Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

Ο Πάγκαλος προειδοποιεί τους Πορτογάλους

Σαφή προειδοποίηση προς τους Πορτογάλους ότι ενδέχεται να είναι το επόμενο θύμα στο στόχαστρο της κερδοσκοπίας απευθύνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, σε συνέντευξή του στην οικονομική εφημερίδα Jornal de Negocios.

Ο Θ. Πάγκαλος τόνισε ότι μπορεί η Ελλάδα να χτυπήθηκε πρώτη από την κρίση, επειδή βρίσκεται σε δυσμενέστερη δημοσιονομική κατάσταση, αν όμως δεν επικρατήσει πνεύμα αλληλεγγύης στην Ευρωζώνη, θα ακολουθήσουν και άλλα κράτη, όπως η Πορτογαλία και η Ισπανία.

Υπογράμμισε ότι ο κίνδυνος μεγέθυνσης της δημοσιονομικής κρίσης εντός της Ευρωζώνης είναι υπαρκτός, εκτίμησε ωστόσο ότι οι δεσμεύσεις της Συνόδου Κορυφής απέναντι στην Ελλάδα αποτελούν ένα βήμα προς τα εμπρός και συνιστούν επιτυχία για την Ευρωζώνη, μολονότι ο ίδιος ευχήθηκε να ήταν περισσότερο ευθείς στη διατύπωσή τους.

Παράλληλα εξαπολύει νέους μύδρους κατά της γερμανικής στάσης. Θεωρεί ότι οι Γερμανοί ήταν αρνητικά προκατειλημμένοι απέναντι στο ελληνικό αίτημα στήριξης, εξαιτίας μιας ηθικολογικής και φυλετικής αντιμετώπισης των πραγμάτων.

Κατά τον κ. Πάγκαλο κυριάρχησε η άποψη ότι "οι Ελληνες έχουν πρόβλημα επειδή δεν δουλεύουν αρκετά, γιατί έχουν καλό καιρό, μουσική και ποτό και δεν είναι σοβαροί, όπως οι Γερμανοί", άποψη που ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτήρισε "γελοία".

Πρόσθεσε ότι η παραγωγικότητα των ελλήνων εργαζομένων έχει παρουσιάσει αλματώδη αύξηση.

.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: