Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Άγρια κόντρα Βενιζέλου - Γεννηματά...


Άγρια κόντρα Βενιζέλου - Γεννηματά
Έντονο φραστικό επεισόδιο είχε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τη Φώφη Γεννηματά, όταν η...
τελευταία υποστήριξε τη θέση της να διεξαχθεί πρώτα Εθνική Συνδιάσκεψη Θέσεων, στη συνέχεια να γίνει η εκλογή νέου προέδρου από τη βάση και μετά να ακολουθήσει το Συνέδριο.

"Δεν θα σε αφήσω να φέρεις πίσω το Γ. Παπανδρέου και τους κολλητούς του" φέρεται να της είπε ο κ. Βενιζέλος.

Η αντιπαράθεση που έλαβε προσωπικά χαρακτηριστικά όπως αναφέρουν συνεργάτες της κυρίας Γεννηματά, δεν έμεινε εκεί. Ο κ. Βενιζέλος απείλησε ακόμη και με παραίτηση στη περίπτωση που δεν γινόταν αποδεκτή η εισήγησή του.
Η κυρία Γεννηματά ταυτόχρονα ζήτησε να υπάρξουν καθαρές σχέσεις και λύσεις λέγοντας προς τον κ. Βενιζέλο: 'Η ισχύει αυτό που έχεις ήδη πει ότι θα αποχωρήσεις απο την ηγεσία και θα προχωρήσουμε τις διαδικασίες όπως προββλέπει το καταστατικό, ή όχι που είναι ανθρώπινο να έχεις αλλάξει γνώμη, αλλά εδώ είμαστε για να το συζητήσουμε".

Μετά τον καυγά, για να ηρεμήσουν τα πνεύματα το λόγο πήρε ο Κώστας Σκανδαλίδης που είπε ότι είμαστε μπροστά σε ένα υπαρξιακό δίλημμα, αν έχει νόημα και προοποτική το ΠΑΣΟΚ. Εγώ πιστεύω πως αξιζει μια νεα προσπάθεια ανασύνταξης μια οριοθέτηση πιο δυσκολη απο τις άλλες φορές, όχι μόνο με κάποια καλά κείμενα , αλλά με νέες διαδικασίες και πρακτικές. Να βάλουμε πρώτα την πολιτική και μετά τα πρόσωπα, πρώτα η δομή και οι διαδικασίες και μετά η εκλογή προέδρου, άρα ένα πλήρες συνέδριο πρώτα που πρέπει να επισπευστεί...
egiakoumis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: