Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

Κλιμάκιο του ΔΝΤ στην Αθήνα



Στα μέσα της εβδομάδας αναμένεται να βρεθεί στην Αθήνα κλιμάκιο του ΔΝΤ, τα μέλη του οποίου θα έχουν επαφές με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών. Τις προηγούμενες ημέρες στην Αθήνα βρέθηκαν στελέχη της Κομισιόν και της Eurostat ενόψει της εαρινής έκθεσης της Επιτροπής για την ελληνική οικονομία.

Η επίσκεψη των εκπροσώπων του ΔΝΤ αναμένεται στο μέσο της εβδομάδας που έρχεται. Τα στελέχη παρέχουν «τεχνική βοήθεια» στην κατάρτιση του προϋπολογισμού και της φορολογίας, ωστόσο θεωρείται δεδομένο ότι θα τεθεί επί τάπητος και η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Την προηγούμενη εβδομάδας την Αθήνα βρέθηκαν στελέχη της Κομισιόν και της Eurostat για την κατάρτιση της εαρινής έκθεσης της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία, η οποία θα ανακοινωθεί στις 5 Μαΐου. Στις 16 Μαΐου δημοσιεύεται η κρίσιμη έκθεση προόδου των Βρυξελλών για την πορεία του ΠΣΑ.

Σημειώνεται ότι πηγή ανησυχίας για το οικονομικό επιτελείο παραμένει το υψηλό κόστος δανεισμού που δεν έχει αποκλιμακωθεί επαρκώς μέχρι στιγμής, παρά τις ανακοινώσεις της Συνόδου. Τη Μ. Πέμπτη, το spread στο 10ετές ομόλογο ανήλθε μέχρι τις 352 μονάδες.

nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: