Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

O KANTΑΦΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ 'ΑΠΙΣΤΗΣ' ΕΛΒΕΤΙΑΣ


Ρεπορτάζ: Mελίνα Χαριτάτου (απο ΕΘΝΟΣ Οnline)

Σε τζιχάντ κατά της Ελβετίας κάλεσε τους μουσουλμάνους ανά τον κόσμο ο Μουαμάρ Καντάφι κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας με... απρόβλεπτες συνέπειες για τις σχέσεις Λιβύης - Ευρώπης. Παρά το γεγονός ότι οι σχέσεις μεταξύ Τρίπολης και Βέρνης περνούν «δύσκολες ώρες» από το 2008, η κίνηση του Λίβυου ηγέτη ανεβάζει την ένταση στο «κόκκινο», με αποτέλεσμα πολλοί αναλυτές να προειδοποιούν ότι η κατάσταση κινδυνεύει να ξεφύγει από τον έλεγχο...


Σε ομιλία του κατά τη διάρκεια των εορτασμών της γέννησης του προφήτη Μωάμεθ, ο Καντάφι αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που έγινε στην Ελβετία για την ανέγερση νέων μιναρέδων. Επισημαίνοντας ότι είναι «εναντίον της Ελβετίας, της άπιστης που καταστρέφει τεμένη», ο Καντάφι υποστήριξε πως «κάθε μουσουλμάνος σε κάθε σημείο του κόσμου που συνεργάζεται με την Ελβετία είναι αποστάτης, είναι ενάντια στον Μωάμεθ, στον Θεό και στο Κοράνι». Τέλος, ο Λίβυος ηγέτης κάλεσε τους μουσουλμάνους ανά τον κόσμο σε τζιχάντ «με όλα τα μέσα».

Παρά το γεγονός ότι ο Καντάφι ανέφερε ως αφορμή για τζιχάντ το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελβετία (το 57,5% των Ελβετών τάχθηκε κατά της ανέγερσης επιπλέον μιναρέδων στη χώρα όπου λειτουργούν 200 τεμένη), είναι φανερό ότι η εξέλιξη δεν αποτελεί παρά το αποκορύφωμα στην προσωπική «βεντέτα» που έχει ξεσπάσει μεταξύ Τρίπολης και Γενεύης. Μετά τη σύλληψη του γιου του Καντάφι, Ανιμπαλ και της συζύγου του σε ξενοδοχείο της Γενεύης, το 2008, με την κατηγορία ότι κακομεταχειρίστηκαν το υπηρετικό τους προσωπικό, η Τρίπολη συνέλαβε δύο Ελβετούς επιχειρηματίες για παραβίαση της βίζας τους.

«Μαύρη λίστα»

Λίγους μήνες αργότερα η Ελβετία φέρεται να κατάρτισε μια «μαύρη λίστα», στην οποία συμπεριλαμβάνονται 186 Λίβυοι (μαζί και ο Μουαμάρ Καντάφι), στους οποίους απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα.

Η απάντηση της Τρίπολης ήταν να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα σε όσους πολίτες προέρχονται από τη ζώνη της Σένγκεν θέτοντας σε κίνδυνο την αναπτυσσόμενη επιχειρηματική δραστηριότητα αρκετών χωρών της ΕΕ.

Η νεολαία Λεπέν αντέγραψε την αφίσα με τους μιναρέδες
«Εκλεψε» τους Ελβετούς ακροδεξιούς

Την παραμικρή αλληλεγγύη δεν δείχνουν οι Ελβετοί ακροδεξιοί στο «αδελφό» κόμμα του Λεπέν! Απειλούν μάλιστα να το πάνε στα δικαστήρια, επειδή... αντέγραψε φόρα παρτίδα την πασίγνωστη αντι-ισλαμική αφίσα με τους μιναρέδες (η οποία καταγγέλθηκε για το ξενοφοβικό της μήνυμα, αλλά έκανε μια χαρά τη δουλειά της σε ό,τι αφορά το δημοψήφισμα του περασμένου φθινοπώρου). Η αλήθεια είναι πως η νεολαία του «Εθνικού Μετώπου» εγκαλείται για πλήρη έλλειψη φαντασίας. Εν όψει των περιφερειακών εκλογών του Μαρτίου, τα μέλη της σχεδίασαν μια αφίσα με τη Γαλλία να έχει καλυφθεί από την πρασινόλευκη αλγερινή σημαία και την έκτασή της διάστικτη από αιχμηρούς μιναρέδες σαν βαλλιστικούς πυραύλους. Η μόνη διαφορά είναι ότι το «Στοπ στους μιναρέδες» έχει αντικατασταθεί από το σύνθημα «Οχι στον ισλαμισμό», με υπότιτλο: «Η νεολαία μαζί με τον Λεπέν». Κοινό στοιχείο η «σκοτεινή» μουσουλμάνα με τη μπούρκα. «Είναι κλοπή! Εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με τους Γάλλους εθνικιστές», είπε στην ελβετική «Λα Λιμπερτέ» ο αντιπρόεδρος του ελβετικού κόμματος UDC, Γιαν Περέν.

/fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια: