Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Τι αναφέρεται στο e-mail που εστάλη στους οφειλέτες του Δημοσίου Επιστολές στους φορολογούμενους για να πληρώσουν τους φόρους τους


Μετά την έκκληση του πρωθυπουργού κ. Αλ. Τσίπρα και της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών κ. Ν. Βαλαβάνη να πληρώσουν τους φόρους τους, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών ξεκίνησαν την αποστολή ηλεκτρονικών επιστολών με τις οποίες καλούνται οι οφειλέτες να τακτοποιήσουν άμεσα τα χρέη τους στο δημόσιο.
forolo1
Συγκεκριμένα η διεύθυνση φορολογικής συμμόρφωση ζητά από τους οφειλέτες του Δημοσίου να υπαχθούν σε κάποια από τις ρυθμίσεις του υπουργείου Οικονομικών ή διαφορετικά να πληρώσουν όσα χρωστούν στο δημόσιο. Ειδικότερα στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:
«Μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε την 09/02/2015 στα ηλεκτρονικά αρχεία της Γ.Γ.Δ.Ε., διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούν ληξιπρόθεσμες οφειλές σας και σας καλούμε να προβείτε άμεσα στην τακτοποίησή τους. Μέσω της ιστοσελίδας της Γ.Γ.Π.Σ. ( www.gsis.gr ) έχετε τη δυνατότητα να πληροφορηθείτε για τα στοιχεία της οφειλής σας, να εκτυπώσετε την ταυτότητα οφειλής Τ.Ο. για την πληρωμή μέσω τραπεζών ή ΕΛ.ΤΑ. και να υποβάλετε αίτηση για υπαγωγή σε ρύθμιση».
Τα στοιχεία του προυπολογισμού έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία στο οικονομικό επιτελείο το οποίο αναζητεί τρόπους τόνωσης των δημοσίων εσόδων. να αντιστραφεί η κακή Σημειώνεται ότι το ύψος των καθαρών εσόδων ανήλθε τον Ιανουάριο σε 3.682 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας υστέρηση κατά 936 εκατ. ευρώ ή 20,3 % έναντι του στόχου. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται, όπως τονίζεται στο σχετικό δελτίο τύπου στη παράταση της καταβολής ΦΠΑ έως το τέλος Φεβρουαρίου 2015, καθώς και στη μη απόδοση των αναμενόμενων εσόδων από τις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: