Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

«Το μείγμα πολιτικής που συμφωνήθηκε δεν βγαίνει» Το μήνυμα του ΣΕΒ στην κυβέρνηση: Σταματήστε τη φοροκλοπή


Πάταξη της φοροδιαφυγής, αναθεώρηση του μείγματος της οικονομικής πολιτικής και επενδύσεις ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θόδωρος Φέσσας σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου
fessas
Όπως είπε, το μήνυμα προς την κυβέρνηση είναι ότι πρέπει να σταματήσει η φοροκλοπή και ο ΣΕΒ θα κάνει οτιδήποτε για να βοηθήσει στην πάταξη της φοροδιαφυγής και προς την ΕΕ ότι το μείγμα πολιτικής που συμφωνήθηκε δεν βγαίνει και πρέπει να αναθεωρηθεί. Απηύθυνε δε πρόσκληση προς τα μέλη του ΣΕΒ, να φροντίσουν ώστε να γίνουν επενδύσεις.
«Να κάνουν, πρόσθεσε, όλοι σωστά τη δουλειά τους ώστε να φύγουμε από το τέλμα της υπερφορολόγησης και της υπανάπτυξης και να γίνουμε μια κανονική χώρα».
«Το ελληνικό ζήτημα δεν σηκώνει άλλες αναβολές από κανέναν, κάντε τη δουλειά σωστά και κάντε την τώρα», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ.
«Το εύλογο ερώτημα όλων είναι ένα: Βγαίνει το πρόγραμμα που έχουν συμφωνήσει κυβέρνηση και θεσμοί;
Ή γινόμαστε συνένοχοι σε άλλη μια προσπάθεια να σπρώξουμε το ελληνικό πρόβλημα στο μέλλον;», αναρωτήθηκε ο κ. Φέσσας, και προειδοποίησε ότι «με τα υφεσιακά μέτρα που υπάρχουν στο πρόγραμμα μαζί με μια ανόρεχτη εφαρμογή του, δηλαδή με άρνηση της κυβέρνησης να αναλάβει την πραγματική ιδιοκτησία του, η ανάπτυξη πράγματι δεν μπορεί να έρθει. Αυτό που πρέπει να γίνει συμπυκνώνεται σε μια φράση : κάντε τη δουλειά σωστά και κάντε την τώρα. Το ελληνικό ζήτημα δεν σηκώνει άλλες αναβολές από κανέναν. Ούτε από την ελληνική κυβέρνηση, ούτε όμως από τους εταίρους μας, που λόγω των επιμέρους εθνικών συμφερόντων αρνούνται να λάβουν πιο γενναίες αποφάσεις για την Ελλάδα».
Προσδιορίζοντας εξάλλου την στρατηγική του Συνδέσμου για τα επόμενα δύο χρόνια, έκανε λόγο για «στενή παρακολούθηση και άσκηση πίεσης στην Κυβέρνηση και τους Εταίρους μας για να γίνουν επιτέλους όλα τα σωστά πράγματα που προβλέπει το τρίτο μνημόνιο και εκκρεμούν εδώ και χρόνια και ταυτόχρονα να διορθωθούν οι αστοχίες του προγράμματος, που θα βάλουν εμπόδια στην ανάπτυξη και θα στρέψουν ακόμη περισσότερες επιχειρήσεις στην παραοικονομία.»
Ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου κ. Άκης Σκέρτσος παρουσίασε «πακέτο» 124 προτάσεων πολιτικής για επενδύσεις, ανάπτυξη και δουλειές τονίζοντας ότι η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και η δημιουργία υψηλών ρυθμών ανάπτυξης του ΑΕΠ, περνάει μέσα από την παραγωγή εμπορεύσιμων προϊόντων υψηλότερης προστιθέμενης αξίας και τις εξαγωγές. «Κλειδί για όλες αυτές τις δραστηριότητες, πρόσθεσε, είναι ένα γόνιμο επενδυτικό και επιχειρηματικό περιβάλλον που ενθαρρύνει τις παραγωγικές δραστηριότητες να επιδεικνύουν δυναμισμό και δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στο διεθνή ανταγωνισμό».
Ο κ. Φέσσας επανεξελέγη σήμερα για δεύτερη θητεία στη θέση του προέδρου του ΣΕΒ ενώ νέα μέλη στο ΔΣ του Συνδέσμου εξελέγησαν οι Ηρώ Αθανασίου (ΕΛΑΙΣ-UNILEVER), Οδυσσέας Αθανασίου (Lamda Development), Ελένη Κάτσου (ΦΑΡΜΑΤΕΝ) Μιχάλης Στασινόπουλος (ΕΛΒΑΛ) και Μιχάλης Τσαμάζ (OTEGLOBE). Κατά 25 % επίσης ανανεώθηκαν τα μέλη του γενικού συμβουλίου του Συνδέσμου.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Στάσεις εργασίας σε τρένα και προαστιακό - Αναστέλλεται η αυριανή απεργία...


Αναστέλλεται έως τις 6/7 η αυριανή 24ωρη απεργία των εργαζομένων τα τρένα και τον προαστιακό σιδηρόδρομο, μετά την απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ να δώσει ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την ΕΕΣΣΤΥ...


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, η 24ωρη απεργία που είχε εξαγγελθεί για αύριο, ημέρα κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών, μετατίθεται για την Τετάρτη 6 Ιουλίου ενώ αναμένεται να ανακοινώσει και νέες επεναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας από την επόμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται πως οι εργαζόμενοι στα τρένα και τον προαστιακό σιδηρόδρομο πραγματοποιούν και σήμερα στάσεις εργασίας από τις πέντε το πρωί έως τις οκτώ, από τις 13:00 έως τις 16:00 και από τις 21:00 το βράδυ έως τα μεσάνυχτα με αποτέλεσμα να υπάρχουν ματαιώσεις και τροποποιήσεις στα δρομολόγια όλου του σιδηροδρομικού δικτύου, των αμαξοστοιχιών του Προαστιακού Σιδηρόδρομου της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, στα δρομολόγια προς το Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» καθώς και στα δρομολόγια των λεωφορείων στη διαδρομή Κιάτο-Πάτρα και αντιστρόφως.

left.gr

Read more...

Από αύριο οι τράπεζες της Ευρωζώνης θα μπορούν να παίρνουν 4ετή δάνεια...


...από την ΕΚΤ με μηδενικό έως αρνητικό επιτόκιο
Από αύριο, οι τράπεζες της Ευρωζώνης θα μπορούν να υποβάλλουν προσφορές για τη λήψη τετραετών δανείων από την ΕΚΤ με επιτόκιο...
το οποίο θα είναι από μηδενικό έως και αρνητικό. Σύμφωνα με οικονομολόγους που ρωτήθηκαν από το πρακτορείο Bloomberg, οι τράπεζες είναι πιθανόν να πάρουν συνολικά ένα καθαρό ποσό 50 δις ευρώ. Τα αποτελέσματα της δημοπρασίας, που είναι η πρώτη από τις τέσσερις που θα γίνουν συνολικά, θα ανακοινωθούν την Παρασκευή από την ΕΚΤ.Η γενναιοδωρία των στοχευμένων αυτών δανείων, γνωστών ως TLTRO -II, εντάσσεται στην προσπάθεια της ΕΚΤ να πείσει τις τράπεζες να χορηγήσουν περισσότερες πιστώσεις στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, ενισχύοντας την οικονομική ανάπτυξη και αυξάνοντας τον πληθωρισμό. Παρά ταύτα, με τη ρευστότητα στην Ευρωζώνη να είναι μεγάλη και τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας αβέβαιες, η επίδραση των δανείων αυτών θα είναι πιθανόν σταδιακή και όχι θεαματική, σημειώνει το δημοσίευμα.



Τα δάνεια TLTRO-II θα δίνονται αρχικά με το τρέχον επιτόκιο αναχρηματοδότησης της ΕΚΤ, που είναι μηδενικό. Το επιτόκιο μπορεί να μειωθεί έως το ύψος του επιτοκίου καταθέσεων, που είναι σήμερα -0,4%, εάν οι τράπεζες αυξήσουν τις χορηγήσεις των δανείων τους, στις οποίες στοχεύει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, κατά 2,5% έως το τέλος Ιανουαρίου του 2018.



Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το σχέδιο των δανείων αυτών - που ανακοινώθηκε τον Μάρτιο στο πλαίσιο ενός ευρύτερου πακέτου στήριξης - θα ενισχύσει την εύθραυστη ανάκαμψη της Ευρωζώνης. Με το προηγούμενο πρόγραμμα τετραετών δανείων της ΕΚΤ (TLTRO -I), που ήταν λιγότερο γενναιόδωρο όσον αφορά στο ύψος των επιτοκίων, οι τράπεζες της Ευρωζώνης έλαβαν συνολικά το ποσό των 426 δις ευρώ με χαμηλά, αλλά όχι μηδενικά επιτόκια.
left.gr

Read more...

ESM: Να τηρηθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018...


Ευκλείδης Τσακαλώτος, Κλάους Ρέγκλινγκ
Με την επιταγή της υποδόσης των 7,5 δισ. ευρώ ήρθε σήμερα στην Αθήνα ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ ο οποίος είχε...
διαδοχικές συναντήσεις με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Kατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον κ. Τσακαλώτο ο Κλάους Ρέγκλινγκ υπογράμμισε ότι ο ESM θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα.

«Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε δάνεια με πολύ ευνοϊκούς όρους προς την Αθήνα», ανέφερε χαρακτηριστικά διευκρινίζοντας ότι το επιτόκιο των δανείων του ESM βρίσκεται κάτω του 1%, ενώ η περίοδος ωρίμανσης των ομολόγων ανέρχεται στα 32 έτη.

Για το θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων και εάν αυτά θα πρέπει να μειωθούν σε επίπεδα χαμηλότερα του 3,5% ο κ. Ρέγκλινγκ υπενθύμισε ότι η συμφωνία για το 3,5% έχει επιτευχθεί από πέρυσι σε επίπεδο αρχηγών κρατών της Ευρωζώνης και υπουργών Οικονομικών με τη σύμφωνη γνώμη τόσο του κ. Τσίπρα όσο και του κ. Τσακαλώτου.

Στο πλαίσιο αυτό είπε «εγώ θα πρέπει να σεβαστώ αυτή τη συμφωνία», εκτίμησε ότι δεν θα είναι μόνο για ένα χρόνο, αλλά πρόσθεσε ότι είναι και θέμα προβλέψεων και πορείας της οικονομίας.

Σε ό,τι αφορά τη διαμάχη με το ΔΝΤ για το θέμα του χρέους ο κ. Ρέγκλινγκ παραδέχτηκε ότι υπάρχει μεγάλος βαθμός αβεβαιότητας και σημείωσε ότι δεν υποστηρίζει πως το ΔΝΤ έχει λάθος προβλέψεις, αλλά προς το παρόν θεωρεί ότι οι ευρωπαϊκές προβλέψεις είναι οι σωστές.

Ωστόσο πρόσθεσε ότι θα φανεί αργότερα, μέσα στο έτος, ποιες προβλέψεις θα επιβεβαιωθούν ανάλογα με το πώς θα πάει η οικονομία αλλά και από παράγοντες που δεν εξαρτώνται από την κυβέρνηση.

Σημείωσε, δε, ότι ο ESM έχει ήδη ξεκινήσει την εφαρμογή των βραχυχρόνιων μέτρων διαχείρισης του χρέους.Από την πλευρά του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ευχαρίστησε τον κ. Ρέγκλινγκ για τη βοήθειά του και υπογράμμισε ότι Ελλάδα και δανειστές έχουν αυξήσει το επίπεδο εμπιστοσύνης και πιστεύουν ότι τα όποια προβλήματα θα λύνονται πιο έγκαιρα. 

Σημείωσε, επίσης, ότι πλέον το βάρος του προγράμματος πρέπει να στραφεί σε μια πιο αναπτυξιακή ατζέντα.

«Για τη βιωσιμότητα του χρέους αλλά και το καλό της κοινωνίας πρέπει η χώρα να επιστρέψει στην ανάπτυξη που βασίζεται στον σεβασμό των εργαζομένων και του περιβάλλοντος», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι θα γίνουν δύο παράλληλες διαδικασίες ως τη δεύτερη αξιολόγηση: μία για το χρέος και μία για την υλοποίηση των προαπαιτούμενων.

Σε σχέση με τις συζητήσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση για το χρέος ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε ότι τα καλά νέα είναι πως η ευρωζώνη βρίσκει πάντα λύσεις σε αυτές τις περιπτώσεις αλλά τα κακά νέα είναι ότι βρίσκει τη λύση τελευταία στιγμή.
efsyn.gr

Read more...

Γιούνκερ: Ζητώ σεβασμό στην αξιοπρέπεια των Ελλήνων...


«Καλωσορίζω τον φίλο της Ελλάδας και ένα...
υποστηρικτή της ευρωπαϊκής ιδέας ο οποίος έρχεται στην Ελλάδα σε μια κρίσιμη στιγμή όχι για την Ελλάδα αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Τη πρώτη φορά που συναντηθήκαμε οι συνθήκες ήταν πολύ πιο δύσκολες από ότι σήμερα καθώς η Ελλάδα δεν ήταν στον καλό δρόμο και η Ευρώπη είχε κάνει λάθη όπως και η Ελλάδα» είπε από την πλευρά του ο Γιούνκερ.
ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΤΣΙΠΡΑΣ
«Σήμερα η Ελλάδα είναι στο σωστό δρόμο τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά ακόμη και η ανεργία σημειώνει πτώση αν και όχι ακόμη ενθαρρυντική» επεσήμανε.

«Έχουν ληφθεί αποφάσεις και έχουν απελευθερωθεί κονδύλια για την Ελλάδα» σημείωσε και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση και ο λαός «θα πρέπει να έχουν την πραγματική ιδιοκτησία των προγραμμάτων που εφαρμόζονται».
ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΤΣΙΠΡΑΣ

«Η Ελλάδα ήταν και θα είναι ένα σπουδαίο μεγάλο έθνος και θα πρέπει να θέσει στη διάθεση του λαού της ένα κράτος πιο ισχυρό και πιο καλά οργανωμένο. Είναι δύσκολο εγχείρημα αλλά ο κ. Τσίπρας έχει δεσμευτεί για αυτό».

Ο κ. Γιούνκερ αναφέρθηκε και στην προσφυγική κρίση, εκφράζοντας τον θαυμασμό του προς τον ελληνικό λαό για την αλληλεγγύη που έδειξε στους πρόσφυγες. «Ο ελληνικός λαός κλήθηκε να σηκώσει μεγάλο βάρος και γι' αυτό κανείς δεν θα πρέπει να προσβάλει του Έλληνες. Ζητώ σεβασμό για την αξιοπρέπεια των Ελλήνων, διότι τα πράγματα έχουν αλλάξει» τόνισε.


Πηγή : newsbeast.gr

Read more...

Aγκαλιές και φιλιά...






...στα κόκκινα χαλιά του Μαξίμου (ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ)
Οι θερμές αγκαλιές και τα φιλιά που αντάλλαξαν στα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τον Αλέξη Τσίπρα μονοπώλησαν τα φωτογραφικά φλας.Μόλις φθάνει στο Μέγαρο Μαξίμου ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο Έλληνας πρωθυπουργός κατεβαίνει τα σκαλιά και τον υποδέχεται ακριβώς στην...
αρχή του κόκκινου χαλιού που προβλέπει η εθιμοτυπική υποδοχή επισήμων. Όμως η υποδοχή που επεφύλαξε ο Αλέξης Τσίπρας "στον φίλο της Ελλάδας" κάθε άλλο παρά εθιμοτυπική ήταν. 

Μάλιστα, το μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος της Κομισιόν ήταν: "Μου αρέσουν τα πράγματα να πηγαίνουν μαζί. Ελλάδα και Ευρώπη!"
Λίγη ώρα νωρίτερα ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αντάλλαξε θερμές αγκαλιές με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στη διάρκεια της συνάντησης τους στο προεδρικό Μέγαρο.
Μάλιστα όπως είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν: Μπορώ να πω οτι είμαι ο πολιτικός που γνωρίζει την Ελλάδα καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά: Αγαπώ την Ελλάδα και τους Έλληνες. Η Ελλάδα κάνει επένδυση για το μέλλον των νέων και την κοινωνία του αύριο.
Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αγκάλιασε ζεστά τον Προκόπη Παυλόπουλο και αν και οι κάμερες πήραν φωτιά κανείς δεν άκουσε τι του ψιθύρισε χαμογελώντας. 
Για να δείτε το Βιντεο πατήστε ΕΔΩ
topontiki.gr

Read more...

Τσίπρας: Η Ευρώπη χρειάζεται αλλαγή πορείας...



ΒΙΝΤΕΟ...

