Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Στο επίκεντρο των "ισχυρών" η ελληνική κρίση ...


Στο επίκεντρο τoυ "τριγώνου" Ουάσιγκτον, Βερολίνο και Λονδίνο βρέθηκε την Παρασκευή η Ελλάδα.
Με σχετική πρωτοβουλία που ανέλαβε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, συζήτησε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης την κρίση του χρέους της Ελλάδας με το Βρετανό πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.
Σε μήνυμα που διάβασε, και φάνηκε σαν προτροπή βοήθειας της χώρας μας από την ΕΕ, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκιμπς, δήλωσε ότι "οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν πως...

η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί και θα δράσει κατάλληλα προκειμένου να διασφαλίσει μία αποτελεσματική απόκριση στην κρίση της Ελλάδας".

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε πως η μη εξάπλωση των πυρηνικών όπλων και το Αφγανιστάν ήταν τα άλλα θέματα που απασχόλησαν τη διάσκεψη.

Υπενθυμίζεται ότι η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ απηύθυνε την Παρασκευή πρόσκληση στον έλληνα πρωθυπουργό να επισκεφθεί το Βερολίνο μια μέρα μετά την αντίστοιχη κίνηση του προέδρου των ΗΠΑ για επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στην Ουάσιγκτον στις 9 Μαρτίου.
Μέχρι το Κογκρέσο η ελληνική οικονομική κρίση

Νωρίτερα την Παρασκευή, η Δημοκρατική βουλευτής από τη Νέα Υόρκη, Κάρολιν Μαλόνι, με επιστολή της στον επικεφαλής της Επιτροπής Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών της Βουλής ζητά την πραγματοποίηση ακροάσεων για τους αμερικανικούς οικονομικούς οργανισμούς που είναι εμπλεκόμενοι σε στοιχεία για την κρίση του χρέους που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα.
Αναβάθμιση του ΔΝΤ με το βλέμμα στην Ευρωζώνη;

Στο μεταξύ, αναβάθμιση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προκειμένου να αναλάβει ένα νέο "εποπτικό όσο και παρεμβατικό ρόλο" μεγάλης κλίμακας, διεθνώς, επιθυμεί ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του, Ντομινίκ Στρος-Καν.

Μιλώντας την Παρασκευή στην Ουάσινγκτον στην "Επιτροπή του Μπρέτον Γουντς" ανήγγειλε ότι θέλει το ΔΝΤ στο άμεσο μέλλον "να ανιχνεύει έγκαιρα τους δυνητικούς συστημικούς κινδύνους" για τη διεθνή οικονομία, εποπτεύοντας πλέον όχι, μόνον, την οικονομία ενός ορισμένου κράτους, "αλλά, εν ανάγκη, εποπτεύοντας μια ομάδα κρατών (μίας γεωγραφικής 'ζώνης') και "παρεμβαίνοντας εκεί, για να αποσοβήσει εν τη γενέσει τους κινδύνους" αυτούς.
skai.gr

nonews-news

Δεν υπάρχουν σχόλια: