Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Προεκλογική ομιλία Στην Τρίπολη αύριο ο Γιώργος Παπανδρέου


Στην Τρίπολη θα βρεθεί αύριο ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου. 
papadreou kinima
Θα μιλήσει στις 7:30 μμ στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο.

 http://www.matrix24.gr/

Read more...

Ο Β. Βασιλικός επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΔΗΜΑΡ...


Ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός πρόκειται να ηγηθεί του ψηφοδελτίου Επικρατείας της συνεργασίας της ΔΗΜΑΡ με την...
Πράσινη Αλληλεγγύη.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜΑΡ Χρήστος Μαχαίρας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο κ. Βασιλικός αποδέχθηκε τη σχετική πρόταση.

«Μας τιμά η παρουσία του. Και όχι μόνο γιατί είναι ένας σπουδαίος Έλληνας. Το έμπρακτο ενδιαφέρον του μεγάλου αυτού συγγραφέα για τα κοινά, η ευαισθησία του και η προσήλωση που επιδεικνύει σε συγκεκριμένες αρχές και αξίες είναι απάντηση - είναι η άλλη όψη - στην αποπνικτική ατμόσφαιρα της μεταγραφολογίας των ημερών», δήλωσε ο κ. Μαχαίρας, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την αποδοκιμασία του συνδυασμού για τις μεταπηδήσεις βουλευτών από το ένα κόμμα στο άλλο...
left.gr

Read more...

Στον Άρειο Πάγο η ιδρυτική διακήρυξη για τις ΡΙΖΕΣ...



Δεν κατεβαίνουν στις εκλογές (φωτό)...
Στον Άρειο Πάγο κατατέθηκε η ιδρυτική διακήρυξη του Ριζοσπαστικού Εθνικού Συναγερμού (ΡΙΖΕΣ), οι οποίες ωστόσο δεν θα κατέλθουν στις εκλογές της 25 Ιανουαρίου.
Ο...
πρόεδρο του κόμματος, Βασίλης Καπερνάρος ανέβασε σχετική φωτογραφία στο Twitter γράφοντας: «Σήμερα στον Άρειο Πάγο καταθέσαμε την ιδρυτική μας διακήρυξη. Ξεκινήσαμε. Δεν μας σταματά τίποτα».

Λίγο νωρίτερα, ανέβασε το λογότυπο του κόμματος.

Σε δήλωσή του ο Β. Καπερνάρος ανέφερε:


Σήμερα καταθέσαμε στον ‘Αρειο Πάγο την ιδρυτική διακήρυξή μας. Σήμερα, ο Ριζοσπαστικός Εθνικός Συναγερμός ξεκινά τη μάχη και καλεί όλους τους ‘Ελληνες να συμπαραταχθούν, να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας και να δώσουμε τον αγώνα μας.

Η πατρίδα χρειάζεται όλους τους ‘Ελληνες. Χρειάζεται εκείνους που πιστεύουν στην Ελλάδα, το έθνος μας και τις αρχές του πολιτισμού μας. 
Από σήμερα στεκόμαστε ως τοίχος στους υποδουλωμένους, τους υπηρέτες των γερμανικών συμφερόντων και σε αυτούς που θεωρούν ότι οι Έλληνες πολίτες μπορούν να ζουν υπό το καθεστώς του τρόμου, του εξευτελισμού και της αναξιοπρέπειας.

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη έναντι των πολιτικών εξελίξεων και προχωρούμε ενωμένοι για να πάρουμε πίσω όλα αυτά που έκλεψαν από τις ελληνικές οικογένειες, την εθνική μας κυριαρχία και την υπερηφάνειά μας.

Δεν συμμετέχουμε σε αυτές τις εκλογές της μισαλλοδοξίας και του ευτελούς φανατισμού. 

Προετοιμαζόμαστε για τις επόμενες εκλογές, χωρίς πολιτικούς τυχοδιωκτισμούς και ανίερους κομματικούς καιροσκοπικούς συμβιβασμούς. 

Δεν προσθέτουμε συμφέροντα αλλά τις ψυχές μας.

Σήμερα αναγεννάται η Πατριωτική Δεξιά.

πηγη newpost.gr

Read more...

Στα γραφεία που πρωτοστεγάστηκε το ΠΑΣΟΚ το 1974… το «Κίνημα» Παπανδρέου!


Τελικά τα κεντρικά γραφεία του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών δεν θα είναι κοντά στο Γκάζι, καθώς αυτοί που είχαν αναλάβει τις διαβουλεύσεις ενοικίασης του ακινήτου επί της οδού Πειραιώς βρέθηκαν μπροστά σε 11 ιδιοκτήτες(!) με αποτέλεσμα να μην υπάρξει συμφωνία.
Ωστόσο, οι συνεργάτες του κ. Παπανδρέου δεν απογοητεύθηκαν και μέσα σε 1-2 μέρες βρήκαν νέο ακίνητο και μάλιστα όχι τυχαίο ακίνητο και κοντά στη Χαριλάου Τρικούπη!

Πρόκειται για το κτίριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Μπενάκη, στον τρίτο όροφο του οποίου πρωτοστεγάστηκε το ΠΑΣΟΚ, πριν ακόμη μετακομίσει στο ιστορικό κτίριο της Χαρ. Τρικούπη τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης.
Η συμφωνία, σύμφωνα με το newsit.gr έχει κλείσει και εκεί αναμένεται να εγκατασταθούν σύντομα το επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου και τα στελέχη του νέου κόμματος.
http://pame-mazi.blogspot.gr/

Read more...

Όταν οι σπουδαίοι μεταρρυθμιστές Βενιζέλος-Φλωρίδης χάρισαν τα χρέη ΠΑΟΚ και Άρη προς το Δημόσιο



Χθες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε με δόξα και τιμή την επιστροφή του Γιώργου Φλωρίδη στο ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι γνωρίζονται εδώ και δεκαετίες, από τα χρόνια που σπούδαζαν μαζί στη Νομική Θεσσαλονίκης. Πράγματι, οι δυο πολιτικοί άνδρες γνωρίζονται.

Είχαν γράψει μαζί από κοινού μια από τις πλέον μαύρες σελίδες της Μεταπολίτευσης όταν διέγραψαν μια για πάντα τα χρέη του ΠΑΟΚ και του Άρη προς το Δημόσιο. Προσοχή: δεν ρύθμισαν τα χρέη. Τα χάρισαν.

Παραθέτω ένα απόσπασμα από ρεπορτάζ της εποχής:

Σε διαγραφή των χρεών των ΚΑΕ και των ΠΑΕ προς το Δημόσιο προχωρά η Πολιτεία με ειδική διάταξη στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο, όπως ανακοίνωσαν σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος, και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Φλωρίδης. Το γεγονός σημαίνει πως επανασυστήνονται οι ΚΑΕ Αρης και ΠΑΟΚ και διαγράφονται τα υπέρογκα χρέη τους, που ανέρχονταν περίπου σε 12 δισεκατομμύρια δραχμές. 

Όπως εξήγησαν στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, θα γίνει ειδική εκκαθάριση των δύο εταιρειών. Θα διαλυθούν, δίχως να κηρύξουν πτώχευση, και δεν πρόκειται να υποβιβαστούν, διότι το αγωνιστικό τμήμα τους θα ανήκει στους ερασιτέχνες ΠΑΟΚ και Αρη αντίστοιχα. Τα χρέη τους προς το Δημόσιο δεν ρυθμίζονται, αλλά χαρίζονται.

Αυτός είναι ο «μεταρρυθμιστής» Φλωρίδης που σας πουλάνε τα ΜΜΕ και αυτά είναι που τον ενώνουν με τον σπουδαίο Ευάγγελο Βενιζέλο. Αυτοί παριστάνουν τους σωτήρες. Να τους χαίρονται οι ψηφοφόροι τους. Όχι άλλο κάρβουνο.
- See more at: http://www.parapolitiki.com/2015/01/otan-oi-metarrythmistes-benizelos-floridis-xarisan-ta-xrei-sto-dimosio-aris-paok.html#more
http://www.parapolitiki.com/

Read more...

Σταθάκης: Ψευδής ο τίτλος της DW...



Διαψεύδει τον τίτλο συνέντευξής του στην Deutsche Welle, σύμφωνα με τον οποίο «διαβεβαίωνε» ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της Ελλάδας» ο βουλευτής του κόμματος Γιώργος Σταθάκης.
«Ο...

τίτλος του δημοσιεύματος της ελληνικής έκδοσης της εφημερίδας Deutsche Welle δεν ανταποκρίνεται καθ’ οποιοδήποτε τρόπο με το περιεχόμενο της συνέντευξης μου στον κύριο Γιάννη Παπαδημητρίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση Σαμαρά» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του ο Γιώργος Σταθάκης.

«Στοιχειώδης δημοσιογραφική δεοντολογία επιβάλει εκ μέρους της εφημερίδας την αποκατάσταση της αλήθειας. Παρακάτω παραθέτουμε την ακριβή απομαγνητοφώνηση του ηχητικού αποσπάσματος όπως αυτό αναρτήθηκε στον ελληνικό ιστότοπο της εφημερίδας Deutsche Welle:

«Πρώτον, βιώσιμο χρέος. Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, η Ελλάδα είναι σε μία μόνιμη παγίδα του χρέους και αυτό αποτρέπει οποιαδήποτε συζήτηση για επιστροφή στην ανάπτυξη, που είναι το βασικό στοιχείο εξόδου από την κρίση. Το δεύτερο θέμα που θέτουμε είναι η αντικατάσταση του μνημονίου, το οποίο έχει αποτύχει παταγωδώς. Το μνημόνιο πρέπει να αντικατασταθεί από ένα πρόγραμμα προσανατολισμένο στην επιστροφή της οικονομίας στην ανάπτυξη. Και το τρίτο στοιχείο της συζήτησης είναι ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων το οποίο αφορά μια μεγάλη τομή στη δημόσια διοίκηση, μια μεγάλη τομή στο φορολογικό σύστημα. Εμείς θα αλλάξουμε το φορολογικό σύστημα, θα το κάνουμε πολύ πιο δίκαιο και αποτελεσματικό, αλλά αυτό είναι μεσοπρόθεσμο» προσθέτει η ανακοίνωση.

Read more...

Επί ποδός η γαλλική αστυνομία «Eθεάθησαν» οι δράστες της επίθεσης στο Charlie Hebdo


«Eθεάθησαν» οι δράστες της επίθεσης στο Charlie Hebdo
Η Γαλλία βρίσκεται σε ύψιστη επιφυλακή από την ώρα της διαφυγής των δραστών της βάρβαρης επίθεσης στο Charlie Hebdo   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Παρίσι
Αναφορές στα γαλλικά ΜΜΕ θέλουν τους δύο υπόπτους για την επίθεση στο Charlie Hebdo να έχουν θεαθεί στην Αιν, βορειοδυτικά του Παρισιού.

Η εικόνα ωστόσο είναι συγκεχυμένη και ακόμη δεν υπάρχει επιβεβαίωση από την αστυνομία ενώ σε όλη τη χώρα τα πνεύματα είναι οξυμμένα.

Οι δύο άνδρες -τα αδέλφια Κουισί- θεωρούνται βαριά οπλισμένοι. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εθεάθησαν στην Αιν να έχουν καλάσνικοφ και εκτοξευτές ρουκετών.

Οι αναφορές θέλουν τους δύο άνδρες να αναγνωρίστηκαν από πρατηριούχο στη Βιλέρ-Κοτρέ της Αιν. Βρίσκονταν σε γκρίζο Clio με πινακίδες που δεν αντιστοιχούσαν στο όχημα.

O τρίτος που αναζητείτο σε σχέση με την επίθεση, ένας 18χρονος, είχε παραδοθεί τη νύχτα στην αστυνομία.

Η Γαλλία βρίσκεται σε ύψιστο συναγερμό: Το πρωί της Πέμπτης, μία αστυνομικός έπεσε νεκρή από πυρά στα νότια του Παρισιού -περιστατικό που ακόμη δεν φαίνεται να συνδέεται με την επίθεση στο περιοδικό- και το τοπίο συμπληρώνουν ανησυχητικές αναφορές για βίαιες ενέργειες με στόχο μουσουλμανικούς χώρους λατρείας.

Όσον αφορά το ίδιο το Charlie Hebdo, το περιοδικό θα εκδοθεί την επόμενη Τετάρτη, ανακοίνωσε χρονογράφος της εφημερίδας. «Θα συνεχίσουμε, είμαστε αποφασισμένοι να βγούμε την επόμενη εβδομάδα. Είμαστε όλοι σύμφωνοι» δήλωσε ο Πατρίκ Πεγιού, που έχει στήλη στο περιοδικό.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Η ΓΚΕΡΕΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ''ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ'' ΤΗΣ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΝΔ...


Υποψήφια στην Κέρκυρα, με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, θα είναι στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, η Άντζελα Γκερέκου...
«Αποφάσισα να ανταποκριθώ στην πρόσκληση του Αντώνη Σαμαρά για συστράτευση σε έναν κοινό αγώνα, συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Κέρκυρα. Καλώ τους συμπολίτες μου να με στηρίξουν. Γνωρίζουν ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις, όπως έχω κάνει όλα αυτά τα χρόνια, για να διασφαλίσω το συμφέρον του τόπου μου, την ευημερία και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδας» αναφέρει σε δήλωσή της.



Γρηγοράκος: Μας πειράζει η ηθική στάση της Γκερέκου
«Μας πειράζει η ηθική στάση της Γκερέκου και της Νέας Δημοκρατίας. Τίποτα άλλο». Αυτό τόνισε σε τηλεοπτικές του δηλώσεις ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, εκφράζοντας τη  δυσαρέσκεια του κόμματός του από τη στάση της ΝΔ για τη μετεγγραφή της Άντζελας Γκερέκου.

Οπως σημείωσε ο κ. Γρηγοράκος, ο Αντώνης Σαμαράς όφειλε να ενημερώσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο για την πρόθεση της κυρίας Γκερέκου να μετακινηθεί στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.

«Εγώ αν ήμουν πρωθυπουργός θα έπαιρνα τηλέφωνο τον κ. Βενιζέλο και θα του έλεγα: “ξέρεις αντιπρόεδρε, υπουργέ, η κυρία Γκερέκου θέλει να έρθει στο κόμμα μου”. Θα τον ενημέρωνα», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Mega.
http://fimotro.blogspot.gr/2015/01/blog-post_496.html

Read more...

«Υποπτο όχημα» βρήκε στο Ορος Αιγάλεω η Αντιτρομοκρατική...



«Ύποπτο βαν, που φαίνεται ότι σχετίζεται με την υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού», εντόπισε η Αστυνομία σε ερημική τοποθεσία, κοντά στο όρος Αιγάλεω. .

Το...
βαν, το οποίο είναι κλεμμένο, μεταφέρεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να εξεταστεί.

 left.gr 

Read more...

Ο Β. Οικονόμου υποψήφιος με τη ΝΔ...



Ο πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, διεκδικώντας βραβείo κυβίστησης, πρόκειται να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ «εξαργυρώνοντας» την ψήφο στον Σταύρο Δήμα.

Σύμφωνα με...
πληροφορίες του "ΒHMAτος", ο επί σειρά ετών βουλευτής Αττικής, αρχικά με το ΠαΣοΚ και στην τελευταία Βουλή με τη ΔΗΜΑΡ, Βασίλης Οικονόμου, φέρεται να βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τη ΝΔ ώστε να δώσει την εκλογική μάχη συντασσόμενος με τον κ. Σαμαρά. Μάλιστα, δεν αποκλείεται, ο κ. Οικονόμου, να μην είναι στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην περιφέρεια Αττικής, αλλά να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και μάλιστα σε εκλόγιμη θέση.

Θυμίζουμε ότι την απόφασή της να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Κέρκυρα γνωστοποίησε η Άτζελα Γκερέκου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδια στις 5 Ιανουαρίου είχε δηλώσει ότι κατεβαίνει με το ΠΑΣΟΚ.

left.gr 

Read more...

Επικεφαλής στο Επικρατείας του ΚΚΕ η Παπαρήγα...



LIVE BINTEO...
Υποψήφιος στη Β' Αθήνας και στη Βοιωτία, θα είναι ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. 

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κομμουνιστικού Κόμματος, θα είναι η Αλέκα Παπαρήγα.

Υποψήφιοι θα είναι ...
επίσης ο ηθοποιός Παύλος Ορκόπουλος και ο πρώην μπασκετμπολίστας και ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Πετρόπουλος. 

Δείτε LIVE BINTEO, ΕΔΩ...
πηγη real.gr

Read more...

Στη Β’ Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Βαρουφάκης...


Στη Β’ Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Βαρουφάκης
Στη Β’ Αθηνών θα είναι υποψήφιος ο οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης, ενώ στην ίδια περιφέρεια θα είναι υποψήφιος ο...
Αλέξης Τσίπρας.
Σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα είναι υποψήφιος ο γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Βίτσας.

Πηγή  real.gr

Read more...

Δεν μπορεί να το χωνέψει ο Βενιζέλος...


ΒΙΝΤΕΟ...
Ξεφυσούσε όλη την ώρα. Ηταν έτοιμος να σκάσει. Δεν το περίμενε, έλεγε στην Πόπη Τσαπανίδου (STAR), πως η Αντζελα Γκερέκου θα θέσει υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές με τη ΝΔ.
«Δεν περίμενα...
ειλικρινά και - έχω λυπηθεί - ότι η ΝΔ και ο κ. Σαμαράς, με τον οποίο είχαμε όλο αυτό το διάστημα μία στενή συνεργασία, θα συνέπραττε σε μία πράξη, η οποία είναι μία πράξη ανήθικη», είπε μεταξύ άλλων.
Ιδου και το βίντεο:


Ο καημός του, μάλιστα, για τα... μάτια της Αντζελας ήταν τόσο μεγάλος, που εστειλε επιστολή στον Αντωνη Σαμαρά:


«Αγαπητέ Αντώνη,

Δεν περίμενα ότι η Νέα Δημοκρατία θα συνέπραττε σε μία τόσο ανήθικη και αντιαισθητική πολιτική πράξη όπως αυτή της κ. Γκερέκου στην Κέρκυρα. Σε ένα νησί του πολιτισμού και της ευπρέπειας. Κρίμα.

Ευάγγελος Βενιζέλος».

Read more...

Καστανίδης: Θα ξεκαθαρίσω μέσα στη μέρα αν θα είμαι υποψήφιος...


Καστανίδης: Θα ξεκαθαρίσω μέσα στη μέρα αν θα είμαι υποψήφιος
ΗΧΗΤΙΚΟ...
Θα αποσαφηνίσει μέσα στην ημέρα αν θα είναι υποψήφιος με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου ο Χάρης Καστανίδης, όπως είπε στον αέρα του Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Θα αποσαφηνίσω τα πράγματα στην...
πρόοδο της ημέρας για το αν θα είμαι υποψήφιος», τόνισε αρχικά ο κ. Καστανίδης και συνέχισε:

«Αν είχα την εκτίμηση ότι δεν διαφέρει σε τίποτα από το σημερινό ΠΑΣΟΚ, δεν θα ξανασυναντιόντουσαν οι δρόμοι μας».

«Υπάρχουν τρία διαφορετικά στοιχεία. 1ον το γεγονός ότι δηλώθηκε στη διακήρυξη ότι η χώρα δεν μπορεί να βγει από την κρίση με πολιτικές λιτότητας, ύφεσης και ανεργίας. 2ον γιατί δηλώθηκε ότι το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών δεν μπορεί να είναι ουραγός της Δεξιάς. 3ον, διότι έχει ειπωθεί ότι αναζητείται μόνο προοδευτική πολιτική με προοδευτικές συμμαχίες. Υπάρχουν τρείς στρατηγικής σημασίας αλλαγές οι οποίες μου επιτρέπουν να συμπράξουμε», ξεκαθάρισε ο κ. Καστανίδης και πρόσθεσε:

«Το γεγονός ότι ο κ. Παπανδρέου είχε πάρει την απόφαση να ενταχθούμε στον μηχανισμό στήριξης, δεν αμφισβητήθηκε από κανέναν πλην του συνόλου της αριστεράς. Η χώρα τότε θα μπορούσε να βρεθεί σε καθεστώς χρεωκοπίας», σημείωσε ακόμα και συμπλήρωσε:

«Πρέπει να κάνουμε τις σωστές κριτικές. Οι απόψεις μου είναι σταθερές. Τις διατηρώ ακέραια. Είχα διαφωνήσει και με την εγκατάλειψη του δημοψηφίσματος. Δεν θέλω να ακούω τρομοκρατημένες φωνές, ότι αν τότε προχωρούσαμε στο δημοψήφισμα, θα ήταν κόλαφος για τη χώρα. Η πολιτική πορεία της χώρας θα ήταν διαφορετική αν γινόταν δημοψήφισμα».

«Εκτιμώ πάρα πολύ το γεγονός ότι ο κ. Παπανδρέου στο Αγρίνιο, είπε «έσφαλα». Σέβομαι τους ανθρώπους που έχουν την ειλικρίνεια της αυτοκριτικής ενώ αντίθετα, κρατώ πολύ μεγάλη απόσταση με ανθρώπους που με τη συμπεριφορά τους, δείχνουν ότι συνομιλούν μόνο με τον Θεό και την ιστορία», σημείωσε.

Ακούστε το ηχητικό, ΕΔΩ

Read more...

Στον εφέτη ειδικό ανακριτή Χρήστο Κατσιάνη, η υπόθεση Καρατζαφέρη...




Ο εφέτης ειδικός ανακριτής Χρήστος Κατσιάνης θα αναλάβει την ανάκριση για την υπόθεση της ανακριβούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη. Σε...
βάρος του, μετά από παραγγελία της Βουλής, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος.

Το πρωί της Πέμπτης, συνεδρίασε η Ολομέλεια Εφετών Αθήνας, η οποία εξέλεξε τον συγκεκριμένο δικαστικό λειτουργό για να αναλάβει τη διενέργεια της κύριας ανάκρισης.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είναι αντιμέτωπος με την κακουργηματική κατηγορία για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες», καθώς και με την πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορία της συμμετοχής σε υπεράκτια εταιρία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που καλείται να αντικρούσει, ο κ. Καρατζαφέρης κατηγορείται ότι έλαβε ποσό 1,6 εκατομμυρίων ευρώ σε δύο δόσεις, το 2007 και το 2008, μέσω της υπεράκτιας εταιρίας με την επωνυμία Catalina LTD, της οποίας φέρεται ιδιοκτήτης μαζί με τον γιο του.

Τα χρήματα φαίνεται να έχουν εμβαστεί από επιχειρηματία, που μαζί με ένα ακόμη πρόσωπο εμφανίζονται ως μεσολαβητές για την προμήθεια του Δημοσίου τεσσάρων ελικοπτέρων τύπου Super Puma στα τέλη του 2000, με κόστος περίπου 64 εκατομμύρια ευρώ. Βάσει των στοιχείων της έρευνας που πραγματοποιήθηκε, στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ «χρεώνεται» και η ύπαρξη ακόμα μίας υπεράκτιας εταιρίας με την επωνυμία Homeric TCI.

Στο μεταξύ, ενώπιον του ανακριτή κατά της Διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή καλούνται, από τις 12 Ιανουαρίου, να απολογηθούν οι δύο επιχειρηματίες, καθώς και τρεις πρώην αξιωματικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση των τεσσάρων ελικοπτέρων.

Οι δικαστικές Αρχές, βάσει της χαρτογράφησης λογαριασμών και χρημάτων, εκτιμούν ότι για την επίμαχη αγορά έγιναν παράνομες πληρωμές συνολικού ποσού 5,5 εκατομμυρίων ευρώ, μέρος των οποίων αποτελούν τα 1,6 εκατομμύρια ευρώ για τα οποία ελέγχεται ο κ. Καρατζαφέρης.

Οι πέντε κληθέντες από τον κ. Μαλλή αντιμετωπίζουν, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
in.gr

Read more...

Το "Kίνημα" καλεί σε συγκέντρωση για την επίθεση στο Charlie-Hebdo...