Την ανάγκη για αλλαγή πορείας στην Ευρώπη, επισήμανε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τις κοινές του δηλώσεις με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Ανεξάρτητα από...
το αποτέλεσμα του Βρετανικού δημοψηφίσματος, οι εξελίξεις το τελευταίο διάστημα στην Ευρώπη, η ραγδαία άνοδος της ακροδεξιάς με πρόσφατο παράδειγμα τις προεδρικές εκλογές στην Αυστρία, η ανάδειξη στη Γερμανία, ενός κόμματος που επιδιώκει την έξοδο της Γερμανίας από την Ευρωζώνη, όλα αυτά αποδεικνύουν ότι δεν είναι στραβός ο γιαλός αλλά στραβά αρμενίζουμε. Η Ευρώπη χρειάζεται αλλαγή πορείας», ανέφερε αρχικά ο κ. Τσίπρας και συνέχισε:

«Πιστεύω ότι πρέπει να υπάρξει ένας μεγάλος ουσιαστικός διάλογος για την αναγκαία αλλαγή πορείας. Η αντιμετώπιση της Ευρώπης, από ορισμένα κράτη – μέλη, α λα καρτ, δεν βοηθάει. Πρέπει να διαμορφώσουμε εκείνες τις συνθήκες που θα πείθουμε τους πολίτες ότι η ενότητα της Ευρώπης είναι αναγκαία».

Δείτε το βίντεο:


Read more...

Κουβέλης: Στηρίζω την κυβέρνηση Τσίπρα...


Κουβέλης: Στηρίζω την κυβέρνηση Τσίπρα
Τη στήριξή του στην κυβέρνηση Τσίπρα, δήλωσε σε συνέντευξή του στον realfm 97,8 ο πρόεδρος της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.

Όπως είπε μάλιστα, πριν από λίγο καιρό οι δύο...
άντρες είχαν συνάντηση. Ωστόσο, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας ή συμπόρευσης με την κυβέρνηση, είπε πως δεν μπορεί να "μελλοντολογεί".

Ειδικότερα, στο ερώτημα αν βρίσκεται σε διαδικασία σύγκλισης με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό και εάν είναι πιθανή η είσοδος του στην κυβέρνηση, ο κ. Κουβέλης δήλωσε: "Το ακριβές είναι ότι υποστηρίζω όχι τώρα εδώ και πάρα πολύ καιρό ότι πρέπει να επιτύχει και προς την κατεύθυνση αυτή πράγματι, όποιες δυνάμεις έχω τις προσφέρω για την επιτυχία της διακυβέρνησης του τόπου την οποία θεωρώ και προοδευτική. Και τούτο ανεξάρτητα από παραλείψεις από αποσπασματικές ή από ευκαιρία ενέργειες. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο".

Και συνέχισε: "Είναι επίσης ακριβές ότι πριν από κάποιο καιρό, δύο και πλέον μήνες είχα συνάντηση με τον πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα με δική του πρωτοβουλία, αν θέλετε κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας του Μάξιμου και βεβαίως είχα κάποιες τηλεφωνικές επικοινωνίες αναφορικά με ζητήματα της τρέχουσας όσο και σημαντικής πολιτικής ζωής του τόπου και πάντοτε σε σχέση με όσα προβάλλονται ως αναγκαία και κρίσιμα ζητήματα για τον τόπο.

Ερωτηθείς εάν θα αρνηθεί συνεργασία ή συμπόρευση με την κυβέρνηση εφόσον του ζητηθεί ανέφερε: "Κοιτάξτε ήδη αυτό που σας είπα αποτελεί μορφή στήριξης της κυβέρνησης και θέλω να αποφύγω τα περιττά λόγια. Εάν με ρωτήσετε για το ενδεχόμενο συμμετοχής μου σε κάποιο καινούργιο υπουργικό σχήμα θα σας πω ότι δεν μπορώ να μελλοντολογώ και δεν υπάρχει τίποτα, μα τίποτα, το συγκεκριμένο" τόνισε.

"Εκείνο το οποίο προτάσσω είναι το συλλογικό και το συλλογικό στην προκειμένη περίπτωση είναι να επιτύχει το κυβερνητικό έργο γιατί η όποια επιτυχία θα είναι επιτυχία για την ελληνική κοινωνία και τη χώρα", σημείωσε...

Read more...