Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

Κηδεία



Ο ΝΤΟΚ Σκιτσάρει για το ΚΑΦΕΝΕΙΟ


Read more...

Πρόγραμμα Γιώργου Α. Παπανδρέου για την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα συναντηθεί αύριο, Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, στον Πειραιά, με εκπροσώπους επιχειρήσεων, μέλη του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου και εργαζομένους, κατά την επίσκεψη του σε μικρομεσαία επιχείρηση, με τους οποίους θα συζητήσει την κατάσταση της οικονομίας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι. (Επιχείρηση MARCOPAPMPS, Πειραιώς 97, ώρα 1:00 μ.μ.)




Read more...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!




Συνέντευξη Λούκας Κατσέλη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alter και στο δημοσιογράφο Άκη Παυλόπουλο

ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ
Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθους

Συνέντευξη Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «ΑLPHA» και στον Ν. Μανεση

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


Read more...

Άρθρο Λ. Κατσέλη στην έκδοση της «REAL NEWS» για τη ΔΕΘ


Άρθρο Λ. Κατσέλη στην έκδοση της «REAL NEWS» για τη ΔΕΘ


ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ
Read more...

Συνέντευξη Σπ. Κουβέλη στην εφημερίδα «FREE SUNDAY» και τον δημοσιογράφο Θ. Δημάδη

Συνέντευξη Σπ. Κουβέλη στην εφημερίδα «FREE SUNDAY» και τον δημοσιογράφο Θ. Δημάδη


ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ
Read more...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




«Οι ενεργοί πολίτες, ο Π. Κόνσουλας αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη για οριστική παύση των εργασιών στο Σακέτα»

Άλλη μία “μάχη” έδωσαν σήμερα στο ΣτΕ, ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου Βύρωνα Παναγιώτης Κόνσουλας, οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης αλλά και πολίτες του Βύρωνα, κατά την εκδίκαση της αίτησης αναστολής των εργασιών, για την κατασκευή 36 κατοικιών αξιωματικών, μέσα στον Υμηττό στο στρατόπεδο Σακέτα.

Και συνεχίζουμε! Απαιτούμε την απομάκρυνση των στρατοπέδων και κάθε οχλούσας δραστηριότητας από τον Υμηττό -συμπεριλαμβανομένων όχι μόνο των «εμπορικών» αλλά και των «δημοτικών» ή «κρατικών» χρήσεων (όπως η παλαιότερη πρόθεση του Δημάρχου Βύρωνα για στέγαση διοικητικών υπηρεσιών ή η νεότερη πρόθεση του ΥΠΕΧΩΔΕ για κατασκευή καταστροφικού για το δάσος κόμβου-μαμούθ και αυτοκινητοδρόμων), την κατεδάφιση των κτισμάτων, την ανάπλαση-δενδροφύτευση των εκτάσεων, και την απόδοση στο πράσινο για ανοιχτό φυσιολατρικό χώρο αναψυχής και περιβαλλοντικής επιμόρφωσης.

Επίσης να κηρυχθεί ο Υμηττός Εθνικός Δρυμός με ΜΙΑ Ζώνη Απολύτου Προστασίας και να ιδρυθεί Δασαρχείο Υμηττού.

Παράλληλα με τα ένδικα μέσα, καλούμε τους πολίτες των περιοχών γύρω από τον Υμηττό, δυναμικά να αντισταθούν, στα σχέδια της κυβέρνησης και των ιδιωτικών συμφερόντων που για ακόμη μια φορά επιχειρούν τη λεηλασία του τελευταίου εναπομείναντα πνεύμονα πρασίνου...με τον κατακερματισμό του βουνού σε πολλές ζώνες ΜΗ-προστασίας, με την κατασκευή αυτοκινητόδρομων και με την επέκταση εμπορικών και δημοσίων δραστηριοτήτων.

Καλούμε λοιπόν τους πολίτες του Βύρωνα και των όμορων Δήμων να συμμετάσχουν:

Στη συναυλία διαμαρτυρίας που διοργανώνει ο ΣΠΑΥ, έξω από το στρατόπεδο Σακέτα τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου στις 19.00.

Για το ίδιο θέμα, ο Νομικός Σύμβουλος της Παράταξης, κ. Λουκάς Αποστολίδης ―πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής και Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας― δήλωσε:

«Στην εκδίκαση της αίτησης αναστολής η πλευρά του Υπουργείου Άμυνας μας εξέπληξε όταν ζήτησε αναβολή επικαλούμενη λόγους απορρήτου.

Λόγους απορρήτου για τους οποίους η πολιτική ηγεσία δεν φάνηκε να έχει γνώση ή αντιμετωπίζουν σοβαρά ζητήματα με προχειρότητα και ανευθυνότητα.

Επιτέλους πρέπει να κατανοήσουν ότι ο Υμηττός και η προστασία του περιβάλλοντος είναι ζήτημα ζωής. Καθολικό το αίτημα των πολιτών είναι να διασωθεί αυτός ο τελευταίος πνεύμονας της Αττικής. Το προστατευτικό νομοθετικό πλαίσιο του Υμηττού κανένας δε δικαιούται να το παραβιάσει.

Στο πλέγμα των νομοθετικών διατάξεων για την προστασία της Β΄ ζώνης του Υμηττού, η αντίδικος πλευρά ουδένα επιχείρημα ανέπτυξε.

Η «καραμέλα» του απορρήτου δεν μπορεί να νομιμοποιήσει την αυθαίρετη και παράνομη δόμηση του Υμηττού.

Έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και εκφράζουμε την πεποίθηση μας ότι το αίτημα για αναβολή θα απορριφθεί και ότι η διακοπή των εργασιών για διαμερίσματα στον Υμηττό, θα συνεχισθεί μέχρι την εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης του Φλεβάρη του 2010 και πέραν. ».

Για την Δημοτική Παράταξη «Βύρωνας: Ανάπτυξη-Προοπτική»

Ο Επικεφαλής

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΣΟΥΛΑΣ

Read more...

Το σχέδιό μας για τη χώρα

Το σχέδιό μας για τη χώρα



Δικαίωμα σε μια ανθρώπινη κοινωνία

Με τους πέντε εθνικούς στόχους, θέτουμε τις ανάγκες του λαού στο επίκεντρο του προγράμματός μας. Ξέρουμε ότι η εφαρμογή του σχεδίου μας δεν θα είναι εύκολη υπόθεση.

Όμως, μπορούμε να πετύχουμε. Μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να πιστέψουμε στον εαυτό μας δημιουργώντας μια καλύτερη Ελλάδα.

περισσότερα

Εξωτερική πολιτική που δίνει φωνή στον Έλληνα

Για μια νέα, νηφάλια και αποφασιστική εθνική στρατηγική. Για την Ελλάδα των αξιών, του Διεθνούς Δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

περισσότερα

Ανάπτυξη βασισμένη στην πράσινη οικονομία

Γιατί Πράσινη Ανάπτυξη σημαίνει νέες επιχειρηματικές δυνατότητες, νέες θέσεις εργασίας, νέες ευκαιρίες, με σεβασμό στο περιβάλλον και στις ανάγκες των πολλών.

περισσότερα

Παιδεία με ποιότητα, γνώση για όλους

Για ένα εκπαιδευτικό σύστημα αληθινά δημόσιο, δωρεάν και υψηλής ποιότητας. Για παιδεία που θα αναπτύσσει τις δεξιότητες των νέων αντί να τις συνθλίβει.

περισσότερα

Κοινωνικό κράτος που διασφαλίζει δικαιώματα

Γιατί ένα ισχυρό και σύγχρονο κοινωνικό κράτος είναι το πιο αποτελεσματικό και αξιόπιστο εργαλείο για την ανάπτυξη και την έξοδό μας από την κρίση.

περισσότερα

Κράτος που λειτουργεί για τον πολίτη

Για ένα κράτος δικαίου και διαφάνειας, αποτελεσματικό, δημοκρατικό και ευνομούμενο. Για ένα κράτος που εκπροσωπεί τους πολίτες, χωρίς εξαρτήσεις.

περισσότερα



Read more...

Μαχητής με στομωμένη λόγχη



Τριαντάφυλλος Καρατράντος

Στα χρόνια της πτώσης της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας οι αυτοκράτορες άλλαζαν σχεδόν σε καθημερινό ρυθμό. Οι Αυτοκράτορες, αρκετοί εκ των οποίων προέρχονταν από το στρατό, αναδεικνύονταν από τις λεγεώνες και εκπροσωπούσαν μόνο αυτές. Τη στιγμή της στέψης οι λεγεωνάριοι χτυπούσαν επιδοκιμαστικά με δύναμη τις ασπίδες τους. Κάτι αντίστοιχο μου θύμισε το σκηνικό της συνεντεύξεως τύπου του Καραμανλή στη ΔΕΘ. Κλακαδόροι μέσα στην αίθουσα, προετοιμασμένοι για χειροκροτήματα στις ερωτήσεις που έπρεπε και ένας πολιτικός αρχηγός που φρόντισε να απευθυνθεί στο κόμμα του.

Για πάμε και σε όσα είπε. Αφού αντιπολιτεύτηκε το ΠΑΣΟΚ, το κάνει πολύ επιτυχημένα αλλά όχι τόσο πειστικά πλέον, μας ανακοίνωσε ότι η διαφθορά είναι ενδημικό φαινόμενο, μας ενημέρωσε ότι σκοπός του είναι να μην επεκτείνει το διάλογο πέρα από 3 μήνες, ότι πιστεύει ακράδαντα πως η Ελλάδα θα καταστεί ενεργειακός κόμβος, ότι έχει τον τρόπο για να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή, ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα στην Κυβέρνηση του, ότι θα μείνει στην πολιτική όσο χρειαστεί και ότι θεωρεί, έτσι απλά, ότι θα κερδίσει τις εκλογές.

Δεν ξέρω αν ο Πρωθυπουργός, πέρα από θιασώτης του Ανδρέα Παπανδρέου είναι και αναγνώστης του Plekhanov, αλλά μόνο η μονιστική αντίληψη της ιστορίας και ο ρόλος της προσωπικότητας μπορούν να αιτιολογήσουν το σημείο θολοκριτικής του εαυτού του, όπου ο Κώστας κατηγόρησε τον Καραμανλή γιατί κάλυψε συγκεκριμένους Υπουργούς, εστίασε στα πρόσωπα και όχι στην πρακτική, δεν καταδίκασε την πολιτική πρακτική.

Βέβαια το παράδοξο δεν μπορούσε να λείψει από τη Συνέντευξη του Καραμανλή. Ενώ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για το αρνητικό πολιτικό περιβάλλον που δημιούργησε με τη δέσμευση του να προκαλέσει εκλογές με αφορμή την Προεδρική εκλογή, μετά μας ενημέρωσε ότι αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αν δεν είναι υποψήφιος ο κύριος Παπούλιας εκ νέου, να προκαλέσει αυτός εκλογές.

Η πολιτική ατμόσφαιρα κύριε Καραμανλή δεν επιβαρύνεται από το σχιζοφρενές της πολιτικής σας δήλωσης αυτής;

Δεν ξέρω αν είναι παλαιός μαχητής, πάντως σίγουρα οι υποσχέσεις και οι λογικές του έχουν πολιτικά κακοφορμίσει, ξεφτίσει και σαπίσει. Η πολιτική του λόγχη μοιάζει στομωμένη και σπασμένη.




Read more...

Αποδεκτή έγινε από την ΚΠΕ του ΣΥΝ η πρόταση Τσίπρα

Με ευρεία πλειοψηφία έγινε αποδεκτή από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού η πρόταση που κατέθεσε το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ υπήρξαν και 4 λευκές ψήφοι. Η πρόταση θα κατατεθεί εντός ολίγου στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπου αναμένεται και η οριστική απόφαση.
Όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας στο κλείσιμο της ομιλίας του, θα ζητηθεί από το ΣΥΡΙΖΑ να γίνει αποδεκτή η πρότασή του στο σύνολό της, δηλαδή και στα τέσσερα σημεία της.

Η πρόταση του προέδρου του ΣΥΝ περιλαμβάνει την κατάθεση ψηφοδελτίου στον Άρειο Πάγο από τους επικεφαλής όλων των συνιστωσών και με όλους τους υποψήφιους να διεκδικούν τη βουλευτική έδρα με σταυρό. Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ θα οριστεί με ψηφοφορία των μελών της μετά τις εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, η ΚΟΕ και η ΚΕΔΑ αντιδρούν στην πρόταση αυτή. Η Ανανεωτική Πτέρυγα του ΣΥΝ ψήφισε κατά της πρότασης Τσίπρα. Πριν από την ψηφοφορία, προειδοποίησε πως αν η πρόταση Τσίπρα γίνει αποδεκτή, δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη η συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο. Τα μέλη της Ανανεωτικής Πτέρυγας πρόκειται να συνεδριάσουν απόψε για να λάβουν σχετική απόφαση.

tvxs.gr

Read more...

Μαίνεται η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη

Σε εξέλιξη είναι η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής σε δασική έκταση. Υπάρχουν δυο εστίες στα χωριά Νίψα και Αετοχώρι.

Επί τόπου επιχειρούν 45 οχήματα, 100 πυροσβέστες και 111 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Η πυροσβεστική υπηρεσία εκκένωσε προληπτικά τους οικισμούς Λουτρά και Πεύκα.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι εντάσεως 7 μποφόρ που ενώ οι αρχές εκκένωσαν προληπτικά τους οικισμούς Λουτράκι και Πεύκα.

Λόγω των μεγάλων διαστάσεων που πήρε η πυρκαγιά στις περιοχές Μελία, Πυλαία, Αετοχώρι, Πεύκα και Λουτρά, διακόπηκε η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό από τον Κόμβο Μάκρης μέχρι τον Κόμβο Αρδανίου, ενώ οι οδηγοί εξυπηρετούνται μέσω της εθνικής οδού Αλεξανδρούπολης - Φερών.
.tvxs.gr

Read more...

ΠΟΙΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ;

Το Μαξίμου τις 15 ημέρες που θα απαγορευτεί η δημοσιοποίηση των δημοσκοπήσεων θα προσπαθήσει να παίξει με διαρροές τα γνωστά βρώμικα παιχνίδια ότι δήθεν μειώνεται η διαφορά στην πρόθεση ψήφου και ότι "κλείνει η ψαλίδα" κλπ, κλπ... Για αυτό επανέφεραν με νομοθετική ρύθμιση τον προηγούμενο νόμο. Υπολογίζουν... βέβαια χωρίς τον ξενοδόχο. Εμάς δηλαδή. Διότι τις 15 ημέρες της απαγόρευσης θα διενεργούνται και ας μη δημοσιοποιούνται δημοσκοπήσεις. Θα τις έχουμε όλες. Όλες όλων των μεγάλων εταιρειών. Και θα τις δημοσιεύσουμε όλες για να υπάρχει ρεαλιστική εικόνα. Και όχι φυσικά η εικονική πραγματικότητα που θα θελήσει να επιβάλλει το Μαξίμου.

fimotro

Read more...

Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

http://3.bp.blogspot.com/_pigOeuaBMTo/SBtNo8RuykI/AAAAAAAAAZY/Os0ZWvx6tfk/s320/%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CF%80%CE%B7.jpg

Αν και βρισκόμαστε ένα μήνα πριν από τις εκλογές το fimotro θα σας δώσει από τώρα τις εκτιμήσεις του για την Κυριακή των εκλογών. Εάν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, οι μέσοι όροι προσέγγισης του εκλογικού αποτελέσματος θα είναι αυτοί που βλέπετε πιο κάτω : Με τα ποσοστά αυτά και 5 κόμματα στη Βουλή ο Γιώργος Παπανδρέου θα πάρει από 149-152 έδρες. Χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, η αυτοδυναμία θα επιτευχθεί με 156 βουλευτές. Κρατήστε την πρόβλεψή μας και θα τα υπόλοιπα θα τα πούμε το βράδυ των εκλογών (εννοείται ότι από τις 9 το πρωί της Κυριακής θα σας δίνουμε τα πρώτα κύματα των exit polls)...
ΠΑΣΟΚ 41%-42%
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 36%-37%
ΚΚΕ 7%-8%
ΛΑΟΣ 6%-7%
ΣΥΡΙΖΑ 2,5%-3,5%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 1%-2%

fimotro

Read more...

ΣΥΝ: Ο Μικρομεγαλισμός και η εξουσιομανής μονομαχία των μούτσων



Γράφει ο Τριαντάφυλλος Καρατράντος

Ακούω από πολλούς το εξής αποστομωτικά παράδοξο επιχείρημα, όποιος ψηφίζει τα δύο κόμματα αποδεικνύει την ηλιθιότητα του. Ο προβληματισμός δεν είναι διόλου κακός, τουναντίον είναι υγιέστατος και βαθιά πολιτικός. Το πολιτικό μας σύστημα έχει σοβαρά ελλείμματα αντιπροσώπευσης, νομιμοποίησης και αποτελεσματικότητας. Μέρος, αλλά και κηπουροί αυτού του ιδεολογικού και πολιτικού στομώματος είναι τα κόμματα, ειδικά το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ που έχουν ασκήσει την εξουσία.
Μέχρι εδώ τέλεια. Από εδώ και πέρα όμως αρχίζουν τα προβλήματα, τα αδιέξοδα και ο σουρεαλισμός του συλλογιστικού που σας ανέφερα.
Νομίζω, ότι εκτός του ΚΚΕ, όλα τα άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα επιθυμούν να ασκήσουν τη διακυβέρνηση στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας που είναι το πολίτευμα της Ελλάδας, έχουν όμως τη δυνατότητα να αναπτύξουν και να επικοινωνήσουν μία εναλλακτική πρόταση;
Ως τώρα, στο ΣΥΝ, στην πλέον πρόσφατη κομματική έκφραση της ανανεωτικής αριστεράς, αναγνωρίζονταν, από μία μεγάλη μερίδα ανθρώπων, όλου του κομματικού φάσματος, η ύπαρξη ορισμένων διακυβερνητικών ψηγμάτων. Μία αριστερά ευρωπαϊκής προοπτικής με ευαισθησίες και πολιτικό λόγο.

Και όμως αυτή η αριστερά κινδυνεύει να γίνει παρελθόν. Ο ΣΥΝ και ο Αλέκος Αλαβάνος έπεσαν στην παγίδα της πρόσκαιρης επιτυχούς εκλογικής αξιοποίησης της αντίθεσης στην ............
αλλαγή του Άρθρου 16. Θεώρησαν ότι βρήκαν το θησαυρό των νέων κοινωνικών κινημάτων, όμως η πραγματικότητα είναι λίγο διαφορετική. Η δομή και η ίδια η ύπαρξη των κινημάτων έχει αλλάξει, το κρίσιμο στοιχείο που μετατρέπει την αντίθεση σε μία πολιτική σε κίνημα είναι το μακροχρόνιο, δεν υπολόγισαν όσο έπρεπε το χρόνο στην Κουμουνδούρου και αποφάσισαν να αλλάξουν το κομματικό DNA του ΣΥΝ.
Έκαναν από το 2007 μία στροφή σε μία λογική διαμαρτυρίας και κινημάτων, άφησαν στην άκρη την ευρωπαϊκή πολιτική προοπτική, συστατικό κομμάτι της ανανεωτικής αριστεράς και αποφάσισαν να ψαρέψουν στα παραδοσιακά εκλογικά ύδατα του ΚΚΕ. Έκαναν το μετέωρο βήμα του πελαργού, δεν μπορείς να είσαι ολίγη από ΚΚΕ, ειδικά στην Ελλάδα όπου η παραδοσιακή αριστερά, και με δικές της ευθύνες, έχει περιορισμένο πολιτικό και εκλογικό χώρο να κινηθεί.
Ο ΣΥΝ είχε καταφέρει πολιτικά, και όχι εκλογικά, να περάσει τα όρια. Να μπορεί ιδεολογικά να εμφανίζεται ως ο τρίτος πόλος ή ως μία προοπτική συγκυβέρνησης.
Τώρα όμως; Οι κατηγορίες για τον μικρομεγαλισμό επιβεβαιώθηκαν. Να που ένα τρίτο κόμμα κάνει όλα όσα πολύ εύκολα αποδίδαμε στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ. Σπαράσσεται για την εξουσία και την ηγεσία χωρίς να ασχολείται με τη διατύπωση εναλλακτικής πολιτικής πρότασης. Η κόντρα Τσίπρα-Αλαβάνου δεν έχει ιδεολογικά χαρακτηριστικά είναι μία κόντρα για το τιμόνι. Ο ΣΥΝ όμως δεν έχει ανάγκη από μούτσους που προσπαθούν απελπισμένα να κρατήσουν το τιμόνι, αλλά από μεγάλους τιμονιέρηδες.
Δυστυχώς, το έχω ξαναπεί, διεμβόλισαν τον δικομματισμό υιοθετώντας όλες του τις παθογένειες, επένδυσαν στην επικοινωνία, στη μάχη για την ηγεσία.
Ο Αλέκος Αλαβάνος πέρασε από το ζενίθ στο ναδίρ, αμφισβητώντας ο ίδιος τις επιλογές του. Ο Αλέξης Τσίπρας; Δεν συνειδητοποίησε ποτέ ότι η εξουσία του χαρίστηκε και δεν την κέρδισε, δεν κατάλαβε ότι στην πολιτική δεν ισχύει το κλασικό τα δώρα δεν δωρίζονται, μπορεί να μην δωρίζονται αλλά επιστρέφονται.
Πιστεύω ότι δεν υπάρχει οξύτερη κριτική προς τον ΣΥΝ από το να τους υπενθυμίσεις ότι ο ΛΑΟΣ, για αρκετούς πλέον πολίτες, αποτελεί μία πολιτική πρόταση, ευτυχώς όχι εκλογική. Well done boys, κατά το καλώς τα παιδιά των ημερών της παντοκρατορίας του Αλέκου.
Αναρτήθηκε από kafeneio
kafeneio-gr
Read more...

Η αλήθεια είναι...






















Read more...

«Αμετανόητος και αναξιόπιστος» ο Κ. Καραμανλής

«Οι Έλληνες πολίτες δεν έχουν λόγο να του δώσουν τρίτη ευκαιρία. Είναι αμετανόητος και παντελώς αναξιόπιστος», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ για τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

«Αμετανόητος για τις πολιτικές του που έχουν οδηγήσει την χώρα σε κρίση και την μέση Ελληνική οικογένεια σε απόγνωση. Και αναξιόπιστος για το μέλλον της χώρας», πρόσθεσε.

«Μας είπε ότι η πολιτική του ήταν σωστή - απλώς έκανε κάποια λάθη. Και βέβαια, φταίνε πάντα κάποιοι άλλοι. Φταίνε οι πολίτες, που δεν καταλαβαίνουν όσα καταλαβαίνει ο ίδιος. Φταίνε οι κοινωνικοί εταίροι και τα κόμματα που δεν τον αφήνουν να κυβερνήσει. Φταίνε όλοι οι άλλοι, ποτέ ο ίδιος και οι επιλογές του», ανέφερε ο Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είπε επίσης ότι κ. Καραμανλής έδειξε «αλαζονεία και έλλειψη κοινής λογικής». Παράλληλα, τόνισε ότι «δεν απευθύνθηκε στον ελληνικό λαό αλλά στο κόμμα του, προσπαθώντας να διασφαλίσει την θέση του, μετά την ήττα».

Ο ΣΥΝ σχολίασε ότι το μόνο σαφές από τη συνέντευξη «είναι η διετής κορύφωση της άγριας πολιτικής λιτότητας απέναντι στους εργαζόμενους και στους οικονομικά αδύνατους».

«Το στοίχημα για τις επερχόμενες εκλογές, στις οποίες οδηγήθηκε η ΝΔ μέσα από την κατάρρευση της πολιτικής της, είναι η αλλαγή πορείας του τόπου και η ήττα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών είτε αυτές υπηρετούνται από τη ΝΔ είτε από το ΠΑΣΟΚ το οποίο αδυνατεί να διατυπώσει εναλλακτικές προτάσεις», συμπλήρωσε ο ΣΥΝ.

protothema.gr


Read more...

Σκιά του εαυτού του ο Καραμανλής

Σκιά του εαυτού του ο Καραμανλής




Σε μια συνέντευξη παρωδία μετέτρεψε το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου την σημερινή συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.
Πέρα απο το ακροατήριο το οποίο θύμιζε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ το οποίο χειροκροτούσε σε κάθε δήθεν ...ξεκάθαρη απάντηση του πρωθυπουργού ο κ. Αντώναρος φρόντισε να δημιουργήσει κλίμα δίνοντας τις πρώτες ερωτήσεις σε δημοσιογράφους που είτε αμείβονται απο κρατικά μέσα ενημέρωσης είτε διέπονται φιλικά προς την κυβερνώσα παράταξη.

Παρ' αυτά ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν κατάφερε να ξεφύγει απο τον εκνευρισμό επαναλαμβάνοντας μονότονα το ίδια και τα ίδια για δήθεν "δομικές αλλαγές" ενώ σε ερωτήσεις όπως για τον κ. Λιάπη ή για τον προκλητικό τρόπο διαβίωσης των υπουργών του έδειχνε να οργίζεται και να χάνει τα λόγια του ,όπως στην ερώτηση της δημοσιογράφου του CNN που μπερδεύτηκε λέγοντας ότι τα πράγματα είναι απλά και αμέσως μετά να λέει ότι τα πράγματα είναι δύσκολα .

Κατά τα λοιπά όπως παρατήρησαν αρκετοί παρευρησκόμενοι στην αίθουσα ο Κ. Καραμανλής ήταν ο χειρότερος Καραμανλής των τελευταίων πέντε ετών φανερά κουρασμένος και αρκετά αδιάβαστος αφού πέρα απο τις ανακρίβειες -όπως ότι η Γερμανία έχει μείωση του ΑΕΠ κατά 5% ενώ γνωρίζει ότι το τελευταίο τρίμηνο παρουσίασε αύξηση κατά 0,3 % - δεν μπόρεσε να υποστηρίξει ούτε καν τις δικές του χθεσινοβραδινές εξαγγελίες.


protothema.gr

Read more...

Οι πάσες...


Μόλις τέλειωσε η στημένη από τον Αντώναρο συνέντευξη Τύπου. Οι προσυννενοημένες ερωτήσεις-πάσες βγάζαν μάτι. Ο Αντώναρος τις είχε ταξινομήσει σωστά. Έριξε τις πρώτες τρεις στην αρχή μαζεμένες, για μπούγιο και στη συνέχεια τις έχωνε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Μετά τη φοβερή πρώτη ερώτηση της ΕΤ-3, ακολούθησε ερώτηση δημοσιογράφου (Έλλη Τριανταφύλλου) , που ήταν υποψήφια της Ν.Δ. Του...

"θύμισε" (σιγά, τρομάξαμε) ότι τα μέτρα που εξήγγειλε χθες ήταν σκληρά. Αντιλαϊκά. Και τρίτος στη σειρά ήρθε καπάκι να δέσει ο περίφημος (άλλος για Χίο τράβηξε, ξέρετε) Βασιλάκης του ΒΗΜΑΤΟΣ. "Εφόσον κερδίσετε τις εκλογές, με την ίδια κυβέρνηση θα πορευτείτε; " .
Κι, όμως, δεν ντρέπονται...

nonews-news


Read more...

ΒΓΗΚΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΕΙΔΗΣΕΙΣ...


Για όσους έχουν εμπειρία από τη ΔΕΘ ξέρουν ότι οι ειδήσεις βγαίνουν πάντα στις πρώτες 6-7 ερωτήσεις. Οι δυο ειδήσεις :
1. Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραιτηθεί μετά τις εκλογές ("όσο αισθάνομαι χρήσιμος θα μείνω"). Απέφυγε να το αποκλείσει γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο μεγάλης εκλογικής ήττας.
2. Απέφυγε να τοποθετηθεί επί της ουσίας για τα "καθαρά" ψηφοδέλτια. Δεν αποδοκίμασε κανένα προσωπικά οπότε κάποιοι ίσως να σωθούν...

fimotro

Read more...

ΤΙ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ...


- Για την παραίτηση του Βουλγαράκη και αυτά που γράφει στην επιστολή του.
- Για την σιγουριά του Π. Δούκα σχετικά με τις λίστες της Ν.Δ.
- Για τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν για πρώτη φορά μπροστά τον Γ. Παπανδρέου.
- Για τον Γ. Σουφλιά και τον Γ. Λούλη και τις εισηγήσεις του για πρόωρες εκλογές.
- Για τους βαρόνους των ΜΜΕ και τα σενάρια περί συγκυβέρνησης.
- Για την κριτική που δέχεται από τον φιλοκυβερνητικό Τύπο.
- Για τη διαρροή στελεχών της Ν.Δ. προς τον ΛΑ.Ο.Σ.
- Για την σπατάλη των δημοσίων οργανισμών μέσω των κρατικών διαφημίσεων.
- Για την πιθανή διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ.
fimotro


Read more...

ΞΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΑΡΓΟΜΙΣΘΙΑ...


"H κυρία Ανθή Καρασάββα από το CNN και του Times της Νέας Υόρκης", είπε ο Αντώναρος.
Και από το ανύπαρκτο κανάλι του υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, κύριε εκπρόσωπε!

http://fimotro.blogspot.com/2009/09/blog-post_8071.html

Read more...

ΡΕΥΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ - ΜΕ 6,7% ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ



Ρεπορτάζ : Δήμητρα Κρουστάλη
(από το Βήμα της Κυριακής)

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ του ΠαΣοΚ κατά 6,7 μονάδες έναντι της ΝΔ καταγράφει η δημοσκόπηση της Κάπα Research για «Το Βήμα της Κυριακής», η οποία διενεργήθηκε μετά την προκήρυξη των εκλογών. Συγκεκριμένα το ΠαΣοΚ συγκεντρώνει ποσοστό 30,8% των ψηφοφόρων, ενώ η ΝΔ 24,1%. Στην παράσταση νίκης, δηλαδή στην ερώτηση «ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές», το... ΠαΣοΚ διατηρεί εντυπωσιακή διαφορά καθώς προηγείται με 69,5% και η ΝΔ έπεται με μόλις 10,9%. Στο ερώτημα απέφυγε να απαντήσει το 19,6%. Η έρευνα φανερώνει ένα ρεύμα αλλαγής το οποίο διαπερνά το εκλογικό σώμα και εμπεριέχει τα στοιχεία που μπορούν να φέρουν την αυτοδυναμία στο ΠαΣοΚ. Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το μέγεθος της αδιευκρίνιστης ψήφου, η οποία φθάνει το ασυνήθιστο ποσοστό του 26,1%- μια δεξαμενή ψηφοφόρων οι οποίοι για διάφορους λόγους δεν επιθυμούν να διευκρινίσουν την κομματική τους ταυτότητα. Τα υπόλοιπα κόμματα κατατάσσονται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων ως εξής: Το ΚΚΕ λαμβάνει 7,1%, ο ΛΑΟΣ 4,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 3% εισέρχεται οριακά στη Βουλή, ενώ οι Οικολόγοι- Πράσινοι με 2,4% μένουν εκτός του Κοινοβουλίου. Παρά την απόσταση που χωρίζει το δημοσκοπικό 30,8% από την επιθυμητή αυτοδυναμία, το ΠαΣοΚ φαίνεται ότι εισέρχεται αυτή τη φορά στον προεκλογικό στίβο με πλεονεκτήματα τα οποία, υπό προϋποθέσεις, μπορούν να το οδηγήσουν στον στόχο του. Στο ερώτημα «ποιο κόμμα εμπιστεύεστε ότι μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση» το 32,6% των ερωτηθέντων εμπιστεύεται το ΠαΣοΚ και το 23% τη ΝΔ. Κανένα κόμμα, απαντά το 27,6%. Το ΠαΣοΚ φαίνεται να έχει θέσει τις βάσεις μιας νέας σχέσης εμπιστοσύνης με τους πολίτες καθώς προηγείται στις τρεις μεγάλες προτεραιότητες που έθεσε ο Πρωθυπουργός (νοικοκύρεμα των οικονομικών του κράτους, πόλεμος κατά της φοροδιαφυγής, βαθιές διαρθρωτικές αλλαγές) με ποσοστά που κατά μέσον όρο προσεγγίζουν τη γενική διαφορά του με τη ΝΔ. Η πλειοψηφία των πολιτών πάντως γνωρίζει πολύ καλά τι θέλει από την επόμενη κυβέρνηση: Να υιοθετήσει μια πιο φιλολαϊκή οικονομική πολιτική (55,1%), μολονότι το 41,1% δηλώνει έτοιμο να συμβιβαστεί με την εφαρμογή ενός σχεδίου ανασυγκρό τησης σύμφωνα με τις υποδείξεις της ΕΕ. Το 32,9% θεωρεί περισσότερο υπεύθυνη τη ΝΔ για την κακή κατάσταση της οικονομίας έναντι του 21,3% που ρίχνει την ευθύνη στο ΠαΣοΚ. Για τους περισσότερους πολίτες, όμως, (ποσοστό 42,4%) ευθύνονται εξίσου και τα δύο μεγάλα κόμματα. Παράλληλα, το 72,6% των ερωτηθέντων εμφανίζεται να συμφωνεί με τη διαπίστωση του κ. Κ. Καραμανλή ότι απαιτούνται δύσκολες αποφάσεις και όχι εύκολες λύσεις και υποσχέσεις για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Με την άποψη αυτή διαφωνεί το 24,8%. Σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα που θα προέλθει από την κάλπη της 4ης Οκτωβρίου, το 54,2% δηλώνει σαφώς την προτίμησή του σε μια αυτοδύναμη κυβέρνηση. Καταγράφεται ωστόσο ένα ποσοστό 43% το οποίο δεν απορρίπτει και μια κυβέρνηση συνεργασίας. Ενδεικτική των διεργασιών που συντελούνται στην κοινωνία είναι η απάντηση των πολιτών στο ερώτημα «τι είδους κυβέρνηση επιθυμούν σε περίπτωση κατά την οποία δεν προκύψει αυτοδυναμία από την εκλογική αναμέτρηση».

tovima

Read more...

Δεν θα είναι υποψήφιος ο Νίκος Χριστοδουλάκης

Δεν θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες εθνικές εκλογές ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος με γραπτή του δήλωση.

«Για προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους αποφάσισα να μην θέσω υποψηφιότητα στις επικείμενες εθνικές εκλογές. Θα είμαι όμως παρών και συμμέτοχος με όλες μου τις δυνάμεις για να αναδείξουμε το ΠΑΣΟΚ ισχυρό και αυτοδύναμη κυβέρνηση, που θα φέρει ξανά στην Ελλάδα πρόοδο, ευημερία περηφάνια», αναφέρει στη δήλωσή του.
.nooz.g

Read more...

Συνέντευξη Γιάννη Ραγκούση στην Real News



Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Real News" και στο ερώτημα για το τι θα πράξει το ΠΑΣΟΚ στην περίπτωση μη αυτοδυναμίας,απαντά λέγοντας ότι τίποτα δεν θεωρούμε δεδομένο, τίποτα δεν είναι εξασφαλισμένο, όλα κατακτιούνται".Ο Γιάννης Ραγκούσης πρόσθέτει ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να πετύχει την αυτοδυναμία και τονίζει ότι "αλλά ακόμη και στην περίπτωση της αυτοδυναμίας είναι για μας σημαντικό ζητούμενο η συνεργασία με όλες εκείνες τις προοδευτικές δυνάμεις με τις οποίες μπορεί να υπάρξει σύγκλιση".Στο ερώτημα αν το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να μείνει εκτός Βουλής ο ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Ραγκούσης απαντά: "Το αντίθετο. Το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να στηρίξει μια δική του εκλογική επιτυχία στην αποτυχία άλλων κομμάτων. Η δική μας νίκη και η επίτευξη της αυτοδυναμίας θα είναι αποτέλεσμα της υγιούς σχέσης νέας εμπιστοσύνης που θα έχουμε οικοδομήσει με τους πολίτες".
epirusgate

Read more...

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ...


Συγκεκριμένο σχέδιο εξόδου της χώρας από την οικονομική κρίση και αντιμετώπισης των λοιπών μεγάλων προβλημάτων, και όχι γενικόλογες εξαγγελίες, καλούνται από τους πολίτες να παρουσιάσουν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ στην τελική ευθεία προς την κρίσιμη αναμέτρηση της 4ης Οκτωβρίου. Τούτο προκύπτει, εμμέσως πλην σαφώς, και από δημοσκόπηση της Public Issue για την «Κ». Κατά τη δημοσκόπηση, η πλειονότητα... των πολιτών δεν έχει έως τώρα πεισθεί ότι η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ είναι σε θέση να διαχειριστούν αποτελεσματικά την οικονομική συγκυρία. Ειδικότερα, το 42% των ερωτηθέντων απαντά ότι καμία αυτοδύναμη κυβέρνηση, είτε της Ν.Δ. είτε του ΠΑΣΟΚ, είναι σε θέση «να αντιμετωπίσει καλύτερα τη σημερινή κρίση». Στο ίδιο ερώτημα το ΠΑΣΟΚ επιλέγεται από το 28% και η Ν.Δ. από το 22% των ερωτηθέντων. Παράλληλα, και ενώ ο χρόνος μέχρι τις κάλπες μετράει πλέον αντίστροφα, ο κ. Κώστας Καραμανλής διατηρεί προβάδισμα 6 ποσοστιαίων μονάδων στο ερώτημα της καταλληλότητας για την πρωθυπουργία έναντι του κ. Γιώργου Παπανδρέου, ενώ συντριπτική είναι η υπεροχή του ΠΑΣΟΚ στην παράσταση νίκης.
Δυσχερής η συγκρότηση ψηφοδελτίων
Το σταυρόλεξο των ψηφοδελτίων καλούνται να λύσουν την τρέχουσα εβδομάδα τα πολιτικά κόμματα. Μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζει εκ των πραγμάτων η Ρηγίλλης. Ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής καλείται να αποφασίσει εάν θα συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια τους «Βατοπεδινούς» υπουργούς, καθώς και βουλευτές τα ονόματα των οποίων ενεπλάκησαν δικαίως ή αδίκως σε υποθέσεις σκανδάλων. Παράλληλα, πληγή για τη Νέα Δημοκρατία συνιστά η «διαρροή» πολιτευτών ή πρώην βουλευτών της προς τα ψηφοδέλτια του ΛΑΟΣ. Στο ΠΑΣΟΚ ερώτημα παραμένει πού θα τοποθετηθεί ο τέως πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης, ενώ ειλημμένη είναι η απόφαση να μην περιληφθούν στις λίστες πρόσωπα που για διάφορους λόγους είχαν αποκλειστεί και στις εθνικές εκλογές του 2007.

fimotro

Read more...

"ΜΙΚΡΟ ΣΧΗΜΑ, ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ"


Στον Τάσο Παππά

«Στις εκλογές αυτές κρίνεται το μέλλον της χώρας και όχι η μοίρα του Καραμανλή ή του Παπανδρέου». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -απαντώντας γραπτώς- στην πρώτη συνέντευξή του μετά την προκήρυξη των εκλογών κατηγορεί τον αντίπαλό του ότι «συμβιβάστηκε και συγκάλυψε τα φαινόμενα διαφθοράς στην κυβέρνηση και στο στενό περιβάλλον του, όταν δεν τα ενθάρρυνε συνειδητά με τη στάση ανοχής». *Από την άλλη πλευρά, εκφράζει τη βεβαιότητα ότι «οι πολίτες θα προτιμήσουν μια ισχυρή, αυτοδύναμη κυβέρνηση» και περιγράφει τις προτεραιότητές του στην περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές και... σχηματίσει κυβέρνηση. Ειδικότερα, ο κ. Παπανδρέου επισημαίνει:
* «Δεν θα επιτρέψω να εκφυλιστεί η κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση σε κοκορομαχία. Θα καλέσω τον Κ. Καραμανλή σε μια αναβαθμισμένη διαδικασία προεκλογικού διαλόγου».
* «Σε κάθε περίπτωση και με αυτοδυναμία το ΠΑΣΟΚ θα επιδιώξει συναινέσεις και συνεργασίες με ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις. Θα εξαντλήσουμε σε κάθε περίπτωση όλα τα περιθώρια».
* «Τα φαινόμενα διαφθοράς δεν υπάρχει περίπτωση να επαναληφθούν. Θα είμαι άτεγκτος. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να διαψεύσει τις ελπίδες των πολιτών, να αμαυρώσει τη δημοκρατική παράταξη. Και θα το αποδείξω από την πρώτη στιγμή, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για να διαλευκανθούν όλες οι δυσώδεις υποθέσεις που πλήγωσαν τους Ελληνες, όποιους και να αφορούν».
* «Τα εξωθεσμικά κέντρα έχουν όση εξουσία είναι διατεθειμένος κανείς να τους παραχωρήσει. Δεν χρωστάω σε κανέναν, εγώ λογοδοτώ μόνον στους πολίτες».
* «Θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο αναστροφής ή βελτίωσης των συμφωνιών που έκανε η κυβέρνηση της Ν.Δ.» (Ολυμπιακή, ΟΤΕ, λιμάνια).
* «Το υπουργικό συμβούλιο που θα σχηματίσω θα έχει σημαντικά μειωμένο αριθμό υπουργών και υφυπουργών. Υπάρχουν, επίσης, πολλοί άξιοι Ελληνες εκτός ΠΑΣΟΚ, αλλά και εκτός κομμάτων, τους οποίους θα καλέσω να συμβάλουν από θέσεις ευθύνης».
* «Ο Κώστας Σημίτης τίμησε τη χώρα. Οποιες αποφάσεις πάρει και πάρουμε συλλογικά θα τιμούν αυτήν την προσφορά του».
* Αν το δίλημμα αυτών των εκλογών, κύριε πρόεδρε, είναι Παπανδρέου ή Καραμανλής, τότε γιατί οι πολίτες να διαλέξουν εσάς;
- Στις εκλογές αυτές κρίνεται το μέλλον της χώρας και όχι η μοίρα του Κώστα Καραμανλή ή του Γιώργου Παπανδρέου. Κρίνεται το μέλλον του έλληνα πολίτη, η ευημερία του και η ασφάλειά του. Κρίνεται το αν θα συνεχίσουμε την πορεία προς την παρακμή, την οικονομική και ηθική κρίση, την έκπτωση αξιών, ή αν θα βγούμε από το τέλμα με μια συλλογική προσπάθεια που θα συνενώσει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας. Στην κρίσιμη αυτή επιλογή που έχουμε μπροστά μας, συγκρούονται δύο αντιλήψεις για τη χώρα και την κοινωνία μας. Η μία είναι η αντίληψη της ιδιοτέλειας, του σφετερισμού του δημόσιου πλούτου, της υποταγής του συλλογικού συμφέροντος της χώρας σε κάθε λογής πελατειακά, μικροκομματικά και αδιαφανή συμφέροντα, της παράδοσης της χώρας σε προσωποκεντρικές βλέψεις. Η άλλη είναι η πίστη στην Ελλάδα των αξιών, της αλληλεγγύης, της συνοχής, του κράτους δικαίου. Τις αντιλήψεις αυτές ενσαρκώνουν δύο διαφορετικά κόμματα και δύο πολιτικοί ηγέτες.
* Εκτιμάτε ότι θα υπάρξει πόλωση στο δρόμο προς τις κάλπες του Οκτωβρίου;
- Εγώ δεν θα επιτρέψω να εκφυλιστεί αυτή η κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση σε κοκορομαχία. Θα καλέσω τον Κ. Καραμανλή σε μια αναβαθμισμένη και πιο ουσιαστική διαδικασία προεκλογικού τηλεοπτικού διαλόγου, έτσι ώστε οι πολίτες να μπορούν να σχηματίσουν πληρέστερη αντίληψη για το τι πρεσβεύει ο καθένας μας πριν λάβουν την κρίσιμη απόφαση για την ψήφο τους. Ελπίζω ειλικρινά να ανταποκριθεί. Οι πολίτες συγκρίνουν και θα μας κρίνουν. Θα κρίνουν τη διαδρομή του καθενός μας, το όραμα που πρεσβεύουμε, την αξιοπιστία μας, τη συνέπεια λόγων και πράξεων. Εγώ αναλαμβάνω τις προσωπικές μου ευθύνες. Αυτό έκανα πάντα. Δεν κρύβομαι ποτέ, δεν μεταθέτω τις ευθύνες μου αλλού, δεν υπεκφεύγω και δεν αναζητώ άλλοθι. Οι πολίτες να είναι βέβαιοι πως το ίδιο θα κάνω και αύριο, εφόσον με τιμήσουν με την ψήφο τους.
* Πιστεύετε ότι θα κατακτήσετε την αυτοδυναμία. Αν, όμως, δεν πετύχετε το στόχο σας, τι θα πράξετε; Ξανά εκλογές ή εξάντληση των περιθωρίων για συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας;
- Ζητήσαμε εκλογές για να αποτραπεί η πορεία της χώρας προς τον γκρεμό, για να ανακοπεί η αποδιάρθρωση του κράτους και η κοινωνική αποσύνθεση, για να δοθεί λύση στο πρόβλημα ακυβερνησίας της χώρας. Αυτή είναι και η αγωνία των πολιτών. Εμείς τους προτείνουμε να γυρίσουμε σελίδα, να κάνουμε μια νέα αρχή με μια νέα αυτοδύναμη κυβέρνηση με την αυστηρή εντολή να αντιμετωπίσει τα κρίσιμα προβλήματα του τόπου. Πιστεύουμε ότι αυτή θα είναι η απόφαση των πολιτών, ότι θα προτιμήσουν μια ισχυρή, αυτοδύναμη κυβέρνηση στην παρούσα συγκυρία.
* Αυτοδύναμη και μονοκομματική κυβέρνηση;
- Σε κάθε περίπτωση, και με αυτοδυναμία το ΠΑΣΟΚ θα επιδιώξει συναινέσεις και συνεργασίες με ευρύτερες προοδευτικές πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, γιατί το απαιτεί το μέγεθος των προβλημάτων της χώρας, γιατί το απαιτούν οι φιλόδοξοι στόχοι που θέτουμε. Είμαστε κόμμα με βαθύ συναίσθημα ευθύνης απέναντι στη χώρα και τους πολίτες. Θα εξαντλήσουμε σε κάθε περίπτωση όλα τα περιθώρια για να δώσουμε λύσεις στα προβλήματά τους.
* Κατηγορείτε τον κ. Καραμανλή ότι υπήρξε ελαστικός απέναντι στα φαινόμενα διαφθοράς που αφορούσαν στελέχη του κόμματος και της κυβέρνησής του. Αν γίνετε εσείς πρωθυπουργός και βρεθείτε σε ανάλογη θέση, πώς θα αντιδράσετε;
- Στην καλύτερη περίπτωση, ο κ. Καραμανλής συμβιβάστηκε και συγκάλυψε τα χειρότερα φαινόμενα αδιαφάνειας και διαφθοράς στην κυβέρνησή του, στο στενό του περιβάλλον. Στη χειρότερη εκδοχή, τα ενθάρρυνε συνειδητά με τη στάση ανοχής που επέδειξε. Το τραύμα είναι βαθύ. Η έξαρση των φαινομένων αυτών έπληξε καίρια την εμπιστοσύνη των πολιτών προς το πολιτικό σύστημα, έβλαψε την εικόνα της χώρας διεθνώς, βασικοί θεσμοί του πολιτεύματος, όπως η Βουλή και η Δικαιοσύνη, απαξιώθηκαν στο βωμό της κυνικής συγκάλυψης.
* Ποιες είναι οι εγγυήσεις ότι δεν θα ξαναδούμε ανάλογα φαινόμενα;
- Αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να επαναληφθεί! Οχι μόνο διότι φαινόμενα και συμπεριφορές αυτού του είδους μού είναι προσωπικά παντελώς αδιανόητες. Οχι μόνο διότι δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με τις αξίες που πρεσβεύουμε και υπηρετούμε ως κόμμα. Αλλά και διότι δεν το αντέχει η χώρα. Το έχω, λοιπόν, ήδη καταστήσει σαφές: Η συμμετοχή στο συλλογικό εγχείρημα που θα ξεκινήσουμε την επομένη των εκλογών σημαίνει προσφορά και υποχρεώσεις και όχι δικαιώματα και προνόμια. Οποιος συγχέει το ιδιοτελές συμφέρον του με αυτό της χώρας, δεν έχει καμία θέση στην προσπάθεια αυτή αλλά ούτε και στις τάξεις μας. Θα είμαι άτεγκτος! Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να διαψεύσει τις ελπίδες των πολιτών, να αμαυρώσει τη δημοκρατική παράταξη. Θα το αποδείξω από την πρώτη στιγμή, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για να διαλευκανθούν όλες οι δυσώδεις υποθέσεις που πλήγωσαν τους έλληνες πολίτες, όποιους και να αφορούν.
* Ακούω από στελέχη της Ν.Δ. υπαινιγμούς ότι ο Κ. Καραμανλής σύρθηκε στις πρόωρες εκλογές πιεζόμενος από εξωθεσμικά κέντρα. Τελικώς, αυτά τα κέντρα είναι τόσο χαλκέντερα και αντέχουν με όλες τις καταστάσεις ή πρόκειται για μια βολική κατασκευή που εξυπηρετεί τις πολιτικές ηγεσίες για να δικαιολογήσουν τα λάθη και τις αστοχίες τους;
- Για τη Ν.Δ. και τον Κ. Καραμανλή πάντα κάποιος άλλος φταίει. Πότε το ΠΑΣΟΚ, πότε ο στρατηγός άνεμος, πότε οι ασύμμετρες απειλές, πότε η διεθνής κρίση, πότε εξωθεσμικά κέντρα. Τόση έλλειψη θάρρους στην ανάληψη ευθυνών δεν έχουν ξαναδεί οι πολίτες. Ηταν ναι ή όχι πρωθυπουργός της χώρας τόσα χρόνια; Σύρθηκε στις εκλογές από τα προβλήματα που προκάλεσαν στη χώρα και στους πολίτες οι δικές του πράξεις και παραλείψεις. Οι πολιτικές της κυβέρνησής του υπηρέτησαν πιστά κάθε λογής ιδιωτικών και ιδιοτελών μεγάλων και μικρών συμφερόντων. Αυτά τα συμφέροντα έχουν όση εξουσία είναι διατεθειμένος κανείς να τους παραχωρήσει. Εγώ έχω καταστήσει σαφές πως δεν χρωστάω σε κανέναν - εγώ λογοδοτώ μόνο στους πολίτες. Αυτοί θα μας στηρίξουν και θα είναι η δύναμή μας. Θα δουλέψουμε μόνο για το δημόσιο συμφέρον.
* Εγκαλείτε τη Ν.Δ. ότι ξεπούλησε δημόσια περιουσία. Εσείς ως κυβέρνηση θα πάρετε πίσω τον ΟΤΕ, την Ολυμπιακή, τα λιμάνια;
- Η Ν.Δ. υπηρέτησε και υπηρετεί πιστά το χρεοκοπημένο μοντέλο της παράδοσης των πάντων στις ανεξέλεγκτες δυνάμεις της αγοράς, της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας σε ιδιωτικά συμφέροντα, χωρίς αρχές και εξασφαλίσεις. Η πολιτική της συνιστά αναχρονισμό, διότι το μοντέλο αυτό κατέρρευσε με τη διεθνή οικονομική κρίση και έχει πια εγκαταλειφθεί και από τις περισσότερες ευρωπαϊκές συντηρητικές κυβερνήσεις. Δικός μας γνώμονας είναι το δημόσιο συμφέρον - και με βάση αυτό έχουμε τοποθετηθεί με σαφήνεια για την ανάγκη να υπάρχει ένας δημόσιος έλεγχος στις βασικές υποδομές της χώρας. Με αυτή την αρχή αλλά και λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περίπτωσης θα πορευτούμε, εξαντλώντας κάθε περιθώριο αναστροφής ή βελτιώσεων των συμφωνιών που έκανε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
* Να περιμένουμε σε περίπτωση νίκη σας ένα μικρό υπουργικό συμβούλιο, ίσως και εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς;
- Να είστε βέβαιος πως το υπουργικό συμβούλιο που θα σχηματίσω θα έχει σημαντικά μειωμένο αριθμό υπουργών και υφυπουργών. Η κυβέρνηση πρέπει η ίδια να δώσει το παράδειγμα της εγκράτειας, της καταπολέμησης της σπατάλης, του νοικοκυρέματος. Να είστε, επίσης, βέβαιος πως μοναδικό μου κριτήριο για το σχηματισμό κυβέρνησης είναι η αξιοκρατία, το ήθος, η γνώση, το κύρος και η αποτελεσματικότητα των προσώπων που θα τη στελεχώσουν. Το ΠΑΣΟΚ έχει πληθώρα στελεχών με τα χαρακτηριστικά αυτά. Αλλά υπάρχουν και πολλοί άξιοι Ελληνες εκτός ΠΑΣΟΚ και κομμάτων τους οποίους θα καλέσω να συμβάλουν από θέσεις ευθύνης σε μια εθνική προσπάθεια υπεράνω κομματικών διαχωρισμών.
* Εχετε κάποιες εκκρεμότητες με ορισμένα στελέχη... Τι θα κάνετε με αυτούς που είχαν εμπλακεί, για παράδειγμα, στην ιστορία Πάχτα;
- Το έχω ξαναπεί, οι αποφάσεις για τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ θα ληφθούν ακολουθώντας τις καταστατικές μας διαδικασίες, τους κανόνες δεοντολογίας που έχουμε και με γνώμονα το συμφέρον της παράταξης και του τόπου. Αυτό ισχύει για όλους.
* Ο Κ. Σημίτης θα είναι ξανά υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ;
- Ο Κώστας Σημίτης τίμησε τη χώρα ως πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - και φυσικά προσφέρει και σήμερα ως πολιτική προσωπικότητα. Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι οι όποιες αποφάσεις πάρει και πάρουμε συλλογικά θα τιμούν αυτήν την προσφορά.

fimotro.

Read more...

Έρχεται ο Γιώργος Παπανδρέου στην Θράκη



Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου θα βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη όπου και θα μιλήσει στο λαό του Έβρου και της Θράκης!


Read more...

Raison d'État: η Αντίληψη της ΝΔ


Διαβάζοντας σήμερα τις εφημερίδες με το αναλυτικό παρασκήνιο και τα dessous της απόφασης του Καραμανλή για την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών άρχισα να αναρωτιέμαι ο Gordon Brown είναι λιγότερο πατριώτης από τον Καραμανλή;

Οι Εργατικοί δεν είναι 10 και μονάδες πίσω από τους Συντηρητικούς; Δεν χάνουν συνεχώς σε εκλογές; Δεν αντιμετωπίζουν σκάνδαλα; Δεν αντιμετωπίζουν σκληρή κριτική από τους Συντηρητικούς, κριτική που φτάνει ακόμη και στην αμφισβήτηση της θέσης της Μεγάλης Βρετανίας στην ΕΕ;

Λοιπόν, ο Brown γιατί επιλέγει να προσπαθήσει να κυβερνήσει; Δεν αντιλαμβάνεται το εθνικό συμφέρον όπως η ΝΔ και ο Γιώργος Σουφλιάς;

Το εθνικό συμφέρον, βαρυσήμαντη όσο και θολή έννοια, όπως την έχουμε καταντήσει στο δημόσιο διάλογο. Τι είναι λοιπόν το εθνικό συμφέρον; Το raison d'État που λένε και οι Γάλλοι. Στην κλασική του μορφή το εθνικό συμφέρον ορίζεται ως το σύνολο των οικονομικών, στρατιωτικών και πολιτιστικών στόχων και φιλοδοξιών ενός κράτους. Μετά τη δημιουργία του έθνους-κράτους στην περίοδο της νεωτερικότητας η έννοια του εθνικού συμφέροντος έγινε ακόμη πιο πολυσύνθετη. Η πρωταρχική λογική της επιβίωσης και της ασφάλειας του κράτους συμπληρώθηκε από την οικονομική ανάπτυξη, την ευημερία και τη διακυβερνητική σταθερότητα.

Θα μου πείτε πολύ σωστά τότε προκήρυξε εκλογές ο Καραμανλής, εφόσον δεν μπορούσε να κυβερνήσει. Συμφωνώ, αλλά εδώ μπαίνει και το τι προσδοκάς από τις εκλογές. Υπάρχει προσδοκία νίκης από τη ΝΔ; όχι φυσικά. Οπότε που επενδύει η ΝΔ;

α) στη βραχυπρόθεσμη ή μεσοπρόθεσμη ακυβερνησία που θα προκληθεί από την μη επίτευξη της αυτοδυναμίας από το ΠΑΣΟΚ.

β) στη λογική της «πράσινης παρένθεσης», στη γρήγορη δηλαδή φθορά του ΠΑΣΟΚ από τη διόγκωση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η οικονομία, με αποτέλεσμα την επάνοδο της ΝΔ στην εξουσία.

Συνάδουν αυτές οι δύο αντιλήψεις με το πρόταγμα του εθνικού συμφέροντος; Νομίζω πως όχι. Εάν η ΝΔ ήθελε να υπερασπιστεί το εθνικό συμφέρον, το οποίο θα αναδείκνυε μέσα από την πολιτική της, μπορούσε να το κάνει μόνο με το να προσπαθήσει να κυβερνήσει.

Τώρα, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, προτάσσει το δικό της συμφέρον και επενδύει στην έστω μεσοπρόθεσμη θεσμική, κυβερνητική και οικονομική παρακμή της χώρας. Αλήθεια αντέχει η Ελλάδα σε τέτοια παιχνίδια εξουσίας;

Θα μου πείτε και το ΠΑΣΟΚ γιατί ζητούσε εκλογές Μα το ΠΑΣΟΚ δεν ασκεί τη διακυβέρνηση. Εφόσον θεώρησε, και όχι μόνο αυτό, ότι η χώρα δεν κυβερνάται και δεν προωθείται το εθνικό συμφέρον έπρεπε να ζητήσει εκλογές και να διεκδικήσει τη διακυβέρνηση.

Καλό είναι να μην μπερδεύουμε σε τέτοιο βαθμό το ρόλο της κυβέρνησης με το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γιατί οι ρόλοι τους ακουμπούν το σκληρό πυρήνα των εθνικών συμφερόντων. Λίγη σοβαρότητα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

ΥΓ. Ο Richelieu θεωρείται ένας από τους βασικούς θεμελιωτές σε πολιτικό επίπεδο της λογικής του εθνικού συμφέροντος.
Αναρτήθηκε από Akis Karatrantos

Read more...

Συνέντευξη Ευ. Χριστοφιλοπούλου στην εφημερίδα "ΝΙΚΗ" και στον δημοσιογράφο Χρ. Κιούπη

Συνέντευξη Ευ. Χριστοφιλοπούλου στην εφημερίδα "ΝΙΚΗ" και στον δημοσιογράφο Χρ. Κιούπη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ


Read more...

Άρθρο Γιώργου Α. Παπανδρέου στην ετήσια έκδοση της εφημερίδας «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης


Άρθρο Γιώργου Α. Παπανδρέου στην ετήσια έκδοση της εφημερίδας «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


Read more...

Δήλωση Γιώργου Παπακωνσταντίνου σχετικά με την ομιλία του πρωθυπουργού, Κ. Καραμανλή, στην 74η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Δήλωση Γιώργου Παπακωνσταντίνου σχετικά με την ομιλία του πρωθυπουργού, Κ. Καραμανλή, στην 74η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης


Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σχετικά με την ομιλία του πρωθυπουργού, Κ. Καραμανλή, στην 74η ΔΕΘ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


Read more...

Εμείς αποτύχαμε, εσείς πληρώστε!


«Η χώρα, εξαιτίας της διεθνούς κρίσης, θα είναι στα επόμενα δύο χρόνια σε κρίσιμη φάση της πορείας της. Οι στρατηγικές επιλογές είναι δυο: Είτε θα υποκύψουμε στο λαϊκισμό, είτε θα τολμήσουμε δύσκολες αποφάσεις», είπε ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του στις παραγωγικές τάξεις, από τη ΔΕΘ.

«Αν σήμερα τολμήσουμε το δύσκολο δρόμο, αν η πρωταρχική μας στόχευση είναι οι αναγκαίες τομές και όχι η προσπάθεια να φανούμε ευχάριστοι, είναι βέβαιο ότι σύντομα θα βγούμε από την κρίση. Και θα βγούμε με πιο γερές βάσεις. Θα βγούμε ανοίγοντας προοπτικές για μακροχρόνια ανάπτυξη και πραγματικά κοινωνικό κράτος», τόνισε και παρουσίασε το Σχέδιό του για την Εξοδο από την κρίση:

Πρώτος άξονας: Αυστηρός έλεγχος στις δημόσιες δαπάνες και εξασφάλιση μεγαλύτερης αποδοτικότητας



Μέτρα άμεσης εφαρμογής:
1ον: Πάγωμα των προσλήψεων το 2010, εκτός των απολύτως απαραίτητων στα υπουργεία Υγείας και Παιδείας.

2ον: Αυστηρός περιορισμός των προσλήψεων, για μια επιπλέον διετία, έτσι ώστε να αναλογεί μια πρόσληψη σε κάθε δύο αποχωρήσεις.

3ον: Πάγωμα των συντάξεων και των μισθών στο Δημόσιο Τομέα το 2010, με ειδική όμως μέριμνα για χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους. Για τα επόμενα χρόνια, οι μισθολογικές αυξήσεις θα διαμορφώνονται σε συνάρτηση όχι μόνο του πληθωρισμού της χώρας, αλλά και εκείνου της ευρωζώνης. Η ίδια εισοδηματική πολιτική θα εφαρμοστεί και από τις διοικήσεις των μη εισηγμένων ΔΕΚΟ.

4ον: Κανένα νέο επίδομα και καμιά αναπροσαρμογή υπάρχοντος επιδόματος για δύο χρόνια.

5ον: Περικοπή, για μια διετία, των υπερωριών κατά 30% και κατάργηση των πλασματικών υπερωριών.

6ον: Περικοπή κατά 30% των δαπανών για μετακινήσεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

7ον: Αναδιάρθρωση των δαπανών του Προϋπολογισμού, με κατεύθυνση τους τομείς που προάγουν μεσοπρόθεσμα την οικονομική ανάπτυξη (παιδεία, έρευνα, επενδύσεις υποδομής, «πράσινη ενέργεια»).

8ον: Εφαρμογή, από την 1η του χρόνου, της εξαγγελίας για τη δημιουργία Ενιαίας Αρχής αρμόδιας για την καταβολή των αποδοχών όλων των υπηρετούντων στο Δημόσιο.

9ον: Καθιέρωση νέου μισθολογίου για τους νεοεισερχόμενους στο Δημόσιο, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι με τα ίδια προσόντα και την ίδια προϋπηρεσία να έχουν τις ίδιες αποδοχές, σε όποιο Υπουργείο, όποια Υπηρεσία κι αν εργάζονται.

10ον: Περικοπή της βουλευτικής αποζημίωσης και του μισθού των μελών της Κυβέρνησης, των Νομαρχών και Δημάρχων για μια διετία.

Μεσοπρόθεσμα μέτρα:

· Καθιέρωση ρητών αρχών και διαδικασιών, που θα διέπουν την προετοιμασία, την κατάρτιση και την εκτέλεση του Προϋπολογισμού.

· Εφαρμογή συγκεκριμένων μεθόδων για την αξιολόγηση της σκοπιμότητας ορισμένων δαπανών (π.χ. από μηδενική βάση).

· Κατάρτιση τριετών προϋπολογισμών.

· Επιτάχυνση της εφαρμογής Προϋπολογισμών Προγραμμάτων, μέσα από τους οποίους επιτυγχάνεται μεγαλύτερη διαφάνεια στη δημοσιονομική διαχείριση και ακριβέστερη απεικόνιση των δαπανών σε κάθε τομέα δράσης (Παιδεία - Υγεία - Περιβάλλον κλπ.).

· Υποχρεωτική κατάρτιση λεπτομερών ετήσιων ισολογισμών από κάθε φορέα και οργανισμό του Δημοσίου.

· Καθιέρωση ρητών αριθμητικών δημοσιονομικών κανόνων κατά κατηγορία δαπάνης για το απόλυτο ύψος ή το ύψος σε σχέση με το ΑΕΠ.

Δεύτερος άξονας: Πόλεμος κατά της φοροδιαφυγής

1ον: Δημιουργία Ενιαίας Βάσης Δεδομένων, για όλες τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις κάθε πολίτη και κάθε επιχείρησης. Θα δοθεί έτσι η δυνατότητα για διασταυρώσεις, τόσο ως προς τις ασφαλιστικές, όσο και ως προς τις φορολογικές υποχρεώσεις.

2ον: Ενοποίηση εισπρακτικών μηχανισμών για φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.

3ον: Δημιουργία βάσης δεδομένων στα πρότυπα του «Τειρεσία». Θα καταγράφονται όλοι όσοι έχουν σοβαρές φορολογικές ή ασφαλιστικές εκκρεμότητες και δεν θα μπορούν να έχουν συναλλαγές με το Δημόσιο.

4ον: Εγκατάσταση συστήματος on line σύνδεσης των ταμειακών μηχανών και των μηχανισμών έκδοσης τιμολογίων όλων των επιχειρήσεων με το Υπουργείο Οικονομίας, έτσι ώστε να μπει οριστικό τέλος στο φαινόμενο των πλαστών τιμολογίων και της κλοπής ΦΠΑ.

5ον: Υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή φορολογικών δηλώσεων από όλες τις επιχειρήσεις.

6ον: Καθιέρωση τεκμηρίων διαβίωσης, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή εκείνων των οποίων τα δηλούμενα εισοδήματα είναι δυσανάλογα χαμηλά σε σχέση με τον τρόπο που διαβιούν.

7ον: Αναμόρφωση του συστήματος αυτοτελούς φορολόγησης.

Τρίτος άξονας: Διαρθρωτικές αλλαγές

1ον: Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.

· Άνοιγμα όσων κλειστών επαγγελμάτων θεωρούνται κρίσιμα για την Οικονομία.

· Άρση του «καμποτάζ» για να ενισχυθεί ο τουρισμός κρουαζιέρας.

· Νέες ρυθμίσεις για την περαιτέρω απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης επιχειρήσεων. Τα στάδια για το ξεκίνημά τους, από 14 έως 18, γίνονται 4.

· Είναι επίσης σε εξέλιξη μελέτη για την κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και την αντικατάστασή του από ένα απλοποιημένο σύγχρονο σύστημα κανόνων.

2ον: Εργασιακές σχέσεις:

· Σε κλάδους που αντιμετωπίζουν έκτακτη κρίση ή σε περιοχές με πολύ αυξημένη ανεργία παρέχεται η δυνατότητα για επιμέρους συμφωνίες περιορισμένου χρόνου, κατ’ εξαίρεση των προβλεπόμενων στη γενική συλλογική σύμβαση εργασίας.

· Θεσπίζεται επίσης για συγκεκριμένες κατηγορίες ανέργων, η υποχρεωτική συμμετοχή σε πρόγραμμα επανακατάρτισης του ΟΑΕΔ, ως προϋπόθεση για την καταβολή επιδόματος ανεργίας.

· Σε περίπτωση που απορριφθούν δύο διαδοχικές προσφορές θέσεων εργασίας από τον ΟΑΕΔ αναστέλλεται η καταβολή του επιδόματος.

3ον: Ασφαλιστικό Σύστημα:

· Μείωση έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις πραγματικές συνθήκες εργασίας του αριθμού των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, για τους νέους ασφαλιζόμενους.

· Αυστηρότερη εφαρμογή των κριτηρίων για τη χορήγηση συντάξεων αναπηρίας και σύγκριση των σχετικών ποσοτικών δεδομένων ανά Περιφέρεια.

· Ηλεκτρονικές διασταυρώσεις για τη δραστική μείωση της εισφοροδιαφυγής.

· Διαχωρισμός του κλάδου Υγείας και Ασφάλισης στο ΙΚΑ.

4ον: Εθνικό Σύστημα Υγείας.

· Εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος, για να ελέγχεται η συνταγογραφία και η φαρμακευτική δαπάνη. Αυτό είναι ήδη σε πλήρη εξέλιξη.

· Πλήρης εφαρμογή του νέου συστήματος προμηθειών.

· Θέσπιση Ολοκληρωμένου Συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, που θα αποσυμφορήσει τα Νοσοκομεία και θα μεταφέρει τις υπηρεσίες υγείας πιο κοντά στον πολίτη.

5ον: Δημόσια Διοίκηση: Ριζική αναμόρφωση της διοικητικής δομής της Χώρας, η οποία ανεστάλη προσωρινά εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Περιλαμβάνει:

· Δημιουργία λιγότερων, περίπου, 350 και ισχυρότερων Δήμων.

· Τόνωση της αποκέντρωσης, με τον εκσυγχρονισμό των οργανισμών των Περιφερειών και τη θεσμοθέτηση, ανά Νομό, αναπληρωτών Γενικών Γραμματέων.

· Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση β΄ βαθμού, με αιρετό Περιφερειακό Συμβούλιο, το οποίο θα έχει αποφασιστική συμβολή στον προγραμματισμό της περιφερειακής αναπτυξιακής πολιτικής.

6ον: Ευρύτερος Δημόσιος Τομέας.

· Είναι επιτακτικά αναγκαίος ο δραστικός περιορισμός των φορέων του Δημοσίου.

· Είναι επείγουσα η ενίσχυση των διαδικασιών ελέγχου στις δαπάνες των Ασφαλιστικών Ταμείων και των ΟΤΑ.

· Είναι επιβεβλημένη η συνέχιση των αποκρατικοποιήσεων και των στρατηγικών συμμαχιών.

Οπως είπε ο πρωθυπουργός θα δοθεί προτεραιότητα:

- στην εξυγίανση του ΟΣΕ, που παράγει ζημιές 2 εκ. ευρώ την ημέρα.

- Την αξιοποίηση ακινήτων του Δημοσίου, μέσα από μακροχρόνιες χρηματοδοτικές μισθώσεις.

- Τη συνέχιση των αποκρατικοποιήσεων, με άμεση προτεραιότητα: Καζίνο Πάρνηθας, Ελληνικές Αλυκές, ΕΥΑΘ, ΛΑΡΚΟ. Ερευνώνται επίσης εναλλακτικές προτάσεις για τη ΔΕΠΑ, η οποία παράλληλα πωλεί τη συμμετοχή της στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων.

7ον: Δύο μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία:

· Η πρώτη αφορά στην ψηφιακή εκπαίδευση: Τις αμέσως επόμενες μέρες παρέχονται δωρεάν, σε όλους τους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου, προσωπικοί φορητοί Η/Υ με ενσωματωμένα 16 εκπαιδευτικά λογισμικά και ψηφιοποιημένα όλα τα βιβλία και των τριών τάξεων του Γυμνασίου.

· Η δεύτερη αφορά στην αναμόρφωση του Λυκείου και τη θέσπιση ενός νέου συστήματος εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ο Κ. Καραμανλής ανακοίνωσε ότι σχεδιάζουν «ρυθμίσεις απέναντι σε εκδηλώσεις που παραλύουν τα κέντρα των πόλεων, αλλαγή στο Πανεπιστημιακό Άσυλο, ώστε να προσαρμοστεί η λειτουργία των Πανεπιστημίων προς τα ισχύοντα στην υπόλοιπη Ευρώπη».

Σε ό,τι αφορά τη μη νόμιμη μετανάστευση, τόνισε:

- Τέλος στις εστίες της παρανομίας.

- Εντατικοποίηση των ελέγχων.

- Κοινή Ευρωπαϊκή Πολιτική.

Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα, ο πρωθυπουργός κάλεσε τα Σκόπια να εγκαταλείψουν τη σκληρή τους στάση που υπονομεύει το ευρωατλαντικό τους μέλλον, και την Τουρκία να συμβάλλει σε μια δίκαιη λύση στο Κυπριακό. Είπε επίσης ότι το καθεστώς στο Αιγαίο δεν αλλάζει ούτε με προκλήσεις ούτε με απειλές: «Δεν πάμε ούτε ένα βήμα πίσω απο τις κόκκινες γραμμές που χαράξαμε».

Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ
Ο κ. Καραμανλής επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «εκείνοι που κυβέρνησαν για μια εικοσαετία, δημιούργησαν ένα σαθρό κρατικό τομέα, με νοοτροπίες και δομές που απέκτησαν βαθιές ρίζες και δεν ξεριζώνονται εύκολα». «Εάν εφαρμοζόταν έστω και μέρος των υποσχέσεων που μοιράζει, οι συνέπειες θα ήταν καταστροφικές. Το λέω χωρίς καμιά δόση υπερβολής», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, η κρίση είναι ευκαιρία δημαγωγίας».

«Οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν πολιτικές και πρωθυπουργό», τόνισε, ζητώντας τους «να προτάξουν το εθνικό συμφέρον». «Βρέθηκα πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης. Εκεί βρίσκομαι και εκεί θα βρίσκομαι, κυρίως σε δύσκολες ώρες! Άλλωστε, η απόφασή μου να ζητήσω νωπή λαϊκή εντολή δεν ήταν εύκολη. Σας βεβαιώ γι’ αυτό. Αποτελεί όμως τη μόνη υπεύθυνη επιλογή για να αντιμετωπισθούν οι μεγάλες προκλήσεις», επισήμανε.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια δεν δόθηκε εκ των προτέρων στους δημοσιογράφους η ομιλία του, αλλά μόνο κάποιες γενικές κατευθύνσεις στις οποίες θα εκινείτο.

Το πρωί του Σαββάτου εγκαινίασε την 74η ΔΕΘ και στη συνάντησή του με τις διοικήσεις της HELEXPO ΑΕ και της ΔΕΘ ΑΕ είπε ότι «τώρα και χωρίς καθυστερήσεις πρέπει να πάρουμε γενναίες αποφάσεις για την αντιμετώπιση της διεθνούς οικονομικής κρίσης». Οι Έλληνες έχουμε δείξει πως, όταν θέλουμε, μπορούμε να καταφέρουμε πολύ σημαντικά πράγματα, όταν στις δύσκολες στιγμές προτάσσουμε το εθνικό συμφέρον και βάζουμε εθνικούς στόχους. Εύχομαι να δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας, υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής.

Θερμή υποδοχή στον πρωθυπουργό επιφύλαξαν μέλη της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ που είχαν συγκεντρωθεί στον χώρο της ΔΕΘ και φώναζαν συνθήματα, όπως «όλοι μαζί με τον Καραμανλή» και «διώξε τα βαρίδια, τα παράσιτα».

Read more...

Νίκη ΠΑΣΟΚ δίνουν τα γκάλοπ

Προβάδισμα ΠΑΣΟΚ από 5,7% έως 6,7% δείχνουν οι δημοσκοπήσεις μετά την προκήρυξη των εκλογών για τις 4 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για το Βήμα της Κυριακής, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 6,7 ποσοστιαίες μονάδες, συγκεντρώνοντας 30,8% έναντι 24,1% της ΝΔ. Ακολουθούν ΚΚΕ με 7,1%, ΛΑΟΣ με 4,3%, ΣΥΡΙΖΑ με 3% και Οικολόγοι Πράσινοι 2,4%.

Στη δημοσκόπηση της MARC για το Εθνος της Κυριακής, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει προβάδισμα 6,5%, λαμβάνοντας 34,4% έναντι 27,9% της ΝΔ. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 7,5%, ο ΛΑΟΣ με 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,1% και Οικολόγοι Πράσινοι με 2,5%.

Στο γκάλοπ της ALCO για το Πρώτο Θέμα, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με διαφορά 6,3%. Συγκεντρώνει 34,2% έναντι 27,9%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 7,1%, ο ΛΑΟΣ με 5%, ΣΥΡΙΖΑ με 3,2% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2%.

Στην έρευνα της MRB για τη Realnews, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι μπροστά με 6%, παίρνοντας 33,3% έναντι 27,3%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 6,9%, ο ΛΑΟΣ με 6,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 3% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,1%.

Στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου της Rass για το ΠΑΡΟΝ, η διαφορά υπέρ του ΠΑΣΟΚ είναι 5,7%, με 35,2% έναντι 29,5% της ΝΔ. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 7,1%, ο ΛΑΟΣ με 6,1%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,9% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,3%.
nooz.gr

Read more...

Οργιο ρουσφετολογικών προσλήψεων από το υπουργείο Μεταφορών ...



«Οργιο ρουσφετολογικών προσλήψεων» στις συγκοινωνιακές εταιρείες, στα ΕΛΤΑ και σε άλλους φορείς που εποπτεύει το υπουργείο Μεταφορών με αποκλειστικό γνώμονα τις προεκλογικές ανάγκες της Νέας Δημοκρατίας, καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ.
Την ίδια στιγμή, όπως σημειώνει σε δήλωσή του ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Μεταφορών, Νίκος Σηφουνάκης, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αν και πραγματοποίησε με ταχείς ρυθμούς την εκποίηση της Ολυμπιακής, «είναι ανίκανη να εκδώσει ακόμα τις αποφάσεις που αφορούν τους...

πρόωρα συνταξιοδοτούμενους και τους δικαιούμενους μετάταξης, για να μην αναφερθούμε βεβαίως στη στρατιά των απολυθέντων συμβασιούχων».

Για συνεχείς ρουσφετολογικές προσλήψεις στο μετρό κάνει λόγο και ο εισηγητής ΚΤΕ Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Τσιόκας, ο οποίος σημειώνει ότι μέχρι τώρα ο αριθμός των εργαζομένων έχει φτάσει τους 1.700: «Το 2004, με ένα σύστημα Μετρό 51 χιλιομέτρων, μικρότερο μόνο κατά 4,3 χιλ. (τμήμα από σταθμό Μοναστηράκι μέχρι σταθμό Αιγάλεω που παραδόθηκε το 2007) ο αριθμός των υπαλλήλων δεν ξεπερνούσε τους 1.000» τονίζει.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι το προσωπικό που προσλαμβάνεται δεν έχει καμία σχέση με τις ανάγκες λειτουργίας του μετρό, ενώ υπογραμμίζει ότι παρά τη μεγάλη αύξηση του κομίστρου και της επιβατικής κίνησης, το 2008 τα έσοδα της ΑΜΕΛ εμφάνισαν πτώση. Την ίδια στιγμή, σε προσωπικές μηνύσεις εναντίον μελών της διοίκησης του ΕΛΤΑ αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταχυδρομικών αν δεν ανακληθούν οι προσλήψεις εκτός διαδικασίας, οι μεταθέσεις προσωπικού, αλλά και η κατασπατάληση της περιουσίας του Οργανισμού, τις οποίες καταγγέλλει η ΠΟΣΤ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων Γιάννη Λεπενιώτη, μόνο τον τελευταίο μήνα έχουν προσληφθεί 7 δικηγόροι με ειδική διαδικασία, καθώς επίσης και άγνωστος αριθμός συμβούλων με υψηλές αποδοχές. Την ίδια στιγμή καθημερινά μετατίθενται υπάλληλοι σε περιοχές, στις οποίες δεν υπάρχουν ανάγκες αφήνοντας δυσαναπλήρωτα κενά ακόμα και εντός της Αττικής:

«Πρόκειται για ρουσφετολογικές μεταθέσεις, οι οποίες μάλιστα δεν διακόπηκαν ούτε χθες παρά το γεγονός ότι εισήλθαμε σε προεκλογική περίοδο και δεν επιτρέπονται οι μεταβολές προσωπικού», τονίζει ο κ. Λεπενιώτης. Ηδη οι εργαζόμενοι έχουν στα χέρια τους προχθεσινές αποφάσεις για 12 μεταθέσεις, ενώ άλλες τέσσερις είχαν υπογραφεί την προηγουμένη. Πρόκειται για εργαζομένους οι οποίοι μετατίθενται σε περιοχές όπως η Καρδίτσα και η Κρήτη, στις οποίες το προσωπικό θεωρείται επαρκές.

Ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τη διοίκηση «για κατασπατάληση πόρων του Ταχυδρομείου».
Έθνος


nonews-news

Read more...

Καραμανλής (μετά απο 6 χρόνια): Πρέπει να δράσουμε...



Άκου ο Κουρασμένος τι θυμήθηκε να πει.
Η αίθουσα ήταν γεμάτη από επιλεγμένους χειροκροτητές.
Κανονικά θάπρεπε να κρατάνε την κοιλιά τους από τα γέλια, η να του πετάνε ντομάτες...

nonews-news


Read more...

Θα σας...(τι να σας λέμε τώρα) όλους...


Τι είπε ο πρωθυπουργός?
1ον)Θα παγώσει τις προσλήψεις.
2ον)Θα παγώσει τους μισθούς και τις συντάξεις και το 2010.
3ον)Στο Δημόσιο ένας θα μπαίνει δυο θα φεύγουν.
4ον)Θα περικοπούν υπερωρίες και επιδόματα κατά 30%.

Συγνώμη, αυτός δεν μας έλεγε μέχρι χθες ότι ξεπερνάμε την κρίση?...

nonews-news

Read more...

ΔΕΘέλω


Καραμανλής ή χάος; Ή και τα δύο; Να κάνουμε, να μην κάνουμε εκλογές; Ή και τα δύο; Να κάνουμε δηλαδή τώρα και να ξανακάνουμε το Μάρτιο. Μήπως να κάναμε κι έναν ανασχηματισμό προεκλογικό; Δεν ξανάγινε ποτέ, γιατί μέχρι ν’ αναλάβει ο νέος υπουργός θα έχει βγει άλλος κυβέρνηση, αλλά έτσι, να το κάνουμε, μπας και προλάβουμε, μπας και καταφέρουμε να κυβερνήσουμε έστω και για λίγο, βρε αδερφέ, κυβέρνηση είμαστε, δε θα μας παρεξηγήσει κανείς αν μας δει να κυβερνάμε!... Τι να κάνουμε;


blog-akis.blogspot.com

Read more...

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΟ... ΤΩΡΑ;


To έχουμε το ρεπορτάζ. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι πριν από λίγες ημέρες σε σπίτι των βορείων προαστίων όπου ήταν καλεσμένη η Λούκα Κατσέλη του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας για την επόμενη μέρα μετά τις εκλογές οι συνομιλητές της άκουσαν την Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ να είναι βέβαιη ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα της αναθέσει το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Καλεσμένοι της ήταν καθηγητές Πανεπιστημίου από τους οποίους και ζήτησε βιογραφικά για την αξιοποίηση τους στον κρατικό μηχανισμό. Σκεφτήκαμε πολύ για να το γράψουμε γιατί την εκτιμάμε ιδιαίτερα. Θα έχει λοιπόν ενδιαφέρον εάν η Λούκα Κατσέλη το επιβεβαιώνεται ή το διαψεύδει...
fimotro


Read more...

ΟΙ ΝΤΙΝΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΓΑΡΙΑ!


Θεός ο Πάγκαλος. Στην συνέντευξη που παραχωρεί στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία χαρακτηρίζει "ντιντήδες Βορείων Προαστίων" ορισμένους στον Συνασπισμό. Τρομερή φράση. Και λίγα τους λέει. Κάποια στιγμή θα πρέπει να καταγγείλει και τους άπλυτους με τα ταγάρια και τα σακίδια στον ΣΥΡΙΖΑ που νομίζουν ότι καθορίζουν την πολιτική ατζέντα των εκλογών. Γεια σου ρε Πάγκαλε γίγαντα...

fimotro.

Read more...

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ...


Θυμάστε που γράφαμε χθες το βράδυ ότι ο Τατούλης θα είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ; Δεν πέρασαν 24 ώρες και επιβεβαιωνόμαστε απόλυτα. Η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία δημοσιεύει παραπολιτικό με την υπογραφή του Δημήτρη Τσιόδρα που αποκαλύπτει τα σχέδια του Πέτρου Τατούλη.

fimotro

Read more...