερα εικονικά τιμολόγια προκειμένου να εισπραχθούν παράνομες επιδοτήσεις. Επιβλήθηκε πρόστιμο 1.360.000 ευρώ.
 • Τέσσερις αυτοκινητιστές έλαβαν 18 εικονικά τιμολόγια ύψους 1.000.000 ευρώ.
Στη Στερεά Ελλάδα:

 • Έμπορος αυτοκινήτων δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει καταθέσεις 8.600.000 ευρώ που βρέθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς του.
 • Επιχείρηση καφετέρια- χονδρικό εμπόριο καφέ χρησιμοποιούσε μη δηλωμένες ταμειακές μηχανές και εξέδωσε κατά τα έτη 2009-2013, 102.977 αποδείξεις χωρίς αυτές να υποβληθούν ποτέ στην αρμόδια ΔΟΥ για καταβολή ΦΠΑ και λοιπών φόρων.
Στη Δυτική Ελλάδα:

 • Κατελήφθησαν από το ΣΔΟΕ δύο φορτηγά εφοδιασμού καυσίμων ναυτιλίας να διακινούν λαθραία καύσιμα τα οποία δεν είχαν παραδοθεί σε πλοία. Συνελήφθησαν οι οδηγοί και οδηγήθηκαν ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα με την κατηγορία της λαθρεμπορίας.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών οι ενδεικτικοί έλεγχοι που έκανε το ΣΔΟΕ το 2013 σε κατηγορίες με μεγάλη φοροδιαφυγή αποκάλυψαν τα ακόλουθα ποσά φοροδιαφυγής:

σε 52 αγρότες για παράνομες επιδοτήσεις και επιστροφές ΦΠΑ 54,1 εκατ. ευρώ, Δημοτική Επιχείρηση 1,7 εκατ. ευρώ,, σε 29 γιατρούς 6,8 εκατ. ευρώ, σε 2 επιχειρήσεις courier 3,6 εκατ. ευρώ, σε 2 φαρμακεία 2 εκατ. ευρώ, σε 2 καλλιτέχνες 4,2 εκατ. ευρώ, σε 2 ξενοδοχεία 1,5 εκατ. ευρώ, σε έμπορο για τοκογλυφία 4,9 εκατ. ευρώ, σε 3 εμπόρους αγροτικών προϊόντων 9,5 εκατ. ευρώ σε 22 εμπορικές επιχειρήσεις 14,3 εκατ. ευρώ και σε 2 εργολάβους οικοδομών 23,6 εκατ. ευρώ.

Συνολικά υποβλήθηκαν εκθέσεις για 215 περιπτώσεις με επιβληθέντα πρόστιμα 211.538.000 ευρώ και διαπιστωμένη απόκρυψη εισοδήματος 99.751.520 ευρώ.
Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Από σήμερα, Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου Οργή οδηγών για τα διπλά διόδια σε είσοδο και έξοδο της Αθήνας


Οι τιμές θα παραμείνουν αμετάβλητες για τους οδηγούς που πληρώνουν με πομποδέκτη στον «Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου»
Οι τιμές θα παραμείνουν αμετάβλητες για τους οδηγούς που πληρώνουν με πομποδέκτη στον «Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου»


Δείτε πού και πόσο αυξήθηκαν οι τιμές - Ποιοι οι νέοι σταθμοί - Φωτογραφικές κάμερες θα καταγράφουν όσους αποφεύγουν να καταβάλλουν το τίμημα

Με νέα επιβάρυνση έρχονται αντιμέτωποι οι οδηγοί που κινούνται στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου - Πατρών, από τις 5 Φεβρουαρίου, καθώς όπως ανακοίνωσε η Ολυμπία Οδός πλέον θα καταβάλλουν διόδια και στις δύο κατευθύνσεις σε Ελευσίνα και Ισθμό.Εξάλλου, από την ίδια μέρα θα τεθούν σε λειτουργία και πλευρικοί σταθμοί στους ανισόπεδους κόμβους Νέας Περάμου και Πάχης Μεγάρων (στους κλάδους εξόδου από Κόρινθο και εισόδου προς Κόρινθο) και στον κόμβο Αγίων Θεοδώρων (στον κλάδο εξόδου από Αθήνα και στον κλάδο εισόδου προς Αθήνα).

Παράλληλα παρέχονται εκπτώσεις σε οχήματα κατηγορίας 1 και 2 (με χρήση  πομποδέκτη OΛΥΜΠΙΑ PASS  ή Μοτοκάρτας Ολυμπίας Οδού):
- Κλιμακωτές εκπτώσεις από 15% έως και 60%, ανάλογα με τη συχνότητα διέλευσης από τους μετωπικούς σταθμούς Ελευσίνας ή Ισθμού (εκπτωτικά προγράμματα ΕΛΕΥΣΙΝΑ Value και ΙΣΘΜΟΣ Value)
- Πρόσθετες εκπτώσεις σε πλευρικούς σταθμούς μόνο για ενδοδημοτικές μετακινήσεις κατοίκων.

Αυξήσεις και στα διόδια Πελασγίας και Μοσχοχωρίου
Αυξάνεται από τα ξημερώματα της Πέμπτης το αντίτιμο στα διόδια Πελασγίας και Μοσχοχωρίου στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου και αυτό στην ουσία σημαίνει πως οι οδηγοί θα πρέπει να καταβάλλουν επιπλέον 80 και 90 λεπτά αντίστοιχα στους δύο σταθμούς, καθώς το αντίτιμο στην Πελασγία θα διαμορφωθεί στα 3,50 ευρώ από 2,70 ευρώ που είναι σήμερα, ενώ στο Μοσχοχώρι, στα 4 ευρώ από 3,10 ευρώ που ήταν μέχρι πρότινος.

Οι τιμές θα παραμείνουν αμετάβλητες για τους οδηγούς που πληρώνουν με πομποδέκτη, ενώ δεν θα υπάρξουν αλλαγές στους υπόλοιπους σταθμούς διοδίων του αυτοκινητόδρομου. Για τους συχνούς χρήστες θα παρέχονται εκπτώσεις, οι οποίες θα ανέρχονται σε ποσοστό έως και 60% για τους σταθμούς Πελασγίας, Μοσχοχωρίου, Μακρυχωρίου, Πυργετού και Λεπτοκαρυάς και σε ποσοστό έως και 80% για τα διόδια στο Κλειδί, δυτικά της Θεσσαλονίκης.

Κάμερες για όσους αρνούνται να πληρώσουν Φωτογραφικές κάμερες -οι πρώτες- που θα καταγράφουν όσους δεν πληρώνουν τέλος στα διόδια και στη συνέχεια θα τους έρχεται πρόστιμο στο σπίτι, λειτουργούν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης στην εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου.

Όπως ανακοινώθηκε απο την Τροχαία, τα «εγκαίνια» των Ειδικών Ηλεκτρονικών Τεχνικών Συσκευών θα γίνουν την 00.01΄ της Τετάρτης στα εξης σημεία:
- Σταθμός Διοδίων Ελευσίνας.
- Πλευρικός Σταθμός Διοδίων Κόμβου 3 Ν. Περάμου.
- Πλευρικοί Σταθμοί Διοδίων Κόμβου 5 Πάχης.
Σε βάρος των παραβατών, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο διακοσίων 200 ευρώ, καθώς και αφαίρεση διπλώματος, άδειας κυκλοφορίας και πινακίδων για 20 ημέρες, σύμφωνα με τον ΚΟΚ. 
protothema.gr

Read more...

Ανοδικό ξέσπασμα στο Χρηματιστήριο Bloomberg: Σχέδιο της ΕΕ για επέκταση των δανείων της Ελλάδας στα 50 χρόνια και μείωση των επιτοκίων


Bloomberg: Σχέδιο της ΕΕ για επέκταση των δανείων της Ελλάδας στα 50 χρόνια και μείωση των επιτοκίων


Οι αποφάσεις θα ληφθούν το Μάιο ή τον Ιούνιο σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους - Δεν υπάρχουν σχέδια για την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα στο άμεσο μέλλον, σύμφωνα με το Bloomberg

«Ξέσπασμα» αγορών μετά το μεσημέρι στην Αθήνα, δείχνει ότι, στην μάχη long και short οι πρώτοι πήραν κεφάλι καθώς η αγορά έφθασε στις 1.240 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 2,34% στον απόηχο πληροφοριών του Bloomberg ότι η το τρίτο πακέτο βοήθειας προς τη χώρα μας θα περιλαμβάνει επιμήκυνση των δανείων στα 50 χρόνια και μείωση του επιτοκίου κατά 50 μονάδες βάσης (0,5 ποσοστιαίες μονάδες).

Τι λέει το Βloomberg

Η επόμενη βοήθεια προς την Ελλάδα είναι πιθανό να περιλαμβάνει την επιμήκυνση της ωρίμανσης των δανείων διάσωσης στα 50 χρόνια και τη μείωση των επιτοκίων μέρους της προηγούμενης βοήθειας κατά 50 μονάδες βάσης, μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο δύο αξιωματούχους από το περιβάλλον των συζητήσεων με τους Ευρωπαίους.

Το σχέδιο θα εξεταστεί από τους φορείς χάραξης πολιτικής μέχρι το Μάιο ή τον Ιούνιο και μπορεί επίσης να περιλαμβάνει ένα δάνειο για ένα πακέτο ύψους 13-15 δισ. ευρώ, αναφέρει άλλος αξιωματούχος.

Το Bloomberg αναφέρει ότι αξιωματούχος της Ε.Ε εκτιμά ότι οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν περισσότερα κεφάλαια, οπότε είναι λίγο πιθανόν ότι θα περισσέψουν χρήματα για να καλύψουν άλλες χρηματοδοτικές ανάγκες, όπως ήλπιζε η ελληνική κυβέρνηση.

“Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να διευκολύνουμε το χρέος, το οποίο κι έχουμε κάνει στο παρελθόν προσφέροντας χαμηλότερα επιτόκια ή επεκτείνοντας την ωρίμανση των δανείων”, έχει δήλωσε χθες στο RTLZ ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών κι επικεφαλής του Εurogroup Jeroen Dijsselbloem. “Aυτό το είδος των μέτρων είναι πιθανόν να ληφθεί, αλλά υπό τη συμφωνία ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της'.

Οπως αναφέρει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, τα νέα κεφάλαια θα βοηθήσουν την Ελλάδα να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό που έχει εξοργίσει τις αρχές της ΕΕ και του ΔΝΤ, οι οποίες  εργάζονται για να διασφαλίσουν ότι το πρόγραμμα διάσωσης παραμένει σε τροχιά.

Ο πρόεδρος της ΕΕ Herman Van Rompuy δήλωσε τον προηγούμενο μήνα δήλωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να σφίγγει το ζωνάρι της, ακόμη κι εάν «οι πολίτες της Ελλάδας υποφέρουν από τις επιπτώσεις των επώδυνων αλλά παρόλα αυτά αναγκαίων μεταρρυθμίσεων που εφαρμόζονται».

Πώς αντιδρά το Χρηματιστήριο

Με αγορές σε ΟΤΕ, Ελλάκτωρ, ΔΕΗ, ΕΧΑΕ κλπ, το θολό κλίμα άλλαξε υπερ των αγοραστών, ωστόσο τις δυο προηγούμενες ημέρες υπήρχαν συμβόλαια παραγώγων που έπαιζαν κάτω την αγορά. Πάντως, οι εντολές που μπήκαν δεν είναι και τόσο σίγουρο πως είναι αγοραστικές καθώς το παιχνίδι στα παράγωγα αποδιδόταν σε ελληνικά χέρια.  Άλλωστε ο χθεσινός τζίρος, αλλά και ο σημερινός δεν δείχνει ότι ξεκίνησαν και πάλι εισροές ξένων.

Κέρδη πάνω από 3% σε ΕΧΑΕ, Ιντραλοτ και 4,76% για τα Σωληνουργεία Κορίνθου – εταιρεία που έχει και είδηση λόγω της προεπιλογής της σε αγωγό φυσικού αερίου. Με κέρδη 2,97% η Εθνική και 3,54% ο ΟΤΕ στα 11,72 ευρώ.

Σε άνοδο και η μετοχή της ΔΕΗ με κέρδη πάνω από 3,2% στα 10,64 ευρώ. Με άνοδο 2,22% η Alpha Bank kai 2,41% η ανοδος στην Folli Follie.
.protothema.gr

Read more...

Κρεμαστινός: Eπικίνδυνες οι πύλες ασφαλείας στη Βουλή ...
«Βόμβα» για την υγεία όσων δουλεύουν στη Βουλή και για το ενδεχόμενο στο μέλλον να νοσήσουν από...
καρκίνο, ετοιμάζεται να ρίξει αύριο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Κρεμαστινος στη διάσκεψη των προέδρων. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σε συζήτηση που είχε σήμερα με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, τους ενημέρωσε ότι με βάση την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, για την έξαρση του καρκίνου τα επόμενα χρόνια, ανάμεσα στις ακτινοβολίες που προκαλούν καρκίνο είναι και αυτές που υπάρχουν στις ηλεκτρομαγνητικές πύλες, που τοποθέτησε πριν λίγους μήνες η Βουλή, για λόγους ασφάλειάς, σε όλες τις εισόδους του κτηρίου.

Οπως είπε ο κ. Κρεμαστινός, η συνεχής έκθεση του ανθρώπινου οργανισμού σε αυτή την ακτινοβολία μακροπρόθεσμα και μέσα σε μια δεκαετία, μπορεί να προκαλέσει καρκίνο. Ωστόσο, όπως επισήμανε, τότε θα είναι αργά .

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει από τη Βουλή να δει με πολύ προσοχή το θέμα, να ενημερώσει βουλευτές και εργαζόμενους για την ένταση της ακτινοβολίας που εκπέμπουν τα μηχανήματα, αλλά και για τις πιθανές επιπτώσεις που θα έχει στη υγεία τους, η μακροχρόνια έκθεση τους σε αυτή την ακτινοβολία.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και τις επόμενες μέρες αναμένεται να πάρει μεγάλες διαστάσεις, καθώς οι προβληματισμοί του κ.Κρεμαστινου βασίζονται στις επιστημονικές ανακοινώσεις του παγκόσμιου οργανισμού Υγείας.


iefimerida.gr

Read more...

Πάτρα: Εκανα σεξ με τον γιο μου για να τον κάνω άντρα!Η απίστευτη απολογία των γονιών-τεράτων ...
Ποινή φυλάκισης 123 χρόνων στον πατέρα και 103 στη μητέρα επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πύργου στους δύο γονείς από τη Λεύκα οι οποίοι κατηγορούνται ότι ...
εξανάγκαζαν σε όργια τα παιδιά τους, στα οποία συμμετείχαν και αυτοί.
Το ζευγάρι ήταν προφυλακισμένο από τον Μάιο του 2013 και η υπόθεση είχε προκαλέσει πανελλήνια αίσθηση όταν αποκαλύφθηκε. Η υπόθεση ήρθε στο φως, όταν το ένα από τα δύο κορίτσια μίλησε σε συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο στη συνέχεια ενημέρωσε το «Χαμόγελο του Παιδιού» το οποίο και ενημέρωσε την Εισαγγελέα ανηλίκων.
Σύμφωνα με το patrastimes.gr, ο 50χρονος πατέρας έχει προβεί σε ασελγείς πράξεις σε βάρος των δύο ανήλικων κοριτσιών ενώ υποχρέωνε τη μητέρα να κάνει έρωτα με τον 15χρονο γιο τους.
Ο ανήλικος γιος του ζευγαριού ερχόταν σε ερωτική επαφή με τη μητέρα του, καθ' υπόδειξη του πατέρα του, ενώ εκείνη το... δεχόταν, μη μπορώντας, όπως υποστηρίζει, να κάνει αλλιώς, γιατί φοβόταν τον άνδρα της, ο οποίος έβγαινε εκτός εαυτού, όταν έπινε.
Όταν όμως οι αστυνομικοί την πίεσαν φέρεται να τους είπε: «Ήθελα να κάνω άνδρα το γιο μου και για αυτό έκανα ό,τι έκανα».
Η δίκη έγινε κεκλεισμένων των θυρών, καθώς τα παιδιά είναι ανήλικα.

Read more...

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση...

Σε δημοσκόπηση της ΜARC, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του lay-out, ο ΣΥΡΙΖΑ, στην πρόθεση ψήφου, συγκεντρώνει ...
23,3% έχοντας προβάδισμα 2,2 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας, η οποία φτάνει το 21,1%.
Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 7,8% και στη συνέχεια ακολουθούν ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ που συγκεντρώνουν από ένα 5,2%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες 4,6%, ενώ η πρόθεση ψήφου για τη ΔΗΜΑΡ αγγίζει το 4,3%.
Πρώτος και στις Ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ
Πρώτος και στις Ευρωεκλογές έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς συγκεντρώνει το 21,7% της πρόθεσης ψήφου, έναντι 17,5% που συγκεντρώνει η Νέα Δημοκρατία.

 

Read more...

Σε πρόγραμμα του ΕΤΠ 505 απολυμένοι της "Κατσέλης"Στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση μπαίνουν οι 505 απολυμένοι της "Κατσέλης" μετά από αίτημα του υπουργείου Εργασίας
Αίτηση για ένταξη 505 απολυμένων της επιχείρησης Nutriart ABEE (Κατσέλης) σε πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση, συνολικού προϋπολογισμού 10,16 εκατομμυρίων ευρώ, υπέβαλε την Τρίτη (04/02) ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε, το υπουργείο συνέβαλε καθοριστικά μέσω διαπραγματεύσεων στη διαμόρφωση του νέου κανονισμού του ΕΤΠ, πετυχαίνοντας τη δυνατότητα ένταξης στις χρηματοδοτήσεις του Ταμείου, απολυμένων από επιχειρήσεις που διέκοψαν τη λειτουργία τους λόγω "οικονομικής κρίσης" και όχι αποκλειστικά λόγω επιπτώσεων της "παγκοσμιοποίησης", διευρύνοντας έτσι τον αριθμό των ωφελουμένων.
Το πιο σημαντικό αποτέλεσμα, ωστόσο, ήταν να συμπεριληφθούν στους ωφελούμενους του ΕΤΠ οι αυτοαπασχολούμενοι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι νέοι που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας, καθώς και εκτός εκπαίδευσης και κατάρτισης (NEETs). Από εδώ και πέρα, για κάθε έναν ωφελούμενο που θα εγκρίνεται για χρηματοδότηση από το Ταμείο, θα ωφελείται πρόσθετα και ένας νέος που ανήκει στην κατηγορία των NEETs.
Να σημειωθεί ότι με βάση τον παλιό κανονισμό του Ευρωπαϊκού Ταμείου, έχει ήδη υλοποιηθεί πρόταση του υπουργείου Εργασίας που αφορούσε απολυμένους της εταιρίας Aldi με αρχικό ποσό προϋπολογισμού 4.490.000 ευρώ, εκ των οποίων επωφελήθηκαν τελικά 464 απολυμένοι με συνολική τελική δαπάνη 2.900.000 ευρώ, καθώς κάποιοι εξ αυτών βρήκαν άμεσα νέα θέση εργασίας.
http://news247.gr/

Read more...