Κάλεσμα για την παρουσία στην εκδήλωση συμπαράστασης στα θύματα της επίθεσης στο Charlie-Hebdo στο Παρίσι, που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στο...
γαλλικό ινστιτούτο στο Κολωνάκι, απευθύνει το "Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών" του Γ. Παπανδρέου, μέσα από την επίσημη σελίδα του κόμματος στο Facebook.


Read more...

Καταγγέλλουν σκοπιμότητες Να διερευνηθούν άμεσα οι καταγγελίες της ΕΛΣΤΑΤ ζητά το Κίνημα


Την άμεση διερεύνηση των καταγγελιών της ηγεσίας της ΕΛΣΤΑΤ, σχετικά με προσέγγισή της στα τέλη του 2014 από στελέχη του δημοσίου προκειμένου να καθυστερήσει την εισαγωγή αναθεωρήσεων στα στοιχεία ΔΥΕ, που λαμβάνουν υπόψη νέα διαθέσιμα στοιχεία υψηλής ποιότητας, ζητά το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου, καταγγέλλοντας εκείνο τώρα με τη σειρά του, σκοπιμότητες.
22
«Με έκπληξη διαβάζουμε στην δεύτερη ετήσια Έκθεση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής την καταγγελία της ηγεσίας της ότι ‘η ΕΛΣΤΑΤ προσεγγίστηκε κατά το τέλος του 2014 από κάποια στελέχη του δημοσίου προκειμένου να καθυστερήσει την εισαγωγή αναθεωρήσεων στα στοιχεία ∆ΥΕ, οι οποίες λαμβάνουν υπόψη νέα διαθέσιμα στοιχεία υψηλής ποιότητας’», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Κινήματος.
Θυμίζοντας ότι το 2009, η χώρα βρέθηκε εκτός από ένα δημοσιονομικό έλλειμμα να έχει κι ένα τεράστιο έλλειμμα αξιοπιστίας, εξαιτίας της απόκρυψης των στοιχείων από την κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή, καθώς και την δεινή κατάσταση στην οποία βρέθηκε η Ελλάδα, εξαιτίας του «διττού φόβου που αφορούσε την «αφερεγγυότητα» και τη «μη βιωσιμότητα» των δημόσιων οικονομικών της Ελλάδας», όπως επισημαίνει και η Έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ψηφίστηκε το Μάρτιο του 2013, στο επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου, δεν μπορούν παρά να επισημάνουν πως ήταν η κυβέρνησή του το 2010 που νομοθέτησε την ανεξαρτητοποίηση της Στατιστικής Αρχής για να θωρακιστούν τα στατιστικά στοιχεία απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια χειραγώγησης και επηρεασμού, ώστε να είναι έγκαιρα, έγκυρα κι αξιόπιστα. «Χρειάστηκε τεράστια προσπάθεια να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της Ελλάδας, γεγονός που αναγνώρισε η Eurostat, απαλείφοντας όλους τους αστερίσκους που είχε για την χώρα μέχρι το 2010», λένε. Θυμίζουν ακόμα ότι το 2012, η Ελληνική Βουλή με Εξεταστική Επιτροπή κατέδειξε με τον πιο εμφατικό τρόπο «σειρά μεθοδεύσεων, που στόχο είχαν την αποσιώπηση των πραγματικών μεγεθών από τους Έλληνες πολίτες και, κατ’ επέκταση, από τα αρμόδια κοινοτικά θεσμικά όργανα, στα πλαίσια μικροκομματικών σκοπιμοτήτων ενόψει της προεκλογικής περιόδου».
«Δυστυχώς, κάποιοι δεν έβαλαν μυαλό. Έχουν τις ίδιες σκοπιμότητες όπως τότε. Δεν έχουν κατανοήσει ότι δεν μπορούν να παίζουν με την αξιοπιστία της χώρας», καταλήγουν, ζητώντας να διερευνηθούν άμεσα όλες οι καταγγελίες της ηγεσίας της ΕΛΣΤΑΤ, όπως αναφέρονται στην έκθεσή της.
http://www.matrix24.gr/

Read more...