Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Καταγγέλλουν σκοπιμότητες Να διερευνηθούν άμεσα οι καταγγελίες της ΕΛΣΤΑΤ ζητά το Κίνημα


Την άμεση διερεύνηση των καταγγελιών της ηγεσίας της ΕΛΣΤΑΤ, σχετικά με προσέγγισή της στα τέλη του 2014 από στελέχη του δημοσίου προκειμένου να καθυστερήσει την εισαγωγή αναθεωρήσεων στα στοιχεία ΔΥΕ, που λαμβάνουν υπόψη νέα διαθέσιμα στοιχεία υψηλής ποιότητας, ζητά το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου, καταγγέλλοντας εκείνο τώρα με τη σειρά του, σκοπιμότητες.
22
«Με έκπληξη διαβάζουμε στην δεύτερη ετήσια Έκθεση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής την καταγγελία της ηγεσίας της ότι ‘η ΕΛΣΤΑΤ προσεγγίστηκε κατά το τέλος του 2014 από κάποια στελέχη του δημοσίου προκειμένου να καθυστερήσει την εισαγωγή αναθεωρήσεων στα στοιχεία ∆ΥΕ, οι οποίες λαμβάνουν υπόψη νέα διαθέσιμα στοιχεία υψηλής ποιότητας’», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Κινήματος.
Θυμίζοντας ότι το 2009, η χώρα βρέθηκε εκτός από ένα δημοσιονομικό έλλειμμα να έχει κι ένα τεράστιο έλλειμμα αξιοπιστίας, εξαιτίας της απόκρυψης των στοιχείων από την κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή, καθώς και την δεινή κατάσταση στην οποία βρέθηκε η Ελλάδα, εξαιτίας του «διττού φόβου που αφορούσε την «αφερεγγυότητα» και τη «μη βιωσιμότητα» των δημόσιων οικονομικών της Ελλάδας», όπως επισημαίνει και η Έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ψηφίστηκε το Μάρτιο του 2013, στο επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου, δεν μπορούν παρά να επισημάνουν πως ήταν η κυβέρνησή του το 2010 που νομοθέτησε την ανεξαρτητοποίηση της Στατιστικής Αρχής για να θωρακιστούν τα στατιστικά στοιχεία απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια χειραγώγησης και επηρεασμού, ώστε να είναι έγκαιρα, έγκυρα κι αξιόπιστα. «Χρειάστηκε τεράστια προσπάθεια να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της Ελλάδας, γεγονός που αναγνώρισε η Eurostat, απαλείφοντας όλους τους αστερίσκους που είχε για την χώρα μέχρι το 2010», λένε. Θυμίζουν ακόμα ότι το 2012, η Ελληνική Βουλή με Εξεταστική Επιτροπή κατέδειξε με τον πιο εμφατικό τρόπο «σειρά μεθοδεύσεων, που στόχο είχαν την αποσιώπηση των πραγματικών μεγεθών από τους Έλληνες πολίτες και, κατ’ επέκταση, από τα αρμόδια κοινοτικά θεσμικά όργανα, στα πλαίσια μικροκομματικών σκοπιμοτήτων ενόψει της προεκλογικής περιόδου».
«Δυστυχώς, κάποιοι δεν έβαλαν μυαλό. Έχουν τις ίδιες σκοπιμότητες όπως τότε. Δεν έχουν κατανοήσει ότι δεν μπορούν να παίζουν με την αξιοπιστία της χώρας», καταλήγουν, ζητώντας να διερευνηθούν άμεσα όλες οι καταγγελίες της ηγεσίας της ΕΛΣΤΑΤ, όπως αναφέρονται στην έκθεσή της.
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: