Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Οργιο πλιάτσικου στο Υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης - 20 εκ.ευρώ μόνο τα...ροζ τηλέφωνα!



Με...κεραυνούς (και έγγραφα που κατέθεσε στα πρακτικά της βουλής) απάντησε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μιχ.Καρχιμάκης στη ΝΔ για τα εργα και τις ημέρες στο συγκεκριμένο υπουργείο (γιατί τόλμησαν να πούνε οτι αυτός και η Μπατζελή εργάζονται ψηφοθηρικά για τους νομούς τους). Ιδού μερικά παραδείγματα διακυβέρνησης απο τη ΝΔ του Κ.Καραμανλή: 1ον 20 εκ.ευρώ σε ροζ τηλέφωνα, τηλεπαιχνιδια κ.α. στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης(!!) - έγγραφο του κ.Σκιαδά 2ον προμήθειες υπερπολυτελών τζιπ πολλών εκ.ευρώ σε απίθανες υπηρεσίες (ημέτερους) δήθεν για...δουλειά 3ον αμοιβες 10.000 ευρώ σε ημέτερους 4ον 55 εκ.ευρώ σε ΜΙΑ μόνο επένδυση απο πρόγραμμα 300 εκ.ευρώ για όλη την ελλάδα 5ον εισαγωγή και διακίνηση νοθευμένου ηλιέλαιου απο συγγενείς υπουργών 6ον εσκεμμένες εκτιμήσεις για δήθεν ζημιες σε μήλα και αχλάδια που απο 80 κιλά το στρέμμα τα εμφανιζαν 250 κιλά για να λεηλατήσουν τεράστια ποσά 7ον μαϊμού προγράμματα για βιολογικά προϊόντα ύψους 480 εκ. ευρώ (αναζητούνται άλλα 166 εκ.ευρώ για ανειλημμένες υποχρεώσεις του κράτους).
Ολα αυτά ενδεικτικά για το πως η ΝΔ εννοεί την διακυβέρνηση του κράτους...και πως την άσκησε.


i-reportergr



Read more...

ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΧΙΛΗΣ.


ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΧΙΛΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΠΛΗΞΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ....

vathiprasino

Read more...

Νέες χυδαιότητες για την Ελλάδα



Ξεπέρασε κάθε όριο η γερμανική χυδαιότητα , όπως φαίνεται στο βίντεο που ακολουθεί.
Πρόκειται για απόσπασμα από τη δημοφιλή εκπομπή «Harald Schmidt Show», που προβλήθηκε την Πέμπτη από το κανάλι «Das Erste», το οποίο ανήκει στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ





troktiko

Read more...

O KANTΑΦΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ 'ΑΠΙΣΤΗΣ' ΕΛΒΕΤΙΑΣ


Ρεπορτάζ: Mελίνα Χαριτάτου (απο ΕΘΝΟΣ Οnline)

Σε τζιχάντ κατά της Ελβετίας κάλεσε τους μουσουλμάνους ανά τον κόσμο ο Μουαμάρ Καντάφι κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας με... απρόβλεπτες συνέπειες για τις σχέσεις Λιβύης - Ευρώπης. Παρά το γεγονός ότι οι σχέσεις μεταξύ Τρίπολης και Βέρνης περνούν «δύσκολες ώρες» από το 2008, η κίνηση του Λίβυου ηγέτη ανεβάζει την ένταση στο «κόκκινο», με αποτέλεσμα πολλοί αναλυτές να προειδοποιούν ότι η κατάσταση κινδυνεύει να ξεφύγει από τον έλεγχο...


Σε ομιλία του κατά τη διάρκεια των εορτασμών της γέννησης του προφήτη Μωάμεθ, ο Καντάφι αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που έγινε στην Ελβετία για την ανέγερση νέων μιναρέδων. Επισημαίνοντας ότι είναι «εναντίον της Ελβετίας, της άπιστης που καταστρέφει τεμένη», ο Καντάφι υποστήριξε πως «κάθε μουσουλμάνος σε κάθε σημείο του κόσμου που συνεργάζεται με την Ελβετία είναι αποστάτης, είναι ενάντια στον Μωάμεθ, στον Θεό και στο Κοράνι». Τέλος, ο Λίβυος ηγέτης κάλεσε τους μουσουλμάνους ανά τον κόσμο σε τζιχάντ «με όλα τα μέσα».

Παρά το γεγονός ότι ο Καντάφι ανέφερε ως αφορμή για τζιχάντ το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελβετία (το 57,5% των Ελβετών τάχθηκε κατά της ανέγερσης επιπλέον μιναρέδων στη χώρα όπου λειτουργούν 200 τεμένη), είναι φανερό ότι η εξέλιξη δεν αποτελεί παρά το αποκορύφωμα στην προσωπική «βεντέτα» που έχει ξεσπάσει μεταξύ Τρίπολης και Γενεύης. Μετά τη σύλληψη του γιου του Καντάφι, Ανιμπαλ και της συζύγου του σε ξενοδοχείο της Γενεύης, το 2008, με την κατηγορία ότι κακομεταχειρίστηκαν το υπηρετικό τους προσωπικό, η Τρίπολη συνέλαβε δύο Ελβετούς επιχειρηματίες για παραβίαση της βίζας τους.

«Μαύρη λίστα»

Λίγους μήνες αργότερα η Ελβετία φέρεται να κατάρτισε μια «μαύρη λίστα», στην οποία συμπεριλαμβάνονται 186 Λίβυοι (μαζί και ο Μουαμάρ Καντάφι), στους οποίους απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα.

Η απάντηση της Τρίπολης ήταν να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα σε όσους πολίτες προέρχονται από τη ζώνη της Σένγκεν θέτοντας σε κίνδυνο την αναπτυσσόμενη επιχειρηματική δραστηριότητα αρκετών χωρών της ΕΕ.

Η νεολαία Λεπέν αντέγραψε την αφίσα με τους μιναρέδες
«Εκλεψε» τους Ελβετούς ακροδεξιούς

Την παραμικρή αλληλεγγύη δεν δείχνουν οι Ελβετοί ακροδεξιοί στο «αδελφό» κόμμα του Λεπέν! Απειλούν μάλιστα να το πάνε στα δικαστήρια, επειδή... αντέγραψε φόρα παρτίδα την πασίγνωστη αντι-ισλαμική αφίσα με τους μιναρέδες (η οποία καταγγέλθηκε για το ξενοφοβικό της μήνυμα, αλλά έκανε μια χαρά τη δουλειά της σε ό,τι αφορά το δημοψήφισμα του περασμένου φθινοπώρου). Η αλήθεια είναι πως η νεολαία του «Εθνικού Μετώπου» εγκαλείται για πλήρη έλλειψη φαντασίας. Εν όψει των περιφερειακών εκλογών του Μαρτίου, τα μέλη της σχεδίασαν μια αφίσα με τη Γαλλία να έχει καλυφθεί από την πρασινόλευκη αλγερινή σημαία και την έκτασή της διάστικτη από αιχμηρούς μιναρέδες σαν βαλλιστικούς πυραύλους. Η μόνη διαφορά είναι ότι το «Στοπ στους μιναρέδες» έχει αντικατασταθεί από το σύνθημα «Οχι στον ισλαμισμό», με υπότιτλο: «Η νεολαία μαζί με τον Λεπέν». Κοινό στοιχείο η «σκοτεινή» μουσουλμάνα με τη μπούρκα. «Είναι κλοπή! Εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με τους Γάλλους εθνικιστές», είπε στην ελβετική «Λα Λιμπερτέ» ο αντιπρόεδρος του ελβετικού κόμματος UDC, Γιαν Περέν.

/fimotro

Read more...

Ο ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ





fimotro

Read more...

Νεολαία ΠΑΣΟΚ Πολιτική Εκδήλωση




Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ στην πρώτη της πολιτική εκδήλωση για το νέο χρόνο με τίτλο:

«Οικονομική Διπλωματία και Πράσινη Ανάπτυξη, στην πρώτη γραμμή της Ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00, στο ξενοδοχείο Athens Imperial (Πλατεία Καραϊσκάκη), με κεντρικό ομιλητή τον υφυπουργό Εξωτερικών Σπύρο Κουβέλη.

stoxasmos

Read more...

Προς γερμανικά δάνεια με σφραγίδα Μέρκελ

Στην Αθήνα ο Josef Ackermann της Deutsche Bank

Στην Αθήνα, βρίσκεται απο την Πέμπτη, ο επικεφαλής της Γερμανικής Τράπεζας Deutsche Bank, κ. Josef Ackermann, ο οποίος είχε επαφές με τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Οικονομίας αλλά και την διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας.

Όπως έλεγε Έλληνας τραπεζίτης, η έλευση του Ackermann ενδεχομένως να σχετίζεται και με μια πρόταση που κομίζει η γερμανική τράπεζα, ύστερα από εντολή φυσικά της γερμανικής κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, επειδή δεν μπορεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να χορηγήσει δάνειο στο ελληνικό Δημόσιο, την δουλειά φαίνεται ότι μπορεί να αναλάβει μια ιδιωτική τράπεζα η οποία δύναται να χορηγήσει δάνειο 20-25 δισ. ευρώ, εν όψει της αναχρηματοδότησης των ομολόγων που λήγουν τον Απρίλιο – Μάιο.

Εξάλλου, μια τέτοια λύση είναι ενδεδειγμένη διότι η Ευρώπη "αποφεύγει" και ενδεχόμενα αιτήματα από Πορτογαλία- Ισπανία, οι οποίες σε διαφορετική περίπτωση θα κατέφευγαν στην ΕΚΤ.

Η λύση, όμως, της χορήγησης δανείου από την Deutsche Bank προϋποθέτει το εξής, όπως λέει Έλληνας τραπεζίτης: μια εντολή από την γερμανική κυβέρνηση με παροχή εγγύησης από το Γερμανικό Δημόσιο, δηλαδή την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Όπως καταλαβαίνουμε, η αποστολή του Ελβετού στην καταγωγή τραπεζίτη είναι ίσως να κομίσει και μήνυμα από την γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να λυθεί το θέμα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την ίδια ώρα, το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο δηλώσεις Γερμανού βουλευτή, αναφέρει ότι η κρατική γερμανική KFW εξετάζει να αγοράσει ελληνικά ομόλογα αξίας 5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Όλα αυτά όταν δημοσίευμα των Financial Times Deutschland εμφανίζει ως απρόθυμες τις γερμανικές τράπεζες να συμμετάσχουν σε μία νέα έκδοση του ελληνικού Δημοσίου.

Εξάλλου, με καθυστέρηση μιας εβδομάδας και πλέον, αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται σε νέες θέσεις short –ποντάρουν στην πτώση - που έχουν αναλάβει hedge fund εναντίον του ευρώ.
protothema.gr

Read more...

52,3% κρίνει αποτελεσματική τη διαχείριση της κρίσης

Θετική η αξιολόγηση της κοινής γνώμης για τις επιδόσεις της κυβέρνησης στην οικονομία παρά τα έκτακτα μέτρα, δείχνει δημοσκόπηση της Τothepoint για τα ΝΕΑ του Σαββάτου. Θετικά κρίνουν την κυβέρνηση οι Έλληνες και για την εξωτερική πολιτική. Αρνητικές οι γνώμες για ανεργία, ασφαλιστικό, αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και κοινωνική πολιτική. "Φτωχές" οι επιδόσεις για την ΝΔ στα ίδια ζητήματα, με πρώτη την ανεργία και δεύτερο το ασφαλιστικό.

Σύμφωνα με την έρευνα ποσοστό 52,3% κρίνει "μάλλον αποτελεσματική ή αποτελεσματική" την αντιμετώπιση της οικονομικής κατάστασης της χώρας από την κυβέρνηση, ενώ το 42,3% την κρίνει "μάλλον αναποτελεσματική ή αναποτελεσματική". Όσον αφορά το χειρισμό των θεμάτων εξωτερικής πολιτικής, ποσοστό 45,2% εκφράζουν θετική γνώμη, ενώ 33,4% αρνητική και μάλλον αρνητική.

Μεγαλύτερα ποσοστά αρνητικών και μάλλον αρνητικών αξιολογήσεων έναντι των θετικών συγκεντρώνει η κυβέρνηση σε κοινωνική πολιτική (θετικά κρίνεται από το 41,7%, αρνητικά από ποσοστό 46,5%), ασφάλεια του πολίτη (θετικά από 39,1%, αρνητικά από το 52,8%) και ασφαλιστικό (θετικά 31,8%, αρνητικά κατά 53,3%).

Τις αρνητικότερες επιδόσεις έχει η κυβέρνηση όσον αφορά την ανεργία, με το 70,9% να την κρίνει "αναποτελεσματική και μάλλον αναποτελεσματική" και μόνο 21,4% να την κρίνει "αποτελεσματική και μάλλον αποτελεσματική" στην αντιμετώπισή της.

Ως προς την αξιολόγηση της ΝΔ, τις πλέον αρνητικές γνώμες συγκεντρώνει η αξιωματική αντιπολίτευση στον τομέα της ανεργίας, όπου κρίνεται ως "αναποτελεσματική ή μάλλον αναποτελεσματική" από το 76,2% των ερωτηθέντων. Μόνο 16,8% κρίνουν "αποτελεσματική και μάλλον αποτελεσματική" την πολιτική της για την ανεργία.

Ως προς το φλέγον θέμα της οικονομίας, αρνητική γνώμη για την οικονομική πολιτική της ΝΔ έχει το 71,1% των ερωτηθέντων, ενώ φτωχές είναι οι επιδόσεις και στην εξωτερική πολιτική, με το 59,3 % να κρίνει την εκεί πολιτική της επίσης ως "αναποτελεσματική ή μάλλον αναποτελεσματική".

Αρνητικές επιδόσεις συγκεντρώνει η ΝΔ και στην πολιτική της για το ασφαλιστικό, με 72,7% να την κρίνουν "αναποτελεσματική ή μάλλον αναποτελεσματική" και μόνο 19,1% να την κρίνει θετικά. Ως προς την ασφάλεια του πολίτη, ποσοστό 71,3% κρίνουν μη αποτελεσματική την πολιτική της ΝΔ και ως προς την κοινωνική πολιτική την ίδια άποψη έχει το 69,4%.

Αξιολόγηση των θεσμών

Η δημοσκόπηση καταγράφει επίσης την εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης στους θεσμούς, με "εντυπωσιακό" αποτέλεσμα ότι την πρώτη θέση κατέχει ο στρατός. Τα συνδικάτα, τα κόμματα και τα ΜΜΕ συγκεντρώνουν εξαιρετικά αρνητικά ποσοστά εμπιστοσύνης.

Αναλυτικά, "μεγάλη ή απόλυτη εμπιστοσύνη" έχει ποσοστό 57,5% των ερωτηθέντων στο στρατό. Δεύτερη έρχεται η κυβέρνηση, με ποσοστό εμπιστοσύνης στο 40.3%, τρίτη η Εκκλησία με 38,4%, τέταρτη η Δικαιοσύνη με 34,6% (ποσοστό 36,1% έχει "καθόλου ή λίγη εμπιστοσύνη στο θεσμό) και πέμπτο το Κοινοβούλιο με 30% (στο οποίο δεν έχει εμπιστοσύνη το 37,5%).

Ακολουθούν, οι ΜΚΟ (τις οποίες δεν εμπιστεύονται το 39,2%), τα ΜΜΕ (τα οποία δεν εμπιστεύονται το 59,8%), τα κόμματα (δεν τα εμπιστεύονται το 52,7%) και τα συνδικάτα (δεν τα εμπιστεύεται ποσοστό 56,3%).

Ταυτότητα της έρευνας

Η έρευνα διεξήχθη πανελλαδικά σε δείγμα 1.596 ατόμων από τις 11/2 ως τις 20/2.
.nooz.gr

Read more...

47 νεκροί από 8,8 R στη Χιλή - Τσουνάμι κοντά στο επίκεντρο

Ισχυρότατη σεισμική δόνηση, μεγέθους 8,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη Χιλή, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο. Το επίκεντρο εντοπίζεται 90 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Κονσεπσιόν - μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Χιλής με πληθυσμό περίπου 670.000 κατοίκων - και σε βάθος 55 χιλιομέτρων.

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του σεισμού που έπληξε την περιοχή Κονσεπσιόν, στο κέντρο της Χιλής, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της χώρας, Μισέλ Μπασελέτ.

Ο σεισμός έχει προκαλέσει τσουνάμι, το οποίο μπορεί να αποβεί καταστροφικό στις περιοχές κοντά στο επίκεντρο. "Οι παρατηρήσεις για το επίπεδο της θάλασσας δείχνουν ότι έχει ενεργοποιηθεί ένα τσουνάμι. Μπορεί να είναι καταστροφικό κατά μήκος των ακτών κοντά στο επίκεντρο του σεισμού και θα μπορούσε να απειλήσει πιο απομακρυσμένες ακτές", αναφέρει στην ιστοσελίδα του το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό.

Στο Τόκιο εξάλλου, η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε για τον κίνδυνο τσουνάμι στις ακτές του Ειρηνικού, μετά τον σεισμό που έγινε στη Χιλή.

Νωρίτερα, το Κέντρο ανακοίνωσε ότι υπάρχει κίνδυνος να εκδηλωθεί τσουνάμι - εκτός από τις ακτές της Χιλής και του Περού - και στην Κολομβία, τον Παναμά, την Κόστα Ρίκα και την Ανταρκτική. "Ένας σεισμός τέτοιου μεγέθους μπορεί να ενεργοποιήσει ένα καταστροφικό τσουνάμι, που μπορεί να πλήξει τις ακτές κοντά στο επίκεντρο, μέσα σε λίγα λεπτά και πιο απομακρυσμένες ακτές, σε λίγες ώρες", ανακοίνωσε το Κέντρο.

Από τον σεισμό προκλήθηκαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε τμήματα της χιλιανής πρωτεύουσας Σαντιάγο. Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες και το Ίντερνετ έχουν διακοπεί. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στο Reuters, η ισχυρή δόνηση ταρακούνησε τα κτίρια στην πρωτεύουσα για χρονικό διάστημα από 10 ως 30 δευτερόλεπτα. Το πρακτορείο μεταφέρει εικόνες από την πρωτεύουσα, με ανθρώπους να τρέχουν έξω από τα σπίτια, έντρομοι.

Σημειώνεται ότι ο μεγαλύτερος σεισμός που έχει πλήξει τη χώρα τον 20ο αιώνα ήταν το 1960, όταν σεισμός 9,5 Ρίχτερ με επίκεντρο την πόλη της Βαλντίβια, στοίχισε τη ζωή 1.655 ανθρώπων.
Πρώτες εικόνες από την τηλεόραση της Χιλής



Η είδηση όπως μεταδόθηκε από το CNN


nooz.gr

Read more...

Όλα τριγύρω αλλάζουν και …( στην ΕΡΤ ) όλα τα ίδια μένουν...



Γράφει ο Λυσίας
Κοιτάζω εκείνον τον κατάλογο με τις αμοιβές των ακριβοπληρωμένων golden boys, που είχε δημοσιεύσει το blog μας και με έκπληξη, διαπιστώνω, πως εκτός από 6-7 άτομα που αποχώρησαν αυτοβούλως, όλοι οι άλλοι, εξακολουθούν να είναι στην ΕΡΤ και να αμείβονται αδρά, όπως και πριν. Από τον Τζόνη Καλημέρη και τον Αντώνη Ανδρικάκη, τους ελάχιστους αυτούς, για τις δυσανάλογα τεράστιες αποδοχές τους, έως την Μπίλιω και την Μαργαρίτα Μυτιληναίου. Παρά τις...


εξαγγελίες και τις δεσμεύσεις του κ. Γερουλάνου. Παρά και τη δέσμευση του κ. Παπακωνσταντίνου, για ένα συγκεκριμένο πλαφόν αμοιβών.
Ρε μας δουλεύετε όλοι ομαδικά; Έχετεαγκαλιάσει τα τσιράκια του Ρουσσόπουλου και δεν λέτε να χαλαρώσετε τον εναγκαλισμό σας;
Κοριούς θα βγάλετε… Όπα, ρε χαλαρώστε….
Κι άλλοι έχουν αγαπήσει, δεν κάνανε όμως έτσι. Τι πράγματα είναι αυτά; Θα σας πάρει χαμπάρι και ο Λαζόπουλος και δεν θα σας ξεπλένει, ούτε ο …Ιορδάνης ποταμός.
Κύριε Παπανδρέου, κάποιοι μας δουλεύουν! Αν δεν το έχετε πάρει χαμπάρι, σας το επισημαίνουμε εμείς.
Πέντε μήνες τώρα και οι golden μισθοί, συνεχίζουν να βασιλεύουν στο ηλιοβασίλεμα της Αγ. Παρασκευής. Τίποτα δεν έχει αλλάξει στην ΕΡΤ. Και πώς να αλλάξει, με αυτό το «ακατοίκητο» που το κρίνατε ως …κατοικήσιμο και του αναθέσατε και την ΕΡΤ. Εκτός του Τουρισμό. Την Ελούντα δηλαδή, που πηγαίνει για τα SPA του.
Κύριε Πρωθυπουργέ, μας δουλεύουν. Και από πάνω, μας ζητάτε την κατανόησή μας, για να μας πάρετε και το σώβρακο… Δηλαδή εμείς ξεβράκωτοι και οι αργόσχολοι της ΕΡΤ, ντυμένοι στα βελούδα; Και στα κόκκινα σατέν;
Με την ανικανότητα του Υπουργού σας, στα να μαζέψει το μπάχαλο, συμφωνείτε;
Ή μήπως, σαν και εμάς, περιμένετε και σεις τον ανασχηματισμό, για να στείλετε τον κ. Γερουλάνο, να κάνει περισσότερα SPA που προφανώς τα έχει ανάγκη.
Επιτέλους πάρτε θέση.
Κάθε μέρα, φεύγουν εκατομμύρια ευρώ με όλους αυτούς τους άσχετους, που κατοικοεδρεύουν στην Αγ. Παρασκευή.


ΛΥΣΙΑΣ
kafeneio-gr.blogspot




Read more...

Στο επίκεντρο των "ισχυρών" η ελληνική κρίση ...


Στο επίκεντρο τoυ "τριγώνου" Ουάσιγκτον, Βερολίνο και Λονδίνο βρέθηκε την Παρασκευή η Ελλάδα.
Με σχετική πρωτοβουλία που ανέλαβε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, συζήτησε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης την κρίση του χρέους της Ελλάδας με το Βρετανό πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.
Σε μήνυμα που διάβασε, και φάνηκε σαν προτροπή βοήθειας της χώρας μας από την ΕΕ, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκιμπς, δήλωσε ότι "οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν πως...

η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί και θα δράσει κατάλληλα προκειμένου να διασφαλίσει μία αποτελεσματική απόκριση στην κρίση της Ελλάδας".

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε πως η μη εξάπλωση των πυρηνικών όπλων και το Αφγανιστάν ήταν τα άλλα θέματα που απασχόλησαν τη διάσκεψη.

Υπενθυμίζεται ότι η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ απηύθυνε την Παρασκευή πρόσκληση στον έλληνα πρωθυπουργό να επισκεφθεί το Βερολίνο μια μέρα μετά την αντίστοιχη κίνηση του προέδρου των ΗΠΑ για επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στην Ουάσιγκτον στις 9 Μαρτίου.
Μέχρι το Κογκρέσο η ελληνική οικονομική κρίση

Νωρίτερα την Παρασκευή, η Δημοκρατική βουλευτής από τη Νέα Υόρκη, Κάρολιν Μαλόνι, με επιστολή της στον επικεφαλής της Επιτροπής Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών της Βουλής ζητά την πραγματοποίηση ακροάσεων για τους αμερικανικούς οικονομικούς οργανισμούς που είναι εμπλεκόμενοι σε στοιχεία για την κρίση του χρέους που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα.
Αναβάθμιση του ΔΝΤ με το βλέμμα στην Ευρωζώνη;

Στο μεταξύ, αναβάθμιση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προκειμένου να αναλάβει ένα νέο "εποπτικό όσο και παρεμβατικό ρόλο" μεγάλης κλίμακας, διεθνώς, επιθυμεί ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του, Ντομινίκ Στρος-Καν.

Μιλώντας την Παρασκευή στην Ουάσινγκτον στην "Επιτροπή του Μπρέτον Γουντς" ανήγγειλε ότι θέλει το ΔΝΤ στο άμεσο μέλλον "να ανιχνεύει έγκαιρα τους δυνητικούς συστημικούς κινδύνους" για τη διεθνή οικονομία, εποπτεύοντας πλέον όχι, μόνον, την οικονομία ενός ορισμένου κράτους, "αλλά, εν ανάγκη, εποπτεύοντας μια ομάδα κρατών (μίας γεωγραφικής 'ζώνης') και "παρεμβαίνοντας εκεί, για να αποσοβήσει εν τη γενέσει τους κινδύνους" αυτούς.
skai.gr

nonews-news


Read more...

Συμφωνία για δάνειο 22 δισ. ευρώ...


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ Δ. ΚΑΡΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ
Με δέσμευση για νέα μέτρα 4 δισ. «έκλεισε» η γαλλογερμανική βοήθεια...
Το τηλεφώνημα του επιτρόπου Όλι Ρεν αρχικά στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και στη συνέχεια στον Γιώργο Παπανδρέου, η καθοριστική τηλεφωνική παρέμβαση της Άνγκελας Μέρκελ στον Πρωθυπουργό καισυμπληρωματικά- το τηλεφώνημα του Νικολά Σαρκοζί στο Μέγαρο Μαξίμου, «έκλεισαν» το παζάρι της Αθήνας με τους Ευρωπαίους εταίρους, το οποίο προβλέπει άγρια λιτότητα από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης και εγγύηση για τον απρόσκοπτο δανεισμό της χώρας τους επόμενους μήνες, ύψους περίπου 22 δισ. ευρώ.
Η συμφωνία για να ολοκληρωθεί πέρασε από...

όλες τις φάσεις μιας έντονης διαπραγμάτευσηςκορυφώθηκε όμως με την άφιξη των Ευρωπαίων ελεγκτών στην Αθήνα, την περασμένη Δευτέρα, οι οποίοι μάλιστα συνοδεύονταν από εκπροσώπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Την Τρίτη, με το «καλημέρα», οι άνθρωποι της Κομισιόν απαίτησαν από τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Γιώργο Ζαννιά, πρόσθετα μέτρα και μάλιστα τουλάχιστον 3 δισ. Ο κ. Ζαννιάς αντέδρασε έντονα υποστηρίζοντας ότι το επιχείρημα περί μεγαλύτερης ύφεσης της χώρας από το αναμενόμενο δεν επαρκεί, κυρίως όταν δεν έχει στοιχειοθετηθεί επισήμως - καθώς οι κοινοτικοί κατέφθασαν θεωρώντας δεδομένο πως η ανάπτυξη της Ελλάδας θα κινηθεί στο-1,5% με -2,0%, αντί του αναμενόμενου-0,3%. Η συμφωνία. Στη συνέχεια, οι τεχνοκράτες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πραγματοποίησαν τους ελέγχους στα υπουργεία και τις υπηρεσίες- κι εκεί διαπίστωσαν πως το Πρόγραμμα Σταθερότητας δεν «περπατάει» καθόλου, ούτε αποδίδει τα υπεσχημένα. Οπότε προσέτρεξαν στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, λέγοντας πως υπάρχει πολύ μεγαλύτερη «τρύπα» στον προϋπολογισμόκαι ότι ο στόχος της μείωσης του ελλείμματος κατά 4% το 2010 δεν πρόκειται να επιτευχθεί εάν δεν ληφθούν πρόσθετα μέτρα της τάξης των 3,5-5 δισ. ευρώ. Όπως είπαν χαρακτηριστικά, «ο πρωθυπουργός σας έκανε ανακοινώσεις στις 2 Φεβρουαρίου. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σάς στήριξε πολιτικά στις 11 Φεβρουαρίου. Πλησιάζει ο Μάρτιος και δεν έχει εφαρμοστεί τίποτε».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου φάνηκε πολύ πιο διαλλακτικός από τον κ. Ζαννιά- αλλά απέφυγε να δεσμευθεί. Οπότε η σκυτάλη πέρασε σε υψηλότερο πολιτικό επίπεδο- ο Όλι Ρεν κάλεσε από τις Βρυξέλλες τον Πρωθυπουργό, εξηγώντας του ότι τα πρόσθετα μέτρα ύψους άνω των 3,5 δισ. αποτελούν το ελάχιστο για να υπάρξει ευρωπαϊκή εγγύηση του ελληνικού δανεισμού. Ο κ. Παπανδρέου, όπως είναι φυσικό, ζήτησε σαφέστερες δεσμεύσεις για αυτές τις «εγγυήσεις»- οπότε δεν άργησε να έρθει και το τηλεφώνημα της κ. Μέρκελ, με το οποίο υποβλήθηκε και η πρόσκληση προς τον πρωθυπουργό να επισκεφθεί το Βερολίνο στις 5 Μαρτίου. Όπως αφήνουν να διαρρεύσει συνεργάτες του Γερμανού υπουργού Οικονομικών κ. Σόιμπλε, στον πυρήνα της στήριξης προς την Ελλάδα θα βρίσκεται η γερμανική κρατική τράπεζα ΚfW, η οποία είτε θα αγοράσει ελληνικά ομόλογα είτε θα εγγυηθεί για να αγοράσουν άλλες τράπεζες τα ελληνικά ομόλογα, με ένα επιτόκιο της τάξεως των 110-120 μονάδων βάσης.

Τραπεζικές πηγές έλεγαν ότι κατά πάσα πιθανότητα στο σχέδιο αυτό- που βασικό στόχο έχει να προφυλάξει την έκθεση γερμανικών τραπεζών στα ομόλογα χωρών του Νότου της Ευρώπης, ύψους 600 δισ.θα

συμπράξει κι ο κρατικός γαλλικός κολοσσός Caisse des Depots, καθώς εξαρχής Παρίσι και Βερολίνο έχουν αποφασίσει πως η κρίση στην ευρωζώνη θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από κοινού από τον πάλαι ποτέ γαλλογερμανικό άξονα. Έτσι, άλλωστε, εξηγείται και το τηλεφώνημα που φέρεται να έκανε στο Μέγαρο Μαξίμου και ο Νικολά Σαρκοζί.

Κατόπιν αυτού, ο πρωθυπουργός έδωσε στον κ. Παπακωνσταντίνου το «πράσινο φως» για να δεχθεί τις υποδείξεις των ελεγκτών της Κομισιόν για πρόσθετα μέτρα ύψους 4 δισ. Επισήμως, το σχέδιο για την εγγύηση του ελληνικού δανεισμού δεν πρόκειται να ανακοινωθεί άμεσα με λεπτομέρειες. Ωστόσο, ο Όλι Ρεν, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα θα ανακοινώσει ότι «το σχέδιο υπάρχει» - έτσι ώστε και η ελληνική κοινή γνώμη να μπορέσει να «χωνέψει» τα σκληρά μέτρα. Τα τελευταία, θα προσδιοριστούν απευθείας από τον κ. Παπακωνσταντίνου και τον επίτροπο, αλλά όπως έλεγαν κοινοτικές πηγές, «από τη στιγμή που η Αθήνα έχει αποδεχθεί πως πρέπει να είναι ριζικά και σε αυτό το ύψος, είναι λίγο πολύ μονόδρομος το τι μπορεί να γίνει». Οι ίδιες προσέθεταν ότι και να ήθελε ο κ. Ρεν, δεν θα μπορούσε να μιλήσει επακριβώς για το σχέδιο, δεδομένου ότι δεν είναι στα χέρια της Επιτροπής, αλλά στα χέρια της κ. Μέρκελ και του κ. Σαρκοζί.


Αγορά ελληνικών ομολόγων από τη Γερμανία

ΗΓερμανία εξετάζει το ενδεχόμενο αγοράς ελληνικών ομολόγων μέσω του κρατικού τραπεζικού ομίλου ΚfW. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος όμιλος επεξεργάζεται μέτρα τα οποία εντάσσονται σε ευρύτερο ευρωπαϊκό σχέδιο διάθεσης προς την Ελλάδα 25 δισ. ευρώ σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη. Αυτό δήλωσαν χθες τέσσερις Γερμανοί βουλευτές στο οικονομικό δίκτυο Βloomberg. Ακόμη τόνισαν ότι, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί απόφαση, η αγορά ελληνικών ομολόγων από τον ΚfW με την υποστήριξη γερμανικών κυβερνητικών εγγυήσεων θα είναι ένα έκτακτο μέτρο. Ανέφεραν μάλιστα ότι το μερίδιο της Γερμανίας σε ενδεχόμενη διάσωση της Ελλάδας θα είναι περίπου 5 δισ. ευρώ, δηλαδή το 1/5 της ευρωζώνης συνολικά.
NEA

/nonews-news


Read more...

Αποδέχθηκε το β' πακέτο ο Γιώργος και βλέπει Μέρκελ...


ΠΡΟΣΚΛΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 4 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΜΕΤΑΒΕΙ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ
Της ΚΥΡΑΣ ΑΔΑΜ
Υστερα από πρόσκληση της Γερμανίδας καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου μεταβαίνει στο Βερολίνο για συνομιλίες την προσεχή Παρασκευή, σε μια τελική προσπάθεια να αποκατασταθεί και στο υψηλότατο ευρωπαϊκό επίπεδο η αρραγής πολιτική εικόνα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της ευρωζώνης, μετά την πλήρη αποδοχή από ελληνικής πλευράς και των νέων βαρύτατων πρόσθετων οικονομικών μέτρων.

Η καθοριστική αυτή συνάντηση Μέρκελ-Παπανδρέου οριστικοποιήθηκε, αφού...

προηγουμένως η ελληνική κυβέρνηση αποδέχθηκε πλήρως όλα τα πρόσθετα βαρύτατα οικονομικά μέτρα στα οποία επέμειναν η Κομισιόν και η ευρωζώνη, τα οποία θα επισημοποιηθούν και κατά την επίσκεψη του αρμόδιου οικονομικού επιτρόπου Ολι Ρεν στην Αθήνα την προσεχή εβδομάδα μέχρι την Παρασκευή.

Γλυκόλογα

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η γερμανική στάση απέναντι στην Ελλάδα άλλαξε μόλις προχθές, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης των κοινοτικών επιθεωρητών στην Αθήνα και την οριστικοποίηση των πρόσθετων μέτρων. Η κ. Μέρκελ για πρώτη φορά σε συνέντευξή της αναφέρθηκε με «γλυκά λόγια» στην Ελλάδα, «χαρίζοντας» την πολιτική εμπιστοσύνη της και δεν αντέδρασε στις ελληνικές τορπίλες περί των γερμανικών αποζημιώσεων.

Επιπροσθέτως, ιδιαίτερης σημασίας για τη μέθοδο που θα επιλεγεί και τον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιηθεί ο άμεσος δανεισμός της Ελλάδας, αποτελεί η επίσκεψη χθες στην Αθήνα του προέδρου της γερμανικής τράπεζας Ακερμαν στην Αθήνα για συναντήσεις με τον πρωθυπουργό και τον κ. Παμπούκη.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με τις πληροφορίες, βρίσκεται η προοπτική είτε κοινοπρακτικού δανείου με εγγύηση του γερμανικού δημοσίου, ή ομάδας τραπεζών, είτε η έκδοση ελληνικού ομολόγου με την εγγύηση ξένων τραπεζών.

Αναστάτωση

Η αναμονή την Πέμπτη το βράδυ της οριστικοποίησης της συνάντησης με την κ. Μέρκελ προκάλεσε προς στιγμήν αναστάτωση στην κυβέρνηση, καθώς η πολυαναμενόμενη πρόσκληση του Αμερικανού προέδρου κ. Ομπάμα προς τον κ. Παπανδρέου στην Ουάσιγκτον συνέπεσε αρχικά με την προγραμματιζόμενη συνάντηση Παπανδρέου - Μέρκελ στο Βερολίνο στις 9 Μαρτίου. Η ελληνική πλευρά έδειξε κατ' αρχήν διάθεση να αναβάλει χρονικώς τη συνάντηση στον Λευκό Οίκο για να προλάβει την άκρως σημαντική για την ελληνική οικονομία συνάντηση με την κ. Μέρκελ.

Τελικώς η συνάντηση στο Βερολίνο οριστικοποιήθηκε για την Παρασκευή 5 Μαρτίου, τέσσερις ημέρες πριν από αυτήν του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με ελληνικές κυβερνητικές πηγές, η πρόσκληση της κ. Μέρκελ έγινε πριν από περίπου 10 ημέρες.

Με Ομπάμα

Το αποτέλεσμα της συνάντησης με την κ. Μέρκελ θα επηρεάσει εν πολλοίς και τη συνάντηση Παπανδρέου-Ομπάμα. Μια ελληνική κυβέρνηση απαλλαγμένη από το βάρος του «αδύναμου κρίκου» της ευρωζώνης και με τα δανεικά «καθ' οδόν», θα αντιμετωπίσει διαφορετικά τον κ. Ομπάμα στην πρώτη ουσιαστική συνάντηση Αθήνας-Ουάσιγκτον εδώ και αρκετό καιρό.

Η Αθήνα βεβαίως επιθυμεί να συζητήσει (ξανά) με τον Λευκό Οίκο τα ανοιχτά θέματά της με την ΠΓΔΜ, την Τουρκία και το θέμα της Κύπρου. Η αμερικανική πλευρά αντιθέτως έχει το πάγιο αίτημά της για την αύξηση της συνεισφοράς της Ελλάδας σε ανθρώπινο δυναμικό στο Αφγανιστάν. *
enet.gr

nonews-news


Read more...

Οι εφημερίδες σήμερα...



Ρεπορτάζ : Γιάννης Αντύπας

Κορυφώνεται η αγωνία για τα δημοσιονομικά της Ελλάδας. Τις τελευταίες ημέρες έχει πάρει φωτιά ο άξονας Αθήνας - Βερολίνου, καθώς πέραν της επικείμενης επίσκεψης του Γ. Παπανδρέου στη γερμανική πρωτεύουσα, βρέθηκε χθες στην Αθήνα ο ισχυρός άνδρας της Ντόιτσε Μπανκ, Γ. Ακερμαν. Ο στόχος είναι ένας: να προσδιοριστεί η πρακτική μορφή που θα πάρει η πολιτική... στήριξη της χώρας μας. «Να δανειζόμαστε και εμείς όπως και οι εταίροι μας», είναι η φράση που χρησιμοποιεί ο Γ. Παπανδρέου.
Κρίσιμος είναι ο ρόλος του Ζ.Κλ. ΤρισέΣε «αντάλλαγμα» η χώρα μας φαίνεται να έχει αποδεχθεί πλήρως την ανάγκη για επιπλέον πακέτο μέτρων από 4 έως 5 δισ. ευρώ, αλλά δεν έχει εξασφαλίσει το ΟΚ των εταίρων της ότι δεν θα της ζητήσουν και άλλα και, το σημαντικότερο, πως θα μετατρέψουν την πολιτική στήριξη σε οικονομική.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελλάδα αποδέχεται την αύξηση στον ΦΠΑ, την αύξηση στους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης (καύσιμα, ποτά, τσιγάρα) και φαίνεται να συζητά πλέον και τον 14ο μισθό! Θα πρέπει όμως να είναι σαφές ότι από εκεί και πέρα οι εταίροι της θα τη στηρίξουν χωρίς άλλες προϋποθέσεις.
Η διαπραγμάτευση θα γίνει στο ανώτερο δυνατό επίπεδο. Στις 5 Μαρτίου ο Γ. Παπανδρέου θα βρίσκεται στο Βερολίνο προσκεκλημένος της Ανγκ. Μέρκελ. Μέχρι τότε δεν αποκλείεται ο Ελληνας πρωθυπουργός να έχει νέες επαφές με τον Ν. Σαρκοζί και τον Χ. Λ. Θαπατέρο. Στα ραντεβού αυτά θα κλείσει ή θα χαλάσει η συμφωνία που επιδιώκουν όλες οι πλευρές. Κρίσιμος είναι και ο ρόλος του Ζ.-Κλ. Τρισέ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Σύμφωνα με τους επιτελείς του πρωθυπουργού, είναι ο φορέας της πιο σκληρής γραμμής μαζί με τον Ο. Ρεν (σ.σ.: θα βρίσκεται τη Δευτέρα στην Αθήνα) και τον Μ. Μπαρόζο.
Η άφιξη του Γερμανού τραπεζίτη και τα διαδοχικά ραντεβού που είχε με τον Χ. Παμπούκη, τον Γ. Παπακωνσταντίνου και τον πρωθυπουργό πυροδότησαν σενάρια για αγορά ελληνικών ομολόγων αξίας 15 δισ. ευρώ.
Μόλις οι επιτελείς του πρωθυπουργού είδαν τις σχετικές αναφορές σε οικονομικά sites, έδωσαν ρητή εντολή στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γ. Πεταλωτή, να τηλεφωνήσει στους πολιτικούς συντάκτες και να προβεί σε κατηγορηματική διάψευση. Για πολλούς, βέβαια, πρόκειται για «επαγγελματική διάψευση», καθώς είναι προφανές ότι οι εξελίξεις βρίσκονται σε οριακό σημείο.
Σκληρό παζάρι
Τα σενάρια και τα ανταλλάγματα στις διαπραγματεύσεις
Η Αθήνα εμφανίζεται διατεθειμένη να πάρει επιπλέον μέτρα, θέλει όμως διαβεβαιώσεις πως δεν θα ακολουθήσει νέος κύκλος πιέσεων. Αντίθετα, επιθυμεί να διασφαλίσει ότι η Ενωση θα βοηθήσει την Ελλάδα να δανειστεί με πολύ μικρότερα από τα σημερινά spreads. Τα σενάρια για το πώς μπορεί να γίνει αυτό είναι πολλά. Από εγγυήσεις μέχρι ευρωομόλογα και αγορά ελληνικών ομολόγων από κράτη ή τράπεζες της Ευρωζώνης. Το «αντάλλαγμα», βέβαια, θα είναι βαρύ.
Οι εταίροι ζητούν μικρότερο κράτος (σ.σ.: δηλαδή απολύσεις), θέτουν θέμα μονιμότητας και κλειστών επαγγελμάτων, αμφισβητούν ακόμη και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Μιλούν για αυξημένα όρια ηλικίας και δεν κατανοούν την ελληνική ιδιαιτερότητα του 14ου μισθού. Από εκεί και πέρα, ο Γ. Παπανδρέου θα επιδιώξει στις συναντήσεις που θα έχει, να αναπτύξει η Ενωση έναν πάγιο μηχανισμό διαχείρισης δημοσιονομικών κρίσεων και αντιμετώπισης κερδοσκοπικών επιθέσεων.
Η γραμμή του πρωθυπουργού είναι ότι «δεν μπορεί οι αγορές να είναι πάνω από τα κράτη». Οι συνεργάτες του έχουν ετοιμάσει ένα πλήρες κείμενο με τα «παιχνίδια» μεταξύ οικονομικών οίκων και κυβερνήσεων που έχουν δημιουργήσει τις φούσκες που απειλούν την παγκόσμια οικονομική σταθερότητα. Ειδικότερα με τη Γερμανία, όπου ο Γ. Παπανδρέου θα βρίσκεται στις 5 Μαρτίου, οι χειρισμοί που θα απαιτηθούν είναι λεπτοί. Ο λόγος δεν είναι βέβαια οι γερμανικές αποζημιώσεις, αλλά η αίσθηση πως το Βερολίνο ωφελείται από το φθηνό ευρώ, καθώς στηρίζει τις εξαγωγές του.
Στον Λευκό Οίκο
Η πολιτική αυτή «θίγει» την Ουάσιγκτον, στην οποία ο Γ. Παπανδρέου θα βρεθεί αμέσως μετά, προσκεκλημένος του προέδρου Μπ. Ομπάμα. Ο κύκλος αυτών των ταξιδιών θα ολοκληρωθεί την πρώτη περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ.
Στη συνέχεια, όλες οι δυνάμεις του πρωθυπουργού θα συγκεντρωθούν στο εσωτερικό, όπου θα αναλάβει ο ίδιος να «τρέξει» τους υπουργούς του που εμπλέκονται στην υλοποίηση του Προγράμματος Σταθερότητας και στην προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών, για τις οποίες έχει δεσμευτεί το ΠΑΣΟΚ. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες είχε διαδοχικές συνεργασίες με τον Γ. Παπακωνσταντίνου (οικονομικές εξελίξεις), τον Γ. Ραγκούση (αλλαγή προϊσταμένων στη δημόσια διοίκηση) και τον Δ. Δρούτσα (προετοιμασία των ταξιδιών σε Γερμανία και ΗΠΑ).
Γ. Παπανδρέου
Πιο κοντά το διάγγελμα με τα μέτρα
Στόχος του διεθνούς παράγοντα είναι να πετύχει ένα νέο διάγγελμα του πρωθυπουργού στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας. Να πάρει, δηλαδή, θέση μπροστά από το τζάκι του Μεγάρου Μαξίμου και να ανακοινώσει επιπλέον οικονομικά μέτρα. Οι συνεργάτες του είναι διχασμένοι. Αλλοι πιστεύουν πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να πάρει την υπόθεση στα χέρια του και άλλοι θεωρούν ότι «μία φορά ήταν αρκετή».
Οσοι κινούνται σε αυτό το μήκος κύματος, υποστηρίζουν πως οι σχετικές ανακοινώσεις θα πρέπει να γίνουν από τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου. Το πότε, το πώς και το τι θα εξαρτηθεί από τις οργιώδεις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στο παρασκήνιο. Τα ραντεβού, οι ανταλλαγές σημειωμάτων και τα τηλεφωνήματα παίρνουν και δίνουν.

TO BHMA:"Θα κάνετε ό,τι λέμε"
Απίστευτους διαλόγους από τις συνομιλίες που είχαν την περασμένη εβδομάδα οι ελεγκτές της ΕΕ με υπαλλήλους του υπουργείου Εσωτερικών αποκαλύπτει «Το Βήμα»....


Μυστικό ντιλ Γιώργου φέρνει 22 δισ. ευρώ
Σε συμφωνία κατέληξε το «παζάρι» της Αθήνας με τις Βρυξέλλες, το Βερολίνο και το Παρίσι για την αγορά ελληνικών ομολόγων ύψους 22 δισ. ευρώ με αντάλλαγμα νέα σκληρά μέτρα που θα αποδώσουν 4 δισ. ευρώ.

nonews-news


Read more...