Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Με τη CIA παρομοίασε την τρόικα ο Βαρουφάκης...


Ο Γιάνης ΒαρουφάκηςΣτην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους επέμεινε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στο Spiegel, όπου συνέκρινε τις μεθόδους της τρόικας με το βασανιστήριο του εικονικού πνιγμού στο οποίο υπέβαλε τους υπόπτους για τρομοκρατία η CIA. 

Ο...
Έλληνας υπουργός Οικονομικών εξαπέλυσε βαριές κατηγορίες εναντίον των διεθνών πιστωτών. «Λίγο πριν την καρδιακή προσβολή μας επέτρεπαν να πάρουμε μερικές ανάσες και μετά μας έσπρωχναν πάλι κάτω από το νερό και όλα πήγαιναν στραβά από την αρχή» είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης. 

Παρότι οι αξιωματούχοι της τρόικας ήταν αξιοπρεπείς άνθρωποι, η δουλειά τους προκάλεσε πολύ μεγάλη ζημιά. «Και οι άνθρωποι της CIA ήταν πολύ καλοί άνθρωποι και ήταν παρά τη θέλησή τους η εφαρμογή του εικονικού πνιγμού. Επομένως πρόκειται για ένα φοβερό ηθικό δίλημμα» συμπλήρωσε. 

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας εξακολουθεί να ζητά την παρουσία της τρόικας, προκειμένου να συμφωνήσει σε μια ρύθμιση του χρέους, απαίτηση για την οποία ο Έλληνας υπουργός ανέφερε στο Spiegel: «Όλοι γνωρίζουν ότι το τρέχον βάρος χρέους της Ελλάδας χωρίς ένα νέο συμβόλαιο δεν είναι βιώσιμο. Καταλαβαίνω ότι η (σ.σ. γερμανική) κυβέρνηση θέλει να αποφύγει τη λέξη "κούρεμα", στην πραγματικότητα όμως αυτό θα είναι καλύτερο και τελικά θα είναι πιο συμφέρον για τους πιστωτές απ' ότι η συνέχιση της παροχής οικονομικής βοήθειας». 

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: