Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

Αποδεκτή έγινε από την ΚΠΕ του ΣΥΝ η πρόταση Τσίπρα

Με ευρεία πλειοψηφία έγινε αποδεκτή από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού η πρόταση που κατέθεσε το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ υπήρξαν και 4 λευκές ψήφοι. Η πρόταση θα κατατεθεί εντός ολίγου στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπου αναμένεται και η οριστική απόφαση.
Όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας στο κλείσιμο της ομιλίας του, θα ζητηθεί από το ΣΥΡΙΖΑ να γίνει αποδεκτή η πρότασή του στο σύνολό της, δηλαδή και στα τέσσερα σημεία της.

Η πρόταση του προέδρου του ΣΥΝ περιλαμβάνει την κατάθεση ψηφοδελτίου στον Άρειο Πάγο από τους επικεφαλής όλων των συνιστωσών και με όλους τους υποψήφιους να διεκδικούν τη βουλευτική έδρα με σταυρό. Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ θα οριστεί με ψηφοφορία των μελών της μετά τις εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, η ΚΟΕ και η ΚΕΔΑ αντιδρούν στην πρόταση αυτή. Η Ανανεωτική Πτέρυγα του ΣΥΝ ψήφισε κατά της πρότασης Τσίπρα. Πριν από την ψηφοφορία, προειδοποίησε πως αν η πρόταση Τσίπρα γίνει αποδεκτή, δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη η συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο. Τα μέλη της Ανανεωτικής Πτέρυγας πρόκειται να συνεδριάσουν απόψε για να λάβουν σχετική απόφαση.

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: