Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

Ο Πάγκαλος προειδοποιεί τους Πορτογάλους

Σαφή προειδοποίηση προς τους Πορτογάλους ότι ενδέχεται να είναι το επόμενο θύμα στο στόχαστρο της κερδοσκοπίας απευθύνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, σε συνέντευξή του στην οικονομική εφημερίδα Jornal de Negocios.

Ο Θ. Πάγκαλος τόνισε ότι μπορεί η Ελλάδα να χτυπήθηκε πρώτη από την κρίση, επειδή βρίσκεται σε δυσμενέστερη δημοσιονομική κατάσταση, αν όμως δεν επικρατήσει πνεύμα αλληλεγγύης στην Ευρωζώνη, θα ακολουθήσουν και άλλα κράτη, όπως η Πορτογαλία και η Ισπανία.

Υπογράμμισε ότι ο κίνδυνος μεγέθυνσης της δημοσιονομικής κρίσης εντός της Ευρωζώνης είναι υπαρκτός, εκτίμησε ωστόσο ότι οι δεσμεύσεις της Συνόδου Κορυφής απέναντι στην Ελλάδα αποτελούν ένα βήμα προς τα εμπρός και συνιστούν επιτυχία για την Ευρωζώνη, μολονότι ο ίδιος ευχήθηκε να ήταν περισσότερο ευθείς στη διατύπωσή τους.

Παράλληλα εξαπολύει νέους μύδρους κατά της γερμανικής στάσης. Θεωρεί ότι οι Γερμανοί ήταν αρνητικά προκατειλημμένοι απέναντι στο ελληνικό αίτημα στήριξης, εξαιτίας μιας ηθικολογικής και φυλετικής αντιμετώπισης των πραγμάτων.

Κατά τον κ. Πάγκαλο κυριάρχησε η άποψη ότι "οι Ελληνες έχουν πρόβλημα επειδή δεν δουλεύουν αρκετά, γιατί έχουν καλό καιρό, μουσική και ποτό και δεν είναι σοβαροί, όπως οι Γερμανοί", άποψη που ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτήρισε "γελοία".

Πρόσθεσε ότι η παραγωγικότητα των ελλήνων εργαζομένων έχει παρουσιάσει αλματώδη αύξηση.

.nooz.gr

Read more...

Εσπευσμένα με ασθενοφόρο στη Αθήνα ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος...



Υποβάλλεται σ' εξετάσεις στο ΝΙΜΙΤΣ. Δεν λειτουργούσε ο αξονικός τομογράφος στο Νοσοκομείο Βέροιας...
Εσπευσμένα με ασθενοφόρο στις 3:30 τη νύχτα μεταφέρθηκε από την Βέροια στην Αθήνα ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ. Λοβέρδος βρισκόταν οικογενειακά στον τόπο καταγωγής της συζύγου του, στο Πολυνδένδρι Ημαθίας για τον εορτασμό του Πάσχα.

Το απόγευμα της Κυριακής αισθάνθηκε έντονους πόνους στην κοιλιά και μεταφέρθηκε στο...

...Νοσοκομείο Βέροιας. Εκεί όμως δεν κατέστη δυνατόν να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις, δεδομένου ότι δε λειτουργούσε ο αξονικός τομογράφος, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί ο κ. Λοβέρδος στο Νοσοκομείο Νάουσας.

Μετά τις εξετάσεις επέστρεψε και πάλι στο Νοσοκομείο Βέροιας, απ’ όπου με ασθενοφόρο, στις 3:30 τη νύχτα, συνοδεία γιατρού ξεκίνησε η μεταφορά του προς Αθήνα.

Από το αρμόδιο τμήμα του Νοσοκομείου Βέροιας δεν έγινε καμιά ενημέρωση προς τα ΜΜΕ, ούτε δόθηκε ανακοίνωση.

Ο υπουργός Εργασίας νοσηλεύεται ήδη στο "ΝΙΜΙΤΣ", όπου υποβάλλεται σε σειρά εξετάσεων.
Πηγή: Μακεδονικό Δίκτυο – Verianet.gr

nonews-news
Read more...

Κινδυνεύει το μεγαλύτερο κοραλλιογενές σύστημα του πλανήτη

Οι αυστραλιανές αρχές κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να αποφευχθεί η καταστροφή του μεγαλύτερου και πλουσιότερου κοραλλιογενούς οικοσυστήματος του πλανήτη. Τα ειδικά συνεργεία προσπαθούν να αποκολλήσουν ένα κινεζικό τάνκερ το οποίο έχει προσαράξει στο Γκρέιτ Μπάριερ Ριφ της Κουϊνσλάνδης και κινδυνεύει να κοπεί στα δυο.

Πάνω στο πλοίο βρίσκονται ειδικοί σε θέματα αντιμετώπισης ναυαγίων, οι οποίοι με τη βοήθεια δύο ρυμουλκών προσπαθούν να το αποκολλήσουν από τον ύφαλο. Ήδη, έχει σημειωθεί μικρή διαρροή καυσίμων και έχει ξεκινήσει η επιχείρηση καθαρισμού με ψεκασμό. Το πλοίο μεταφέρει 950 τόνους καυσίμων και αν κοπεί στα δύο, η οικολογική καταστροφή θα είναι τεράστια.

Η πρωθυπουργός της Κουϊνσλάνδης, Άννα Μπλάι, είπε ότι το κινεζικό σκάφος "Shen Neng 1", μήκους 230 μέτρων, βρισκόταν 15 ναυτικά μίλια εκτός πορείας και έπεσε με πλήρη ταχύτητα πάνω στον κοραλλιογενή ύφαλο αργά το Σάββατο.

Το Γκρέιτ Μπάριερ Ριφ, με μήκος 2.000 χιλιόμετρα, είναι ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά θέλγητρα της Αυστραλίας, και θεωρείται ιδιαίτερα ευάλωτο στη μόλυνση.

Το 2009, διαρροή πετρελαίου από φορτηγό στη διάρκεια καταιγίδας μόλυνε μεγάλη έκταση των ακτών του Κουίνσλαντ με αποτέλεσμα να αρχίσει μια παρατεταμένη διένεξη στα δικαστήρια ανάμεσα στην πολιτειακή κυβέρνηση και την πλοιοκτήτρια εταιρία, Swire Shipping, για το κόστος του καθαρισμού και για το ποιος θα πρέπει να το επωμιστεί.

Ρεπορτάζ του Associated Press


nooz.gr

Read more...

Ανοίγουν τα κλειστά επαγγέλματα

Η άμεση προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων και η πορεία του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης βρέθηκε στο επίκεντρο του άτυπου υπουργικού συμβουλίου τη Μ. Τρίτη. Νωρίτερα το διαθεσμικό όργανο αποφάσισε την συγκρότηση επιτροπής για την αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες , ο κ. Παπανδρέου θεωρεί ότι ο πρώτος στόχος επετεύχθη με την ουσιαστική στήριξη εκ μέρους της Ε.Ε. αλλά και την στήριξη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στα ελληνικά ομόλογα. "Τώρα είναι η ώρα για δράση στο εσωτερικό της χώρας" ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός στους υπουργούς, τονίζοντας ότι απαιτείται συνέπεια και αυστηρή τήρηση του χρονοδιαγράμματος του ΠΣΑ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στις πρώτες θέσεις της κυβερνητικής ατζέντας βρίσκονται:

- το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, με το σχετικό νομοσχέδιο να προωθείται μετά το Πάσχα
- η δημόσια διαβούλευση για το ασφαλιστικό
- η επίσπευση του ΕΣΠΑ
- νέος τρόπος κατάρτισης των Προϋπολογισμών
- η εφαρμογή του Καλλικράτη

- Ιδιωτικοποιήσεις και
- Συγχωνεύσεις υπηρεσιών, δημοσίων οργανισμών και φορέων
. Για το θέμα αυτό συνεδρίασε υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο η Επιτροπή Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής.

"Το 2010 θα προωθήσουμε τις μεγάλες αλλαγές" δήλωσε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι "περάσαμε έναν κάβο αλλά έχουμε μπροστά μας δύσκολο αγώνα". Υπάρχει τώρα ένας μηχανισμός και αυτό που προέχει είναι η δουλειά που πρέπει να κάνουμε στην Ελλάδα, η δουλειά των υπουργείων, η οποία δεν είναι μόνο τεχνοκρατική, αλλά είναι και πολιτική, υποστήριξε.

Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε περισσότερη και ποιοτικότερη δουλειά και περισσότερη επαφή με τον κόσμο, σημειώνοντας ότι πρέπει ο πολίτης να γίνει συμμέτοχος των μεγάλων αλλαγών.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον "Καλλικράτη", "ραχοκοκαλιά για τις μεγάλες θεσμικές αλλαγές" οι οποίες πρέπει να δώσουν στο λαό αίσθημα ελπίδας. "Χρειάζεται κινητοποίηση όλων των δυνάμεων" τόνισε.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε επίσης ότι η Ελλάδα είναι σήμερα κάτω από το μικροσκόπιο των διεθνών ΜΜΕ και κάθε αρνητικό της αναδεικνύεται και πολλαπλασιάζεται, αλλά, πρόσθεσε ότι και κάθε θετικό μπορεί επίσης να αναδειχθεί και να πολλαπλασιαστεί και είναι μια ευκαιρία τώρα να αναδειχθούν τα θετικά και αξιοποιηθεί αυτή η προβολή.

Νωρίτερα, στη συνεδρίαση του Διαθεσμικού Οργάνου, αποφασίστηκε η συγκρότηση Επιτροπής με τη συμμετοχή των κ.κ. Τσούρα, Βάρτζελη, Ξυνίδη και Σπυρόπουλου, η οποία θα αξιολογήσει τις υποψηφιότητες για τις επόμενες δημοτικές εκλογές.
nooz.gr

Read more...

Κλιμάκιο του ΔΝΤ στην Αθήνα



Στα μέσα της εβδομάδας αναμένεται να βρεθεί στην Αθήνα κλιμάκιο του ΔΝΤ, τα μέλη του οποίου θα έχουν επαφές με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών. Τις προηγούμενες ημέρες στην Αθήνα βρέθηκαν στελέχη της Κομισιόν και της Eurostat ενόψει της εαρινής έκθεσης της Επιτροπής για την ελληνική οικονομία.

Η επίσκεψη των εκπροσώπων του ΔΝΤ αναμένεται στο μέσο της εβδομάδας που έρχεται. Τα στελέχη παρέχουν «τεχνική βοήθεια» στην κατάρτιση του προϋπολογισμού και της φορολογίας, ωστόσο θεωρείται δεδομένο ότι θα τεθεί επί τάπητος και η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Την προηγούμενη εβδομάδας την Αθήνα βρέθηκαν στελέχη της Κομισιόν και της Eurostat για την κατάρτιση της εαρινής έκθεσης της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία, η οποία θα ανακοινωθεί στις 5 Μαΐου. Στις 16 Μαΐου δημοσιεύεται η κρίσιμη έκθεση προόδου των Βρυξελλών για την πορεία του ΠΣΑ.

Σημειώνεται ότι πηγή ανησυχίας για το οικονομικό επιτελείο παραμένει το υψηλό κόστος δανεισμού που δεν έχει αποκλιμακωθεί επαρκώς μέχρι στιγμής, παρά τις ανακοινώσεις της Συνόδου. Τη Μ. Πέμπτη, το spread στο 10ετές ομόλογο ανήλθε μέχρι τις 352 μονάδες.

nooz.gr
Read more...

Μεξικό: Ένας νεκρός - 100 τραυματίες από 7,2 Ρίχτερ

">

Η σεισμική δόνηση 7,2 βαθμών η οποία έπληξε το Μεξικό, κοντά στην μεθόριο με τις ΗΠΑ χθες Κυριακή, στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον ενός ανθρώπου και τους τραυματισμούς άλλων περίπου 100, προκάλεσε υλικές ζημιές σε πολλά κτίρια, δημιούργησε ρήγμα σε έναν αυτοκινητόδρομο και προκάλεσε πανικό σε πολλούς κατοίκους πόλεων από την Τιχουάνα ως το Λος Άντζελες.

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του όταν το σπίτι του στο Μεξικάλι κατέρρευσε, δήλωσε ο Αλφρέδο Εσκομπέδο, διευθυντής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας στην πολιτεία Μπάχα Καλιφόρνια. Πρόσθεσε ότι αρκετοί πολίτες παγιδεύτηκαν σε ανελκυστήρες, τοίχοι κατέρρευσαν σε πολλά σημεία, ενώ η ηλεκτροδότηση διακόπηκε σε αρκετά σημεία της πολιτείας. "Υπάρχουν περίπου 100 τραυματίες", είπε ο Εσκομπέδο, ωστόσο δεν είχε πληροφόρηση για παγιδευμένους κάτω από κτίρια.

Η τοπική εφημερίδα La Cronica ανέφερε ότι οι νεκροί είναι "τουλάχιστον δύο".

Ο σεισμός, σημειώθηκε σε σχετικά μικρό εστιακό βάθος, είχε επίκεντρο αραιοκατοικημένη περιοχή στη βορειοανατολική Μπάχα Καλιφόρνια, κοντά στο Μεξικάλι, στην μεθόριο με τις ΗΠΑ. Από την δόνηση κατέρρευσε τμήμα του δικτύου ηλεκτροδότησης, διακόπηκαν οι περισσότερες μορφές τηλεπικοινωνιών και σχηματίστηκαν μεγάλα ρήγματα στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Τιχουάνα με το Μεξικάλι.Στο Μεξικάλι, "τουλάχιστον ένα κτίριο κατέρρευσε και άλλα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια υπέστησαν ζημιές", δήλωσε ο διευθυντής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας Αλφρέδο Εσκομπέδο στο CNN.

Η πόλη Καλέξικο, αντίκρυ στο Μεξικάλι από την άλλη πλευρά των συνόρων, υπέστη υλικές ζημιές αλλά δεν έχουν αναφερθεί απώλειες, δήλωσε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής στην πόλη Πιτ Μερκάντο στο ABC7 TV News του Λος Άντζελες. Σειρά μετασεισμών αναστάτωσαν την περιοχή γύρω από το επίκεντρο [50 χλμ. νοτιοανατολικά του Μεξικάλι], κοντά στην πόλη Γουαδαλούπε Βικτόρια, επί ώρες.

Οι πρόσφατοι σεισμοί στην Αϊτή και στη Χιλή είχαν αναστατώσει πολλούς Μεξικάνους.

Στη Νότια Καλιφόρνια σημειώνονται συχνά ισχυροί σεισμοί, και πολλοί περιμένουν τον "επόμενο πολύ μεγάλο". Ο τελευταίος ήταν εκείνος του 1994, μεγέθους 6,7 βαθμών, στο Νόρθριτζ, που είχε στοιχίσει τη ζωή 57 ανθρώπων, είχε αποβεί στους τραυματισμούς άλλων 9.000 και είχε προκαλέσει ζημιές ύψους περίπου 40 δις δολαρίων.

Ρεπορτάζ του Associated Press


nooz.gr

Read more...

Νέες συλλήψεις στρατιωτικών στην Τουρκία...


Τη σύλληψη 19 απόστρατων αλλά και εν ενεργεία στρατιωτικών με την κατηγορία της συνωμοσίας με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης, διέταξε χθες δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ειδησεογραφικό κανάλι CNN Turk.
Μεταξύ των 19 οι οποίοι είχαν αφεθεί προσωρινά ελεύθεροι την Πέμπτη, εν αναμονή της δίκης τους,είναι και ο απόστρατος στρατηγός Τσετίν Ντογκάν, πρώην επικεφαλής της Πρώτης Στρατιάς, καθώς και ο αντιστράτηγος Ενγκίν Αλαν, πρώην διοικητής των ειδικών δυνάμεων. Οι αξιωματικοί αυτοί φέρονται να...



συμμετείχαν, το 2003, στο σχέδιο "Βαριοπούλα" που, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, στόχευε στην αποσταθεροποίηση και τελικά στην ανατροπή της κυβέρνησης.

Μεταξύ άλλων σχεδίαζαν να τοποθετήσουν βόμβες σε ένα ιστορικό τζαμί και να καταρρίψουν ένα στρατιωτικό αεροσκάφος για να προκαλέσουν ένταση στις σχέσεις της Άγκυρας με την Αθήνα.

Το CNN Turk δεν διευκρίνισε τους λόγους για τους οποίους το δικαστήριο διέταξε να συλληφθούν εκ νέου.
enet.gr

nonews-news


Read more...

'ΥΠΕΡΥΠΟΥΡΓΕΙΟ' ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ


Ρεπορτάζ: Δημήτρης Τσιόρδας (απο ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

Την προηγούμενη εβδομάδα, σε βίλα στην Εκάλη συγκεντρώθηκαν μερικοί από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες της χώρας. Θέμα της κουβέντας οι εξελίξεις στην οικονομία και κοινή διαπίστωση ότι η Ελλάδα πολύ δύσκολα θα ξεφύγει από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται...


Ο φόβος ότι θα «στεγνώσει η αγορά» διάχυτος, οι αμφιβολίες για το αν η κυβέρνηση θα υλοποιήσει το Πρόγραμμα Σταθερότητας πολλές αλλά η συζήτηση πήγε και στο «ψητό». Η εκτίμηση ήταν ότι τα επόμενα χρόνια θα γίνουν επενδύσεις που θα ξεπεράσουν τα 20 δισ. (μεγάλο κομμάτι στον τομέα της ενέργειας) και πρέπει να ετοιμάζονται για τις ευκαιρίες που θα δημιουργήσει η κρίση.

Το συμπέρασμα ήταν ότι πρέπει σ' αυτή τη συγκυρία να στηριχθεί ο Γ. Παπανδρέου για να αντιμετωπίσει την κατάσταση, ενώ καλά λόγια είχαν και για τον... Γ. Καρατζαφέρη και την «πλάτη» που βάζει στην κυβέρνηση στον τομέα της οικονομίας. Η στήριξη δεν θα γίνει με το αζημίωτο αλλα με αντάλλαγμα νέες μπίζνες και ευνοϊκούς όρους για επενδύσεις, οι οποίες αποτελούν και το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης για να ξεπεραστεί η κρίση.

Ο μεγάλος πονοκέφαλος, όμως, εξακολουθεί να είναι η αναζήτηση δανεικών. Οι κινήσεις στις αρχές της εβδομάδας και η αύξηση των spreads έχει μεγαλώσει την ανησυχία, ενώ οι δηλώσεις του επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ Π. Χριστοδούλου προκαλούν αντιδράσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης. «Το να μιλάμε συνεχώς μόνο ζημιά κάνει» λένε.

Εκδοση ομολόγων

Η κυβέρνηση θα αναζητήσει 11,6 δισ. ευρώ ώς το τέλος Μαΐου. Στο οικονομικό επιτελείο αισιοδοξούν ότι θα βρεθούν τα χρήματα, αλλά με το σημερινό υψηλό επιτόκιο, το οποίο ευελπιστούν ότι θα αρχίσει να αποκλιμακώνεται όσο προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις και η εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας. Ενα μέρος της έκδοσης ομολόγων θα γίνει σε δολάρια, γι' αυτό ο Γ. Παπακωνσταντίνου ετοιμάζεται για ταξίδι στις ΗΠΑ περί το τέλος Απριλίου.

Στην κυβέρνηση έχουν συνειδητοποιήσει, μετά και την «αδύναμη» απόφαση της Ε.Ε., ότι οι εξελίξεις εξαρτώνται σχεδόν αποκλειστικά από το πώς θα κινηθεί η χώρα μας στο εσωτερικό κι όχι στο εξωτερικό. Γι' αυτό στο μέγαρο Μαξίμου ετοιμάζουν δύο παρεμβάσεις, που πιστεύουν ότι θα στείλουν το σήμα ότι κάτι αλλάζει.

1 Επειδή τα σχέδια για ανάπτυξη χάνονται στα κρατικά γρανάζια (τρανό παράδειγμα το 11,9% στην απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ), θα ληφθούν μέτρα έκτακτης ανάγκης. Η πρώτη παρέμβαση αφορά στην αντιμετώπιση του προβλήματος της καθυστέρησης υλοποίησης σχεδίων, λόγω συναρμοδιοτήτων και γραφειοκρατίας.

Εποπτεία Παμπούκη

Η απόφαση είναι να υλοποιηθεί το μοντέλο που χρησιμοποιήθηκε στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων με την ad hoc δημιουργία «ομάδων έργου», οι οποίες θα αναλαμβάνουν να προχωρούν σημαντικές κυβερνητικές πρωτοβουλίες. Σε αυτές θα μετέχουν κυβερνητικά στελέχη, πρόσωπα από το χώρο της Δημόσιας Διοίκησης αλλά και ειδικοί από τον ιδιωτικό τομέα οι οποίοι θα έχουν σύμβαση για όσο διαρκεί το συγκεκριμμένο πρόγραμμα. Θα πρόκειται στην ουσία για υπερυπουργείο, το οποίο θα έχει ρόλο σε όλα τα σημαντικά προγράμματα.

Σύντομα πρόκειται να κατατεθεί και νομοθετική πρόβλεψη από τον υπουργό Επικρατείας Χ. Παμπούκη, ο οποίος θα έχει και την εποπτεία. Με τον τρόπο αυτό πιστεύεται ότι θα υλοποιηθούν πολύ πιο σύντομα κυβερνητικές αποφάσεις, θα δρομολογηθούν επενδύσεις δισεκατομμυρίων που λιμνάζουν και θα επιταχυνθούν νέες. Σε τέτοιου είδους ρυθμίσεις αναμένεται γκρίνια από υπουργούς που θεωρούν ότι χάνουν αρμοδιότητες. Ομως «οι έκτακτες καταστάσεις απαιτούν και έκτακτα μέτρα» τονίζει υψηλόβαθμο κυβενητικό στέλεχος.

2 Η δεύτερη αφορά στο να σταλεί ισχυρό σήμα και στο εσωτερικό, αλλά και διεθνώς ότι τα πράγματα αλλάζουν στον τομέα της διαχείρισης του δημόσιου χρήματος και της φοροδιαφυγής με την παραδειγματική τιμωρία κάποιων ισχυρών προσώπων. «Μερικοί θα φορέσουν χειροπέδες για να καταλάβουν και οι άλλοι ότι αυτά που λέμε τα εννοούμε» τονίζει υπουργός. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί φοροφυγάδες με μεγάλες καταθέσεις στην Ελβετία, ενώ η Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος ψάχνει ήδη τις προμήθειες των νοσοκομείων για να ανακαλύψει λοβιτούρες και περνάει από μικροσκόπιο φακέλους με πλαστά στοιχεία.
fimotro


Read more...

ME ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ...



Την Ανάσταση του Θεανθρώπου γιορτάζουν την Κυριακή του Πάσχα οι χριστιανοί σε όλο τον κόσμο. Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου εκατομμύρια πιστών έσπευσαν στις εκκλησίες για το «δεύτε λάβετε Φως» και το Χριστός Ανέστη με την αναβίωση εθίμων σε όλη την Επικράτεια. Δυστυχώς όμως... και φέτος η χρήση βεγγαλικών στάθηκε μοιραία για δύο νεαρούς ανθρώπους, ενώ άλλα τρία άτομα τραυματίστηκαν.
Ο εορτασμός του Πάσχα είναι μια «πρόκληση αφύπνισης», επισημαίνουν στα μηνύματά τους ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.
Στην Ελλάδα το Πάσχα γιορτάζεται με τον παραδοσιακό τρόπο: οβελίας, εδέσματα, κρασί, παραδοσιακή μουσική και «μάχες» για τον νικητή του αβγού.
Σύμμαχος φέτος ο πολύ καλός καιρός, παρά το γεγονός ότι το Πάσχα εορτάζεται νωρίς τον Απρίλιο.
Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγη πρόσκαιρη συννεφιά που τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα βόρεια θα είναι κατά τόπους αυξημένη.
Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5-6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε καλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στα βόρεια τους 18 με 19 και στην υπόλοιπη χώρα τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.
fimotro.
Read more...