Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

O Γιούνκερ αποκαλύπτει πως Ελλάδα και Τρόικα είναι μακριά από μια συμφωνία


angela-merkel-und-alexis-tsipras-100~_v-varm_ba979e
Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μακριά από μια συμφωνία δήλωσε ο επικεφαλής της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, σύμφωνα με το Bloomberg.
Ο ίδιος τόνισε τη σημασία ενός ισοσκελισμένου ελληνικού προϋπολογισμού.
Dijsselbloem: Απαισιόδοξος για ύπαρξη συμφωνίας τη Δευτέρα
Ο πρόεδρος του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης Jeroen Dijsselbloem δήλωσε σήμερα ότι είναι «απαισιόδοξος» για την πιθανότητα να υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα στο Eurogroup που προβλέπεται να γίνει τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Dijsselbloem μιλώντας στη δημόσια ολλανδική τηλεόραση NOS ανέφερε «είμαι πολύ απαισιόδοξος όσον αφορά την προσπάθεια επίτευξης μιας χειροπιαστής συμφωνίας τη Δευτέρα».
«Οι Έλληνες έχουν πολύ μεγάλες φιλοδοξίες αλλά οι δυνατότητες, δοθείσης της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας, είναι περιορισμένες» συνέχισε ο Dijsselbloem. «Δεν γνωρίζω εάν θα καταλήξουμε (σ.σ. σε μια συμφωνία) τη Δευτέρα» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ευρωομάδας.
Το πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας φθάνει στη λήξη του την 28η Φεβρουαρίου και η νέα ελληνική κυβέρνηση αρνείται να το παρατείνει, ζητώντας να υπάρξει νέο.
«Δεν εκταμιεύουμε χρήματα παρά μόνο όταν υλοποιούνται πρόοδοι και όταν υλοποιούνται νέες μεταρρυθμίσεις και αυτό δεν συμβαίνει πλέον εδώ και μήνες» συνέχισε ο Dijsselbloem.
«Επαφίεται στην ελληνική κυβέρνηση να κάνει το πρώτο βήμα» επέμεινε και υπενθύμισε ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει εκφράσει με μεγάλη σαφήνεια την πρόθεσή της να μην ανανεώσει το πρόγραμμα όπως αυτό ισχύει σήμερα».
Σύμφωνα με τον ίδιο, το Eurogroup έχει επίσης εκφράσει «με μεγάλη σαφήνεια» τη θέση ότι «δεν υπάρχει δυνατότητα για αλλαγές παρά μόνο στην περίπτωση που το πρόγραμμα συνεχίσει να εφαρμόζεται».
Ο Dijsselbloem έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι ανέμενε από τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας να ζητήσει παράταση του τρέχοντος προγράμματος.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Εσωκομματικά πυρά Θύελλα στη ΝΔ με αφορμή την ανακοίνωση του ΕΛΚ για την Ελλάδα


Θύελλα στη ΝΔ με αφορμή την ανακοίνωση του ΕΛΚ για την Ελλάδα
  (Φωτογραφία:  Associated Press )

Αθήνα
Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί στο εσωτερικό της ΝΔ η ιδιαίτερα προσβλητική για τη χώρα ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, η οποία αξιοποιήθηκε αρχικά από τη σημερινή ηγεσία της ΝΔ, η οποία επικρίνεται με έντονο τρόπο για τη στάση της στις Βρυξέλλες και την υιοθέτηση του ψηφίσματος της Συνόδου της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς.

Η πιο επιθετική δήλωση προήλθε από την Ντόρα Μπακογιάννη, ένα από τα πιο στελέχη της ΝΔ με την πιο φιλοευρωπαϊκή στάση. «Κρίμα για το ΕΛΚ. Υποτιμούν ότι σε μία εθνική διαπραγμάτευση είμαστε πρωτίστως όλοι Έλληνες» έγραψε λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ της Παρασκευής η βουλευτής της ΝΔ στην Α' Αθηνών και πρόσωπο που έχει κινηθεί έντονα στο παρασκήνιο για να ενισχύσει την εθνική προσπάθεια.

Η αρχή είχε γίνει από τον πρώην πρόεδρο της Βουλής και ιστορικό στέλεχος της ΝΔ, τον Δημήτρη Σιούφα που χαρακτήρισε ατυχέστατη την αποδοχή του ψηφίσματος από την ελληνική αντιπροσωπεία, με το οποίο οι ευρωπαίοι κεντροδεξιοί ηγέτες καλούσαν τον Αλέξη Τσίπρα «να μην θέσει εν αμφιβόλω την οικονομική πρόοδο που σημειώθηκε υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά».

«Σωστή η παραίνεση του ΕΛΚ προς τη νέα Ελληνική Κυβέρνηση, να μην διακινδυνεύσει την οικονομική πρόοδο που επιτευχθεί στη χώρα. Σωστή και η τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ότι θα κάνει οτιδήποτε για να παραμείνει η χώρα στην Ευρώπη και το Ευρώ» σημείωσε ο κ. Σιούφας και έριξε το καρφί του: «Ατυχέστατη όμως η παρέμβαση του ΕΛΚ ότι ο κ. Τσίπρας πρέπει να σεβαστεί όλες τις δεσμεύσεις. Δηλαδή να μην διαπραγματευθεί τίποτε ή να μην υπάρχει ισχυρή αναπτυξιακή διάσταση στην νέα συμφωνία».

Ιδιαίτερα επιθετικός ήταν και ο πρώην υπουργός Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την αποδοχή του ψηφίσματος με δύο, αναρτήσεις του στο twitter. «Απαράδεκτο το ψήφισμα του ΕΛΚ χθες. Απαράδεκτη και η αποδοχή του από την ελληνική αντιπροσωπεία» ήταν το πρώτο tweet και το δεύτερο ήταν: «Όταν το ΕΛΚ απαιτεί σεβασμό όλων των δεσμεύσεων αποκλείει κάθε διαπραγμάτευση».

Πιο προωθημένο και άκρως επιθετικό ήταν το σχόλιο του πρώην βουλευτή και στελέχους της Νέας Μέρας του Χρήστου Ζώη, του Γιάννη Μανώλη που έγραψε στο twitter εκτοξεύοντας πυρά κατά του κ. Σαμαρά. «Επειδή γνωρίζω καλά τον Σαμαρά, είμαι βέβαιος ότι την ανακοίνωση του Λαϊκού Κόμματος, την έγραψε αυτός, άντε να έβαλε και ο Ραχόι ένα χεράκι». Και συνέχισε: «Μετά την συντριβή στις εκλογές, ο Σαμαράς έψαχνε για ένα πιστοποιητικό επιτυχίας και το έδωσε ο ίδιος στον εαυτό του μέσω του ΕΛΚ».

Η επίμαχη ανακοίνωση του ΕΛΚ που εγκρίθηκε και από την ελληνική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες υπό τον κ. Σαμαρά και προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων είναι η εξής:

«Καλούμε την νέα ελληνική κυβέρνηση να μην θέσει εν αμφιβόλω την οικονομική πρόοδο που σημειώθηκε υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά. Οι θυσίες που έγιναν από τον ελληνικό λαό δεν μπορούν να τεθούν σε κίνδυνο μέσα από μονομερείς δράσεις» επισημαίνει το ΕΛΚ, το οποίο συνεχίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας «θα πρέπει να σεβαστεί όλες τις δεσμεύσεις, τις οποίες ανέλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση».

Σύμφωνα με το ΕΛΚ, «η Eλλάδα επιστρέφει σε ανάπτυξη και η ανεργία μειώνεται. Στην Ελλάδα, όπως στην Ισπανία, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Κύπρο οι κυβερνήσεις υπό το ΕΛΚ έλαβαν τις σωστές οικονομικές αποφάσεις για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών».

«Στην Ελλάδα τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα και απαιτήθηκε περισσότερος χρόνος αλλά ο Αντ. Σαμαράς έθεσε τη χώρα στο δρόμο της σταθερότητας και της ανάκτησης της εμπιστοσύνης. Τώρα εναπόκειται στον κ. Τσίπρα να εργαστεί από κοινού με τους εταίρους της Ελλάδας για την επίτευξη συμφωνίας σύντομα, προκειμένου να αποφευχθεί η κλιμάκωση της κατάστασης, η οποία θα έπληττε τον ελληνικό λαό» καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΛΚ.

Αρης Ραβανός
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Έκτακτο κυβερνητικό Συμβούλιο Κυβέρνηση: Υπήρξαν απειλές ότι χωρίς παράταση δεν θα υπήρχε συνέχεια


Κυβέρνηση: Υπήρξαν απειλές ότι χωρίς παράταση δεν θα υπήρχε συνέχεια
Ο πρωθυπουργός με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γ.Σακελλαρίδη και τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά στη συνέντευξη Τύπου από τις Βρυξέλλες   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
ΑΘήνα
Σε ανεπίσημο σημείωμα της κυβέρνησης που δημοσιοποίησε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αποκαλύπτεται από κυβερνητικούς αξιωματούχους ότι «στο Eurogroup της Τετάρτης υπήρξαν απειλές ότι εάν δεν υπογράφαμε την παράταση του Μνημονίου δεν θα υπήρχε συνέχεια των διαβουλεύσεων».

Στο ανεπίσημο σημείωμά της η κυβέρνηση παρουσιάζει δέκα σημεία με πολιτικό και τεχνοκρατικό περιεχόμενο, με τα οποία αποτιμά ως θετικές τις διαπραγματεύσεις των τελευταίων ημερών μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών και προσδιορίζει σε γενικές γραμμές και τις κατευθύνσεις των εργασιών που θα γίνουν μέχρι την συνεδρίαση του Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας.

Στις 8 το βράδυ συνεδριάζει το Κυβερνητικό Συμβούλιο, στο οποίο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα ενημερώσει τα μέλη της κυβέρνησης για την πορεία των διαπραγματεύσεων

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, οι τεχνικές επιτροπές που θα αρχίσουν άμεσα την εργασία τους θα ετοιμάσουν δύο κείμενα, ένα για κάθε πλευρά, μέσα από τα οποία οι δύο πλευρές θα μπορούν άμεσα να βλέπουν σε ποια σημεία υπάρχει διαφωνία και σε ποια συμφωνία και τα οποία θα τα τεθούν σε διαπραγμάτευση.

Η κυβέρνηση επισημαίνει ότι δεν έχει καλυφθεί όλος ο δρόμος μέχρι τη συμφωνία, αλλά έχουν γίνει σοβαρά βήματα.

Ειδικότερα, η αποτίμηση της κυβέρνησης είναι η ακόλουθη:

  • 1. Η κυβέρνηση είναι απολύτως ικανοποιημένη και αισιόδοξη από τις εργασίες σε Eurogroup και Σύνοδο Κορυφής. Συνεχίζουμε με νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα. Μέσα σε 20 μέρες η νέα ελληνική κυβέρνηση κατάφερε να πετύχει στο ευρωπαϊκό επίπεδο ό,τι δεν μπόρεσαν να κάνουν μαζί τρεις κυβερνήσεις σε 5 χρόνια.
  • 2. Ένα βασικό συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι οι επαφές που έκανε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα η ελληνική κυβέρνηση σε επίπεδο Αρχηγών Κρατών, αλλά και Υπουργών Οικονομικών, όπως αποδείχτηκε στην πράξη, έφεραν αποτελέσματα. Αυτή αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η στάση που κρατήθηκε τη Σύνοδο Κορυφής από τις χώρες που επισκέφθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός, ήταν υποστηρικτική της ελληνικής κυβέρνησης. Πιο συγκεκριμένα, οι ηγέτες της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Αυστρίας, της Κύπρου και του Βελγίου κράτησαν θετική στάση. Επομένως, οι διπλωματικές επαφές που προηγήθηκαν των Βρυξελλών δεν ήταν επικοινωνιακού χαρακτήρα, αλλά είχαν πολιτική ουσία.
  • 3. Στο Eurogroup της Τετάρτης υπήρξαν απειλές ότι εάν δεν υπογράφαμε τη συνέχιση- παράταση του μνημονίου δεν θα υπήρχε συνέχεια των διαβουλεύσεων. Πολλοί μας κατηγόρησαν ότι επιλέξαμε τη ρήξη, επειδή δεν δεχτήκαμε να υπογράψουμε το σχέδιο κοινής ανακοίνωσης. Από το επόμενο πρωί, η κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης αποδείχτηκε ορθή. Ο ίδιος ο κ. Ντάισελμπλουμ επεδίωξε επαφή με τον Έλληνα πρωθυπουργό και δήλωσε ότι ξεκινούν οι συνομιλίες σε τεχνικό επίπεδο για να βρεθεί κοινό έδαφος με τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Δεν υπογράψαμε και ήδη έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για μετάβαση από το μνημόνιο στο πρόγραμμά μας. Τη Δευτέρα, φυσικά, θα συνέλθει και το Eurogroup, ενώ τα τεχνικά κλιμάκια Ελλάδας και ΕΕ, έχουν ήδη ξεκινήσει τη συνεργασία από την Παρασκευή το πρωί, με την επεξεργασία των θέσεων και των δύο μερών.
  • 4. Τα τεχνικά κλιμάκια δεν κάνουν διαπραγμάτευση ή κριτική σε θέσεις. Καταγράφουν τα σημεία σύγκλισης, διαπιστώνουν- εντοπίζουν τις αποκλίσεις. Τη Δευτέρα, δηλαδή, στο Eurogroup θα υπάρχουν δύο, ισάξια και ισότιμα, κείμενα - ένα της ελληνικής πλευράς και ένα της Κομισιόν. Κείμενα μέσα από τα οποία οι δύο πλευρές θα μπορούν άμεσα να βλέπουν σε ποια σημεία υπάρχει διαφωνία και σε ποια συμφωνία.
  • 5. Η τρόικα έχει τελειώσει ως μοντέλο εποπτείας, επιτήρησης και επιβολής πολιτικών. Το ρολόι για την τρόικα σταμάτησε στις 25 Ιανουαρίου. Ο χρόνος δεν γυρνάει πίσω.
  • 6. Η ελληνική κυβέρνηση θα επιμείνει και, όπως διαφαίνεται, συμφωνούν απόλυτα και οι εταίροι μας, σε θέματα καταπολέμησης της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής και της μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης.
  • 7. Η κυβέρνηση εκτιμά ότι πολιτικές που απέτυχαν πρέπει να εγκαταλειφτούν. Γι' αυτό το λόγο υπάρχουν κατηγορίες- δράσεις, όπως τα εργασιακά, το πρωτογενές πλεόνασμα και οι ιδιωτικοποιήσεις, οι οποίες δεν τίθενται υπό διαπραγμάτευση. Η περιουσία του ελληνικού κράτους δεν μπορεί να ξεπουληθεί. Αντιθέτως μπορεί να αξιοποιηθεί προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, για παράδειγμα, του ασφαλιστικού συστήματος.
  • 8. Προτεραιότητα για τη νέα ελληνική κυβέρνηση είναι η ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης και η επανεκκίνηση της οικονομίας. Η ύπαρξη πλεονασμάτων κατά πολύ χαμηλότερων του 3% του ΑΕΠ που είναι ο στόχος του 2015, αυτόν ακριβώς τον σκοπό θα εξυπηρετήσουν.
  • 9. Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι υπάρχουν σημεία όπου δεν υπάρχει κοινή αντίληψη. Όπως για παράδειγμα η «μεταρρύθμιση» στην υγεία, οι απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων, το συνταξιοδοτικό σύστημα, κ.ά.
  • 10. Δεν έχουμε καλύψει όλο το δρόμο μέχρι τη συμφωνία, αλλά έχουν γίνει σοβαρά βήματα.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Τι αναφέρεται στο e-mail που εστάλη στους οφειλέτες του Δημοσίου Επιστολές στους φορολογούμενους για να πληρώσουν τους φόρους τους


Μετά την έκκληση του πρωθυπουργού κ. Αλ. Τσίπρα και της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών κ. Ν. Βαλαβάνη να πληρώσουν τους φόρους τους, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών ξεκίνησαν την αποστολή ηλεκτρονικών επιστολών με τις οποίες καλούνται οι οφειλέτες να τακτοποιήσουν άμεσα τα χρέη τους στο δημόσιο.
forolo1
Συγκεκριμένα η διεύθυνση φορολογικής συμμόρφωση ζητά από τους οφειλέτες του Δημοσίου να υπαχθούν σε κάποια από τις ρυθμίσεις του υπουργείου Οικονομικών ή διαφορετικά να πληρώσουν όσα χρωστούν στο δημόσιο. Ειδικότερα στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:
«Μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε την 09/02/2015 στα ηλεκτρονικά αρχεία της Γ.Γ.Δ.Ε., διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούν ληξιπρόθεσμες οφειλές σας και σας καλούμε να προβείτε άμεσα στην τακτοποίησή τους. Μέσω της ιστοσελίδας της Γ.Γ.Π.Σ. ( www.gsis.gr ) έχετε τη δυνατότητα να πληροφορηθείτε για τα στοιχεία της οφειλής σας, να εκτυπώσετε την ταυτότητα οφειλής Τ.Ο. για την πληρωμή μέσω τραπεζών ή ΕΛ.ΤΑ. και να υποβάλετε αίτηση για υπαγωγή σε ρύθμιση».
Τα στοιχεία του προυπολογισμού έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία στο οικονομικό επιτελείο το οποίο αναζητεί τρόπους τόνωσης των δημοσίων εσόδων. να αντιστραφεί η κακή Σημειώνεται ότι το ύψος των καθαρών εσόδων ανήλθε τον Ιανουάριο σε 3.682 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας υστέρηση κατά 936 εκατ. ευρώ ή 20,3 % έναντι του στόχου. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται, όπως τονίζεται στο σχετικό δελτίο τύπου στη παράταση της καταβολής ΦΠΑ έως το τέλος Φεβρουαρίου 2015, καθώς και στη μη απόδοση των αναμενόμενων εσόδων από τις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών Το Κίνημα για τις δηλώσεις Τσίπρα στις Βρυξέλλες


Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες εξέδωσε το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.
kinima
Η ανακοίνωση:
Ο κ. Τσίπρας στη συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες δήλωσε ότι εξήγησε και πρόβαλε στους εταίρους μας ότι "η Ελλάδα είχε, τα τελευταία χρόνια, ένα πρόγραμμα μιας τρομακτικής δημοσιονομικής προσαρμογής", το οποίο όπως είπε  "επέφερε, φυσικά, το αποτέλεσμα να καλυφθούν τα τεράστια ελλείμματα και να έχουμε πλεονάσματα”. Και διαβεβαίωσε  ότι  "δεν έχουμε πρόθεση να διακινδυνεύσουμε να επιστρέψουμε στην εποχή των ελλειμμάτων".
Με άλλα λόγια: Ο στόχος και το επίτευγμα του πρωτογενούς πλεονάσματος είναι βασικό διαπραγματευτικό ατού του σημερινού Πρωθυπουργού.
Όπως ήταν και του προηγούμενου Πρωθυπουργού, του κ. Σαμαρά , ο οποίος με τον ίδιο τρόπο το υιοθετούσε.
"Ατού" που όμως δεν εμφανίστηκε μόνο του. Χρειάστηκαν αποφάσεις. Δύσκολες. Μέσα σε μία Ευρώπη που το 2010 δεν καταλάβαινε. Και την Ελλάδα υποχρεωμένη να βρει στήριξη για να μην καταρρεύσει.
Αποφάσεις που και ο σημερινός και ο προηγούμενος πρωθυπουργός κατήγγειλαν και πολεμούσαν επί κυβέρνησης Παπανδρέου, όταν και έγινε το 80-90% της προσπάθειας να "καλυφθούν τα τεράστια ελλείμματα και να έχουμε πλεονάσματα", που λέει σήμερα και ο κ. Τσίπρας. Και τις πολεμούσαν, φυσικά, μέχρι να γίνουν πρωθυπουργοί .
Σ΄αυτές όμως τις αποφάσεις στηρίζεται η σημερινή "ελπίδα" για τη χώρα .
Ας είναι. Όσα ακούσαμε, ευχόμαστε να μην τα ακούσει κανείς άλλος. Πάνω απ’ όλα η Ελλάδα.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Πήγε να το «σώσει», αλλά το χειροτέρεψε


Είδε και απόειδε από το «κράξιμο» στα social media και εξέδωσε …διευκρινιστική ανακοίνωση. Ο λόγος για τη βουλευτή του Ποταμιού Κατερίνα Μάρκου, που είδε την ομιλία της στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης να ερμηνεύεται ως η ίδια να τάσσεται υπέρ του να μην έχουν ρεύμα οι φτωχοί, διαπνεόμενη από μία «ακροδεξιά» προσέγγιση των πραγμάτων.
aaamarkou10
Σε νέα ανακοίνωσή της, λοιπόν, υπό τον προκλητικό τίτλο «αναδιανομή της φτώχειας έκαναν και οι προηγούμενοι», η βουλευτής του Ποταμιού, υποστηρίζει πως τα λόγια της παρερμηνεύονται και μάλιστα εσκεμμένα. «Είπα ότι καταρχάς δεν μπορεί να διαφωνήσει κανείς με το να δοθεί δωρεάν ρεύμα στους αναξιοπαθούντες αλλά κάποτε σε αυτή τη χώρα πρέπει να καταλάβουν και οι κυβερνήσεις μας ότι πρέπει να αναπτυχθεί η παραγωγή και μέσα από αυτή την ανάπτυξη πρέπει να ασκήσουμε κοινωνική πολιτική», σημειώνει, καθώς σε διαφορετική περίπτωση το πρόβλημα θα εμφανιστεί εκ νέου μπροστά μας στο μέλλον. «Εάν δεν βρουν δουλειά τα νοικοκυριά που δυσκολεύονται να πληρώσουν το ρεύμα δεν θα λυθεί το πρόβλημα», επιμένει, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι αντί να πει πώς θα φτιαχτούν νέες δουλειές, υπόσχεται αναδιανομή με δανεικά που μπορεί να φέρει τους μη έχοντες αύριο σε πολύ χειρότερη κατάσταση.
Μα και εμείς το ίδιο καταλάβαμε ότι προτείνετε αγαπητή. Μέχρι να βρουν δουλειά, οι «αναξιοπαθούντες», όπως τους αποκαλείτε, μπορούν να πεθάνουν από το κρύο. Διότι αν δεν το προσέξατε, έξω έχει δύο βαθμούς Κελσίου…
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Ισπανός ΥΠΕΞ: Αν δεν είχαμε δανείσει την Ελλάδα θα είχαμε αυξήσει τις συντάξεις κατά 38%


ipeks
«Εάν η Ισπανία δεν είχε καταβάλει 32,74 δισ. ευρώ στην Ελλάδα θα μπορούσε να αυξήσει τα επιδόματα ανεργίας κατά 50% και τις συντάξεις κατά 38%» δηλώνει ο ισπανός υπουργός Εξωτερικών Χοσέ Μανουέλ Γκαρσία Μαργκάλο, σε συνέντευξή του στο Europa Press. Όπως τόνισε, για το λόγο αυτό η χώρα του δεν έπρεπε να δανείσει την Ελλάδα.
«Πρέπει υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των Ισπανών φορολογούμενων πριν αποφασιστεί επόμενο δάνειο, καθώς η Ισπανία έχει δείξει περισσότερη αλληλεγγύη από όλους» σημείωσε ο ισπανός ΥΠΕΞ, αντιδρώντας στις προσπάθειες της νέας κυβέρνησης της Αθήνας για νέα συμφωνία.
«Το πρόβλημα είναι ότι χρησιμοποιούν πολύ επικίνδυνες λέξεις. Το παιχνίδι της ΕΕ είναι ότι έχουν εκχωρήσει εθνική κυριαρχία και έχουν αποδεχθεί ότι θα συμπεριφέρονται σύμφωνα με τους κανόνες και να τους παρακάμψουν είναι πολύ επικίνδυνο», πρόσθεσε.
Ο υπουργός κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για «υπερβολές», ωστόσο δεν μπορεί να επιτραπεί στην ΕΕ ένα άλμα στο κενό με το να παραβιάζονται οι κανόνες και να κάνουμε σα να μη συμβαίνει τίποτε.
Το τεταμένο κλίμα μεταξύ της ισπανικής κυβέρνησης και της ελληνικής επισημαίνουν την Παρασκευή και τα ισπανικά ΜΜΕ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «ο Μαριάνο Ραχόι δεν αντάλλαξε ούτε χειραψία με τον Αλέξη Τσίπρα» (στη Σύνοδο Κορυφής).
http://lykavitos.gr/

Read more...

Οργή και στο Βερολίνο για το εμετικό σκίτσο της “Αυγής”


aygh
Την έντονη δυσαρέσκειά του για το σκίτσο που δημοσίευσε η Αυγή και στο οποίο εμφανίζεται ο Σόιμπλε με στολή SS, εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.
Στην καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων που έκανε σήμερα, ο Μέρτιν Γέγκερ χαρακτήρισε το σκίτσο προσβλητικό και ανέφερε ότι ο σκιτσογράφος θα έπρεπε να ντρέπεται.
Στο σκίτσο, που δημοσιεύτηκε στις 8 Φεβρουαρίου εμφανίζεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ως αξιωματούχος των Ναζί που εύχεται να δει τους Έλληνες στο κραματόριο.
“Πάντα υπερασπίζομαι την ελευθερία του λόγου, αλλά σε προσωπικό επίπεδο βρίσκω αυτό το σκίτσο προσβλητικό” δήλωσε ο Γέγκερ και πρόσθεσε: “ο σκιτσογράφος θα έπρεπε να ντρέπεται”.
 Υπενθυμίζεται πως οργισμένη αντίδραση για το ίδιο εμετικό σκίτσο υπήρξε πριν από λίγες μέρες και από την Ισραηλιτική Κοινότητα της Αθήνας.
Δείτε το επίμαχο σκίτσο:
http://lykavitos.gr/

Read more...

Συνεχίζει να προκαλεί τους εκατομμύρια ανέργους του ιδιωτικού τομέα ο Μαυρογιαλούρος Κατρούγκαλος


2e449092a376e9c862e5cdd919922746_L
Είναι αλήθεια πως ο Μαυρογιαλούρος του Εσωτερικών Κατρούγκαλος, τείνει να εξελιχθεί σε μια από τις πιο καλτ φιγούρες της κυβέρνησης “εθνικής σωτηρίας κ.λ.π.”
Εκτός όμως από την αισθητική μας, ξεκάθαρα προκαλεί την οργή στους εκατομμύρια ανέργους του ιδιωτικού Τομέα.
Οι οποίοι βλέπουν πως το μόνο που νοιάζει το εν λόγω γραφικό τηλεοπτικό δημιούργημα του Αυτιά και του Παπαδάκη, είναι η προστασία του κηφηναριού στον Δημόσιο Τομέα.
Δείτε τώρα το ρεπορτάζ:
«Κανείς δεν θα χάσει τη δουλειά του και όλοι θα επανέλθουν- αυτό είναι το ουσιαστικό» τόνισε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, ενημερώνοντας τους εκπροσώπους των επιτροπών των δημόσιων υπαλλήλων που απολύθηκαν ή βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, βάσει των εφαρμοστικών νόμων των προηγούμενων κυβερνήσεων, για τις αποφάσεις της νέας κυβέρνησης προκειμένου να διευθετηθούν οι εργασιακές σχέσεις στο Δημόσιο.
Ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρθηκε στο υπό κατάρτιση νομοσχέδιο, το πρώτο που θα φέρει στη Βουλή προς αποκατάσταση των αδικιών που έγιναν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, όπως είπε. Η ρύθμιση του νομοσχεδίου θα αφορά αυτούς που έχουν απολυθεί και αυτούς που ήταν σε διαθεσιμότητα και δεν έχουν τοποθετηθεί.
Ο υπουργός διευκρίνισε ως προς το τελευταίο, λέγοντας ότι «προφανώς έχουν γίνει αδικίες και στη φάση της κινητικότητας. Αναγκάστηκαν κάποιοι, υπό την απειλή της απόλυσης, να διαλέξουν μια θέση που δεν θα τη διάλεγαν υπό ομαλές συνθήκες».
http://lykavitos.gr/

Read more...

Spiegel: Η Ευρώπη θεωρεί διαχειρίσιμη την έξοδο Ελλάδας – Κύπρου από το ευρώ


000_par7511059-thumb-large
«H Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρεί πως πλέον είναι διαχειρίσιμη τυχόν έξοδος της Ελλάδας, αλλά και της Κύπρου από το ευρώ», αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του περιοδικού «Spiegel»,   αποκαλύπτοντας τα ακραία σενάρια που συζητήθηκαν  πίσω από τις κλειστές πόρτες του έκτακτου κρίσιμου Eurogroup της περασμένης Τετάρτης.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του γερμανικού περιοδικού, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, στη συνεδρίαση της Τετάρτης, ανέλυσαν όλα τα πιθανά σενάρια για την επόμενη μέρα της Ελλάδας, εντός ή και εκτός του ευρώ.
Μεταξύ των σεναρίων που εξετάστηκαν, έγινε αναφορά και στο ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ, στην περίπτωση που η Αθήνα δεν καταλήξει σε συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους της.
«Εάν η Ελλάδα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, είναι βέβαιο πως πολύ σύντομα θα την ακολουθήσει και η Κύπρος», σχολιάζει το δημοσίευμα.
Ωστόσο, ακόμη κι αν και οι δύο χώρες αποχωρήσουν από το ευρώ, η Ευρωζώνη δεν θα διαλυθεί, εκτιμά.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρεί πως πλέον είναι διαχειρίσιμη για τις υπόλοιπες χώρες τυχόν έξοδος της Ελλάδας, αλλά και της Κύπρου από το ευρώ.
«Η Ευρώπη θεωρεί διαχείρισιμους τους κινδύνους από ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας και της Κύπρου από το ευρώ», σχολιάζει χαρακτηριστικά το περιοδικό.
Ωστόσο ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ τοποθετήθηκε σχετικά με το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, σχολιάζοντας: «Μια έξοδος της Ελλάδας από την ΕΕ θα ήταν ίσως η πιο «σκληρή» λύση για όλους μας. Τόσο για την Ελλάδα, όσο και για τη Γερμανία αλλά και για τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης».
http://lykavitos.gr/

Read more...

Φοβάται επάνοδο Παπανδρέου…


«και Λιβάνηδων»…

Θύμωσε, επειδή η Φώφη του είπε την πικρή αλήθεια…

Καλά, αυτός δεν ξεκολλάει απ’ την καρέκλα. Είπε πως φεύγει, αλλά παρατείνει την παραμονή του για 3 – 4 μήνες ακόμη (ζήσε Μάη μου).

Η Φώφη Γεννηματά του είπε το αυτονόητο: Δεν μπορεί ο πρόεδρος που απέρχεται, να οργανώνει το συνέδριο. Εκτός κι αν το μετάνιωσες. Που…
είναι άλλο πράγμα. Να το συζητήσουμε. Εξεμάνη ο Χοντρός. Χαρακτήρισε – ποιος αυτός! Ο πιο ανήθικος πολιτικός άνδρας στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ – ανήθικη πράξη την, πολιτικώς ορθή - επισήμανση της Γεννηματά. Και τι είπε ο φαύλος; 

«Δεν θα σας αφήσω να φέρεται πίσω τους Παπανδρέου και Λιβάνηδες».

Αυτό τον καίει (ή μάλλον, κάτι οσμίζεται)…

Read more...

Άγρια κόντρα Βενιζέλου - Γεννηματά...


Άγρια κόντρα Βενιζέλου - Γεννηματά
Έντονο φραστικό επεισόδιο είχε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τη Φώφη Γεννηματά, όταν η...
τελευταία υποστήριξε τη θέση της να διεξαχθεί πρώτα Εθνική Συνδιάσκεψη Θέσεων, στη συνέχεια να γίνει η εκλογή νέου προέδρου από τη βάση και μετά να ακολουθήσει το Συνέδριο.

"Δεν θα σε αφήσω να φέρεις πίσω το Γ. Παπανδρέου και τους κολλητούς του" φέρεται να της είπε ο κ. Βενιζέλος.

Η αντιπαράθεση που έλαβε προσωπικά χαρακτηριστικά όπως αναφέρουν συνεργάτες της κυρίας Γεννηματά, δεν έμεινε εκεί. Ο κ. Βενιζέλος απείλησε ακόμη και με παραίτηση στη περίπτωση που δεν γινόταν αποδεκτή η εισήγησή του.
Η κυρία Γεννηματά ταυτόχρονα ζήτησε να υπάρξουν καθαρές σχέσεις και λύσεις λέγοντας προς τον κ. Βενιζέλο: 'Η ισχύει αυτό που έχεις ήδη πει ότι θα αποχωρήσεις απο την ηγεσία και θα προχωρήσουμε τις διαδικασίες όπως προββλέπει το καταστατικό, ή όχι που είναι ανθρώπινο να έχεις αλλάξει γνώμη, αλλά εδώ είμαστε για να το συζητήσουμε".

Μετά τον καυγά, για να ηρεμήσουν τα πνεύματα το λόγο πήρε ο Κώστας Σκανδαλίδης που είπε ότι είμαστε μπροστά σε ένα υπαρξιακό δίλημμα, αν έχει νόημα και προοποτική το ΠΑΣΟΚ. Εγώ πιστεύω πως αξιζει μια νεα προσπάθεια ανασύνταξης μια οριοθέτηση πιο δυσκολη απο τις άλλες φορές, όχι μόνο με κάποια καλά κείμενα , αλλά με νέες διαδικασίες και πρακτικές. Να βάλουμε πρώτα την πολιτική και μετά τα πρόσωπα, πρώτα η δομή και οι διαδικασίες και μετά η εκλογή προέδρου, άρα ένα πλήρες συνέδριο πρώτα που πρέπει να επισπευστεί...
egiakoumis.gr

Read more...

Κατρούγκαλος: Θα επανέλθουν όλοι οι απολυμένοι...


Κατρούγκαλος: Θα επανέλθουν όλοι οι απολυμένοι
"Κανείς δεν θα χάσει τη δουλειά του και όλοι θα επανέλθουν- αυτό είναι...
το ουσιαστικό" τόνισε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, ενημερώνοντας τους εκπροσώπους των επιτροπών των δημόσιων υπαλλήλων που απολύθηκαν ή βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, βάσει των εφαρμοστικών νόμων των προηγούμενων κυβερνήσεων, για τις αποφάσεις της νέας κυβέρνησης προκειμένου να διευθετηθούν οι εργασιακές σχέσεις στο δημόσιο.

Ο Κατρούγκαλος αναφέρθηκε στο υπό κατάρτιση νομοσχέδιο, το πρώτο που θα φέρει στη βουλή προς αποκατάσταση των αδικιών που έγιναν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, όπως είπε. Η ρύθμιση του νομοσχεδίου θα αφορά αυτούς που έχουν απολυθεί και αυτούς που ήταν σε διαθεσιμότητα και δεν έχουν τοποθετηθεί.

Ο υπουργός διευκρίνισε ως προς το τελευταίο, λέγοντας ότι «προφανώς έχουν γίνει αδικίες και στη φάση της κινητικότητας. Αναγκάστηκαν κάποιοι, υπό την απειλή της απόλυσης, να διαλέξουν μια θέση που δεν θα τη διάλεγαν υπό ομαλές συνθήκες».

Πρόσθεσε δε ότι «το νομοσχέδιο αυτό δεν θα ρυθμίσει αυτό το ζήτημα, γιατί έχουμε σκοπό όλα τα ζητήματα αυτά να τα αντιμετωπίσουμε στο πλαίσιο της συνολικής αναδιοργάνωσης του δημοσίου, που δεν θα γίνει σε αυτό τον άμεσο χρόνο, που θέλουμε να προχωρήσουμε γρήγορα για να αποκαταστήσουμε το άμεσο πρόβλημα, που είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται στον δρόμο. Σε δεύτερο χρόνο, όταν θα έχουμε κάνει την καταγραφή των αναγκών, γιατί σας τονίζω αυτό που είπα στην αρχή, ότι, δηλαδή, εμένα με ενδιαφέρει η αποκατάσταση της αδικίας, αλλά με ενδιαφέρει, επίσης, να έχουμε μια ορθολογική δημόσια διοίκηση και με ενδιαφέρει, ακόμα, σε μια εποχή, που λόγω των μνημονιακών περικοπών έχουμε οξυμμένες ανάγκες σε συγκεκριμένους τομείς όπως είναι η παιδεία η υγεία, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, να μπορέσουμε διορθώνοντας την αδικία που έγινε στο προσωπικό που έφυγε, να καλύψουμε ταυτόχρονα και ανάγκες».

Εξάλλου, ο Κατρούγκαλος επισήμανε: «Η μέθοδος που θα ακολουθήσουμε άμεσα σε αυτό το νομοσχέδιο και ανεξάρτητα από τον συνολικό προγραμματισμό των αναγκών του δημοσίου, που θα κάνουμε σε ένα εξάμηνο, θα έχουμε έναν μίνι μηχανισμό κινητικότητας σε αυτή την περίπτωση αποκλειστικά εθελοντικής. Θα ζητήσουμε από τις υπηρεσίες του δημοσίου με μια εγκύκλιο που έχουμε ετοιμάσει, να μας απευθύνουν αιτήματα για θέσεις που ταιριάζουν στο προφίλ ανθρώπων, όπως εσείς» είπε και ανέφερε ως παράδειγμα ότι ο υπουργός Πολιτισμού ζήτησε κάποιοι από τους σχολικούς φύλακες ενδεχομένως, να μετακινηθούν σε θέσεις φυλάκων μουσείου.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος επισήμανε ότι θα υπάρξει ένας πίνακας αναγκών, με βάση τα στοιχεία που θα στείλουν τα υπουργεία και μία διαδικασία μίνι κινητικότητας στην οποία θα κληθούν να διαλέξουν εφόσον το επιθυμούν οι υπάλληλοι. Όσον αφορά αυτούς που θέλουν να επανέλθουν στην ευθύνη του υπουργείου από το οποίο προέρχονται, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε:

«Από ό,τι γνωρίζω τα περισσότερα συναρμόδια υπουργεία θεωρούν ότι κλάδοι οι οποίοι έχουν καταργηθεί πχ σχολικοί φύλακες και εκπαιδευτικοί είναι κλάδοι χρήσιμοι και πρόκειται να τους επανασυστήσουν. Αυτή, όμως, η διαδικασία είναι αρμοδιότητα των υπουργείων όπου ανήκουν οι κλάδοι αυτοί. Προσοχή, αυτό είναι ένα λεπτό σημείο. Είπαμε, λοιπόν, εφόσον τα υπουργεία έχουν αποφασίσει την ανασυγκρότηση των αντίστοιχων κλάδων και οργανικών θέσεων, θα επιστρέψετε εκεί» σημείωσε απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των απολυμένων υπαλλήλων.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος παρατήρησε ότι «υπάρχει περίπτωση σε κάποια υπουργεία να εκτιμήσουν ότι κάποιες καταργημένες θέσεις δεν χρειάζονται πια και πως αυτό δεν μπορεί να αποκλειστεί» ενώ υπογράμμισε ότι «αυτήν τη στιγμή έχουν δημιουργηθεί καινούργιες, πολύ οξυμένες ανάγκες» και συμπλήρωσε ότι «σε αυτή την περίπτωση, όσοι δεν τακτοποιηθούν σε θέσεις και κλάδους που θα ανασυγκροτηθούν θα τεθούν στη διάθεση του αρμόδιου υπουργείου και θα συσταθούν συγκεκριμένες θέσεις, ανάλογα με τις ανάγκες».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης, όπου ο Κατρούγκαλος δέχθηκε και δεκάδες ερωτήσεις από φορείς και απλούς εργαζόμενους και έδωσε διευκρινίσεις για τις λεπτομέρειες εφαρμογής των παραπάνω...
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

"Δεν κάνουμε πίσω" ...


"Δεν κάνουμε πίσω" ραντεβού στις πλατείες την Κυριακή
Ραντεβού στις πλατείες την Κυριακή...
Νέο παλλαϊκό μήνυμα ενάντια στη λιτότητα και τα μνημόνια θα στείλουν χιλιάδες Έλληνες πολίτες την Κυριακή, παραμονή του κρίσιμου Eurogroup, που δίνουν ραντεβού, μέσω social media, στις...
4 το απόγευμα στο Σύνταγμα και σε όλες τις μεγάλες πόλεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
Με κεντρικό σύνθημα "Δε μασάμε στους εκβιασμούς – Δεν κάνουμε πίσω – Θα νικήσουμε", η Κυριακή 15 Φλεβάρη αποτελεί τον επόμενο μεγάλο σταθμό ως Ημέρα Πανευρωπαϊκής Δράσης Αξιοπρέπειας και Αλληλεγγύης".
Ακολουθεί το νέο κάλεσμα για την Κυριακή 15 Φλεβάρη:
"Ήδη οι μεγάλες κινητοποιήσεις του ελληνικού λαού, αλλά και οι συγκεντρώσεις συμπαράστασης σε πόλεις του εξωτερικού αποτελούν το ισχυρότερο διαπραγματευτικό χαρτί στην προσπάθεια της κυβέρνησης.
Η Κυριακή 15 Φλεβάρη αποτελεί τον επόμενο μεγάλο σταθμό, ως Ημέρα Πανευρωπαϊκής Δράσης Αξιοπρέπειας και Αλληλεγγύης.
Προσπαθούν να μας εκβιάσουν και να μας φοβίζουν. Να μην τους κάνουμε τη χάρη!
Να πάρουμε την σκυτάλη και να σηκώσουμε το γάντι! Ήρθε η ώρα να πάρει και ο λαός την υπόθεση της ανατροπής στις πλάτες του.
Να υψώσουμε το ανάστημά μας και να στείλουμε ένα παλλαϊκό μήνυμα ενάντια στη λιτότητα και τα μνημόνια, υπέρ της δημοκρατίας και της προκοπής.
Να μη μασήσουμε στους εκβιασμούς της ΤΡΟΙΚΑ και των υποστηρικτών τους στην Ελλάδα, ολιγαρχία, καναλάρχες.
Ήρθε η ώρα να φοβηθούν αυτοί και να ακούσουν δυνατά τη φωνή μας. Επιλέγουμε την αξιοπρέπεια και ζητάμε για εμάς και τους λαούς όλης της Ευρώπης μια μεγάλη ανάσα αλλαγής.
Καλούμε όλους τους λαούς της Ευρώπης να δείξουν έμπρακτα την υποστήριξή τους στον αγώνα του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης για μια Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης.
Συνεχίζουμε με πείσμα και αυτοπεποίθηση.
Θα νικήσουμε!

Read more...

Με τη CIA παρομοίασε την τρόικα ο Βαρουφάκης...


Ο Γιάνης ΒαρουφάκηςΣτην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους επέμεινε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στο Spiegel, όπου συνέκρινε τις μεθόδους της τρόικας με το βασανιστήριο του εικονικού πνιγμού στο οποίο υπέβαλε τους υπόπτους για τρομοκρατία η CIA. 

Ο...
Έλληνας υπουργός Οικονομικών εξαπέλυσε βαριές κατηγορίες εναντίον των διεθνών πιστωτών. «Λίγο πριν την καρδιακή προσβολή μας επέτρεπαν να πάρουμε μερικές ανάσες και μετά μας έσπρωχναν πάλι κάτω από το νερό και όλα πήγαιναν στραβά από την αρχή» είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης. 

Παρότι οι αξιωματούχοι της τρόικας ήταν αξιοπρεπείς άνθρωποι, η δουλειά τους προκάλεσε πολύ μεγάλη ζημιά. «Και οι άνθρωποι της CIA ήταν πολύ καλοί άνθρωποι και ήταν παρά τη θέλησή τους η εφαρμογή του εικονικού πνιγμού. Επομένως πρόκειται για ένα φοβερό ηθικό δίλημμα» συμπλήρωσε. 

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας εξακολουθεί να ζητά την παρουσία της τρόικας, προκειμένου να συμφωνήσει σε μια ρύθμιση του χρέους, απαίτηση για την οποία ο Έλληνας υπουργός ανέφερε στο Spiegel: «Όλοι γνωρίζουν ότι το τρέχον βάρος χρέους της Ελλάδας χωρίς ένα νέο συμβόλαιο δεν είναι βιώσιμο. Καταλαβαίνω ότι η (σ.σ. γερμανική) κυβέρνηση θέλει να αποφύγει τη λέξη "κούρεμα", στην πραγματικότητα όμως αυτό θα είναι καλύτερο και τελικά θα είναι πιο συμφέρον για τους πιστωτές απ' ότι η συνέχιση της παροχής οικονομικής βοήθειας». 

efsyn.gr

Read more...

Σταύρος: Αλέξη, μη φοβηθείς...


Έτοιμος να στηρίξει τον Πρωθυπουργό στις «μεγάλες μεταρρυθμίσεις» είναι ο Σταύρος, καλώντας τον, ωστόσο, να ονομάσει ποιες είναι...
αυτές οι μεταρρυθμίσεις.

Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του "Ποταμιού", «αν ο Πρωθυπουργός ειλικρινά πιστεύει όλα αυτά, που είπε στη συνέντευξη τύπου για τις  μεγάλες μεταρρυθμίσεις, εμείς είμαστε στο πλευρό του. Αρκεί βέβαια κάποια στιγμή να πούμε συγκεκριμένα ποιες είναι αυτές οι μεταρρυθμίσεις».

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι «επειδή κάποιοι στην Αθήνα  έχουν ήδη αρχίσει να μουρμουράνε και να δυσανασχετούν, καλούμε τον κύριο Τσίπρα να μη διστάσει και να μη φοβηθεί. Η Κοινοβουλευτική δύναμη  του Ποταμιού είναι εδώ για να στηρίξει τις μεγάλες αλλαγές, που έχει ανάγκη η κοινωνία μας. Το σημαντικό είναι τη Δευτέρα να υπάρξει συμφωνία και να ριχτούμε όλοι στη δουλειά».


Read more...

Επιστολή της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στον Γιούνκερ...




Επιστολή στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, απέστειλε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, με την οποία ζητούν τον...
τερματισμό της λιτότητας.

"Στηρίζουμε την κυβέρνηση", είναι το μήνυμα το οποίο στέλνουν και ζητούν λύση για το ελληνικό πρόβλημα. Σημειωτέον ότι οι Δικαστές έχουν δικαιωθεί με αποφάσεις του Μισθοδικείου για τις περικοπές (έως 60%) στις αποδοχές τους και αναμένουν την επιστροφή των αναδρομικών τους αφού ήδη οι μισθοί τους έχουν επανέλθει στα επίπεδα του Αυγούστου του 2012.

Ολόκληρη επιστολή έχει ως εξής:

"Αξιότιμε κ Πρόεδρε,

Ο Ελληνικός Λαός στηρίζει την Ελληνική Κυβέρνηση στον αγώνα της κατά της λιτότητας. Τα εξοντωτικά οικονομικά μέτρα, τα οποία επιβλήθηκαν στους Έλληνες πολίτες (μείωση των μισθών και των συντάξεων, μέχρι 50%, αύξηση της φορολόγησης, απολύσεις εργαζομένων κλπ), είχαν ως αποτέλεσμα τη φτωχοποίηση, το κλείσιμο των καταστημάτων και των επιχειρήσεων, την ανεργία, την ύφεση της οικονομίας και τη δυστυχία του μεγαλύτερου μέρους του Ελληνικού Λαού, ο οποίος ουδεμία ευθύνη έχει για την σπατάλη του δημοσίου χρήματος, από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις και για την εσφαλμένη φορολογική πολιτική, η οποία εφαρμόστηκε, μετά την υπογραφή του Μνημονίου και κάτω από την επίβλεψη της Τρόικα. Τα ανωτέρω μέτρα αποδείχθηκαν ανεπιτυχή, αφού η ύφεση συνεχίζεται, όπως επίσης, συνεχίζεται η φοροδιαφυγή των πλουσίων.

Η Ελληνική Κυβέρνηση και ο Ελληνικός λαός ζητούν να εξευρεθεί λύση, η οποία, μπορεί να φέρει ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, μια λύση η οποία μπορεί να σταματήσει τη φτωχοποίηση και τη δυστυχία.

Η Ιστορία και ο πολιτισμός της Ελλάδας (οι αρχαιότεροι στην Ευρώπη) αποδεικνύουν ότι ο Ελληνικός λαός είναι λαός αξιοπρεπής, υπερήφανος, δραστήριος και δημιουργικός.

Εκτιμούμε πολύ κ. Πρόεδρε τις θετικές προσπάθειες σας για την εξεύρεση λύσης.

Εμείς οι Έλληνες Δικαστικοί Λειτουργοί, ως τμήμα του Ελληνικού Λαού σας παρακαλούμε να παρέμβετε προς τα άλλα Θεσμικά Ευρωπαϊκά Όργανα και προς τις Κυβερνήσεις των άλλων Ευρωπαϊκών Κρατών, υπέρ των προτάσεων της Ελληνικής Κυβέρνησης για να εξευρεθεί λύση, η οποία, θα εξασφαλίσει την ανάπτυξη, χωρίς την παράταση του Μνημονίου, χωρίς μέτρα λιτότητας, μια λύση η οποία θα επιτρέψει στον Ελληνικό λαό να ξαναβρεί την αξιοπρέπειά του.

Όλοι οι Ευρωπαίοι εταίροι πρέπει να καταλάβουν ότι η λύση στο Ελληνικό ζήτημα θα ωφελήσει όχι μόνο τον Ελληνικό Λαό, θα ωφελήσει επίσης και ολόκληρη την Ευρώπη".
real.gr

Read more...

Καμμένος: Τρόικα και μνημόνιο έχουν τελειώσει...




Αυτούς τους τύπους, που έμπαιναν στα υπουργεία και έδιναν εντολή στους υπουργούς, δεν θα τους ξαναδούμε (ΒΙΝΤΕΟ)...
Με την τρόικα και το μνημόνιο έχουμε τελειώσει. «Αυτούς τους τύπους που έμπαιναν στα υπουργεία και έδιναν εντολή στους υπουργούς δεν θα τους ξαναδούμε. Ούτε...
με e-mail θα συνεχιστεί η χώρα να κυβερνάται, όπως έκανε ο κ. Σαμαράς, όταν είπε ότι τους έδιωξε, ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στην εκπομπή του Παπαδάκη.
Και πρόσθεσε:  Η τρόικα θα αντικατασταθεί στην Ελλάδα με τους θεσμούς, με τους οποίους η χώρα έχει συνάψει συμφωνία ισότιμου εταίρου και θα ακούμε τους ισότιμους εταίρους, όπως, όμως, θα ακούνε και αυτοί ισότιμα. Η σχέση εξουσίας, δηλαδή, του δανειζόμενου με το δανειστή δεν θα υπάρχει. Το μνημόνιο και η πολιτική την οποία είχε υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση, δεν ισχύει.
Παράλληλα, ο  Καμμένος είπε ότι οι πολίτες με τις διαδηλώσεις πέρασαν ένα μήνυμα πως η λιτότητα πια δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Δείτε το βίντεο 

Read more...