Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Γιούνκερ: Ζητώ σεβασμό στην αξιοπρέπεια των Ελλήνων...


«Καλωσορίζω τον φίλο της Ελλάδας και ένα...
υποστηρικτή της ευρωπαϊκής ιδέας ο οποίος έρχεται στην Ελλάδα σε μια κρίσιμη στιγμή όχι για την Ελλάδα αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Τη πρώτη φορά που συναντηθήκαμε οι συνθήκες ήταν πολύ πιο δύσκολες από ότι σήμερα καθώς η Ελλάδα δεν ήταν στον καλό δρόμο και η Ευρώπη είχε κάνει λάθη όπως και η Ελλάδα» είπε από την πλευρά του ο Γιούνκερ.
ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΤΣΙΠΡΑΣ
«Σήμερα η Ελλάδα είναι στο σωστό δρόμο τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά ακόμη και η ανεργία σημειώνει πτώση αν και όχι ακόμη ενθαρρυντική» επεσήμανε.

«Έχουν ληφθεί αποφάσεις και έχουν απελευθερωθεί κονδύλια για την Ελλάδα» σημείωσε και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση και ο λαός «θα πρέπει να έχουν την πραγματική ιδιοκτησία των προγραμμάτων που εφαρμόζονται».
ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΤΣΙΠΡΑΣ

«Η Ελλάδα ήταν και θα είναι ένα σπουδαίο μεγάλο έθνος και θα πρέπει να θέσει στη διάθεση του λαού της ένα κράτος πιο ισχυρό και πιο καλά οργανωμένο. Είναι δύσκολο εγχείρημα αλλά ο κ. Τσίπρας έχει δεσμευτεί για αυτό».

Ο κ. Γιούνκερ αναφέρθηκε και στην προσφυγική κρίση, εκφράζοντας τον θαυμασμό του προς τον ελληνικό λαό για την αλληλεγγύη που έδειξε στους πρόσφυγες. «Ο ελληνικός λαός κλήθηκε να σηκώσει μεγάλο βάρος και γι' αυτό κανείς δεν θα πρέπει να προσβάλει του Έλληνες. Ζητώ σεβασμό για την αξιοπρέπεια των Ελλήνων, διότι τα πράγματα έχουν αλλάξει» τόνισε.


Πηγή : newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: