Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Ισπανός ΥΠΕΞ: Αν δεν είχαμε δανείσει την Ελλάδα θα είχαμε αυξήσει τις συντάξεις κατά 38%


ipeks
«Εάν η Ισπανία δεν είχε καταβάλει 32,74 δισ. ευρώ στην Ελλάδα θα μπορούσε να αυξήσει τα επιδόματα ανεργίας κατά 50% και τις συντάξεις κατά 38%» δηλώνει ο ισπανός υπουργός Εξωτερικών Χοσέ Μανουέλ Γκαρσία Μαργκάλο, σε συνέντευξή του στο Europa Press. Όπως τόνισε, για το λόγο αυτό η χώρα του δεν έπρεπε να δανείσει την Ελλάδα.
«Πρέπει υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των Ισπανών φορολογούμενων πριν αποφασιστεί επόμενο δάνειο, καθώς η Ισπανία έχει δείξει περισσότερη αλληλεγγύη από όλους» σημείωσε ο ισπανός ΥΠΕΞ, αντιδρώντας στις προσπάθειες της νέας κυβέρνησης της Αθήνας για νέα συμφωνία.
«Το πρόβλημα είναι ότι χρησιμοποιούν πολύ επικίνδυνες λέξεις. Το παιχνίδι της ΕΕ είναι ότι έχουν εκχωρήσει εθνική κυριαρχία και έχουν αποδεχθεί ότι θα συμπεριφέρονται σύμφωνα με τους κανόνες και να τους παρακάμψουν είναι πολύ επικίνδυνο», πρόσθεσε.
Ο υπουργός κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για «υπερβολές», ωστόσο δεν μπορεί να επιτραπεί στην ΕΕ ένα άλμα στο κενό με το να παραβιάζονται οι κανόνες και να κάνουμε σα να μη συμβαίνει τίποτε.
Το τεταμένο κλίμα μεταξύ της ισπανικής κυβέρνησης και της ελληνικής επισημαίνουν την Παρασκευή και τα ισπανικά ΜΜΕ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «ο Μαριάνο Ραχόι δεν αντάλλαξε ούτε χειραψία με τον Αλέξη Τσίπρα» (στη Σύνοδο Κορυφής).
http://lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: