Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Λίγο μπλάνκο... και εγένετο Εθνική Αυγή...




Σχεδόν αυτούσιο με ελάχιστες «στυλιστικές» αλλαγές κατατέθηκε το καταστατικό της Χρυσής Αυγής την Τρίτη στον Άρειο Πάγο, με σκοπό να ιδρυθεί το κόμμα-κλώνος, που είχε ...
προαναγγείλει ο Ηλίας Κασιδιάρης, «Εθνική Αυγή». Το νέο καταστατικό προσπαθεί να ξεπλύνει το «εγκληματική» από προσδιορισμό της νεοναζιστικής οργάνωσης, ενώ αφαιρεί και εισάγει νέους όρους με σκοπό να γίνει πιο «φιλικό» στον ψηφοφόρο. Σημειώνεται, ότι η Εθνική Αυγή θα κατέβει στις εκλογές μόνο εάν αποκλεισθεί από την διαδικασία η Χρυσή Αυγή.


Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, ο Μιχάλης Γιαννόγκωνας, μέλος της Κεντρικής της Επιτροπής της ΧΑ κατέθεσε το καταστατικό στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, και συγκεκριμένα στον Παναγιώτη Βουρλιώτη, ο οποίος κατ’ εντολή της Ευτέρπης Γκοτζαμάνη έχει αναλάβει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, συνοδευόμενο από 206 υπογραφές ιδρυτικών μελών και μέλη των οικογενειών τους.



Τα καταστατικά των δύο οργανώσεων ελάχιστα διαφέρουν, αλλά έχουν διαφορές που θα έκρυβαν τις εμφανείς συνδέσεις με το μητρικό κόμμα. Για παράδειγμα, αλλάζει το σήμα και από μαίανδρος που περιβάλλεται από δάφνες αντικαθίσταται από ένα κεφαλαίο γράμμα Ε, το οποίο βρίσκεται μέσα σε έναν κύκλο που περιέχει τον αρχαιοελληνικό μαίανδρο.

Επίσης, παύει πλέον να έχει γενικό γραμματέα και αποκτά πρόεδρο. Επικεφαλής όργανο του κόμματος είναι το Συνέδριο (άρθρο 12), όμως, τα αρχηγοκεντρικά στοιχεία είναι εμφανή καθώς στο άρθρο 16 ορίζεται ότι «ο Πρόεδρος του Κόμματος αποτελεί το ανώτατο κομματικό όργανο, οι δε αποφάσεις του είναι υποχρεωτικές και δεσμεύουν όλα τα κομματικά όργανα».

Ακόμη, έχουν απαλειφθεί οι λέξεις «πυρήνες», που θα παρέπεμπαν στην έκνομη δράση της ΧΑ, και «λαθρομετανάστες», που θα έδειχναν τον ρατσιστικό προσανατολισμό τους.

Έτσι, οι «Ιδεολογικές Αρχές του Κόμματος» περιγράφονται ως εξής: «Το πολιτικό κόμμα Εθνική Αυγή είναι ένα κίνημα με χαρακτήρα λαϊκό, με πίστη στην εθνική ανεξαρτησία, στην ευημερία της πατρίδας μας, στην αξιοκρατία, στην κοινωνική Δικαιοσύνη και στην ιδεολογία του Εθνικισμού». Αντίθετα, στο καταστατικό της η Χρυσή Αυγή πρέσβευε επιπλέον ότι «βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στο Εθνοκτόνο Μνημόνιο, καθώς και ενάντια στην πληθυσμιακή αλλοίωση με τα εκατομμύρια λαθρομετανάστες, και τη διάλυση της Ελληνικής κοινωνίας, την οποία συστηματικά προωθούν τα κόμματα του κατεστημένου και της λεγόμενης αριστεράς».

Επιπλέον, από το καταστατικό του νέου κόμματος έχει διαγραφεί το άρθρο που υπήρχε σε εκείνο της Χρυσής Αυγής και αφορούσε ουσιαστικά τη διοργάνωση και διανομή συσσιτίων από μέλη του κόμματος αποκλειστικά και μόνο σε Έλληνες.

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: